Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2013 17:29 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 212455 Коментари: 262 Гласове:
221

Последна промяна: 02.02.2013 08:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                  ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ

 

 

 

Трябва да призная, че не обичам сбогуванията. От друга страна не е хубаво човек да си тръгва тихо без да си каже дума с хората, с които е общувал няколко години. Спомням си добре първите дни в блога. Спомням си първата подкрепа, спор, приятелство. Спомням си също първите очарования и разочарования, получената и дадената радост, искреността на едни и омразата на други...

 

Винаги се подготвям добре за всичко и обичам да довеждам нещата до край. Подготовката е най-важното условие за всяка победа. Знаех си, че ще бъда нападан, оплют и наклеветен. Знаех, че думите ми ще бъдат изкривявани и, че лъжци ще започнат да изкарват мене лъжец.Това е нещо неизбежно. Няма нова теория, на която да не са се присмели, да не са я отрекли напълно в началото. Няма нова теория без упорити противници. Човешкото съзнание се променя трудно защото всеки държи на своята истина...но не всеки човек проверява това, в което вярва. Аз го направих и то не веднъж, а отново и отново.

 

В продължение на няколко години се опитах да споделя с вас това, което съм събрал и открил в продължение на доста време. По преме на проучванията си се натъквах на изненада след изненада. Пред очите ми се откриваше един съвсем различен свят. Оказа се, че дедите ни не са някакво късно дошло племе, родствено на тюрки, или афганистанци, а местен, високо цивилизован народ, който е оставил своя отпечатък не само на Балканите, но и на много други места. Oт Британските острови до Средна Азия...От Северна Европа та до Близкия Изток и дори Египет.

 

Реших, че е важно да стане всеизвестно това, че сме потомци на траки и пелазги – хората, които създадоха най-древната цивилизация на Европа.Разбирам, че за някои хора това звучи странно, дори налудничаво, но нека да помислим какво е характерно за доминантните народи от различни периоди? Важно условие е броя на хората (траките са обявени за най-големия народ след индийците). Друго важно условие е предимството в знания, способности, технологии и средства за бързо придвиждане. Да разгледаме фактите:

 

-първата поява на градове и укрепени селища в Европа е в нашата земя (край Юнаците, Пазарджишко, Провадия, Варненско и др. места);

-от цяла Европа у нас организираното земеделие е най-старо;

-от цяла Европа у нас организираното скотовъдство е най-старо;

-първото обработено злато в цял свят е от земите на Тракия (Варненския некропол);

-най-древната писменост в цял свят е тази от Градешница, Караново, Хотница;

-най-стария европейски меден рудник е Ай Бунар край Стара Загора;

-траките са първите европейци започнали да леят бронз;

-траките са първите европейци научили сe да обработват желязо;

-траките са първия европейци, който са определени като конен народ;

-най-ранната проява на разслояване на обществото и поява на царска власт се наблюдават в Тракия;

-тракийски племена участват активно в създаването на Халщатската култура на Средна Европа;

-според Иполит учението на друидите е повлияно от доктрината на тракиеца Залмоксис, за тракийско религиозно влияние в Галия говори и Страбон;

-освен келтите, също римляни и гърци почитат тракийски божества;

-от всички европейски “варварски” народи траките дават най-много и най-способни императори на Рим.

- според Плутарх пелазгите покоряват по-голямата част от народите на света и на тях се приписва основаването на Рим

- отново Плутарх твърди, че (пелазга) Тезей е основателя на Атина

- Алкидамант свидетелства, че тракиеца Орфей е създател на азбуката

- Диодор Сицилийски пише, че Орфей и Лини са първите ползвали древните букви;

- за Плиний няма съмнение, че пелазгите занасят азбуката в Лациум;

-ирландските предания приписват цивилизоването на земята си на народа Болги, който е дошъл от Тракия още през първото хилядолетие преди Христа;

- стария автор Луций Ариан определя тракиеца Дионис като създател на индийската цивилизация;

 

Всички тези неща са от изключителна важност, но повечето от нашите сънародници не ги знаят. Това е една от причините казаното от мен да се приема с недоверие. Всичките ми твърдения обаче могат да се проверят. Не напразно често съм призовавал – не ми вярвайте сляпо, проверявайте сами!

 

Тези, които направиха проверка се увериха, че не е никак пресилено траките да бъдат наречени най-древния цивилизован народ на Европа. Знаейки за това, че дедите ни са били огромен народ, който е притежавал знания и технологии неизвестни на други народи, доста хора осъзнаха, че е правилно нашите предци да бъдат наречени прометеевци, създатели и разпространители на култура.

 

Помислете, защо да е чудно това, че дедите ни са дарили със знания хора от три континента? Нима по време на апогея си Рим не оказа влияние на голяма част от жителите на Европа, Азия и Африка? Англичаните не оставиха ли отпечатък върху цял свят? Защо, с какво право заслугите и влиянието на дедите ни ще бъдат отричани? Tа нали предците ни създадоха градове, писменост, висока култура и т.н. хилядолетия преди останалите европейци!

 

Вместо и първолачетата да знаят, че дедите ни са били силни и способни хора, дали много императори на Рим, редица учени запратиха предците ни далеч на изток. Кому бе нужно това, та нима дедите ни траките са били незначителен народ, че да се търси престиж в Кавказ, Памир и Тибет?

 

Защо да загърбваме невероятното тракийско наследство и да търсим корените си там...където ги няма...Да, част от предците ни е колонизирала региони в Кавказ, а и в Средна Азия. Това не може да се отрече, но и не дава право на никого да  поставя произхода на дедите ни там. Англичаните владеят Индия (една азиатска държава) векове наред, но от това ние не можем да направим заключение, че старите англо-сакси са се оформили като народ край Хималаите, нали?

 

 

Това е последната ми публикация в blog.bg. Чрез този постинг се опитах да предам най-важното, което трябва да се запомни. Не е нужно да го възприемате на юнашко доверие. Ще съм ви благодарен, ако проверите казаното от мен сами.

 

Иска ми се също да запомните и това, че сме потомци на велик народ. Ние сме наследници  на първите благородници. Дедите ни са били носители на сила, справедливост и любов. Ето поради това България не трябва да умира и българите не трябва да униват и да се предават!Ние сме нужни!

 

Нужни сме защото в нас има светлина. Нужни сме защото от нас произлязаха тези, които чупеха веригите на робите. Нужни сме защото този хубав свят трябва да оцелее!

 

В нас има сила, за която дори не подозираме. Тя обаче трябва да се събуди, а това ще стане със събуждането на старата гордост, старата смелост и старата братска любов. Дори и в най-страшите моменти дедите ни не спираха да мечтаят за доброто. Дори и в най-тъмната нощ те бяха уверени, че скоро ще се появи зората. Не случайно Вазов каза – И ако слънцето изчезне от тези небеса приветни, то някой в ада ще да влезе главня да вземе да ни светне! Не случайно Евстати Бурнаски писа - Живей, дори да си измамен от собствената си съдба и вместо да усетиш рамо, усещаш нечий нож в гърба. Живей за всичко! А когато животът вече изгори, вдигни се пак и без остатък останките му събери. Живей! И всяка адска жега с капчукова вода полей! Дори да ти коват ковчега, живей приятелю, Живей!

 

Ето това е българина! Той не се предава, а се бори до края, не се оплаква от мъката, а гледа на нея като на изпитание, което ще го направи по-силен. Това ще сторят и днешните несгоди. Ние няма да се загубим, няма да изчезнем, а ще се преродим, така, както правеха дедите ни отново и отново.

 

Уверен съм, че това ще стане защото познавам народа си. Отделях от съня си и свободното си време повече от три години защото обичам народа си и ми се искаше и аз подобно на други родолюбци да кажа, че не само има надежда за нас, но и ни чака светло бъдеще.

 

То обаче трябва да се заслужи. Хубавите неща стават с много труд и взаимни усилия, с упоритост и вяра в себе си. Мисля, че успях да ви покажа защо трябва да сме горди...Мисля, че успях да спомогна да се разпали една малка искрица.Тя само ще продължава да расте докато се превърне в огън. Огън, който пречиства, огън, който гори старото, лошото и пошлото. Огън, който ще ни помогне да се върнем при себе си, да станем това, за което сме орисани – силни, горди, добри и благородни хора...

 

Тръгвайки си, поглеждайки назад, мога да кажа, че съм доволен. Успях да завърша това, което започнах въпреки заплахи, присмехи, клевети и обиди. Доволен съм, че съм спомогнал да се изяснят някои неща. Доволен съм, че запазих себе си. Не смятам да спирам с делото си, то ще продължи на друго място. Там няма класации, няма завист и разпри. Оставям блога си непокътнат, няма да трия нищо. Надявам се някой от приятелите ми да има време да одобрява коментари от време на време. За тези, които искат да научат нещо ново, могат да ме намерят тук - 

http://www.sparotok.blogspot.com/


На новото място ще разкажа за богомилите и тяхната вяра, за благородника Спартак, който разтърси Рим до основи...и за много други неща.

 

Познасям извиненията си на всички, които са са почувствали засегнати от думите ми. Намерението ми никога не е било да нараня, обидя, или смачкам самочувствието на някого. В една разпалена дискусия обаче страстите понякога надделяват над разума. Колкото и да се владее човек, никой не е от желязо. Всеки от нас си има тъмна половинка, а тя е доста силна и лесно се проявява когато има подходящи условия.

 

Благодаря на тези от вас, които ме подкрепяха в продължение на няколко години. Зная, че е нужна голяма смелост да застанеш на страната на този, който върви срещу течението. За това, на тези от вас, които даваха приятелско рамо и добра дума, на тези, които застанаха на моя страна, аз правя поклон и казвам – БЛАГОДАРЯ ВИ ПРИЯТЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ! 

 

Благодаря от сърце и на тези, в чиито блогове намерих красота, доброта и позитивност!Без може би да осъзнават, тези хора допринасят неимоверно много за запазването на българщината и то в много по-голяма степен от мен. Показвайки светлата си страна, такива xopa дават положителен пример. От такъв пример имаме нужда най-вече днес.

 

 

Бъдете здрави, бъдете българи!





Гласувай:
236



1. minavamottuk - Благодаря ти
27.01.2013 17:42
че имах възможност да те чета и тук видях неща ,които сякаш съм знаяла от преди ,неща в мен останали ..Все повече гласове се надигат в подкрепа на древното ни присъствие по тези земи и многобройната численост и обширна територия ,на която са били владетели дедите ни...Успех в твоето начинание ,и да се надяваме че ще виждаме следващите публикации където и да са...Ще има нови неща ,земята тепърва има да разказва тайни..и сред тях ще са тайните на предците ни...ще има отплата за теб...
цитирай
2. ivoki - БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ПОСТИ...
27.01.2013 17:44
БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ПОСТИНГИ.
ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТЕ ЧЕТА В НОВИЯ ТИ БЛОГ.
цитирай
3. ckarlet - Не ми се иска да повярвам, че това е ...
27.01.2013 17:48
Не ми се иска да повярвам, че това е последният ти постинг, Sparotok!
Надявам се да размислиш и да продължиш да пишеш. Нали знаеш, че много хора те харесваме и оценяваме написаното от теб. Трудът ти е ценен за българския народ и за поколенията след нас! Благодаря ти, че те има!
цитирай
4. drakulla - Нека
27.01.2013 17:50
този последен постинг сложи началото на друго, което ще доведе до край първоначалната идея! Успех! Не си сам.
цитирай
5. apostapostoloff - А с траките
27.01.2013 18:00
какво стана?... Така и нищо не разбрах от цялата тази щуротия...
цитирай
6. sparotok - !
27.01.2013 18:01
minavamottuk написа:
че имах възможност да те чета и тук видях неща ,които сякаш съм знаяла от преди ,неща в мен останали ..Все повече гласове се надигат в подкрепа на древното ни присъствие по тези земи и многобройната численост и обширна територия ,на която са били владетели дедите ни...Успех в твоето начинание ,и да се надяваме че ще виждаме следващите публикации където и да са...Ще има нови неща ,земята тепърва има да разказва тайни..и сред тях ще са тайните на предците ни...ще има отплата за теб...


Благодаря ти! Отплата аз вече имам, това, което целях да постигна го направих...
цитирай
7. sparotok - !
27.01.2013 18:04
ivoki написа:
БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНИТЕ ПОСТИНГИ.
ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТЕ ЧЕТА В НОВИЯ ТИ БЛОГ.


Благодаря ти и аз за интереса!
Ще се постарая на новото място - sparotok.blogspot.com да публикувам нови, интересни неща.
цитирай
8. sparotok - край
27.01.2013 18:09
ckarlet написа:
Не ми се иска да повярвам, че това е последният ти постинг, Sparotok!
Надявам се да размислиш и да продължиш да пишеш. Нали знаеш, че много хора те харесваме и оценяваме написаното от теб. Трудът ти е ценен за българския народ и за поколенията след нас! Благодаря ти, че те има!


Скарлетче, всяко нещо си има начало и край...Хубаво е човек да търси постоянно нови предизвикателства, но още по-хубаво е да прави така, че да остане верен на себе си...а тук в блога това си е цяло изпитание...

Поздрави!
цитирай
9. sparotok - ново начало
27.01.2013 18:11
drakulla написа:
този последен постинг сложи началото на друго, което ще доведе до край първоначалната идея! Успех! Не си сам.


Ново начало вече има - sparotok.blogspot.com
Там няма класации, няма разпри, няма завист и неприязън...

Поздрави!
цитирай
10. sparotok - :)
27.01.2013 18:13
apostapostoloff написа:
какво стана?... Така и нищо не разбрах от цялата тази щуротия...


Г-н Апостолов, ако Вие бяхте разбрали за какво пиша, то аз щях да помисля себе си за реинкарнация на Буда:)
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - БЛАГОДАРЯ ТИ! БЪЛГАРИЯ СЕ КРЕПИ НА РАМЕНЕТЕ НА ЧОВЕЦИ КАТО ТЕБ!
27.01.2013 18:15
ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - SPAROTOK :

"В нас има сила, за която дори не подозираме. Тя обаче трябва да се събуди, а това ще стане със събуждането на старата гордост, старата смелост и старата братска любов. Дори и в най-страшите моменти дедите ни не спираха да мечтаят за доброто. Дори и в най-тъмната нощ те бяха уверени, че скоро ще се появи зората. Не случайно Вазов каза – И ако слънцето изчезне от тези небеса приветни, то някой в ада ще да влезе главня да вземе да ни светне!"

Благодаря за линка към новия ти блог, Павел!

http://sparotok.blogspot.com/

Вече бях там и новата ти тема "КОЙ СЪЧИНИ МИТА ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ТРАКИТЕ? вълнува и респектира, както всичко споделено от теб тук, което ще продължава да се чете, коментира, осмисля от всички нас, твоите съблогери, от всички българи.

До скорошни срещи, приятелю! Благодаря ти! Бъди здрав и бъди!
цитирай
12. kamosutrov - А, и там ще идваме
27.01.2013 18:24
На новото място. Тъй като предвиждам вопли от рода "уплаши се и си отиде", аз оставам. Българите не се предават.
цитирай
13. strannica - ...
27.01.2013 18:25
Най-добрата новина е, че ще можем да те четем и по-нататък))
Успех!
цитирай
14. sparotok - До скорошни срещи!
27.01.2013 18:26
malchaniaotnadejda7 написа:
ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - SPAROTOK :

"В нас има сила, за която дори не подозираме. Тя обаче трябва да се събуди, а това ще стане със събуждането на старата гордост, старата смелост и старата братска любов. Дори и в най-страшите моменти дедите ни не спираха да мечтаят за доброто. Дори и в най-тъмната нощ те бяха уверени, че скоро ще се появи зората. Не случайно Вазов каза – И ако слънцето изчезне от тези небеса приветни, то някой в ада ще да влезе главня да вземе да ни светне!"

Благодаря за линка към новия ти блог, Павел!

http://sparotok.blogspot.com/

Вече бях там и новата ти тема "КОЙ СЪЧИНИ МИТА ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ТРАКИТЕ? вълнува и респектира, както всичко споделено от теб тук, което ще продължава да се чете, коментира, осмисля от всички нас, твоите съблогери, от всички българи.

До скорошни срещи, приятелю! Благодаря ти! Бъди здрав и бъди!



До нови срещи Надя!:)

Всяко ново начало е като прераждане!
цитирай
15. milaa - Жалко е, когато читави хора като Вас ...
27.01.2013 18:33
Жалко е, когато читави хора като Вас се оттеглят.
Успех на другото място и по пътя Ви изобщо!
цитирай
16. breeze - Поздравявам те за постигнатия успех в блог бг.
27.01.2013 18:39
Вярвам че ще има още успехи, които да ни радват!
Появи се сам, а сега те изпращат много хора.:)
Здраве и бодрост!
цитирай
17. dinkov - Динков
27.01.2013 19:02
SPAROTOK - Според мен, ако продължиш да пишеш в блог.бг няма да сгрешиш. Но ти си знаеш, твое право е как да постъпиш.
Доколкото разбрах постингите ти ще си останат в блог.бг. Може ли да копирам това което ми трябва.Поздрав.
Ицко
цитирай
18. sparotok - !
27.01.2013 19:07
kamosutrov написа:
На новото място. Тъй като предвиждам вопли от рода "уплаши се и си отиде", аз оставам. Българите не се предават.


Сенсей, още преди три години обявих, че ще представя 250 постинга... Признавам, че тайно се надявах сферата в блога да се подобри и да имам причина да остана.

Ти обаче най-добре знаеш, че това не само, че не стана, но положението се и забатачи...

Кой каквото ще да казва за заминаването ми, важно е само мнението на приятелите:)
цитирай
19. sparotok - благодаря ти!
27.01.2013 19:08
milaa написа:
Жалко е, когато читави хора като Вас се оттеглят.
Успех на другото място и по пътя Ви изобщо!


Благодаря ти!
цитирай
20. rummi - благодаря, приятелю,
27.01.2013 19:09
и до нови срещи!
цитирай
21. bulgarinut57 - ТАКА ЗАПОЧНАХ:
27.01.2013 19:10
"29.05.2011 20:56 - Слава, тебе Спароток, слава! Ти ...
Слава, тебе Спароток,слава!
Ти ме направи щастлив, аз винаги съм бил ГОРД БЪЛГАРИН.
Червените каскети облъчени от човековредната идеология на хазароюдеите искаха да обезличат всичко свързано дори с думата БЪЛГАРИЯ, но....не бяха предвидили едно - интернета!
Тепърва ще разбират,ако могат,защото има една притча:"Сине, ако си пиян-ще изтрезнееш,ако си чорлав-ще се нарешиш,но сине, глъм/глупав и още нещо/ ли се родиш,цял живот глъм ще ходиш!"
Постинг: СЕНЗАЦИЯТА, КОЯТО БЕ ОСЪДЕНА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА
Автор на постинга: sparotok"

Така и ще кажа за последно в това неприятно вече място - блато.беге.

ТИ МИ ПОМОГНА ДА БЪДА ОЩЕ ПО-ГОРД БЪЛГАРИН !

http://bulgarinut57.blogspot.com/

цитирай
22. mt46 - Поздрав!
27.01.2013 19:10
От теб научих нови и интересни неща...
Пожелавам ти здраве и успехи!...
цитирай
23. tutankhamon661 - sparotok
27.01.2013 19:10

Сигурен съм, че имаш още много да кажеш ...

цитирай
24. killuminati - Благодаря ти!
27.01.2013 19:10
С интерес ще следя новия ти блог. Благодаря за с труда, който ни подаряваш!
Нека има много Любов и Светлина по пътя ти.
цитирай
25. kamosutrov - Склонен съм да мисля, че имам известни садистични намерения. :-))))))))))))
27.01.2013 19:19
sparotok написа:
kamosutrov написа:
На новото място. Тъй като предвиждам вопли от рода "уплаши се и си отиде", аз оставам. Българите не се предават.


Сенсей, още преди три години обявих, че ще представя 250 постинга... Признавам, че тайно се надявах сферата в блога да се подобри и да имам причина да остана.

Ти обаче най-добре знаеш, че това не само, че не стана, но положението се и забатачи...

Кой каквото ще да казва за заминаването ми, важно е само мнението на приятелите:)

Чисто по македонски, лупни го по тиквата, че да те уважава.
цитирай
26. diamant1965 - Прекрасен постинг, както и всички ...
27.01.2013 19:29
Прекрасен постинг, както и всички предишни! Радвам се, че бяхме заедно тук, и че ще бъдем и занапред, макар и на друго място. Не съм го разглеждала още подробно новото място, но се надявам да бъде възможна и там някаква комуникация под формата на коментари или съобщения. Имам предвид, че понякога и от коментарите могат да се научат ценни неща.
Бъди здрав и ти и успех на делото ти на всички фронтове! :)
цитирай
27. brym4ence87 - Благодаря!
27.01.2013 19:42
И до скоро...
цитирай
28. sparotok - ново място
27.01.2013 19:48
strannica написа:
Най-добрата новина е, че ще можем да те четем и по-нататък))
Успех!


Благодаря ти! Със сигурност на новото място ще е по-спокойно:)
цитирай
29. sparotok - ползвай каквото желаеш
27.01.2013 19:50
dinkov написа:
SPAROTOK - Според мен, ако продължиш да пишеш в блог.бг няма да сгрешиш. Но ти си знаеш, твое право е как да постъпиш.
Доколкото разбрах постингите ти ще си останат в блог.бг. Може ли да копирам това което ми трябва.Поздрав.
Ицко


Ползвай каквото желаеш!
цитирай
30. sparotok - приятели
27.01.2013 19:51
breeze написа:
Вярвам че ще има още успехи, които да ни радват!
Появи се сам, а сега те изпращат много хора.:)
Здраве и бодрост!


Благодаря ти! Оценката и признателността на приятелите са най-добрия индикатор за успех!:)
цитирай
31. zelas - Успех на новия блог, Павел. Преп...
27.01.2013 19:57
Успех на новия блог, Павел. Препоръчвам ти да направиш връзката към него активна, за да може гугъл да го индексира по-бързо.

Аз току-що копирах целият ти блог барабар с коментарите. Няма как да се загуби.

Дано българите да се запазят, най-изкусните майстори на хорото и песента!
Времето ще покаже! Аз не се наемам да правя прогнози.
Това, което зависи от мен, аз съм го направил - три български деца!

Поздрави и сполука!
Пламен
цитирай
32. mitkaloto - Ти пося семето. . . Очаквай богата ...
27.01.2013 20:32
Ти пося семето...Очаквай богата реколта!Поздрави от сърце и душа!
цитирай
33. bulg - Благодарности!
27.01.2013 20:37
Павел, благодаря ти за труда, който положи и полагаш за България, за саможертвата, благостта, благородноста и светлината която излъчваш.
Достатъчно е че си запалил вече огъня. Това вече е успех.
Бъди здрав и дерзай.
Сполай ти братко.
цитирай
34. bulg - азбука
27.01.2013 20:46
-най-древната писменост в цял свят е тази от Градешница, Караново, Хотница;
- Алкидамант свидетелства, че тракиеца Орфей е създател на азбуката

- Диодор Сицилийски пише, че Орфей и Лини са първите ползвали древните букви;

- за Плиний няма съмнение, че пелазгите занасят азбуката в Лациум;

...........................

След като са намерени по българските земи доста артефакти, надписани с така наречените гръцки букви, питам се дали това не е било наша азбука, която да е била открадната от гърците. Та нали те са дошли от Африка. Не вярвам да са дошли на Балканите с азбука и писменост.
цитирай
35. sparotok - !
27.01.2013 20:57
rummi написа:
и до нови срещи!


До нови срещи Руми!:)
цитирай
36. sparotok - компания
27.01.2013 21:01
bulgarinut57 написа:
"29.05.2011 20:56 - Слава, тебе Спароток, слава! Ти ...
Слава, тебе Спароток,слава!
Ти ме направи щастлив, аз винаги съм бил ГОРД БЪЛГАРИН.
Червените каскети облъчени от човековредната идеология на хазароюдеите искаха да обезличат всичко свързано дори с думата БЪЛГАРИЯ, но....не бяха предвидили едно - интернета!
Тепърва ще разбират,ако могат,защото има една притча:"Сине, ако си пиян-ще изтрезнееш,ако си чорлав-ще се нарешиш,но сине, глъм/глупав и още нещо/ ли се родиш,цял живот глъм ще ходиш!"
Постинг: СЕНЗАЦИЯТА, КОЯТО БЕ ОСЪДЕНА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА
Автор на постинга: sparotok"

Така и ще кажа за последно в това неприятно вече място - блато.беге.

ТИ МИ ПОМОГНА ДА БЪДА ОЩЕ ПО-ГОРД БЪЛГАРИН !

http://bulgarinut57.blogspot.com/




Събираме се хубава компания на новото място! От това по-добра новина здраве му кажи!!!

Човек трябва да намери сили да се откъсне от старото когато то загуби чистотата си...

До скоро Приятелю!
цитирай
37. sparotok - !
27.01.2013 21:05
mt46 написа:
От теб научих нови и интересни неща...
Пожелавам ти здраве и успехи!...


Благодаря ти поете! Успехи и на теб!
цитирай
38. sparotok - нови неща
27.01.2013 21:09
tutankhamon661 написа:

Сигурен съм, че имаш още много да кажеш ...



Да Фараоне, има още много неща, които трябва да бъдат разказани...

Поздрави!
цитирай
39. sparotok - !
27.01.2013 21:10
kamosutrov написа:
sparotok написа:
kamosutrov написа:
На новото място. Тъй като предвиждам вопли от рода "уплаши се и си отиде", аз оставам. Българите не се предават.


Сенсей, още преди три години обявих, че ще представя 250 постинга... Признавам, че тайно се надявах сферата в блога да се подобри и да имам причина да остана.

Ти обаче най-добре знаеш, че това не само, че не стана, но положението се и забатачи...

Кой каквото ще да казва за заминаването ми, важно е само мнението на приятелите:)

Чисто по македонски, лупни го по тиквата, че да те уважава.


Сенсей, много лошо удрям, за това избягвам да го правя:)
цитирай
40. sparotok - благодаря ти!
27.01.2013 21:11
killuminati написа:
С интерес ще следя новия ти блог. Благодаря за с труда, който ни подаряваш!
Нека има много Любов и Светлина по пътя ти.


Благодаря ти! До скоро на новото място sparotok.blogspot.com
цитирай
41. sparotok - !
27.01.2013 21:13
diamant1965 написа:
Прекрасен постинг, както и всички предишни! Радвам се, че бяхме заедно тук, и че ще бъдем и занапред, макар и на друго място. Не съм го разглеждала още подробно новото място, но се надявам да бъде възможна и там някаква комуникация под формата на коментари или съобщения. Имам предвид, че понякога и от коментарите могат да се научат ценни неща.
Бъди здрав и ти и успех на делото ти на всички фронтове! :)


Верно е, от коментарите човек може да научи доста. Не съм прекарал много време на новото място и не зная за всички възможности. Коментари обаче могат да бъдат оставяни.

До скоро!:)
цитирай
42. sparotok - !
27.01.2013 21:17
brym4ence87 написа:
И до скоро...


До скоро Стан!:)
цитирай
43. sparotok - !
27.01.2013 21:19
zelas написа:
Успех на новия блог, Павел. Препоръчвам ти да направиш връзката към него активна, за да може гугъл да го индексира по-бързо.

Аз току-що копирах целият ти блог барабар с коментарите. Няма как да се загуби.

Дано българите да се запазят, най-изкусните майстори на хорото и песента!
Времето ще покаже! Аз не се наемам да правя прогнози.
Това, което зависи от мен, аз съм го направил - три български деца!

Поздрави и сполука!
Пламен


Благодаря ти от сърце Пламене! Направил си повече от достатъчно! Бих казал дори - пример достоен за подражание!

Поздрави!
цитирай
44. sparotok - реколта
27.01.2013 21:21
mitkaloto написа:
Ти пося семето...Очаквай богата реколта!Поздрави от сърце и душа!


Чул те Господ!!!
цитирай
45. axlaxl - ЕЕЕееееееееееее неееееееееее...
27.01.2013 21:25
ЕЕЕееееееееееее нееееееееееее!!!!
СТОЙ ТУК ДА НЕ СТАНЕМ НА КЪЛБЕТА!!!!!
Нима се поддаде на идиотчетата? Знаеш ли какви са...те знаят, но не им изнася да се появят и дебнат като паразити, да се лепнат на някой!

Мен ме клонираха , триха, всеки ден ме обсъждат и .....АКО ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА ДА СЪМ ТУК, здраве му кажи!!!!
Когато реално осъзнаваш, че злословещите са смешни, малки и нищожни, как може да напускаш?
Стой тука и си пускай каквото сметнеш за добре...че на някой не му харесва да е трак, ако ще, нека е индус*...:)))

* Ром.

Хайде обещай ми, че ще си тук:)))

Аз Али!
цитирай
46. germantiger - БЛАГОДАРЯ И ТИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И УСПЕХ!
27.01.2013 21:29
Успех където и да се намираш и каквото и да правиш, стига то да е истинно и с човечни моитив/помисли!

Тук винаги може да се върнеш и да пишеш отново, защото оставяш една общност от твои почитатели (заслужено).

Аз съм спроил почти винаги с теб, но и научих за траките инфо, което преди да съм в блог.бг беше абсолютно незивестно за мен!
цитирай
47. magnoliya - Благодаря ти за всичко, което успях ...
27.01.2013 21:31
Благодаря ти за всичко, което успях да науча от твоите постинги за древната история на нашия народ!
Непременно ще те чета и в blogspot, защото мисля, че и там ще е не по-малко интересно.
Направил си прекрасен обзор на написаното в блога, поздрави!
Дерзай!
цитирай
48. axlaxl - Kak може 44 човека да харесат това, че толкова начетен човек е решил да не пише тук....?:(((((((
27.01.2013 21:32
17:29 - ПОСЛЕДЕН ПОСТИНГ
Автор: sparotok Категория: Политика
Прочетен: 393 Коментари: 44 Гласове:
44

Последна промяна: 18:15
цитирай
49. voulgaros - СЕРАФИМКА---НЕ СЕ ПРЕДАВАИ БРАТ. . ...
27.01.2013 21:34
СЕРАФИМКА---НЕ СЕ ПРЕДАВАИ БРАТ...ИСТИНАТА ПОБЕДИ. :))
НИЕ ВУЛГАРИТЕ СМЕ ТРАКИТЕ !!! :)))))

БУЛГ----- И В АФРИКА ИМА АЗБУКИ БЕ БРАТ ТРАКИЕЦ. ЗАЩО ТАКА--

ТУАРЕГИТЕ И БЕРБЕРИТЕ--- ГИ ВИЖ КАК ДРАСКАТ САМО,А ,
цитирай
50. dolsineq - Някак не ми се вярва, че повече тук ...
27.01.2013 21:34
Някак не ми се вярва, че повече тук няма да публикуваш, Павел. Имаш много почитатели, които редовно посещават блогът ти... Пожелавам ти успех и в другият сайт, както и че редовно ще ти гостувам. :)
цитирай
51. анонимен - Привет, приятелю! ;)
27.01.2013 21:37
Тръгвайки си, поглеждайки назад, мога да кажа, че съм доволен. Успях да завърша това, което започнах въпреки заплахи, присмехи, клевети и обиди. Доволен съм, че съм спомогнал да се изяснят някои неща. Доволен съм, че запазих себе си. Не смятам да спирам с делото си, то ще продължи на друго място. Там няма класации, няма завист и разпри. Оставям блога си непокътнат, няма да трия нищо. Надявам се някой от приятелите ми да има време да одобрява коментари от време на време. За тези, които искат да научат нещо ново, могат да ме намерят тук - sparotok.blogspot.com. На новото място ще разкажа за богомилите и тяхната вяра, за благородника Спартак, който разтърси Рим до основи...и за много други неща.

----------------------
Колосален труд през пребиваването ти тук. Важното е да се чувстваш добре, по-далеч от негативизъм. Аз вече съм там и чета. ;)) Успех на теб и на блога!
цитирай
52. sparotok - !
27.01.2013 21:41
bulg написа:
Павел, благодаря ти за труда, който положи и полагаш за България, за саможертвата, благостта, благородноста и светлината която излъчваш.
Достатъчно е че си запалил вече огъня. Това вече е успех.
Бъди здрав и дерзай.
Сполай ти братко.


Доста хора се запалиха наистина...удовлетворение си е!
цитирай
53. sparotok - азбука
27.01.2013 21:45
bulg написа:
-най-древната писменост в цял свят е тази от Градешница, Караново, Хотница;
- Алкидамант свидетелства, че тракиеца Орфей е създател на азбуката

- Диодор Сицилийски пише, че Орфей и Лини са първите ползвали древните букви;

- за Плиний няма съмнение, че пелазгите занасят азбуката в Лациум;

...........................

След като са намерени по българските земи доста артефакти, надписани с така наречените гръцки букви, питам се дали това не е било наша азбука, която да е била открадната от гърците. Та нали те са дошли от Африка. Не вярвам да са дошли на Балканите с азбука и писменост.


Американски учени установиха, че фригийската азбука е по-стара от гръцката - the graffiti from Gordion precede the oldest Greek inscriptions by more than a half-century.

http://sites.museum.upenn.edu/gordion/articles/culture/24-artinscriptions

Сравни ранните фригийски букви с тези на старите гърци

http://www.proel.org/index.php?pagina=alfabetos/gantiguo
цитирай
54. hopfen - Ех, Приятелю...
27.01.2013 21:52
bulgarinut57 написа:
"29.05.2011 20:56 - Слава, тебе Спароток, слава! Ти ...
Слава, тебе Спароток,слава!
Ти ме направи щастлив, аз винаги съм бил ГОРД БЪЛГАРИН.
Червените каскети облъчени от човековредната идеология на хазароюдеите искаха да обезличат всичко свързано дори с думата БЪЛГАРИЯ, но....не бяха предвидили едно - интернета!
Тепърва ще разбират,ако могат,защото има една притча:"Сине, ако си пиян-ще изтрезнееш,ако си чорлав-ще се нарешиш,но сине, глъм/глупав и още нещо/ ли се родиш,цял живот глъм ще ходиш!"
Постинг: СЕНЗАЦИЯТА, КОЯТО БЕ ОСЪДЕНА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА
Автор на постинга: sparotok"

Така и ще кажа за последно в това неприятно вече място - блато.беге.

ТИ МИ ПОМОГНА ДА БЪДА ОЩЕ ПО-ГОРД БЪЛГАРИН !

http://bulgarinut57.blogspot.com/


цитирах този наш колега, защото той е казал доста от това което споделям и аз!
Жалко е за такъв форум като Блог.БГ, да не съумее да задържи хора като теб, ето това казва всичко:
"Отделях от съня си и свободното си време повече от три години защото обичам народа си и ми се искаше и аз подобно на други родолюбци да кажа, че не само има надежда за нас, но и ни чака светло бъдеще."
За това светло бъдеще на нашата Родина, което лъхаше от всеки твой пост:
Наздраве!

ПП
Държа на думата си за едно обещание към теб и това, че ще го отложа във времето не означава, че ще го забравя!
цитирай
55. shtaparov - А е хубаво да не напускаш, Павле- ...
27.01.2013 21:54
А е хубаво да не напускаш,Павле- България има нужда от борци,които да се борят за нея всеки ден: когато не мога аз,да си ти,когато не можеш ти- да е някой друг,но натискът върху измамниците-фалшификатори не бива да секва никога,докато от тях и от измамите им не остане нито спомен!!!
цитирай
56. stamenmihalevski - Здравей и от мен и. . . Чао, пак от мен. ...
27.01.2013 22:02
Здравей и от мен и... Чао, пак от мен... :) Всъщност чао-то е за блог.бг, а иначе ще поглеждам от време на време в новия ти сайт. Аз още не ти вярвам на 100% :))) , но съм длъжен да призная нещо... Преди да започна да чета статийте ти, не знаех почти нищо за траките, даже да си кажа направо... НИЩО... Ти ме запали по това, да търся инфо за тях(не само в твоите писания, а и на други места), да се замислям "а дали наистина не е прав?" и да се осмелявам да поставям под съмнение официалната версия(не че и преди не съм я поставял под съмнение, но просто не ми бе хрумвало никога, че може и да сме с автохтонен произход, а щом никога дори не ми е хрумвало подобно нещо, то този факт е показателен за това, че информацията, която ни се набива постоянно в главите, без значение дали става въпрос за история или нещо друго, ни промива малко или много мозъците, което е кофти, но пък и е абсолютно нормално и не е защото сме глупави, а защото имаме мозъци :))) За да не те обвинят, че коментарите на читателите пак са като от някаква секта, ще ти тегля една майна..., българска майна, но тази майна не е заради мнението ти по отношение на историята, което мнение споделяш с нас, а защото напускаш блога. Аз уважавам всеки избор, който не вреди на останалите хора, затова уважавам и твоя, за това да пишеш на друго място. Също искам да помоля всички българи да следват примера на Zelas - човекът има 3 деца, което в тези времена си е чисто геройство, затова нека има повече герои като него!!! Поздрави на всички!
цитирай
57. sparotok - напускане
27.01.2013 22:33
axlaxl написа:
ЕЕЕееееееееееее нееееееееееее!!!!
СТОЙ ТУК ДА НЕ СТАНЕМ НА КЪЛБЕТА!!!!!
Нима се поддаде на идиотчетата? Знаеш ли какви са...те знаят, но не им изнася да се появят и дебнат като паразити, да се лепнат на някой!

Мен ме клонираха , триха, всеки ден ме обсъждат и .....АКО ТОВА НЕ Е ПРИЧИНА ДА СЪМ ТУК, здраве му кажи!!!!
Когато реално осъзнаваш, че злословещите са смешни, малки и нищожни, как може да напускаш?
Стой тука и си пускай каквото сметнеш за добре...че на някой не му харесва да е трак, ако ще, нека е индус*...:)))

* Ром.

Хайде обещай ми, че ще си тук:)))

Аз Али!


Али, това напускане е планирано отдавна, то няма връзка с глупавите хорица в блога. Те не ме притесняват изобщо, както самата ти казваш - те са смешни и нищожни...

Притеснява ме отношението на някои (не всички) админи и най-вече политиката, която шефовете на админите водят. Стига да има желание всички тролчета и тем подобни могат да бъдат изритани, като с това се сложи начало на една нормална, културна блогова платформа...

Не го виждам това да стане...

Не мога да обещая да остана, но мога да обещая да наминавам и поглеждам от време на време:)
цитирай
58. sparotok - !
27.01.2013 22:35
germantiger написа:
Успех където и да се намираш и каквото и да правиш, стига то да е истинно и с човечни моитив/помисли!

Тук винаги може да се върнеш и да пишеш отново, защото оставяш една общност от твои почитатели (заслужено).

Аз съм спроил почти винаги с теб, но и научих за траките инфо, което преди да съм в блог.бг беше абсолютно незивестно за мен!


Тигре, благодаря ти и аз! Времето е най-добрия съдник, то ще покаже дали съм бил с почтени намерения, или не.

Поздрави!
цитирай
59. sparotok - !
27.01.2013 22:37
magnoliya написа:
Благодаря ти за всичко, което успях да науча от твоите постинги за древната история на нашия народ!
Непременно ще те чета и в blogspot, защото мисля, че и там ще е не по-малко интересно.
Направил си прекрасен обзор на написаното в блога, поздрави!
Дерзай!


Благодаря ти! И в sparotok.blogspot.com ще има интересни истории:)
цитирай
60. sparotok - азбуки
27.01.2013 22:41
voulgaros написа:
СЕРАФИМКА---НЕ СЕ ПРЕДАВАИ БРАТ...ИСТИНАТА ПОБЕДИ. :))
НИЕ ВУЛГАРИТЕ СМЕ ТРАКИТЕ !!! :)))))

БУЛГ----- И В АФРИКА ИМА АЗБУКИ БЕ БРАТ ТРАКИЕЦ. ЗАЩО ТАКА--

ТУАРЕГИТЕ И БЕРБЕРИТЕ--- ГИ ВИЖ КАК ДРАСКАТ САМО,А ,


Да, в Африка също е имало азбуки, но не и в тази част, от която идват дедите на старите гърци

http://www.proel.org/index.php?pagina=alfabetos/tifinagh

http://www.proel.org/index.php?pagina=alfabetos/libico
цитирай
61. sparotok - !
27.01.2013 22:44
dolsineq написа:
Някак не ми се вярва, че повече тук няма да публикуваш, Павел. Имаш много почитатели, които редовно посещават блогът ти... Пожелавам ти успех и в другият сайт, както и че редовно ще ти гостувам. :)


Снеже, има една поговорка - Никога не казвай никога:)

Стига тези, които са отговорни, да оправят сферата в блога, нищо не пречи да продължа да публикувам тук. За жалост не мисля, че вероятността това да се случи е голяма...

На другото място си винаги добре дошла:)
цитирай
62. bulg - Деца
27.01.2013 22:51
zelas написа:
Успех на новия блог, Павел. Препоръчвам ти да направиш връзката към него активна, за да може гугъл да го индексира по-бързо.

Аз току-що копирах целият ти блог барабар с коментарите. Няма как да се загуби.

Дано българите да се запазят, най-изкусните майстори на хорото и песента!
Времето ще покаже! Аз не се наемам да правя прогнози.
Това, което зависи от мен, аз съм го направил - три български деца!

Поздрави и сполука!
Пламен


Поздравления за трите деца Пламене.
Дано повече българи влезнат нашия клуб с по три деца. И моите са три. Доведох ги от Германия тук в Родината ни, за да останат българи с българско достойнство и самосъзнание.
Между другото Маркс е причината, днес да не се раждат деца. Преди 1930г. децата са били социалната осигуровка на родителите, но Марксизма изземва тези функции, като създава най-голямата пирамида в света - пенсионната.
Поздрави!
Ангел
цитирай
63. sparotok - !
27.01.2013 22:54
gogi6666 написа:
Тръгвайки си, поглеждайки назад, мога да кажа, че съм доволен. Успях да завърша това, което започнах въпреки заплахи, присмехи, клевети и обиди. Доволен съм, че съм спомогнал да се изяснят някои неща. Доволен съм, че запазих себе си. Не смятам да спирам с делото си, то ще продължи на друго място. Там няма класации, няма завист и разпри. Оставям блога си непокътнат, няма да трия нищо. Надявам се някой от приятелите ми да има време да одобрява коментари от време на време. За тези, които искат да научат нещо ново, могат да ме намерят тук - sparotok.blogspot.com. На новото място ще разкажа за богомилите и тяхната вяра, за благородника Спартак, който разтърси Рим до основи...и за много други неща.

----------------------
Колосален труд през пребиваването ти тук. Важното е да се чувстваш добре, по-далеч от негативизъм. Аз вече съм там и чета. ;)) Успех на теб и на блога!


Благодаря ти майсторе! Ще се радвам да се видим и на новото място!:)
цитирай
64. sparotok - избори
27.01.2013 22:56
martosblack написа:
но човек е свободен и има право на избори
хората навсякъде са еднакви
новото място е като старото
бъдете здрав и благодаря за споделеното(!)


Благодаря ти и аз!
Всички сме изправени пред избори. Рано, или късно ще трябва да направим неща, които не ни допадат...
цитирай
65. sparotok - !
27.01.2013 22:58
hopfen написа:
bulgarinut57 написа:
"29.05.2011 20:56 - Слава, тебе Спароток, слава! Ти ...
Слава, тебе Спароток,слава!
Ти ме направи щастлив, аз винаги съм бил ГОРД БЪЛГАРИН.
Червените каскети облъчени от човековредната идеология на хазароюдеите искаха да обезличат всичко свързано дори с думата БЪЛГАРИЯ, но....не бяха предвидили едно - интернета!
Тепърва ще разбират,ако могат,защото има една притча:"Сине, ако си пиян-ще изтрезнееш,ако си чорлав-ще се нарешиш,но сине, глъм/глупав и още нещо/ ли се родиш,цял живот глъм ще ходиш!"
Постинг: СЕНЗАЦИЯТА, КОЯТО БЕ ОСЪДЕНА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА
Автор на постинга: sparotok"

Така и ще кажа за последно в това неприятно вече място - блато.беге.

ТИ МИ ПОМОГНА ДА БЪДА ОЩЕ ПО-ГОРД БЪЛГАРИН !

http://bulgarinut57.blogspot.com/


цитирах този наш колега, защото той е казал доста от това което споделям и аз!
Жалко е за такъв форум като Блог.БГ, да не съумее да задържи хора като теб, ето това казва всичко:
"Отделях от съня си и свободното си време повече от три години защото обичам народа си и ми се искаше и аз подобно на други родолюбци да кажа, че не само има надежда за нас, но и ни чака светло бъдеще."
За това светло бъдеще на нашата Родина, което лъхаше от всеки твой пост:
Наздраве!

ПП
Държа на думата си за едно обещание към теб и това, че ще го отложа във времето не означава, че ще го забравя!


Аз също съм обещал нещо, да дава Господ само здраве и късмет!
цитирай
66. sparotok - !
27.01.2013 22:59
shtaparov написа:
А е хубаво да не напускаш,Павле- България има нужда от борци,които да се борят за нея всеки ден: когато не мога аз,да си ти,когато не можеш ти- да е някой друг,но натискът върху измамниците-фалшификатори не бива да секва никога,докато от тях и от измамите им не остане нито спомен!!!


Приятелю, този блог не е единственото място за изява. Борбата си продължава, но от друго място...

Поздрави!
цитирай
67. sparotok - !
27.01.2013 23:09
stamenmihalevski написа:
Здравей и от мен и... Чао, пак от мен... :) Всъщност чао-то е за блог.бг, а иначе ще поглеждам от време на време в новия ти сайт. Аз още не ти вярвам на 100% :))) , но съм длъжен да призная нещо... Преди да започна да чета статийте ти, не знаех почти нищо за траките, даже да си кажа направо... НИЩО... Ти ме запали по това, да търся инфо за тях(не само в твоите писания, а и на други места), да се замислям "а дали наистина не е прав?" и да се осмелявам да поставям под съмнение официалната версия(не че и преди не съм я поставял под съмнение, но просто не ми бе хрумвало никога, че може и да сме с автохтонен произход, а щом никога дори не ми е хрумвало подобно нещо, то този факт е показателен за това, че информацията, която ни се набива постоянно в главите, без значение дали става въпрос за история или нещо друго, ни промива малко или много мозъците, което е кофти, но пък и е абсолютно нормално и не е защото сме глупави, а защото имаме мозъци :))) За да не те обвинят, че коментарите на читателите пак са като от някаква секта, ще ти тегля една майна..., българска майна, но тази майна не е заради мнението ти по отношение на историята, което мнение споделяш с нас, а защото напускаш блога. Аз уважавам всеки избор, който не вреди на останалите хора, затова уважавам и твоя, за това да пишеш на друго място. Също искам да помоля всички българи да следват примера на Zelas - човекът има 3 деца, което в тези времена си е чисто геройство, затова нека има повече герои като него!!! Поздрави на всички!


Може само да ме радва това, че не ми вярваш на 100%:)
Нали все това казвам - Проверявайте!
цитирай
68. axlaxl - Дреме ми за политиката на тъпия с...
27.01.2013 23:13
Дреме ми за политиката на тъпия сайт! Тук съм да дразня всички, които не стават- както искаш го разбирай! Админи, полигори, лудки, тролове, молове и всякакви подобни паразити:)))
Покрай всичкотО идиот тук, все пак има и доста читави хора...заради тях си струва да сме тук:))!! Всеки е уникален по някакъв начин и има своето място в блога....стига да не си уникален глупак, доказващ се ежедневно....
Така, че оттегляното ти ЩЕ Е ЗА МАЛКО както и аз смятах да направя, но тук не спират да ме обсъждат и не ме пускат :РрР Както правят и с теб:))))
Не е лошо да си в устата на хората, но е лошо да се предадеш и избягаш заради някой администратор, който е самотен смотаняк и хейтър и с кеф толерира хейтърите...трият ме и пак съм тук, пък накрая който издържи той ще остане:)))
цитирай
69. vilidimova - Благодаря!
27.01.2013 23:16
Благодаря за това, че събуди интереса ми към истината за българската история!
Ще продължавам да чета със непресъхваща жажда всичко, което постваш и в новия ти блог!
УСПЕХ!
цитирай
70. miaa - Пожелавам ти здраве, щастие и вяра, по пътя на живота!
27.01.2013 23:27
Бъди себе си, Sparotok! Успехи в осъществяване на идеите ти.
Приятелите подкрепят истините, които променят съзнанието и правят човека по- зрял и по-убедителен в бъдещето.
цитирай
71. kasnaprolet9999 - Този път няма да те спирам, защото ...
27.01.2013 23:35
Този път няма да те спирам, защото имаш нужда от промяна и спокойствие за да продължиш да твориш. Тези безмислени спорове след всеки твой постинг биха се отразили зле на всеки. Нима има смисъл да се убеждават хора, за които егото е на първо място. Правилно си преценил да вложиш силите си в нещо по-градивно-Който иска да те чуе ще го направи, които не иска-прав му път, насила хубост не става. И аз имам блог там, но отдавна не съм писала, поне ще мога да те посещавам, пък кой знае, може и да те последвам и да подновя публикациите си там, защото и на мен отдавна ми е писнало от блогови недоразумения. Бъди здрав!!!
цитирай
72. voulgaros - АХЛАХЛ - МНОГО ХУБАВО ЛИЦЕ ИМАШ. ...
27.01.2013 23:44
АХЛАХЛ - МНОГО ХУБАВО ЛИЦЕ ИМАШ. ТАТКО ТИ И МАИКА ТИ СА ГЪРЦИ,НАЛИ ТАКА. ПРИЛИЧАШ НА ГЪРКИНЯ.

НЕ ВЯРВАМ ВЪОБЩЕ ДА СИ ВУЛГАРКА =ВУЛГАРА ГИНЕКА.

НЕ СИ ВУЛГАРОСКА, НАЛИ !
цитирай
73. coacoa11 - Успехи и от мен!
27.01.2013 23:46
Където и да си, важно е идеите ти да пребъдат!
цитирай
74. sparotok - читави хора
27.01.2013 23:52
axlaxl написа:
Дреме ми за политиката на тъпия сайт! Тук съм да дразня всички, които не стават- както искаш го разбирай! Админи, полигори, лудки, тролове, молове и всякакви подобни паразити:)))
Покрай всичкотО идиот тук, все пак има и доста читави хора...заради тях си струва да сме тук:))!! Всеки е уникален по някакъв начин и има своето място в блога....стига да не си уникален глупак, доказващ се ежедневно....
Така, че оттегляното ти ЩЕ Е ЗА МАЛКО както и аз смятах да направя, но тук не спират да ме обсъждат и не ме пускат :РрР Както правят и с теб:))))
Не е лошо да си в устата на хората, но е лошо да се предадеш и избягаш заради някой администратор, който е самотен смотаняк и хейтър и с кеф толерира хейтърите...трият ме и пак съм тук, пък накрая който издържи той ще остане:)))


Ще трябва да се съглася с тебе, че си заслужава човек да е в блога заради читавите хора...лошото е, че читавите хора намаляват всеки ден. Просто правят избор подобен на моя.

Аз само спирам с публикациите, нищо не ми пречи да се вясвам от време на време:)
цитирай
75. kometapg - Твоят блог беше един от най-стой...
27.01.2013 23:53
Твоят блог беше един от най-стойностните тук! Успех, където и да си! И един поздрав от мен! http://www.vbox7.com/play:701582e2
цитирай
76. sparotok - !
27.01.2013 23:53
vilidimova написа:
Благодаря за това, че събуди интереса ми към истината за българската история!
Ще продължавам да чета със непресъхваща жажда всичко, което постваш и в новия ти блог!
УСПЕХ!


Благодаря ти Вили! Вярвам, че и на новото място ще намериш нещо интересно в работите ми.

Поздрави!
цитирай
77. sparotok - благодаря ти!
27.01.2013 23:54
miaa написа:
Бъди себе си, Sparotok! Успехи в осъществяване на идеите ти.
Приятелите подкрепят истините, които променят съзнанието и правят човека по- зрял и по-убедителен в бъдещето.


Благодаря ти Марина! Без приятелите не бих успял да постигна нищо!
цитирай
78. sparotok - !
27.01.2013 23:57
kasnaprolet9999 написа:
Този път няма да те спирам, защото имаш нужда от промяна и спокойствие за да продължиш да твориш. Тези безмислени спорове след всеки твой постинг биха се отразили зле на всеки. Нима има смисъл да се убеждават хора, за които егото е на първо място. Правилно си преценил да вложиш силите си в нещо по-градивно-Който иска да те чуе ще го направи, които не иска-прав му път, насила хубост не става. И аз имам блог там, но отдавна не съм писала, поне ще мога да те посещавам, пък кой знае, може и да те последвам и да подновя публикациите си там, защото и на мен отдавна ми е писнало от блогови недоразумения. Бъди здрав!!!


Невена, мисля, че е за добро това, че прекратявам с публикациите тук...Blog.bg има потенциала да стане прекрасна платформа за културни хора, но първо трябва да се появи желание у собствениците да въведат нова политика.

Поздрави!
цитирай
79. monaliza121 - Всичко хубаво ти желая! Ще те п...
28.01.2013 00:07
Всичко хубаво ти желая!
Ще те посетя на новото място, а и ти се отбивай.:))
Бъди здрав!:)
цитирай
80. zabunova - Този блог беше Вселена на ума и ду...
28.01.2013 00:09
Този блог беше Вселена на ума и душата ми!:(((
цитирай
81. begetron426 - Българинът е велико нещо...
28.01.2013 00:09
Българинът е велико нещо, защото с този дълбок и разклонен корен сме захранени с най-благодатния генетичен материал и сме били винаги на страната на истината, която обновява света. Истината се ражда в кризи, предизвикани от натрупване на лъжи водещи до неправда и труден живот, след което идва истината за новотото. Истината идва трудно, защото изисква доказателство и още по трудно се приема поради факта, че лъжата е заела всички свободни места без доказателство, а само с да и не. Ти с доказателства ни отведе до великия корен на България, върху който е израсъл най-здравия и жилав дънер устоял на изпитанието на времето. С този велик корен и жилав дънер ни очакват велики човешки дела родени от дървото на познанието, с които ще обновим света, което много народи с претенции и с много пари не са го направили. Бъди горд че си Българин син на велико племе, племе възкръсвало много пъти от пепелта и с последното си възкресение ще освети целият свят. Да бъдем Българи, за да победи истината и да превърнем в рай нашият свят. Поздрав!!!
цитирай
82. zorara - Здравейте
28.01.2013 00:14
Преди няколко минути се регистрирах за да ви пиша. Иначе не бих го направила.
От няколко месеца ви "следя", т.е. чета всичките ви постинги и ги разпространявам.
Като разбрах, че ще напускате се уплаших, че може би и те ще изчезнат и си ги преписах всичките заедно с коментарите. "Написах" първи том на вашата книга, която се казва "Истинската Българска История 1" и съдържа 29 постинга.
Започва с : "Поредната национална катастрофа", "На кого да вярваме", "Кой съчини мита за изчезването на траките?", ... разпечатах я и я копирах в няколко екземпляра, които дадох на приятели. Отделно им подарих флашки с вашите постинги, с изричните указания да предават нататък.
Преди малко посетих новото ви място на подвизаване и да си призная никак не ми хареса. Не е уютно, голо е и не ти прави удоволствие да четеш.
Вие реагирахте също като БГ емигрантите, заминахте, но дали сте щастлив?
Аз ще продължавам да ви "следя" и там, но няма да се обаждам повече.
Като събера и останалите томове от Истинската Българска История ще ги разпространя по същия начин.
Хората по селата са жадни за историята ни. Ако знаете с какъв интерес слушат. Жалко, че не съм историчка и ми трябва време за подготовка и все ме е страх да не ми зададат някой по-сложен въпрос и аз да се изложа, като ученичка, която не е донаучила урока си.
Продължавайте да пишете най-невероятната и прекрасна история на света - историята на нашия народ!
Чакаме с нетърпение всеки ваш постинг и на любовта, която ни пращате като послание можем да отговорим само с любов.
:)
цитирай
83. borkyy - Прекрасно сте се справили със за...
28.01.2013 00:35
Прекрасно сте се справили със задачата си! Лично на мен сте помогнали много. А каква е целта Ви в новият блог?
цитирай
84. yotovava - Ти няма КАК да си отидеш, защото остави голяма диря.
28.01.2013 00:53
За съжаление много качествени хора не издържат на пресата тук.
Но се радвам, че е станало възможно да те срещна.
Бъди!
цитирай
85. galinbalin - Как така напускате, Спаротко?
28.01.2013 05:57
Амчи ся на кой ще се хилим?! :-/
цитирай
86. qbylkovcvqt - Ще ми липсваш...
28.01.2013 08:01
Ще ми липсваш...
цитирай
87. batogo - Безкрайно съм ти благодарен!!!
28.01.2013 08:29
За всичко, което научих от теб и за това, че даде всичко от себе си за да възкресиш Българския дух и вярата в доброто и в Истината. Нека Бог ти дава здраве, мъдрост и сила все така да светиш и да будиш заспалите! Благодаря ти и успешен път!
цитирай
88. stela50 - Благодаря ти, Спароток ...
28.01.2013 08:50
За интересните важни постинги, за отстояването и вярата
в истината, за това, че ме накара да почета повече за нашата история
и да открия правотата на идеите и откритията ти... Благодаря !
Пожелавам ти здраве и успехи в реализиране на започнатите
трудове, очаквани с нетърпение от много съблогъри и приятели,
от много съмишленици и колеги. До скоро на новата ти страница !
цитирай
89. анонимен - Здрасти, Павле,
28.01.2013 09:05
Това е и едно от местата, на което и аз пиша. Изборът ти е добър.
Тук наистина не си струва да си губиш времето повече.
Поздрави и успех на новото място, в което не се и съмнявам!
цитирай
90. mrazekoff - Павка,
28.01.2013 09:32
позволявам си да те нарека така, защото се знаем от доста време.
Ти четеше това, което публикувах, а аз почти нищо от твоите постинги. - (прочитах ги по диагонал). Не ми е силната страна историята, но се възхищавах от твоите изследвания и публикации. Не съм компетентен да споря, да оборвам различните тези, но факта, че човек се е заел с благородната задача да изследва и популяризира миналото на един народ, на една цивилизация, показва, че животът му не минава напразно - ден за ден.
Винаги е тъжно, когато някой каже - край, до сега беше всичко. Винаги е тъжно, когато човек се сбогува с тези свои приятели, които са го забелязали и набелязали като значима личност в интернетпространството.
Не ми се иска да губя от приятелите си, тези, които се различават от сивата маса. Тези приятели, които носят духът и възпитанието на своя род и народ. Именно тези хора държат традициите, които пък от своя страна се предават от поколение на поколение.
Радвам се, Павка, че имах възможност да общувам с личност като теб, защото ти в блога не беше някой си, а една личност, която пръскаше просвещение със своите постове.
Много се надявам, ако не публикуваш в блога, то поне да надничаш и пишеш по някой коментар, или пък нещо малко, но да се чувства присъствието на личността.
Знам, че когато веднъж човек каже край, то наистина е край, но просто така ми се иска, защото в днешно време културните, интелигентните, възпитаните хора отстъпват, а на тяхно място идват безпардонните с ниските чела и със щракащите пръсти, а по този начин певците за миналото величие на България замлъкват.
Благодаря ти, приятелю, за присъствието ти в блога, за това, което направи, за да промениш поне с малко мисленето на хората, които посещават този блог!
цитирай
91. mariniki - съжалявям, г-н Серафимов...
28.01.2013 09:40
че това е последната ви публикация тук... може би взехте
правилното решение... мисля си, че и други ще ви последват...
пожелавам успех и късмет на новите ви публикации...
благодаря ви, че събудихте родолюбиви чувства
в не една една българска душа... до скоро..
цитирай
92. sande - Както казва една поетеса: "Отдалечен ще бъдеш близко..."
28.01.2013 09:43
Здраве, въхновение и до нови срещи!
цитирай
93. brig - От теб научих много. И от комента...
28.01.2013 10:24
От теб научих много. И от коментарите също.
Успех.
цитирай
94. mitata67 - Поклон и благодаря за споделените знания.
28.01.2013 10:46
Вече съм на новото място.
цитирай
95. vostroto - Приятелю, благодарности на теб!!! ...
28.01.2013 11:19
Приятелю, благодарности на теб!!!
Ти правиш чест на нашата страна!
Ще идвам когато мога и на новото ти място.
На добър час!
цитирай
96. kostas - Това ,че изразяваш желание да отидеш в друга платформа не е края... Ти пося едни невероятни неща истински.
28.01.2013 11:33
Вдигна моят дух и осъзнах ,че не съм сам !! Трасира път и зададе посока, посоката към БЪЛГАРСКОТО . И съм уверен за всеки осъзнал себе си ще тръгне по пътя към себе си !!!Безкрайно съм радостен от контактите ми с теб... С надеждата до- виждане .))) Винаги добре дошъл в Асеновград. Ники Станчев...
цитирай
97. kass - sparotok
28.01.2013 13:05
Тъжно ми е, че напускаш sparotok, независимо че отлично разбирам мотивите ти. Тъжно ми е, защото сякаш безредието отново победи. Средата, която омърсява всичко и всеки като че ли е невъзможно да бъде почистена. Правото всеки да мисли и изразява своите идеи сякаш не може да бъде осъзнато и освободено. Може би още дълъг път ни чака докато успеем да се научим да уважаваме човешките идеи, труд, права... Админите - и са прави, и не са... Прави са дотолкова, доколкото давайки право на всеки да излива свободно емоциите си ни показват докъде и как се развиваме и цивилизоваме, не са прави дотолкова, доколкото е задължително да поставят граница, която като се премине води до това авторите да напускат платформата... Е, може би някой ден ще се научим да бъдем по-малко импулсивни, по-малко крайни, по-малко отрицателни и негативни и по-отворени към другите, независимо дали сме съгласни с тях. Не ти пожелавам на добър час другаде, защото се надявам това преосмисляне на ценностите ни да се случи скоро и да се завърнеш обратно тук, където имаш много, много читатели.
Поздрави!
цитирай
98. get - - Уважаеми Спараток ... Благодаря и до нови срещи !
28.01.2013 13:07
- Благодаря, не само за това, че чрез теб научих нови неща ... за които само се досещах или предполагах ? - а и заради увереноста която ми даде, че съм на прав път в търсенията си ?!

- Не обръщай внимание на тези, които се опитваха да омаловажат познанието или етичността за което ти постоянно апелираш в постовете си ! - просто няма как, да нямаме и едни такива хора с такова поведение/мислене.
Та ние сме поколения, които са формирани от такива "просветлени свише" Другари, с мислене, пример за което е това, произнесено от най-дълго просъществувалият в историята ни партиен диктатор:

"Суверенитета, НАРОДА ГО РАЗБИРА ДА ИМА ЗА ЯДЕНЕ, ДА ЖИВЕЕ(!) .
ЕТО ТОВА Е СУВЕРЕНИТЕТА – щастие и благоденствие на народа.
Ние работим за народа, а не за формата ." - думи произнесени пред ПЛЕНУМ НА ЦЕНТРАЛНИЯТ КОМИТЕТ НА БКП от 31 юли 1963 г.

- Този влашки циганин(и други подобни нему), гуден ни от доминиона СССР за държавен глава, опростачи мисленето на много поколения българи.

- Дълги години ... Съзнателно ни бе внушавано неистината, за това, че човек е само едната плът, без дух ! - напротив показаното(обяснено чрез) в картината от Ел"Греко - http://www.art-prints-on-demand.com/kunst/eigentl_dominikos_theotokopulo/1009531_v1.jpg

- Но преди да ни постигне осенението на Новите знания-Дух(просветлението) ... следва да минем през личното си очищение - http://4.bp.blogspot.com/-IN4hOve4Urg/UPGqCVrU-hI/AAAAAAAABS8/cN6XLUjj5Ic/s1600/El+Greco+Baptism.jpg
... в алегоричното изкъпване във водите на река Йордан ?! - ето вече след това, ще можем да се наречем и по Дух ... българи ! - а не само по географски или, като етносен произход(признак) ?!

- Дано се появят повече люде с такова мислене - тогава страната ни и хората в нея няма от що да се страхуват - България ще пребъде !

- С най-добри чувства !

от Гет ктист

П.П. междувпрочем по тази тема(?) имаме - http://www.lib-art.com/artgallery/2861-the-holy-family-with-god-the-father-carlo-dolci.html
цитирай
99. mglishev - Ха дано,
28.01.2013 13:52
ама надали :)
цитирай
100. demograph - Да си жив и здрав
28.01.2013 14:52
Ти направи много повече от информиране на българите.
Ти им даваш светлина за да се докоснат до истината.
Ти ги обръщаш към вяра в доброто и ще продължиш да го правиш.
На теб, семейството и близките ти - Здраве и щастие!
цитирай
101. oris - Послание от бъдещето за Българи...
28.01.2013 15:31
Послание от бъдещето за България:

http://i52.fastpic.ru/big/2013/0128/fa/1f96983db95a18f5059497441dd4c4fa.jpg
цитирай
102. vandela007 - Раздялата е тъжно нещо, но съм си...
28.01.2013 15:33
Раздялата е тъжно нещо, но съм сигурна, че това, което носиш всебе си, ще свети на друго място.
Аз съм вярваща и ще кажа: Бог да благослови труда ти и теб в личен план!
До нови срещи!
цитирай
103. анонимен - Правилно си решил. Нормалните хора ...
28.01.2013 15:49
Правилно си решил. Нормалните хора отдавна си биха камшика.
Това място е пълна лудница на вампирясали зли духове.
цитирай
104. zelas - За тези, които мислят, че Павел д...
28.01.2013 16:31
За тези, които мислят, че Павел дезертира - не е така.

Спароток е един от на посещаваните блогове, това означава, че сайта бло.бг набира голяма посещаемост. От това расте цената за реклама тук. Собствениците печелят от това.

Няма лошо да печелят, но не се грижат добре за сайта - софтуера на блога е много зле, текстовете не излизат правилно, цвят, размер и т.н. Освен това се поощрява простащината, и най-вече се манипулират статиите които излизат на първа страница. Как може да има статия с 2000+ посещения и нито един коментар и да виси на първа страница?

Като цяло собствениците на този сайт ни взимат за глупаци и подръжката на сайта не е професинална. Е как да остане Павел тук и продължи да им помага да правят пари?

Посредствеността не бива да се поощрява.

Ако има предприемчиви младежи тук, да вземат да направят конкурентен на този сайт, който да се поддържа професионално и ви гарантирам, че много хора ще се преместят. Може да се печели добре от реклама.

Аз ако бях на мястото на Павел щях да преместя статиите някъде другаде и да направя пренасочване. Тези готованковци тук не заслужават да печелят така на чужд гръб.
цитирай
105. comfy - Привет, приятелю!
28.01.2013 16:35
Решението и мотивите са си твои...

Защо пък да не те четем там, където ти е по-уютно и приятно?! :)

Поздрави,
к.к.
цитирай
106. анонимен - Фактът, че ще продължиш да работиш е важен! Може и другаде но продължавай!!!
28.01.2013 17:20
В блога се формираха няколко центъра за тормоз над творците. Работят по схеми, в които един /една/ е биринджията, който подава сигнал срещу някой творец. Прохождащите в нечистите дела го подкрепят с простащини от отвратителните си никове, някои и без постинги. Те са втори никове на мръсници с две лица. Има сценарии, при които в определен постинг се поместват две стихотворения на близки поети. Едното се принизява, а другото се химнослови, като приматите, приложили коментар сами започват да се коментират - в чужд блог, за сметка на други, да ги скарат. Не очаквах, че ще вземеш решение след натиск от курвове и проститути. Ако ги попиташ, защо така правят ще получиш отговор толкоз, колкото от пора, ако го попиташ фзащо смърди.
Тези лоши хора не могат да се мерят с Теб, спомени тяхна майка и продлъжи да правиш това, което е заложено в чипа Ти. Този, който е узнал закодираното в чипа му е щастлив, дори това да налага изминаването на много тежък житейски път.
Успех по новия път,
Коста
цитирай
107. planinitenabulgaria - Един поздрав, подходящ за "критиците" Ти:
28.01.2013 17:41
http://www.youtube.com/watch?v=Khz9pgN8cO0
цитирай
108. planinitenabulgaria - Един поздрав, подходящ за "критиците" Ти:
28.01.2013 17:42
http://www.youtube.com/watch?v=Khz9pgN8cO0
цитирай
109. idealist - Благодарности и от мен!
28.01.2013 17:48
И - успех в новия ти сайт! :)
цитирай
110. bgwest - Ще кажа само:До нови срещи на новото ...
28.01.2013 17:55
Ще кажа само:До нови срещи на новото място!!!
Успех,Спароток!!!
цитирай
111. forgiveness - И все пак...
28.01.2013 18:22
Моля се да не е последен!
цитирай
112. nikikm - Казват,
28.01.2013 18:58
че всяка раздяла,е частица от смъртта!В твоя случай не го приемам това,като раздяла, сбогуване,не е точна дума,а и "последен постинг"?!Нали продължаваш на друго място и там ще има постинги!Нищо не е свършило,просто промяна!Аз не съм тук заради Блог Бг,а заради теб!Заради това,което ни даваш!А и не само на мен,на всички Българи даваш това от което в момента имат най-голяма нужда-истината за нашия произход и Истинската история на Българите!На новото ти място ще бъдем пак с теб!Господ да те пази!
цитирай
113. sparotok - благодаря ти!
28.01.2013 19:12
coacoa11 написа:
Където и да си, важно е идеите ти да пребъдат!


Благодаря ти! Наистина най-важното е идеите да оцелеят!
цитирай
114. sparotok - !
28.01.2013 19:12
kometapg написа:
Твоят блог беше един от най-стойностните тук! Успех, където и да си! И един поздрав от мен! http://www.vbox7.com/play:701582e2


Благодаря ти Светле!:)
цитирай
115. sparotok - уточнение
28.01.2013 19:14
bogoizbrania написа:
или поне не трябва да ви се доверяват толкова. Аз ви вярвам само около 1,5% това устройва ли ви? :-)


Прочети думите ми още веднъж:)
цитирай
116. sparotok - !
28.01.2013 19:15
monaliza121 написа:
Всичко хубаво ти желая!
Ще те посетя на новото място, а и ти се отбивай.:))
Бъди здрав!:)


Благодаря ти Тинче! Ще се отбивам от време на време, заради някои хора си заслужава.
цитирай
117. sparotok - !
28.01.2013 19:16
zabunova написа:
Този блог беше Вселена на ума и душата ми!:(((


Благодаря ти за милите думи!
цитирай
118. sparotok - !
28.01.2013 19:18
begetron426 написа:
Българинът е велико нещо, защото с този дълбок и разклонен корен сме захранени с най-благодатния генетичен материал и сме били винаги на страната на истината, която обновява света. Истината се ражда в кризи, предизвикани от натрупване на лъжи водещи до неправда и труден живот, след което идва истината за новотото. Истината идва трудно, защото изисква доказателство и още по трудно се приема поради факта, че лъжата е заела всички свободни места без доказателство, а само с да и не. Ти с доказателства ни отведе до великия корен на България, върху който е израсъл най-здравия и жилав дънер устоял на изпитанието на времето. С този велик корен и жилав дънер ни очакват велики човешки дела родени от дървото на познанието, с които ще обновим света, което много народи с претенции и с много пари не са го направили. Бъди горд че си Българин син на велико племе, племе възкръсвало много пъти от пепелта и с последното си възкресение ще освети целият свят. Да бъдем Българи, за да победи истината и да превърнем в рай нашият свят. Поздрав!!!


Винаги съм бил горд, че съм Българин! Радвам се, че има още много такива хора!
Поздрави!
цитирай
119. sparotok - !
28.01.2013 19:23
zorara написа:
Преди няколко минути се регистрирах за да ви пиша. Иначе не бих го направила.
От няколко месеца ви "следя", т.е. чета всичките ви постинги и ги разпространявам.
Като разбрах, че ще напускате се уплаших, че може би и те ще изчезнат и си ги преписах всичките заедно с коментарите. "Написах" първи том на вашата книга, която се казва "Истинската Българска История 1" и съдържа 29 постинга.
Започва с : "Поредната национална катастрофа", "На кого да вярваме", "Кой съчини мита за изчезването на траките?", ... разпечатах я и я копирах в няколко екземпляра, които дадох на приятели. Отделно им подарих флашки с вашите постинги, с изричните указания да предават нататък.
Преди малко посетих новото ви място на подвизаване и да си призная никак не ми хареса. Не е уютно, голо е и не ти прави удоволствие да четеш.
Вие реагирахте също като БГ емигрантите, заминахте, но дали сте щастлив?
Аз ще продължавам да ви "следя" и там, но няма да се обаждам повече.
Като събера и останалите томове от Истинската Българска История ще ги разпространя по същия начин.
Хората по селата са жадни за историята ни. Ако знаете с какъв интерес слушат. Жалко, че не съм историчка и ми трябва време за подготовка и все ме е страх да не ми зададат някой по-сложен въпрос и аз да се изложа, като ученичка, която не е донаучила урока си.
Продължавайте да пишете най-невероятната и прекрасна история на света - историята на нашия народ!
Чакаме с нетърпение всеки ваш постинг и на любовта, която ни пращате като послание можем да отговорим само с любов.
:)



Благодаря ти от сърце за всичко сторено! Новото място може да не притежава динамиката на blog.bg, но историите са си истории. Дали ще бъдат написани на груб картон, или на лускозна хартия, няма значение...Важно е посланието!

Щом си доловила посланието ми вече, то мястото наистина няма значение...

Поздрави!
цитирай
120. sparotok - цел
28.01.2013 19:24
borkyy написа:
Прекрасно сте се справили със задачата си! Лично на мен сте помогнали много. А каква е целта Ви в новият блог?


Целта е същата - разпространяване на непознати, или слабо познати факти за историята ни...

До скоро в sparotok.blogspot.com :)
цитирай
121. allvin - Успех и на новото място,Sparotok!
28.01.2013 19:25
Ти си като българските офицери,които някога по време на войните за обединението на България в началото на XX век са предвождали войските с извадена сабя! Такава картина се ,,въртеше" в Нета доскоро по повод ожесточените 5-дневни сражения при Люле-Бургас по време на Балканската война. А пък ние,твоите читатели,със нашите коментари ще ги използваме като ,,снаряди" от артилерията,които ще изпращаме пред теб като ,,огнен вал",за да ти разчистваме пътя. :)))
цитирай
122. sparotok - !
28.01.2013 19:28
yotovava написа:
За съжаление много качествени хора не издържат на пресата тук.
Но се радвам, че е станало възможно да те срещна.
Бъди!


Валя, не е въпрос на издържане, аз издържах до края. Бях планирал 250 постинга още в началото. Те съдържат достатъчно информация, за да се събуди дискусия относно истинския ни произход.

Признавам, надявах се, че сферата в блога ще се подобри и ще имам причина да остана. За съжаление, вместо подобрение нещата тръгнаха надолу...

цитирай
123. sparotok - купи си огледало:)
28.01.2013 19:29
galinbalin написа:
Амчи ся на кой ще се хилим?! :-/


Купи си огледало, използвай го, ако не се пръсне веднага...ще се хилиш дълго време:)
цитирай
124. sparotok - !
28.01.2013 19:45
qbylkovcvqt написа:
Ще ми липсваш...


Славче, важното е, че написаното остава, а то е част от мен:)
цитирай
125. sparotok - благодаря ти!
28.01.2013 20:35
batogo написа:
За всичко, което научих от теб и за това, че даде всичко от себе си за да възкресиш Българския дух и вярата в доброто и в Истината. Нека Бог ти дава здраве, мъдрост и сила все така да светиш и да будиш заспалите! Благодаря ти и успешен път!


Благодаря ти!
цитирай
126. sparotok - благодаря ти!
28.01.2013 20:38
stela50 написа:
За интересните важни постинги, за отстояването и вярата
в истината, за това, че ме накара да почета повече за нашата история
и да открия правотата на идеите и откритията ти... Благодаря !
Пожелавам ти здраве и успехи в реализиране на започнатите
трудове, очаквани с нетърпение от много съблогъри и приятели,
от много съмишленици и колеги. До скоро на новата ти страница !


Благодаря ти Таня! До скоро на новото място!
цитирай
127. sparotok - !
28.01.2013 20:39
angpiskova написа:
Това е и едно от местата, на което и аз пиша. Изборът ти е добър.
Тук наистина не си струва да си губиш времето повече.
Поздрави и успех на новото място, в което не се и съмнявам!


Благодаря ти Анджи! До скоро в blogspot :)
цитирай
128. sparotok - !
28.01.2013 20:42
mrazekoff написа:
позволявам си да те нарека така, защото се знаем от доста време.
Ти четеше това, което публикувах, а аз почти нищо от твоите постинги. - (прочитах ги по диагонал). Не ми е силната страна историята, но се възхищавах от твоите изследвания и публикации. Не съм компетентен да споря, да оборвам различните тези, но факта, че човек се е заел с благородната задача да изследва и популяризира миналото на един народ, на една цивилизация, показва, че животът му не минава напразно - ден за ден.
Винаги е тъжно, когато някой каже - край, до сега беше всичко. Винаги е тъжно, когато човек се сбогува с тези свои приятели, които са го забелязали и набелязали като значима личност в интернетпространството.
Не ми се иска да губя от приятелите си, тези, които се различават от сивата маса. Тези приятели, които носят духът и възпитанието на своя род и народ. Именно тези хора държат традициите, които пък от своя страна се предават от поколение на поколение.
Радвам се, Павка, че имах възможност да общувам с личност като теб, защото ти в блога не беше някой си, а една личност, която пръскаше просвещение със своите постове.
Много се надявам, ако не публикуваш в блога, то поне да надничаш и пишеш по някой коментар, или пък нещо малко, но да се чувства присъствието на личността.
Знам, че когато веднъж човек каже край, то наистина е край, но просто така ми се иска, защото в днешно време културните, интелигентните, възпитаните хора отстъпват, а на тяхно място идват безпардонните с ниските чела и със щракащите пръсти, а по този начин певците за миналото величие на България замлъкват.
Благодаря ти, приятелю, за присъствието ти в блога, за това, което направи, за да промениш поне с малко мисленето на хората, които посещават този блог!


Майсторе, благодаря ти от сърце за топлите думи! Ще наминавам от време на време, даже ще оставям коментари...
цитирай
129. sparotok - решение
28.01.2013 20:44
mariniki написа:
че това е последната ви публикация тук... може би взехте
правилното решение... мисля си, че и други ще ви последват...
пожелавам успех и късмет на новите ви публикации...
благодаря ви, че събудихте родолюбиви чувства
в не една една българска душа... до скоро..


Мисля, че решението ми е правилно. Човек трябва винаги да търси нови предизвикателства:)
цитирай
130. sparotok - !
28.01.2013 20:46
sande написа:
Здраве, въхновение и до нови срещи!


Благодаря ти Санде! До нови срещи!
цитирай
131. sparotok - !
28.01.2013 20:47
brig написа:
От теб научих много. И от коментарите също.
Успех.


Благодаря ти! На другото място sparotok.blogspot.com ще научиш още повече:)
цитирай
132. sparotok - !
28.01.2013 21:33
mitata67 написа:
Вече съм на новото място.


Благодаря ти за интереса и подкрепата!
цитирай
133. sparotok - !
28.01.2013 21:35
vostroto написа:
Приятелю, благодарности на теб!!!
Ти правиш чест на нашата страна!
Ще идвам когато мога и на новото ти място.
На добър час!


Благодаря ти! Като ти остане време, наминавай!:)
цитирай
134. sparotok - ново начало
28.01.2013 21:37
kostas написа:
Вдигна моят дух и осъзнах ,че не съм сам !! Трасира път и зададе посока, посоката към БЪЛГАРСКОТО . И съм уверен за всеки осъзнал себе си ще тръгне по пътя към себе си !!!Безкрайно съм радостен от контактите ми с теб... С надеждата до- виждане .))) Винаги добре дошъл в Асеновград. Ники Станчев...


Ник, прав си, това не е край, а ново начало!
Асеновград си заслужава идването, най-малко заради виното:)
цитирай
135. sparotok - !
28.01.2013 21:41
kass написа:
Тъжно ми е, че напускаш sparotok, независимо че отлично разбирам мотивите ти. Тъжно ми е, защото сякаш безредието отново победи. Средата, която омърсява всичко и всеки като че ли е невъзможно да бъде почистена. Правото всеки да мисли и изразява своите идеи сякаш не може да бъде осъзнато и освободено. Може би още дълъг път ни чака докато успеем да се научим да уважаваме човешките идеи, труд, права... Админите - и са прави, и не са... Прави са дотолкова, доколкото давайки право на всеки да излива свободно емоциите си ни показват докъде и как се развиваме и цивилизоваме, не са прави дотолкова, доколкото е задължително да поставят граница, която като се премине води до това авторите да напускат платформата... Е, може би някой ден ще се научим да бъдем по-малко импулсивни, по-малко крайни, по-малко отрицателни и негативни и по-отворени към другите, независимо дали сме съгласни с тях. Не ти пожелавам на добър час другаде, защото се надявам това преосмисляне на ценностите ни да се случи скоро и да се завърнеш обратно тук, където имаш много, много читатели.
Поздрави!


Тъгата е неуместна, аз не загубих, а победих понеже издържах до края, това е важното:)

Поставих си за цел да представая тук 250 постинга и го направих. Данните, които съм дал са предостатъчни, за тези, които търсят истината.

Поздрави!
цитирай
136. shtaparov - АХЛАХЛ- МНОГО ХУБАВО...
28.01.2013 21:48
voulgaros написа:
АХЛАХЛ- МНОГО ХУБАВО ЛИЦЕ ИМАШ.ТАТКО ТИ И МАИКА ТИ СА ГЪРЦИ,НАЛИ ТАКА. ПРИЛИЧАШ НА ГЪРКИНЯ.НЕ ВЯРВАМ ВЪОБЩЕ ДА СИ ВУЛГАРКА =ВУЛГАРА ГИНЕКА.НЕ СИ ВУЛГАРОСКА, НАЛИ !

Истината е друга- тя е хубава именно защото е Българка,а не гъркиня! Именно Българките,а не тайландките или латиноамериканките са най-красивите жени на света,а за гъркините имам твърде печални лични впечатления,понеже,колкото и гъркини да видях,все ми се струваха излишно дебели или тантурести,несъразмерни или непропорционално сложени,меко казано грозновати и въобще- доста противни на вид! И аз,като имам пред себе си прекрасните Българки които съм виждал,никога не искам да погледна нито една гъркиня,за нищо на света! Това трябва да съм окуцял,осакатял или превъртял (не дай,Боже!),за да деградирам дотам да се заглеждам по гъркини! За сметка на това част от гръцките мъже изглеждат по-добре от жените си (дали затова някои от тях не се заглеждат по себеподобни,не съм бил грък и не мога да знам). Извинявай,Вулгарос- не искам да те обидя с това,понеже се държиш достатъчно човешки с Павел и с останалите ни приятели- с теб е по-интересно отколкото без теб. Но това е откровеното ми мнение и единствените по-красиви гъркини,които съм виждал,живеят в северна Гърция,т.е.- те не са никакви гъркини,ами са си чиста проба местни Българки в различни стадии на погърчване. Поздрави,желая здраве и късмет!
цитирай
137. sparotok - !
28.01.2013 21:49
get написа:
- Благодаря, не само за това, че чрез теб научих нови неща ... за които само се досещах или предполагах ? - а и заради увереноста която ми даде, че съм на прав път в търсенията си ?!

- Не обръщай внимание на тези, които се опитваха да омаловажат познанието или етичността за което ти постоянно апелираш в постовете си ! - просто няма как, да нямаме и едни такива хора с такова поведение/мислене.
Та ние сме поколения, които са формирани от такива "просветлени свише" Другари, с мислене, пример за което е това, произнесено от най-дълго просъществувалият в историята ни партиен диктатор:

"Суверенитета, НАРОДА ГО РАЗБИРА ДА ИМА ЗА ЯДЕНЕ, ДА ЖИВЕЕ(!) .
ЕТО ТОВА Е СУВЕРЕНИТЕТА – щастие и благоденствие на народа.
Ние работим за народа, а не за формата ." - думи произнесени пред ПЛЕНУМ НА ЦЕНТРАЛНИЯТ КОМИТЕТ НА БКП от 31 юли 1963 г.

- Този влашки циганин(и други подобни нему), гуден ни от доминиона СССР за държавен глава, опростачи мисленето на много поколения българи.

- Дълги години ... Съзнателно ни бе внушавано неистината, за това, че човек е само едната плът, без дух ! - напротив показаното(обяснено чрез) в картината от Ел"Греко - http://www.art-prints-on-demand.com/kunst/eigentl_dominikos_theotokopulo/1009531_v1.jpg

следва да минем през личното си очищение - http://4.bp.blogspot.com/-IN4hOve4Urg/UPGqCVrU-hI/AAAAAAAABS8/cN6XLUjj5Ic/s1600/El+Greco+Baptism.jpg
... в алегоричното изкъпване във водите на река Йордан ?! - ето вече след това, ще можем да се наречем и по Дух ... българи ! - а не само по географски или, като етносен произход(признак) ?!

- Дано се появят повече люде с такова мислене - тогава страната ни и хората в нея няма от що да се страхуват - България ще пребъде !

- С най-добри чувства !

от Гет ктист

П.П. междувпрочем по тази тема(?) имаме - http://www.lib-art.com/artgallery/2861-the-holy-family-with-god-the-father-carlo-dolci.html


Гет, благодарен съм ти за много неща...няма да ми стигне времето да ги изброявам...

Дано даде Господ да се видим живи и здрави във...ВОдесос:)

цитирай
138. sparotok - ха дано
28.01.2013 21:51
mglishev написа:
ама надали :)


Маноле, с това твое -"ха, дано ми" направи най-големия комплимент. Благодаря ти!
цитирай
139. sparotok - !
28.01.2013 21:52
demograph написа:
Ти направи много повече от информиране на българите.
Ти им даваш светлина за да се докоснат до истината.
Ти ги обръщаш към вяра в доброто и ще продължиш да го правиш.
На теб, семейството и близките ти - Здраве и щастие!


Благодаря Ви! До скоро на новото място!!!
цитирай
140. shtaparov - или поне не трябва да ви се доверяват ...
28.01.2013 21:53
bogoizbrania написа:
или поне не трябва да ви се доверяват толкова. Аз ви вярвам само около 1,5% това устройва ли ви? :-)

Аз пък ще ви кажа,че е много вероятно да сте толкова богоизбран,колкото са богоизбрани негрите и чукчите- нито запетайка повече! Сега и на всички времена на земята е имало само един народ,който може да претендира за някаква богоизбраност,а именно народът на Богарите (Бог-Арите,Бог-Ората,Ората на Бога,Божиите хора)! Без лоши чувства- здраве и късмет!
цитирай
141. sparotok - !
28.01.2013 21:54
oris написа:
Послание от бъдещето за България:

http://i52.fastpic.ru/big/2013/0128/fa/1f96983db95a18f5059497441dd4c4fa.jpg


Интересно послание! Благодаря ти!
цитирай
142. sparotok - !
28.01.2013 21:56
vandela007 написа:
Раздялата е тъжно нещо, но съм сигурна, че това, което носиш всебе си, ще свети на друго място.
Аз съм вярваща и ще кажа: Бог да благослови труда ти и теб в личен план!
До нови срещи!


Благодаря ти много, чул те Господ!
До нови срещи!
цитирай
143. sparotok - !
28.01.2013 21:58
анонимен написа:
Правилно си решил. Нормалните хора отдавна си биха камшика.
Това място е пълна лудница на вампирясали зли духове.


Вместо вампирясали зли духове аз бих казал - жалки, малки човечета...живеещи от злорадство...
цитирай
144. sparotok - !
28.01.2013 22:01
comfy написа:
Решението и мотивите са си твои...

Защо пък да не те четем там, където ти е по-уютно и приятно?! :)

Поздрави,
к.к.


Във виртуалния свят мястото няма значение, разстоянието е винаги едно кликване:)

До скоро на новото място приятелю!
цитирай
145. sparotok - !
28.01.2013 22:02
анонимен написа:
В блога се формираха няколко центъра за тормоз над творците. Работят по схеми, в които един /една/ е биринджията, който подава сигнал срещу някой творец. Прохождащите в нечистите дела го подкрепят с простащини от отвратителните си никове, някои и без постинги. Те са втори никове на мръсници с две лица. Има сценарии, при които в определен постинг се поместват две стихотворения на близки поети. Едното се принизява, а другото се химнослови, като приматите, приложили коментар сами започват да се коментират - в чужд блог, за сметка на други, да ги скарат. Не очаквах, че ще вземеш решение след натиск от курвове и проститути. Ако ги попиташ, защо така правят ще получиш отговор толкоз, колкото от пора, ако го попиташ фзащо смърди.
Тези лоши хора не могат да се мерят с Теб, спомени тяхна майка и продлъжи да правиш това, което е заложено в чипа Ти. Този, който е узнал закодираното в чипа му е щастлив, дори това да налага изминаването на много тежък житейски път.
Успех по новия път,
Коста


Казал си го добре Коста! Благодаря ти!
цитирай
146. troia - Тъжно е,,
28.01.2013 22:09
че си тръгваш. Даже не ми се коментира. Днес през обедната почивка ти прочетох прощалния постинг. Все пак краят е винаги начало на нещо ново. Пожелавам ти успех и много читатели на новото ти място!
цитирай
147. sparotok - !
28.01.2013 22:18
idealist написа:
И - успех в новия ти сайт! :)


Благодаря ти и аз!
цитирай
148. sparotok - До нови срещи на новото място
28.01.2013 22:19
bgwest написа:
Ще кажа само:До нови срещи на новото място!!!
Успех,Спароток!!!


Благодаря ти!До нови срещи на новото място
цитирай
149. sparotok - До нови срещи на новото място!
28.01.2013 22:45
bgwest написа:
Ще кажа само:До нови срещи на новото място!!!
Успех,Спароток!!!


Благодаря ти!До нови срещи на новото място!
цитирай
150. sparotok - !
28.01.2013 22:49
forgiveness написа:
Моля се да не е последен!


Не е последен постинга, на новото място ще представя нови неща:)
цитирай
151. sparotok - !
28.01.2013 22:51
nikikm написа:
че всяка раздяла,е частица от смъртта!В твоя случай не го приемам това,като раздяла, сбогуване,не е точна дума,а и "последен постинг"?!Нали продължаваш на друго място и там ще има постинги!Нищо не е свършило,просто промяна!Аз не съм тук заради Блог Бг,а заради теб!Заради това,което ни даваш!А и не само на мен,на всички Българи даваш това от което в момента имат най-голяма нужда-истината за нашия произход и Истинската история на Българите!На новото ти място ще бъдем пак с теб!Господ да те пази!


Благодаря ти приятелю!
цитирай
152. sparotok - !
28.01.2013 22:53
allvin написа:
Ти си като българските офицери,които някога по време на войните за обединението на България в началото на XX век са предвождали войските с извадена сабя! Такава картина се ,,въртеше" в Нета доскоро по повод ожесточените 5-дневни сражения при Люле-Бургас по време на Балканската война. А пък ние,твоите читатели,със нашите коментари ще ги използваме като ,,снаряди" от артилерията,които ще изпращаме пред теб като ,,огнен вал",за да ти разчистваме пътя. :)))


Като сме заедно няма непреодолими препятствия!:)
цитирай
153. merlin68 - Благодаря ти Павка!
28.01.2013 23:06
От теб научих много, това което научих споделям с приятели, а те със свои, искрата се разпалва. Сигурен съм, че всички които са те чели с внимание също разпространяват вижданията ти относно историята ни. Дори противниците ти макар и неволно могат да събудят любопитството към вижданията ти, така че и те са полезни.
Успех на начинанието ти в новото място и разбира се ще те чета и там с удоволствие!
цитирай
154. inel379 - Чета те винаги с голям интерес!
29.01.2013 00:42
Захранваш духа със сила!
Привличаш като магнит!
Вдъхновяваш!
Раздялата е невъзможна!
Благодаря ти, будителю!
Бог да е с теб!



цитирай
155. oris - Кратко, но много добро:
29.01.2013 05:49
Новите фалшификатори (на българската история) - http://www.iskri.net/new_fal.html
цитирай
156. stix - Не съм срещала по етично издържан ...
29.01.2013 10:39
Не съм срещала по етично издържан постинг!

Всяка дума в него е точна и ясна, а при разкопки на всеки сантиметър от земите ни има доказателства за твоите думи...

"първото обработено злато в цял свят е от земите на Тракия (Варненския некропол)"

Постиженията и древността ни се доказва не само с материалните ценности, а и с писмени доказателства

"-най-древната писменост в цял свят е тази от Градешница, Караново, Хотница;"
цитирай
157. cefules - Днес бях отличен на един много важен ...
29.01.2013 12:58
Днес бях отличен на един много важен за мен конкурс за фентъзи роман. Дължа ти благодарности. Сигурно помниш, че около миналата нова година те помолих за тракийски имена. Ти ми ги даде и ги използвах в него.
цитирай
158. sparotok - талант
29.01.2013 13:48
cefules написа:
Днес бях отличен на един много важен за мен конкурс за фентъзи роман. Дължа ти благодарности. Сигурно помниш, че около миналата нова година те помолих за тракийски имена. Ти ми ги даде и ги използвах в него.



Честито!!!:)

Стефо, ти имаш талант!!! Успеха ти се дължи единствено и само на твоята дарба!!! Радвам се, че се запознахме пък дори и виртуално!
цитирай
159. sparotok - !
29.01.2013 13:51
stix написа:
Не съм срещала по етично издържан постинг!

Всяка дума в него е точна и ясна, а при разкопки на всеки сантиметър от земите ни има доказателства за твоите думи...

"първото обработено злато в цял свят е от земите на Тракия (Варненския некропол)"

Постиженията и древността ни се доказва не само с материалните ценности, а и с писмени доказателства

"-най-древната писменост в цял свят е тази от Градешница, Караново, Хотница;"


Благодаря ти! Винаги се опитвам да кажа най-същественото. За съжаление сънародниците ни не знаят важни факти за миналото ни, а и за качествата и заслугите на българския народ. Надявам се поне частично да съм запълнил някои празноти.

Поздрави!
цитирай
160. sparotok - !
29.01.2013 13:54
oris написа:
Новите фалшификатори (на българската история) - http://www.iskri.net/new_fal.html


За много неща Мавров е прав, не зная обаче дали някой изобщо ще отговори на писмото му...
цитирай
161. sparotok - !
29.01.2013 13:55
inel379 написа:
Захранваш духа със сила!
Привличаш като магнит!
Вдъхновяваш!
Раздялата е невъзможна!
Благодаря ти, будителю!
Бог да е с теб!





Благодаря ти от сърце за милите думи!
цитирай
162. sparotok - искра
29.01.2013 13:56
merlin68 написа:
От теб научих много, това което научих споделям с приятели, а те със свои, искрата се разпалва. Сигурен съм, че всички които са те чели с внимание също разпространяват вижданията ти относно историята ни. Дори противниците ти макар и неволно могат да събудят любопитството към вижданията ти, така че и те са полезни.
Успех на начинанието ти в новото място и разбира се ще те чета и там с удоволствие!


Благодаря ти! Мястото, от което се разпространява едно знание не е важно...а и колкото повече са местата, толкова по-добре.

До скоро в sparotok.blogspot.com !
цитирай
163. sparotok - !
29.01.2013 13:59
troia написа:
че си тръгваш. Даже не ми се коментира. Днес през обедната почивка ти прочетох прощалния постинг. Все пак краят е винаги начало на нещо ново. Пожелавам ти успех и много читатели на новото ти място!



Благодаря ти! Няма място за тъга, както сама казваш - всеки край е и ново начало!
цитирай
164. vencivvg - Жалко, много жалко
29.01.2013 14:04
Павеле,
Тъжно ми е, че си взел това решение. Все се надявам това да е временно.
Сигурно си имаш причини. Saportok ли те обиди? Мисля , че други са те обиждали доста повече, все си мисля че при него е хумор,
при други хора е злоба срещу теб.
Добре е, че все пак блога не спира просто се премества на друго място. Четях с интерес и трите автора ( sparotok, letopisec, germantiger ) на исторически теми в сайта. Жалко, че едната страна няма повече да се чува тук. Без аргументи от всичките страни ще е доста по-скучно. И по-необективно. Както казах в началото, надявам се това да е временно. Ако пък решението ти е твърдо, желая ти успех в новия блог. И там ще те четем.
цитирай
165. tribun - Не можем да променим миналото си, но ...
29.01.2013 17:14
Не можем да променим миналото си,но можем да променим бъдещето си.
цитирай
166. germantiger - ...
29.01.2013 20:22
1. Първо благодаря на vencivvg в коментар 166 до спароток и летописеца на чиито познания за бгистория не съм равен. Имам претенция да разбирам в детайл от война и военна история, а благодарение на спароток и летописеца (а и други блогъри) научих премного за българска!

2. БРАВО НА ФЕНОВЕТЕ ИЛИ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ И ПАТРИОТИТЕ ОКОЛО СПАРОТОК В БЛОГ.БГ - ОЧАКВАХ ДА ПРЕДИВИКАТ, ПРОВОКИРАТ ИЛИ КАЗАНО "ПО НАШЕМУ" - ОПЛЮЯТ БЛОГЪРИ СПОРИЛИ СЪС СПАРОТОК. Не го направихте и пак браво!

3. След като Спароток спре да пише тук и докато не пише пак нещо,което за мен е спорно, то дотогава аз няма да ползвам името, тезите му или да влизам в спор с тях и него задочно. Вероятно след време ще направя постинг за който съм споменавал на Гет, но в него траките няма да са същина и предмет, макар и засегнати.
цитирай
167. leonleonovpom - Здравей Павел! Изчаках с вклю...
29.01.2013 20:27
Здравей Павел!
Изчаках с включването си, исках да си изясня нещата. Ти не приключваш темата, поставяш ново начало.Дал си много тук, но сигурен съм, че има още много да кажеш
Не трябва да се обръща кой знае какво внимание на критиката. Тя е в подстъпите на истинското творчество. За да я имо, творчеството я предшества, докато то може да я ползва донякъде за сверка.Първо е тоарчеството, критиката е след него. Няма колебание, както при яйцето и кокошката.
Нали има приказка, че слабите писатели стават критици.
Желая ти от сърце успех!
цитирай
168. kakvonovo - Здравей,
29.01.2013 23:22
Това което си решил според мен не е особенно добро! Мен (еvreite.blog.bg) ме премахнаха от този блог насилствено. От доста време пиша в блогспот,(evreite.blogspot.com) там няма много българи и ефекта не е особенно добър. Наложи се да постваме и в blog.ru. Tam е малко по добре но ако няма пренасочваща среда е доста слабо. Затова създадохме тук (блог.бг) kakvonovo.blog.bg. Mожеш да разчиташ на нас!

... и ако слънцето угасне в ...
... това което другите наричат ад, за нас е дом...
цитирай
169. oris - За запознаване със съкровищата на траките
30.01.2013 05:57
"Електронна библиотека за тракийско изкуство" към Институт за изследване на изкуствата, БАН:
http://thracian-art.artstudies.bg/?p=items&rubrika_id=2

Описанията на предметите очевидно са правени с цел да омаловажат постиженията на траките и тяхната култура. Може да не ги четете много много, за да си запазите доброто настроение :). Снимките са хубави.

Още един сайт - "Българско наследство", колекция „Праисторическа и Тракийска цивилизация”:
http://bulgarianheritage.bulgariana.eu/jspui/handle/pub/3

Още - Колекция "Античен бронз" (НАИМ и ЦБ на БАН) - тракийски и български находки (трите връзки най-отдолу на страницата):
http://cl.bas.bg/

За сравнение е добре да се разгледат в интернет и примери за Scythian, Sarmatian, Celtic, Persian, Merovingian, Indian, Egyptian, Etruscan, Greek, Roman, Byzantine Ancient Artifacts...

П.П. В пълна противоположност на хармонията и доброто излъчване, които личат в произведенията на изкуството на траки, келти, египтяни и т.н., за гръко-римското изкуство и философия е характерен песимизмът. След ранния период на развитие на Елада и Рим, в който период се вижда силното положително влияние на местните култури (тракийска, други), образите на гръко-римското изкуство започват да изразяват суровост, мрачност, нерадост. Причината за крайните песимистични настроения е свеждането на живота до индивидуалистична човешка съдба и стремеж към лично щастие, които постепенно надделяват над духовността, общността и човешките добродетели. Философските школи клонят към апатия, пробудена от все по-голямото загърбване на истинските ценности. С крайния индивидуализъм и широките граници в елинистическия свят идват и икономическите проблеми на едно потребителско общество, което не развива стопанския живот, а се стреми към все по-голям материализъм и консумация на разкош.
цитирай
170. tota - Поздрави, Павел!
30.01.2013 07:58
Зная, че ще продължиш и на новото място да отстояваш истинската българска история. След като е поставено началото там, моля те, активирай линка sparotok.blogspot.com. в публикацията за да може директно да се достига на новото място.
Желая ти здраве и нови творчески успехи!!
цитирай
171. malchaniaotnadejda7 - ЧЕСТИТ НОВ БЛОГ, ПАВКА! РЕСПЕКТИРА, ВПЕЧАТЛЯВА, ВЪЛНУВА!
30.01.2013 10:21
http://sparotok.blogspot.com/

НЯМА ДРУГА ПЛАТФОРМА ПРИ СЪВРЕМЕННАТА БИЗНЕС КОНКУРЕНЦИЯ, КОЯТО ТАКА, С ЛЕКА РЪКА, ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАГУБИ ПОТРЕБИТЕЛ, КОЙТО Я НОСИ НА РАМЕНЕТЕ СИ - НАЙ-ЧЕТЕНИЯТ И НАЙ-УВАЖАВАНИЯТ ОТ ПУБЛИКАТА Й БЛОГЕР - (№ 1 ПО ПРОЧИТИ И ПО ПОПУЛЯРНОСТ - НА БЛОГ.БГ!) - SPAROTOK !

ДНЕС НАПИСАХ В GOOGLE - ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - И ИЗЛЕЗЕ новият ти блог -

http://sparotok.blogspot.com/

ВПЕЧАТЛЯВАЩ Е! КЪМ 8 000 ПРОЧИТА ЗА НЯКОЛКО ДНИ! :) BLOGGER платформата очевидно държи на имиджа си в една от най-конкурентните бизнес ниши на световния пазар - виртуалните платформи. Сигурна съм, че приятелите ще те последват, така, както сторих аз. А блогът ти тук ще продължи да посреща приятелите, нови читатели и гости.

До скоро, Павка! До скорошни срещи в BLOGGER -


http://sparotok.blogspot.com/



цитирай
172. sparotok - благодаря ти!
30.01.2013 13:58
malchaniaotnadejda7 написа:
http://sparotok.blogspot.com/

НЯМА ДРУГА ПЛАТФОРМА ПРИ СЪВРЕМЕННАТА БИЗНЕС КОНКУРЕНЦИЯ, КОЯТО ТАКА, С ЛЕКА РЪКА, ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ЗАГУБИ ПОТРЕБИТЕЛ, КОЙТО Я НОСИ НА РАМЕНЕТЕ СИ - НАЙ-ЧЕТЕНИЯТ И НАЙ-УВАЖАВАНИЯТ ОТ ПУБЛИКАТА Й БЛОГЕР - (№ 1 ПО ПРОЧИТИ И ПО ПОПУЛЯРНОСТ - НА БЛОГ.БГ!) - SPAROTOK !

ДНЕС НАПИСАХ В GOOGLE - ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - И ИЗЛЕЗЕ новият ти блог -

http://sparotok.blogspot.com/

ВПЕЧАТЛЯВАЩ Е! КЪМ 8 000 ПРОЧИТА ЗА НЯКОЛКО ДНИ! :) BLOGGER платформата очевидно държи на имиджа си в една от най-конкурентните бизнес ниши на световния пазар - виртуалните платформи. Сигурна съм, че приятелите ще те последват, така, както сторих аз. А блогът ти тук ще продължи да посреща приятелите, нови читатели и гости.

До скоро, Павка! До скорошни срещи в BLOGGER -


http://sparotok.blogspot.com/






Благодаря ти Надя!:)
Благодаря на прекрасния човек, който направи новото ми място уютно!!!
цитирай
173. sparotok - !
30.01.2013 14:03
kakvonovo написа:
Това което си решил според мен не е особенно добро! Мен (еvreite.blog.bg) ме премахнаха от този блог насилствено. От доста време пиша в блогспот,(evreite.blogspot.com) там няма много българи и ефекта не е особенно добър. Наложи се да постваме и в blog.ru. Tam е малко по добре но ако няма пренасочваща среда е доста слабо. Затова създадохме тук (блог.бг) kakvonovo.blog.bg. Mожеш да разчиташ на нас!

... и ако слънцето угасне в ...
... това което другите наричат ад, за нас е дом...



Тези, които обичат дома си, дори да е ад...с общи усилия могат да го превърнат в рай.

Аз обичам предизвикателствата, уверен съм в себе си и в приятелите си, сигурен съм, че и в блогспот ще успея да предизвикам интерес към виждането си.

Поздрави!
цитирай
174. sparotok - !
30.01.2013 14:05
tota написа:
Зная, че ще продължиш и на новото място да отстояваш истинската българска история. След като е поставено началото там, моля те, активирай линка sparotok.blogspot.com. в публикацията за да може директно да се достига на новото място.
Желая ти здраве и нови творчески успехи!!


Благодаря ти Ати! Малко по малко нещата ще си дойдат на мястото...
цитирай
175. urilozev - Мисля си:
30.01.2013 15:38
Не, това не е сбогуване, а само довиждане.Та сигурно ще има и други път, другаде.Хората когато вървят в една посока, макар и с различно темпо, не бяха ли наречени сподвижници.Ти бързай напред и знай че подире ти вървят още хора.Сподели къде ще бъдеш занапред.С почит.
цитирай
176. mutedvoice - Ти си светла душа!
30.01.2013 17:06
На добър час :)
цитирай
177. tsvetamak - Съжалявам! Но всеки добър човек ...
30.01.2013 17:51
Съжалявам!
Но всеки добър човек заслужава да е там, където се чувства щастлив и спокоен.
А който не иска да се лиши от положителното му въздействие - ще го намери:)
цитирай
178. candysays - Просто няма какво да се добави към думите ти...
30.01.2013 21:34
Благодаря ти за тях! Много благородно си се изразил. Много! Вярвам, че си избрал да вървиш по най-удачния за теб и делата ти път. Затова само ще ти кажа "на изпроводяк" - радвам се, че имахме възможността да общуваме тук, чрез блог.бг, и ти желая от сърце сполука във всичко и сбъдване на съкровеното... На добър час на новия ти блог! Ще го следя...

Всичко най-добро! :)
цитирай
179. kpandjarova - Поклон, Спароток, и огромно чов...
30.01.2013 21:49
Поклон, Спароток, и огромно човешко БЛАГОДАРЯ!!! Показвай пътеките,ние ще ги утъпкваме! Човек като теб никога няма да бъде сам!
цитирай
180. outofthematrix - .
30.01.2013 23:08
И ние благодарим! :)
цитирай
181. jabog - успех, с каквото и да се захванеш. . . ...
31.01.2013 21:02
успех, с каквото и да се захванеш. ...и късмет
винаги трябва
цитирай
182. musashi - Благодаря
31.01.2013 22:03
Благодаря, че не спираш! Вече съм на новото място.
цитирай
183. shtaparov - Новите фалшификатори (на бълга...
01.02.2013 01:37
[quote=oris]Новите фалшификатори (на българската история). Тя си има свои символи и атрибути,незасвидетелствани в посоченото изображение. Съответно: на рисунката може да е тя,но може и да е и някоя местна речна или планинска богиня. Все пак обръщението към Овчаров ми хареса,а забележките към него са напълно основателни!
цитирай
184. prarodinata - Павеле, благодаря ти за последо...
01.02.2013 17:13
Павеле, благодаря ти за последователността и благородството, с които отстояваше идеите си, и за голямото ти будителско дело. То тепърва ще бъде оценявано, още повече когато автохтонността на българите влезе на бял кон в учебниците.
А това ще стане и то скоро!
Приятелю, желая ти превъзходно здраве и още по-големи успехи в борбата за Истината!
Мартин
цитирай
185. megg - " Нужни сме, защото в нас има светлина."
01.02.2013 18:10
Звучи не само красиво, но - и с вяра. Тази жилава вяра на българина, която му е помагала през вековете; вяра в себе си, в своите възможности, в изворите, от които тръгва пълноводната река ...
Поздрав, Спароток, бъди здрав и успех!
Ще те четем и на новото място!
цитирай
186. sparotok - sparotok.blogspot.com
01.02.2013 19:15
urilozev написа:
Не, това не е сбогуване, а само довиждане.Та сигурно ще има и други път, другаде.Хората когато вървят в една посока, макар и с различно темпо, не бяха ли наречени сподвижници.Ти бързай напред и знай че подире ти вървят още хора.Сподели къде ще бъдеш занапред.С почит.


Юрий, просто чукваш в Гугъл sparotok.blogspot.com и ще ме намериш.

До скоро!:)
цитирай
187. sparotok - sparotok.blogspot.com
01.02.2013 19:17
mutedvoice написа:
На добър час :)


Благодаря ти!:)

До скоро в sparotok.blogspot.com
цитирай
188. sparotok - !
01.02.2013 19:42
tsvetamak написа:
Съжалявам!
Но всеки добър човек заслужава да е там, където се чувства щастлив и спокоен.
А който не иска да се лиши от положителното му въздействие - ще го намери:)


Цвета, има много места за изява, а всяко ново начало е и ново предизвикателство. Човек не бива да се оставя на рутината на ежедневието, а постоянно да се развива и изпробва силите си в различни начинания.

Поздрави!
цитирай
189. sparotok - !
01.02.2013 19:44
candysays написа:
Благодаря ти за тях! Много благородно си се изразил. Много! Вярвам, че си избрал да вървиш по най-удачния за теб и делата ти път. Затова само ще ти кажа "на изпроводяк" - радвам се, че имахме възможността да общуваме тук, чрез блог.бг, и ти желая от сърце сполука във всичко и сбъдване на съкровеното... На добър час на новия ти блог! Ще го следя...

Всичко най-добро! :)


Криси, благодаря ти от сърце за милите думи!
цитирай
190. sparotok - благодаря ти!
01.02.2013 22:05
kpandjarova написа:
Поклон, Спароток, и огромно човешко БЛАГОДАРЯ!!! Показвай пътеките,ние ще ги утъпкваме! Човек като теб никога няма да бъде сам!


Благодаря ти и аз! Подкрепата на приятелите е важна, без нея нямаше да стигна до тук.
цитирай
191. sparotok - !
01.02.2013 22:14
outofthematrix написа:
И ние благодарим! :)


Дано работите ми да са предложили, това, което ви е било нужно!
цитирай
192. sparotok - късмет
01.02.2013 22:18
jabog написа:
успех, с каквото и да се захванеш. ...и късмет
винаги трябва


Благодаря ти! Късмет наистина си трябва!
цитирай
193. анонимен - Навремето-краят на шеисете на м...
01.02.2013 23:39
Навремето-краят на шеисете на миналия век,- когато плътно ни покриваше ''желязната завеса'', слушахме жадно веднаж седмично четиричасовото музикално-хумористично предаване по радио Ниш "Минимакс" с водещ легендарния Милован Илич Минимакс. Девизът беше: "Минимум приказки, максимум музика". И така научавахме за световните класации на поп и рок музика; много музика и тънък политически хумор. За съжаление, тогава, предаването "Минимакс" просъществува само четири години и приключи по политически причини, приключи с максимата, с която завършваше всяко едно от поредното съботно предаване: "Све има край па чак и Минимакс".
За нас, слушателите отсам "желязната завеса", този край бе тъжен край...дори и не помисляхме, че максимата, с която завършваше поредното предаване, ще важи все някога и за предаването изобщо, като цяло, и то ще приключи.

Сега, Павка, когато чета този твой последен постинг в блог. бг, се сетих, въпреки годините минали отонова време, за "Минимакс" и за, че "Све има край па чак и Минимакс''; за разлика от тогава, сега обаче не ми е тъжно...
Удивителното е, че пребиваването ти тук е четири години, толкова, колкото и бе "Минимакс'' навремето.
Ще ме извиниш, че сравнявам твоя труд с музикално предаване от времето на студената война, но аз виждам паралели, паралели в просветляване на ума, тогава и сега, когато независимо какви сили и по какви причини са вкарали в заблуда големи маси от хора -в конкретният, нашият случай: относно българската история.

Най-големият ти успех е,че отвори умовете на хиляди българи за истинската българска история; 250 постинга на тази тема не са никак малко и дори да не напишеш и ред повече, и това е предостатъчно, за да вдъхне стремеж у всеки българин към самостоятелно търсене на българските корени.

Аз ще съм последният твой приятел , който ще те агитира да останеш, да пишеш в блог. бг, защото те разбирам и уважавам твоето решение.

Успех и ще те чета и на новото ти място, Спароток!
цитирай
194. sparotok - !
02.02.2013 08:46
анонимен написа:
Навремето-краят на шеисете на миналия век,- когато плътно ни покриваше ''желязната завеса'', слушахме жадно веднаж седмично четиричасовото музикално-хумористично предаване по радио Ниш "Минимакс" с водещ легендарния Милован Илич Минимакс. Девизът беше: "Минимум приказки, максимум музика". И така научавахме за световните класации на поп и рок музика; много музика и тънък политически хумор. За съжаление, тогава, предаването "Минимакс" просъществува само четири години и приключи по политически причини, приключи с максимата, с която завършваше всяко едно от поредното съботно предаване: "Све има край па чак и Минимакс".
За нас, слушателите отсам "желязната завеса", този край бе тъжен край...дори и не помисляхме, че максимата, с която завършваше поредното предаване, ще важи все някога и за предаването изобщо, като цяло, и то ще приключи.

Сега, Павка, когато чета този твой последен постинг в блог. бг, се сетих, въпреки годините минали отонова време, за "Минимакс" и за, че "Све има край па чак и Минимакс''; за разлика от тогава, сега обаче не ми е тъжно...
Удивителното е, че пребиваването ти тук е четири години, толкова, колкото и бе "Минимакс'' навремето.
Ще ме извиниш, че сравнявам твоя труд с музикално предаване от времето на студената война, но аз виждам паралели, паралели в просветляване на ума, тогава и сега, когато независимо какви сили и по какви причини са вкарали в заблуда големи маси от хора -в конкретният, нашият случай: относно българската история.

Най-големият ти успех е,че отвори умовете на хиляди българи за истинската българска история; 250 постинга на тази тема не са никак малко и дори да не напишеш и ред повече, и това е предостатъчно, за да вдъхне стремеж у всеки българин към самостоятелно търсене на българските корени.

Аз ще съм последният твой приятел , който ще те агитира да останеш, да пишеш в блог. бг, защото те разбирам и уважавам твоето решение.

Успех и ще те чета и на новото ти място, Спароток!



Благодаря Ви много за добрите думи! Краят не винаги трябва да е тъжен, особено, ако след него идва едно ново начало...А то дойде:)

Който желае да научи нови неща може да ги прочете на адрес:

http://www.sparotok.blogspot.com/


В скоро време мисля да обясня доста интересни неща за бохарския диалект на коптите.
Хората вярват на г-н Гайд, който се опитва да внуши, че бохарски е равностойно на български...а то не е така.

В коптския език има думи близки до българските, понеже преди около 2300 години там са се заселили около 5000 тракийски бойци със семействата си...но тези хора не са наричани бохари.

Поздрави и до скоро на адрес http://www.sparotok.blogspot.com/


цитирай
195. sparotok - !
02.02.2013 08:51
musashi написа:
Благодаря, че не спираш! Вече съм на новото място.


Радвам се, че ще се срещнем отново!:)

Скоро ще разкажа нещо за бохарския диалект на коптите...
цитирай
196. sparotok - история
02.02.2013 08:53
shtaparov написа:
[quote=oris]Новите фалшификатори (на българската история). Тя си има свои символи и атрибути,незасвидетелствани в посоченото изображение. Съответно: на рисунката може да е тя,но може и да е и някоя местна речна или планинска богиня. Все пак обръщението към Овчаров ми хареса,а забележките към него са напълно основателни!


Фалшификатори на историята винаги е имало...това е неизбежно.
Хубаво е обаче и, че има и други хора - такива, които търсят и показват истината.

Поздрави!
цитирай
197. sparotok - !
02.02.2013 08:56
prarodinata написа:
Павеле, благодаря ти за последователността и благородството, с които отстояваше идеите си, и за голямото ти будителско дело. То тепърва ще бъде оценявано, още повече когато автохтонността на българите влезе на бял кон в учебниците.
А това ще стане и то скоро!
Приятелю, желая ти превъзходно здраве и още по-големи успехи в борбата за Истината!
Мартин


Мартине, все по-голяма е надеждата ми за промяна защото виждам как стремително расте броя на съмишлиниците ни.

От това по-голяма радост здраве му кажи!

До скоро в http://www.sparotok.blogspot.com/

цитирай
198. sparotok - българи
02.02.2013 08:57
megg написа:
Звучи не само красиво, но - и с вяра. Тази жилава вяра на българина, която му е помагала през вековете; вяра в себе си, в своите възможности, в изворите, от които тръгва пълноводната река ...
Поздрав, Спароток, бъди здрав и успех!
Ще те четем и на новото място!


Благодаря ти от сърце!:)
Тук оставих доста интересни теми, но на новото място ще се появят и още по-интересни.

До скоро на адрес http://www.sparotok.blogspot.com/

цитирай
199. shaffi - Sparotok,
02.02.2013 23:15
смятам, че си много достоен и открит човек, и избора е твой, да, но ще ми липсваш!пожелавам ти здраве и късмет, и се надявам занапред, да науча още по-интересни исторически факти и събития ,които с интерес чета при теб!!!..винаги можеш да с е върнеш тук!!!!!!!!!!!
цитирай
200. sparotok - !
03.02.2013 19:29
kansandilh написа:
Павка, 195 коментар публикуван като ''анонимен" е от мен-kansandilh. Как е станало така, че е излязал под "анонимен" не знам. Дори при мен в коментарите е изтрит. Не че това има някакво особено значение... само така...уточнявам.

Бъди жив и здрав!


Позачудих се и аз как някой е коментирал като анонимен...сега разбирам:)

Жив и здрав!
цитирай
201. sparotok - :)
03.02.2013 19:30
shaffi написа:
смятам, че си много достоен и открит човек, и избора е твой, да, но ще ми липсваш!пожелавам ти здраве и късмет, и се надявам занапред, да науча още по-интересни исторически факти и събития ,които с интерес чета при теб!!!..винаги можеш да с е върнеш тук!!!!!!!!!!!


Благодаря ти Шафи! В твоя блог ми е било винаги приятно!:)
цитирай
202. miuenski - УСПЕХ НА НОВОТО МЯСТО!. . . И НЕ ЗА...
05.02.2013 16:32
УСПЕХ НА НОВОТО МЯСТО!

...И НЕ ЗАБРАВЯЙ СТАРОТО!
цитирай
203. lyuliak - Благодаря ти!
08.02.2013 10:53
Радвам се на общуването тук и нека Господ да те пази и води към светлина, добро и сила !!!!!
цитирай
204. lyuliak - Това което не разбрах, е
08.02.2013 10:54
в новия блог има ли възможност за коментари.
цитирай
205. rorikabc - Е ще каже ли някой ,
10.02.2013 21:08
Какво трябва да се направи че да сечетат и да се коментира на новото място??
цитирай
206. malchaniaotnadejda7 - 208. rorikabc - Е ще каже ли някой ,
11.02.2013 00:49
rorikabc написа:
Какво трябва да се направи че да сечетат и да се коментира на новото място??


:) Eто, казвам ти! Тъкмо оттам идвам - новият блог на Sparotok - Павел Серафимов

http://sparotok.blogspot.com/

Основан края на януари, 2013 - вече с 20 000 ПРОЧИТА И 105 КОМЕНТАРА ДО ТОЗИ МОМЕНТ. ЗА десетина дни :)

Отиваш в google, написваш - Павел Серафимов - четеш, коментираш. Успех!:)

Заслужава си!
цитирай
207. vishnichka - Спароток, честито нов блог!
12.02.2013 08:03
И аз имам проблем с линка като http://sparotok.blogspot.com/
Не виждам никакви коментари, а ми излиза "изпрати отзиви", които ако искам да ползвам, ме препраща в някакви гугъл групи...
През гугъл поне влизам в профила ти!
Поздрави и светъл път на новото място!!!:)))
цитирай
208. katan - Аааа!:(((
13.02.2013 23:12
Стана ми неприятно. Разочаровах се, че още един стойностен човек напуска блога.
Успех на новото място!
цитирай
209. emma6 - ::)
13.02.2013 23:20
Успех!
http://www.youtube.com/watch?v=SO7jq8o4uVA
цитирай
210. sparotok - благодаря ти!
17.02.2013 15:28
emma6 написа:
Успех!
http://www.youtube.com/watch?v=SO7jq8o4uVA


Благодаря ти за прекрасния поздрав, клипчето е невероятно!:)
цитирай
211. sparotok - !
17.02.2013 16:08
katan написа:
Стана ми неприятно. Разочаровах се, че още един стойностен човек напуска блога.
Успех на новото място!


Благодаря ти!
За всяко нещо си има начало и край. Никак не е зле човек от време на време да се изправя пред нови предизвикателства.

Поздрави!
цитирай
212. sparotok - прощавай!
17.02.2013 16:13
vishnichka написа:
И аз имам проблем с линка като http://sparotok.blogspot.com/
Не виждам никакви коментари, а ми излиза "изпрати отзиви", които ако искам да ползвам, ме препраща в някакви гугъл групи...
През гугъл поне влизам в профила ти!
Поздрави и светъл път на новото място!!!:)))


Виши, прощавай за неразбориите на новото място. Все още не съм се ориентирал във всички настройки, а те не са никак малко. Като ми остане повече свободно време ще мога да направя подредба.

Поздрави!
цитирай
213. sparotok - !
17.02.2013 16:18
lyuliak написа:
Радвам се на общуването тук и нека Господ да те пази и води към светлина, добро и сила !!!!!


Благодаря ти Люляче!:)
цитирай
214. sparotok - коментари
17.02.2013 16:20
lyuliak написа:
в новия блог има ли възможност за коментари.


Да, ще има възможност да коментари...въщност вече се появиха такива, над 100 са и на нужни специални настройки, за да се видят всичките.

Поздрави!
цитирай
215. sparotok - !
17.02.2013 16:36
rorikabc написа:
Какво трябва да се направи че да сечетат и да се коментира на новото място??


Извинявам се за неуредиците. Напоследък разполагам с малко свободно време и не съм имал възможност да направя хубави настройки на новия блог.
цитирай
216. ishchel - Здравей Спароток!
18.02.2013 12:55
Писах ти в новия блог, но не намирам коментара си. ПАк ще ти пиша1 Чудесно се е получил, но тук ни липсваш:)С твоето отсъствие блог бг.загуби много интересени и позитивни мателриали. Имам си една теория за произхода на тракийците, но няма да я коментирам тук, защото е доста "революционна".Честит празник и хиляди поздрави!
цитирай
217. marinovdm - Внимавай много, Спароток!
18.02.2013 14:06
Децата ми са три. Внуците ми са шест. Днес купих девет розетки, седем на медалиони и две на ключодържатели. Всички ще бъдат подарени, но комплектовани с поста ти за розетката, така, че като си получат подаръка, да прочетат за какво става дума и да разбират и гордеят, че са българи! Не знам дали наистина си даваш ясна сметка, какво точно даваш на България?! Благодаря ти от цялия род!!!
цитирай
218. idanchev - Поздравления
18.02.2013 21:27
Браво за новия облик. Браво за страницата. Това е голяма крачка напред. Обаче оставете блога да пишем отзиви.
И накрая - МОЛЯ, издавайте книги! Вярно е че технологиите са напред, но КНИГИТЕ засега правят разликите.
Ако срещате затруднение с финансирането, моля продавайте ни книгите предварително, ние ще чакаме докато стават готови. На много места така правят с други неща, защо и вие да не го направите с книгите?
Въпреки че от време на време не съм съгласен с Ваши тези, Вие трябва да пишете и да светите на нашия небосклон.
Още веднъж поздрави, и успехи!
цитирай
219. epicfail - За съжаление съм умен и с известни ...
20.02.2013 05:19
За съжаление съм умен и с известни познания по история, и затова няма да ми липсваш. Даже никак. Всъщност дори може и да ми липсваш. Някои от постовете ти са ме развеселявали и за 1-2 момента съм си мислел, че си трол от висша класа. Още си го мисля, че тия "последни" сбогувания съм ги виждал при много и различни форуми от много и различни юзъри, но нищо, почини си и пак ни радвай. Лек ден и благодаря, че си изгуби времето да прочетеш този коментар.
цитирай
220. sparotok - коментар
22.02.2013 00:21
ishchel написа:
Писах ти в новия блог, но не намирам коментара си. ПАк ще ти пиша1 Чудесно се е получил, но тук ни липсваш:)С твоето отсъствие блог бг.загуби много интересени и позитивни мателриали. Имам си една теория за произхода на тракийците, но няма да я коментирам тук, защото е доста "революционна".Честит празник и хиляди поздрави!


Ани, предполагам, че си коментирала в първия постинг. Там коментарите са над 50 и не могат да се видят без активизиране на опцията - Покажи повече кометари.

Ще се радвам да чуя за теорията ти относно произхода на траките. Можеш да ми пишеш на лични когато ти остане време.

Поздрави!
цитирай
221. sparotok - !
22.02.2013 00:24
marinovdm написа:
Децата ми са три. Внуците ми са шест. Днес купих девет розетки, седем на медалиони и две на ключодържатели. Всички ще бъдат подарени, но комплектовани с поста ти за розетката, така, че като си получат подаръка, да прочетат за какво става дума и да разбират и гордеят, че са българи! Не знам дали наистина си даваш ясна сметка, какво точно даваш на България?! Благодаря ти от цялия род!!!


Благодаря и аз! Истинска радост е да видя българин, който е горд със своя произход!
цитирай
222. sparotok - блог
22.02.2013 00:28
idanchev написа:
Браво за новия облик. Браво за страницата. Това е голяма крачка напред. Обаче оставете блога да пишем отзиви.
И накрая - МОЛЯ, издавайте книги! Вярно е че технологиите са напред, но КНИГИТЕ засега правят разликите.
Ако срещате затруднение с финансирането, моля продавайте ни книгите предварително, ние ще чакаме докато стават готови. На много места така правят с други неща, защо и вие да не го направите с книгите?
Въпреки че от време на време не съм съгласен с Ваши тези, Вие трябва да пишете и да светите на нашия небосклон.
Още веднъж поздрави, и успехи!


Благодаря!
Блога си остава, все пак това са над три години труд, доста работа бе, грехота е да трия работите си.
Книгата е почти готова, миналата седмица пратих последните редактирани текстове обратно.

Поздрави!
цитирай
223. sparotok - :)
22.02.2013 00:33
epicfail написа:
За съжаление съм умен и с известни познания по история, и затова няма да ми липсваш. Даже никак. Всъщност дори може и да ми липсваш. Някои от постовете ти са ме развеселявали и за 1-2 момента съм си мислел, че си трол от висша класа. Още си го мисля, че тия "последни" сбогувания съм ги виждал при много и различни форуми от много и различни юзъри, но нищо, почини си и пак ни радвай. Лек ден и благодаря, че си изгуби времето да прочетеш този коментар.


Благодаря ти за отделеното внимание и за четенето на работите ми в миналото, за съжаление ти с нищо не си предизвикал вниманието ми...

Кой знае, може би в бъдеще ще го направиш:)
цитирай
224. styv - БЛАГОДАРЯ
22.02.2013 23:26
За всичко,което си направил до този момент.Нека патриотизма и търсенията ти те доведат до нови открития.Бъди здрав:)))
цитирай
225. sparotok - !
23.02.2013 00:08
styv написа:
За всичко,което си направил до този момент.Нека патриотизма и търсенията ти те доведат до нови открития.Бъди здрав:)))


Благодаря ти, чул те Господ!
цитирай
226. megafon - В интерес на истината блога ти е
24.02.2013 18:21
много интересен и първоначално леко се дразних, че мястото не му е в този раздел "Политика". След време свикнах. Ти си един от малкото хора тука, които водят един смислен, интелектуален и образователен блог, без да пишеш глупости и измишльотини. Благодарение и на твоят блог, Блог.бг привлича бъдещи блогъри, тоест силните блогъри се превръщат в лице на сайта. За съжаление не успях да разбера защо напускаш този блог? По какви причини? Пожелавам ти успехите от тука да ти се пренесат и на новото ти място. Да станеш още по-популярен, на добър път!
цитирай
227. sparotok - блог
24.02.2013 22:44
megafon написа:
много интересен и първоначално леко се дразних, че мястото не му е в този раздел "Политика". След време свикнах. Ти си един от малкото хора тука, които водят един смислен, интелектуален и образователен блог, без да пишеш глупости и измишльотини. Благодарение и на твоят блог, Блог.бг привлича бъдещи блогъри, тоест силните блогъри се превръщат в лице на сайта. За съжаление не успях да разбера защо напускаш този блог? По какви причини? Пожелавам ти успехите от тука да ти се пренесат и на новото ти място. Да станеш още по-популярен, на добър път!


Благодаря ти за откровения коментар! Сега съм длъжен да ти дам обяснение защо блога ми е в раздел политика:)
Регистрацията ми тук я направи мой приятел, той избра раздел политика и каза - остави го така, то си е политика.
И действително, историята на България е политика, прав бе човека...

Защо престанах да публикувам...още преди да ме регистрират тук, аз наблюдавах блога и видях доста неприятни неща - заплахи, подигравки, ингриги.
Надявах се, че това е временно, но уви, стана още по-зле поради участието на определени модератори и техните шефове...Трудностите не ме плашат, реших да представя 250 постинга и го направих въпреки всички гадости и простотии.

Не желая да публикувам повече работи тук докато админите и шефовете им не започнат да си вършат работата както трябва и да престанат да толерират, а дори и защитават тролове и психически неуравновесени хора...

Това не го виждам да стане...постинг 250 ще си остане последен:)
цитирай
228. megafon - Да в това си прав и аз получавам такива заплахи.
24.02.2013 23:27
Моят съвет е да запазиш анонимността си като гаранция за твоята сигурност и да направиш един паралелен твой сайт където да си публикуваш нещата. В крайна сметка, който иска да те чете ще намери начин и ще те чете. А от цялата ситуация губят Блог.бг. На добър път и късмет, той истински ще ти трябва в новите ти начинания.
цитирай
229. sparotok - !
27.02.2013 22:13
megafon написа:
Моят съвет е да запазиш анонимността си като гаранция за твоята сигурност и да направиш един паралелен твой сайт където да си публикуваш нещата. В крайна сметка, който иска да те чете ще намери начин и ще те чете. А от цялата ситуация губят Блог.бг. На добър път и късмет, той истински ще ти трябва в новите ти начинания.


Благодаря ти за съветите!

Нов сайт вече си имам - SPAROTOK.BLOGSPOT.COM

За читателите си прав, който търси намира...
На новото място имам около 1000 прочита на ден.
Не е никак зле като за начало...
цитирай
230. liubitel - Благодаря
02.03.2013 23:03
Благодаря Ви, Сега съм малко по-горд че съм Българин
цитирай
231. kiarasoto - НА ДОБЪР ЧАС !
03.03.2013 15:20
Където и да си, времето е в нас и ние сме във времето.
България е тази, която ни събира и Тя е тази, която ни събуди!
Пожелавам ти светлина по пътя на истината, от която България се нуждае.
Ние сме тук и сега, за да има истина и светлина !
Аз мога да ти кажа само: БЛАГОДАРЯ !
цитирай
232. sparotok - !
03.03.2013 19:04
liubitel написа:
Благодаря Ви, Сега съм малко по-горд че съм Българин


Доброто начало започва с гордостта от произхода! Човек трябва да уважава и цени себе си, ако иска да постигне нещо, ако иска да оцелее.
цитирай
233. sparotok - !
03.03.2013 19:05
kiarasoto написа:
Където и да си, времето е в нас и ние сме във времето.
България е тази, която ни събира и Тя е тази, която ни събуди!
Пожелавам ти светлина по пътя на истината, от която България се нуждае.
Ние сме тук и сега, за да има истина и светлина !
Аз мога да ти кажа само: БЛАГОДАРЯ !


Благодаря ти и аз!

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ!!!
цитирай
234. sseteboss - Всички "прабългарски" титли
19.03.2013 08:59
Няма да е лошо да ги интерпретираш...
цитирай
235. sparotok - старобългарски титли
19.03.2013 22:41
sseteboss написа:
Няма да е лошо да ги интерпретираш...


Ще предложа етимология на старобългарските титли, но не тук...тук привърших с публикациите за жалост.
цитирай
236. chotova67 - edna ot balgaria
21.03.2013 00:55
sas cialoto si sarce i sas cialata si dusha POKLON pred teb i neumorimia ti trud koito si polojil ot 10 godini jiveia vav Xaga i vijdam vseki den GENOCIDA nad NARODA MI.ti si svetlinata koiato i nie xorata po chujbina imame nujda da vijdame .viarvai mi sporotok che az ne sam edinstvennata Balgarka koiato sas blagogovenie ti kazvaBLAGODARIA che te imame.shte te sledvame kadeto i da si.sas mnogo obich i uvajenie-PREKLON
цитирай
237. sparotok - Благодаря!
21.03.2013 02:22
chotova67 написа:
sas cialoto si sarce i sas cialata si dusha POKLON pred teb i neumorimia ti trud koito si polojil ot 10 godini jiveia vav Xaga i vijdam vseki den GENOCIDA nad NARODA MI.ti si svetlinata koiato i nie xorata po chujbina imame nujda da vijdame .viarvai mi sporotok che az ne sam edinstvennata Balgarka koiato sas blagogovenie ti kazvaBLAGODARIA che te imame.shte te sledvame kadeto i da si.sas mnogo obich i uvajenie-PREKLON



Благодаря Ви за милите думи! За мене е истинско удовлетворение това, че съм успял да покажа поне една малка част от историята на нашия народ и най-вече кои сме ние българите, на какво сме способни...

Хага е далече от България, бил съм често в чужбина и знам какво е...Хубаво е обаче българите, които са извън Родината да се поддържат един друг и да не престават да мислят за България.

Аз престанах да публикувам в блог.бг. Мои приятели ми направиха блог, май даже хоста е холандски. Когато имате време може да посетите новата ми страница -

http://sparotok.blogspot.nl/2013/02/blog-post_28.html

http://sparotok.blogspot.nl/2013/03/blog-post.html

http://sparotok.blogspot.nl/2013/03/blog-post_11.html
цитирай
238. forgiveness - :)
24.03.2013 12:59
С удоволствие следя публикациите ти във Facebook!
И се радвам, че и други твои "местни" блогери (твои почитатели) са те открили там.
цитирай
239. alexs - Поздрави Павка и успех в новите ти ...
24.03.2013 14:14
Поздрави Павка и успех в новите ти начинания!
Понякога доста спореха с теб, но както е казано в спора се ражда истината ....
цитирай
240. krisdimaryana - Благодаря!
26.03.2013 18:41
Благодаря! Поздравления за хубавите постове в блога ти, Павчо!
Доскоро в другия блог на новия ти адрес, а и във фейсбук страницата ти! :)
цитирай
241. sparotok - !
26.03.2013 21:30
forgiveness написа:
С удоволствие следя публикациите ти във Facebook!
И се радвам, че и други твои "местни" блогери (твои почитатели) са те открили там.


Светът е малък наистина, с някои блогъри се намерихме не само във ФБ, но и в Блогер :)
цитирай
242. sparotok - !
26.03.2013 21:32
alexs написа:
Поздрави Павка и успех в новите ти начинания!
Понякога доста спореха с теб, но както е казано в спора се ражда истината ....


Благодаря ти Алекс! Споровете си продължават на новото ми място в Блогер, а и във Феисбук.

Поздрави!
цитирай
243. sparotok - !
27.03.2013 13:26
krisdimaryana написа:
Благодаря! Поздравления за хубавите постове в блога ти, Павчо!
Доскоро в другия блог на новия ти адрес, а и във фейсбук страницата ти! :)


До скоро Kpиcи :)
цитирай
244. ishchel - Здравей Спароток:)
16.05.2013 23:58
Зарадва ме! Отдавна не беше минавал...И аз се изгубих из ежедневието. Което хич не е розово никъде...Но това между другото. Радвам се на новия ти блог. Пак ще ти пишаV Поздрави.
цитирай
245. sparotok - !
19.05.2013 12:46
ishchel написа:
Зарадва ме! Отдавна не беше минавал...И аз се изгубих из ежедневието. Което хич не е розово никъде...Но това между другото. Радвам се на новия ти блог. Пак ще ти пишаV Поздрави.


Ани, няма защо да крия, че изпитвам носталгия по доброто старо време в blog.bg :)
Тук общувах с талантливи и приятни хора, това няма как да го забравя...

Опасявам се обаче, че блога умира, преминал е границата, след която няма връщане назад.

Вместо да се привличат автори на полезни и културни творби, админите въздигнаха в култ простотията...по нареждане на шефовете си разбира се.

Слава Богу има и други места за изява в мрежата, Blogger е една съвсем различна платформа.

Поздрави!
цитирай
246. stamenmihalevski - Не знам дали блога умира(както си ...
20.05.2013 17:39
Не знам дали блога умира(както си написал в последния си коментар), но историческите идеи, които защитаваш, започват да се приемат все повече като факти и от чуждите историци. Ето една статийка, която предполагам ще те зарадва(ако не си я прочел още) http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2237# ии... Поздрави!!!
цитирай
247. sparotok - !
22.05.2013 09:46
stamenmihalevski написа:
Не знам дали блога умира(както си написал в последния си коментар), но историческите идеи, които защитаваш, започват да се приемат все повече като факти и от чуждите историци. Ето една статийка, която предполагам ще те зарадва(ако не си я прочел още) http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2237# ии... Поздрави!!!


Благодаря ти за подкрепата! Що се отнася до статията, за изложбата зная от няколко години. По принцип за Варненската цивилизация и връзката й с тези от Кукутени в Румъния и Триполие в Украйна се знае от около 30 години.

Има и публикации на тази тема от 70-те години на 20 век, но става дума отново за чужди автори...

Поздрави!
цитирай
248. stamenmihalevski - Моля, моля! Преди няколко години ме ...
23.05.2013 21:59
Моля, моля! Преди няколко години ме провокира да погледна нещата от друг ъгъл, което по принцип само по себе си (дори и една думичка от написаното от теб да не отговаря на реалността, в което лично аз се съмнявам все повече и повече) е достатъчно най-малкото за морална подкрепа от моя страна. Струва ми се, че обществото все още не е осъзнало важната роля на различномислещите в него, без които никога не би имало каквото и да е развитие в каквато и да било насока... Така че поздрави!!! :)
цитирай
249. sparotok - !
26.05.2013 01:56
stamenmihalevski написа:
Моля, моля! Преди няколко години ме провокира да погледна нещата от друг ъгъл, което по принцип само по себе си (дори и една думичка от написаното от теб да не отговаря на реалността, в което лично аз се съмнявам все повече и повече) е достатъчно най-малкото за морална подкрепа от моя страна. Струва ми се, че обществото все още не е осъзнало важната роля на различномислещите в него, без които никога не би имало каквото и да е развитие в каквато и да било насока... Така че поздрави!!! :)


Именно инакомислещите спомагат за прогреса :)
цитирай
250. zvezdichka - Успех Павел!
04.09.2013 01:31
Будните и търсещите хора намират път към истината, затова ти желая дръзновение и светлина по пътя. Обичам да те чета , въпреки, че все не намирам време, но зачета ли се винаги има какво да науча, да се насърча от мислите ти и духа, който носиш!
Бъди благословен!
цитирай
251. oris - Sparotok, поздрави!Най-д...
07.09.2013 21:40
Sparotok, поздрави!

Най-доброто и пълно изследване и обяснение на българския календар и на връзката му с древните народи: БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР http://svetogled.hit.bg/KALENDAR.html .

Книгата с изследването (има я pdf формат, но без предговора, на главната страница svetogled.hit.bg, заедно с такива за богомилското учение, шумерските митове и други) е съставена още през 2004 г. от екип от няколко българина: инж. Георги Кръстев, инж. Тодор Целов, инж. Бойко Михайлов, Светлозар Рулински.
цитирай
252. sparotok - :)
08.09.2013 12:13
zvezdichka написа:
Будните и търсещите хора намират път към истината, затова ти желая дръзновение и светлина по пътя. Обичам да те чета , въпреки, че все не намирам време, но зачета ли се винаги има какво да науча, да се насърча от мислите ти и духа, който носиш!
Бъди благословен!


Благодаря ти Цанке!
Дано блогът да не бъде затрит, няма да се появат нови неща, но и старите не са лоши.

Поздрави!
цитирай
253. sparotok - !
08.09.2013 12:15
oris написа:
Sparotok, поздрави!

Най-доброто и пълно изследване и обяснение на българския календар и на връзката му с древните народи: БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР http://svetogled.hit.bg/KALENDAR.html .

Книгата с изследването (има я pdf формат, но без предговора, на главната страница svetogled.hit.bg, заедно с такива за богомилското учение, шумерските митове и други) е съставена още през 2004 г. от екип от няколко българина: инж. Георги Кръстев, инж. Тодор Целов, инж. Бойко Михайлов, Светлозар Рулински.


Благодаря за информацията!
цитирай
254. liliyanaandreeva - БЪЛГАРИНЪТ Е КРЪСТОСКА МЕЖДУ ЕЛИНИ ...
23.10.2013 15:42
БЪЛГАРИНЪТ Е КРЪСТОСКА МЕЖДУ ЕЛИНИ И ПЕЛАСГИ

ЕЛИНИ . ПЕЛАСГИ = /Е . Ли . Ник . ПеЛаС/ги = /2 региона . 3 квадрата . 28 строителни квадри . 437 метра/ 2 степен = 4 региона . 1 347, 4772 кв.км – това е архитектурен план на екологичен град с календарен кадастър за 225 280 жители – виж чертежа.

Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Ли = 3 = Литий – хим.ел. №3
Ник = 28 = Никел – хим.ел №28

Пе = Р = Че = 4 = четири
Ла = 3 = Литий – хим.ел. №+
З = 7 = Зибен – на немски език
Ги = ки = 2 = квадрат – степен 2 на основа израза в скобите

БЪЛГАРИНЪ = Б . АлГА, РИНъ = 4 региона . 1 347, 4772 кв.км

Б = 4 = Берил – хим.ел. №4
Ал = 13 = Алуминий – хим.ел. №13
Г = К = 4 = Куатро – на италиански език
А = 7 = Азот – хим.ел. №7
Р = П = Ч = 4 = Четири
И = 77 = Иридий – хим.ел. №77
Нъ = 2 = Хелий – хим.ел. №2

Извод: българинът е кръстоска между елини и пеласги и е коренно балканско, туземно, аборигенско население. Всички други твърдения са непочтени инсинуации!

Инж. Лиляна Благоева Андреева

цитирай
255. malchaniaotnadejda7 - Честита книга, Павка!
06.11.2013 10:28
http://www.bgkniga.bg/articul/16822/Istinskata_bylgarska_istoriq.html#prettyPhoto

Сигурна съм, че ще се преиздава и ще бъде така четена, както и блоговете ти. На добър час! :) До следващата и така - на многая лета, за да пребъде и България!
цитирай
256. sparotok - !
07.11.2013 02:26
malchaniaotnadejda7 написа:
http://www.bgkniga.bg/articul/16822/Istinskata_bylgarska_istoriq.html#prettyPhoto

Сигурна съм, че ще се преиздава и ще бъде така четена, както и блоговете ти. На добър час! :) До следващата и така - на многая лета, за да пребъде и България!


Благодаря ти Наде!
Ти си прекрасен човек!
Благодаря на Господа, че се срещнахме!
цитирай
257. malchaniaotnadejda7 - 257. sparotok - !
31.12.2013 09:25
sparotok написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
http://www.bgkniga.bg/articul/16822/Istinskata_bylgarska_istoriq.html#prettyPhoto

Сигурна съм, че ще се преиздава и ще бъде така четена, както и блоговете ти. На добър час! :) До следващата и така - на многая лета, за да пребъде и България!


Благодаря ти Наде!
Ти си прекрасен човек!
Благодаря на Господа, че се срещнахме!

И аз ти благодаря, Павка! От сърце ти желая една силна, здрава и честита година - благословена за теб и близките ти хора! Очаквам новата ти книга! Честита 2014 година за теб лично и дай Боже за Отечеството ни!
цитирай
258. marinovdm - Поръчах си книгата.
01.01.2014 02:23
Жив и здрав да си Павел Серафимов! Нека Новата 2014 ти донесе живот и здраве, и малко късмет. Останалото ще се нареди.
цитирай
259. sparotok - !
01.01.2014 14:43
malchaniaotnadejda7 написа:
sparotok написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
http://www.bgkniga.bg/articul/16822/Istinskata_bylgarska_istoriq.html#prettyPhoto

Сигурна съм, че ще се преиздава и ще бъде така четена, както и блоговете ти. На добър час! :) До следващата и така - на многая лета, за да пребъде и България!


Благодаря ти Наде!
Ти си прекрасен човек!
Благодаря на Господа, че се срещнахме!

И аз ти благодаря, Павка! От сърце ти желая една силна, здрава и честита година - благословена за теб и близките ти хора! Очаквам новата ти книга! Честита 2014 година за теб лично и дай Боже за Отечеството ни!


Честита Нова Година Наде! Нека да е здрава, спорна и изпълнена с любов!!!
цитирай
260. sparotok - !
01.01.2014 14:44
marinovdm написа:
Жив и здрав да си Павел Серафимов! Нека Новата 2014 ти донесе живот и здраве, и малко късмет. Останалото ще се нареди.


За много години! Здраве, любов и късмет!!!
цитирай
261. getmans1 - да
06.01.2014 17:31
за да знам
цитирай
262. maradist - Българин!
12.07.2014 16:50
Драго ми е, че имах невероятният късмет да се запозная случайно на едно неслучайно място с Павел Серафимов - на 22 септември на Белинташ! Винаги ме е радвала мисълта и надеждата, че има и ще има такива БЪЛГАРИ за да споделят знания, мнения и отношения за нашата неизвестна история! ... Сега ми е малко тъжно и страшно защото "искрицата" я няма! Продължавам да се надявам, че ще дойде време да се запали отново! ... до скоро! Марияна
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13927781
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031