Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 23:01 - Регенериране на душите под формата на пчели.
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 7283 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.12.2014 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В действителност, Пчелите са били почитани в праисторията и почитани в древните култури надлъж и нашир, особено в Египет. Как почитането на Bee се развива от там? В Митът на Богинята: Еволюция на изображението , Anne Беринг и Jules Cashford отразяват върху значението на това в един регион, в частност - на Средиземно море; "Пчелите имат древна репутация като Bringers на ред и кошерите си послужили като модели за организиране на храмове в много средиземноморски култури. " Както ще видим, същите тези култури също се поклониха на биковете, и по този начин удължават древна и свещена традиция в една нова епоха.
image
                  Минойската бик статуя

Древното Средиземноморие е известено със своите сложни и художествено богати култури като минойската - на бронзовата епоха меркантилно обществото с изключителен достъп в чужбина търговия са може би първото си пратеник. Малко символи са толкова масови както минойската живопис като бик. Свещените създания са красили минойски фрески в дворци и храмове, както и ритуала на Таврокатапсия и са  особено популярни явления. Според учени, ритуалът се състои от един посветен прескачаше бик, докато го хванеш за рогата, за да се противопоставят на животното в тях издигайки се нагоре, и докато във въздуха, те ще изпълняват различни аеробни каскади преди срива на бика. Обяснението липсва реализъм, насърчаване на някои да се спекулира, така че с бик  може символично са представени Тезей, митичният герой-цар на Атина, като скочи над съзвездието Телец, бика. Може ли този сценарий да представлява възстановяване на царуването и потентността на царя като владетел - един вид на Минойската Евр-Сед ? Независимо от ритуали истинския смисъл, едно нещо е сигурно, че очарованието на Минойската култ към бика е реално, осезаемо и свободно изразено в тяхното изкуство.

image
Bull Leaper, слонова кост дърворезба от двореца в Кносос, Крит

Британският археолог сър Артър Евънс е първият, който сече името "минойски", го нарича, след като цар Минос; мистична фигура, което е възложило Дедал - "хитър работник" за проектиране на легендарния лабиринт. Evans смята, че лабиринтът е реално, а не митично, и че той е съществувал в критската столица Кносос; церемониален и политически център на минойската цивилизация. Описанията на лабиринта припомнят изображение на кошер с пасажи за ръководене на душите при пътешествие през отвъдното. И да не забравяме, че шаманските Bee вдъхновени рисунки в аборигенска Австралия представят това, което изглежда да бъде предшественик на вече познатите лабиринт дизайни. Освен това, на север "в Кносос е било идентифицирано от археолозите като място, където са извършвани ритуали на човешки жертвоприношения, на боговете. Може  минойците са предложили бикове на боговете, и ако е така, може това да е , функцията на лабиринта? Може лабиринтите да са древен некропол бик за регенериране на душите, като Саккара Серапеум?


image
Монети от Кносос, изобразяваща Минотавър Лабиринта

В Кносос, буркани, наречени pithoi са били използвани за съхранение на мед в подготовка за средата на лятото New Years тържеството. Подобно на много общества преди тях, минойците считат мед за нектара на боговете, важен и опияняващ в ритуали, в които почитали боговете на дните си празник. За пореден път, Мария Гимбутас, автор на уважаван работата, боговете и богините на Стара Европа , коментар;

"Две лъвски глави ginii облечени в кожи Bee държат кани над рогата, от които нови житейски извори във формата на растение. Какво съдържат тези кани? - Вероятно храна на боговете, произвеждани от пчелите ".
image
Мед буркани - Кносос

Медът също се разглежда като еликсир в средиземноморските общества; магическа отвара, която осигурява дълъг и здравословен живот. Римският император Август Веднъж попитал един столетник как той успя да доживее до дълбока старост над 100, отговорът на човека бил, "Миро без и мед в него." Легендарният гръцки математик Питагор, чийто живот се калибрира по-голямата част от 6-ти век преди новата ера, което се дължи дълголетието му на постоянна диета от мед. Освен че е еликсир, мед е лечебен вещество с различни употреби. Легендата гласи, че  морски бог Главк, син на Минос и Pasiphae беше съживил, когато погребан в един буркан с мед. Историята ни напомня на Александър Велики, който поискал  да бъде опакован в меда, като част от подготовката  пзогребение, една и съща причина. Всеки пример засилва убеждението, че меда запазва останките на покойника, а в действителност мед,е открит в древните гробници на хиляди години, след като за първи път е обработен.

Значението на пчеларството в Минойската общество се изразява в много различни начини, като Gimbutas разказва; ". в областта на пчеларството на минойците е документирано от йероглифи, представляващи действителните кошери, гравирани изображения и митове" Освен това, Хилда Ransome предполага, че йероглифите на Минойската за Palace и Bee ; " са групирани по такъв начин, че те вероятно означават царска титла . "Всеки цитат припомня ролята на пчелата в древните общества и потвърждава, че старите традиции са запазени в една нова епоха.

image
Минойската Златна Bee висулка от Крит, около 2000 г. пр.н.е.


Минойците са експертни Пчелари, които преподават занаята на пчеларството на други народи. Още веднъж, ние се обръщаме към Gimbutas за прозрение; "Много златни пръстени на Минойската изработка от остров Крит и Тракия обрисуват пчела глава богиня или рогата същата богиня държи бика над главата й." По-долу, оникс камък от Кносос  приблизително 1500 BC илюстрира Bee богиня с бик рога над главата си, точно както Gimbutas описва. В този случай, цифрата е заобиколен от кучета с крила, най-вероятно, представляващи Хеката и Артемида - боговете на подземния свят, подобно на египетските богове Akeu и Анубис. Изображението напомня илюстрации на танци на Bee богини от преди хиляди години.


image
Onyx Gem от Кносос, Крит - 1500 г. пр.н.е.

Подобно на минойците, и при траките  Bee са свещени и имат сериозно присъствие в тяхната митология. Не само, че вярват, че медът е "храната на боговете", и че пчелите са родени на бикове, те вярват, че пчелите са сложно преплетени в ежедневието на своите богове. Вземете за пример Зевс, "краля на боговете", който е роден в пещера и повдигнат от пчели, което му донесли титлата Melissaios , или Bee-човек. Подобно Дионис/Рама, тракх бог на ритуала на лудост, екстази и вино се нарича Bull Бог и се хранил с мед като бебе от нимфа Макрис, дъщеря на Аристей, покровител на стадата, - и пчелите.

Освен това, Дионис се оказва, че приема формата на бик, преди да бъде разкъсан на парчета и да се прероди като Bee. Интригуващо е, култа към Дионис се състои от група от бесни жени поклонничкии наричани  вакханки на (римски), които са известни с техните танци и които са вярвали, че са имали крила. Може би на този бик се покланят девойки които са Bee жрици?


image
Вакханки водят  Дионисиев бик пред олтара, от Барелеф във Ватикана

Заглавието Melissaios - или Bee човек, има женски образ в средиземноморските култури, наречен Мелиса , за което Хилда Ransome ни информира; "Заглавието Melissa, пчелата, е много древно; то непрекъснато се среща в тракийскитте митове, понякога означава, жрица, понякога нимфа ". Това е важно наблюдение, за традицията на танцуващи пчели богини, изглежда да са запазени под формата на пчелни девойки известни като Мелиса,Сибили - или нимфи ​​и гръцки божества като Рея и Деметра бяха широко известни че са притежавали титлата. Освен това,  често се наричат ​​"Bee-Souls" и връчват титлата на "Мелиса" на неродените души. Гръцкият философ от трети век и математик Порфир на Тир вярва , че душите са пристигнали на земята под формата на пчели, като са слезли от Луната богинята Артемида, и че те са били привлечени към земния живот от обещанието на земните изкушения, като мед. По ирония на съдбата, медът също е символ на смъртта и често се използва като дар за боговете. Дуалистичният качеството на меда не е случайно, тъй като нектара и нейния производител - на пчела, изглежда, представлява много цикъли на съществуване. Може да се каже, че тъй както пчелата се връща в кошера, така и Melissa се връща към своя бог в отвъдното; началото е край и края е началото.

image
Определението на Мелиса - за пчелите

Пчелите, Мелиса и пещери вървят ръка за ръка в Средиземно митология - както видяхме със Зевс обаче традицията може да са започнали с микенската култура от бронзовата епоха (1500 - 1100 г. пр.н.е.), на остров Итака в Йонийско море. Островът, който е включен в епичните поеми на Омир, в Илиада - първият гръцки работа да разполагат с пчели - и Одисея , е известен за свещената пещера с любопитен двоен вход; един пасаж ориентирана към Борей - богът на северния вятър, а другият да Notus - богът на южния вятър. Пещерата е бил дом на Bee богинята нимфи ​​- или Мелиса нарича Nagaden . Тук Пчелите депозирани мед в каменни съдове и са пътували през входа на Борей, за да се успокои, бога на южните ветрове, който е бил известен за унищожаване на култури и, въз основа на планетата Сириус в края на лятото. Порталът се смята, че е божествена "Пътят на боговете", че никой смъртен не е било разрешено да преминат, и дори днес пещерата остава неуловим за обикновения турист, който пребивава в близост до анонимност, в близост до древен Маслиново дърво се смята, че е най- най-малко 1 500 години стар.
image
Древна маслина в близост до входа на свещенната Bee пещерата на Итака

В много отношения тракийците са били ученици на минойците и един пример за това е пчеларството. Минойците са ги научили за значението на пчеларството по отношение на тяхното селско стопанство, медицински и ритуални благополучие, а гърците бързо развиват собствената си митология около практика. В процеса на усвояване на насекомото и ценните продукти в своята култура, гърците щяха да са наясно, че думата Минойската за Bee е "Sphex", а както знаем, гърците преименуван по-скоро неясни търси статуя на Гиза плато "Сфинкс". Coincidently, или може би от уважение към техните Минойската старейшини гърците продължиха да разполагат Сфинкса в собствената си изкуство, и не само е тяхното проектиране силно женствен, но добавя елемент не е бил намерен в предишни конструкции; те добавят крила.

image
Две класически тракийски сфинкса -  женствени и с крила


Докато Изводът, че тракийските Сфинксове са били вдъхновени от Bee богини е едновременно съблазнителен и романтичен, е необходимо по-нататъшно етимологичен анализ, преди понятието има някаква реална валидност. Въпреки, че е безопасно да се каже , че Сфинксът изглежда най-много да бъде глава на лъвица на някои описание. И странно, традицията на лъв настойници председателстват свещен комплекс - ала Akeru, двете египетски богове, които председателстват над комплекса Гиза, също се намират на второ хилядолетие преди Христа Гърция. Ето, един от най-известните образи от древността - Лъвската порта , витае стоически над древния център на ранната тракийска цивилизация; военена и културна крепост намираща се на 90 км югозападно от Атина, който е известен с името на Микена .

image
The Lion Gate - Микена

Подобно на пчела и бикът, Bee и лъв символиката вървят ръка именно в тракийската митология, която Хилда Ransome красноречиво описва:

" В един гроб в северозападната Пелопонес са открити две коркови глави, от пети век преди новата ера. От volutes извират четири лъва , лапите си почиват на конус, както и между предните лапи на всеки издига спирала украшение; в пространствата между спиралите са четири пчели , моделирани с абсолютен реализъм, дори с жилки на крилата. Между тях са три лъва, и за самия зародиш има три пчели, всяка смучене от малка пъпка и между пчелите са три малки сфинксове . "

Освен това, Ransome добавя ; "Друга връзка между лъв и пчелата се намира на етруската скъпоценен камък." Подобно на бика и пчела,  символиката на пчелите, лъвове и сфинкс веднъж имат специално значение, но сега се губи?

В Микена също имаме  кошерно образен стил гробница, наречена таламус . Изборът на кошера на пчелите като модел на най-важните им гробници засилва значението, което микенската култура отделя на Bee в задгробния живот, и показва, че репутацията му като символ на възкресението може да е бил наследен от египтяните и шумерите преди тях.

image
Микенската гробница на Tholos - 1500 г. пр.н.е.

Археолозите са открили също статуи на жени богини драпирани в мед натоварено диадеми, потънали сред други микенски гробници артефакти. Находките са почти идентични до 10,000 годишни статуи, открити в Турция, които представляват майката богиня "стрийминг с мед". Откриването на подобна находка в микенските гробници е в съответствие с богиня културата на ден и едно общество, което е силно матриархат. Статуята също прилича на танци богиня мотив, който изглежда, че са създадени в шумерската култура преди разпространение в Египет.

image
Минойската Bee Goddess - натоварено с мед - Микена


В Delphi, мястото на най-важния оракул в древния свят, легенда твърди, че вторият храм е построена изцяло от пчели. В действителност, самата Оракула - на омфалос камък , прилича на кошер и е проектирана с кръстосващи се редове от Bee подобни символи, напомнящи на "Nut рокля", носена от Nut, египетската богиня на небето и вратарят на заглавието Тя Която Притежава хиляди души .

image
The Bee очевидно вдъхновено от омфалос Stone - Делфи

Друг случай, когато пчелата е свързана със свещени камъни е историята на богинята Рея, чиито заглавия са включени Майка на Боговете, кралица на небето и богинята на плодородието и Generation . Рея е съпруга на Titan Кронос, който се страхува пророчество, че се посочва, че той скоро ще бъде убит от един от внуците му. Страхувайки се за живота си, Kronos продължи да ядат децата си - един по един - преди те да го убие. Стратегията на Титан е работил, с изключение на Зевс, който Рея скри в пещерата на пчела . До сега, Rhea е разумно да се стратегия на съпруга си и се наложи да бъде особено умен трябва тя се надявам да го надхитри. По този начин, в последен опит да я спаси единственият оцелял син, Rhea увити голям камък в кърпа, създаването на външния вид, че това е всъщност едно дете, и го представя на Кронос като последната му останала потомство, което той бързо погълна вярва, че е Зевс. В този ден, гърци притежават Великден ритуал в Крит Cave на пчела , същата пещера, където Рея ражда Зевс, който на свой ​​ред е баща Artemis, може би най-известният Bee богинята във всички гръцката митология - както ще видим.

image
В пещерата, където Рея ражда Зевс © Maicar Forlag

Още една връзка между пчелата и свещен камък е Кибела, древната богиня-майка на неолита Анадола, който е почитан от гърците като богиня на пчелите и пещери . Любопитното е, че Кибела често се поклониха под формата на метеоритно камък или камък от небето. Кибела е известен също като Сибил - оракул на древния Близък изток, който е бил известен на гърците като Sibyls. Името вдъхновен Сибил, заглавието на гледач жрици в продължение на стотици години напред, както е показано по-долу в поредица от картини на германския художник Херман Том Ring (1521-1597).

A Сибил, от поредица от художник Херман Том Пръстена © Andrew Гоф


По същия начин, на бог Аполон помазан Пития, главният му пророчески жрица в Делфи, със заглавие "Делфийският пчела". В древна Гърция, на Върховната жрица се счита за Queen Bee, и нейните ритуали, изисквани мед да предизвика състояния на духовния екстаз. По този начин, може да се окаже, че традицията на Bee богини продължи с Мелиса, Сибил и Делфийския Bee жрици. Може те да бъдат различни заглавия за същия възвишена позиция?

image
Пития - заседанието "Делфийският Bee" на Делфийския статив котел

Аполон е бил един от най-важните богове в тракийският пантеон и е известен като Бог на истината и пророчеството . Забележително е, че той се казва, че са предоставили подарък на пчелите на Хермес; богът на неземни граници и трансформация на душите. Легендата се разказва в Омировия 8-ми век Химна на Hermes, за тук Apollo загатва за неговия подарък, включително три жени пчеларки  Деви, които практикували гадаене;

"Има някои съдби сестри, родени,
Девите три от тях, украсена с бързи крила .
Главите им са поръсени отгоре с бяла ечемик хранене,
вятър те правят домовете си по скалите на Парнас.
Те научиха гадаене далеч от мен, изкуство I използва, за да практикуват
кръг моя добитък, докато все още е момче. "
image
Hermes краде добитък Аполон © Снимка: R. Schoder

Легендарният  бог Посейдон носи заглавието Богът на морето и приветстван от Родос; сайт на много фини Bee артефакти от древността. В действителност, един от синовете на Посейдон е Пчелар име Eiyrieus. Друг е Тезей, който като млад мъж стана известен за убийството на половин човек на | половин бик Минотавъра, който е станал в капан вътре в лабиринта. Това е същата Тезей, които някои смятат, че е изигран, скачайки над съзвездието Телец - бика, в стенописи, които изобразяват минойската Таврокатапсия ритуала. Може би убийството на Минотавъра от Тезей  е пример за ритуално жертвоприношение на бик и ако е така, то би се предполага, че лабиринтът е всъщност мястото, където митраизма се практикува и че Таврокатапсия ритуала е минойската еквивалент на египетския Евр-Сед ? Идеята е интригуваща.

Като настрана, половин човек | наполовина бик символизъм е странен, но не е напълно уникален в Средиземно митология, например Посейдон бил почитан като бик на цитаделата на груб в Тива. Тези данни, съчетани с линк Apollo с Минотавъра предполага принадлежност с Atlantis, като легендарната цивилизация се казва, че са били включвани в лабиринт и да се появи, за да бъде свързан с остров Крит; една култура, която се поклони бикове, пчели и лъвове.
image
Бюст на полу-човек, полу-бик Минотавър: Национален археологически музей на Атина

Друг пример на Bee като важен елемент от тракийскта митология е Пан, богът на всички неща, диви и сексуални, а гръцкият бог на пчеларството . Icarus е друг пример. Гръцкият бог е син на Дедал - майстор занаятчия, който е построил лабиринта на цар Минос, и кой е скандален за това, че летял твърде близо до слънцето, преди да падне на земята, след като си пчелен изградени пера са започнали да се топят. И тогава имаме Кирена, пчелар и един от 50 нимфи ​​които спътни делфини в Средиземно море. Както видяхме, Нимфите са синоним на Bee богини, но биха могли да броят 50, което е свързано с планетата Сириус, също за да  бъдат свързани с пчелата?

image
Пчелният восък крилете на Икар започват да се топят като той лети твърде близо до слънцето

Още един пример за това Bee почит в тракийската митология е Афродита, нимфа-богинята на Еньовден, който е известен с убийството на царя и разкъсване на неговите органи, както на Queen Bee прави на безпилотен самолет. Жрици на Афродита, които са известни като Мелиса, се казва, че са показани златна пчелна пита в нея светилище на връх Eryx. The mythologist Робърт Грейвс говори на Бут - свещеник Атина, които са живели на планината Eryx и се твърди, че най-известният пчелар на древността. Бут представлява любовта бог Фанес, който често е изобразяван като Eircepaius - силно бръмчаща Bee. Грейвс също посочва в авторитетната работа, "Гръцки Митовете", че Платон идентифицирани Атина с египетския богиня Нейт, който, както видяхме, е свързан с пчела в множество начини.
                          image
                    Мелиса, на Bee богинята на планината Eryx

Освен това, данните показват, че Артемида е всъщност най-известният патрон на Bee в цяла Гърция. Като дъщеря на Зевс и сестра близначка на Аполон, Артемида е богиня на природата, особено гори, хълмове , скални оголени скали и реки; всички природни местообитания на пчелите. Римски еквивалент Артемида е богиня Диана, и статуи на Артемида | Диана от Анадолската град Ефес обрисуват си покрита с яйца, които някои от тях са идентифицирани като пчелни яйца има предвид, че един типичен Queen Bee ще положи десетки хиляди яйца в краткия си живот , Алтернативно, други смятат, че изобилието на малки сферични обекти представляват бик тестисите. Във всеки случай, връзката между Ефес и Bee е неоспоримо, за "Ephesos" се смята, че произлиза от думата "Apasas", което е името на града, в бронзовата епоха и  тракийската,скитска дума/Апи, означаваща Bee . Пчелите често са изобразени на статуи на Артемида | Диана и я прическа често загатва кошер стил в дизайна.


image
Статуи на Artemis | Диана от Ефес ("пчелата"), показващи Bee яйца или бичи тестиси, пчели и кошер оформящи прическа


Влиянието на тракийската  култура се разпространява надлъж и нашир и в изображения на крилати сфинксове, бикове и пчели скоро достига много далечна брега. Например, древните римляни са разчитали основно на пчели за война и разгърнати Кошери като катапулт снаряди в битка, въпреки успеха на техниката в крайна сметка обеднен доставката на пчели в Централна Италия. Въпреки това, корените на Bee символика в римската митология се движат далеч по-дълбоки от война. В действителност, те датират от митраизма, мистерия религия се практикува в Рим между първия и четвъртия век, както и в други провинции, като Великобритания.

Много малко се знае за митраизма, освен факта, че той участва в ритуалното клане на бикове, и че тя е свързана с концепцията за регенерация. Подобно на други мистериозни училища, неговите основни ритуали са поддържани  устно и никога не са сезаписвали. Някои вярват, че Митра е свързана със съзвездието Орион, поради близостта си до Телец. Ако е истина, това допълнително се свързва митраизма с Озирис и регенеративният аспект на бика Апис, който при вслушване обратно в Сакара Серапеум; некропол, че може да са служили като ритуален център за регенериране на душите под формата на пчели.
image
Митра и Бика: италиански фреска от mithraeum в Марино, Италия

Така че, ясно можем да видим един модел тук; общества, които се поклониха на бика също изглежда са почитани на Bee. И в римската митология има много примери на Bee благоговение. Така например, богинята Roman Bee е кръстен Mellonia и Marcus Aurelius, римският император, философ и някои биха казали, първата в света социалистическа, изкова фразата; "Това, което не не е добре за рояк е добре за пчелите." По същия начин Ликург , основател на Спарта, построена своя модел за перфектната Spartan правителството на социални слоеве, наблюдавана в кошера. Пчелите са изобразени на монети в целия древен свят, като Сицилия, където Bee е черта на BC монета на 7-ми век. И в Родос - древния дом на Посейдон, на 8-ми златен век чумата изобразява определено египетски сфинкс търсите с прическа Bee и гръдната кост.


image
Златен плакет форма Родос и Bee монети от Сицилия
© www.thebeegoddess.com

Разпространението на Bee символиката се размножава чрез работата на много известни художници на деня, включително и писатели като Платон, които,пише на просветлението Солон в храма на Нейт в Египет. Платон и други автори като Вергилий и Софокъл са наречени "птици на музите" се дължи на убеждението, че като бебета, устните им бяха докоснати от пчели. Започване им от пчелите се смята, че се трансформирал живота им и определя съдбата им като велики оратори, поети и философи. Софокъл по-специално потвърждава своето покровителство на Bee с натрапчива обрат на фразата; " рояка на мъртвите тананика . "Въпреки това, Омир е първият гръцки писател на референтни Пчелите в работата си, на Илиада;

"Дори и когато племена притиска Пчелите въпрос от някаква куха скала, някога в сладка шествие, и летят клъстери сред цветята през пролетта, а някои от тази страна, както и някои от тази страна летят ."

Освен това, автори като Вергилий, и византийски от името на Florentinus - автор на Geoponica , записани на древния и безспорно ужасна смърт ритуал извършван над бикове. Florentinus ни казва, че ритуалът е идеален, докато слънцето е в Телец и участва побой на бика до смърт в тъмно и затворено пространство. Мъртвото животно е останало в продължение на три седмици, преди да бъдат проверени и повторно запечатани за още 10 дни. След следващо посещение, плът на бика би вече се изпарява, оставяйки само клъстери на пчелите, където плътта веднъж прегърна костта. Интересното е, изображения, предизвикани от ясен описание Florentinus се чувстват подозрително като mithraeum - тъмен и без прозорци пещера или сграда, в която се провежда, митраизма.
image
A Roman Mithraeum

Bee Символика Отвъд Средиземно море

Отвъд на символиката Средиземно море, Bee разпространява бързо, като се гарантира, че древните традиции не са забравени. Така например в Африка, банту племена живели в Кошеро образни къщи - както зулу племена, наред с много други, и Пчелите са общи символи на тотем полюсите. В действителност, в Египет куполна форма колиби са построени в памет на гръдния кош или кошница в която се помещават мощите на египетския бог Озирис | Асар, а именно - главата му, който се смята за пребиваване в храма на Абидос. Един от символите на Озирис е кошер, и като ръководител на Озирис, на кошера се казва, да представлява колективната мъдрост на човечеството. По същия начин, много каменни къщи на територията на древния свят са проектирани във формата на пчелни кошери, включително и някои забележителни хижи от бронзовата епоха в Югозападна Ирландия, наречени Clochбn е. Не е изненадващо, куполно вдъхновените хижи в Ирландия припомнят таламуса гробовете в древна Микена.
 
image
Ирландска кошер "камък хижа" нарича Clochбn от бронзовата епоха

На други места в Африка, етиопците  казват, че Христос; " се ражда от гласа на баща си, както пчелата се ражда от кралицата " и вярвам, че пчелата веднъж защити престола на Бога. В някои части на Африка, на мравката се разглежда като свещенни, както и в движение е почитан и в други части на древния свят. В действителност, много експерти смятат, предмет площ мухата и пчелата да бъде част от една и съща "категория", и разбира се, от време на време някой е сбъркал за другия. Един пример за такава "сгрешена самоличност" могат да бъдат намерени през 17-ти век в астрономията.

През 1603 г. германският астроном Йохан Байер етикетира по-рано известно, но неназовано съзвездие в южното полукълбо, Апис , което означава "Пчелата". Без да иска, на Bayer му се привижда идентифициран образ на една муха на неговия небе карта като Bee. Конвенция за именуване на Bayer е продължило няколко века преди това бе заменен от Муска Australis Vel Indica , или Южна Fly, което го отличава от вече остарелите Муска Borealis, или Северна лети. Отново на много места като Африка, пчелата и мухата са взаимозаменяеми и също толкова свещена, което се дължи най-вероятно на факта, че те понякога са неразличими.

image
Муска, пчелата,  погрешно идентифициран от Johann Bayer

Пчелата също е била почитана в скандинавските култури, като Финландия, където насекомото се смята за транспортиране на молитвите на обикновените хора до създателя на небето. В някои части на Шотландия и Англия, Пчелите са били каза да направи бръмчене точно в полунощ на Бъдни вечер. И в древните уелски традиции, данъците са били платени в мерките на мед, а в Уелс бардовете Триадите, каза свиня, принадлежащи към англо-Celtic свиня богинята Henwen е дало раждане на Bee. Освен това, Триадите припомнят, че Ирландия е известен със своите рояци пчели и изобилни доставки на мед. Текстовете също така заявяват, че Великобритания е известен като "Островът на Honey" и че кошера се счита за пример за правилното британското общество, което е показвано в различни сатири, както на илюстрацията по-долу от английския карикатурист, Георги Cruikshank.
image
Джордж Cruikshank е 1867 анимационен филм - политическа сатира

На остров Ман - само край бреговете на английски, се смята за углавно престъпление да откраднеш пчели. Дори Уилям Шекспир  посочва "Когато пчелата е гадно, там смучат I." Някои дори свързват фрази "да бъдеш или да не бъдеш" и " толкова повече тя да бъде "- на пчела. Традицията на Bee във Великобритания датира от много по-далеч от Шекспир. Bee експерт Eva Crane отбелязва че предмети, намерени в близост до река Темза са изградени с пчелен восък още през 3000 BC. И в 488 АД, ирландският Свети Бриджит се казва, че са посетили Glastonbury, който според легендата е дом на Светия Граал и църква, построена от Йосиф от Ариматея - и се посещава от племенника си Исус Христос. Тук Saint Бриджит се установява на "Островът на Beckery", което се превежда като "Пчеларски остров".
image
Beckery Island, Glastonbury - остров на Пчеларите © www.gothicimage.co.uk 

Древният град на Уелс е само няколко  мили от пчеларските острови и се гордее с катедрала на 12-ти век и с най-зрелищните готик западната фасада в цяла Великобритания. Любопитното е, че през пролетта на 2008 г. рояк пчели се събраха пред катедралата във формата на разпятие, оставяйки местните духовници и пчеларите, така объркани - не игра на думи предназначени. Историята съобщиха от Daily Mail, най-големият вестник в страната, в заглавието четем; "Нека Господ, пчелата е с вас ".
image
Пчелите са разпятие извън катедралата Wells

В близост Девъншир се смята, че Разпети петък е единственият сигурен път за отстраняване на пчели от кошер, и че всички други дни ще се окажат фатални. От там е една стара английска поговорка; "Попитайте дивата пчела какво друидите знаеха." Смята, се че друидите танцуват като пчели в празник на жизнена сила на слънцето. В Ирландия, друиди съхраняват свещени заповеди, известни като Brehon закони , които са защитени от пчелите, и древен ирландски текст предполага, че жителите от графство Munster се оприличи на пчели, като и много от техните фамилни гербове. 
image
Пчели и Кошери са общи изображения на герб през Британските острови

Ирландия е известна със своята консумация на медовина, напитка, известен в древния свят за способността си да опива; нещо като предшественик на Гинес. На Тара, дом на древни царе на Ирландия, имаше резиденция, наречена " Къщата на Mead Визуален " , чието име много предполага, че медовина е била използвана в ритуал. И дори има романтични истории за медовина, като източник на фразата "меден месец", който се извлича от традицията на предоставящи младоженците с един луни захранване - или приблизително 31 дни  - медовина, така че двойката може да се отпусне  докато са в меден месец . Днес, медовина, мед-вина са били подложени на възраждане на популярност - като има и мед базирани бири. По ирония на съдбата, както са известни със своята хармония и баланс , качества, които ще откриете в нашата трета вноска, които са свързани с пчела - и Светия Граал.
image
Mead Honey Вино и Fullers Honey Dew Beer

Друга страна, която разбира упойващи качества на медовина е Германия, където цяла индустрия еволюира около древен обичай на използването на мед, за да се създаде упойващи напитки. Интересно е да се отбележи, че немската дума за бира Bier , и че латинската дума за вино и мед е mulsum и мел - което означава мед, често се превежда като Веоровият . Докато мед фестивали и Bee основава на бирената индустрия нараства популярността на юг, подпомогнати в не малка част от безвъзмездни средства на Мийд пивоварите от Рудолф Хабсбург и мощните му потомци, Северна Германия е тихо разработва своя собствена Bee наследство. И тук символиката на пчелата е отворена за някои образовани спекулации.

В северната част на Германия по-специално, на наследството от пчела и значението му в ежедневието е запазен от множество имена, започващи място в " Biene " и " Immen " , което означава, Bee. Колкото по-късно - Immen, е свързано с немски Bee бог непос , и се отнася до свещените дървета в гората, където някога са били държани пчели. Това е интересно, за северна Германия е известен със своите свещени irmin suls; любопитни дървени или каменни резби, които се смята, че датират от 8-ми век или по-рано и които честват почитането на свещени дървета в древността - дървесни пънове , по-специално, което се появява на irminsuls отличителна форма да си я припомним.
image
Проучване на Irmensul близо Падерборн © Andrew Гоф

Немският изследовател и писател Юрген Spanuth пише поредица от провокативни  добре проучени книги през 1950 г., с включени irminsuls. Темата на работа Spanuth беше насочен към "Атлантис на Севера" и разказва как Irminsul бяха известни от саксонците като " на All-стълб, който държи на Вселената " , както и как тяхната форма е проследена назад хиляди години. Spanuth намери подобие на irminsuls в брошка е, купи, стълбове и екипи от целия свят, особено в Средиземно море. Той също идентифицира препратки към "Устоите на Севера" в египетски текстове, включително един от времето или Рамзес III, който говори за "за защита на боговете, които стоят в мрака (далечния север), и че Рамзес III смята, че Северна народите идва от "стълбовете на небето". Освен това, Spanuth идентифицира как irminsuls са всъщност истинските Стълбовете на Херкулес и врата към Atlantis на север. Макар и очарователно, какво общо има това с пчели?

Ние знаем, че Spanuth проследи дизайна на Irminsul назад към древното Средиземно море и е установено, позовавания на "стълба" на север в Египет, но може би най-интересно за нашата дискусия е фактът, че той определи функцията на Irminsul като едно устройство, използвано за почивка на биковете с глава върху него преди клане, като по този начин, свързва Irminsul, макар и косвено, с пчели. И това ме навежда на следната хипотеза. Дървета и пънове в частност са общи дестинации за пчели, които неочаквано се рояха. С въвеждането на новата кралица в кошера, старата кралица рязко тръгва, като с нея почти половината от нейните Работнички Bees - десетки хиляди обикновено, а останалите пчели се ангажират с тяхната вярност към новоназначената кралица. Мигриращите пчелите са в отчаяна нужда от нов дом, и пчеларите от древността са били наясно с възможността, която тази драма условие. Практиката за получаване на ствола на дърво, в очакване на такова събитие е често срещана в пчеларството дори и днес,  на снимките по-долу Affirm. Може Колоните на Херкулес са irminsuls - и може да irminsuls са пънове, готови да приютят същества, чиито услуги се гарантира жизнеността на земята и на здравето и благосъстоянието на своя народ? Бяха irminsuls разглеждат от саксонците като "All стълб", която държи вселената заедно, защото те дадоха дом за пчели?
image
Дънер Кошери - Smokey Mountains в 1930 © www.nps.com | UK естественик Бил Odde с модерни дънер кошери - Англия, 2008

Така че ние се питаме, може свещените дървета, че irminsuls символизират веднъж са съдържали Кошери които дадоха мед? И може неочакваното пристигане на Пчелите са били гледани като "дар от боговете", което води до светостта irminsuls на първо място, както и на Bee бог непос, или както той е известен в древни времена, I-ми ? На порутени развалини в гората близо до Obermarsberg марка на мястото, където някога е бил един Irminsul, и неговата кула корпус изглежда са предоставили подслон за заграждение малък формата на цилиндър, което предполага възможността, че този път свещен сайт е предназначен като спешен подслон за  пчели , За съжаление, irminsuls са не повече, тъй като Charlemagne унищожени езическите изглеждащи структури по време на неговия война на Германия в края на осми век. Каквато и да е истинската им функция е, irminsuls са специални и изглежда са били уважавани членове на обществото по един или друг начин - а може би дори и съвсем буквално.
image
Forest подслон когато Irminsul някога са живели; Obermarsberg - близо до Падерборн Германия © Andrew Гоф

Също толкова любопитен и може би като спекулативна като възможна връзка на Bee с irmensuls е Екстернщайне, образуване драматична рок натрапчиво намира в Тевтобургската гора. В живописната местност се смята, че са били в центъра на религиозното поклонение за хиляди години и е най-известен с недостъпния си,на планински връх храм, чийто олтар е осветен от зимното слънцестоене слънцето през кръгъл отвор в скалната стена. Оригиналното име на Екстернщайне беше Ecce (Mother) Stan (Stone) и неговото божество е било известно като Achath - на богинята на недостижимото ниво на Абсолюта и Вечността . Achath, което се превежда като "Един от тях е тя", е богинята пред други богове, и припомня, много от атрибутите на египетската богиня Bee, Нейт.
image
The Екстернщайне и Храма на зимното слънцестоене © Andrew Гоф

В основата на скалното образувание е древен серия от рисунки, чийто истински смисъл остава загадка. Горната релефа се смята, че са били издълбани в 12-ти век и по-ниско облекчаване някъде по-рано. И тя е тук - в долната облекчение, че ние виждаме образа на крилата птица, или стилизирана насекоми, чиито полет е изобразяван като примка към човешка фигура, с обърнатия Irminsul в релефа по-горе. Въпреки че крилатата фигура не откровено прилича на Bee, на примка очертанията на своя полет загатва пътя на уникален поклащаш танц на пчелите, или източник на насекоми уникален комуникационната стратегия. Какво друго крилато създание е известено с подобно въздушно поведение? Доколкото ми е известно, само пчела.

image
Древни рисунки на Екстернщайне | The поклащам танца на пчела? © Andrew Гоф

Тевтобургската гора е вълшебно място - дори и днес. В допълнение към irmensuls и Екстернщайне, германският Schutzstaffel - или Защитно Squadron , по-известен като "SS", създадена основата си тук. След известно обмисляне, СС избра триъгълна форма, 17-ти век Wewelsburg замъка като център на своята ритуална дейност, както и в процеса отдаде почит на пчела в много съзнателно, макар и страховит начин. В момента замъкът е построен върху много по-рано структура и е възстановена под ръководството на Хайнрих Химлер, чиито заглавия са включени " SS Ръководител на царството ", и който е бил безспорно най-могъщият човек в Германия, след като Адолф Хитлер.

Химлер е бил обсебен от всичко езотерично и неговите ремонти отразяват толкова много. За пример той преименува стаи в замъка "Граал", "Крал Артур", "Ариан", "Хенри Лъва" и "тевтонски ред", наред с други. По-значително, той е проектирал и възложи изграждането на подземен ритуален център камера под северната кула на замъка. Влажният кръглата стая е проектирана с 12 места, центрирани по стената под купол куполна образна където пламъци от ритуални пожари унищожиха голяма свастика в центъра на тавана по-горе. По думите на туризма ръководството на замъци, камерата е проектирана от Химлер; " в памет на кошера гробниците на Гърция ". Любопитното е, че подобно на север къща в Кносос Гърция, Химлер северната кула в Wewelsburg е бил на мястото на неописуем ритуали.

image
Обредното центъра SS под северната кула - проектирана във формата на кошер © Andrew Гоф

Най-важните ритуали СС бяха заявиха, че са взели място в кошер вдъхновени некропол Wewelsburg, а подземната ритуал Центърът е предназначен да бъде оракул центъра на комплекс, който Химлер съвсем буквално се смята, че да се позиционира в самия център на вселената. Разсъждение Химлер е бил в никакво съмнение, вдъхновена от факта, че Тевтобургската гора е почитан в продължение на близо две хиляди години, тъй като мястото, където германските племена се обединяват, за да победят римските легиони в 9 AD. И наблизо, 368 метровата статуя, наречена The Hermannsdenkmal отбелязва битката при Тевтобургската и изобразява героичен воин фигура с Bee-като крила на шлема му.
image
The Hermannsdenkmal паметника -Хермес воин с крилатия шлем © Andrew Гоф

Bee почит в древността е било тясно свързано с ритуал, и тъй като ние сме просто свидетели, а в някои случаи, тази традиция е пренесена в модерните времена. Вземете за пример символичен обожание на Bee в Испания и други страни от Латинска Америка. Тук Bee почит е може би несъзнателно запазен в популярната, макар и спорен спорт на Бикоборството; един спектакъл, който припомня древната мистерия училището на митраизма и древната практика на ритуално клане на бикове, за да се възстанови души във формата на пчели. В действителност, много от най-старите bullrings Испания са изградени върху или в близост до Митра храмове, потвърждавайки сдружението.

Тъй като ние започваме да блестя, Bee благоговение се практикува по целия свят, във всички епохи, а в много различни начини. В Ho Chi Minh City Виетнам, известен пчелар, Le Quy Quynh постигне статут на "Герой на революцията" за своите мед базирани лечебни техники и пациенти за жертвите на тежки наранявания, свързани с войната. Все още по-далеч, в Русия, покровител Бог Пчеларството е кръстен Зосим и се смята за основател на пчеларството. И в Словения, Кошери са ръчно изрисувани с цветни религиозни и исторически мотиви.

image
Словенският боядисани Кошери

В Литва, богинята Bee е известен като Austheia и легендата твърди, че когато Queen Bee напуска кошера в търсене на нов дом, семейства ще опаковат и следват рояк на кралицата, докато пчелите установени нов кошер, и всички семейства, обединени в резултат на преселението са свързани помежду си в специална връзка, наречена "biciulyste". Съпругът Austheia беше на Bee бог на име Bubilas, както и домакинство бог, който литовци удостоен с мед, с надеждата, че пчелите ще пълзят по-ефективно - с други думи, в посока на тяхното дърво багажника, а не техните съседи! Пчелата и неговите вторични продукти, се считат за подаръци в Литва, и по този начин нито пчелите, нито мед могат да се купуват или продават, както беше и все още е вярно в много култури. Освен това, тя се смята за неправилно да напусне мъртва пчела непогребани, и ако някой е бил открит, се очакваше, че един спря това, което той или тя се прави и да го погребат в земята веднага.
image
Традиционна литовски Bee Hive - © www.thebeegoddess.com

The бог Индра е адаш на древна Индия и божество, който разделя небето и на земята, и се казва, че са получили мед като първата си храна. По същия начин, индийският Bee богиня Bhramari Деви получава името си от думата Bramari , което означава "Пчелите" на хинди. Тя се казва, че Bhramari Деви пребивава вътре в сърдечната чакра и излъчва бръмчене на пчели, наречени "Bhramaran". По същия начин, звукът на Bee бръмчене е пример за подражание в ведически песнопения и бръмченето на пчелите представлява съществен звук на Вселената цяла Индия.

image
Индийската Bee богинята - Bhramari Деви

Най-древните свещени книги на Индия е Риг-Веда , и съдържа безброй препратки към Bee и мед. Така правят и други текстове, като например Atharva-Веда , която говори надълго и нашироко за пчелата и близнаците конници господари на светлината, известни като Avsvins/Ашвини; " O Asvins, господарите на яркостта, помазват ми с мед на пчелите, за да мога да говоря категорична реч сред хората. "В индийската митология, богините често се превръщат в пчели да се предпазят от демони и пречистват земята. Прана - олицетворение на универсалната жизнена сила, понякога е показана заобиколена от кръг от пчели. Богинята се казва, че за да има приложен нектар - или мед, към корените на дървото пепел, за да го запази жив и здрав - и зелено. Дори Кришна, свещенното хиндуистко божество, понякога е изобразен като Bee богиня Madhusudana, божествената Bee на любяща сладост Сома.
image
Кришна като Bee Goddess Madhusudana © www.sivaramaswami.com


Kama, индийският бог на любовта, също е свързан с пчели, като най-известните индийски поет Калидаса разказва;

"Един смел войник идва пролетта, Който носи лък на любовта; и по този лък, лъскавата низ е направен от пчели ... .Weaves низ от пчели с пъргав изобретение, да се ускори ракетата, когато носа е огъната. "

Кама е "лък на пчелите" напомня на Мин, египетския бог, който носи титлата, капитанът на пчелите и който също се свързва със стрелки - както е Нейт, майка | Bee богиня фигура, чийто храм в Египет се нарича дом на пчелата . Въпреки това, гръцкият бог на плодородието Ерос се свързва със стрели повече от всяка друга фигура от древността и е известно, че са били ужилен от пчела на носа. Като настрана, Ерос обикновено се изобразява със стрели - и крила, както в известната статуя в Лондон Piccadilly Circus, на снимката по-долу.

image
Крилатият Ерос - Лондон; ужилен от пчела на носа

В индуизма, препратки към Bee датират от 1500 г. пр.н.е., и се е смятало, че яденето на мед ще  осигури добро здраве и укрепи духовност. По същия начин, в будизма фестивала на Madhu Purnima отбелязва отстъпление на Буда в пустинята, където се подава мед от маймуна. В този ден, будисти отдават почит на легендата от даряването мед монаси по време на фестивала. И да не забравяме, в Индия светостта на кравата е върховна. Може това да е свързано с регенеративна символиката на бика и пчела?

Разбира се, един от най-интересните легенди на пчелния се съдържат в традицията на маите . Древните маи се използва мед като подсладител, и подобно на много други древни култури преди тях, почитан нектара за своите лечебни и ритуални цели. Докато маите пантеон на боговете не включва Bee богиня, тя не включва броя на пчелните богове, като Ah-Muzen-Cab, и друг известен като Мок Chi, мулти фасетиран фигура, която е черта на видно място в маите изкуство и митология , В Юкатан, се смята, че Ah-Mucen-Cab защитава местните жители от "Killer пчели". И в релефа долу, Мок Chi е показан трансформиран в бога Пчелар.


image
Три снимки на маите Bee Бог Мок Чи; трансформира в Bee отдясно                                                                                                                                                                                                                                         Маите счита пчелата като "Дева Мария", или понякога, на "Royal дама" ( kolil КАБ в маите), и шамани запазват традицията на предшествениците си от пеенето Bee ритуали с текстове като:

"За красивата дама чуждестранна божествена дама Господа, аз измийте крилата си, давам сила, за да си крила, докато смесване на песента със звуци на бръмчене пчела."

В шаманизма, инструмент от името на говорим барабана е бил известен като "Гонг на Bee". И в традицията на маите в частност, шамани са особено настроени към значението на пчела и отразяват тяхната почит в ритуал и религията. Така например, в книгата на "The Чилам Балам на Chumayel" маите, на Ритуала на четири световни квартал разполага диви пчели като връзки между хората и слънчеви богове. Работата характеристики на Bee бог Ah Muzen Cab, известен като "Great Господи Bee", които могат да бъдат свързани с бога на ацтеките Bee, Xmul-Zen-кабина. Наследствен дом Ah Muzen Cab може да бъде намерена на сайта на Тулум и Коба маите, където той е изобразен охранява най-свещените храмове на слепоочията. Не е изненадващо, че най-известните и доста спорна Swiss автора, Ерих фон Деникен, въпрос на сдружението на маите богове с пчели, и в книгата си 1972 "Златото на боговете", заяви, че той смята, че изображенията са отразени извънземни произход.

image
The Bee бог Ah Muzen Cab (вляво) |
A Мая пчела бог от Чилам Балам на Chumalaya (вдясно)
© www.sacred-texts.com


Един от най-интересните връзките между маите и египетски култури е думата Ху-Nab-Ku . Ku в древен Шумер означава "светлина" и в древен египетски Khu означава "Magical Body", припомня египетски име на Сфинкса; Hu Nb . И това, което е Сфинкса, какво ако не вълшебно тяло? Интересното е, че Ху-Nab-Ku, чието име понякога се пише като Huun Ab Ku , което означава "Един е Бог като мярка и движение", е всъщност маите Divinity, който е създал концепцията за мярка и Предложение на маите митология. В действителност, маите приписват цялата математическа структура на Вселената за създаването му, и работата му е представена от квадрат в кръг. Божествеността на маите също е свързан с египетския бог Тот, който се казва, че са пътували до Южна Америка и сподели своите знания с местните богове в древността - вероятно предколумбовите Olmecs, но със сигурност преди маите.

Тот е казал, че те са автори на свещените текстове на теми, свързани с измерване и движение, и съзвездието Везни, което понякога се нарича Везните на Тот , е бил известен като съзвездието на Bee в космологията догоните, преди втория век от н.е. , В синхрон обръща внимание на други прилики между двете култури - като пирамида. В действителност, символът на математическата структура на Вселената Hu-Nab-Ku е - на площада в кръг, е представена в геометрията на пирамидите.

image
Символът на създаване Hu-Nab-Ku е; на площада в кръг
© www.medwaycropcircle.co.uk

Любопитното е, че Bee Бог е друго име на маите митология - на Спасителя Бог . И идеята за Спасител Бог ни довежда до следващата ни тема; Пчелата в древните религии.

Пчелата в Религия

Ние вече засегна значението на анадолски град Ефес и неговата асоциация с пчела, включително неговото име - на пчела , и Bee богиня Артемида. Въпреки това, Ефес е бил важен град в развитието на християнството, както и, че не само не го побира една от седемте църкви в Азия, както е посочено в "Книгата на Revelations ", но Павел прекара няколко години там и последната къща на Дева Мария се смята, че са пребивавали в близост. В действителност, много хора вярват, Евангелието на Йоан е написано там. Но може би най-голямото откровение на всички е, че Артемида и високите й свещеници на Ефес са наречени есеи, което означава, King Bees.

Есеите били еврейска религиозна секта, основана през първи век преди новата ера, които процъфтявали в продължение на около 300 години в околностите на Мъртво море, а базата им в Кумран, произведени един от важните исторически открития на 20-ти век; Свитъците от Мъртво море. Те бяха и пчеларите, и първата асоциация на есеите с пчели е в 2-ри век от н.е. от гръцки пътешественик на име Павзаний.


image
Есеите пещери в Кумран

Есеите, или King пчелите, тъй като те са били известни, поддържат ролята на свещенически служители и са били предците на християнството. Дори и на католическата църква, посочена Исус Христос като Aetherial Bee , име, което символизира олицетворение на ясна горна въздуха духна от най-големите гръцки Олимп. В действителност, "Книгата на Лука" (24, 41-43) потвърждава, че първата храна изядени от Христос след Неговото възкресение беше мед:

" Исус каза: Имате ли нещо за ядене? И те му предложил парче печена риба и меден сок, които той яде. "

Това е интригуващо, за архетипа на Исус Христос е бил Озирис, египетския бог на възкресението, и мед е свещено вещество предлагат египетски богове в задгробния живот. Накрая, що се настрана, Свети Лука е един от четиримата евангелисти , всяка от които е представена от един от четирите " живи същества "на" Книгата на Езекиил "и" Книгата на Откровение; Saint Luke от бик, Saint John от орел, Saint Mark от лъв и Свети Матей от ангел. Може би от самосебе си, в ​​четирите евангелисти, ние не само се намери езотеричното учение на четири Saints, но ние откриваме, позоваване на лъв и бик; символи, които са свързани с пчела, този път чрез теология че почитана насекомото за чудотворна служба я е предоставил.
image
Четиримата евангелисти: включително Bull и Lion


Влъхвите също са били свързани с пчелата, като произведение от Jean-Baptiste Alliette (1738 - 1791), по-известен като Etteila, Френската окултист, който въведе Таро за масов разказва на аудиторията;

"На една маса, на гърдата-висока към влъхвите, са от едната страна на книга или поредица от златни страници или плочи (книгата на Тот), а от друга страна е една ваза, пълна с небесно-астрална течност, съдържаща една част див мед , една част наземна вода и третата част от небесната вода ... Тайната, тайната затова е в тази ваза. "

Така библейски фигури изглеждаха меда като опияняващ, точно както техните деди преди тях. В действителност, в "King James Библията" мед се споменава не по-малко от 61 пъти, а в Genesis, мед се споменава като продукт за износ. И в няколко случая, библейски фигури като Ирод погребани техните близки в мед, за да ги запази за по-нататъшна загуба на близък. Може да се каже, най-известният позоваването на Bee е в Стария Завет, Изход 33: 3, където намираме фразата " Земя, в която текат мляко и мед ". Симбиозата естеството на двете храни е интересно, тъй като всеки се предлагат на боговете, поради техните жизненоважни хранителни и регенеративни свойства, както и с любопитство, мляко идва от крави и мед от пчели. Може би този факт също символизират бика и пчела? Интересно е също, че много учени смятат, че медът е смятан кошер под юдейски закон, докато други насекоми и техните продукти са били считани за нечисто.

Пчелите са свързани с древни теологии в много различни начини. Например, ние си спомняме от част 1, че археолозите наблюдавани кръг на пчелите боядисани над главата на една фигура на стената на храм в неолитното селище Чатал Hцyьk Турция, които се появяват, за да изобрази първата по рода си ореол. Ние също така знаем, че рано египетски гностици използва мед в своите кръщелни ритуали. Освен това, един цитат от Исая загатва друг аспект на Bee в древните религии, "Господ ще подсвирне за движение, който е в краен част от реките на Египет, и за пчелите, които са в асирийската земя." The цитат появява за указване на обичая на вземане на определени звуци, за да привличат пчелите. Освен това Bee експерт Ева Крейн отбелязва в своята цялостна работа, Енциклопедия на пчеларството и мед Лов , че обектите гласове с пчелен восък са открити в пещери в Юдейската пустиня, датиращи от 3500 г. пр.н.е..

Интригуващо е, друга връзка с пчели и Юдейската пустиня е Йоан Кръстител. John е пример за човек, който оцелява в пустинята на диета от " акриди и див мед "; терминът "Див мед" което означава, че мед също е опитомени в момента. Интригуващо е, немският изследовател, д-р Мариус Schneider отбеляза, че пчела произвежда ниско бръмчене звук, докато скакалецът произвежда писклив звук, представляващи противоположни краища на аудио спектъра. По този начин, скакалците и пчелата представлява полярност; един олицетворява звука на ден, докато другият е пример за звука на нощта. Необяснимо защо, кръг на Bee оформена култура се появява в Wiltshire Англия през 2004 г., в деня на празника на раждането на Йоан - на 24 юни.
image
Crop Circle на Bee, което се появи на празника на Свети Йоан Кръстител - Англия, 2004

Пчелата на иврит е "DBRE", което означава, Дебора, и "Съдии 5 "съдържа една от най-старите пасажи в Библията, а някои се чувстват най-ранната примера на иврит поезия; 8-ми век Песента на Девора , или както е по-известно, на песента на пчелите . Кратък откъс от завладяващата стих описва живота под ханаански потисничество; ". Село живот престава, той престава в Израел, До I, Дебора, стана, стана майка в Израел" беше Дебора на Bee богиня? Както Bee богини преди нея, Дебора представена стабилност и беше пророчица войн принцеса, и в този случай, единствената жена-съдия на предварително монархическата Израел в целия Стар Завет.

Въпреки че има и други препратки към Дебора в Библията, като Дебора мокро сестрата на Ребека, съпруга на Исаак, сина на Авраам и Сара (1 Моисей 35, 8) и Дебора прародител на Товит и сина си Тобиас (Тов 1.8), на Дебора на съдиите 5 интереси нас най-много. Това каза на Авраам и Сара бяха каза, че са били погребани в една пещера, наречена Mach Pe Лъч, или Пещерата на патриарсите, в това, което сега е модерно ден Хеврон. Пещерата се казва, че има двоен вход, припомня двойна входна Bee богиня пещера на остров Итака, Гърция. Значението на двойни входни пещери е проучен от по-късни изследователи ден като френския мистик, катарите експерт и съветник на нацистките Граал ловците, Антонин Gadal които заключиха, че двойни входове на пещери са специални и са признати като такива от боговете.

Връщайки се към съдиите 5, мнозина смятат Deborah да стане майка на Израел, "огнен" характер, който й ​​донесе решения под една палма Отново ние си спомняме от част 1, че колоните на храма на Нейт. - храм, който е посветен на пчелата, са били оформени да наподобяват палми Значението на палмовото дърво и Bee е допълнително намекнато в Корана в един пасаж, озаглавен "Пчелата", който гласи (16:67 - 16:69).:

"И от плодовете на палмите и гроздето - може да получи от тях интоксикация и хубави разпоредба; най-сигурно е знак в това за хора, които размишляват. И твоят Господ разкри на пчелите казвайки: Направете кошери в планините и по дърветата, и в онова, което се строи. После яжте от всички плодове и ходи в пътищата на вашия Господ покорно. Има излиза от рамките на това напитка на много цветове , в които има изцеление за хората; най-сигурно е знак в това за хора, които отразяват ".

Преминаването загатва за специален мед базирани напитка, която съживява мъже, подходящи за " хора, които отразяват " . В The Musical произхода на символите на животните , д-р Мариус Schneider отнася до напитка, наречена "The Корана", който е "духовно" се счита за свещен мед въз основа напитка. Освен това, Мохамед споменато Пчели и мед в Корана, включително фразата "и твоят Господ е вдъхновил пчела. "И според мюсюлманската традиция, Бог се яви на пчелите. Също така е интересно да се отбележи, че пророкът Мохамед е живял в Мека, където свещен камък от небето е почитан и до днес - както е било в Делфи, където Bee жрици бяха консултирани като ясновидци. И както ще видите в нашата трета вноска, най-известният от всички Граала Романси описва Граала като камък от небето. Може също така да бъде свързана с пчела?

В Книгата на съдиите също съдържа историята на херкулесова фигура Самсон, който се бореше и уби лъв, преди да забележи, че рояк пчели са се образували в трупа му, което води до известния загадката; " Няма напред месо яде камера, от силния излезе сладост . "Отговорът на загадката благосъстоянието; "          



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685189
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031