Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2022 17:45 - Фалшивата религия Християнство или благодатта на робството и геноцида
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 1348 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 11.01.2022 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                     Няма религия по-висша от истината

                                                     Богомил Райнов

 

Прелюдия

        Ако някой от читателите отдели време да гледа филма „Кръстникът“ или да прочете едноименния роман на Марио Пузо, вероятно би се зачудил на някои специфични особености, характерни за явлението Мафия. Става въпрос главно за следните белези, а именно: структурата и йерархията на мафията с всичките му там капо ди тути капи, донове, кръстници, консилиерита, членове на фамилии, уважения, лични връзки, кръвни връзки, кодекси на омертата, вендети, силна религиозна привързаност и – най-важното – бруталната криминална експлоатация на всички членове на обществото вън от клановете на коментираната мафия. Всичко това, макар и ключово, минава някак си на по-заден план, остава в нещо като сляпо петно, и някак си не му се обръща внимание; а още по-малко пък става обект на разсъждения и търсене на познание. Често гореизброените белези се приемат за някаква екзотична особеност на Мафията, и-дотам!

Само че нито става въпрос за някаква екзотика, нито е допустимо пренебрежение. Така е, защото мафията е един остатъчен класически феодално-средновековен реликт, оцелял по различни причини и запазил примитивните характеристики на феодалната система и в наше време.

Структурата на мафията, сравнена със структурата на едно феодално общество, е на практика идентична: Доновете са си все същите феодални сеньори, консилиеритата са все същите канцлери и членове на частните кабинети на сеньорите, капо ди тути капи е все същият суверен над доновете, а над всички… Над всички, разбира се, алодиалният господар-църквата. Да, християнската църква! Същата църква, която утвърждава и благославя феодалната система, и която брани всячески и до ден-днешен.

 

Действие първо

Как е настанало всичко това

 

В края на епохата на принципата на античната римска империя, когато тя е в тежък упадък, става ясно, че е необходима идеология, която така да преформатира старата робовладелска система, че фактически да я запази, а на глобалистичната – с универсални претенции, - монистична идеология на Pax Romana да бъде регенерирана, като ѝ се очертаят/дадат поне още 2 000 години живот, смятано от началото на новата ера по християнското летоброене, разбира се.

За постигането на тези цели, римският елит създава идеологията християнство, като взима за основа поученията, притчите на маргинална юдейска секта и официлизира деянията и живота на лидера ѝ. Има доста обосновани твърдения, че самият лидер на тази маргинална близкоизточна секта е напълно измислена личност, но аз няма да се спирам на този тезисен спор. Така, римската държава взима абсурдните юдейски тълкувания и разбирания на по-старите митове и религии на Шумер, Вавилон, Египет, Персия и други, и ги превръща в държавна идеология, маскирана като религия.

Разбира се, главен участник в сътворяването на тази държавна доктрина, е, не някой друг, а роденият някъде между Ниш и Кюстендил мизиец с латинско име Флавий Валерий Аврелий Константин; познат и като Константин Първи Велики. Освен това, същият е почитан и като светец /има си хас/.

След като Константин, по силата на императорските си прерогативи, санкционира, сиреч – одобрява и по този начин официализира Кой е бог и кой син божи, и кой свети дух, и коя е църквата, и в какво вярват пасомите; кои евангелия са легитимни и кои не; кой е православен и кой еретик, и след като обявява всичко това за официална имперска религия, става ЧУДО. Да, едно от безбройните чудеса на християнството/юдаизма/исляма. Изобщо, откак Авраамизмът е започнал да шества по земята, последователите му все чудеса чакат. Нищо, нека си чакат. Лошото е, че чудесата се проектирата и изпълняват от тези, дето знаят как стоят нещата в действителност.

Така, чудото е, че император Константин се разболял от тежка болест, и тъй като бил много вярващ во Христа и отец му Яхве - оздравял. Станало е чудо значи. Във връзка с това чудо, императорът извикал римския епископ и го надарил както с цялата духовна власт, така и с всички регалии и произтичащи от това права на абсолютната имперска власт. Тоест, така императорът се отказал от трона и имперския венец, давайки ги на папата, който, впрочем, по това време бил Силвестър първи – имащ връзка с България, но това е друга тема. Римският понтифик обаче, след като приел даровете на светската и духовна власт ведно, благоволил да върне на императора светската власт; един вид преназначил го на трона. И как иначе, та нали на папската тиара пише черно на бяло,  че е Vicarius Filii Dei, или казано на български „Наместник на Сина Божи“, а на Сина Божи е дадена всяка власт на небето и земята, според утвърденото от самия император Константин. Тази благосклонност на император Константин е известна като „Константинов дар“ Constitutum Donatio Constantini. Разбира се този „Константинов дар“ е документиран черно на бяло на хартия. Обаче…!

 

Интерлюдия

 

Разкриване на измамата

 

През 1440 г., италиански свещеник на име Лоренцо Вала прави лингвистичен анализ на  текста на „Константиновия дар“ и установява, че латинският език, на който е написан документа, не е онзи, използван през четвърти век, когато са живели император Константин и папа Силвестър. Извършеното от Вала проучване го води до заключението, че документът не би могъл да бъде съставен по-рано от осми век.

Лоренцо Вала е бил отлично образован оратор и лингвист, поради което проучването на документа и заключението му и до ден-днешен остават безспорни и необорими. Необоримо е било още през петнадесети век, тъй като публикуваните във формата на есе резултати от проучването на Вала, озаглавено „De falso credita et ementita Constantini Donatione declamatio“, не е получило никаква гласност, заради тоталната и мощна съпротива на самата църква. Разбира се, проучването на Вала все пак бива публикувано и обнародвано, но това се случва едва седемдесет и седем години по-късно, през 1517 година е отпечатано и публикувано от Улрих фон Хутен. Така или иначе църквата оставя на позициите си и не само отхвърля проучването на Вала, но и напълно го игнорира; но е разбираемо защо това е така.

За сериозността на изследването и заключението на Вала трябва да се съди и по обстоятелството, че той не го е извършил по собствена инициатива, а поради искането на краля на Арагон Алфонсо V-ти, който, по онова време, имал сериозен териториален спор с папа Евгений IV-ти.

 

Необходимо е да се дадат някои допълнителни подробности за съдържанието на „Константиновия дар“, за да се премине към действие второ на настоящото писание.

Така, съгласно текста на Акта, предстоятелят на църквата, както и висшите църковни санове /епископите/ са надарени с огромни права, ето някои от тях: на главата на църквата е признато качеството на наследник на трона на Свети Петър и наместник на Сина Божи на земята; той е облечен както с цялата духовна власт, така и разполага със светска власт и поради това – единствен папата може да помазва отделните владетели на кралства и господарства, като по този начин ги легитимира за законни. На базата на тази легитимация – помазание и коронация, което е църковно тайнство, наред с кръщение, брак, изповед и т.н. – владетелите получават право /феодално/ над конкретна територия; а оттук произтичат правата им да пишат закони, да секат пари, да събират данъци и да дават или отнемат благроднически титли, съответно самите те /кралете/ да раздават земи и право за събиране на данъци, берии и ангария на аристократи от ранг по-нисък от кралския. Разбира се, кралете и аристокрацията поемат безусловно най-главното задължение: да бранят вярата и църквата от вътрешни и външни врагове. Това задължение е толкова силно, че е станало не просто постоянно правило във всички регули на военните и военно-монашеските средновековни рицарски ордени и братства, но се е превърнало в етично правило и морален дълг, част от неотменното възпитание на редица поколения. Впрочем, регулите на рицарските ордени са писани предимно от монаси като пример за това може да послужи написването на устава на ордена на тамплиерите от свети Бернар от Клерво /сам той спадащ към най-висшите нива на франкската и бургундска аристокрация/.

С абсолютното си право на инвеститура папата се превръща в алодиален владетел, а всички останали светски владетели – във феодални. Нещо повече, базиран на евангелските и Старозаветни текстове, Константиновото дарение, приемайки безусловно, че първи папа е Петър – тъй като сам Исус Христос му е поръчал „да пасе овцете му“, - а и поради установеното от събора и отразено в Никейско-Цариградския символ на вярата, твърдение, че Исус е Син Божи и цар на царете, а целият свят е Божи, включително земите, водите, горите и всичко на планетата /и планетата, включително/, то всичко е владение на светия престол и само седящият на него има легитимно право да отделя от патримониума си тук-там поземлени парцели и да ги раздава като кралства и господарства. Освен това, „Дарът“ потвърждава и допълнително утвърждава първенството на папата над всички останали църковни глави. Папата получава като личен домен не само Рим, но и почти цяла Европа и поради тази причина император Константин си построява Втори Рим, Цариград, на Босфора. Това обаче не е разделяне на империята в смисъл, че едва ли не, императорът еманципира Източната римска империя /ИРИ/ от останалата част и там папата няма никакви прерогативи и власт. Не, папата, по силата на това, че е наследник на благословеният лично от Исус апостол Петър е, както вече казах, първенстващ и йерархично е поставен над всички останали църковни патриарси. Ето защо, цариградският патриарх си остава подчинен на папата, и когато в Цариград се коронясва и помазва нов император, всъщност, той получава титлата, короната и властта отново от църквата, от, грубо и не много точно казано – наместник на папата. Без тази църковна санкция, и цариградските владетели са също толкова нелегитимни, както и владетелите в останалата част на Европа.

Освен големите властови прерогативи на папата, голяма власт получават и епископите, чийто ранг е приравнен с този на тогавашните римски сенатори. Епископите сами по себе си стават локални владетели и на тях им принадлежи правото да събират данъци, такси, берии, както имат право и на ангария. Естествено църквата получава пълен монопол върху образованието и реално върху всички останали сфери на живота, бил той публичен или частен. Църквата получава най-важното право – да определя кое е истина и кое не. Целият живот на човеците, от кралете до най-простите хора е под пълен църковен контрол – раждане, кръщене, брак, наследство, образование, задължения, права, смърт. Правя една допълнителна вметка тук: тъй като църквата притежава върховното право да определя що е истина и какво не, както и има пълен монопол над образованието, тя се заема със сериозно пренаписване, дописване, написване и унищожаване на историята и на всички следи от цивилизацията до момента на възхода и овластяването на християнската църква. Разбира се, всичко, което принадлежи на дохристиянските култури и цивилизации, ако църквата може да го  ползва и върши някаква работа на каузата ѝ – тя го запазва и ако е нужно го модифицира. Всичко останало се унищожава, стига църквата да узнае. Един крещящ пример: църквата изобретява „славяните“ през шестнадесети век и тази измислица става „академична тема“ и до ден-днешен светските учени „проучват“ „славянската култура“, „поселища“, „държави“, „езици“; но така е – щом имаш право да казваш кое е истина и кое не е…

 

Действие второ

 

Геноцидът

 

Църквата, олицетворяваща сама по себе си новата версия на универсалната доктрина на римската империя, има, разбира се, универсални и глобални амбиции и следователно тя се стреми към асимилиране и унифициране на всички онези, които са нейни „чада“/овце/верни и са в лоното ѝ, както се изразяват служителите на същата тази религия/църква. Поради тези причини, църквата, както всеки следващ в историята идеологически режим, се стреми да посочи, че истинската „цивилизация“ започва от ден първи на раждането на Христос и формирането на самата църква. Разбира се, въвежда се ново летоброене и всичко до момента на появата и утвърждаването на християнството, и което е вън от утвърдените имперско-религиозни догми, е обявено за дело на сатанаил /че кой друг/. Цялото знание, което хората са акумулирали за хиляди години и най-вероятно, поне в някаква част, дошло от стари, изчезнали вече култури, е обявено за лъжовно, сатанинско заблуждение и съответно подлежащо на унищожение. С точно такива доводи е доунищожена прочутата библиотека в Александрия. Нашата българска памет също е пострадала от християнската доктрина – достатъчно е само да се спомене колко безценни книги – цели библиотеки, изгарят гръцките православни попове. Безспорно това е чудовищна диващина, която посяга на паметта, но именно паметта и познанието жреците на модефицирания универсализъм са искали да изтрият. Е, не са успели, макар и доста да са се старали и не малко „успехи“ да са постигнали. Фолклорът е останал едно убежище на паметта и познанието, макар и съхраняващият го народ  да не го разбира напълно или дори изобщо да не разбира; но от тази гледна точка става напълно разбираемо защо на всеки първи март православни и всякакви християнски духовници с блеснал поглед и пяна на уста клеймят…мартеничките като манифестация на сатанизма!

Освен фолклорът обаче, проблем за църквата са старите родове, които от предхристиянско време са на власт, да ги наречем – езическо благородничество. Част от тях приемат новата християнска вяра и се конвертират в новия ред, но не малка част отказват и започва нещо като лов на благородници – унищожението на най-добрата част на старото общество и замяната му с нова феодална аристокрация. Този процес е доста разтеглен във времето и може да бъде проследен във всяка една европейска държава. Официалните историци много-много не говорят за този процес на деструкция и остракация; споменават се само най-големите и очевидни случаи, но без да бъдат обяснени истинските причини. Такива случаи, например са: Превратът извършен от цар Борис, срещу наследилият го на трона негов първороден и имащ правата на наследство син Владимир и замяната му с третия син на Борис Симеон. Този акт чупи „пръстенът“ на властта и в последствие води до драматични последици за България. Друг пример е детронирането/ преврата на законната  династия на Меровингите във Франция и замяната ѝ с Карл, който е обявен за велики и извършил мерзкото деяние на масов геноцид над саксонците. Апропо, Карл е бил полуграмотен и кукла на конци на църквата, и тъй като бил твърде послушен на тези, които му сложили короната на главата и от обикновен управител на имотите на Меровингите, го превърнали в император и родоначалник на нова властваща династия, монахът Айнхард му написал една славна и героична биография /крайно безинтересно четиво/.

Така, църквата, особено във времената на възхода си води перманентна война срещу всички онези, които тя смята за „сподвижници на дявола“, тъй като не споделят догматиката ѝ. Започват нескончаемият лов на вещици, което води до стотици хиляди издавени, удушени, горени на клада, посечени; създадени са специализирани монашески ордени, които да се занимават именно с дейност по разкриване на опасните подривни елементи. Организират се кръстоносни походи, събори и какво ли не. Заслужават припомняне деяния като преследването на богомилите в България и ИРИ; кръстоносният поход срещу катарите /западните богомили/ в южна Франция; походът срещу непокръстените балтийски народи; по-късните по време геноциди над коренните народи на Британия – шотландци, ирландци /особено/, мотивирани от протестантски фанатизъм.

Тук искам да предпазя слабите духове и индоктринираните умове от  идеята за някакво „добро“, „невинно“ православие, дето не върши такива лоши дела; че лошите неща са само от католици и протестанти. Не! Православието е абсолютно същото нещо като останалите две. Това че православната църква не е прибягвала често до клада, а е имала други методи за унищожаване на враговете ѝ, говори само за по-голяма перфидност. Е, разбира се, може да се поспори дали е по-добре един богомил да бъде удушен с православна примка или един катар да бъде изгорен на клада. Вярно, първото е някак си по-милостиво, ама пък и на кладата не се пролива кръв. Абе, благодат!

 

В средновековна България, през девети век, е действал закон, който е известен под името „Закон за съдене на людете“, чийто текстове прекрасно илюстрират какво наказание получава всеки, който бива обявен за езичник. Ето и кратък цитат на първата разпоредба на казания закон: „Прѣди всѣко право трѣбва да се говори за Божието право.
За това и свети Константинъ, като написа първия законъ, прѣдаде го, казвайки така: всѣко село, въ което се вършатъ езически служби (трѣби), или клетви, да се отдаде на божия храмъ (черквата) съ всичкия си имотъ. Които господари има въ това село и вършатъ (подобни) служби и клетви, да се продадатъ съ всичкия си имотъ, а цѣната имъ да се даде на сиромаситѣ.

https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0

 

Разбира се, при такава правна уредба, църквата е силно заинтересувана да намира езичници къде-ли-не. В крайна сметка езичници или не, имотът на тези хора става собственост на църквата и нещо повече – те самите стават собственост на църквата: крепостни, роби, отроци и парици, както са ги наричали. Може би този кратък законов текст ще накара някои да размислят, защо в крайна сметка османлиите  успяват в завоевателното си начинание и защо Раковски пише, че османската власт над България е по силата на договореност; но това е по-различна тема.

 

Действие трето

 

Пример от света отвъд Атлантика

 

Тъй като според християнската догма, опряна на старозаветни и новозаветни текстове, както и на имперския Символ на вярата, но и на „Дара на Константин“, цялата планета се смята собствена именно на църквата, но тази канонична правна сентенция е била изпълнена само отчасти с реално съдържание, защото в средновековието християнска е била само Европа, части от Близкия Изток и малки анклави в Северна Африка. Вън от тези географски предели християнството не само, че не е било господстващо, но на практика не е било и познато. Така възниква необходимост от християнизация на всички онези континенти и земи, които реално могат да бъдат достигнати. Църквата е знаела прекрасно, че отвъд Атлантика има голям континент и Колумб /агент на църквата/, е бил достатъчно наясно, че не отива да търси никаква Индия. Защо обаче навсякъде в официалната история е записано и се твърди, че именно Колумб открива Америка? При това, тези твърдения се поддържат без да обръщат внимание на факта, че още скандинавците са пътували до Америка и има достатъчно материални артефакти, доказващи това обстоятелство? Защо, наистина? Причината е много проста и тя пак се корени в приетата християнска догматика и производното ѝ право. Земите, които още не са християнизирани, се смятат за Terra Nullius, сиреч, смятат се за „Ничия земя“, при това без никакво значение дали са населени и имат някаква форма на самостоятелно управление/власт. Именно в този смисъл Колумб открива Америка – той я въвежда във фактическото владение на църквата, като административната част от властта се изпълнява от испанския крал, а по-късно и от португалския. Така става напълно ясно какво точно означава „откриване“ на Америка и именно на това „откриване“ се придава съществен смисъл, защото тогава тази земя, този континент попада във фактическата власт на църквата и става част от новоустановената „цивилизация“ /нали знаем, че до християнизацията всичко е мрак, тъма и сатанизъм/.

Църковният клир веднага дооформя юридически придобивката и папата подписва фамозната Була Inter Caetera, с която предава достигнатите от Колумб земи на испанската монархия. Разбира се, в Америка църквата действа по същият начин, както действа и в Европа, тоест унищожаване на паметта за всичко преди установяването на „благата“ християнска „цивилизация“. Естествено, в американския случай също има избивания на хора, заробване и въобще както си му е реда при благовестието.

За геноцида над паметта в Америка, ще посоча само един пример, който сам по себе си е колкото крещящ, толкова и показателен. Епископът Диего де Ланда Калдерон изгаря почти всички писмени свидетелства/кодекси/ за културата, историята, познанията, духовността и т.н. на маите.

 

Финал

 

Настояще и бъдеще

 

Някой би казал, че описаното по-горе положение вече не е валидно за наши дни, защото светът преживя няколко колосални революции, чиито метежи преобразиха обществото, икономиката, ценностите, културата, нравите, морала и всичко останало, и вероятно донякъде ще бъде прав. Само че в момента църквата и нейната идеология са не по-малко силни, а има не една държави, смятащи се дори за световни сили, които съвсем откровено се смятат за Трети Рим и стожер на християнството; даже символиката на римската империя е превърната в тяхна държавна символика. Ето и няколко факта, над които си струва размисъл:

 

Християнската религия е най-богатата религия на планетата, а църквите, като институции – без значение католическа, православни, протестанти и т.н. – разполагат с материални средства, които реално са трудно изчислими и едва ли някой може да каже с точност какви несметни богатства се крият в трезорите, контролирани от тази религия. Поне за мен тези богатства са непроизносими. Ротшилдови ли! - Ха!

Християнската религия поддържа в световен мащаб колосална верига от детски градини, интернати, неделни училища, основни и средни училища, лицеи, колежи, университети, научно-изследователски лаборатории, изследователски институции и т.н.. Тук отново без разлика дали става дума за католицизъм, православие или протестантство. Истина е обаче, че всички тези образователни институции, създадени и подържани от църквата, по начало са много престижни, дават отлично образование и се радват на голям интерес сред по-високите социални слоеве в обществата. Огромна част от съвременните политически лидери са възпитаници на такъв тип училища, колежи и университети. Отделен е въпросът, че  в последните двадесет години – особено в Русия – стана някак си нормално политиката да е под прякото съобразяване с църквата, тоест налице и своего рода опека.

Християнската религия има най-многобройното паство в сравнение с другите религии и в някои части на планетата, тя продължава да бъде религия във възход, поради демографски причини.

Християнската църква няма нужда от държави – тя е глобалистична и универсалистка доктрина – тя самата, църквата, е държава. Всичко това великолепно е описал абсолютният гений Достоевски в шедьовъра си „Братя Карамазови“.

 

Няколко наистина финални думи: в общественото пространство силно е развита, особено в последните години, така наречената Конспирология, чиято основна тема са: масони, илюминати, тамплиери, евреи, ротшилд, рокфелер, а напоследък и Бил Гейтс, някакви холивудски сатанисти, които и те щели да въвеждат нов световен ред, а Русия отново ще спаси света, щот късият милиционер бил от „светлите“, каквото и да значи това и т.н., да не изброявам всичко. Разбира се, в някои конспирологични тези има смисъл и истина, но повечето е такава блудкава боза, че всъщност е не друго, а индикатор колко ниско интелигентен е съвременният масов човек.

    Ако има някакъв вид заговор, то централите на заговорниците са в географските центрове на почти всеки град и село по света, в църковните храмове. Да не мислите, че всички тези глупости за масони и т.н., които разкриват на простолюдието „страшните заговори“ на рептилите и извънземните току-така са се появили, щото някакъв инсайдър е пропял? Не! Класическо отвличане на вниманието на тъпата тълпа. Ако има истински заговорник, то той е до вас: на всяко кръщене, благославя брак, прави опело, обещава ви спасение, доверявате му тайните си; стои отдясно на държавните мъже; възпитава и образова децата на бъдещите президенти и премиери; държи в трезори колосални количества произведения на изкуството; събира и трупа пари от две хилядолетия; никога не плаща данъци и има свои собствени напълно суверенни центрове – Атон, Ватикана, малтийски орден. Ако някои заговорничи, то това е тази религия, но тя ви се представя като приятел и ви плаши досущ малки деца с чичо Торбалан /Сатаната в случая. Всъщност, да, църковниците трябва да пазят Сатана много и да го тачат, щото без него са заникъде.

В крайна сметка нежеланието на римската империя да си иде кротко от този свят, е причина за всичко описано по-горе. Е, и император Константин. Имаше един момент в историята, когато Атила можеше да разруши и двата Рим-а.

 

Не го направи.

 

А трябваше!




Гласувай:
9



1. notfun - ...6 ++++++
11.01.2022 18:14
Мартин, ти пишеш, с такава Сила,Плам, и..перфектен..разрез, в изказа!!
таа, аз, която си падам по най -най Добрите, мога,само да се
усмихна, че те имам, за най безЦенен..Приятел!!
и Марио Пузо, би се..зарадвал..)
чел си, сигурно, неговата..'Фамилията",посмъртният Епилог на Кръстникът!

Чудесноо четиво, си оформил. уникално..
моите поздравление()





Ако има някакъв вид заговор, то централите на заговорниците са в географските центрове на почти всеки град и село по света, в църковните храмове. Да не мислите, че всички тези глупости за масони и т.н., които разкриват на простолюдието „страшните заговори“ на рептилите и извънземните току-така са се появили, щото някакъв инсайдър е пропял? Не! Класическо отвличане на вниманието на тъпата тълпа. Ако има истински заговорник, то той е до вас: на всяко кръщене, благославя брак, прави опело, обещава ви спасение, доверявате му тайните си; стои отдясно на държавните мъже; възпитава и образова децата на бъдещите президенти и премиери; държи в трезори колосални количества произведения на изкуството; събира и трупа пари от две хилядолетия; никога не плаща данъци и има свои собствени напълно суверенни центрове – Атон, Ватикана, малтийски орден. Ако някои заговорничи, то това е тази религия, но тя ви се представя като приятел и ви плаши досущ малки деца с чичо Торбалан /Сатаната в случая. Всъщност, да, църковниците трябва да пазят Сатана много и да го тачат, щото без него са заникъде.

В крайна сметка нежеланието на римската империя да си иде кротко от този свят, е причина за всичко описано по-горе. Е, и император Константин. Имаше един момент в историята, когато Атила можеше да разруши и двата Рим-а.



Не го направи.

А трябваше!
цитирай
2. vencivaleri1951 - учедващо е как в "главата" на постинга ти
11.01.2022 19:40
цитираш партизанин r комунист!?:)

Иначе всички грещим-к,во ни пука. Нали има кого да приковат на Кръста вместо нас.
цитирай
3. vandela007 - Дааам!
12.01.2022 11:43
Доста истина има в това четиво....
цитирай
4. nkf - Мартин, ти пишеш, с такава Сила, ...
12.01.2022 12:23
notfun написа:
Мартин, ти пишеш, с такава Сила,Плам, и..перфектен..разрез, в изказа!!
таа, аз, която си падам по най -най Добрите, мога,само да се
усмихна, че те имам, за най безЦенен..Приятел!!
и Марио Пузо, би се..зарадвал..)
чел си, сигурно, неговата..'Фамилията",посмъртният Епилог на Кръстникът!

Чудесноо четиво, си оформил. уникално..
моите поздравление()





Ако има някакъв вид заговор, то централите на заговорниците са в географските центрове на почти всеки град и село по света, в църковните храмове. Да не мислите, че всички тези глупости за масони и т.н., които разкриват на простолюдието „страшните заговори“ на рептилите и извънземните току-така са се появили, щото някакъв инсайдър е пропял? Не! Класическо отвличане на вниманието на тъпата тълпа. Ако има истински заговорник, то той е до вас: на всяко кръщене, благославя брак, прави опело, обещава ви спасение, доверявате му тайните си; стои отдясно на държавните мъже; възпитава и образова децата на бъдещите президенти и премиери; държи в трезори колосални количества произведения на изкуството; събира и трупа пари от две хилядолетия; никога не плаща данъци и има свои собствени напълно суверенни центрове – Атон, Ватикана, малтийски орден. Ако някои заговорничи, то това е тази религия, но тя ви се представя като приятел и ви плаши досущ малки деца с чичо Торбалан /Сатаната в случая. Всъщност, да, църковниците трябва да пазят Сатана много и да го тачат, щото без него са заникъде.

В крайна сметка нежеланието на римската империя да си иде кротко от този свят, е причина за всичко описано по-горе. Е, и император Константин. Имаше един момент в историята, когато Атила можеше да разруши и двата Рим-а.



Не го направи.

А трябваше!

Благодаря за отзива, Юлия, както и за похвалните думи, макар че има още много да се желае от скромната ми персона.
цитирай
5. nkf - цитираш партизанин r комунист!...
12.01.2022 12:26
vencivaleri1951 написа:
цитираш партизанин r комунист!?:)

Иначе всички грещим-к,во ни пука. Нали има кого да приковат на Кръста вместо нас.

За много години, Венци. Това с грешките е сложна работа и на мен, напоследък, види ми се, не е толкова проста работа, ама хич не е проста. Иначе, Райнов с тези си думи и смисъла в тях - моментално се изключва от редиците на комунистите, тъй като, както знаем "партията е права, дори и да греши", нали?
цитирай
6. nkf - Доста истина има в това четиво. . . . ...
12.01.2022 12:27
vandela007 написа:
Доста истина има в това четиво....

Благодаря за споделеното впечатление от статията.
цитирай
7. notfun - ....сериозно?) да не сте изтрила, своите пости, г жа!
12.01.2022 13:00
vandela007 написа:
Доста истина има в това четиво....

цитирай
8. notfun - ...ред, по ред, те..препрочитам! уникална..лекция,мартин) поздрави, отново..
12.01.2022 13:01


Така възниква необходимост от християнизация на всички онези континенти и земи, които реално могат да бъдат достигнати. Църквата е знаела прекрасно, че отвъд Атлантика има голям континент и Колумб /агент на църквата/, е бил достатъчно наясно, че не отива да търси никаква Индия. Защо обаче навсякъде в официалната история е записано и се твърди, че именно Колумб открива Америка? При това, тези твърдения се поддържат без да обръщат внимание на факта, че още скандинавците са пътували до Америка и има достатъчно материални артефакти, доказващи това обстоятелство? Защо, наистина? Причината е много проста и тя пак се корени в приетата християнска догматика и производното ѝ право. Земите, които още не са християнизирани, се смятат за Terra Nullius, сиреч, смятат се за „Ничия земя“, при това без никакво значение дали са населени и имат някаква форма на самостоятелно управление/власт. Именно в този смисъл Колумб открива Америка – той я въвежда във фактическото владение на църквата,
цитирай
9. dobrodan - Подкрепям до последната буква.
12.01.2022 18:11
И благодаря за четивото :).
Може би трябва да ровнеш още по-дълбоко. Ако желаеш, разбира се.
Чудесно е, че можеш да го направиш.
В основата на всичката помия стои една и съща каста. От много, много хиляди години.
Бъди здрав:).
цитирай
10. nkf - Така възниква необходимост от ...
12.01.2022 20:08
notfun написа:


Така възниква необходимост от християнизация на всички онези континенти и земи, които реално могат да бъдат достигнати. Църквата е знаела прекрасно, че отвъд Атлантика има голям континент и Колумб /агент на църквата/, е бил достатъчно наясно, че не отива да търси никаква Индия. Защо обаче навсякъде в официалната история е записано и се твърди, че именно Колумб открива Америка? При това, тези твърдения се поддържат без да обръщат внимание на факта, че още скандинавците са пътували до Америка и има достатъчно материални артефакти, доказващи това обстоятелство? Защо, наистина? Причината е много проста и тя пак се корени в приетата християнска догматика и производното ѝ право. Земите, които още не са християнизирани, се смятат за Terra Nullius, сиреч, смятат се за „Ничия земя“, при това без никакво значение дали са населени и имат някаква форма на самостоятелно управление/власт. Именно в този смисъл Колумб открива Америка – той я въвежда във фактическото владение на църквата,

Благодаря.
цитирай
11. nkf - И благодаря за четивото :). Може би ...
12.01.2022 20:36
dobrodan написа:
И благодаря за четивото :).
Може би трябва да ровнеш още по-дълбоко. Ако желаеш, разбира се.
Чудесно е, че можеш да го направиш.
В основата на всичката помия стои една и съща каста. От много, много хиляди години.
Бъди здрав:).

Благодаря за отзива и пожеланията. Напълно си прав, че зад всичко това стои нещо като каста, но според мен критерият за определението на тази каста трябва да почива на друг принцип. Аз смятам, че представители на тази каста има пръснати сред най-различни народи и те са от най-различен произход и основната им цел е не друго, а власт, но главно чрез метода на затриване на паметта у онези, които са попаднали под властта им. Става въпрос за унищожаване на памет, познание, култура и замяната им със сурогати, които предпоставят сигурното властване на тази секта. Аз за себе си съм достигнал до извод, коя култура те яростно преследват поне в евразия и по темата съм пуснал преди време две статии за св георги и свети димитър. Поздрави.
цитирай
12. notfun - ...даа, най коварното, е..че тази Секта/ Христ..во..
14.01.2022 14:58

мимикрира..затова, и народите, са по-Объркани..
да спомена, само..Исляма/ задната Врата на Юдейск.Християнство

хубав Уикенд, пожелавам , на всички!
цитирай
13. nkf - мимикрира. . затова, и народите, ...
14.01.2022 15:44
notfun написа:

мимикрира..затова, и народите, са по-Объркани..
да спомена, само..Исляма/ задната Врата на Юдейск.Християнство

хубав Уикенд, пожелавам , на всички!

Разбира се, мимикрията е доста характерна за сектата. Наистина ислямът е една от трите версии и тя е направена такава, за да пасне предимно на арабите. Обаче християнството мимикрира и като комунизъм, социализъм и т.н. /папа Бенедикт 16-ти сам го признава/. Хубав уикенд и на теб, Юлия. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522913
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031