Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2021 16:10 - за ПОМОЩ ЗА МСП МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 957 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Финансова помощ за МСП в областта на ИС  ( ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ) : четвъртият прозорец за кандидатстване вече е отворен image

От 1 юли малките и средни предприятия (МСП) със седалище в ЕС могат да кандидатстват за финансиране по Фонда за МСПчрез програмата Ideas Powered for Business (“Идеи, генерирани за бизнеса“) към Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO), който е част от Плана за действие на Европейската комисия в областта на ИС(IP Action Plan).

Новият прозорец за кандидатстване е отворен от 1 до 31 юли. Това е предпоследният от общо пет прозореца за кандидатстване, които ще бъдат активни през 2021 година.

Новата схема е отворена за всички фирми в ЕС, които отговарят на официалната дефиниция за малки и средни предприятия (official definition of a SME)и предлага финансова подкрепа под формата на възстановяване на суми при заявяване на марки и дизайни и за услуги по предварителна диагностика на обекти на ИС (IP Scan)*, до максимум 1 500 EUR на фирма.

Програмата предоставя възможност МСП да получат 50% възстановяване на заявителските таксите за търговска марка и/или промишлен дизайн (на национално, регионално и европейско равнище) и 75% възстановяване на таксата за услугата „Предварително проучване на правата на интелектуална собственост“ (IP-Pre-diagnostic service/IP Scan), която се предоставя в сътрудничество с Патентно ведомство на Република България.

Информация относно изискванията, времето и друга информация, отнасяща се до схемата, могат да бъдат намерени на:

Ideas Powered for Business SME Fundили

https://www.bpo.bg/bg/mezhdunarodno-satrudnichestvo/sluzhbata-na-evropeyskiya-sayuz-za-intelektualna-sobstvenost-euipo/fond-za-msp

Услугата по предварителната диагностика (IP-Pre-diagnostic service/IP Scan) обхваща всички обекти на интелектуална собственост. МСП, които ползват тази услуга, биха могли да кандидатстват и за възстановяване на 75 % от таксата за заявка на европейски патентпо програмата IPA4SME, в случаите в коитов рамките на извършената диагностика се установи, че предприятието има иновация/и, които могат да бъдат защитени с европейски патент/и. Таванът на допустимите разходи за възстановяване на такси за европейски патенти е 2500 EUR на МСП.

Изискванията, сроковете и допълнителна информация за програмата IPA4SME са налични на: https://www.ipa4sme.eu/

image Всички Предишна Следваща Кабинетът е готов, това обявиха от "Има такъв народ" на брифинг в парламента. Ще видите кой е премиерът, когато президентът ни връчи мандата, заявиха от партията.

Тошко Йорданов обаче коментира, че кабинетът можел да бъде от "светци", но най-важна била подкрепата, а такава не се виждала.
Още по темата
ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета
Манолова: Няма да подкрепим кабинет, ако видим ръката на ГЕРБ и ДПС
Той се обърна към Христо Иванов и Мая Манолова с думите, че водят страната към нови избори. Вчера двамата политици от парламентарната трибуна коментираха подкрепата, която биха дали и "червените линии".

Иванов постави въпроса министри от настоящия служебен кабинет да останат. Конкретно за финансовия министър Асен Василев днес от ИТН заявиха, че през 2008 г. той е откраднал интелектуална собственост от фирма за самолетни билети, което било признато и от съд в Лондон, тоест - не можел да бъде министър.

В тази фирма Василев бил изпълнителен директор и по думите на Йорданов, умишлено я е фалирал. След това основал друга със същия предмет на дейност. Започнали съдебни дела, а съдебна техническа експертиза доказала, че новият продукт на Василев е направен с код от откраднат компютър от предишната фирма. Това според Йорданов било признато от адвокатите на Василев в извънсъдебно споразумение, като заплатили няколко милиона долара.

Какво се случи през тези четири дни, че "Демократична България" се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е недопустимо и неприемливо, коментираха депутатите на Слави Трифонов.

По-рано от парламентарната трибуна те излязоха с декларация, като Йорданов попита какви игри се играят в 46-ото НС.

"Ние отскоро сме в политиката и разбираме, че политиката е мръсна игра. Ние няма да играем по вашите правила. Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори", посочи той.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/07/29/kabinetyt-na-itn-gotov-no-i-da-bydel-ot-svetci-kyde-bila-podkrepata.498736
 



Гласувай:
3



1. zaw12929 - В България едва 29% имат дигитална ...
29.07.2021 16:26
В България едва 29% имат дигитална грамотност и има нужда проблемът да бъде адресиран. Сериозни са предизвикателства, свързани с промените в климата – тежките валежи и нестихващите пожари. Политическото и обществено лидерство се обединява от идеята да бъдат взети спешни мерки за ограничаването на това негативно влияние, посочи гостът.

"В България въглеродният отпечатък е три и половина повече от този в Европа, което само по себе си има нужда от приоритизиране", допълни Саша Безуханова.

С програмата Next Generation EU Европейският съюз ще поиска от държавите не само да се направи възстановяване от пандемията с подкрепящи средства, но и да бъде използван този процес за реформи по отношение на "позеленяване" на икономиката и дигитализацията.

"Това е контекстът по плановете на възстановяване и устойчивост. От една година се работи и по инициатива на MOVE е създадена Kоалиция „За зелен рестарт", която безпрецедентно обедини иновативните компании и организации, които ги представляват, както и зелените организации.“

Работата с институциите е с цел България да подобри ролята си и от последно място като нетен донор на човешки капитал да се превърне във фактор за икономическото развитие на Европа и един от центровете за иновации, заяви Безуханова.

"Четвъртата версия на плана е много подобрен документ – има специална програма за подкрепа на стартиращите компании. Невидим за макроикономическите статистики, но е носител на енергия и решения за бъдещето."

В посока на иновации има и специален фокус върху кръговата икономика, както и нова програма, която осигурява рамка на предприятията да могат да се ориентират към рециклиране и преизползване на ресурсите. Голямата промяна между третата и четвърта актуализация на плана за устойчивост отключва възможности за създаването на енергийни мощности, за възобновяема енергия, които досега не е имало. Приоритет е преходът към зелена енергия.

По думите на Саша Безуханова въпросът, който остава отворен и би трябвало да е една от първите задачи на новия парламент и правителство, е какъв ангажимент ще предприеме България по въпроса с Маришкия басейн.

Прочети още на: https://www.dnes/business/2021/07/29/problem-v-bylgariia-edva-29-imat-digitalna-gramotnost.498685

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206299
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68271
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031