Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2021 14:38 - Кой е Ангел Дерменджиев, който стои зад отстраняването на д-р Янко Станев?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Според д-р Янко Станев зад отстраняването му, като зам.-председател на Общинския съвет във Варна, стои задкулисният интерес на корпоративните съветници в местния парламент. Като „корпоративни съветници” Янко Станев определи групата около Христо Атанасов. Д-р Станев каза:

„Те са близки до завода за боклук и винаги са били, което не е някаква тайна. Те са хора около известния варненски бизнесмен Ангел Дерменджиев. Проблемът със завода за боклук е ясен – трябваше да има процедура за обществена поръчка, но те не се явиха, защото обявената цена от 45 лв. за тон им се стори малка. В момента Варна плаща 73 лева без ДДС за преработката на тон боклук, докато София, Пловдив и Бургас плащат между два и три пъти по-малко. Преди две години имах глупостта да лобирам Община Варна сама да построи такъв завод срещу 10 млн. лева. Ако сега плащаме между 10 и 12 млн. лева на година, тогава щяхме да плащаме 3 пъти по малко”.

Кой е Ангел Дерменджиев?

Ангел Дерменджиев е родом от Тервел, собственик е на фирма „Пътстрой“ и на Завода за преработка на битови отпадъци край Езерово. При откриването на завода Дерменджиев бе атакуван от бивши съдружници, които алармираха премиера Борисов, че са излъгани от пътищарския бос със седемцифрени суми, но оплакванията им останаха без последствия. През 2011 г. Ангел Дерменджиев бе арестуван при акция на ГДБОП, свързана с охранителната фирмата „Ви Ти Ай”, но по-късно бе освободен, без да му бъдат повдигната обвинения.  През 2013 г. Ангел Дерменджиев прояви интерес към приватизацията на Топлофикация-Шумен, но до сделка не се стигна.

Ангел Дерменджиев има участие в десетки фирми, съсобственик е във фирма „Екоинвест Асетс“ АД,  има участие и в „Пирин ват“ ООД, заедно с депутата от БСП Кирил Добрев и още двама съдружници. След арестуването на Дерменджиев, Кирил Добрев се разграничи от него. На местните избори през 2007 г. във Варна Дерменджиев води листата на “Гергьовден” за общински съветници, но не успя да влезе в местния парламент.

Във Варна е публична тайна, че Дерменджиев има влияние в Общинския съвет, чрез общински съветници, на които помага да влязат в местния парламент.

През 2015 г., Атанас Радев, по-известен като Наско Ластика е основният свидетел по делото срещу бившия си бизнес партньор и шурей Иво Иванов-Гела. Показанията на Ластика са в основата на акцията на МВР, която се проведе на 3 април във Варна. В интервю Атанас Радев твърди, че екзекутираният през 2002 г.  Каро Акопович, търговец с горива е поръчан от бизнесмена Ангел Дерменджиев, който е партньор на Гела в бизнеса с дискотеки по Черноморието, като целта и била да се завземат фирмите на Акопович. след разкритията на Атанас Радев, варненската прокуратура не се самосезира.

barometar.net



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167506
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031