Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2015 21:55 - РУМЯНА БЪЧВАРОВА ЗАКОПА Б.Б.: "БОЙКО БОРИСОВ СПРЯ ТРИ ГОЛЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТА "!
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 15014 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Публикувано на 18.01.2015 / 14:07 Румяна Бъчварова закопа Б.Б.: „Бойко Борисов спря три големи енергийни проекта“!

imageМоже би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна.Така коментира визепримиерът Румяна Бъчварова скорошните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Според Бъчварова двете визити били отдавна подготвяни и са категорична подкрепа за сегашното правителство.

По въпроса за енергийните проекти вицепремиерът Румяна Бъчварова каза, че „ние дълго време не можехме да докажем дали те имат преки и значими ползи за българската икономика“. За „Южен поток“, който бе подписан от първото правителство „Борисов“, Бъчварова обясни като негатив това, че проектът „беше гарантиран на 100% от транзит от Русия“.Но не обясни защо Борисов подписва енергийни проекти, за които не е сигурен дали ще са в полза за България или сега така им изнася, след като Путин „наби шут“ на България? И казала лисицата, че гроздето е кисело, когато не успяла да го стигне.

Няма категорични доказателства за ползите от тези проекти. Затова се мислеше, че те имат политическо въздействие, но не и икономическо. Кой не би се съгласил през територията на страната да минават стартегически проекти. Ядрената централа също се оказа с недоказани ползи. Затова ние не казвахме категорично, че искаме спиране на тези проекти, а казвахме – нека бъдат доказани ползите от тях“, посочи вицепремиерът Румяна Бъчварова. Като отново не изясни кой доказа, че ние няма да имаме ползи от тези проекти. Или може би така са подшушнали янките.

Енергийният експерт, когото Щатите ще пратят у нас, не трябва да бъде оприличаван като политкомисар“, посъветва Бъчварова. По думите ѝ той по-скоро ще улесни контактите с други държави, включително и с представители на ЕК.“Днес е ясно, че трябва да се работи бързо за изграждане на конекторни връзки със съседните държави. Аз се надявам много скоро да има резултат и да има интерконекторна връзка„, обясни Бъчварова, може би позабравила, че още чакаме експертите, които Меркел обеща на Борисов. Ама така ги чакаме, че Плевнелиев започва от сега да ги стои пред сградата на президентството. САЩ ще помогне на България точно толкова, колкото помогна и през 90-те години на 20 век. Освен това, едва ли Борисов се ползва с голямо доверие пред презокеанските си партньори. Посещението на Джон Кери бе знак за Русия, а не за България! Янките са наясно, че Б.Б. е способен във всеки един момент да притича до Москва с подарък куче за Путин, ако стане прекалено напечено.

Ние очаквахме темата за превъоръжаване да бъде поставена. На втората среща тя бе оставена в сянка и не бе категорично поставена пред нас. Факт е, че България трябва като равноправен член на НАТО да се превъоръжи, но е и ясно, че това не може да стане в момента поради икономическото състояние на страната. Това трябва да стане до 2020 година“, коментира пред БНР Румяна Бъчварова, вицепремиер в кабинета „Борисов“. Пропускайки че САЩ, по думите на Джон Кери, застава плътно зад България. А в цял свят, когато някой каже, че застава плътно зад теб, се разбира и финансовото обезпечение. В противен случай, погледнато от друг ъгъл, заставането плътно отзад не дава добри сигнали.

Уж да му изпише веждите, направо му избоде очите!

www.zadkulisite.com

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10296469
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031