Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2012 21:23 - Оревахме Гърция, а защо ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 11194 Коментари: 24 Гласове:
16

Последна промяна: 16.02.2012 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

           Нашите медии се превърнаха в Балкански оплаквачки, централно място до днес заема Гърция. Констатират се факти, безработица, орязване на заплати и пенсии, безредици, камъни, коктейл Молотов  и пр.... Но почти никой не обяснява, какви са причините и какво реално става там ?
            По гъстота на населението сме почти еднакви държави, същото се отнася и по богатството на природни изкопаеми. Основните приходи се формират от селско стопанство, лека промишленост и туризъм. В 60 – 80 години на миналият век, Гърция значително изоставаше от България. Хиляди гърци пазаруваха промишлени стоки, храна, дрехи от нашите магазини, учеха в наши учебни заведения и пр.... С приемането на Гърция в ЕС и Еврозоната 1981, 2001 г., се  превърна в модерна държава и значително нарастна жизненият стандарт (22 –ро място в света) !? Всичко това се случи за сметка на заеми в размер над 352 милиарда евро ! Две са управляващите партии, които се редуват и състезават в този период за власт и заеми – лява ПАСОК и дясна НД. Трябва ясно да се отбележи, че след падането на военната хунта през 1974 г. , НД наследява дълг в размер само на 337 милиона евро ! Много или малко са 352 милиарда евро !? За да стане по ясно с толкова пари могат да се финансират 50 програми на НАСА, като създаването и изстрелването на първата космическа совалка( 10 милиарда долара) ! До сега от Гърция нищо не е излетяло, нямат достатъчно електроенергия и енергийни източници, но иначе си живеят перфектно, весело и щастливо. Впрочем, повече от 110 милиона евро, ежеседмично излитат към държавите притежаващи известните вериги магазини, настанили се удобно в Гърция, отлично познати и у нас ! Официално съседите ни се чудят, как може да вегетираме като животни, в такава беднотия, наемат ни за домашни прислужници, „инвестират” у нас, а после не плащат заплати, наеми и неустойки !? С византийско лицемерие, надменност и арогантност принудиха ЕС да даде още 130 милиарда евро заеми, както и да опрости част от дълговете !? Не знам, не ми е ясно как го правят, явно са древна и печена цивилизация ! Идва въпроса как се връща подобен дълг  и въобще възможно ли е да бъде върнат, при БВП под 200 милиарда евро !? Стачките и безредиците са нещо естествено при това състояние, защото всички далавери и политически грандомании, един ден плащат обикновените хора !

 

           Та преди да ореваваме Гърция, нека видим как стоят нещата при нас ! Първото „демократично” правителство стартира през 1991г . с 11 милиарда долара, наследен дълг. Днес е много трудно да се каже, колко е днешният дълг ? В пресата се коментира нарастване на държавния дълг над 40 милиарда евро при БВП около 70 милиарда евро, уж всяка година все нещо погасяваме !? Никой не може да каже как, от кого и за какво е направен за 22 години !? Хитро ни въвеждат във заблуда, като делят дълга на държавен – обезпечен с плащане от държавата и частен уж не водещ до държавни задължения? Кои са персоналните отговорници за това?  Българският народ е научен, като пие и яде, да си плаща сметката, политиците не спазват това правило ! Нужно е да разберем, кой тайно от нас и за какво ни натоварва с допълнителни задължения, преди да е станало късно ! Защото митингите, протестите и безредиците задълбочават, а не решават проблемите. В България, тепърва предстоят, по примера на Гърция !

image

image




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Последната информация
21.02.2012 16:26
Гърция ще получи още 130 милиарда евро заеми, евалла !
цитирай
2. aristotelis - Гърците са си добре а вие продълж...
22.02.2012 16:42
Гърците са си добре а вие продължавате да им бачкате най-мръсната работа и така ще продължава да е. Голяма част от парите които са 'потънали" в Гърция ги виждаш къде са-висок стандарт на живот, земеделие, туризъм, улици, градове всичко чисто, красиво и подредено. Гърция има 123 пристанища, 63 аерогари и 2.123 км автомагистрали New Jersey. Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на гърците са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което гръкът си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината гъркинята е посадила цветя. От къщата на гърците лъха чистота, приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война. Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание.
Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях.
Гръцките села греят като слънце, докато българските са мръсни, сиви, мизерни като след чумна епидемия. В България също се краде и всичко отива из швейцарски банки,мутри, к*рви, яхти, джипове. Това е разликата между двата народа и затова винаги ще си останете техните бачкатори за полето,миячи на кенефи и млади к*рвички за дърти гръцки дедовци. "Срещнеш ли българин в чужбина, срещаш кръвния си враг" за сега и за напред около 1000 години това ще бъде валидно. Просто гърците са една богата държава, които ще трябва да затегнат колана. Вие сте една супер бедна държава, която в момента се радва, че и богатите плачат. Те че плачат, плачат, ама защото има какво да губят в материално естество. Вие, като нямате, седите и се хилите от страни и никой не ви брои за нищо.
цитирай
3. aristotelis - Направо потресаваща е разликата ...
22.02.2012 16:43
Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.
Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата идиот, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от идиоти, идиоти до най-високо държавно ниво. Политиците ви са идиоти а народа "стадо овце без рефлескси" и с "комплексарска психика" както викат Проф. Топалов и Проф. Пантев.
Искам да уточня, че аз не оправдавам гърците за техните действия, просто ви сравнявам като съседни държави. Да вземем и друго, когато човек влезе в Гърция вижда една добре уредена държава, едни усмихнати, енергични и смели хора. Когато влезе в България, вижда една мизерия и едни болни, бедни и страхливи хора.
цитирай
4. aristotelis - Всичко отворено, няма катинари, няма затворени врати, няма продавачи на свещи... Колко сме далече.............
22.02.2012 16:44
Ивайло Мирчев
религия, фотография, туризъм, спорт, музика
Поклонническо пътуване в Гърция - 23.07.2010
Първите ми впечатления от Гърция бяха много хубавите пътища, изключително поддържаните и чисти селца с къщи, които нямат дворове и къщите започват буквално от тротоарите и многото щъркелови гнезда, които бяха навсякъде по пътищата. Нищо общо с нашата цигания.
Димотика е град с население около 8 000 души, но явно притежаващ изключително богата история. За град с толкова малко хора няма такъв храм честно. Направо паднах. Хората къде са, ние в България къде сме. Епископа, който е председателствал митрополитската катедра там се е казвал Никифор и е бил на този пост от 1988 до 2009, когато почива и гроба му се намира южно от входа на храма. До гроба му има и статуя на Михаил Палеолог. Хората яко си уважават историята.
Влязохме вътре и веднага се сблъскахме с различното от България - няма свещопродавачи /ки/. Има дървени поставки за свещи и който иска си оставя пари и който иска си взима каквито и колкото иска свещи. Храма е по-голям от Света Неделя в София и като го питах дали не невъзможно да се напълни, той се усмихна и каза че в неделя (там не се служи като тук през ден или всеки ден) храма е пълен и за гърците "черкуването" е нещо пропито със дълбок духовен смисъл. То си им личи де.
В Александрополис спряхме на пристанището и се разходих из града. Слязох и до плажа, където имаше един страхотен малък параклис, който детайлно заснех. Всичко отворено, няма катинари, няма затворени врати, няма продавачи на свещи... Колко сме далече.............
МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ ПОДОБНА КАРТИНА В БГ? ЗА ТОВА ТИ КАЗВАМ...1000 ГОДИНИ ЗАД ГЪРЦИЯ ПО-ВСИЧКО!
цитирай
5. aristotelis - МНОГО ТИ ЗНАЕ УСТАТА НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ ПРОСТ, ПОКОРЕН И НАГЪЗАН!
22.02.2012 16:48
НОВИТЕ МРЗ В ГЪРЦИЯ ЗА НЕКВАЛИФИЦИРАН РАБОТНИК- ВАЖАТ ДО 2015 ГОДИНА!А ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ВЪСТАНОВЯТ НА ПРЕДИШНИТЕ НИВА!

КЕНЕФИСТАНСКАТА ИЛИ КУРВИСТАНСКАТА БГ-ПРЕСА ЗАЩО ЛИ НЕ ИНФОРМИРА „СТАДОТО ОВЦЕ” ЧЕ МРЗ В ГЪРЦИЯ ЗАВИСИ ОТ СЕМЕЙНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И СТАЖА, КОЙТО СЕ БРОЯТ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ВНОСКИТЕ В ТРУДОВАТА КНИЖКА НА РАБОТНИКА В НОИ?

586,08 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН БЕЗ СТАЖ
634,91 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖ
692,63 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
750,35 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
644,70 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН БЕЗ СТАЖ
693,52 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖ
751,24 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
808,96 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
цитирай
6. aristotelis - БЪЛГАРСКИ ЧЪРВУЛСКИ ИСТОРЙИ!!!!
22.02.2012 16:52
ТЪП И ПРОСТ КАТО ВУЛГАРОС!!! По гъстота на населението сме почти еднакви държави, същото се отнася и по богатството на природни изкопаеми..........ГЪРЦИЯ ИМА 11.350.000 НАСЕЛЕНИЕ + 1.200.000 ЕМИГРАНТИ МЕЖДУ КОЙТО И 100.000 МАНГАЛИ БЪЛГАРИ, И 15.000 КМ БРЕГОВА ИВИЦА И 2.000 ОСТРОВИ.............И ОЩЕ ГЪРЦИТЕ ЖИВЕЯТ 82,6 ГОДИНИ А БЪЛГАРИТЕ 72,4 !!!
цитирай
7. aristotelis - славният български народ!
22.02.2012 17:03
Александър Стоянов

Българите винаги обичат да се изкарват онеправдани, прецакани, а не рядко и преебани. Преебани най вече от историята и от своите съседи. Характерна за българското национално мислене е идеята, че винаги трябва да има някой виновен и, че този някой определено не сме ние. И така вече 132г. българският народ сипе хули, псувни и проклятия към всички свои съседи и към света като цяло, за техния масонски заговор да се ликвидира славният български народ.
Историята ни е изпъстрена със заблуди за несъкрушимата българска армия и за излъганите надежди на цял един народ. Разбира се, ние никога не сме виновни. Храбреци и герои, които са излъгани от подлите и безчестни съседи, а дори и да се опитаме да критикуваме собствените си недостатъци, писатели и историци рисуват образа на един наивен, як балканджия, който наритва всички задници, но накрая се оказва надхитрен и измамен.
Какво излиза – сърби, гърци, румънци и турци са виновни, че са защитавали националните си интереси (които са пълно противоположни на нашите) и са ни прекарали! Безсрамници! Боклуци! Как не ги е срам!?! От къде на къде ще извличат полза за себе си, вместо да ни оставят да оберем всичко което искаме и да ги прекараме!?!?! Ами онези двулични копелдаци руснаците? Хем ни освобождават, хем след това искат пак да ни заробят, а когато не им се връзваме, ни преебават и започват да подкрепят сърбите! Те са виновни! Трябваше да ни спасят! Трябваше да преебат цялата си световна политика, за да измъкнат малката ни държава от блатото на собствената й глупост! Длъжни бяха! Длъжни! Нали? Дали?
Истината е че никой никога не е бил длъжен на България. В политиката, в истинската политика, няма дългове! Има само оползотворени шансове и пропуснати възможности. Трябва да успееш на всяка цена, най-често, като забиваш ножове в гърбовете на братята си и чукаш жените на враговете! Това не е мач между Левски и ЦСКА където единия печели, а другия е морален победител. В историята и в политиката, а и в живота въобще,
цитирай
8. aristotelis - И НЕЩО ПОСЛЕДНО ОТНОСНО ДЕТСКАТА ...
22.02.2012 17:20
И НЕЩО ПОСЛЕДНО ОТНОСНО ДЕТСКАТА СТАТИЯ КОЯТО СИ ПУБЛИКУВАЛ........БЪЛГАРИТЕ ТРАДИЦИОННО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА, ДАЛИ ЖЕНАТА НА СЪСЕДА СЕ ЕБЕ А НЕ ТЯХНАТА КОЯТО СТОЙ НА ОКОЛОВРЪСТНИЯ И ЧАКА КЛИЕНТИ!
цитирай
9. dedenze - Браво aristotelis ! Като изключа цинизмите и някои епитети към българите си напълно прав!
22.02.2012 18:06
Та аз една лоша дума за гърците не съм казъл, само ги хваля !? Даже давам съвет на министър Дянков да се поучи от вас!
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/02/22/diankov-kyde-si.907484
цитирай
10. dedenze - Като се зачетох по- внимателно, хептен ми увисна устата !
22.02.2012 18:49
Та вие по брой на пристанища и аерогари сте утепали Франция и Англия взети заедно !? Май и по доходи и заплати !?
"Не е луд този който яде зелника, а този който му го дава" - така твърди "мързеливия и тъп" български народ.
Имате ли си паметник на Уинстънчо Чърчил, този дебел вагабонтин, ако нямате веднага трябва да му издигнете ! Защото ако не беше той в днешна Гърция официалният език щеше да е руски, при това с гаранция !?
цитирай
11. aristotelis - НЯМАТЕ ДОСТОЙНСТВО КАТО НАРОД!!!
23.02.2012 09:37
Уинстънчо Чърчил, през втората световна война е казал следното, "знаехме от историята че гърците се борят като герои а от тук нататък ще викаме че геройте се борят като гърците"....We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!.........А за българите знаеш ли какво е казал? БОРБАДИРАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ИЗРОДИ ДЕТО СА ДАЛИ ХЛЯБ, ВОДА И МЕД НА НАЦИСТИТЕ! А СЛЕД ПЪРВИТЕ БОРБАДИРОВКИ НАД СОФИЯ Е КАЗАЛ.."СЛЕД КАТО НАШЕТО ЛЕКАРСТВО Е СВЪРШИЛО ТОЛКОВА ДОБРА РАБОТА НЕКА ТЕЗИ ИЗРОДИ ПОЛУЧАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОЗИ ОТ НЕГО!!!
НЯМАТЕ ДОСТОЙНСТВО КАТО НАРОД!!!
Светът свикна вас българите да ви гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция анален секс. И докато вие се възприемаме като олигавена, разкрачена проститутка, светът също ще ви възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в гъза вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане….НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
цитирай
12. dedenze - Явно облъчването ти е доста силно ! Щом се радваш на думите и делата на Уинстънчо !
23.02.2012 12:11
Погрижи се за родината си Гърция, че прогнозите са ужасяваши ! За нас, лошите и без достойнство, не се грижи! Ползуването на вулгарен и циничен език е признак на тежко заболяване - лекувай се !
цитирай
13. aristotelis - ИСТИНАТА БОЛИ НАЙ-МНОГО А ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА БРУТАЛНО ЗА ДА БОЛИ! СТРАДАШ ОТ ДУХОВНА МИЗЕРИЯ И БГ-КОМПЛЕКСАРЩИНА, НЯМА ЛЕЧЕНИЕ, ЩЕ СИ ОСТАНЕШ МИШКА, ХЛЕБАРКА!!
23.02.2012 12:30
dedenze написа:
Погрижи се за родината си Гърция, че прогнозите са ужасяваши ! За нас, лошите и без достойнство, не се грижи! Ползуването на вулгарен и циничен език е признак на тежко заболяване - лекувай се !


цитирай
14. dedenze - Атеист съм но тук бих възкликнал !: Господи къде си, слез и си събери вересиите !
23.02.2012 13:03
Умишлено не трия нито ред ! aristotelis повече от ясно ни показва и описва причините за кризата и проблемите на Гърция ! Четете и мислете, защото ние сме тръгнали по подобен път !
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/02/22/diankov-kyde-si.907484
цитирай
15. dedenze - Чак пък толкова чест bulgarinut57 !?
23.02.2012 21:18
Аристотелчо не е заслужил ! Виж Балдуин по - заслужаваше !
цитирай
16. dedenze - Не съм специалист по древногръцка история.
23.02.2012 23:44
Но не мога да не кажа благодаря на bulgarinut57 за обстойния анализ и знания. В тях е истинската, сила, наука и цивилизован подход. Епитетите, персоналните нападки и емоции в случая са вредни и безполезни. Хората сами ще определят и оценят истината и нужното отношение !
цитирай
17. aristotelis - Разбрахме че жена ти заработва надница в гърция нещастен чървул, А при жива жена да работиш е срамота!!!!
24.02.2012 09:07
bulgarinut57 написа:
На достойните БЪЛГАРИ,
като:
sparotok.blog.bg
get.blog.bg.
demograph.blog.bg
balkanec.blog.bg
nestinar.blog.bg
solinvictus.blog.bg
zelas.blog.bg
shtaparov.blog.bg
tzarkarui.blog.bg

Които ни дават сила да се чувстваме ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.

цитирай
18. bojo12345 - В България се знае, че гърците са хитри и коварни и това е достатъчно.
25.02.2012 08:55
От горе до долу!
Българите са българи отгоре додолу. Които не са българи - са крадливи, вулгарни , мързеливи, нагли и нахални. Кои познавате като носители на такива характеристики - да знаете, че те не са Българи!
Уинстън Чърчил се е появил на белия свят от една своя прабаба - грозновата англичанка, която паднала от коня и лорда, който бил наблизо, харесал разголените й крака. Оттам нататък е ясно кой и как се прославя в световната история. За Хубавата Елена е казано достатъчно.
Хубав ден от мен!
цитирай
19. bven - Поздрави за постинга!
25.02.2012 09:36
Точно така трябва да се казва истината - разликата между народ и политици е от доста години и става все по-голяма, за радост на народа! Защото, когато разликата стане огромна, се задвижват исторически действия, известни като революционна ситуация. Толкова за хала на българите.
За Гърция и техния стандарт само ще припомня как са изглеждали по време на Втората световна война - българските войници са давали от дажбата си хляб на децата и цигари(?) на гъркините. Сигурно е имало и извращения , но така е навсякъде, където има създадени от илюминатите военни действия - откакто свят светува!
Във връзка с това искам да ви кажа, че гръцката принцеса и испанска кралица - София или мъдрата, е в списъка на определящите световната история билдербергери и редовно участва при взимането на решения. Ангела Меркел - също. Гостували са им и Бил Клинтън и всички, за които се сетите от световно известните политически и банкерски имена.
Както казва Хамлет - останалото е мълчание.
цитирай
20. dedenze - Не всички гърци bojo12345
25.02.2012 13:31
Във всяко стадо си има мърша, лошото е когато се добере до властта !
цитирай
21. dedenze - Благодаря bven !
25.02.2012 13:35
Обикновените, нормални хора и съседи не се мразят и често си помагат независимо от религии и етноси. Проблемите създават политиците и сребролюбците !
цитирай
22. neronas - Ха!
29.02.2012 22:49
Така и не разбрах, какво лошо има да произлизаш от Етиопия? Ако елините не са били арийци, толкова по-лошо за арийците!
цитирай
23. neronas - bulgarinut57 И ДРУГИТЕ ТАМ АРХАИЧНИ ИЗДЪНКИ НА БЪЛГАРОАРИЙСКИЯ РОД
01.03.2012 08:29
Извинявай, мислех , че от древни времена ватманството ви е традиция! Ма да не си се объркал??? Да не искаш да кажеш батман??? ...батман ме следи?!! Винаги е късно, като се намеси батман!!!
цитирай
24. demograph - Весело посрещане на Коледа
23.12.2012 20:59
Нека на всички ви се случи щастието да ви споходи.
Щастието не се измерва с парите на другите, с парите в кесията, нито с парите взети на заем, а с радостта да живееш в мир със себе си и околните..
Животът в злоба е ад. Животът в добро е раят. Ние всички сме добри хора, които властниците се опитват да насъскат едни срещу други.
Не ставайте пионки на властниците и щастието ще влезе в домовете ни.
Бъдете господари на себе си и щастието ще ви споходи..
Бъдете добри в помислите си и щастието ще ви намери.
Забравете черните мисли и светлината ще стане ваш гост.
Това е коледното ми пожелание към всички.
Да сте живи и здрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468060
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031