Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 16:23 - МОЛБА КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ БЛОГ
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 28615 Коментари: 125 Гласове:
145


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   
            МОЛБА КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ БЛОГ

 

 

 

Навярно сте забелязали, че под всеки свой постинг отправям призив към коментиращите да се придържат към културен тон. Той е изключително важен за взаимното разбирателство и създаването на атмосфера, в която всеки се чувства приятно. Въпреки това доста хора, или не могат, или не искат да проявят уважение към останалите. В някои случаи дори се прекалява с обидните епитети и така дискусията малко по малко се превръща в махленска свада. По този начин съдържанието на темите бива изтикано на заден план, а за мен точно то е най-важното. Представят ли се нови данни като моите то е хубаво те да се разгледат. Не е нужно да се приемат на юнашко доверие, напротив, ще се радвам, ако някой извърши обстойна проверка. Живеем във века на информацията, специализирана литература се намира много по-лесно отколкото преди двадесет и пет  години. А и интернет продоставя много възможности.

 

Намирам за напълно естествено това, че много хора не са съгласни с мен. Не се сърдя на никого, който открито изразява съмнение относно достоверността на сведенията които поднасям. На критика дори съм даже благодарен стига тя да е конструктивна и да е представена по един културен начин. Напълно е възможно да греша за доста неща, по-добре е благодарение на някой скептик да разбера сега заблуждението си по даден въпрос, отколкото когато вече е издадена книга...

 

Лошото обаче е, че някои хора не са в състояние да направят разлика между критика и нападки, а такава има. Един критик представя конкретни факти,  заглавия на научни работи, посочва точно кой е авторът, кога е писан материала...Коментиране на образованието ми, личните ми качества и т.н. не е критика... Обидите по адрес, на хората, които ми вярват не са критика, а признак на ниска култура. Упреците, че трия неприлични и дори просташки коментари не са критика...Използвам случая да уведомя всички, че наистина не допускам определени коментари, за в бъдеще ще продължа да правя това, дори вдигам летвата. Желая да пазя блога си чист, това е мое право.

 

Някои хора смятат, че страдам от месиански синдром. Искам да ги успокоя и изрично да подчертая, че не съм аз Месията, нито пък съм изпратен да подготвя пътя за него. Казвал съм много пъти, че считам себе си за най-обикновен човек, казвам го и сега – не съм кой знае колко по-различен от когото и да е било. Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо. Имам си слабости, имам си и трески за дялане, и то не малко...Верно е,  в различни коментари различни хора са ме наричали аватар, апостол, будител и т.н. Нито съм такъв, нито съм желал да бъда наричан така. Умолявам всички, които са приятелски настроени към мен да не ме поставят на пиедестал, който не заслужавам.

 

Става ми болно, че когато говоря за национално обединение, опрощение и избиране на нов път за България, се намират хора, които да извъртят думите ми. Вижте, казах вече – не съм аз Месията, ако нещата, които предлагам не ви допадат не ги четете, толкова е лесно! В свой блог представете своето виждане, своя път, там аз няма да ви се меся изобщо. Никога не съм твърдял, че само аз съм прав, но от друга страна не виждам какво лошо може да стане, ако в живота ни има повече любов, съвестност, доброта и разбирателство. Те в никакъв случай не са признак на слабост, изобщо не е лесно да си добър, честен и великодушен, когато системата предразполага към корупция, оглупяване и пошлост. Лесно е да се прави зло. Успееш ли да запазиш духовните си ценности значи си станал силен човек, само такъв може да оцелее.

 

Оставам с впечалението, че някои хора се дразнят от християнската ми вяра и проповядването на ценностите й. Нека бъдат спокойни, няма да тръгна да покръствам никого, или пък да убеждавам, че само Христос ще спаси душата им. Моята вяра се изразява в любов към хората и отричане на злото, странене от него. Ходене на църква, палене на свещи и целуване на ръка, или кръст не прави никого християнин. Държанието ни спрямо околните е това, което определя какви сме.

Вярата без дела е мъртва, дай на нуждаещият се, подкрепи слабия, усмихни се на плахия и защити детето. Това е заветът, на Този когото следвам...

Уважавам хората изповядващи други религии, те са направили съзнателен избор как да намерят пътя към истинската си същност. Понеже всички ние сме различни, то съществуват и различни пътища. Реши ли някой, че иска да е атеист – добре, нека бъде такъв щом това го прави щастлив, но е хубаво да не се подиграва на другите, които намират упование в дадено учение.

 

България може да стане рай, но не с чудеса от небето, а чрез нашите дела. Можем много повече отколкото си мислим. Давайки положителен пример прогонваме злото. Мошениците се чувстват добре в среда, в която цари агресия, нетърпимост, глупост. Така те могат да хвърлят мрежите си и незабелязани от никого да ни ограбват безнаказано. Светлината и будните хора обаче ги плашат. Умолявам своите съмишленици да спазват добрия тон не само при мен, но и в своите блогове, на улицата, на работното си място, в дома си. Така лекуваме себе си и ближните си от негативното полепнало по нас, а и съдаваме малки светли островчета на любовта. Станат ли те много те вече не са островчета, а една огромна земна маса, едно поле, в което ще израстне нещо ново и красиво!

 

Нека бъдем добри и помагаме когато можем и с каквото можем. Приносът на всеки е от полза най-вече когато е от сърце. Използвам случая да ви помоля още нещо... май молбите станаха доста повече от една:), та ще прощавате...Вчера се натъкнах на един зов за помощ, който бе получил твърде малко внимание. Нека тези, които имат възможност да откликнат, нека бъдем Българи!

 

 

http://goby3.blog.bg/drugi/2011/05/31/do-vsichki-blogyri-ot-blog-bg.757001

 

 

kaktuscho.blog.bg/drugi/2011/05/31/do-vsichki-blogyri-ot-blog-bg.756820

Моля ви помогнете този пост да се задържи на първа страница за да получи по-голяма гластност.

DMS кампанията за набиране средства за лечение на Цветелина Вълкова – бивша спортистка която в момента е в момента е парализирана – има чувствителност до гърдите, и частично в ръцете до китките, се нуждае от по-голяма популярност и набиране на средства.

Линк към DMS кампанията:
http://www.dmsbg.com/projects_details_actual.php?id=97&start=75

Линк статистика на DMS кампанията:
http://dmsbg.com/projects_statistic.php

Линк към сайта на CVETI :
http://helpcveti.hit.bg/index.html

Линк съм страница във Фейсбук :
http://www.facebook.com/notes/evgenia-abguzova/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-5233-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D1%81%D1%8A/221843194509944

https://sites.google.com/site/kaktuscho/home/pomos-za-cvetelina


Предварително благодаря на участвалите с смс-и в нея, както и на всички помогнали този пост да се задържи на първа страница.

Моля ви,копирайте поста и вие!
 

 

 

 

 

 



Тагове:   българи,   любов,   помощ,


Гласувай:
146



1. sparotok - КУЛТУРЕН ТОН
01.06.2011 16:25
Умолявам дискутиращите да се придържат към културен тон, нека покажем най-доброто от себе си!

цитирай
2. vladun - Имаш подкрепата ми!!!
01.06.2011 16:29
Да бъдем българи - достоен призив, за който те поздравявам.
цитирай
3. despinida - Поздрави, Спароток !
01.06.2011 16:33
Чета темите ти и те ми харесват, но не коментирам, защото не се чувствам достатъчно информирана в материята.
Имаш заразително постоянството.
Продължавай все така!
цитирай
4. dolsineq - Напълно съм съгласна с теб, Павел! ...
01.06.2011 16:33
Напълно съм съгласна с теб, Павел! Обидите и злобата не водят до нищо добро.
цитирай
5. dmv - Аз също следя с интерес!Имаш инт...
01.06.2011 16:36
Аз също следя с интерес!Имаш интерсни идеи!
цитирай
6. iliada - Ти си силен ,Павел и се чудя защо тогава изобщо се очудваш
01.06.2011 16:37
"Става ми болно, че когато говоря за национално обединение, опрощение и избиране на нов път за България, се намират хора, които да извъртят думите ми."
Винаги е имало слаби и комплексирани люде.Хора които не могат да стигнат до идеите които внушаваш в блога-разбери ги и не се огорчавай.Стой над тези неща........
Винаги съм ти се възхищавала на умението да отстояваш позиции си!
Поздрави за всичкия труд и енергия която влагаш за да възродиш вярата на българина ,да го накараш да мисли градивно и да му дадеш основание да се счита горд,че се е родил българин!
цитирай
7. miaa - Харесвам достойната ти позиция!
01.06.2011 16:39
Скромността, въпреки знанията и мъдростта, с които са изпълнени интересните статии.
Поздравления,Sparotok!
цитирай
8. анонимен - И от мен подкрепа.
01.06.2011 16:44
Следя с интерест твоите статии.Поздрави.
цитирай
9. mikino - Приятелю,
01.06.2011 16:47
Всички, които се заяждат просто нямат мозък да правят друго. Провокациите им могат да продължат до безкрайност. По-скоро ти предлагам следното: Отави ги да си чешат езиците, след време ще им писне. Винаги ми е било приятно тук, коментарите даже не ги чета, освен ако няма нещо, което да ме заинтригува.
Да се забази българското, би трябвало да е задача на всеки един от нас. Зовем се българи! Който не се чувства такъв, просто няма какво да прави в блога ти.
Желая ти спокойна вечер и много хубав ден утре!
цитирай
10. ivankalilova - С удоволствие те посещавам и чета, ...
01.06.2011 16:59
С удоволствие те посещавам и чета, Спароток!
Имаш и моята подкрепа!Поздравявам те за силният ти дух, волята , упоритата ти работа , за да предоставяш на всички нас тези ,не само за мен, много интересни статии!Благодаря, че те има !
Поздрави и пожелания за много успехи и късмет във всички твои начинания!:)
цитирай
11. kiarasoto - Поздрави и от мен !
01.06.2011 17:07
Чета повечето теми от теб и съм щастлива, че има будни хора на тази земя. Тъй като светлината става все по-силна, енергиите се променят и хората също. Някой казват, че времената стават разделни и всеки тръгва по-своя път, но все пак имаме нещо общо, нещо което е на всички ни и то е Родина и език. Не се става космополит безродов, а се израства от корена, към върха на дървото и от там в гнездото на птиците, които летят свободно по-небето, но почиват на свойто дърво, което се храни от родната земя. Когато на човек му дойде времето, казват прибра се у дома. А, къде биха се прибрали безродовите космополити, ако не са открили корена на дървото, което е отгледало свободните птици.
Любезни хора, обичайте с цялото си сърце земята, народа и езика си, защото това е нашата основа.
Затова благодаря на Спароток, че представя част от тази основа, която му говори и не му дава покой.
Много е лесно на онези, които се захващат за буквата, а не могат да четат.Трудно е за тези, които четат и разбират, но тях не ги разбират.
Истината идва от много страни. Тя е различна за всеки един, както и светлината е различна за зрящия и незрящия. На единия е от вън, а на друтия от вътре. Но когато двамата се съберат се получава истина. Нека четем заедно, едни от вътре, други от вън и да се наслаждаваме взаимно. Какво по-хубаво от това.
Затова на този светъл ден - ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО- желая на всички хора, да дадат
МИР, ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА на своите деца, а себе си и другия да уважават.
цитирай
12. divna8 - Без многословие, но с присъствие ...
01.06.2011 17:08
Без многословие, но с присъствие подкрепям молбите ти, Спароток!
Истината има различни лица, по простата причина, че я четат различно...
Успех в блога и извън него, достойните българи те подкрепят, а другите -
още не знаят, че са на твоя страна :):):)

Първоюнски привет на детето в теб!
цитирай
13. edinman - Знаеш отношението ми!
01.06.2011 17:17
Вече го показах в нарочен пост,не защото индиректните обиди са нарушили душевното ми равновесие,а защото хора като теб хабят енергия и време в
диалози/в никакъв случай спорове/ със злобни и невъзпитани хора.
Скандалното,заядливо и непризнаващо опонента поведение,надявам се да е преходно, и от нас зависи то да не намира мястото си тук!
цитирай
14. stela50 - Споделям написаното от теб, Спароток ...Имаш и моята подкрепа .
01.06.2011 17:18
Чета с интерес всички статии и материали в блога ти ,харесват ми ,
обогатявам и познанията си ,но не коментирам ,защото не се чувствам
достатъчно подготвена в тази област.
...Хубаво е в живота ни да има повече любов, съвестност, доброта и разбирателство...
Пожелавам ти успех във всяко едно начинание в полза на истината и
бъдещето ни ,за запазване на българското .
Поздрави и добри дни !
цитирай
15. goby3 - :)
01.06.2011 17:23
Благодаря!
цитирай
16. demograph - Аватар е всеки човек, който застава в защита на справедливостта
01.06.2011 17:25
Когато и да е. Където и да е . За каквото и да е.
Месия е всеки човек, който в името на справедливостта жертва нещо от себе си.
Колкото и малко да е. За каквото и мъничко нещо да е.
Тези които пожертват живота си за справедливостта са..,може би, ...герои.
А може и да не са...зависи от резултата.
Бъди здрав. Остани си какъвто си.
Не можеш да спреш другите да те виждат такъв, какъвто те имат нужда да си.
Приемам призива ти.
цитирай
17. takaini - Днес нека направим света малко по-цветен,
01.06.2011 17:41
малко по-добър и човечен,по-състрадателен и по-здрав,за да защитим най-чистото,което имаме-ДЕЦАТА!
Прекрасни думи sparotok!
С теб съм!
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Напълно те подкрепям. Ако някой ...
01.06.2011 17:46
Напълно те подкрепям. Ако някой мисли различно, нека да подкрепи доводите си с доказателства за съществуване на нещо различно от написаното тук. Обидни реплики говорят за ниско ниво на култура и интелект, нека критиката да бъде градивна. Преди всичко нека така да бъде навсякъде в блогл бг., нали тук се събира по-интелигентната част от нашето общество, поне такива са претенциите на много блогери. Да бъдем позитивни и добронамерени един към друг.
цитирай
19. amore - Подкрепям те, и споделям призива ти за търпимост и добър тон!
01.06.2011 17:50
Здравей, Спароток! Винаги, когато мога се отбивам при теб, за да прочета нещо различно от познатата история, и една нова позиция, която много често ме кара да погледна по друг начин на корените си. Един от моите девизи е: ако не познаваш миналото си, няма никога да знаеш какво е бъдещето, което искаш да изградиш за себе си. "Дърво без корен" е точното определение за липсата на познаване на произхода ни. И тези думи не са свързани само с твоите статии, а по принцип с историята. Факта, че интересувайки се от духовно развитие, имам определена слабост към археологията и древните цивилизации означава, че открай време съм разбрала непълнотата /не казвам неистинността/ на официалната история и теория на фактите в световен мащаб. Затова с интерес следя всички "алтернативни" изследвания, защото ЗНАМ, че дори да не са 100% достоверни - в тях се крие голяма доза от "липсващата" част на пъзела, наречен истинска история. Много уважавам културния спор, защото когато различната гледна точка е поднесена с уважение, а ен с гняв - спора е конструктивен и за двете страни - и се превръща във взаимно обогатяване, а не оборване на всяка цена на която и да е от страните. Статии като твоите карат да се замислиме, върху много повече неща, отколкото засягат темите. За съжаление някои хора НЕ ОБИЧАТ ДА МИСЛЯТ. Причинява им болка и несигурност самия процес на мислене и изразяване на собствената индивидуалност - затова предпочитат да приемат готови модели, оправдавайки се, че това е ОФИЦИАЛНА НАУКА. Казвам го не като критика, а като обяснение на процеса на реализиране на Себе си, който минава през размисъл върху всичко, което е. Вярно е също така, че доста от нас живеят и са се реализирали в чужбина /аз също/, но МОЛЯ ВИ - не забравяйте, че това, което сте - е следствие от енергиите, които сте получили от РОДНАТА СИ ЗЕМЯ. За добро, или зло - зависи от гледната точка. Това е патриотизъм! Другото е национализъм - велика история, без велико настояще. Всеки има право на мнение и право на четене.
цитирай
20. sparotok - добро
01.06.2011 17:56
kasnaprolet9999 написа:
Напълно те подкрепям. Ако някой мисли различно, нека да подкрепи доводите си с доказателства за съществуване на нещо различно от написаното тук. Обидни реплики говорят за ниско ниво на култура и интелект, нека критиката да бъде градивна. Преди всичко нека така да бъде навсякъде в блогл бг., нали тук се събира по-интелигентната част от нашето общество, поне такива са претенциите на много блогери. Да бъдем позитивни и добронамерени един към друг.


Доброто води към добро! Позитивността дава сили! Това са все хубави неща...

Поздрави!
цитирай
21. sparotok - до amore
01.06.2011 17:57
Благодаря ти за разбирането!
цитирай
22. sparotok - !
01.06.2011 17:59
takaini написа:
малко по-добър и човечен,по-състрадателен и по-здрав,за да защитим най-чистото,което имаме-ДЕЦАТА!
Прекрасни думи sparotok!
С теб съм!


Благодаря ти! В какъв свят ще живеят децата ни зависи до голяма степен от нас. заслужава си, ако не за себе си, то поне заради тях да забравим различията и да се концентрираме върху доброто.
цитирай
23. balkanec - Важното е, че сред морето от блогове
01.06.2011 18:00
на които никой не обръща внимание и каквото и да напишеш - все тая, защото на никой не му прави впечатление - този блог се чете с внимание и с интерес.
цитирай
24. sparotok - блог
01.06.2011 18:03
balkanec написа:
на които никой не обръща внимание и каквото и да напишеш - все тая, защото на никой не му прави впечатление - този блог се чете с внимание и с интерес.


Благодаря ти за добрите думи! Хубаво ще е в колкото се може блогове да се зароди атмосфера на приятелство и търпимост. Доброто също заразява и може да се разпространява.

Поздрави!
цитирай
25. vishnichka - Благодаря за инфото ... ще пратя малко, но от сърце!
01.06.2011 18:05
Знаеш ли, изповедта ти е прекрасна, не вярвам обаче, да те разберат онези опоненти, които досега не са, а за другите като мен е ясно - имаш пълна подкрепа ...
За мен е важно човек да се изразява чрез съвестта си, това винаги си личи чрез словото. Твоята методология в поднасяната информация е много толерантна и неангажираща, като допълнително знание само за нуждаещите се от такова, а не като догма за всички, и то в твоя си блог, чието право да бъде списван по начина, който ти намираш за уместен - никой не бива да ти оспорва!
Един от малкото хора си, които все още ме връщат тук...
Здрав бъди!
цитирай
26. hristo27 - Не обръщай внимание на ненормал...
01.06.2011 18:06
Не обръщай внимание на ненормалните коментари. Който иска ще те чете.
цитирай
27. sparotok - четене
01.06.2011 18:09
hristo27 написа:
Не обръщай внимание на ненормалните коментари. Който иска ще те чете.


Това е така, но е добре и читателят да се натъкне на една позитивна атмосфера и тръгвайки си от тук да му е леко на душата.

Поздрави!
цитирай
28. sparotok - !
01.06.2011 18:11
vishnichka написа:
Знаеш ли, изповедта ти е прекрасна, не вярвам обаче, да те разберат онези опоненти, които досега не са, а за другите като мен е ясно - имаш пълна подкрепа ...
За мен е важно човек да се изразява чрез съвестта си, това винаги си личи чрез словото. Твоята методология в поднасяната информация е много толерантна и неангажираща, като допълнително знание само за нуждаещите се от такова, а не като догма за всички, и то в твоя си блог, чието право да бъде списван по начина, който ти намираш за уместен - никой не бива да ти оспорва!
Един от малкото хора си, които все още ме връщат тук...
Здрав бъди!


Благодаря ти Вишничке! Благодаря ти за добрите думи, за добрите намерения и за позитивизма!

Поздрави!
цитирай
29. sparotok - !
01.06.2011 18:13
demograph написа:
Когато и да е. Където и да е . За каквото и да е.
Месия е всеки човек, който в името на справедливостта жертва нещо от себе си.
Колкото и малко да е. За каквото и мъничко нещо да е.
Тези които пожертват живота си за справедливостта са..,може би, ...герои.
А може и да не са...зависи от резултата.
Бъди здрав. Остани си какъвто си.
Не можеш да спреш другите да те виждат такъв, какъвто те имат нужда да си.
Приемам призива ти.


Горд съм единствено с това, че съм българин! Най-обиновен човек, който с вяра и упорство търси истината и справедливостта. Има още много такива!

Поздрави!
цитирай
30. sparotok - !
01.06.2011 18:15
goby3 написа:
Благодаря!


Един мъдрец бе казал -Имаш ли възможност да направиш нещо добро, направи го веднага. Ядосаш ли се за нещо, отложи реакцията си за колкото се може по-дълго...

Поздрави!
цитирай
31. sparotok - благодаря
01.06.2011 18:16
stela50 написа:
Чета с интерес всички статии и материали в блога ти ,харесват ми ,
обогатявам и познанията си ,но не коментирам ,защото не се чувствам
достатъчно подготвена в тази област.
...Хубаво е в живота ни да има повече любов, съвестност, доброта и разбирателство...
Пожелавам ти успех във всяко едно начинание в полза на истината и
бъдещето ни ,за запазване на българското .
Поздрави и добри дни !


Благодаря ти Стела! Пазейки любовта и красотата се запазваме Човеци!
цитирай
32. sparotok - !
01.06.2011 18:24
edinman написа:
Вече го показах в нарочен пост,не защото индиректните обиди са нарушили душевното ми равновесие,а защото хора като теб хабят енергия и време в
диалози/в никакъв случай спорове/ със злобни и невъзпитани хора.
Скандалното,заядливо и непризнаващо опонента поведение,надявам се да е преходно, и от нас зависи то да не намира мястото си тук!


Напълно прав си, от нас зависи дали ще се пазим чисти, или ще позволим на тъмните страсти да опорочат делото ни. Когато не подхранваме злото то умира, за да има конфликт са нужни два опонента...

Поздрави!
цитирай
33. sparotok - !
01.06.2011 18:25
divna8 написа:
Без многословие, но с присъствие подкрепям молбите ти, Спароток!
Истината има различни лица, по простата причина, че я четат различно...
Успех в блога и извън него, достойните българи те подкрепят, а другите -
още не знаят, че са на твоя страна :):):)

Първоюнски привет на детето в теб!


Благодаря ти Дивна! В сърцето си съм останал дете!
цитирай
34. sparotok - !
01.06.2011 18:27
kiarasoto написа:
Чета повечето теми от теб и съм щастлива, че има будни хора на тази земя. Тъй като светлината става все по-силна, енергиите се променят и хората също. Някой казват, че времената стават разделни и всеки тръгва по-своя път, но все пак имаме нещо общо, нещо което е на всички ни и то е Родина и език. Не се става космополит безродов, а се израства от корена, към върха на дървото и от там в гнездото на птиците, които летят свободно по-небето, но почиват на свойто дърво, което се храни от родната земя. Когато на човек му дойде времето, казват прибра се у дома. А, къде биха се прибрали безродовите космополити, ако не са открили корена на дървото, което е отгледало свободните птици.
Любезни хора, обичайте с цялото си сърце земята, народа и езика си, защото това е нашата основа.
Затова благодаря на Спароток, че представя част от тази основа, която му говори и не му дава покой.
Много е лесно на онези, които се захващат за буквата, а не могат да четат.Трудно е за тези, които четат и разбират, но тях не ги разбират.
Истината идва от много страни. Тя е различна за всеки един, както и светлината е различна за зрящия и незрящия. На единия е от вън, а на друтия от вътре. Но когато двамата се съберат се получава истина. Нека четем заедно, едни от вътре, други от вън и да се наслаждаваме взаимно. Какво по-хубаво от това.
Затова на този светъл ден - ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО- желая на всички хора, да дадат
МИР, ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА на своите деца, а себе си и другия да уважават.


Благодаря ти за красивите думи!

Поздрави!
цитирай
35. sparotok - !
01.06.2011 18:30
ivankalilova написа:
Судоволствие те посещавам и чета, Спароток!
Имаш имоята подкрепа!Поздравявам те за силният ти дух, волята упоритата ти работа , за да предоставяш на всички нас тези ,не само за мен, много интересни статии!Благодаря, че те има !
Поздрави и пожеланияза много успехи и късмет във всички твои начинания!:)


Благодаря ти Ванче! Позитивните хора трябва да се хванат за ръце и да направят една искряща паяжина, която да лови повече и повече доброта!
цитирай
36. dorichela - Най-добрият вариант да си решиш ...
01.06.2011 18:33
Най-добрият вариант да си решиш проблемите е модерация. По-лесно следиш ако се коментират и стари постове, не пускаш обидни коментари и т.н... Напълно те подкрепям :)
цитирай
37. sparotok - граница
01.06.2011 18:37
dorichela написа:
Най-добрият вариант да си решиш проблемите е модерация. По-лесно следиш ако се коментират и стари постове, не пускаш обидни коментари и т.н... Напълно те подкрепям :)


Така е Доричелке, толерантността е хубаво нещо, но си има граници, които не бива да се преминават.

Поздрави!
цитирай
38. sparotok - !
01.06.2011 18:40
mikino написа:
Всички, които се заяждат просто нямат мозък да правят друго. Провокациите им могат да продължат до безкрайност. По-скоро ти предлагам следното: Отави ги да си чешат езиците, след време ще им писне. Винаги ми е било приятно тук, коментарите даже не ги чета, освен ако няма нещо, което да ме заинтригува.
Да се забази българското, би трябвало да е задача на всеки един от нас. Зовем се българи! Който не се чувства такъв, просто няма какво да прави в блога ти.
Желая ти спокойна вечер и много хубав ден утре!


Благодаря ти за подкрепата Миленче! Хубаво си го казала - Задача на всеки от нас е да се запази българското!

Поздрави!
цитирай
39. sparotok - !
01.06.2011 18:42
nikstan написа:
Следя с интерест твоите статии.Поздрави.


Благодаря ти!
цитирай
40. sparotok - добро
01.06.2011 18:43
miaa написа:
Скромността, въпреки знанията и мъдростта, с които са изпълнени интересните статии.
Поздравления,Sparotok!


Благодаря ти Марина! Пазейки доброто, пазим и себе си!
цитирай
41. sparotok - !
01.06.2011 18:46
iliada написа:
"Става ми болно, че когато говоря за национално обединение, опрощение и избиране на нов път за България, се намират хора, които да извъртят думите ми."
Винаги е имало слаби и комплексирани люде.Хора които не могат да стигнат до идеите които внушаваш в блога-разбери ги и не се огорчавай.Стой над тези неща........
Винаги съм ти се възхищавала на умението да отстояваш позиции си!
Поздрави за всичкия труд и енергия която влагаш за да възродиш вярата на българина ,да го накараш да мисли градивно и да му дадеш основание да се счита горд,че се е родил българин!


Благодаря ти приятелко! Трудът ми си струва знаейки, че времето на промяната вече е започнало, трябва само с постоянство и упорство да следваме целта си - едно по-добро общество.
цитирай
42. zelas - Спаро изтърках мнението си, щото ти ...
01.06.2011 18:47
Спаро изтърках мнението си, щото ти явно нямаш нужда от конструктива критика, и като гледам си правиш харем.

Не се ли умори от скандиране и комсомолски лозунги? Чуй се само -

"Задача на всеки от нас е да се запази българското!"
"Позитивните хора трябва да се хванат за ръце и да направят една искряща паяжина, която да лови повече и повече доброта!"
"В сърцето си съм останал дете!"
"Когато не подхранваме злото то умира, за да има конфликт са нужни два опонента..."
"Горд съм единствено с това, че съм българин! Най-обиновен човек, който с вяра и упорство търси истината и справедливостта."
"Доброто също заразява и може да се разпространява."

И това са само част. Тук вече е като в сапунена опера, аз съм OUT!
цитирай
43. scarlety - Подкрепям те
01.06.2011 18:56
в това,което правиш,в начина, по който го поднасяш,в търпението да говориш и обясняваш,да се аргументираш!
Аз чета с интерес и ще продължавам! Поздрави!
цитирай
44. sparotok - !
01.06.2011 19:04
scarlety написа:
в това,което правиш,в начина, по който го поднасяш,в търпението да говориш и обясняваш,да се аргументираш!
Аз чета с интерес и ще продължавам! Поздрави!


Благодаря ти Ади! От сега нататък позитивизъм ще има не само в постингите, но и в коментарите.

Поздрави!
цитирай
45. sparotok - благодаря
01.06.2011 19:05
dmv написа:
Аз също следя с интерес!Имаш интерсни идеи!


Благодаря ти! Винаги можеш да питаш, да се съмняваш, да проверяваш!
цитирай
46. sparotok - !
01.06.2011 19:07
dolsineq написа:
Напълно съм съгласна с теб, Павел! Обидите и злобата не водят до нищо добро.


Снеже, днес ни трябва позитивизъм и вяра, те са градивните елементи.
цитирай
47. sparotok - коментари
01.06.2011 19:12
despinida написа:
Чета темите ти и те ми харесват, но не коментирам, защото не се чувствам достатъчно информирана в материята.
Имаш заразително постоянството.
Продължавай все така!


Коментарите не са важни, щом съм ти дал добро настроение, значи съм постигнал целта си.

Поздрави!
цитирай
48. sparotok - промяна
01.06.2011 19:16
анонимен написа:
Виждаме навред, че много хора изпитват ужас от промяна към по-добро.
Някои заради миналото им.
Други заради страха от промяната.
Хората живеят с твърде наранени души, за да могат да повдигнат поглед към малко светлина...

Благодаря на Спароток!
Наистина много се радвам, че мога да общувам с хора като вас, които пишете в този Блог!

Оказва се, обединението на дори шепа хора около нематериална идея е велика сила! щом предизвиква такава реакция! :)

Поздрави

Митко, нужно е време промяната да добие масов характер, но пък е положено едно добро начало. Уверен съм, че много от тези, които сега са скептични и се отдръпват ще се присъединят към нас рано, или късно.

Поздрави!



цитирай
49. sparotok - българи
01.06.2011 19:20
vladun написа:
Да бъдем българи - достоен призив, за който те поздравявам.


Благодаря ти приятелю! Българите винаги са били носители на светлината, трябва да си припомним това.
цитирай
50. vostroto - Спароток..
01.06.2011 19:22
Солидарен съм с теб за всичко написано, толкова добре си се изразил!
По въпроса за паричните помощи - добре, ще изпратим и тука, и после... Но това се превръща в някаква практика! Докога ще я кара така тази държава ли е, "държава" ли е, не знам! Всеки ден минават по 10 случая най-малко - на работата, после у дома, ето че и тук! Случайно събиране на случайни средства от изтърсения народ! А през това време политиците ни мислят само за едно, как повече да се напечелят! А какво би станало ако се "лишеха" само от един процент от разходите си - щяха да стигнат за всички тежко болни деца! Срам, и позор за избранниците ни! Загубили са човешкия си облик!
Поздрави, Спароток!
цитирай
51. sparotok - политици
01.06.2011 19:26
vostroto написа:
Солидарен съм с теб за всичко написано, толкова добре си се изразил!
По въпроса за паричните помощи - добре, ще изпратим и тука, и после... Но това се превръща в някаква практика! Докога ще я кара така тази държава ли е, "държава" ли е, не знам! Всеки ден минават по 10 случая най-малко - на работата, после у дома, ето че и тук! Случайно събиране на случайни средства от изтърсения народ! А през това време политиците ни мислят само за едно, как повече да се напечелят! А какво би станало ако се "лишеха" само от един процент от разходите си - щяха да стигнат за всички тежко болни деца! Срам, и позор за избранниците ни! Загубили са човешкия си облик!
Поздрави, Спароток!


Приятелю, ние имаме управляващи, но не и държавници. Те са в парламента поради липса на алтернатива, такава обаче трябва да се създаде. Трябва да се възпитат честни и родолюбиви хора, които ще защитават интересите на всички.

Ето за това си дера гърлото постоянно - време е за връщане към доброто. Мошениците и крадците не се чувстват добре сред будни и честни хора. Изгонването на корупцията и пошлоста зависи сега само от нас, тези, които са захапали кокала нямат интерес нещата да вървят на добро. Все пак риба се лови в мътна вода...
цитирай
52. dolsineq - Спаро изтърках мнението си, щото ти ...
01.06.2011 19:32
zelas написа:
Спаро изтърках мнението си, щото ти явно нямаш нужда от конструктива критика, и като гледам си правиш харем.

Не се ли умори от скандиране и комсомолски лозунги? Чуй се само -

"Задача на всеки от нас е да се запази българското!"
"Позитивните хора трябва да се хванат за ръце и да направят една искряща паяжина, която да лови повече и повече доброта!"
"В сърцето си съм останал дете!"
"Когато не подхранваме злото то умира, за да има конфликт са нужни два опонента..."
"Горд съм единствено с това, че съм българин! Най-обиновен човек, който с вяра и упорство търси истината и справедливостта."
"Доброто също заразява и може да се разпространява."

И това са само част. Тук вече е като в сапунена опера, аз съм OUT!

...........................................
zelas, ако още малко се върнеш назад ще откриеш, че и Толстой изповядва философията за непротивене на злото с насилие, ако това е недостатъчно, да послушаме и Бог, който ще ти каже същото.
Относно харема също грешиш, освен ако и ти минаваш към нашия пол /женския/...;)
цитирай
53. zahariada - Нихилизмът е част...
01.06.2011 20:21
...част от ежедневието на нашия живот, за огромно съжаление. Упоритостта с която се опитваш да засяваш нивата на безпросветност, омраза и...все някога ще даде плодове. не го приемай като съвет, защото не си го поискал, но използвай пренебрежението. Хич не го обичат, хейтърите. Поздрави!
цитирай
54. joysii - Знаете ли, господине, ако не бяхте ...
01.06.2011 20:44
Знаете ли,господине, ако не бяхте такъв лицемер, а открит и смел човек щях да Ви уважавам много повече.
Но сега, когато не смеете да публикувате моите коментари, ме принуждавате да ги помествам в постинг при мен.
ОК. Така да бъде, но да знаете, това не е във Ваш интерес.
Авторитетът, на който така много държите,но не успявате да крепите напоследък, ще започне главоломно да се руши.
Поздрави от сърце!
Непрекъснато ме разочаровате!
цитирай
55. merlin68 - sparotok, хубави думи! Аз както ...
01.06.2011 20:45
sparotok, хубави думи! Аз както знаеш не съм особено компетентен в историята и особено в античната история, но чета постовете ти с удоволствие. Не знам дали за всичко което пишеш си прав, но начина по който поднасяш своите виждания е уникален. Особено ми харесват добрите думи с които обикновено завършваш статиите си. Те не звучат като апостолски внушения, или заповеди от месията, не приличат на "комсомолски поръчения" (както ги определи zelas), това е мъдрост натрупана в народа ни през вековете, това е истинският рицарски кодекс, това е истинското благородство, а ти умееш да го предадеш без фалш и неподправено което си е талант според мен. Ще си позволя един съвет, когато издадеш книга запази в нея този стил на писане който е в постовете ти. Не я предназначавай само и единствено за специалистите историци, освен факти и източници покажи и този благороден дух завещан ни от дедите.
Хубаво е всеки да може в края на деня да прочете нещо даващо вяра в доброто, така човек се облагородява.
цитирай
56. cornflower - Моите уважения!
01.06.2011 21:08
Моите уважения!
цитирай
57. анонимен - ДАЙ ВАР
01.06.2011 21:23
Преди 10 дена те призовах да пишеш повече..Отговора ти беше ,че някой не харесват,че пишеш често.Моят съвет беше да ги изпратиш при Арменския поп. Всеки има богат избор в нета.Чалга,порно...и тн.А ти защищаваш БЪЛГАРСКОТО и за това те подкрепям.Поздрави.
цитирай
58. sparotok - подрепа
01.06.2011 21:26
анонимен написа:
Преди 10 дена те призовах да пишеш повече..Отговора ти беше ,че някой не харесват,че пишеш често.Моят съвет беше да ги изпратиш при Арменския поп. Всеки има богат избор в нета.Чалга,порно...и тн.А ти защищаваш БЪЛГАРСКОТО и за това те подкрепям.Поздрави.


Оценям подрепата ти и ще съм ти благодарен за умереност в коментарите ти.
цитирай
59. sparotok - благодаря
01.06.2011 21:26
cornflower написа:
Моите уважения!


Благодаря ти!
цитирай
60. sparotok - вяра в доброто
01.06.2011 21:29
merlin68 написа:
sparotok, хубави думи! Аз както знаеш не съм особено компетентен в историята и особено в античната история, но чета постовете ти с удоволствие. Не знам дали за всичко което пишеш си прав, но начина по който поднасяш своите виждания е уникален. Особено ми харесват добрите думи с които обикновено завършваш статиите си. Те не звучат като апостолски внушения, или заповеди от месията, не приличат на "комсомолски поръчения" (както ги определи zelas), това е мъдрост натрупана в народа ни през вековете, това е истинският рицарски кодекс, това е истинското благородство, а ти умееш да го предадеш без фалш и неподправено което си е талант според мен. Ще си позволя един съвет, когато издадеш книга запази в нея този стил на писане който е в постовете ти. Не я предназначавай само и единствено за специалистите историци, освен факти и източници покажи и този благороден дух завещан ни от дедите.
Хубаво е всеки да може в края на деня да прочете нещо даващо вяра в доброто, така човек се облагородява.



Вярата в доброто ни е запазила след толкова премеждия. За това искам да избягвам контакт с тези, които я отнемат и внасят смут в душите на хората. Стилът си ще запазя и в книгата, тя е за обикновените хора, какъвто съм и аз.

Поздрави!

цитирай
61. sparotok - възможно е
01.06.2011 21:33
joysii написа:
Знаете ли,господине, ако не бяхте такъв лицемер, а открит и смел човек щях да Ви уважавам много повече.
Но сега, когато не смеете да публикувате моите коментари, ме принуждавате да ги помествам в постинг при мен.
ОК. Така да бъде, но да знаете, това не е във Ваш интерес.
Авторитетът, на който така много държите,но не успявате да крепите напоследък, ще започне главоломно да се руши.
Поздрави от сърце!
Непрекъснато ме разочаровате!


Ето, можело значи да се коментира без да се използват думи като мухло, смотаняци, глупаци, стадо. Виждаш ли, че не е никак трудно? Изказвай съмненията си, критикувай, но нека има мяра в думите.
цитирай
62. dianav340 - Браво!
01.06.2011 21:45
Добрият тон и добрите думи правят живота ни по-добър.Абсолютна подкрепа!
цитирай
63. yuliya2006 - ПАВЕЛ, ВИНАГИ СЪМ ДО ТЕБ И ТЕ ПОЗД...
01.06.2011 21:50
ПАВЕЛ, ВИНАГИ СЪМ ДО ТЕБ И ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ ЗА СИЛАТА ДА ПИШЕШ В ТАЗИ СВОБОДНА ДЖУНГЛА..
ИМА КАКВО ЛИ НЕ... ХИЩНИЦИ НА ЗАПЛАТА..НО И СВЕТЛИ ХОРА КАТО ТЕБ, КОЙТО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СА ТУК..ВЪПРЕКИ...
А НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ, КОЙТО СТОЯТ ЗАД ТЕЗИ СМЕШНИЦИ И ГИ ПУСКАТ КОГАТО БРОЯЧА ЗАЦИКЛИ..УСМИВКА!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
64. sparotok - !
01.06.2011 22:06
yuliya2006 написа:
ПАВЕЛ, ВИНАГИ СЪМ ДО ТЕБ И ТЕ ПОЗДРАВЯВАМ ЗА СИЛАТА ДА ПИШЕШ В ТАЗИ СВОБОДНА ДЖУНГЛА..
ИМА КАКВО ЛИ НЕ... ХИЩНИЦИ НА ЗАПЛАТА..НО И СВЕТЛИ ХОРА КАТО ТЕБ, КОЙТО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СА ТУК..ВЪПРЕКИ...
А НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ, КОЙТО СТОЯТ ЗАД ТЕЗИ СМЕШНИЦИ И ГИ ПУСКАТ КОГАТО БРОЯЧА ЗАЦИКЛИ..УСМИВКА!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ


Благодаря ти Джулия!
Добрите в блога са мнозинство, нужно е само да се поддържаме и лошите ще станат по-малко лоши...
цитирай
65. sparotok - благодаря
01.06.2011 22:17
dianav340 написа:
Добрият тон и добрите думи правят живота ни по-добър.Абсолютна подкрепа!


Благодаря за подкрепата!
цитирай
66. tili - Бях от първите, които прочетоха
02.06.2011 00:43
поста, но изчаках да се съберат повече коментари. Точно това е мястото да се публикуват твоите проучвания и добре обосновани твърдения. Заради шареното многолюдие. Дискусиите са не по-малко интересни от постингите. Напълно си прав за добрия тон, но моят съвет е да не слагаш модерация. Просто не отговаряй на необосновани и заядливи нападки. Ще го сторят другите. Така картината става по-пълна.
Успешна работа!!!:)
цитирай
67. apostapostoloff - А какво казва класикът?...
02.06.2011 05:57
"Пусни си едно перде пред очите, па псувай наляво и надясно."

Така май е най- добре!
цитирай
68. stoves - С удоволствие чета всичко, което ...
02.06.2011 06:46
С удоволствие чета всичко ,което пишеш !Интересно е като факти и начина на поднасяне .Пълна подкрепа за всичко ,което правиш за възраждане на българското в нас ! Поздрави и успех !
цитирай
69. ckarlet - Всеки, който милее за Родината ни ...
02.06.2011 07:53
Всеки, който милее за Родината ни усеща, че ти полагаш огромни усилия и труд, да да покажеш нейните корени в истинската им светлина, Sparotok! Посланията ти са силни и изпълнени с положителност!
Хресвам всеки твой постинг, подкрепям те и те поздравявам!
цитирай
70. zabunova - И аз, и аз
02.06.2011 07:53
благодаря!
цитирай
71. vmir - Спароток, аз съм професионален изследовател, ценя високо находките ти и не намирам нищо нередно в целенасочеността, в която те упрекват някои невежи.
02.06.2011 07:58
Тези хора не знаят или не са способни да проумеят, че истината се постига чрез целенасочено търсене на доказателства, дори когато са в противоречие с удобните за мнозина рутинни обяснения. Както иронично обяснява Анатол Франс: "Историците се преписват едни други, а читателите търсят в написаното само глупостите, които вече знаят... Ако имате свое ново и необичайно виждане за историята, ще се развикат, че оскърбявате вижданията им и ще ви намразят".

Критиците ти, които използват прилагателни, са толкова елементарни, че не могат да разграничат вярванията си от артефактите, но самонадеяността им пречи да видят размера на колосалната разлика между двете.

Стискам ти палци не само заради историята, но и заради примера как се работи, спори и как трябва да се отнася човек към нещата, които имат значение за него.
цитирай
72. therainss - нашата култура...
02.06.2011 08:14
...все се върти край...
цитирай
73. sparotok - аргументи
02.06.2011 08:23
анонимен написа:
Горе главата, приятелю. С това което правиш можеш само да се гордееш. Тезата за която работиш е много смела, но явно си много близко да Истината, защото отпора от страна на официалната история започва да расте. Но ако си забелязал нямат аргументи или ако има са изсмукани от пръстите.



Аз няма от какво да се страхувам, Истината е на моя страна, всъщност на наша, на всички обичащи Родината българи!
цитирай
74. sparotok - блаагодаря
02.06.2011 08:24
vmir написа:
Тези хора не знаят или не са способни да проумеят, че истината се постига чрез целенасочено търсене на доказателства, дори когато са в противоречие с удобните за мнозина рутинни обяснения. Както иронично обяснява Анатол Франс: "Историците се преписват едни други, а читателите търсят в написаното само глупостите, които вече знаят... Ако имате свое ново и необичайно виждане за историята, ще се развикат, че оскърбявате вижданията им и ще ви намразят".

Критиците ти, които използват прилагателни, са толкова елементарни, че не могат да разграничат вярванията си от артефактите, но самонадеяността им пречи да видят размера на колосалната разлика между двете.

Стискам ти палци не само заради историята, но и заради примера как се работи, спори и как трябва да се отнася човек към нещата, които имат значение за него.


Приятелю, благодаря ти от сърце!
цитирай
75. sparotok - !
02.06.2011 08:24
zabunova написа:
благодаря!


:)
цитирай
76. sparotok - !
02.06.2011 08:26
ckarlet написа:
Всеки, който милее за Родината ни усеща, че ти полагаш огромни усилия и труд, да да покажеш нейните корени в истинската им светлина, Sparotok! Посланията ти са силни и изпълнени с положителност!
Хресвам всеки твой постинг, подкрепям те и те поздравявам!


Благодаря ти Скарлетче!
цитирай
77. sparotok - !
02.06.2011 08:27
stoves написа:
С удоволствие чета всичко ,което пишеш !Интересно е като факти и начина на поднасяне .Пълна подкрепа за всичко ,което правиш за възраждане на българското в нас ! Поздрави и успех !


Благодаря ти!
цитирай
78. sparotok - лесно
02.06.2011 08:29
apostapostoloff написа:
"Пусни си едно перде пред очите, па псувай наляво и надясно."

Така май е най- добре!


Това е най-лесното, но се съмнявам, че ще е най-доброто!
Все пак благодаря за съвета!:)
цитирай
79. sparotok - вяра
02.06.2011 08:38
анонимен написа:
Уважаеми sparotok, възхищавам се на Вашата ерудиция и умение да поднасяте исторически факти. Споделям Вашето виждане относно предците на българите и всички славянски народи. Но не мога да приема чуждата християнска религия. Нима един атеист не би могъл да има "любов към хората и отричане на злото, странене от него". Може би свободолюбивият български дух не приема чуждите рамки, защото той е имал и има своето достойно поведение и без да принадлежи към някъква чужда духовна общност. Не говоря за връщане към тракийските мистерии или към орфеизма, като философска категория, нали и богословите са философи? Така, че не се сърдете на някои от четящите Вашият блог, че не споделят Вашата християнска, предполагам, православна вяра. Може би, повечето от споровете във Вашите постинги са за религията, а не за принадлежността на народността. И по точно, за избраният народ от който произлиза и самият Христос.


Всеки решава сам за себе си дали има нужда от религия, или не. Аз посочих, че уважавам хората изповядващи религия различна от моята. Уважавам също и избора на атеиста - "Реши ли някой, че иска да е атеист – добре, нека бъде такъв щом това го прави щастлив, но е хубаво да не се подиграва на другите, които намират упование в дадено учение".

А между другото християнството е най-свободната религия - "Всичко ти е позволено, но не всичко е добро за тебе, всичко ти е позволено, но не всичко е назидателно..." Ето, дадена ти е свобода, но също и съвет.

Относно произхода на Христос - повечето хора не знаят, че той е арамей, последните му слова на кръста не са били разбрани от тези, които са го разпънали...

Пак подчертавам - това, че някой е атеист не е пречка за мен да общувам с него, или дори да станем приятели. Уважавам правото на избор на всеки, добре е обаче и атеиста да уважава вижданията на вярващия.
цитирай
80. sparotok - модерация
02.06.2011 08:45
tili написа:
поста, но изчаках да се съберат повече коментари. Точно това е мястото да се публикуват твоите проучвания и добре обосновани твърдения. Заради шареното многолюдие. Дискусиите са не по-малко интересни от постингите. Напълно си прав за добрия тон, но моят съвет е да не слагаш модерация. Просто не отговаряй на необосновани и заядливи нападки. Ще го сторят другите. Така картината става по-пълна.
Успешна работа!!!:)


Лили, по принцип не се стряскам лесно, но някои хора прекаляват, един-два пъти мога да направя компромис, но по този начин става все по-зле. Тези хорица добиват смелост и започват да обиждат наляво и надясно. Създава се една нериятна атмосфера. Не се дават контра аргументи, а лични нападки...От критика не ме е страх, но нека бъде критика!

Поздрави!
цитирай
81. sparotok - !
02.06.2011 08:48
bulgarinut57 написа:
Хората като излязът по магазините си купуват най- различни неща:гащи,домати,книги,фолк музика и т.н.Така е и в нета- всеки се насочва към своите потребности- я порно, я псевдолирика, я друго.
Този болг го чета с изключителен интерес,тук ми е добре.
И така потънал в еуфория или блаженство,понякога и в скръб,на сцената излиза Кака Радка/ joysii / с раздърпани коси,понамачкана нощничка- тип комбинизон,решителна и нострашолена, да защити някой псевдопрофесор за фундаменталния му принос към орално- генеталната любов,или пък някой грък да ни убеждава,че и българските екскраменти и те били с гръцки произход,или пък друг – той пък с Напалеонов комплекс.
BASTA! Женският пазар е малко понадолу,вляво ТОЧКА
С къндърмъ нема да стане,брат.Режи и хвърляй!
Аз не знам научните форуми да ги озвучават с чалга музика.
Смело и само напред, аз съм подир теб!


Приятелската атмосфера в блога е от изключителна важност. Може да се критикува остро и въпреки това да не се преминава границата на приличието.

Поздрави!
цитирай
82. algara - Поздрави!
02.06.2011 09:16
Искам да те поздравя с един цитат на Теодор Рузвелт:

"Нямат значение нито критикът, нито онзи който посочва, че силният се е препънал или обяснява как някой друг би се справил по-добре. Заслугата принадлежи на човека, който действително е на арената, чието лице е покрито с прах, пот и кръв, който се сражава безстрашно, който прави грешки и все не успява , който познава големия ентусиазъм, голямата страст и се отдава на достойна кауза, на онзи, който в най-добрия случай накрая ще изпита триумфа на висшето постижение и който, в най-лошия случай, ако се провали, поне ще се провали след като е показал голям кураж, така че мястото му няма да бъде никога с онези студени и плахи души, които не познават нито победа, нито поражение."
цитирай
83. tota - Павел, приятелю!
02.06.2011 09:18
Имаш и моята безрезервна подкрепа за всичко, което си изрекъл!
Добрият тон нека приляга на нас - българите!

Днес е свят ден! Втори юни и Спасовден. Да почетем мъртвите, заради които я има нашата прекрасна Родина!
цитирай
84. sparotok - !
02.06.2011 09:31
tota написа:
Имаш и моята безрезервна подкрепа за всичко, което си изрекъл!
Добрият тон нека приляга на нас - българите!

Днес е свят ден! Втори юни и Спасовден. Да почетем мъртвите, заради които я има нашата прекрасна Родина!


Благодаря ти Ати! Днес наистина е специален ден!
цитирай
85. sparotok - прекрасни думи
02.06.2011 09:32
algara написа:
Искам да те поздравя с един цитат на Теодор Рузвелт:

"Нямат значение нито критикът, нито онзи който посочва, че силният се е препънал или обяснява как някой друг би се справил по-добре. Заслугата принадлежи на човека, който действително е на арената, чието лице е покрито с прах, пот и кръв, който се сражава безстрашно, който прави грешки и все не успява , който познава големия ентусиазъм, голямата страст и се отдава на достойна кауза, на онзи, който в най-добрия случай накрая ще изпита триумфа на висшето постижение и който, в най-лошия случай, ако се провали, поне ще се провали след като е показал голям кураж, така че мястото му няма да бъде никога с онези студени и плахи души, които не познават нито победа, нито поражение."



Прекрасни думи!
Благодаря ти!
цитирай
86. injir - , , Да направят разлика между кри...
02.06.2011 09:59
,,Да направят разлика между критики и нападки.,, За това се изисква мъдрост. Не всеки я има.
цитирай
87. naidobriq - Браво.Абсолютно те поскрепям.
02.06.2011 10:21
Поздрав
Ани..
цитирай
88. анонимен - непозната, но не безразлична
02.06.2011 11:34
Най-после. Знам, че има и разумни хора. Админът трябва сам да отстранява постинги, в които не се спазва добрия тон и се ръсят обиди, особено с цинични изрази на ниво неграмотни каруцари. Нека да спре жалкото подобие на играта "Кой е по-по-най". Искам влизането в блога да ме зарежда с положителна енергия. Вярно е, че наред със стойностните постинги има и много пошлост от автори, които са си въобразили, че те са най-добрите. Там не чета и не коментирам, защото няма да ме разберат. Правете като мен и не влизайте в техния тон, просто не им обръщайте внимание и сами ще престанат.
Поздрави на автора и на истинските творци.
цитирай
89. monaliza121 - Поздрави, Павел!
02.06.2011 11:34
За толератността, за добрия тон, за позитивната нагласа, за доверието, за всичко, което ни дава право да се наречем човеци!:))
Чета винаги твоите материали, някога и по два пъти, но поради некомпетентност в тази област не коментирам.
Конфронтацията е белег на обществото ни, гримиран дълго време с велики лозунги. Така че, ти пиши за хората, които искат да научат нещо или да прочетат и други гледни точки.
Приятелски поздрав!:))
цитирай
90. horos - Да не ти пука
02.06.2011 12:14
Като калаени войници стари
в редици подравнени се редим;
ако пред строя някой изпревари,
“хванете лудия!” във хор крещим.
Едничката награда за такива
е глад, преследване и смърт на скот
или след време статуя красива
за чест на целия човешки род.

Да си призная честно, не те чета постоянно. По темите ти не взимам отношение, защото не съм толкова историчен, колкото си ти. Но ще ти дам един съвет. Нали те четат, какво ти пука от "лошите". Тях ги има навсякъде, защото целта им е една - да спъват летящите хора и да ги превърнат като себе си в пълзящи.

"А знаете ли за буболечката? Гадинката, която живее в мрака на влажни подплочни дупки – и тя излиза сутрин рано при изгрев и нещо говори. “Какво говориш?” – пита я щурецът. “На слънцето, че не влиза в дупката ми. – Аз съм щурко, казва и той, но ти си по-щура от мен. Та слънце в дупка живее ли!” Така, мили братя, в дупка живеете. Излезте от влажните подземия и нещо свежо ще ви огрее – Усмивката, която крие зад себе си потайностите на цял мир от радости, красоти и очарователна нощ на покоя. Аз съм щурко и на буболечки говоря: Та нима искате това величие да влезе в дупките ви, о, гадини на мрака! “Какъв обширен мир е моят дом” – казала мравката на орела веднъж. “А виж моя мир” – казал той. “От дърво мир!” – подиграла се мравката, защото тя не виждала друго освен дървото, върху което бил орелът.

Гадинки разни тука, мравки, а ти си лети...
цитирай
91. mileidi46 - Подкрепям те!
02.06.2011 12:23
Не се съобразявай никога с тези,които нямат какво да кажат..които мразят дори себе си и близките си..Това са обречени хора..но за съжаление са осъдени да живеят тук..около нас..
Може би,за да ни помагат,като ориентир- по-далеч от вонята ,която се носи от пътя по който те вървят!
Знам,че дразнят,но друго не знаят какво да правят!
Поздрави от Видин!
Позволих си да пиша коментар,защото тук имам кирилица..а си купих и нова клавиатура за Италия с кирилица:))
цитирай
92. kass - sparotok
02.06.2011 12:50
Винаги съм оправдавала грубия тон с прекалено много емоции, но все пак великодушието се изразява именно в това да вземеш връх над емоциите си и да ги овладееш... Дано повече хора разберат какво им казваш в поста си Павел...
Поздрави!
цитирай
93. get - - Днес е много светъл ден ! ... едни го почитат поради традицията, втори ...
02.06.2011 13:51
... по задължение, а трети ... защото са разбрали Ботевото ...

Жив е той, жив е!
...
Настане вечер – месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, –
Балканът пее хайдушка песен!
...
Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира !

Често си мисля - дали мъртвите не са по живи, от нас "живите" ?
- Какво ще да е, Да си жив - нещо като, да дишаш, обмяна на веществата ... да задоволяваш страстите и откликваш на капризите на прозаичното ни битие ли ?!
Или нещо друго, казано в евангелието на Тома:

"Този който, е роб против волята си – може да стане свободен !
- Но този който от свободен, по своя воля или на господар, се е продал в робство – повече не ще да стане свободен !"

- Простичко като камксима, но трудно (ли е?)... за рзбиране, още повече за следване !

- С уважение и преклонение, към тези, които се опитаха, от роби да станат свободни !

- Ще завърша с пожелание пак оттам :
Нека този, който търси, не се спре в своето търсене докато не намери. Когато намери, той ще се смути, И когато се смути, Той ще се изуми от възхита,
и ще царства над Всичко.

- Дано не прозвуча, като морализатор(?) - Не, приемете, че го пише обикновен човек, един като Вас !

от Гет "ктист"

П.П. Не случайно "идвам" в този блог на Спараток, предполагам има защо, !?

цитирай
94. hamstera - Здрасти, поразходих се и ми стана интересно тук, салам си го в любими!
02.06.2011 14:40
По повод тона на коментарите - има хора, които са откровено прости. Сеят си постотията и очакват някой да се хване на въдицата. Днес имаше таков случай... Остави ги да се гърчат, те са по-нисши от теб!
цитирай
95. анонимен - Подкрепям категорично !
02.06.2011 15:24
И нека, коментирайки, винаги помним, че :
"КЪДЕТО НЯМАМЕ ПОНЯТИЕ ГОТОВО,
НА ПОМОЩ ИДЕ ПРАЗНО СЛОВО"
Гьоте. " Фауст".
цитирай
96. hope17 - Нали знаеш, приятелю,
02.06.2011 16:28
че преди всичко е важно да сме Човеци....както казах днес на един безкрайно уважаван от мен, талантлив българин - ЧОВЕКЪТ няма народност, има сила, огромна мощ и дух. Човеци ако не сме, не е от значение какво друго сме. Ти знаеш кой си, какво правиш, къде отиваш и защо....това е определящото. Другото е пепел. Харесвам, уважавам и подкрепям хора с позиция и открити лица! Благодаря ти за усилията в посока, която въпреки всичко си струва....
цитирай
97. nakonete - 4537
02.06.2011 16:42
Здравейте отново,
Макар и извън темата - закачливо въпросче...

Случайно на картата на Судан видях село с име Bulgar.
Намира се близо до един вулкан, май името му е Maar, до хълмовете Мейдоб, планина Эггендарно или Уббор.
Координати:
N 15 deg 56 min 34""
E 26 deg 25 min 31""
Някакви идеи какво прави там това име?
Ще пробвам да пусна картинка от картата...
цитирай
98. zaw12929 - Не се отчайвайте, защото просто...
02.06.2011 18:55
Не се отчайвайте, защото простотията не е болест и нито се лекува, нито разбира.
Вие правите каквото трябва- другото е от всички нас и дано!!
Приятна вечер!
цитирай
99. estolodu - Здравейте отново, Макар и извън ...
02.06.2011 19:28
nakonete написа:
Здравейте отново,
Макар и извън темата - закачливо въпросче...

Случайно на картата на Судан видях село с име Bulgar.
Намира се близо до един вулкан, май името му е Maar, до хълмовете Мейдоб, планина Эггендарно или Уббор.
Координати:
N 15 deg 56 min 34""
E 26 deg 25 min 31""
Някакви идеи какво прави там това име?
Ще пробвам да пусна картинка от картата...

Ще се изненадаш още колко много топоними има, произлезли от названието ни българи.
цитирай
100. sparotok - хора
02.06.2011 21:25
zaw12929 написа:
Не се отчайвайте, защото простотията не е болест и нито се лекува, нито разбира.
Вие правите каквото трябва- другото е от всички нас и дано!!
Приятна вечер!


Благодаря за подкрепата! Наистина ще е най-добре да продължа игнорирайки глупавите нападки...

Хубава вечер!
цитирай
101. sparotok - !
02.06.2011 21:28
анонимен написа:
Трудно е да си силен и честен! Бъди такъв!


Честността преди всичко!
цитирай
102. sparotok - благодаря
02.06.2011 21:30
hope17 написа:
че преди всичко е важно да сме Човеци....както казах днес на един безкрайно уважаван от мен, талантлив българин - ЧОВЕКЪТ няма народност, има сила, огромна мощ и дух. Човеци ако не сме, не е от значение какво друго сме. Ти знаеш кой си, какво правиш, къде отиваш и защо....това е определящото. Другото е пепел. Харесвам, уважавам и подкрепям хора с позиция и открити лица! Благодаря ти за усилията в посока, която въпреки всичко си струва....


Благодаря ти и аз!
цитирай
103. sparotok - !
02.06.2011 21:38
andreshko написа:
И нека, коментирайки, винаги помним, че :
"КЪДЕТО НЯМАМЕ ПОНЯТИЕ ГОТОВО,
НА ПОМОЩ ИДЕ ПРАЗНО СЛОВО"
Гьоте. " Фауст".


Добре казано!:)
Благодаря!
цитирай
104. sparotok - заблудени
02.06.2011 21:40
hamstera написа:
По повод тона на коментарите - има хора, които са откровено прости. Сеят си постотията и очакват някой да се хване на въдицата. Днес имаше таков случай... Остави ги да се гърчат, те са по-нисши от теб!


Благодаря ти за подкрепата! Дано и за в бъдеще ти е интересно!
цитирай
105. sparotok - емоции
02.06.2011 21:44
kass написа:
Винаги съм оправдавала грубия тон с прекалено много емоции, но все пак великодушието се изразява именно в това да вземеш връх над емоциите си и да ги овладееш... Дано повече хора разберат какво им казваш в поста си Павел...
Поздрави!


Верно е, завладени от емоциите хората понякога преминават границата на приличното. Поради тази причина се опитвам колкото се може по-ясно да обяснявам нещата, а и да подчертавам, че считам себе си за най-обикновен човек...Понякога обаче и това не помага...:)

Поздрави!
цитирай
106. sparotok - !
02.06.2011 21:47
mileidi46 написа:
Не се съобразявай никога с тези,които нямат какво да кажат..които мразят дори себе си и близките си..Това са обречени хора..но за съжаление са осъдени да живеят тук..около нас..
Може би,за да ни помагат,като ориентир- по-далеч от вонята ,която се носи от пътя по който те вървят!
Знам,че дразнят,но друго не знаят какво да правят!
Поздрави от Видин!
Позволих си да пиша коментар,защото тук имам кирилица..а си купих и нова клавиатура за Италия с кирилица:))


Определено някои хора показват точно какво не трябва да се прави...ето, че има полза и от тях:)

Поздрави!
цитирай
107. sparotok - !
02.06.2011 21:49
horos написа:
Като калаени войници стари
в редици подравнени се редим;
ако пред строя някой изпревари,
“хванете лудия!” във хор крещим.
Едничката награда за такива
е глад, преследване и смърт на скот
или след време статуя красива
за чест на целия човешки род.

Да си призная честно, не те чета постоянно. По темите ти не взимам отношение, защото не съм толкова историчен, колкото си ти. Но ще ти дам един съвет. Нали те четат, какво ти пука от "лошите". Тях ги има навсякъде, защото целта им е една - да спъват летящите хора и да ги превърнат като себе си в пълзящи.

"А знаете ли за буболечката? Гадинката, която живее в мрака на влажни подплочни дупки – и тя излиза сутрин рано при изгрев и нещо говори. “Какво говориш?” – пита я щурецът. “На слънцето, че не влиза в дупката ми. – Аз съм щурко, казва и той, но ти си по-щура от мен. Та слънце в дупка живее ли!” Така, мили братя, в дупка живеете. Излезте от влажните подземия и нещо свежо ще ви огрее – Усмивката, която крие зад себе си потайностите на цял мир от радости, красоти и очарователна нощ на покоя. Аз съм щурко и на буболечки говоря: Та нима искате това величие да влезе в дупките ви, о, гадини на мрака! “Какъв обширен мир е моят дом” – казала мравката на орела веднъж. “А виж моя мир” – казал той. “От дърво мир!” – подиграла се мравката, защото тя не виждала друго освен дървото, върху което бил орелът.

Гадинки разни тука, мравки, а ти си лети...


Благодаря ти за забавната и поучителна историйка!

Поздрави!
цитирай
108. sparotok - конфронтация
02.06.2011 22:01
monaliza121 написа:
За толератността, за добрия тон, за позитивната нагласа, за доверието, за всичко, което ни дава право да се наречем човеци!:))
Чета винаги твоите материали, някога и по два пъти, но поради некомпетентност в тази област не коментирам.
Конфронтацията е белег на обществото ни, гримиран дълго време с велики лозунги. Така че, ти пиши за хората, които искат да научат нещо или да прочетат и други гледни точки.
Приятелски поздрав!:))


Благодаря ти! Конфронтацията не ме плаши изобщо, но е хубаво един спор, макар и разгорещен да се проведе с културен тон. Така най-бързо се стига до разрешение, а и компромис, взаимното уважение върши чудеса.

Поздрави!
цитирай
109. sparotok - зареждане
02.06.2011 22:02
анонимен написа:
Най-после. Знам, че има и разумни хора. Админът трябва сам да отстранява постинги, в които не се спазва добрия тон и се ръсят обиди, особено с цинични изрази на ниво неграмотни каруцари. Нека да спре жалкото подобие на играта "Кой е по-по-най". Искам влизането в блога да ме зарежда с положителна енергия. Вярно е, че наред със стойностните постинги има и много пошлост от автори, които са си въобразили, че те са най-добрите. Там не чета и не коментирам, защото няма да ме разберат. Правете като мен и не влизайте в техния тон, просто не им обръщайте внимание и сами ще престанат.
Поздрави на автора и на истинските творци.


Така виждам и аз блога - място където човек може да се зареди с положителна енергия.

Поздрави!
цитирай
110. sparotok - !
02.06.2011 22:07
naidobriq написа:
Поздрав
Ани..


Благодаря ти Ани!
цитирай
111. sparotok - мъдрост
02.06.2011 22:08
injir написа:
,,Да направят разлика между критики и нападки.,, За това се изисква мъдрост. Не всеки я има.


Не, за съжаление не всеки я има...

Поздрави!
цитирай
112. sparotok - до анонимен дал този линк http://www.focus-news.net/?id=f17889
03.06.2011 08:41
Прощавайте, одобрих коментара ви, но той не се появи. Това за съжаление се случва често в blog.bg.

Прегледах интервюто и направо онемях, такава наглост не бях срещал доста време. Изглежда има индивиди, които си мислят, че вечно могат да разпространяват измислици...и то на ниско ниво.

Ние сме толкова роднини с персите, колкото са и патагонците. Когато два народа влезат в контакт един с друг те се повлияват взаимно. На територията на днешен Иран е имало поне две тракийски племена - медите, наричани още мидийци и сарапарите ( означава буквално главорези).

Херодот пише, че персите са повлияни от медите, дори от тях взлели дрехата си. Плиний обяснява, че медите са предци на сарматите, а Прокопий отъждествява сарматите с гетите от нашите земи.

Няма нищо сложно, нали? В дълбока древност тракийски племена са повлияли персите както езиково, така и културно. Поради дълговековният си престой в Персия част от траките са се смесили с местното население и това е причината малка, подчертавам - малка част от населението на Персия да е сродно на това от Балканите...това обаче едва ли може да се нарече истинско родинство.

Има доста българи женени в Германия, това обаче не означава, че поначало българи и германи са сродни народи...

Господата обаче впрягат каруцата пред коня и представят нещата така сякаш българите са тръгнали от Азия за Европа...това е пълна глупост. Невероятна глупост е и да се свързват имена на градове като Варна, Ловеч, Бургас с езика на персите.

Дори и в Швеция има град Варна http://www.fallingrain.com/world/SW/16/Varna2.html

В Испания има Бургос http://www2.ubu.es/filo/filoing/city%20of%20burgos.htm

Ловеч пък идва от лов, а това е дума присъстваща в езика на сърби, хървати, cловени, словаци, чехи, поляци, украинци...но не и иранци:)

цитирай
113. mt46 - Здравей, приятелю Павел!
03.06.2011 09:10
Благодарение на теб узнах неща, които не знаех... Мисля, че ще е добре, ако използваш и цитати /накратко, в скоби/ на учени - в подкрепа на твоите тези. За да бъдеш по убедителен - особено за скептиците, а и за неразбиращите, за заядливите читатели...
ПП: Нямам предвид дословно цитиране...
цитирай
114. sparotok - цитати
03.06.2011 09:15
mt46 написа:
Благодарение на теб узнах неща, които не знаех... Мисля, че ще е добре, ако използваш и цитати /накратко, в скоби/ на учени - в подкрепа на твоите тези. За да бъдеш по убедителен - особено за скептиците, а и за неразбиращите, за заядливите читатели...
ПП: Нямам предвид дословно цитиране...


Имам прекрасна библиотека пълна със специализирана литература, а и с антикварни книги ( Страбон, Херодот, Кедрин, Багренородни, Диодор Сицилийски)...Цитирането няма да е проблем, преди го правех често, но едни хора излязоха с изказването, че не цитирам правилно:)

Хубав ден!
цитирай
115. strannica - ...
03.06.2011 09:24
"...наистина не допускам определени коментари, за в бъдеще ще продължа да правя това, дори вдигам летвата. Желая да пазя блога си чист, това е мое право."

Подкрепям и приветствам! :)

Аз лично изпитвам истинско удоволствие от конструктивната критика - когато човек казва: не си прав/а, защото: 1. ..... 2. ..... 3. .... и т.н. - т.е. за всеки твой аргумент има контрааргумент. Може да стане много интересен и полезен разговор. А когато "контрааргументите" са от рода на "в моята среда се говори друго, следователно ти си глупак".... има ли нужда изобщо да се реагира на подобни изказвания? Когато човек няма какво да каже по темата, преминава към личността на автора - това е аксиома. Ами като няма какво да кажеш по същество, не е ли по-добре за тебе просто да премълчиш, а не кресливо да демонстрираш липса на знания и човешки качества?
Блогът на всеки е нещо като виртуален дом :) и всеки има право да прави в къщичката си това, което смята за нужно. Както и да решава дали да пусне да вилнее из къщата му някой, който още на входа демонстрира неуважение към домакина, липса на култура и ориентация къде изобщо е попаднал. Воплите на подобен човек, че не му обръщат внимание и не му дават да се изкаже точно тук :) са си негов проблем. Общуването с него си е чиста загуба на време и енергия.

Дерзай и продължавай напред! Не можеш да събудиш този, който държи да е заспал и ти се ядосва, че ти си буден :) - просто го оставяш без внимание. Затова пък има толкова много будни и събуждащи се - за тях си! :)
цитирай
116. sparotok - благодаря ти
03.06.2011 09:50
strannica написа:
"...наистина не допускам определени коментари, за в бъдеще ще продължа да правя това, дори вдигам летвата. Желая да пазя блога си чист, това е мое право."

Подкрепям и приветствам! :)

Аз лично изпитвам истинско удоволствие от конструктивната критика - когато човек казва: не си прав/а, защото: 1. ..... 2. ..... 3. .... и т.н. - т.е. за всеки твой аргумент има контрааргумент. Може да стане много интересен и полезен разговор. А когато "контрааргументите" са от рода на "в моята среда се говори друго, следователно ти си глупак".... има ли нужда изобщо да се реагира на подобни изказвания? Когато човек няма какво да каже по темата, преминава към личността на автора - това е аксиома. Ами като няма какво да кажеш по същество, не е ли по-добре за тебе просто да премълчиш, а не кресливо да демонстрираш липса на знания и човешки качества?
Блогът на всеки е нещо като виртуален дом :) и всеки има право да прави в къщичката си това, което смята за нужно. Както и да решава дали да пусне да вилнее из къщата му някой, който още на входа демонстрира неуважение към домакина, липса на култура и ориентация къде изобщо е попаднал. Воплите на подобен човек, че не му обръщат внимание и не му дават да се изкаже точно тук :) са си негов проблем. Общуването с него си е чиста загуба на време и енергия.

Дерзай и продължавай напред! Не можеш да събудиш този, който държи да е заспал и ти се ядосва, че ти си буден :) - просто го оставяш без внимание. Затова пък има толкова много будни и събуждащи се - за тях си! :)


Благодаря ти! Наистина заради будите и пробуждащите се си заслужава работата ми да бъде продължена въпреки всичко...

Поздрави!
цитирай
117. magnoliya - Не зная дали . . .
03.06.2011 14:04
Не зная дали има друг блогър с толкова много положителни коментари, а това говори за одобрението на блога от мнозинството четящи тук. Е, има и други . . .
Всеки постинг ми е много интересен, рядко коментирам, но непременно чета и коментарите. От тях всеки може да си направи извода, че все повече започваме да се гордеем, че сме потомци на древен народ!
Поздрави, дерзай!
цитирай
118. silencemurmur - Отлично казано!!!!
03.06.2011 16:11
Писал си го и ‘от името‘ на много други съблогери, мене включително.

поздрав
цитирай
119. sparotok - !
04.06.2011 00:32
silencemurmur написа:
Писал си го и ‘от името‘ на много други съблогери, мене включително.

поздрав


Благодаря ти! Пример трябва да се даде!
цитирай
120. sparotok - !
04.06.2011 00:34
magnoliya написа:
Не зная дали има друг блогър с толкова много положителни коментари, а това говори за одобрението на блога от мнозинството четящи тук. Е, има и други . . .
Всеки постинг ми е много интересен, рядко коментирам, но непременно чета и коментарите. От тях всеки може да си направи извода, че все повече започваме да се гордеем, че сме потомци на древен народ!
Поздрави, дерзай!


Благодаря ти Магнолия! Гордостта ни ще ни помогне да осъзнаем, че няма нужда да чакаме помощ от вън, за да оправим живота си!
цитирай
121. sparotok - речник
05.06.2011 12:06
bulgarinut57 написа:
„СТАРОБЪЛГАРСКАТА ДУМА КАПЬ, ТРАКИ И ГЕРМАНИ
70. sparotok - думи 08.04 20:50
Често казано първите две думи са ми непознати, диалектите ме вълнуват, но те са като огромно море, иска се време да видиш всичко.”
Фамилията на баща ми е от с. Ярловци общ.Трън. Най – големия му брат Александър Цветков в продължение на десетилетия събираше диалектни думи от трънския край.
Предадени на Пернишкия исторически музей вече видяха бял свят в изданието: „Речник на трънския говор „
Дано представлява интерес за Вас.


Със сигурност събраните диалектни думи представляват едно богатство. Трябва да намеря време да отскоча до Перник.

Поздрави!
цитирай
122. анонимен - Подкрепям!
05.06.2011 23:08
Откакто съм тук, воювам срещу вербалната агресия, базираща се единствено на обиди и псувни!
цитирай
123. sparotok - !
05.06.2011 23:35
angpiskova написа:
Откакто съм тук, воювам срещу вербалната агресия, базираща се единствено на обиди и псувни!


Благодаря ти! Чест ти прави това, че не се примиряваш с постоянно деградиращото поведение на някои индивиди. Все някой трябва да даде положителен пример и да покаже що за държание трябва да имат българите.

Поздрави!
цитирай
124. aleksibg - sparotok не спираи да проповядваш ...
06.06.2011 22:22
sparotok не спираи да проповядваш християнската вяра - щото то4но атеистите се нуждаят наи много от нея
цитирай
125. sparotok - атеисти
06.06.2011 22:40
aleksibg написа:
sparotok не спираи да проповядваш християнската вяра - щото то4но атеистите се нуждаят наи много от нея


Това е верно Алекси! Откъсне ли се човек от духовното и вече е способен на всичко. Безбожните болшевики избиха 60 000 000 души...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13973377
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031