Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2009 14:21 - БЪЛГАРИЯ – ПРЕД ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? - ИНТЕРВЮ С ПРОФ. ДЖОНАТАН ДЖОУНС – ПСИХОЛОГ, СОЦИОЛОГ И БАЛКАНСКИ АНТРОПОЛОГ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 7597 Коментари: 7 Гласове:
0



 

Репортер: Професор Джоунс, от известно време вие наблюдавате живота в нашата страна, каква е причината да сте тук?

Проф.Джоунс: Подготвям нова книга. Работното й заглавие е „Световни несъответствия между етническата характерология  и реалния политически процес”. В нея ще има и една глава, посветена на българската политика и нейните евентуални отражения върху българския етнос.

Репортер: Открихте ли вече несъответствия?

Проф.Джоунс: Откривам ги всеки ден. Преди да дойда у вас, проучих десетки изследвания върху българския характер и българската народопсихология. Няма съмнение, че българинът е индивидуалист и - нека да не се обиждате, крайно завистлив. Това не го казвам аз, казват го вашите класици. От тази гледна точка всяко политическо решение, което взема вашето правителство, трябва да бъде съобразено с тези дадености. За съжаление, останах с впечатлението, че България се управлява от извънземни. Или поне от китайци или от корейци, тъй като държавните решения, които се вземат, противоречат на базисната основа на българския характер.

Репортер: Какво имате предвид?

Проф.Джоунс: Научих за решението на правителството да изпрати 5 хиляди пенсионери на море. Това е добро решение от социална гледна точка, но от психологическа е безумие. Как ще стане изборът, как ще реагират пренебрегнатите? Има опасност да се стигне да революционна ситуация, която да разклати основите на цялата държава. Ето, какво се получава, когато управленски решения се вземат от хора без достатъчно специализирани познания.

Репортер: Какво решение бихте предложили Вие?

Проф.Джоунс: Има различни варианти. При съществуващите условия според мен най-добре е да се проведе игра с импулсни телефони. Моите проучвания показват, че огромна част от пенсиите у вас се употребяват точно за тази цел. Могат да се организират различни игри и позналите да получат награда: почивка на море.

Тогава няма да има завист и съмнения за непочтеност при избора. Освен това от импулсите ще се съберат допълнителни средства, които ще стигна за изпращането на още 5 000 души на почивка. От новата игра ще се съберат още средства и така всички пенсионери ще почиват безплатно, а може да останат пари и за бонус – целият Министерски съвет също да почива безплатно – и то в съответстващ на ранга му световен курорт. Може би без министър Масларова, защото каквито и средства да бъдат събрани, те едва ли ще стигнат за самолетните и билети и другите екстри, на които е свикнала.

Репортер: Други примери?image

Проф.Джоунс: Чух за едно предложение – сметките за парно да се връчват на целия блок или поне вход и живущите там сами да си ги разпределят.

Смятам, че от гледна точка на българската народопсихология това звучи като призив за гражданска война.

Репортер: А вие какво бихте направили?

Проф.Джоунс: Аз ще бъда още по-радикален. Във всеки град да има само по една сметка и тя да се връчва на кмета на града. Общинската администрация да организира събирането на парите пак на база телефонна импулсна игра.

Доброто на този вариант е, че съответните топлофикации ще направят големи икономии, защото ще съкратят огромен брой служители, които подготвят индивидуалните сметки, и така ще се стигне до намаление на цената на парното в цялата страна.

Репортер: Дали хората, които правят предложение в грешна посока, не са образовани или има и друга причина?

Проф. Джоунс: Имам подозрения, че в цялата работа има и политическа игра. Възможно е внедрени агенти на опозицията да подстрекават управляващите към такива управленски решения, за да дискредитират властта.

Репортер: Възможна ли е наистина гражданска война, както предвиждате?

Проф.Джоунс: Ако трябва да бъда честен, изпитвам известни съмнения, че ще се стигне до кръвопролития – въпреки логиката. По-скоро ще се стигне до …/тук професорът прави пауза и се опитва да си спомни нещо, най-накрая се усмихва доволен/ …ще се стигне до ”циркаджилък” и „разпищолване”…




Гласувай:
0



1. mkalpakchiew - Да го кацат калинките, Проф.Джоунс!!!
28.02.2009 14:54
Вече имаше ходене на пенсионерите - революция не!!! Хората нямат пари да си плащат сметките, хляб да ядат - а той с импулсни телефони:-(((

Изглежда, че той е извънземния!!!
Нещем акъл, който не сме искали!!
Ние акъл имаме, пари нямаме, но запазихме вътрешния мир!

цитирай
2. анонимен - Като имаш акъл - къде ти са кинтите
28.02.2009 20:21
Големи мислители сме българите, и философи!
Ако пр. Д.Д. не е митична фигура, трябва да е живял тук поне 200 години - или умен човек.
Следващата стъпка на куманизите е да направят жените общи т.е. само за
себе си. Логично е след като постъпиха с държавната хазна и европейските пари по подобен начин.
Отдавна се опитват да го направят - но няма да стане, защото хората ще реагират по най-адекватния начин - нама да плащат.

http://boristodorov56.blogspot.com
цитирай
3. анонимен - кретенизъм
02.03.2009 11:36
ха-ха. най-важното е, че има кой да се хване. Аферим, бай Генчо.
цитирай
4. анонимен - xitro
05.03.2009 04:49
RAZUMEN COVEK.ZAKRATKIA PRESTOI E PROZRIAL I E VNIKNAL V BALGARSKATA,OVCHA DUCHA.
цитирай
5. анонимен - ecomafiot
08.03.2009 09:04
Абе хора вие нямате ли чувство за хумор. Май и това е част от народностния ни характер!
цитирай
6. анонимен - народо
08.03.2009 12:25
"Абе хора вие нямате ли чувство за хумор. Май и това е част от народностния ни характер!"

Нали за него става дума в статията. Прости, злобни и без чувство за хумор. А иначе им дай да веят знамената...
цитирай
7. ivanpetrov1 - Чуството за хумор
15.03.2009 00:30
Народът е оцелял, защото се е смял. ;-))))))))))))) Хубаво е да се посмиваме отвреме - навреме, макар смеха да е съпроводен и с известна горчивина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4599085
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031