Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 16:36 - Герои от полка "Азов" се видяха за първи от месеци със съпругите и децата си
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Свободна Европа: image

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски - Олена Зеленска, разговаря в Турция с освободените от руски плен командири на полка "Азов" н
а среща, на която те се видяха за първи от месеци със съпругите и децата си.

В края на септември Украйна размени бившия депутат и олигарх Виктор Медведчук и още над 50 руснаци, който бяха в плен, с 215 пленени украински войници.

Част от тях са от защитниците на завода "Азовстал", който отбраняваха с месеци, преди да бъде превзет от руските сили през май.

Според договорката петимата командири на "Азов" трябва да останат до края на войната в Турция

под личната протекция на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„По време на посещението ми в Турция имах възможност да се срещна със защитниците на "Азовстал". Те са тук според условията на обмен. Ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак успя да организира среща с техните семейства. Беше много емоционално. Пътят до този момент беше дълъг и труден.

Най-накрая успяха да се прегърнат“, написа Зеленска в канала си в Telegram и публиува снимки, които бяха качени и на сайта на президентството. Тя добави, че е предала на азовците поздравления и благодарност от Украйна, от президента и от целия народ, за който те воюват. „Това е важен ден. Най-важното е, че Украйна се бори и ще се бори за всички наши хора. Все още много от тях са в руски плен – мъже, жени, военни и цивилни. А имаме нужда от всички. Живи“, написа още Зеленска. Тя допълни, че е предала на бойците от "Азов" благословията на Вселенския патриарх Вартоломей, с когото се срещна предишния ден в Истанбул. Тя допълни, че е предала на бойците от "Азов" благословията на Вселенския патриарх Вартоломей, с когото се срещна предишния ден в Истанбул.




Тагове:   Турция,   полк,   Азов,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031