Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2022 14:59 - Край с лъжата за тюркския ни произход: Истината излезе наяве с новото ДНК-изследване на генофонда в България
Автор: kzone Категория: Новини   
Прочетен: 2457 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

В началото на седмицата излязоха първите резултати от най-мащабното правено досега ДНК-изследване на генофонда в България.
То доказа по безспорен начин, че българите са народ с европейска генетична структура, а тюркските гени са едва 1,5%.
40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия след овладяването на земеделието. Също така за българите са характерни автохтонни, почти ендемични, редки и уникални генни комбинации.
Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни.

При предишното голямо генетично изследвано директорът на Националната Генетична Лаборатория проф. Иво Кременски заяви в материал в сп. „Гео“: „Независимо дали им се харесва на някои хора, оказа се, че имаме изключително малко славянско влияние в нашия народ – ние стоим много далеч от основните славянски народи“. Според изследването ние не сме близки родственици със славяните, а имаме само натрупан славянски примес в по-късен период.
„Освен общите гени с Гърция и Италия, имаме корен, който сме наследили от прабългарите, които са дошли от Изтока. Оттам е индоевропейския ни корен. Нашите предци на коне обаче нямат нищо общо с тюркските племена, сочат резултатите – нямаме и 1% гени, свързана с монголоидната раса, към която спадат тюркските племена. Дори въпреки историческата ни съдба на петвековно робство, в гените ни не са останали следи от дългото съжителство с турци. Възможно е ние да сме обогатили тяхното ДНК, но обратният процес не се забелязва“, подчерта акад. Ангел Гълъбов.

Коментар на редактора:
Това генетично изследване е от изключителна важност, а българските медии, учени и историци не му обърнаха почти никакво внимание. Не чухте за него по новинарските емисии, не чухте дискусии в сутрешните блокове, не чухте и изказвания на иначе устатите ни и компетентни историци.
А трябваше.
Защото темата за произхода на българския народ е много важна. И тъй като е много важна не просто за нас, а с голяма вероятност е от световно историческо значение, мнозина предпочитат да мълчат.

Чудовищната лъжа, че българите са тюрки (ако се чудите защо македонските лумпени ни обиждат на „татари“, именно затова е) е дълбоко вкоренена в официалната история. Тази лъжа можете да прочетете във всеки учебник по история, по който сте учили вие или вашите деца. Нея можете да прочетете в Уикипедия, нея ще чуете и от устите на най-известните „историци“.
А това е лъжа.
Гените не се подават на манипулация. И доказват лъжата. Езикът, в своето историческо развитие, не се подава на манипулация. И доказва лъжата. Простата човешка логика, която куца в официалната теория, също доказва лъжата.
Истината се оказва трудна за възприемане, след като са те лъгали цял живот. И се иска открито и непредубедено съзнание, за да я допуснеш до себе си.

А истината е, че българите са изключително древен народ. Нещо повече. Те са преки наследници на най-древния народ в Европа. Народът, притежаващ най-старата писменост в света, народът, започнал пръв да обработва златото и металите, народът, чиято култура е била на такова високо ниво, че с увереност може да се нарече люлка на знанията, които са превърнали европейската цивилизация в това, което е днес. Този народ не е бил пришълец. Не е дошъл от Иран, Пакистан, Афганистан, Татарстан, Хиндукуш, Памир и откъде ли не още. Той е живеел тук от незапомнени времена. И ние сме неговите наследници.
Това обаче не чухте никъде през седмицата. Едно такова признание и навързване на непризнатите досега исторически факти би разтърсило и пренаписало не само българската, но и световната история. И понеже залогът е прекалено голям, се мълчи.

От хилядолетия насам историята на българите е била писана от недоброжелатели. Била е преиначавана и манипулирана. Днес обаче, нашата собствена българска научна общност да прави същото – това е престъпление срещу народа, престъпление срещу кръвта.
Рано или късно то трябва да получи своето заслужено наказание. Защото да ограбиш собствения си народ от идентичност, принадлежност и самочувствие е едно от най-чудовищните престъпления.



Гласувай:
13



Спечели и ти от своя блог!
1. barin - Крайно време беше да се случи това, ...
14.01.2022 15:10
Крайно време беше да се случи това, kzone. Трябва да се обясни на някои хора, също и потребители в блога.
Поздрави!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздравления за постинга! Няма ...
14.01.2022 19:48
Поздравления за постинга!
Няма разминаване между описано и действителност!
цитирай
3. dobrodan - Може да уточниш, че става дума за дунавските българи:).
14.01.2022 19:53
Я да видим сега.
Е-V13 е най-многобройния маркер сред неолитните фермери от Леванта. Като всички останали подтипове на E1b1b1а, Е-V13 произхожда от Североизточна Африка (последен Ледников период). Днес най-високи честоти се наблюдават в Гърция, Южна Италия и на Балканите. Модерното разпространение на Е-V13 е свързано с Неолитните и Халколитните култури в Стара Европа, такива като Винча, Боян, Марица и Караново.

Подкладове на I2a1 (I-P37.2), а именно I-M423 и I-M26 са намерени в останки от западноевропейски ловци-събирачи датиращи от 10 000 до 8 000 години по-рано.

Напълно нормални преселения :):):).

I2a (P37.2) (по-рано I1b1) Типично за южнославянските народи на Балканите, особено за популациите на Босна, Хърватия, Сърбия и Словения; също се среща с високи стойности на хаплотипното разнообразие, но по-ниска обща честота сред западнославянските популации на Словакия и Чехия; възел с повишена честота в Молдова корелира с този, наблюдаван за хаплогрупа I2a (но не и за хаплогрупа I1) I2a * I2a1 (M423) - https://bg.wikiqd.com/824645-haplogroup-ij-CMMUFI

I-M423 - 20,2% сред българите.
Е-V13 - 18, 1%.

Виртуално клатя глава, kzone.

цитирай
4. panazea - Крайно време беше !
15.01.2022 09:31
Благодаря , за инфото.
цитирай
5. olivie - Поздрави за поста
16.01.2022 16:33
Предполагам премиерът е наясно с това проучване, щом се е договарял с президента да строи верига от генетични лаборатории. На тази основа освен това ще му е лесно да преговаря за обща промяна на историята с цел тържество на истината. Че САЩ натискат в тази посока е ясно, защото накрая ще се докаже, че не сме никакви славяни и не е редно да сме в този лагер. Как обаче ще се оправят с новата/стара реалност ми е неизвестно. Вместо славяни, ще лъснат траки и яхнали ги хазари... майко мила...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kzone
Категория: Новини
Прочетен: 419925
Постинги: 156
Коментари: 155
Гласове: 444