Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 09:00 - Колелото на Самсара. Цикъл на раждане и смърт.
Автор: zahariada Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1843 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 31.01.2023 09:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image                                                   сряда, 25 януари 2023 г.

Колелото на Самсара. Цикъл на раждане и смърт.
 

 Чудили ли сте се защо се прераждаме? Защо имаме толкова кратък живот и в по-голямата си част единствените духовни пътища са много съмнителни религии и учители?

Или защо тези религии са изградени върху йерархични структури?

Замисляли ли сте се защо има толкова много зло по света? Защо злите и безскрупулни хора винаги стават водачи на нациите си?

И най-големият въпрос относно прераждането е: Защо не помним миналите си животи? Как можем да разрешим проблемите от миналите си животи, ако дори не ги помним? Преминаваме през живота си с проблеми от минали животи, които ни преследват, но не можем да ги разберем. Ние носим остатъчни навици и черти от предишното си аз, но не знаем откъде са дошли. В по-голямата си част нямаме представа как ни влияят сега. Следователно, как можем да разрешим миналите си проблеми, ако не знаем причините им? Особено след като ни влияят още в този живот?

Кой религиозен човек или духовен учител, канализатор или йогин някога е отговорил задоволително на този въпрос:

Защо не помним миналите си животи?

Отговорът може да бъде плашещ.

Ведическите и пураническите текстове описват, че човечеството е живяло много дълъг живот по време на златния век. То е прекарвало живота си в дълбока медитация и е било в баланс и хармония с майката природа. Тогава нещо се случило. Древни легенди, митове и текстове описват грехопадението на човека:

„Човекът е съвършен в своя произход, но това божествено същество се е изродило до това, което сме сега“

Р.А. Швалер де Любич (Египетско чудо)

„…първобитният човек е бил истинският модел и представител на бога на земята, но целият напредък на човечеството оттогава, макар и в известен смисъл нагоре, се е превърнал основно в непрекъснато влошаване… Целият свят, който последвал след първобитния човек, който почиташе и се покланяше на първите творци, като богове на светлината, знанието и величието, се превърна в хаос."

Джоузеф А. Сейси (Евангелие от звездите)

„Идва краят на Божествената епоха и началото на нова, в която лятото ще бъде безплодно, кравите ще се доят по-малко, жените ще станат безсрамни, а мъжете ще станат безпомощни, епоха, в която ще има дървета без плодове и море без риба, епоха, когато старите хора ще дават фалшиви присъди, а законодателите ще създават несправедливи закони, когато воините се предават един друг и хората стават крадци, и в света няма да има повече добродетел."

(Пророчество на Бадб, военната кралица на Ирландия)

   И така, какво причини това "падение"?

   По някое време дошли небесните „богове“ и научили хората на земеделието и животновъдството, тоест на поробването на почвата и животните. Тогава „боговете“ казали на хората да строят градове. Имало е царе, йерархични системи на управление, армии, войни, робство, поклонение и жертвоприношения на тези „богове“. Това беше падението на човека. Човечеството е излязло от баланс и хармония с майката природа и по този начин е започнало да губи добродетелта.

И така, кои са тези богове, които дойдоха и дадоха на човечеството това порочно знание? Откъде са дошли? Те не са дошли от Земята, те са дошли от космоса, за да поробят човечеството, да изискват жертви от плът и кръв, включително човешки жертви. Те поискаха поклонение. И както четем в Стария завет, Йехова унищожи цели раси, както и своя „избран народ“, който в следващите векове унищожи човечеството вместо него. Гностиците наричали тези богове архонти. Дон Хуан ги нарече хищници. Тези богове се хранят с човечеството от хилядолетия...

Те ни смятат за свое стадо, както ние смятаме селскостопанските животни за наши. Както горе, така и долу. Те се хранят с нашите негативни емоции и енергии и се хранят с преклонението ни пред тях. Те особено харесват кръвта и страданието, така че създават конфликти, насилие и войни между хората през цялата история на човечеството.

Обърнете внимание, че повечето войни са били между религии... Но те също ни контролират: чрез противопоставяне на икономически и политически идеологии, национални правителства, медийна пропаганда и т.н.

Но основният им начин да ни контролират е чрез прераждането.

Прераждането е дива форма на душевно робство. След „Грехопадението“ на човека от Златния век, продължителността на човешкия живот е драстично намалена. Сега мъжете живеят кратко, средно от 25 до 40 години. Няма достатъчно време, за да разберем какво е животът, особено ако всичко, което е дадено на човека, е религията и лъжливото познание на "богове". Сега те работиха усилено по цял ден, изхранваха семействата си... и после умряха.

Защо не помним миналите си животи?

  Постоянно се раждаме в невежество и единственото налично знание е това, което са ни дали боговете – техните религии и идеологии и фалшива наука и образование. След няколко кратки години ние умираме в неведение и след това отново се връщаме в тялото. Това поддържа стадото в ред.

Без никакви спомени за минали животи, ние сме хванати в капана на невежеството, без подходящите инструменти да се освободим. От време на време няколко велики души успяваха да се освободят, но жреците на „боговете“ поемаха контрола над техните учения. Изопачиха ги и ги разделиха на религии.

Ние съществуваме в Матрицата, където изкуствената фалшива светлина се наслагва върху реалния свят. Подобно на филма "Матрицата", ние сме просто батерии, които захранват "боговете". Ние сме в затруднено положение, в което се раждаме и умираме в тяхната затворническа матрица като храна за тези зли същества. И, разбира се, те имат своите слуги тук на Земята, които поддържат стадото в ред.

Така че следващият въпрос е: Какво се случва, когато умрем?

Когато умрем, ние влизаме в Космическата матрица, друга тяхна фалшива светлинна конструкция, която наричаме небе/небе. Душите ни са в капан в този затвор на боговете. След известно време във фалшивото небе, ние се връщаме отново на Земята в същия цикъл на вечни прераждания, колелото на самсара, цикъла на раждане и смърт.

Единственият изход от този затвор е да се събудите за това кой сте в действителност, да се откажете от всички фалшиви вярвания, богове, ангели, гурута и т.н. и да спрете доставките на енергия към тези фалшиви богове с нашето поклонение, нашата кръв, нашата негативни емоции и мисли и отричане на тази игра като цяло.

За да видите вселената такава, каквато е, трябва да отидете отвъд тяхната Силова мрежа на потискане. Това не е трудно да се направи, тъй като тяхната мрежа е пълна с дупки. Вижте как една обикновена мрежа е с много дупки.

Ние сме манипулирани на всяка крачка. Искате мир, любов и щастие и работите усилено за това, но вместо това създавате болка, омраза и безнадеждност в мислите си поради безсмислената работа на 5/2. Искате дълголетие, но "богове" са модифицирали тялото ви така, че да преяждате. Искате приятелство и любов, но съзнателно или невинаги експлоатирате обекта на вашето внимание.

„Разглеждайте мрежата от архонти като своя, създадена от вашите противоречия, и съзнателно ги елиминирайте – самото ви видение ще ги накара да си тръгнат“

Нисаргадатта Махарадж

Гледаш Матрицата и ти се струва, че е неуязвима и всемогъща, без изход от нея, но не се отчайвай, тя е пълна с дупки. Ако имате отворен ум, проницателност и способност да виждате, цялата тази игра не е нищо друго освен къща от карти. В „Задаване на прости въпроси“ показах много примери как цялата тази матрица се разпада по шевовете.

  Ще се „събудите“ или ще останете уловени в тяхната мрежа, за да продължите вечното пътуване на раждане и смърт?

Представете си какъв късмет имате вие, които сте будни, да докоснете ключовете, за да избягате от този затвор. Сега можете да видите как животът в затворническата матрица може да бъде объркващ и манипулиран от религии, философии на Ню Ейдж, фалшиви учители и учения.

Знам, че има няколко велики майстори на Земята, които блестят над цялото това объркване. Вземете каквото можете от тях, но оставете свой собствен отпечатък върху себе си.

Освободете се от затвора...

Грег Калис.

image  



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. bojinkata - Така е!
31.01.2023 09:43
Така е!
цитирай
2. zahariada - Да
31.01.2023 11:00
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740005
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031