Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2023 15:24 - ВОЙНАТА В УКРАЙНА СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ВЗРИВ
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4044 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 03.02.2023 21:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ВОЙНАТА В УКРАЙНА СКОРО ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ВЗРИВ
ФИЛИП КРАСКЕ • 17 ЯНУАРИ 2023 Г.


image

На фона на възмутената реакция срещу разкритията на бившия канцлер Ангела Меркел за споразуменията от Минск, притесненията за това какво американците „съветват“ украинците на място и по фронтовите линии, лесно е да забравим какво е украинска война Това е борбата на Съединените щати да запазят статута си на единствената суперсила в света. По-точно, в центъра на трагедията е опитът на Америка да потисне Китай като конкурентна суперсила. Китай, в съюз със задкулисния си съюзник Русия, е почти непобедим противник. Морските пристанища на Китай могат лесно да бъдат откъснати, ако самолетоносачите ни навлязат в тях. Задната му врата е друг въпрос. Така тези твърди мъже във Вашингтон, обсебени от доктрината Волфовиц смятат, че трябва да унищожат, или превземат Русия. Това е задължителното условие на американската стратегия. И стъпката трябва да се направи бързо, защото вече набира скорост конфронтацията с Китай. Оттук и войната в Украйна.
Както самият президент Байдън импровизира, „Путин не може да остане на власт“ и предупреждението ясно отразява размислите в Овалния кабинет. Един добър начин да го отстраните е да предизвикате поражението на Русия в Украйна и оставката - или още по-лошо - нейния президент, заменен от (неоконите се надяват) податлив пияница като Борис Елцин. Никак не е добре, че другият вариант е ядрена атака. Нахлуването в Русия няма да помогне. Руснаците ще го усетят от километри. И няма да търпят конвенционална война на тяхна територия, защото знаят, че ще загубят. Те не биха се съгласили за друг Елцин, или за чужд владетел, който ще раздели страната на десет части. Много преди янките да достигнат Москва на изстрел разстояние от HIMARS, Русия ще прибегне до ядрените си оръжия.
Вашингтонските военни и учени знаят това, както винаги са знаели, че Русия не може да загуби конвенционална война срещу Украйна - равнинна страна, на границата, с една трета от населението и без реални военни ресурси, но с актьор-президент, който - за да бъда честен - може да продава дори пясък в Сахара. Бих поставил бюста му в залите на Конгреса само за чистата му наглост. Конвенционална атака е невъзможна, така че Вашингтон се нуждае от правото на война на границата с Русия, за да го използва като прикритие и претекст за ядрена атака. Този безразсъден гамбит в международните отношения беше изграден чрез четири администрации на неоконсерваторите, които: 1) изоставиха договорите за контрол на оръжията; 2) свалиха демократично избрания режим в Украйна на руската граница; 3) откъснаха Европа от Русия, унищожавайки европейската икономика; и 4) буквално унищожиха газопровода NordStream, за да се уверят, че отломките остават унищожени. Вярвам, че дори сред старите практикуващи американската външна политика - Кисинджър, Бейкър и други подобни - тези мерки трябва да са предизвикали недоумение.
Екипът на Байдън е като петнадесетгодишни момчета, пуснати в сладкарницата на властта Виждам два начина, по които една война може да провокира ядрена криза: Ако САЩ и/или НАТО влязат във войната, или ако по някакъв начин украинците извършат химическа или биологична атака срещу Русия, вероятно мръсна бомба. Във всеки случай ще избухне криза, ще се чуят заплахи и САЩ ще имат извинение да нанесат ядрен удар срещу Русия - може би с минимален брой тактически ядрени оръжия, за да принудят да се предаде, защото само Господ и ЦРУ знаят на какво са способни американците. Въпросът е да има солидна обосновка за първия удар. Не се съмнявам, че в краен случай същите пъргави писатели, които ни предоставиха фалшивите истории за убийството на Кенеди и 11 септември, биха могли да измислят брилянтна история. Както и да е, обществеността ще го приеме, тъй като те са внимателно подхранвани в медиите с истории за Русия. Как Путин се е превърнал в диктатор, как ЛГБТ общността е преследвана, как руски мъже са избягали от страната, за да избегнат военна служба и особено многократно, с рев, като барабани и китари в хеви метъл стил, че Владимир Путин е лунатик, маниак на величието.
Когато се появят първите кадри от взривена Москва, президентът Байдън ще обясни на ужасения свят своето сърцераздирателно решение да удари пръв. Капаците на сибирските ракетни силози са разушени, радиокомуникациите са безпогрешни. Подозрения, че руското военно ръководство внезапно се скрива в командни центрове в цялата страна и последният щрих, че актуалното психическо състояние на президента Путин е „изключително обезпокоително“. Изявлението му трябва да е просто шоу. Обществото, макар и шокирано, ще въздъхне с облекчение, като разбере, че този лунатик вече го няма. Дали президентът Байдън никога не би направил това? Този сенилен дядо може да е напълно против Третата световна война, но външнополитическият му екип вече го е оценил и знае точно какво да каже, за да го паникьоса и да го принуди да действа.
Страхува ли се външнополитическият му екип от ядрения отговор на Путин? Едва ли. Те, изглежда, са взели мярката на руснака и си мислят доволни. Путин не реагира, когато: 1) НАТО се разширяваше отново и отново; 2) Вашингтон организира държавен преврат в Киев; 3) Вашингтон взриви газопровода „Северен поток 2“; и 4) Вашингтон помогна на украинското правителство да атакува Донбас. Всъщност Путин изчака осем години на това насилие, за да нахлуе най-накрая, след като е изчерпал всички други възможности да избегне войната, и дори тогава той започна не война, а куца „специална операция“. Добавете към всичко това неоконсерваториите, които си представят пожеланието, че след като Русия се махне от пътя, Китай ще бъде парче торта, което те ще ядат, а Наполеон и Хитлер ще им се радват в отвъдното...
Колко странно, че желанието да се завладее Русия отново и отново се връща в историята; това е повтарящ се кошмар на Запада и ще бъде така и този път – въпреки че този аспект от украинската история е силно игнориран от нашите мърляви мейнстрийм медии. Затова оставям последната дума на аржентинския писател Хорхе Луис Борхес, който каза: „Миналото е неразрушимо; рано или късно всичко се връща и едно от нещата, които се връщат, е проект за унищожаване на миналото.



Гласувай:
6



1. radostinalassa - Американските генерали не се самоубийци..
22.01.2023 15:44
Те откриха, че подводницата Белгород е по - лека с две торпеда Посейдон. А и Мъртвата ръка на Русия също ще се задейства против тях.
Янките привлякоха германската промишленост при тях, почти фалираха Европа, но пак ги заплашва дефолт.Малко работят, а много потребяват. Така не става.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245247
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031