Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2023 19:02 - ИНСЦЕНИРАНО ЛИ Е УБИЙСТВОТО НА ДАРИЯ ДУГИНА?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4043 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.01.2023 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИНСЦЕНИРАНО ЛИ Е УБИЙСТВОТО НА ДАРИЯ ДУГИНА?

Наталия Челишева

image

Днес, 20 януари, се навършват точно 5 месеца от убийството на журналистката от сайта „Царград” Дария Дугина. Според публикуваното на сайта на ФСБ, момичето е било взривено дистанционно от мина в своя джип на 20 август около 21.30 часа на Можайското шосе в Московска област. Буквално два дни по-късно пресслужбата на Лубянка помпозно съобщи на цялата страна за "разкриването" на това напълно неразкрито убийство.
След 5 месеца това вече може да се каже със сигурност. Освен това Русия и нейният президент всъщност признаха пред целия свят, че атентатът е организиран. Въпреки че Путин кавалерски обеща на ръководителя на ООН да доведе разследването до присъда за виновните.
1. За заподозрената украинка ВовкШабан. Цитирам от легендата на ФСБ: „След контролирания взрив на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, управляван от Д. Дугина, на 21 август 2022 г. Н. Вовк, заедно с дъщеря си, заминава през Псковска област за Естония.“ Защо не я хванаха, като са я наблюдавали толкова внимателно? Естонското външно министерство отрече пристигането на такъв неочакван гост в страната и предложи на ФСБ да не се занимава с провокации. След като получи шамар в лицето, основната разузнавателна служба на страната всъщност се изми. И още на 23 август „Известия” публикува унищожителна статия „Факти срещу заключението: може ли убийството на Даря Дугина да се счита за разкрито?“ Тя не остави камък необърнат от „версията на ФСБ“, като методично и последователно опровергаваше всичките й измислици и инсинуации за „разкриването на убийството“.
2. През последните 150 дни нито Следственият комитет, нито ФСБ, нито някой в Русия не е отправил официално искане до Естония или Интерпол с искане за намиране, задържане и екстрадиране на тази негодница в страната ни. Никой не казва в коя държава се крие.
3. Досега не е обявена нито една причина, поради която украинските специални служби биха могли да организират убийството на неизвестната дъщеря на одиозен московски публизист. Е, има поне няколко статии, които биха могли да вбесят украинския президент Зеленски. В края на краищата именно той, според изявлението на лидера на фракцията на СР в Държавната дума Миронов, на гражданската панихида, е „поръчал“ нещастната. Въпреки че веднага се разграничи от убийството, а депутатът не даде никакви доказателства.
4. В официалното съобщение за погребението властите скриха точно къде в района на Москва са погребали убитото момиче и по някаква причина в "затворен режим", докато блокираха гробището от "външни хора"? Те не публикуваха снимка на гроба, което накара анализаторите да мислят за организиране на експлозия, за да отприщят антиукраинска истерия, обявявайки Украйна за терористична държава, център на "сатанизма" и започвайки бомбардировките на нейните градове и критична инфраструктура .
5. Без отговор остана и общественият въпрос към спецслужбите на страната: „Ако вие не арестувахте „терориста” ВовкШабан, не я разпитахте, не получихте никакви показания от нея, как може да тръбите за „разкриване” на убийството"? Същият Миронов в продължение на пет месеца никога не си е спомнил за Дария Дугина и не изисква да намерят и накажат убийците и.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3247325
Постинги: 928
Коментари: 3372
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031