Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
10.08.2014 19:21 - Боралин-минало и настояще.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15091 Коментари: 4 Гласове:
25

Последна промяна: 18.09.2014 23:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   image

Преди две години ви разказах за един много светъл човек-Борис Николов, посветил последната трета от живота си на изследвания на полезното действие на билката Tribulus terrestris, от хилядолетия известна сред народа с имената бабини зъби, трабузан, демирбозан, кочи глави, чюнка. Той създава своя първи препарат от тази билка и го нарича “Боралин 1”, представляващ воден извлек от билката, получен в специална автоклавна инсталация, за оптимално извличане на целебните съставки. Експериментира с различни водни извлеци, като към силата на Tribulus terrestris добавя и други билки. Така се утвърждават хранителните добавки от серията „Боралин”-Боралин 1, Боралин 3, Боралин 4(80% бабини зъби и 20% жълт кантарион) , Боралин 5(80% бабини зъби, 10%   глог и 10%  магарешки бодил), Боралин 8 (80% бабини зъби и 20 %  глухарче). 
Борис Николов, съвместно със цяло съзвездие от наши много добри учени, открили и клинично доказали, че получения по специална технология  воден извлек от билката бабини зъби-Боралин премахва холестероловите плаки и те се разграждат на съответните им части-много нископлътен холестерол и калций. Така ставите/тъканите се освобождават и започва нормалното им кръвоснабдяване, а болките много бързо утихват. Установено било също, че препаратите от серията "Боралин" успешно се справят с нахлуващите по различни пътища у нас болестотворни микроорганизми, бактерии и пр. Всички препарати от серията "Боралин" имат свойството да изчистват холестероловите плаки и да нормализират нивото на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки засилва въздействието им спрямо широк кръг заболявания. Съответният номер Боралин се препоръчва според придружаващите оплаквания.

  image

Борис Николов е човек-космополит. За него не е било достатъчно да оправи собствените си болежки, но и да бъде полезен на другите хора. Той има голямо сърце, нещо което е твърде дефицитно днес. Много хора не се замислят върху собственото си здраве, камо ли да помогнат на ближните си. Самият факт, че е успял в тези смутни времена-началото на прехода, да организира нашия научен потенциал и да го впрегне в научни изследвания на свойствата на тази билка си е цял подвиг. Успял е да ги заинтригува и да спечели доверието им, давате ли си сметка колко хора могат да направят това? Наистина му се възхищавам, жалко че при такова добро здраве е починал от битов инцидент. Така му е било писано, казват, че като ти дойде времето все нещо ще се случи, за да си заминеш. Хубаво е, че до последния си час е бил на крака и полезен за всички. Имал е достойни старини и всъщност какви старини са това, до последно е бил едно работещо голямо момче със широко сърце, което е побирало болките на всички хора около себе си. Успявал е да им даде нов живот без болка и е бил щастлив от това. 
  image


Вече 5 г. Борис Николов не е между нас, но неговия внук Юлиян  е доразвил идеите му и продължил неговото дело чрез дейността на фирмата "Боралин" и Фондация “Боралин- живот за всеки”.
Фондацията е регистрирана през 2007 г., за да подпомага дейността на Борис Николов, а след неговата смърт разяснява завещаните от него рецепти.

image


Повод да ви напомня отново за него ми даде новия постинг на Юлиян, който има блог тук, както и новосъздадения под негово ръководство препарат Боралин-slim, включвващ течна формула малинови кетони, L-карнитин и екстракт от билката бабини зъби. Трайно снижава наднорменото тегло и "лошия" холестерол, прочиства сърдечно-съдовата система от плаки, намалява риска от инфаркт и инсулт, а също и пораженията, които излишните килограми причиняват на ставите.

boralin.blog.bg/recepti/2014/08/10/lechenie-s-boralin.1288150#last_comment

image

Горните снимки съм правила на крайбрежната ивица в Поморие, където растат много бабини зъби. От две години, в края на лятото,  ги събираме с моя съпруг от поморийската ивица и ги употребяваме през зимата. Моята възрастна майка друго може да забрави, но винаги пита за отварата от бабините зъби, кога ще й дам поредната доза, а когато правим почивка от тях проявява голямо нетърпение.  Тя твърди, че чувства след употребата им прилив на повече сили, а това на нейната възраст е много важно. Моят съпруг пък се раздели окончателно с хроничния синузит, получен в младежка възраст, когато е спортувал водна топка. За мен мога да кажа, че благодарение на тяхното действие се чувствах достатъчно силна да издържа отглеждането на мама и двама ящни мъже в къщи, пък и да си наглеждам блога:)))
Тази отвара има по-слабо действие от препаратите от серия Боралин,
приготвяни в специална и много скъпо-струваща апаратура, която се намира на територията на БАН, но за по-леки хронични заболявания върши работа. 

Как се прави тази отвара в домашни условия, съм писала тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2012/07/18/babini-zybi-demirbozan-ubiecyt-na-holesterinovite-plaki.980260

Как се берат и сушат бабините зъби погледнете тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2013/09/19/kak-se-bere-i-sushi-bilkata-babini-zybi-demirbizan.1150088

image

  Пожелавам на Юлиян да започне отново производството на Боралин 3 за трудно зарастващи рани и да включи в него масло от лавандула и спиртен извлек от невен. Само с тях успях да оправя раните на мама, получени в старческия дом от залежаване.
На енергийно ниво билката действа добре при недостиг на янг енергия. За да разберете повече за енергийното действие на тази билка може да погледнете този клип:
www.youtube.com/watch




Гласувай:
25



1. planinitenabulgaria - Понятието "Бабини зъби"
10.08.2014 22:56
в мен буди нещо съвсем различно - разкошният скален компекс под вр. Миджур, който днес е туристически, скиорски и почивен център. Бабините зъби там са 32, някои с кариеси, други почупени, а един кучешки зъб е запазен 100%. Под него е старата еноименна хижа. Този комплекс от скали е на 125 км. от София, а запознаването с него е преживяване. Обхождането му изисква един цял ден. А да се стигне до тези "зъби" през какви исторически места и природни красоти се преминава!!!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Интересна аналогия правиш. Поздрави!!
11.08.2014 00:05
planinitenabulgaria написа:
в мен буди нещо съвсем различно - разкошният скален компекс под вр. Миджур, който днес е туристически, скиорски и почивен център. Бабините зъби там са 32, някои с кариеси, други почупени, а един кучешки зъб е запазен 100%. Под него е старата еноименна хижа. Този комплекс от скали е на 125 км. от София, а запознаването с него е преживяване. Обхождането му изисква един цял ден. А да се стигне до тези "зъби" през какви исторически места и природни красоти се преминава!!!

цитирай
3. lidislidis - Интересна билка!
11.08.2014 19:20
Не съм я виждала на север. Може, би расте само на Балканите.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Не съм я виждала на север. Може, би ...
11.08.2014 19:42
lidislidis написа:
Не съм я виждала на север. Може, би расте само на Балканите.

Билката е топлолюбива и се среща най-често в субтропическите райони. Расте и се използва в Китай, Индия, Индонезия, Пакистан и др. Още в древен Китай, бабините зъби / Tribulus terrestris / са използвани, за лечение на очни болести. Традиционната китайска медицина и до ден днешен използва биолката за лечение и на едема, сексуални дисфункции, ревматизъм, импотентност и преждевременна еякулация. Индийската аюрведична практика използва Бабините зъби / Tribulus terrestris/ като тоник известен със санскритското име "гокшура/сарата". А в традиционната индийска медицинска практика – бабините зъби Tribulus terrestris са познати под името Унани и се използват като афродизиак.В университета в Сурабая, Индонезия, изследванията показват, че Бабините зъби Tribulus terrestris, имат благоприятен ефект върху честотата на половият акт, повишаване на броя на сперматозоидите в семенната течност и подобряване мобилността на сперматозоидите. Изследвания, включително и български, показват подобрени репродуктиви способности и при двата пола, повишено либидо и овулация, както и регулиране на хормоналния баланс при жените, което прави билката подходяща при предменструален синдром и менопауза.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15316339
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031