Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 07:10 - МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ПРОДЪЛЖАВАТ....
Автор: brand Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4488 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2011 21:05


МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ПРОДЪЛЖАВАТ....

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7451§ionid=5&id=0001101

www.hr-advice.info 

            Моите уважения към г-н Нейков, неговите качества, ерудиция и богата практика, но по въпроса за манипулациите на Правителството и Парламента по отношение на пенсионната реформа и той явно изключително много се затрудни.

                      Да, началото е сложено. Шапка Ви свалям за професионалната далновидност.

            Началото, но на какво?

            Никой не може да предвиди.

            Тези стъпки, то предположения ли не  бяха, предложения ли не бяха, стъпвания на криво ли не бяха...Добре, че Европа кресна, че такъв прецедент да се одържавяват частни пенсионни фондове по света го нема!!!

            Да! Колко поетично? Наистина ще продължим да си пием горчивата чаша!!! Но защо ние? Защо? Тия, които би следвало да си изпият горчивата чаша, се наливат с маркови питиета, каквото и да стане си измиват ръчичките...Пък докато минат 6 години, докато си чакаме да се ликвидира дифицита, следващите стъпки, стъпчици, стъпченца, то...тия, дето сме пред пенсия, ще цъфнем и ще вържем по-скоро, отколкото пенсионната реформа...А пък с пенсионерите, чиито пенсии направо се блокират, в сравнение с инфлацията директно ще си заминат в Райската градина...

            Е...  това е решението!!! По-малко пенсионери, повече парици, край на дефицита, край на пенсионерите!!! Интересна интерпретация се получава и със замразяването на доходите, няма що по силата на логиката, едва ли от там ще капне някой лев допълнително за запълване на големите дупки...Пълненето става само в инфракструктурата, ремонтират се улици като за световно! Асфалт се налива, чакъл, бетон и в „някои” фирмички се наливат яко народни парици, ама...те следващите Правителства ще им търсят сметка. В България е така!

            Мерките за ранните пенсии, хич не се виждали...Моделът за придобиването им трябвало да бъде коригиран...Рано...или късно...щели сме да стигнем до заветната мечта от фонд „Пенсии” да се изплащат само пенсии...а то..., колко ли дупки се запълват майно, льо, само „ония” си знаят....Иначе май държавата си кюта по въпроса за държавните служители, в т.ч- МВР, съдебната система и тем. Подобни...Едва ли се привеждат високите осигуровки на високите заплати...Защо ли твърде много понамирисва, защо ли???

            Иначе, за Господи, как е възможно, хората да не се смятат за хора..., каквато и да е била причината за мизерията им.... Не! Тук не става въпрос за солидарност, а за хуманност! Да не би да се смятаме  социално-слабите мизерници си мислим, че лежали на гърба на останалите...Но, за Богоизбрани, или за Богоравни, да махнем с ръка и да им клъцнем мизерните минимални социални пенсийки, които й без това ги поставят „в графата просяци”, защото нямали покритие с внесени осигуровки..

            Как да разбираме, констатацията, че една голяма част от дефицита на пенсионните фондове се дължи на некоректното поведение на държавата като осигурител? Как ние да бъдем коректни към нея? Е...поне едно нещо е признато демографската картина рязко щяла да се влоши, тъй като в следващите години ще се пенсионират рожбите на следвоенното поколение, когато е имало бум на раждаемостта!

            Защо ли? Без коментар... Понеже е бил „лош” социалистическо-комунистическия режим? Да??? Не мога да се въздържа и да не задам този въпрос...

            А сега само „БУМ” и всичко жизнено-важно за един народ се пука като САПУНЕН МЕХУР

Пенсионната система;

БУМ!!!

Здравната система;

БУМ!!!

Образователната система;

БУМ!!!

А по комунистическо?

ДЕЦА!!!

И сега..., когато се пенсионират?


БУМ!!! Да умират, така ли? По комунистическо са се раждали! Комунизма умря и те също са обречени, но от Вас, Господа Политици, от Вас, некадърници!

            Добра логика, няма що, като се вдигне възрастта, хем, няма да плащаме пенсии, хем работна ръка БОЛ!

Това бил най-големия резерв на пазара на труда в България!

             Откъде дошли 2,5 милиона пенсионери??? Наистина чета и не проумявам...Това била гледната точка, която е водеща при реформите!!! Политиката по доходите не била предвидима? Политиката, или политиците? Като са неблагонадеждни, закъде се бяха запътили по време на изборите, та ушите ни продъниха, че с всичко ще се справят!!! Ами да! С нас ще се справят!!! Какво друго? Прах в очите! И...нищо....

Кризите не могат да се предвидят!

Не могат да бъдат калкулирани!

Демографските проблеми също!

Промените в пазара на труда също!

Но...Политиките по доходи и нивата на бедност, са работа на политиците!!!

            Тук също г-н Нейков е на 100% прав! Всяка държава има механизми, с които може да се формира и да се прогнозира пазара на труда! Всяка друга, но не и България! Защо ли са похарчени стотици милиони лева за квалификация на хората, а успеваемост от това няма?! Защото всичко е камуфлаж, общи приказки и никакъв професионализъм! Днес никой не държи на професионализма! Ще има да чакаме, докато това стане...Първо да бъдат направени такива механизми..., после да бъдат спазвани...Трай, коньо за зелена трева!

            Ако аз съм начело на държавата, прогнозата, че до 2020-2030 г. пенсонерите ще са повече от работещите е наистина страшна!  И все пак, погледнато в една плоскост, ако да речем примерно работещите имат един добър стандарт да получават една нормална минимална заплата от 1500 лв. Какво толкова пречи 500 лв. да отиват за пенсиите, дори на 100% да са изядени пенсионните фондове, в които тези същите, които сега са пенсионери, така и голяма част от тези, които сега работят съвестно са си внасяли осигуровките?!?!  

            При добри механизми, при добри инвестиции на пенсионните фондове, при едно държавническо отношение към държавните задължения от страна на кадърни политици, не това е плашещото, плашещото е, че 20 години след падането на комунизма, продължаваме да си играем на демокрация, на демагогия и на доброто и лошото ченге, докато в същото време доизточваме и без това източената държавна хазна...

 

 

 

 




Гласувай:
1




1. bowman - ...
06.11.2010 11:00
Много хубав постинг . Каква е алтернативата и защо точно сега и дойде времето. За липсата на "искреност" съм съгласен , лоша политика.
цитирай
2. brand - ...
06.11.2010 15:26
Алтернативата е, да мерим с нашия "аршин" защото България е НАША, а политиката е преходна. Нека Управлява Професионализма и Компетенцията, а не посредствеността и манипулацията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brand
Категория: Лични дневници
Прочетен: 422351
Постинги: 192
Коментари: 97
Гласове: 343
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031