Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2023 17:56 - Световният враг
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 988 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03.2023 17:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image


Световният враг

 23 март 2023 г Ревизия на Райха 

Предистория: В тази статия от 1928 г. от Der Angriff , Гьобелс атакува международните еврейски финанси, показвайки, че те са на ръба да унищожат Германия. Терминът "световен враг" ( Weltfeind ) обикновено означава паразита евреин, въпреки че в този случай Гьобелс не прави тази връзка изрично. Началният цитат от Валтер Ратенау беше основна част от подходящата антисемитска пропаганда. 

Източникът: “Der Weltfeind,” Der Angriff. Aufsдtze aus der Kampfzeit (Мюнхен: Zentralverlag der NSDAP, 1935), стр. 333-336.

Световният враг

От Йозеф Гьобелс

„Триста мъже, всеки от които познава останалите, ръководят икономическата съдба на континента. Те намират своите наследници от своите редици.”

Това пише един от тези триста, които със сигурност трябва да знаят, на 25 декември 1909 г. във виенския „ Нойе Фрайе Пресе“: водещият капиталист, министър на републиката, приятел на болшевистите и международен евреин Валтер Ратенау. Когато той почина, стотици хиляди от марксисткия пролетариат демонстрираха срещу капитализма и реакцията, за социализма и за Ратенау.

image

 Международен евреин паразит Валтер Ратенау

Международните високи финанси поеха контрола над суверенните права на германския народ и сега се чувстват като у дома си в нашите бивши сфери на власт. Верни на древния закон на еврейската раса, „Ти ще погълнеш всички народи“, те започнаха с нас, като разбиха силата на нашия народ да се съпротивлява чрез война и революция, след това малко по малко, като превзеха най-важните структури на държавното тяло .

Сега те притежават нашата валута и контролират далеч по-голямата част от германското производство, нашата транспортна система и в резултат на техния военен и дипломатически капацитет, границите на Германия. Пресата е почти изцяло в техни ръце; по този начин контролират общественото мнение и определят парламента и правителството.

С помощта на германски политици те поставиха надзирател, тайния кайзер Паркър Гилбърт [генералният агент по репарациите от 1924-1930 г.] . Той контролира колониалния бюджет и влияе върху приходите и разходите; парламентът и правителството са изцяло в негови ръце, а условията на робство, които преобладават в Германия от 9 ноември 1918 г., гарантират продължаването на това окаяно състояние.

Марксистките партии са доброволни инструменти в ръцете на тези експлоататори на пари. С тяхна помощ световните фондови борси успяха да ограбят притежанията на германския народ. По време на разтърсващата света военна битка те взеха два милиона от най-добрите синове на Германия; от тяхната кръв Уолстрийт изкова златните кюлчета, които днес ни задължават да отдаваме почит. Те използваха така наречената инфлация, за да ни ограбят това, което притежавахме, и вместо това ни дадоха нова валута, която вече не принадлежи на нас, а по-скоро на нашите потисници. Световният враг държи жизненоважните органи на нашето национално тяло в ръцете си.

По асфалтовите улици на съвременните големи градове световният евреин изгражда империалистическа диктатура от червено злато; Неговите стълбове са пресата, работническото движение, парламентът и малодушието на буржоазните партии. Всеки изминал жалък ден е още една стъпка в похода на златото срещу кръвта. Нещата се движат безмилостно и вече може да се определи с математическа сигурност кога последният елемент на германството изчезва от политиката, икономиката и културата и ние ще бъдем накрая.

Това е положението! Докато ние си чупим главите и гоним фантоми, парите се подготвят за последния си разрушителен удар срещу германския труд и днес не може да има съмнение, че предвид продължаващото отслабване на германската воля за съпротива, тази катастрофа е по-близо, отколкото всички искаме да вярвам.

Големите национални и международни партии отдавна капитулираха позорно пред жаждата за власт на световния враг, открито или не. Те или работят за колапс, или го насърчават съзнателно или несъзнателно чрез страхливост и липса на воля за съпротива. Докато парламентът изнася речи и провежда дебати, без никой да знае нищо, силите на парите маршируват директно и ясно напред в кампания на завоевание срещу германския труд. Един ден отново ще бъдем неподготвени да се изправим пред фактите, пред които сме изправени през 1914 и 1918 г., които след това ще бъдат още по-ужасни и неизбежни от тези, които преобладават, когато тази световно-историческа битка започва за първи път.

Грешим ли тогава, като призоваваме за съпротива? Заслужихме ли ние, германците, нашите робски вериги да бъдат направени от злато, направено от потта и кръвта на нашите братя?

Господарите на парите подготвят последния си удар. Ограбиха вярата и волята на нашия народ, опозориха ни и опозориха, а сега искат да ни хванат за врата. Никакви речи, никакви молби не могат да спрат това - само съпротива, битка, атака! Бог няма да ни помогне. Трябва да си помогнем сами.

Животът ни е в опасност. Германският народ е в постоянно извънредно положение. Всяко средство е подходящо за спиране на врага.

Готови сме да използваме всичко, което имаме. Ако освободим Германия от безумието на златото, това ще бъде най-голямото постижение в световната история! Кръв срещу злато! Труд срещу пари! Юмруци срещу законовите параграфи! Животът срещу мъртвите фрази!

За това маршируваме!



Тагове:   световният враг,


Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. ganini - Kaто че вчера е писано!
28.03.2023 18:48
Къртовската им работа продължава и те не ще се примирят, докато не поробят света!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39910366
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930