Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2023 12:30 - Войната на Буквите и Истината на Българите
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 3010 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Отново ще разбуня духовете български и отново ще ви накарам да се замислите и осъзнаете за своето историческо минало!
Знам, ежедневието ви е много трудно, несигурно, изнервящо, не ви се мисли за историята ни.
И все пак, дали сте научили уроците на миналото?!
И не е ли именно историческото ви минало изворът на онази мъдрост, която би ви избавила от тресавището на днешната ситуация?

Можете да продължите напред само ако сте научили уроците си от миналото. В противен случай ще бъдете заставяни отново и отново да изживявате същите падения, национални катастрофи, лични трагедии.

Само че всеки път, когато някой творец се опита да ви върне към миналото, и дори още по-страшното - се отклони от набиваната в главите ви общопризната "световна" история, се надига воят на медийните хиени и подлизурковци. Воят е толкова по-страшен, колкото по-смел е творческият опит да се открехне гъстата пелена от лъжи пред историята ни Българска.

Да вземем например скорошният филм по БНТ "Войната на буквите".

"Войната на буквите" е добър роман на историческа тематика. Запълва една огромна дупка в българската култура и история.

Всеизвестен факт е, че Българската история е замитана под килима стотици и хиляди години, преправяна, крадена, безмилостно унищожавана. Затова шапка свалям на творци като Максим Генчев, който направи със средства от дарители два чудесни исторически филма - Левски и Ботев.
Уважавам и труда на Людмила Филипова и смелостта й да ни върне към народната памет.
Нашите българските герои го заслужават. Българският ни народ го заслужава - за да се възкресява паметта за величието на този най-древен народ. Величие и минало, и сегашно, и бъдещо. Не се гаси туй, що не гасне!

Поздравления и за БНТ, че се осмели да заснеме филм по романа "Войната на Буквите" и да ни показва Българското сред помията от кървави американски и английски престъпления срещу духа ни.

Нека подобни Български опити на изкуството ни да се множат.

И нека да се водят нашите творци от едно основно правило - Българският си дух.

Относно телевизионния филм ми се струва, че създателите му биха могли да бъдат повече Българи по дух.
Никъде не видях българските шевици, например! Нашият народ никога не се е обличал като европейските селяни - шевиците са красели дрехите и на мъже и на жени в България, дори и на най-бедните. Всички помним скриновете на бабите си с везани ризи, престилки, забрадки.

И още нещо - нашият народ никога не е имал кръчми с леки жени в тях, както ни убеждава филма. В кръчмите ни се събираха само мъже, жените там работа нямаха, дори и леките!

Освен това да се нарича една от героините на романа Яна Славянката е кощунство спрямо народа ни. Славяни тогава не е имало, самото понятие е измислено от Екатерина Велика едва през 17 век, за да скрие Българския произход на русите, поляците, сърбите, хърватите и др.
А името Яна / Ян е от най-българските имена. То е едно от имената на Бога на Българите Слънцето. Я / Ян / Янко е Богът Слънце и Бог на Аза / Язи / Я според Древнобългарската първа човешка духовност.


Във "Войната на Буквите" писателката разказва историята на Българския царски двор през една отдавна отминала епоха - прави го умело, с похватите на своя свободен творчески поглед. Тя си позволява, о ужас!, да предаде човешко излъчване на царските образи. И с право, това, че сме имали царе не означава, че те са били рисунки от стенописите, мъртви и бездиханни. Те разбира се, са били живи хора от плът и кръв, със своите слабости и силни страни.

В никакъв случай не бива да се поддаваме на официозните внушения и да идеализираме царете на България! Нека не забравяме, че те са сложени там, за да бъдат Политици! А политиката никога не е имала, няма и не ще има нищо общо с Българския народ.
Това е все едно да идеализираме и рисуваме несъществуващи образи на днешните политици!
Нима политиците са Българският народ?! Нима те някога донесоха на този народ друго освен разпокъсване на Родината ни, ограбване на части от нея, хвърлянето й в тежки политически робства и зависимости.
Това важи и за царете на България в по-голямата им част. Те не са представители на народа ни Български, те са представители на Задкулисието на световните интереси.
Тяхното управление не е довело до друго, освен до опити за претопяване на Българската народна идентичност:
- чрез итребване на болярски родове;
- чрез изтребване на мъжкото население във войни;
- чрез налагане на чужда за Българските земи религия - християнството;
- чрез опити за налагане на чужда за Българите азбука - глаголицата;
- чрез политически диговорености зад гърба на народа ни за разппокъсване и подчинение на народа ни на чужди войски, и така натам, и така натам.
Нима не е същото и днес с днешните политици?!
Нима отново не сме роби и чужденци на собствената си земя?
Нима отново не ни готвят кървава война?
Нима не ни продадоха днешните царе на Задкулисието на парите?

Българи, не царете, не политиците, не лихварите правят историята Ви - правите я вие, въпреки всичко.

Уважавайте народа си, господа Творци!
И пазете неговия уникален, неповторим Български дух!

А За Буквите, и аз го твърдя и доказвам:

Българицата е най-древната човешка азбука, а Българският език е Божествен и поради това свещен.

https://www.youtube.com/watch?v=lZdlPew_PZU&t=31s
https://www.youtube.com/watch?v=KKusoAfQvgI&t=146s


- Алия Ошо



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3015592
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031