Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2022 20:19 - Въпросът за „неваксинираните“ (преразгледан)
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Въпросът за „неваксинираните“ (преразгледан)

На 1 септември 1941 г. началникът на службата за сигурност на Райха Райнхард Хайдрих, един от най-фанатичните нацисти, извършващи масови убийства, издава прочут вече указ, нареждащ на евреите над шестгодишна възраст да носят идентификационен знак на обществени места. Еврейската значка , жълта звезда на Давид с думата „евреин“, вписана вътре в звездата, имаше за цел да стигматизира и унижи евреите и също беше използвана за тяхното разделяне и наблюдение и контрол на техните движения.

Нищо подобно не се случва в момента, особено не в Нова нормална Германия.

Това, което се случва в момента в Нова нормална Германия, е, че фашистките фанатици, които контролират правителството, пренаписват отново „Закона за защита от инфекции“ – както правят многократно през последните две години – за да си позволят да продължат да нарушават Германската конституция ( „ Grundgesetz “ ) и управлява нацията чрез произволни укази под прикритието на „защита на общественото здраве“.

Този многократно преразглеждан „Закон за защита от инфекции“ — който даде на правителството на Нова нормална Германия правомощието да нарежда блокировки, полицейски час, забрана на протестите срещу Новата норма, задължителното носене на медицински маски, сегрегацията и преследването на „ неваксинираните” и т.н. – разбира се, по никакъв начин не може да се сравни с „ Оправомощителния акт от 1933 г.”, който дава на правителството на нацистка Германия правомощието да издава каквито укази поиска под прикритието на „оправяне на бедствието на хората .”

Няма абсолютно никаква прилика между тези два законодателни акта.

Искам да кажа, вижте този „Есенно-зимен план“ за новата редакция на „Закона за защита от инфекции“, който ще остане в сила от октомври до Великден, и кои държавни служители и държавни пропагандисти (a/k/a германските медии ) приличат на „наредби за вериги за сняг“.

Няма абсолютно нищо зловещо фашистко или отдалечено нацистко в този план.

Съжалявам, на немски е. Разрешете ми да преведа.

В самолети и влакове и на летищата и гарите всички ще бъдат принудени да носят маски с кучешка муцуна — т.е. FFP2 „Филтриращи части на лицето“, както е определено от стандарта EN 149 — с изключение на персонала на летищата и гарите, и стюардесите, кондукторите и т.н., които ще бъдат принудени да носят само „маски с медицински вид“. В болници, клиники, лекарски кабинети, старчески домове и други здравни заведения всички, включително персоналът, не само ще бъдат принудени да носят маски с кучешка муцуна, но и ще бъдат принудени да се подложат на тестове, освен ако не могат да предоставят доказателство на „ваксиниране“ (или възстановяване, което също означава да бъдете тествани) в рамките на предходния тримесечен период. В помещенията на частни фирми, т.е. офиси, фабрики, складове и т.н., отмененото по-рано Arbeitsschutzverordnung(„Наредба за безопасност на труда Corona“) – маски, тестове, принудителни „ваксини“, „социално дистанциране“, пластмасови бариери и т.н. – ще влязат отново в сила през октомври и ще останат в сила до Великденските празници.

Отделните федерални провинции ще бъдат упълномощени да налагат други безсмислени „ограничения“, като общи мандати за носене на маски в магазини, ресторанти и всеки друг тип „вътрешни пространства“, ограничения върху броя на хората, които могат да се събират публично или в домовете си, и задължителни маски за децата в училищата и тестване в детските градини и детски заведения. В ресторанти, барове, театри, музеи, спортни съоръжения и почти навсякъде другаде в обществото федералните щати могат да изискват хората да покажат доказателство за скорошна „ваксинация“ или възстановяване, за да бъдат освободени от необходимостта да носят маска.

Добре, позволете ми да преведа отново.

Последната част означава, че всеки, който откаже да се подложи на повторна „ваксинация“ или тестване, ще бъде принуден да носи маска на обществени места, за да се идентифицира като „Неваксиниран“ (т.е. официалното „Untermenschen“ на Новия нормален райх).

Така че, добре, може би е малко зловещо фашистко и не толкова ненацистко, колкото предложих по-горе. Казах го по този начин в скорошен туит...

Излишно е да казвам, че това може да стане объркващо, тъй като новите нормални са изключително привързани към своите маски, които са носили — както нацистите носеха игли със свастика на ревера — за да изразят публично своята „солидарност“ (т.е. безсмислено съответствие с новия официален идеология) за последните две години и половина. И сега маските ще функционират като „еврейските значки“ със звездата на Давид, които нацистите принудиха евреите да носят, освен в обществения транспорт, самолетите и влаковете, освен ако федералните държави не решат да принудят всички да носят маски навсякъде, в в който случай ... е, разбирате общата идея.

И все пак фактът, че всеки ще трябва да представи своите „документи за ваксинация“ (или своите „документи за възстановяване“), за да влезе в ресторант, или бар, или да отиде на кино или театър, и в общи линии да направи всичко друго в общество, трябва да компенсира масковото объркване. Искам да кажа, какво фашистко общество би било, ако не трябваше да показваш „документите“ си на някой глупак с мънистоок, за да получиш чаша кафе?

Сега, преди да ме докладвате на BfV, т.е. германската федерална вътрешна разузнавателна агенция, за „релативизиране на Холокоста“ и „делегитимиране на демократичната държава“, като и двете са престъпления тук в Германия, искам да кажа отново за запишете, че не препоръчвам използването на жълтата звезда на Давид за протест срещу новото нормално (както на снимката в туита по-горе). Мисля, че е глупаво и контрапродуктивно. Новото нормално няма нищо общо нито с Холокоста, нито с евреите, нито дори с нацизма сам по себе си.

Но нека да сме наясно какво се случва в Германия.

Това, което се случва е, че на обществото се налага нова официална идеология. Насилствено се натрапва на обществото. И сега на тези от нас, които отказват да се съобразят с него, ще бъде наредено да се разхождат публично, носейки видими символи на нашето несъответствие.

Съжалявам, но паралелите са неоспорими.

Тази нова официална идеология няма нищо общо с респираторен вирус или друга заплаха за общественото здраве. На този етап не е нужно да повтарям този аргумент. По-голямата част от страните по света най-накрая отмениха своите „извънредни мерки“ и признаха фактите, които ние „теоретиците на конспирацията“ цитирахме през последните две години и половина и че бяхме безмилостно демонизирани и цензурирани за цитиране.

Дори неотдавнашната независима оценка на Германия на нейните „коронамерки“ не може да предостави никакви доказателства в подкрепа на тяхната ефективност. Сериозно, властите на Новата нормална Германия основават претенциите си за ефикасността на мандатите за маски върху „модела на златния сирийски хамстер“. (Вероятно мислите, че се шегувам, но не е така.) А Карл Лаутербах, фанатичният министър на здравеопазването, открито заяви, че принуждаването на „неваксинираните“ да носят маски на обществени места е тактика за „мотивация“, за да ги тормозите следвайки заповеди и подлагайки се на „ваксинация“, която дори германското правителство признава, че е убила или сериозно наранила най-малко десетки хиляди хора в Германия .

Не, тази нова официална идеология, Новото нормално - която все още е в сила на места като Германия, Китай, Канада, Австралия, Ню Йорк, Калифорния и т.н. - е открито, безспорно, чисто идеологическа. Тя се основава не на факти, а на вяра. Това е система от вярвания, както и всяка друга идеология. По същество не е по-различно от официална религия... такава, която демонизира и преследва всички други религии и нерелигии, и всички други системи от вярвания.

Според тази нова официална система от вярвания, онези от нас, които поддържат различни вярвания и отказват да се обърнат към новите официални вярвания (или се преструват, че приемат новите официални вярвания), са опасни, чужди елементи в обществото. И по този начин от сега нататък в Нова нормална Германия ще бъдем принудени да носим видим символ на нашите различни вярвания (нашата „другост“) на обществени места, така че властите и добрите немски маси да могат да ни идентифицират.

Нещо от това звучи ли ви смътно познато?

Почти съм сигурен, че някой ще прочете това (и ще види туитовете, които включих по-горе) и ще ме докладва за „релативизиране на Холокоста“. За протокола, аз не „релативизирам Холокоста“. Сравнявам една тоталитарна система с друга. Да, нацистка Германия и Нова нормална Германия са две много различни тоталитарни системи и аз очертах техните съществени разлики и прилики , но хайде, това не е толкова трудно, по дяволите. В нацистка Германия евреите бяха изкупителните жертви. В Нова нормална Германия това е „неваксинираните“.

Колко по-явно трябва да стане, преди хората да спрат да се преструват, че това не е това, което е? Трябва ли властите буквално да ни вкарват в лагери? Колко още хора трябва да умрат или да бъдат сериозно наранени от „ваксинации“, от които не са имали нужда, но са били принудени да се подложат? Сега не говоря с новите нормални, нито с хората, които са се борили с това през цялото време. Говоря с хора, които виждат какво се случва и са ужасени от случващото се, но по някакви причини са отказали да говорят... и да, знам, че има много основателни причини. Някои от вас имат семейства, които трябва да поддържат, и кариери, които трябва да защитават, и, сериозно, разбирам го. Но докъде трябва да стигне? В кой момент смятате, че трябва да говорите, независимо от личните и професионалните последствия?

Може би отделете малко време и медитирайте върху това.

О, и ето малко визуално помагало, което може да помогне на хората с техните медитации. Това е някакъв графит, който някой е нарисувал на стената на двор тук, в Нова нормална Германия, през есента на 2021 г., мисля. Публикувах го тогава, но не направи особено впечатление. Може би сега ще стане такъв.

аз ще преведа. Той гласи „ГАЗ НА НЕВАКСИНИРАНИТЕ“.

###

Си Джей Хопкинс
, 6 август 2022 г.
Снимки: Archiwum Panstwowe w Krakowie; Федерална република Нова нормална Германия; Twitter

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Предходното есе е изцяло дело на нашия вътрешен сатирик и самоназначен политически анализатор, CJ Hopkins , и не отразява непременно възгледите и мненията на Consent Factory, Inc., или нейния персонал, или който и да е от нейните агенти, дъщерни дружества или правоприемници. Ако по някаква необяснима причина оценявате работата на г-н Хопкинс и искате да я подкрепите, моля, отидете на неговата страница Substack или страницата му Patreon или изпратете дарение в неговия PayPal акаунт , така че може би той да спре да идва из нашите офиси, опитвайки се да убият служителите ни за пари. Като алтернатива можете да закупите неговия сатиричен дистопичен научнофантастичен роман, Зона 23 , илиТомове I, II и III от неговите есета за фабриката за съгласие или някоя от неговите подривни сценични пиеси , спечелили някои награди във Великобритания и Австралия. Ако не оценявате работата на г-н Хопкинс и искате да му напишете обиден имейл, не се колебайте да се свържете директно с него.




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39763008
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031