Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2014 19:18 - Може ли прераждането?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2213 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Може ли прераждането? Публикувано на 30 юни, 2014 |

image
Проблемът за прераждането или преселването на душите, в продължение на векове, причинени голям интерес на човечеството. Хората винаги са се чудели откъде са дошли и къде ще отидем след смъртта. Вероятно на планетата е невъзможно да се намери някой, който ще бъде абсолютно безразличен към проблема за прераждането.

Самият дума "прераждането" на латински произход и означава "повторно влизане в кръвта и плътта." В момента тя е на думите, познати на хората от всички сфери на живота. В древността е бил известен само на избраниците, които са били част от по-тесен кръг от специалисти, на една и съща, а след това още неизползван аналог думата "прераждане" - "прераждане".

"Modern Речник на чуждите думи" за 1993 дава определение за прераждането - религиозно учение за прераждането на душата на починал човек в тялото на новороденото. Трябва да се отбележи, че думата "прераждане" в речника на всички. Въпреки това, хората са склонни да възприемат прераждането като прераждането след смъртта в друго тяло, животните или растенията.

В Индия, Китай, Япония, по-голямата част от хората вярват в реалността на прераждането. В западните страни, където преобладаващата християнската религия или дори атеизма преобладава броят на хората, които вярват в прераждането на душите, много по-малък, но все пак достатъчно значими, че номер. След провеждане на проучвания на общественото мнение в различни страни са получили много различни отговори. Така че, в Америка вярва в прераждането около 60 процента от населението, докато в Русия такива хора само с около 6 на сто. Въпреки това трябва да се отбележи, в скорошно тенденция за изравняване на тези данни, т.е., както в Русия и в Съединените щати и западните страни приблизително всеки четвърти смята, че прераждането е възможно.

От друга страна, някои от тези хора са доста неясно за какво е "прераждане" в действителност. По темата е писано много книги, но никой от тях имат ясно описание на процеса на прераждането на душата. Поради този начин, читателите са в някакво объркване или дори фрустрация са принудени да мислят на всички нюанси на тяхната собствена.

И тук започва истинското объркване, защото никой не може да отговори на въпроса, какво е душата. По-голямата част от хората само се асоциира с тялото, така че те не могат да разберат същността на прераждането.

Все пак, има хора, за които процесът на прераждането е свършен факт. Като доказателство, че последните живота и прераждането - е много реални неща, тези хора носят случаи, които са се случили в реалния живот.

Така че, преди известно време, учените са изследване прераждането на малки деца, които са достигнали 1,5 до 4 години. В повечето случаи децата наричат ​​име, които те носели в предишен живот, в някои случаи, дори и децата могат да я поставят имената на бившите си родители и близки роднини, и са знаели точно къде е живял преди.

Рядко, но родителите на децата, които са участвали в проучването, се договориха да търсят близките на детето минал живот. Тогава се случило нещо странно на всички: деца научиха мястото, в което те са живели преди, и освен това, признати и наречен от имената на бившите си роднини.

Такива проучвания рядко са представени за обществено обсъждане. Обикновено регресивни хипнотични сесии, които държат психиатри, психолози и психотерапевти, и не се обсъждат в тесен професионален Kugu, защото там е един добър шанс, за да се препънат по присмех и губи репутация.

За сериозна професионална репутация и имиджа играе много важна роля, така че сериозно обсъждат такива експерименти малцина се осмеляват. В края на краищата, астрология, духовност, всички говорят за такива теми, считани за признак на невежество, глупост, а дори и за измама. Въпреки това, там е една малка част от учените, които поставят истината над своите собствени интереси.

Тези учени казват, че много често хората се потапят в регресивно състояние на транс, да разкажат много интересни неща, по-специално, казват те, които са били в предишния си живот, започнете да говорите на езици, не забравяйте, причина за ранна смърт. Нещо повече, оставяйки състояние на хипноза, повечето пациенти не помнят нищо от това, както казах. Голяма част от това, което тези хора, каза по-късно потвърдени в проучването на архивните документи, които датират понякога стотици години в миналото.Той също така се оказва, че хората, които са казали по време на транс, наистина са съществували, и всички събития в живота им бяха потвърдени от различни исторически източници, напълно недостъпна тема. По този начин, ние можем да изключим възможността, че хората, които са били в състояние на хипноза, просто казано това, което прочетох някъде.

Като цяло, трябва да се отбележи, че в научните среди е много предпазлив по отношение на използването на регресивна хипнотерапия. Така например, в Израел, Министерството на здравеопазването е изпратило експерти по хипноза документ, по който той не се препоръчва да се използва регресивна хипноза за лечение на пациенти.

Техника на регресия терапия в продължение на няколко години активно се обсъжда в Министерството на здравеопазването на израелската. Техника Данаи, по-специално в рамките на интересите на специална комисия, която регулира дейността на специалисти в хипноза. Според отдел главата на една от психиатричните болници в Израел, д-р Алекс Авив между хипноза и теорията за прераждането на душите нямат нищо общо помежду си.A регресивна терапия се практикува от онези, които вярват в мистицизъм и аз съм сигурен, че всяка човешка душа се връща на земята много пъти. Той също така отбелязва, че на практика израелски хипнотизатори се случват периодично някои неуспехи, които се появяват по време на потапянето на пациенти в миналото.

Така например, една от жертвите е техника 23-годишният жител на Израел, което е много трудно даден раздялата с приятелката си. Попита младият мъж за помощ от психолог, който в своята практика се използва хипноза. Лекарят прави предположението, че младият мъж страда от факта, че в предишния си живот между млад мъж и приятелката му остава нерешен проблем, така че предлагат на пациента с помощта на хипноза се върна и да го оправя.

Въпреки това, по време на сесията се провали, пациентът започна да заеквам, стана паника. Поради факта, че е имало много такива случаи, експертите заключили, че когато се потапя в състояние на хипноза пациентите не се върнем назад във времето и да изживеете това, което ги вдъхновява хипнотизатор.

В същото време експерти регресия терапия защитят своята методология, като се аргументира, че нищо престъпно в това. Подкрепа на израелската и американската учени хипнотизатор. Между другото, трябва да се отбележи, че американските учени отделно дойдоха до същото заключение, че над 90 милиона американци в предишния си живот са били извънземни.

Друг интересен факт е, че по-голямата част от чуждестранните филмови звезди и шоу-бизнеса вярва в прераждането, и много от тях са отишли ​​чрез хипноза да се върне към предишния си живот, за да разберете кои са те. Например, S.Stallone като експерти го каза след заседанието хипноза, в едно от последните си живот е бил добре роден френски благородник, и той е бил екзекутиран на гилотината по време на Френската революция. Освен това, в миналото си живот той е бил North American Indian, боксьор и дори една маймуна.

Sean Connery доведе една от африканските племена на местните жители. А любимите на жените D.Russos убеден, че в предишния си живот е бил жена, която първо е живял в Египет, а след това на изток.

През последните години, регресивна терапия интересуват от Холандия, по-специално, службата по заетостта. Безработните жители са били уведомени, че те са необходими, за да се подложи на специална консултативна програма за личностно развитие медицинска която ще ви помогне да преминем през живота и да разберете какви фактори се предотврати съставянето им живот в съвременния свят. За отказ програма заплашва с квоти за лишения.

Следва да се отбележи, че всички методи на специалисти регресия терапия твърдят, че тя е в състояние да промени живота на някои пациенти към по-добро. Например, някои хора може да се отървете от болката във врата, защото не забравяйте, че в един от миналите си животи висяха, а други може да се отървете от страха от височини, защото не забравяйте, че в предишния си живот те са били хвърлени от стените и т.н. .

Критиците терапия, от своя страна, предполага, че хипнозата може да доведе до фалшиви спомени при пациенти поради предположенията на хипнотизатора.

Много експерти казват, че техниката на регресия терапия може да бъде много удобен, защото хората са склонни да интерпретират ситуацията, така че те потвърдиха вярванията на тези хора.

По този начин, няма доказателства, че прераждането е възможно с помощта на регресия терапия, не. Хората, които са по-податливи на внушение, искрено вярват, че по време на хипноза сесия те се прераждат в минали животи и може да промени грешките, извършени там. На същия процент от хора, които не могат да бъдат на внушение, счита, че това psihometodiku не повече от просто забавление. И те обикновено не вярват, че душата след смъртта на черупката на земята се движи в друго тяло.

Въпреки това, за всяко правило има изключения. Следователно, за да вярвам или да не вярвам в ефикасността на регресивна хипнотерапия и прераждането - един личен въпрос.

 
   


Тагове:   може,   Ли,   Прераждането,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39688415
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031