Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 16:26 - Мъртвият Тракийси език - проговори
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 3345 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 06.08.2013 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

МЪРТВИЯТ ТРАКИЙСКИ ЕЗИК -ПРОГОВОРИ

 

 

,,Светът онемява пред красотата на Тракийското изкуство и сляпо допуска,че е създадена без писменност.Това е и странно и подло!...,, havel

 

Златният пръстен с надпис на Тракийски език от 5 век преди н.е.е открит през 1912 г. При разкопки на надгробна могила до с.Езерово,Пловдивско в местноста,,Пърженика,,.

image

ΡΟΛΙΣΤΕΝΕΑΣΝ

ΕΡΕΝΕΑΤΙΛ

ΤΕΑΝΗΣΚΟΑ

PΑΖΕΑΔΟΜ

ΕΑΝΤΙΛΕΖΥ

ΠΤΑΜΙΗΕ

ΡΑΖ

HΛΤΑ

 

  ΡΟΛΙΣΤΕΝΕΑΣΝΕΡΕΝΕΑΤΙΛΤΕΑΝHΣΚΟΑΡΑΖΕΑΔΟΜΕΑΝΤΙΛΕΖΥΠΤΑΜΙΗΕΡΑΖΗΛΤΑ
 

Всичко свързано с този надпис,вкл.и опитите за разчитане на текста,много компетентно са описани от моят колега-блогер-Sparatok виж линка-

sparotok.blog.bg/politika/2009/10/21/trakiiskiia-nadpis-ot-ezerovo.420144

С надписа са се занимали и големи светила като проф.В.Георгиев и академикДечев. За да схванем по-добре написаното в надписа са нужни накратко 2 предварителни пояснения за:
1.Вечният безсмъртен дух
2.Космическият език

ВЕЧНИЯТ БЕЗСМЪРТЕН ДУХ

........................Научно медицински е доказано,че при смъртта духът напуска тялото.Това е уловено с чувствителни цензори и дори е претеглено с прецизни теглилки.Науката,която се занимава с инкарнацията,пък и теологията знае,че духът след смъртта скита наоколо и е свидетел на всичко.До 40-ият ден духът витае в небето на ниското преди да се реши(в зависимост от духовноо развитие) дали ще бъде ре-инкарниран или приет по на високо ниво и изпратен според заслугите съответно в рая или ада.Ето защо след смъртта на индивида още от траките се прави погребален ритуал.Този ритуал се нарича-(protezis)-протезис.
2. КОСМИЧЕСКИЯТ
ЕЗИК
 За да го разберем,космическият език нека се върнем на последната горепосочена дума-протезис.Гърците наричат този ритуал -protezis и всички мислят,че тази дума е гръцка.А в същност тя е българска дума и старо-българският език е космическият език.Нека да разсъждаваме,какво значи -протезис-съединяване или възстановяване на предишната цялост на нещо.В случая съединяване на земният живот с отвъдният живот и възстоновяване на целостта на живота.Фактически ритуалът -протезис цели това.А в медицината и стоматологията възстоновяване целостта на даден орган или част от органа.Коя е българската дума от която произлиза тази дума-,,тека на помощ!...,,От тази дума са съставени де факто и -протекция и-протеза.То всички думи във всички езици са синтезирани от старо-българският език но кой ще го докаже?!...Само един Sparatok -дето си отиде като изгонен!...
ОГЛЕД НА НАДПИСА И ОПИТ ЗА РАЗЧИТАНЕ
При формален поглед на надписа се виждат низ от,,гръцки,,букви не разделени една от друга. При нормален анализ на опитен четец се установява,че само една дума-пта има ,,гръцки,,превод-господар,съпруг и тя е тракийска виж линка горе.
Що се отнася до другите думи излиза,че има само 2 думи,трудни за разпознаване и превод-тил в началото и -илта в края на изречението. Нека започнем с най-неизвестните и трудни горепосочени думи.Те са от матерният индо-европейски език.Днес -тил е в употреба само е английският език и финският език-означава-до,при,а в -Suomi и срещу -,както е тук в изречението.А думата -илта-в суоми-vahve aste(cилна степен) се превежда –вечер,както е тук. И така вече е лесно,защото всички други думи на брой 14 са с аналози на старо-български език. (Продължава)

 




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 569314
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2415
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031