Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2021 20:04 - Министерството на правосъдието на САЩ обявява за законни изискванията за ваксина за COVID-19
Автор: humanity21 Категория: Други   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Министерството на правосъдието на САЩ обявява за законни изискванията за ваксина за COVID-19

От Джак Филипс, 27/07/2021

 

Министерството на правосъдието заключи в свое становище, че федералният закон не забранява на публичните агенции и частните предприятия да изискват ваксини за COVID-19 съгласно разрешението за спешна употреба на Агенцията по храните и лекарствата (FDA).

На 26 юли Министерството по въпросите на ветераните на САЩ, Калифорния и Ню Йорк заявиха, че ще изискат от някои от държавните си служители да се ваксинират за COVID-19 или да се тестват всяка седмица. С този ход службата по въпросите на ветераните стана първата федерална агенция, която разпореди поставянето на ваксината.

На 26 юли Службата за правни консултации към Министерството на правосъдието написа (https://www.justice.gov/olc/file/1415446/download), че тъй като достъпът до ваксини за COVID-19 е по-разпространен, „множество образователни институции, работодатели и други организации в САЩ“ са заявили, че ще изискват някои лица да бъдат ваксинирани срещу вируса като условие за наемане на работа, участие, облаги, услуги или взаимоотношения.

„Например - пише в доклада - някои училища ще изискват ваксинация, за да могат учениците да посещават занятията, а някои работодатели ще изискват ваксинация като условие за наемане на работа.“

В становището, в което се отбелязва, че някои са поставили под въпрос законността на подобни мандати, се заключава, че федералният закон относно разрешенията за спешна употреба на FDA за ваксините за COVID-19, произведени от Moderna, Pfizer и Johnson & Johnson, не „забранява на публични или частни организации да налагат изисквания за ваксини, дори когато единствените налични ваксини са тези, разрешени съгласно разрешения за спешна употреба.“

С изявлението на Министерството на правосъдието и с мандата на Министерството на ветераните от 26 юли изглежда, че се оставя отворена вратичка за други федерални агенции да въведат ваксините за COVID-19 като изискване за служителите.

По-рано тази година университетът Рутгерс стана първият университет, който ги въведе за служителите и студентите. Миналата седмица „Карнеги Хол“ в Манхатън обяви (https://operawire.com/carnegie-hall-to-require-proof-of…/), че ще изисква от зрителите, персонала и изпълнителите да представят доказателство за ваксинация, преди да влязат в сградата.

Становището на Министерството на правосъдието идва в момент, когато през последните дни все по-силно се налагат посланията на мейнстрийм медиите, някои правителствени служители и световни лидери относно ваксините. На фона на съобщенията за увеличаване на случаите на Делта варианта властите във Франция и Италия наскоро въведоха паспортни системи за ваксини при влизане в частни предприятия, включително ресторанти, спортни зали, театри и др., като този ход предизвика широки демонстрации в цяла Европа през уикенда.

В отговор на становището за ваксината кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви пред MSNBC (https://www.breitbart.com/…/nyc-mayor-de-blasio-pushes-for…/): „Организациите от публичния сектор трябва да действат възможно най-бързо. Това решение на Министерството на правосъдието е важно. Мисля, че това ще бъде полезно. Трябва да окажем натиск върху тази ситуация.“

През целия период на пандемията федералното правителство въведе малко ограничения, свързани с COVID-19, и по-скоро се насочи към пътуванията и обществения транспорт. Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ са издали насоки, а не задължителни указания за носенето на маска.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, която е давала противоречиви изявления относно това дали администрацията подкрепя ваксинационните паспорти, заяви пред репортери по време на брифинг миналата седмица, че администрацията не изисква от служителите да се ваксинират.

„Не, не сме ги задължили“, казва Псаки в отговор на въпрос дали Белият дом е направил задължителни ваксините за COVID-19. Изглежда, че тя е казала, че Белият дом е предложил ваксините на всеки служител.

Междувременно някои щати, ръководени от републиканците, приеха закони, които забраняват използването на ваксинационни паспорти в правителствени агенции и офиси. През май щата Флорида направи още една крачка напред, след като губернаторът републиканец Рон ДеСантис подписа закон (https://www.flgov.com/…/governor-ron-desantis-signs…/), който забранява на всички частни предприятия да използват ваксинационни паспорти в неговия щат.

 

Превод на български - Страничката “Монтагю Кийн”

 

Източник:  https://www.theepochtimes.com/mkt_breakingnews/department-of-justice-declares-covid-19-vaccine-mandates-legal_3920759.html?utm_source=newsnoe&utm_medium=email&utm_campaign=breaking-2021-07-27-2&mktids=fe6f80be30ed7ff0674e8e66e43a9686&est=c7vBhRkEtjilH%2Bb%2B7pFpMw%2BqGHuKqnOD01nKbS8NzE6miG%2FjNHeepVLQtw%3D%3D&fbclid=IwAR0VEHUPKDPuzrXsp6VqClpUbmN69DvM3mYqOzV7tHJkqOfbEn1BKnO8180

 image




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: humanity21
Категория: Други
Прочетен: 443303
Постинги: 673
Коментари: 78
Гласове: 368
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031