Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2021 17:19 - Изпепеляваща страст събра Росатом и Газпром
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1210 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Врекоха се във вярност за вечни времена. За това съобщава днес и държавната корпорация Росатом, но и не само. В съобщението се уточнява и разяснява, коя е искрата пламнала и свързала неразделно двете млади сърца. Нека видим първо заглавието на историческото съобщение?

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, ако трябва и втори път.

image

А ето и превода на съобщението, с несъществени съкращения:

"ВетроОГК-2" АД (част от Държавната корпорация за атомна енергия Росатом) и Газпромбанк обявиха окончателното приключване на сложна сделка за предоставяне на банково финансиране за изграждането на вятърни електроцентрали (ВяЕЦ) в Русия с обща инсталирана мощност от 340 MW. Датата за въвеждане в експлоатация на последния вятърен парк е планирана за декември 2022 г.

Като част от сделката Газпромбанк ще предостави на "ВетроОГК-2" АД финансиране в размер на 40 милиарда рубли, за период от 12 години. Банката също така влезе в капитала на проектната компания "ВетроОГК-2" АД с 49,5% (контролният дял остана в собствеността на организациите на Росатом).

От 2017 г. Газпромбанк финансира първия проект на Росатом за изграждане на 660 MW зелени мощности. 360 MW от тях вече са пуснати в експлоатация, останалите 300 MW се планират да бъдат пуснати в експлоатация до края на тази година.

„Ангажиментът за устойчиво развитие е в съответствие със световните тенденции и е заложен в стратегията на Росатом. Стремим се да увеличим максимално устойчивия компонент в нашата продуктова линия. Със сигурност смятаме, че производството на вятър и ядрената енергетика са такива „зелени“ видове дейности поради минималните емисии на парникови газове. За нас е важно да видим, че крайният потребител и пазарът като цяло също възприемат нашата работа през призмата на устойчивото развитие, смятат нашите продукти за екологични и насочени към подобряване на качеството на живот на хората. Сделката с Газпромбанк е отлично изживяване за нас и потвърждение на стратегическите ни подходи за правене на бизнес. Надяваме се, че различните форми на „зелено“ финансиране ще станат редовна практика за Росатом “, каза Кирил Комаров, първи заместник генерален директор на РОСАТОМ.

„Заедно с вече текущия проект на "ВетроОГК-2" АД, общият обем на финансираните зелени мощности на Росатом достигна 1 GW на стойност над 100 милиарда рубли. Вниманието към нисковъглеродните енергийни източници нараства значително през последните години и Газпромбанк участва активно във финансирането на проекти за устойчиво развитие “, каза Алексей Белоус, заместник-председател на управителния съвет на Газпромбанк.

„Като част от изпълнението на проекти за вятърна енергия, Росатом формира пълен набор от компетенции в нова индустрия: от създаването на собствено производство на вятърни турбини и ефективна верига за доставки с участието на предприятията на държавната корпорация до изграждането на вятърни паркове , въвеждане в експлоатация, последваща експлоатация и поддръжка на вятърни електроцентрали. Двете най-големи вятърни ферми на Росатом вече доставят електроенергия към единната руска мрежа. Тази година ще бъдат пуснати в експлоатация още четири вятърни парка. Планираме допълнително да увеличим портфолиото от поръчки в Русия, както и да навлезем на международните пазари като разработчик на проекти за възобновяема енергия с руско оборудване “, каза Александър Корчагин, генерален директор на "NovaWind" АД.

Подчертаните откъси са от мен. 100 милиарда рубли се равнява малко повече от 2 милиарда лева. На тази цена ние бихме могли да си изградим ветро-паркове с обща установена мощност, която се равнява на един от двата работещи блока в АЕЦ "Козлодуй". Вместо това вече се набутахме на Росатом с повече от 3,5 милиарда лева, за старо желязо, което продължава да ръждясва на брега на Дунава край Белене. А (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия вече започна да го разнася от Белене към Козлодуй, за да ни лъже, че ще ни построи нова ядрена мощност, а всъщност ... за да ни оскубе с още милиарди, отново за джобовете на чужди "приятели".

Георги Котев











Гласувай:
6



1. get - Президент Владимир Путин на выс...
27.01.2021 19:19
Президент Владимир Путин на выставке «Иннопром-2019» в Екатеринбурге сказал, что зеленые возобновляемые источники энергии — солнечная и энергия ветра — вредят природе и людям. «Комфортно ли людям будет жить на планете, уставленной частоколом ветряков и покрытой несколькими слоями солнечных батарей? Сколько птиц гибнет из-за ветряков! Они так трясутся, что червяки вылезают из земли»
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833821
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031