Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2020 13:33 - Конспирацията около корона вируса
Автор: lulchev Категория: Други   
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.10.2020 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Подготвителни бележки

1. Прав е доцент Мангъров, COVID-19 не е кой знае колко тежко заболяване.
2. Пак той каза някъде, че в една малка част от случаите болестта отива на зле.
3. Тогава е нужно лечение в болница. Иначе вероятността да се умре става реална.
4. Сериозните източници сочат, че COVID-19 е значително по-заразен от обикновените така наречените “настинки”. А много от заразените са без симптоми и не знаейки това, разнасят вируса. Тези две неща са предпоставка за лесно и бързо разпространение. Съответно – лесно и бързо покачване на броя хора, нуждаещи се от лечение в болница. Съответно – запълване на местата в болниците и недостиг на лекари. Съответно – умиране на значителен брой хора всеки ден.
5. За да не се случи последното, е необходимо да се намали скоростта на разпространение на заразата. Започва се с леки мерки, като носенето на маски. Ако ситуацията се влоши, се налага прилагането на по-тежки мерки, които вече правят живота тежък, затрудняват/отнемат препитанието на хора и рушат икономиката.

Конспирацията

1. Подкопаване на сегашните леки противоепидемични мерки с цел повишаване на заболеваемостта, което да принуди властите да въведат по-тежки мерки. Това ще породи недоволство и ще навреди на икономиката, което на свой ред ще засили още повече недоволството. Страната ще се приближи към революционна ситуация. За целта се пускат в циркулация всякакви фалшиви новини, квазинаучно-омаловажаващи и конспиративни теории относно корона вируса, така, че населението масово да не вярва, че има нужда от противоепидемични мерки. От друга страна се внася недоверие в правилността на налаганите мерки (за тези, които все пак допускат, че има нужда от такива). Като допълнение -  представяне за ненормални и осмиване на хората, спазващи мерките – това има много силен ефект, особено сред по-младите.
2. След успешно провеждане на т. 1, народът ще е вече революционизиран, масово няма да спазва противоепидемичните мерки, а властта ще е предпазлива и ще се въздържа от санкции и принуда. Това ще повиши още повече заболеваемоста и местата в болниците бързо ще се запълнят, а оттам - рязко ще нарастне броя на смъртните случаи. Това ще породи още по-голямо недоволство. В този момент вече ще започне масово разпространение на послания, че властите не се справят с епидемията, че са некомпетентни, безотговорни и т.н.  За допълнително засилване на недоволството ще се започне пропагандно облъчане в посока колко сериозно нещо е корона вирусът и колко безхаберно са подходили към него управляващите. Няма опасност правенето на такъв завой да подкопае доверието в мероприятието. Със сигурност населението няма да си спомня, че до вчера му е внушавано колко прекалени са мерките, как всичко е манипулация, как имаме работа с обикновен грип и т. н. А за тези, които са с претенции, че са по-интелигентни и все пак помнят, ще има по-сложни обяснения с тънки разграничения и съображения, доказващи че всъщност няма никаква непоследователност и че само най-голям глупак може да си помисли, че има такава. Същевременно по други канали ще продължава разпространението на дезинформация и настройването за неспазване на противоепидемичните мерки.

Прилагането на набелязаните стъпки ще е съществен принос за възникването на революционна ситуация.
Както учи класикът, “колкото по-зле, толкова по-добре”.
И както е казал революционният поет, “тази земя – не е моя земя, тази земя, простете, е чужда”.

Със сигурност дейците, работили за квазинаучното и пропагандното осигуряване на описаните мероприятия, ще получат достойна отплата, защото идеалите са си идеали, но сиренето е с пари. Тепърва ще видим каква ще е отплатата. Разбира се, ще е според заслугите. А разпространителите на слухове, дезинформация и подстрекателства на дребно ще си останат със задоволството от добре свършената работа и злорадството. Може и с ускорено получаване на наследство от дотегнал им възрастен близък. Късметлиите - с един тежко прекаран COVID и евентуалните му последствия.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lulchev
Категория: Други
Прочетен: 176807
Постинги: 148
Коментари: 6
Гласове: 97
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031