Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 01:24 - МИТРА И ХОР
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 8858 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 16.09.2016 18:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 
Виждаме Лъвът, символ на Слънцето, от страната на Майа-Деви, която е Адити.
Кршна казва, че "от Адитите е само Вишну"(Ра-ма)". Митра е наричан Адитя/Първична/. Във Ведите има осем Адити:1. Варуна 2. Митра 3. Аряман 4. Бхага 5. Анса/Амса/ 6. Дхатр/Дакша/ 7. Индра.
Всички тези богове произлизат от Великата Богинята Майка - Адити.
Затова тези богове се наричат Адитяс.                                                image         
Виж тук >  - Баал, Нанди и Тракийските есхари                                                                             

Всички свещени ритуали на християнството и главни вярвания (непорочно рождение, библейски личности идват от различни езически религии, които са били достатъчно популярни много преди/около и след времето на Исус.

image
 
Лъчите от ореола на главата на Митра страшно много напомнят лъчите от главата на Статуята на Свободата. Освен това има и други неслучайни съвпадения тук - факелът, който държи Свободата, е също атрибут, взаимстван от култа към Митра (Огънят е почитан не по-малко от Слънцето в по-късния зороастризъм - първата световна монотеистична религия, която има основа точно митраизма). Факелът - лека препратка и към Прометеус...                                            

                                                    image     
На какво  прилича това, върху което е стъпила тая Свобода -  да видим Храма на бога-Слънце - Митра.
И да сравним с този прекрасен паметник на трако-пеласгийската архитектура /всеизвестно е че Акропола е строен от пеласгийски архитекти  

                          image                 
                                                    Митра, наричан още Непобедимото Слънце е древен бог почитан от много народи. Името му е споменато в свещените книги Риг Веда и Зенд Авеста. Неговите храмове са разпръснати върху едно огромна територия - от Армения и Сирия до Испания и Фанция, от Шотландия и Белгия до Египет и Либия. На три континента различни хора са се кланяли на мистичното божество облечено с тракийски дрехи.


image
   
Йожен Дьолакроа изобразява МариАна в неговата картина Свободата излиза на барикадата - пак тая Свобода с фригийска шапчица.                         
image 
Ето отново тая същата френска Мариан с ... червена фригийска шапчица на главата си...Къде още сме виждали такава бойна жена с открита една гръд - разбира се, при АМАЗОНКИТЕ.                                                                                                                                                  
                            image 
     
Произходът на бог Митра може да се проследи около 2000 години преди н.е. Митра е синът на бога-слънце, пратен на Земята да направлява битката срещу злото и да бъде спасителят на света. Жертва себе си, за да изкупи греховете на човешкия род. Слизайки в подземния свят, побеждава смъртта и възкръсва към живота след три дена. Това става в неделя, която се счита за негов свят ден.

image
                Митра и Гаруда                                image   
Орфей с враната,Гаруда (вестоносеца) и фригийската шапчица!                                                              
Тази шапка не е само някакъв си аксесоар. Тя съдържа в себе си дълбок мистериен смисъл. Такава съща шапка, според Платон, са носели кралете на Атлантида, когато са извършвали ритуални убивания на бик и са пиели кръвта му от съдове от бяло злато.                   image 
Тук върху бика е върховният Бог Бал /Вал, Вил, Велес, Волос/, наречен още Юпитер.Това в лявата му ръка прилича на ваджра.Тракийското наименование е варджара /вард-жара, в смисъл пазене чрез огън; огнен пазител или споменавания в приказките и библията огнен меч, ползван от древните жреци или ангелите/.                                                                                                         
                             
Бикът присъства неотменно в символиката и при Митра. Както и змията... Тя не е просто символ на някакво си хтонично божество, което като един лишен от крилете си Дракон, само оплаква миналото си величие. Змията е Кундалини - онази мощна енергия, която сега виждаме да обкичва главата на Митра под формата на тази фригийска шапка. Митра не е име на бог, а своебразно прозвище, давано при посвещаването в мистериите на Героя, сключил договор със Слънцето. Тази шапка се връчва на Героя от боговете и се носи от него като награда. Всеки един заслужил с дела това прозвище, носи на главата си такава шапка. Тя олицетворява тази енергия, която, вече активирана, ляга на челото на Героя като символ на онази тайнствена сила, способна да добие енергията на камъка, да даде раждането на Бог, която е символичен израз на lapis"a, на алхимическото злато, Aurum Pota-bile, което може да се пие и което дарява Вечен Живот. Тя е сома, хаома, Anna Perenis, квинтессенцията, философският елексир. В нашите народни приказки, където се разказва как Героят изстисква вода от камъка, се говори точно за това...                                
Името Митра от санскрит се превежда като добър другар, верен приятел, сигурен партньор. Митра е всеки един месия на Слънцето, сключил договор между него и себе си, всеки един вестител на Светлината и защитник на Свободата. Митра е Героят, обрекъл себе си и посветил се на Непобедимото Слънце, с което се е слял. От посвещаването в Мистериите на Митра произлиза и ръкуването с дясната ръка като символичен израз на партньорство и на приятелски поздрав. Нито гърците, нито римляните, нито египтяните имат подобен поздрав, защото inctio dextrarum произлиза от култа към месията Митра. Инициаторът - Pater sacrum, mystagogus, посветителят е приветствал по този начин адепта, хелиодрома, инфантът, който се готви да се превърне в Герой или Митра и да сключи пакта със Слънцето.
Защото Митра е нищо друго, освен върховна степен на посвещение в Мистериите на Светлината - шестата поредна е хелиодромус - вестителят на Слънцето и има за атрибути факела и ореола от лъчите, а седмата - последна степен - Отец/Патер - фригийската шапка.                                                                 image                                 Статуетка на Озирис                        

 Митра е и Озирис, Дионис, Аполон, Сабазий (което означава Свободен).Херодот загатва, че Митра е и име на Афродита...


image
Седемте степени на посвещение са: гарван, нимфа, боец, лъв, персиец, Слънценосец/Вестител на Слънцето (Heliodromus) и Отец/Патер.                                                                                                              
Сред многото названия са: „Истината”, „Светлината”, „Добрия пастир”. Името на Митра царяло болните и правило чудеса. Той можел да даде милосърдие и вечен живот, а на последователите си вдъхвал надежда. На него принадлежат думите: „Този, който не яде от тялото ми и не пие кръвта ми, така че да е едно с Мен и Аз едно с него, никога няма да бъде спасен”, затова неговите последователи правели обреди с хляб и вино. Митрейците също се кръщавали точно както християните, само че вместо вода използвали биволска кръв.
Малко след зимното слънцестоене се провеждал фестивал на 25-ти декември, който празнувал раждането на Митра. Рождението му станало в пещера, където го посетили пастири и дарили с подаръци. Преди да умре, Митра направил последна вечеря с 12 свои ученици, а проливайки кръвта си и възкръсвайки, той избавя човечеството от греха. Митра проповядва за апокалипсис, ден на възмездие, когато мъртвите ще бъдат върнати към живот, а самият той ще дойде на Земята за втори път и окончателно ще победи злото.

Сет: е противникът на светлината и господар на мрака, на всичко което гори и поглъща. В по-късни периоди, той е отъждествяван с гръцкия дух Тифон, който имал тяло на змей. Името на Сет по-късно се превръща в Сетхен (ясно прилича на английското Сейтан).

image
Хор: този древно-египетски бог е роден около 2000 години преди н.е. от девствената Изида. Появява се звезда в небето, която известява за неговото рождение. Смятан е за бого-човек, цар, на когото е отредено земното царство. Хор е кръстен, когато е 30 годишен, с вода от Ануп Кръстител. Имал е 12 последователи-ученици. Отнесен е от Сет на възвишение (хълм), където двамата водят битка. По-късно Хор съживява баща си Озирис, убит от Сет, в чест на което започват тържества, на чието място се празнува днешен Великден.

В египетската религия, единният бог има три проявления или форми, които заедно изразяват неговата същност (Атум-бащата, Хор-сина и Ра-светия дух).                                                                                  
В нордическата митология Фриг е аналогът на Анахита - майката на Митра.Тракийският цар Один /главният бог при скандинавците и съпруг на Фриг/ е Ахура Мазда при иранците. Один означава Един, Първи сред боговете. И Один и Фриг са от така наречените богове АСИ.  
                                    image                                                             
Асар е и египетското име на Озирис. Ас Ар означава Голяма светлина. Ахура/Аура/ на гръцки Аврора/ Мазда е с абсолютно същото значение - Огромна аура/Голямо Сияние. И веднага правим аналога между светата троица Асар /Озирис/, Ахура, Один - Отецът-бог, Изида/Асир, Ашорет, Фриг - Богинята-Майка и техния син респективно Хор, Митра, а при скандинавците-Балдур.                                               image                                                    Балдур/Балдр е син на главните нордически богове тракийците Один  и Фриг и е олицетворявал Слънцето и светлината на деня - аналог на Аполон и Митра-богът на слънчевата/дневна светлина. Митра означава също и дневна светлина, изгрев. Бал - тази съставка в името на Бога-Слънце при скандинавците я имаме и при: Балгите=белгите=беласците =пеласгите.
Името беласи означава Бел Аси = Слънчеви Азове, Слънчеви Богове. Думата бал/бел/бял и сега я има в Българския език и означава бял, блестящ, светещ. Аси/ази/азера означава богове - азер - синове на Аза. Аз/Ас и сега се употребява като смисъл на бог. От думата аси/ази-богове идва и името Азия - територия на боговете. Бел Ас = Бял Бог. Ас и Аз е едно и също - божествено самосъзнание - божествена светлина. 
                image                                                             
Преди около хиляда и седемстотин години поклонниците на Митра са били повече отколкото тези на Христос. Благодарение на високата си популярност сред войниците на Римската Империя, култът към слънчевото божество преживява своя апогей. Всъщност не е имало особена разлика в добродетелите на митраизма и християнството. Това е станало причина за техния бърз синтез, денят на Митра –двадесет и пети декември, бива приет за дата на рождеството на Спасителя. Вярата в победата на доброто и светлината намират продължение в следването на Христовото учение, което проповядва любов и милосърдие както и митраизма...

Как и кога обаче се е зародил митраизма, кой е първия народ имащ култ към Митра, какво означава името на това божество? Повечето хора смятат митраизма за източна религия, Митра дори е обявен за ирански бог...дали е така обаче? Да оставим на страна различните мнения и да погледнем фактите.

Първото споменаване на бог Митра ( под името Митрасил) е станало не в Иран, или Индия, а в Мала Азия обитавана от траки още в най-дълбока древност. До нас е достигнал един древен документ – мирния договор между хетския цар Супилилиума и митанския владетел Шативаза. Текстът е датиран 1400-1380 пр. Христа (C.A.Wauters, Mithras, Anks-Hermes BV, 1985, p. 13). Митра (Митрасил) е почитан от митаните, които са били най-добрите бойци-колесничари и коневъдци (както и траките). При тях името на бога на слъцето е документирано повече от хиляда години по-рано отколкото в най-ранните санскритски и авестийски писания. Някои смятат, че митаните са индо-арийци, дошли в Мала Азия от Индия, но това е невъзможно защото нито по печатите на Мохенджо Даро, Лотал, Харапа, нито по скали и т.н. има изображения на коне, или пък са намерени останки от коне ( в периода 2100-1700 пр.Христа)...а както вече отбелязахме митаните (чийто бог е Митра) са конен народ и то един от най-силните за времето си. Не трябва да забравяме, че конят е опитомен в черноморските степи, а не в Индия. Пак в черноморските степи са най-ранните могилни погребения като тези на арийците... Най-ранното изображение на свастиката –арийски слънчев символ, е намерено в...България, Варненския некропол – пето хилядолетие преди Христа...

Известния езиковед Б. Хрозни отъждествява имената митани и меди (мидийци) в Ancient History of Western Asia, India and Crete, Artia, 1952, p.113. Това обяснава твърдението на К.Ваутерс, че името на Митра не е персийско, а принадлежи на медите (C.A.Wauters, Mithras, р,19). За този древен народ, от чиито среди произхожда великия Заратустра се знае твърде малко и поради това някои смятат медите за азиаци по произход. Това обаче не отговаря на истината, тези хора само са оказали културно и езиково влияние върху редица азиатски народи. Според Херодот старите перси са били покорени от медите в далечното минало ( История I-102). Като всеки подвластен народ дедите на иранците са взаимствали много неща от медите, на които по право принадлежи култа към Митра.

Нека видим чии роднини са медите. Плиний Стари свидетелства, че медите са предци на сарматите ( Естествена История, VI-v-19). Прокопий пък допълва, че сарматите принадлежат на семейството на гетите (История на Войните III-ii-2-3). Гетите обаче са тракийски народ, който през VII-ми век се свързва в съюз със своите близки роднини мизите (наречени още българи) и така независимостта на Дунавска България е извоювана.

За мнозина звучи странно, нали? Трудно е да се възприеме веднага, че ние имаме връзка със сарматите, а и с медите, чийто бог е Митра. Нека разгледаме обаче още едно свидетелство на Херодот. Бащата на историята твърди, че на север от река Дунав, чак до Адриатическия залив (днешна Словения) земите били обитавани от хора наречени сигини, те били от рода на медите и били облечени като тях
( История -V-9). В описания регион топонимите и хидронимите са обясними на тракийски език. Намиращите се на север от Дунав селища и реки като Руси Дава, Аки Дава, Бури Дава, Пата Виса, На Бари(с), са сродни на локализираните на юг от Дунав- Капи Дава, Бреге Дава, Виса, Темон Бари...Материалната култура от делтата на Дунава до Адриатическия залив е тракийска, погребенията също са от тракийски тип. Това е доказателство, че медите и произхождащите от тях сигини принадлежат на тракийската общност. Това, че някои тракийски племена са мигрирали в Азия не ги прави автоматично азиатци по произход.

image
 
Във Веда има Митра, който често върви заедно с Варуна - брат му и ги споменават заедно Митра-Варуна. Те са Деви и са божества, свързвани със Слънцето, макар в Индия да си имат Слънчев Бог, наречен Surya.Митра и Варуна владеят световните води. Митра контролира дълбините на океана, а Варуна по-горните части на океана, реките и бреговете. Освен това за Митра са свойствени изгрева и деня, който се издига от морето, а Варуна се свързва със залеза и нощта, които потъват под неговата повърхност.
Митра-Варуна са изобразявани като седнали един до друг в златна колесница, водена от седем лебеда.
Смята се, че Митра и Варуна поддържат небето и земята с техните обширни океански води.                                                                                                        
                               
Да се върнем на Митра и да разгледаме по-подробно особеностите около него. В договора на Шативаза и Супилилиума се споменават и други богове, а именно Варуна. В “Риг Веда” Митра е почти винаги заедно с Варуна, говори се даже за Митра-Варуна. В двадесет и четири песни на “Риг Веда” Митра е споменат заедно с Варуна, и един път сам ( H.W. Obbink, Cybele, Isis, Mithras, De Erven F.Bon N.V. 1965, p. 95-96). За името на Варуна са правени много спекулации, свързват го с дъжда, водата, покритие...но забравят, че се касае за аспект на слънцето. Варуна се обяснява прекрасно със старобългарската дума ВАРЪ – жега, горещина. Жегата и горещината пасват съвсем логично на слънцето. Наставката УНА във Варуна е също наша, тя отговаря на УНЪ в Гостунъ (стар български княз), среща се също и в български лични имена като Баткун, Благун, Драгун, Славун, Добрун, Перун, Ярун, Белуна, Братуна...Виждаме, че не само етимологията, но и морфологията на името Варуна са български.

Какво би било тълкуването на името на Митра тогава...то трябва също да отговаря на някакво качество на слънцето понеже както Митра, така и Варуна са имена, аспекти на слънцето. Името Митра означава светлия, чистия и е изведено от старобългарските думи МЫТИ – мия, правя чист, почиствам, МЫТО-награда, дар, заплащане ...в злато – сияен метал( мидха е индо-арийската дума за награда, заплащане). Абсолютно същата семантика притежава и едно друго индо-арийско име на слънцето - Читра Аркис. Читра означава чист, сияен, светъл, а аркис отговаря на яркост.

Митра е едно от най-древните тракийски имена на слънцето. Не случайно този бог се изобразява с тракийски дрехи, такива каквито са носили гетите и фригите, които са почитали божеството на светлината под името Митра Бата - Господаря Митра. (фригийски надпис Nphr. – 48).                                                                   
Следва да се отговори на въпроса – След като Митра е по произход тракийско божество как култа към него попада в Персия и Индия? Отговора е лесен, има доста исторически извори свидетелстващи за тракийски поход към Индия. Старите автори Филострат, Еврипид, Хигиний, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Ноний, Плиний и др. говорят за това. Ариан дори приписва на тракиеца Дионис създаването на индийската цивилизация, като добавя, че Дионис дал и религия на индийците. Религията на индийците е запечатана във Ведите където са споменати Митра и Варуна. (Обърнете внимание, че веда е тъждествено на старобългарската ведь-знание).

От Херодот пък знаем, че медите ( сродни на тракийските гети) са покорили персите в древността и са ги повлияли значително. Персийската сатрапска система на управление била взаимствана от медите ( История – I- 134).Ето, никак не е трудно да се обясни как вярата в древното тракийско божество попада сред перси и индийци.

Някои ще попитат -Защо тогава Митра не е известен като тракийски бог? В интерес на истината и археолози, и езиковеди знаят прекрасно, че Митра е тракийски бог, знае се много добре, че фригите са почитали слънцето под името Митра Бата. Името на тракийския бог се чете пределно ясно на надпис Nphr. – 48. Епитетът Бата обаче май е неудобен за някои личности понеже показва връзка с българските лични имена Бат, Бато, Батой..( Бат Баян означава господаря Баян). Премълчаването на тези изключително важни подробности определено не е научен метод. С укриването на тези данни се създава една изкривена и неверна историческа картина...

Има и други фактори допринесли за слабата известност на факта, че траките са почитали Митра много преди римляните, и др. европейски народи. Не трябва да забравяме, че култа към Непобедимото Слънце първоначално не е бил всенародна религия, а мистерия предназначена за ограничен брой хора. Това е основната причина да се знае твърде малко за ранното почитане на Митра в Тракия. Всъщност на Софокъл е било известно, че слънцето е върховен тракийски бог ( Д.Попов, Гръцките интелектуалци и Тракийския свят, Издат. Лик, София, 2010, стр.98)...По неизвестни причини по-късните автори премълчават това...

Ето и нещо друго, през V-ти век преди Христа Херодот смята, че траките имат малко богове: Арес, Дионис, Артемида и Хермес (История, IV-7). Благодарение на посветителски надписи, а и сведения на други стари автори става ясно, че предците ни са почитали много други божества. Според Владимир Георгиев до втората половина на 20-ти век са изследвани около 160 тракийски теонима.( V.Georgiev, La Religion Thrace, Noi Tracii, XII-104-105, Iulie –Aug. 1983, s. 9-14). Тези данни показват колко малко са знаели гърци, римляни и др. за религията на нашите предци. Напълно естествено е, че след като култа към Митра е бил мистерия, той е останал дълго време незабелязан.

Още един пример може да се даде със Сбелсурд. Херодот изобщо не споменава този тракийски бог, Тукидит, Страбон, Плиний, Мела също не са го забелязали, но е факт, че Сбелсурд е тракийско божество, чийто култ е преминал дори при келтите (A.Holder, Altkeltischer Sprachschatz- Belsurdos).

Влиянието на траките върху европейските народи е огромно. Тракийските Арес, Дионис, Атис, Бендида, Кибела, Земела, Сбелсурд, Берекинтия са почитани от гърци, римляни, етруски и келти. Иполит дори твърди, че религията на келтските друиди е основана върху учението на тракиеца Залмоксис. Щом толкова много тракийски божества, а и доктрини са били приети от други народи, то какво пречи Митра да е бил приет от перси и индийци?
Всеки непредубеден изследовател би определил Митра за древно тракийско божество, чийто култ е приет от индийци и перси благодарение на тракийските миграции в Средна Азия.

1.Имаме исторически извори за тракийски поход към земите на перси и индийци.

2.Има историческо свидетелство, за това, че траки дават религия на индийците.

3.Има исторически извор за това, че принадлежащите на тракийската общност меди са повлияли персите.

4.Съществуват археологически находки от Средна Азия имащи прототипи в Тракия. Това показва, че историческите извори отговарят на истината.

5.Името на Митра не е персийско, а медийско, този народ пък е сроден на траките.

6.Митра е представян като тракиец, облечен е с тракийски дрехи.

7.Траките го почитат под името Митра Бата, като частицата бата означава господар.

8.В митраистките мистерии се жертва бик, а при персите това е нещо непознато. За сметка на това тракийските култове познават тавроктонията.

9.Софокъл свидетелства за това, че слънцето е върховния бог на траките.

В допълнение:
image

-Изразът "Нека бъде светлина" е откраднат от тиванска епика на сътворението.
-Процесът на Сътворението е откраднат от Египетското сътворение. Яхве се слага на мястото на египетската Пта.
-Персонажите на Адам и Ева са откраднати от египетските Геб и Нут.
-Произходът на Ева от реброто на Адам е откраднат от епика на Енки.
-Падението на Адам и Ева и загуба на безсмъртието са откраднати от месопотамска история на Адапа.
-Непорочното зачатие на Дева Мария и раждането на Исус в пещера е откраднато от това на Изида и раждането на Хор.
-Рождението на Христос е откраднато и от рожденията на Митра, Озирис, Дионис и Адонис, които са също на 25-ти Декември.
-Персонажите на Кайн, Авел и Сет са откраднати от Озирис, Хор и Сет.
-Конфликтът между Кайн и Авел е откраднат от този между Сет и Озирис, а понататъчното развитие на историята- от шумерските Думузу и Енкимду.
-Самсон е откраднат от Херакъл, а ослепяването му- от Едипт.
-Спускането на "небесна стълба" е откраднато от египетската приказка за Ре-Херакте.
- Историята за Якоб и стълбата е открадната от Египетски погребални ритуали за покойния цар.
-В зависимост от възрастта му, персонажът на Моисей е откраднат от:
цар Саргон- рождението и изоставянето му в реката
лутането в пустинята е базирано на Бакхус, както се разбира от Химни на Орфей
- 40те години в пустинята са откраднати от битката между Сет и Хор, която продължава в пустинята 40 дни и 40 нощи
-Ной е откраднат от шумерския Зиусудра.
-Нимрод е откраднат от египетския фараон Сезострис.
-Исаак е откраднат от индуския Рохита- синът на цар Харискандра.
-Дванайсетте племена на Израел както и дванайсетте ученици на Христос са базирани върху дванайсетте знака на зодиака.
- Персонажите на Лот и жена му са откраднати от Орфей и Евридика.
-Якоб и Исай са откраднати от Хор и Сет.
-10-те божи заповеди са откраднати от тези на Хамураби; Яхве се поставя на мястото на шумерския бог на слънцето Шамаш (познат и като Азазел) и Ишкур. Ясно личат и паралели с египетската Книга на мъртвите.
-Битката между Давид и Голиат е открадната от тази между Тор и Рунгнир (Тор хвърля чука си, удряйки Рунгнир в челото).
-Книга на поговорките и писанията на Еклесиаст са откраднати от египетските учения на Пта-Хотеп.
-Девствената Дева Мария е открадната от Астарот.
-Йоан Кръстител е откраднат от Ануп (кръщелникът на Хор). И двамата биват обезаглавени.
-Юда е откраднат от Сет.
-Матей е откраднат от Тот.
-Тома от Тамуз.
-Думите на Исус: "Този, който не яде от тялото ми и не пие кръвта ми, така че да е едно с Мен и Аз едно с него, никога няма да бъде спасен"- всъщност са думи, гравирани на храм в чест на соларния бог Митра.
-Около 1000 години преди Исус, наричан "Бог пастир", "Светлината на света" и правещ ритуални обреди с вино и хляб, е персийският бог Митра.
-Християнският кръст е срещан като символ хиляди години преди християните да го "заемат".
-Стотици години преди Исус, бог Дионис/Рама е заченат непорочно. Пътувал е с учениците си, проповядвайки и вършейки чудеса, включително и превръщането на вода във вино. Среща гнева на религиозните власти, защото се наричал "син божий". Позволява да бъде заловен и е екзекутиран като бива разпънат, за да възкръсне от гроба след 3 дена.
image                                                             цитати от .sparotok.blog.bg/       image  
КИБЕЛА ,КАДУЦЕЯ ,СИБИЛИ.Коя е Апи – богиня от пантеона на скитските богове                                                                                                                                                                               



Гласувай:
4



1. tzarkarui - Прекрасна статия. Спароток винаги ...
25.11.2014 08:55
Прекрасна статия. Спароток винаги е бил на ниво (независимо от нашите различия относно рязаночорковия юдаизъм и ристиенството). Винаги съм твърдял, че рязаните чорки (пластелинчета) от племенцето Ядава са цапцарапнали (по племенен обичай) Кришна и Арджуна от Митра и Варуна. Има обаче дребна разлика - Кришна и Арджуна са "основателите" на перверзията, и първата хомосексуална двойка, като хомосексуализма и педофилията са разпространени от племенцето на грците (произлизащо от Дан - едно от ужким 12тте племена), и техния основател Яван (съюзник на Кришна). Има и още една разлика - Митра и Варуна са БЕЛИ хора - Кришна и Арджуна са чернилки (джагали).

Един факт, който не може да се отхвърли с лесна ръка - - датата на "смъртта" и на Хор, и на Кришна е 3102ВС (19 август мисля, че беше) - това е и датата на началото на Кали Юга (въпреки, че истинската дата е 3114ВС - годината на битката на Кришна срещу арийците).
цитирай
2. tzarkarui - Аа, да, щях да забравя. В Рик Веда ...
25.11.2014 10:13
Аа, да, щях да забравя.
В Рик Веда (най-автентичната веда) се споменава Митра и Варуна. Обаче Кришна не присъства. Което означава, че автентичния е Митра, а Кришна е цапцарапнат от джагало-еврейското рязано племенце Ядава (първоначално обитаващо мястото Сатана в Индустан).

Слънчево-лунния символизъм присъства многопластово чак до Ромул и Рем.
цитирай
3. budha2 - Да
24.08.2016 19:21
Митра е цапцаратнат и наречен Кришна - всепревличащ, името са плагиатствали от тракийската дума кръшен/кршна с кръшна всепревличаща снага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685006
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031