Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 00:43 - Тромпетите на Бога
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3080 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок, който ще ви покаже какво идва в света. Днес учителят е Брат Грег.

Господ изисква да имаме свето събрание в събота и ние изпълняваме това. По това се различаваме от болшинството църкви днес в света.
Това е Църквата на Бога и това е съботата на Бога.
От времето на Моисей, Господ е използувал тромпети за да извести различни важни събития.
А всичко, което вършим е на базата на нашата вяра. Точно както Господ каза на Израел да поставят кръвта на вратите си-не, че той дойде и я постави, но те трябваше да я поставят. Според вярата ни е!
Тези тромпети ни показват какво ще става и също ни показват и какво е било. Това, което е било вече-това и ще се повтори. И ние все още се занимаваме с това, което е било от началото-Божиите Празници например-не се променят!
Ще започнем от Исаия 46 глава. Господ ни показва какво е било в миналото и същото ще се повтори в бъдещето.

9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,

Няма Бог като нашият Бог. Той не е Бога на Коледата, на Великдена и на неделята, на когото се кланя света-не! 
 
10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно;

Казва краят от началото и още от самото начало показва, какво ще стане. Ето-ние не виждаме още третият Храм, но знаем, че ще го построят. Знаем, че ще започнат жертвоприношенията! Знаем, че човекът на ненавистта ще седне в храма. Те обаче не знаят нищо от това, което ние знаем. И всичко, което ние вършим е напълно различно от това, което те вършат в днешните църкви.  

Откровението 4 глава-хората казват, че Откровението е страшна книга. Какво й е страшното? Тя ни показва какво идва.

1 След това видях, и ето врата отворени на небето; и предишният глас, който бях чул да говори с мене като тръба, казваше: Възлез тук, и ще ти покажа това, което трябва да стане подире.

Господ казва, че ще ни покаже какво идва в бъдещето. Ние гледаме на бъдещето чрез миналото и това е нещо велико. Защото например тромпетите са били тогава-ще бъдат и в бъдещето.
Нека видим Матей 28 глава

18 Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята.

Всяка власт беше дадена на Исус след като Отец го възкреси-когато ние излезем от гробовете при първото възкресение ще имаме също всяка власт! 
 
19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,

И това е, което ние вършим-учим всичките народи на „Така казва Господ” И да пазят това, което Господ е заповядал! 
 
20 като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]. 

 Хората учат другите хора да не изпълняват това, което Господ казва! Те използуват части от стихове за да ви учат на лъжи. Нека видим това-Колосяните 2

16 И тъй, никой да ви не осъжда за това, което ядете, или което пиете, или за нещо относно някой празник, или новомесечие, или събота;

Те ви казват, че тук Павел отменя Закона и Празниците. Но дали е това, което вие мислите, казва Павел? Вие забравяте, че Павел е бил фарисей прекрасно познаващ Закона и пазещ го с всичките си сили.
 
17 които са сянка на онова, което ще дойде, а тялото е Христово.

Но ето-Празниците и всичко останало е само сянка на това, което ще дойде! Тоест-Празниците на Бога ни показват бъдещето. 

Нека видим Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 

Това са Празниците на Бога!

23 Господ още говори на Моисея, казвайки: 24 Говори на израилтяните, като речеш: В седмия месец, на първия ден от месеца, да ви бъде тържествена почивка, спомен с тръбно възклицание, свето събрание. 25 В него да не вършите никаква слугинска работа и да принасяте жертва чрез огън Господу. 

Това е Празник на който се надуват тромпети. Той ни показва нещо. А жертви вече не се принасят. Защото Исус вече умря на кръста.
Но нека видим какво става при тромпетите...
Псалм 81

3 Засвирете с тръба на новолуние, На пълнолуние, в деня на нашия празник. 4 Защото това е закон за Израиля, Наредба от Якововия Бог. 

Когато е определено, а не когато си поискаме.
Нека видим Числа 10 глава и да видим значението на тези тромпети. Защото те имат голямо значение.

1 И Господ говори на Моисея, казвайки: 2 Направи си две сребърни тръби; изковани да ги направиш; и да ти служат за свикване на обществото и за дигане на становете. 3 Когато засвирят с тях, нека се събере цялото общество с тебе до входа на шатъра за срещане.

Ето смисъла на тези тромпети. 
 
4 Ако засвирят само с едната тръба, тогава да се събират при тебе първенците, Израилевите хилядници. 5 А когато засвирите тревога, тогава да се дигат становете, които са разположени към изток; 

Виждаме какво е значението им и тук. Но кой надува тромпетите

6 и когато засвирите тревога втори път, тогава да се дигат становете, които са разположени към юг. Да свирят тревога, за да се дигат. 7 А когато има да се събере събранието, да свирите, обаче, без да засвирите тревога. 8 И тръбачите да бъдат свещениците, Аароновите синове; това ще ви бъде вечен закон в поколенията ви. 

Вижте-те ще свирят за винаги и кои ги надуват-свещениците.
Нека видим Откровението 1 глава

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око,

И ще го види всяко око-обърнете внимание-всяко!

и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин. 

8 Аз съм Алфа и Омега, казва Господ Бог, Който е, и Който е бил, и Който иде, Всемогъщият. 

И да-Исус е Всемогъщ! Това е за Свидетелите на Йехова които твърдят, че Исус не е Всемогъщ.
Изход 19 глава и да видим отново значението на тромпетите

9 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, Аз ида при теб в гъст облак, за да чуят людете, когато говоря с тебе и да те вярват вече за винаги. И като каза Моисей Господу думите на людете, 10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си; 11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде. 14 И тъй, Моисей слезе от планината при людете и освети людете; а те изпраха дрехите си. 15 И рече на людете: Бъдете готови за третия ден; не се приближавайте при жена. 

Господ изисква да сме чисти, когато се явим пред Него. За това не можем да ядем каквото си искаме, нито пък да се явим с нечисти дрехи.

19 И когато тръбният глас се усилваше Моисей говори, и Бог му отговори с глас. 20 И Господ слезе на върха на Синайската планина. И Господ повика Моисея до върха на планината; и Моисей се възкачи. 

И тромпетите показваха идването на Господа.
Нека видим Исус Навиевият 6 глава-и тук се повтаря същото нещо и свещениците ще свирят с тръбите. А ковчега на Завета показва присъствието на Господа.

1 (А Ерихон беше заключен и затворен поради израилтяните; никой не излизаше и никой не влизаше). 2 И Господ рече на Исуса: Ето, предадох в ръката ти Ерихон, царя му и силните му и храбри мъже. 3 Ходете, прочее, около града, всички военни мъже, и обиколете града веднъж; така да правиш шест дена. 4 И седем свещеника нека носят пред ковчега седем гръмливи тръби;

Ето-ковчега представя присъствието на Бога

и на седмия ден обиколете града седем пъти, и свещениците нека свирят с тръбите. 

6 Тогава Исус Навиевият син повика свещениците и рече им: Дигнете ковчега на завета, и седем свещеника нека държат седем гръмливи тръби пред Господния ковчег.

Обърнете внимание-те показват идването на Бога! 
 
7 Рече на людете: Минете та обиколете града; а въоръжените нека заминат пред Господния ковчег. 8 И тъй, след като говори Исус на людете, седемте свещеника, които държаха седемте гръмливи тръби пред Господа минаха, и свиреха с тръбите; и ковчегът на Господния завет вървеше подире им. 
10 А Исус заповяда на людете, като каза: Да не викате, нито да се чуе гласът ви, нито да излезе дума из устата ви, до деня, когато ще ви кажа да извикате; тогава извикайте.
15 А на седмия ден станаха рано, при пукването на зората, и обиколиха града седем пъти по същия начин; само тоя ден обиколиха града седем пъти. 16 И на седмия път, като свиреха свещениците с тръбите, Исус рече на людете: Извикайте, защото Господ ви предаде града. 17 И градът и всичко що е в него ще бъдат обречени на Господа; само блудницата Раав, да остане жива, тя и всички, които са в къщата с нея, защото скри пратениците, които проводихме. 
20 И тъй, людете извикаха и свещениците свиреха с тръбите; и като чуха людете тръбния глас, и като издадоха людете гръмлив вик, стената падна на мястото си; и людете влязоха в града, всеки право напред, и превзеха града.

При идването на Бога ще е същото-защото така е било.

21 И обрекоха на изтребление с острото на ножа всичките в града, мъже и жени, млади и стари, и говеда, овци и осли.

И тогава Вавилон Велики ще бъде свален. Няма да останат нито Римски католици нито баптисти нито евангелисти... Ще бъде само една Църква-Църквата на Бога!

24 И града и всичко в него изгориха с огън; само среброто и златото и медните и железните съдове туриха в съкровището на Господния дом.

Ще видим и 2 Солунци 2 глава-защото някои ни казват, че Исус може да дойде по всяко време-не е вярно! Има неща които трябва да се сбъднат първо.

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. 
3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, 4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог. 

Знаем, кой се отказа от поста си неотдавна... Ще видим, кой ще го замести и дали ще е човека на ненавистта. Но вижте-не може да стане докато тези неща не се изпълнят. Този човек ще седне в Храма в Ерусалим и ще се обяви за бог.
Нека видим как ще е когато това стане-Матей 24 глава

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),

За този същият говори Павел в 2 Солунци. 
 
16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините; 17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си;

Ще стане много бързо. Дори няма да имате време да се върнете в къщи за да си вземете нещата... 
 
18 и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си. 19 А горко на непразните и на кърмещите в ония дни!

Тогава как ще родят те-ако нямат белега на звяра? Никой няма да иска да се занимава с тях, нито пък храна ще могат да купят... 
 
20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден; 

Такива времена не е имало, нито ще има повече.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. 

Но нека да видим Исаия 35 глава-за да видим какво ще стане с истински вярващите хора. Защото ако Господ е с нас-кой ще е против нас?

3 Укрепете немощните ръце, И утвърдете ослабналите колена. 4 Кажете на ония, които са с уплашено сърце; Укрепете се! не бойте се! Ето вашият Бог! Възмездието ще дойде с Божие въздаяние: Той ще дойде и ще ви избави.

Защото Господ никога не изоставя тези които го любят и пазят неговите заповеди.
Нека видим Данаил 11 глава 

31 И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение.

Това е езичник и ще извърши тези неща, защото подражава на Исус.

33 И разумните между людете ще научат мнозина; при все това, ще падат от меч и от пламък, чрез пленение и чрез разграбване, много дни.

Но тези които имат разбирането ще се опитват да говорят на хората, но ще бъдат убити...

35 Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, та да се очистят и да се избелят, до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.

Когато това се случи, никой няма да има време за празни приказки-ще трябва да бягате! Всичко ще е така.
Нека видим Откровението 6 глава-за да видим, че Господ прави точно това, което е казал, че ще направи. И тук ни казва какво ще става. Ние вече го прочетохме в Матей 24 глава. Тук говорим отново за Деня на Господа. И Великата Скръб е 3.5 години.

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв;

Тромпетите още дори и не са свирили-това е само 6 печат. 
 
13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; 14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 
15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои? 

Вижте-гневат на Бога идва чак тогава. Днес хората не искат да вършат нищо добро и всичко, което вършат става все по-зло. И Господ ще се разправи с тях. И никой не може да устои на гнева на Бога!
Нека видим Софония  1 глава. Тези неща идват скоро. В същото време в Ерусалим се приготвят сериозно за построяването на Третият Храм! И когато го построят-това ще е основният знак за второто идване на Исус Христос.

7 Мълчи в присъствието на Господа Иеова, Защото е близо денят Господен; Защото Господ приготви жертва, Освети поканените Си.

Знаете какво се прави с жертвата-нали? Бива убита. 
 
8 И в деня на жертвата Господна Ще накажа първенците, и царските чада, И всички, които са облекли чуждестранни дрехи. 

Вижте за какво говори Господ тук! Ще накаже тнези хора.

14 Близо е великият ден Господен. Близо и много бърза, - Гласът на деня Господен; Там ще извика горчиво и силният. 15 Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла, 

Ден на тромпет, който ще прогласи какво ще направи Исус!

16 Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите. 17 Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии. 18 Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята. 

И богатите няма да могат да се избавят от този ден чрез богатствата си! Няма да има прошка за никой, който е вървял против Бога.
Нека видим Еремия 42 глава. Господ никога няма да изостави тези които изпълняват заповедите му.

11 Не бойте се от вавилонския цар, От когото се страхувахте, Не бойте се от него, казва Господ; Защото Аз съм с вас за да ви спася И да ви избавя от ръката му.

Царя на Вавилон-папата... Какво мислите е Вавилон днес? Римо католическата църква с дъщерите си-всичките православни и протестантски църкви...
Нека видим Откровението 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. 2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.

Тези които обичат Бога и пазят Закона от Израел, ще бъдат подпечатани. 
 
9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, 
13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли? 14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето. 

И ние които следваме Бога както Бог изисква-ние сме изпрали дрехите си в кръвта на Агнето!
Нека видим Откровението 14 глава-за да видим, какъв е този печат
 
1 И видях, и, ето, Агнето стоеше на хълма Сион, и с Него сто и четиридесет и четири хиляди, които носеха Неговото име и името на Неговия Отец, написано на челата им. 

 
Какво е това с което са подпечатани-учението на Бога! Те пазят всичко, което Бог е заповядал. Те пазят Законите, пазят Празниците, те са обрязани. Дори и езичниците-ако искат да са с Бога-трябва да вършат същото нещо!
Нека видим Откровението 8 глава-това е Закон, който е даден на целият свят!

1 И когато отвори седмия печат, настана мълчание на небето около за половин час. 6 И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят.

Всеки път когато ангел затръби-става нещо ужасно на земята.
Нека видим Откровението 15 глава

1 И видях на небето друго знамение голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв. 6 и седемте ангела, които държаха седемте язви, излязоха от храма, облечени в чисти и светли ленени дрехи и препасани през гърдите със златни пояси. 7 И едно от четирите живи същества даде на седемте ангела седем златни чаши, пълни с гнева на Бога, Който живее до вечни векове. 8 И храмът се изпълни с дим от славата на Бога и от Неговата сила; и никой не можеше да влезе в храма, преди да се свършат седемте язви на седемте ангела. 

Ще бъде страшно, сестри и братя, за хората които са си избрали да служат на Сатана. Дори и да поискат да умрат-няма да могат...
Откровението 8 
 
7 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева. 

Нека видим сега 16 глава за да видим гневът на Бога

1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв.
2 И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ.

Господ ще се разправи с тези които са получили белега на звяра!
Откровението 8 глава

8 И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, се хвърли в морето; и третата част от морето стана кръв,

Откровението 16 глава

3 Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря.

Всички живи същества в моретата измират...
Откровението 9 глава-ще видим какво ще става тук-идва войната в света. Знаете, че в последно време все се говори за войни и военни слухове.

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога, 14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат. 15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците. 

Те ще избият третата част от хората на земята! Но кои са те-ето ги

16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.

Това са Руснаците и техните съюзници...
Откровението 16 глава

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.

Сега нека видим Йоил 2 глава-защото Господ ни подготвя за това, което идва и скоро

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо,

Ние прочетохме в Откровението за тази армия-200 милиона! 
 
2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен, Бързащ като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни, на които не е имало от века, Нито подир тях ще има до годините на много поколения.

Повече никога няма да има такава армия. Представете си дори оръжията които имаме днес. Представете си каква война ще е това. 
 
3 Огън пояжда пред тях, И пламък опаля подир тях; Земята пред тях е като Едемската градина, А зад тях гола пустиня; Да! нищо не е избегнало от тях.

Представете си това-пред тях земята е като градината на Еден... Зад тях е пустиня. Нищо не е останало. Никой не е избегнал унищожението и нищо не е. 
 
4 Видът им е като вида на коне; И тичат като конници. 
5 Като тропот от колесници се чува Като скачат по върховете на бърдата, Като пращение на огнен пламък, който пояжда тръстика, Като шум на силни люде опълчени на бой.

Дори и да избият много от тях-няма да личи, че някой е паднал-другите ще заемат местото им.

6 Пред тях племената се измъчват, Всичките лица побледняват. 7 Те тичат като юнаци; Като военни мъже качват се на стената, И маршируват всеки в пътя си Без да развалят редовете си. 8 Не се тласкат един друг; Маршируват всеки в своя път; И даже като падат около оръжията Не спират вървежа си. 

Господ ги праща за да накажат този, който е дал фалшивата религия на света-запада и папата.

9 Спускат се върху града, Тичат по стената, Качват се по къщите, Влизат през прозорците като крадец. 10 Земята се тресе пред тях, Небето трепери, Слънцето и луната потъмняват, И звездите оттеглят светенето си. 11 И Господ издава гласа Си пред тая Си войска; Защото станът Му е много голям; Защото е силен Оня, Който изпълнява словото Си; Защото денят Господен е велик и твърде страшен; И кой може да го изтърпи? 

Това е армията на Бога! И те ще избият всички невярващи. За това трябва да сте в Мястото на Безопасност-иначе няма да се отървете от това, което идва. Никой няма да спаси себе си!
Нека видим Исаия 13 глава

3 Аз заповядах на посветените Си, Повиках още и силните Си, за да извършат волята на гнева Ми, - Да! ония, които се радват на Моето величие. 4 Гласът върху планините на множество приличаше на голям народ! Шумен глас от царството на събраните народи! Господ на силите преглежда войнството Си за бой.

Господ ще води битката. 
 
5 Те идат от далечна страна, От небесните краища, Дори Господ и оръжията на негодуванието Му, За да погуби цялата земя. 6 Лелекайте, защото денят Господен наближи, Ще дойде като погибел от Всемогъщия. 

Говори за Исус тук! Той е Всемогъщия

9 Ето денят Господен иде, Лют, с негодуване и пламенен гняв, За да запусти земята И да изтреби от нея грешните й, 10 Защото небесните звезди и съзвездия Не ще дадат светенето си; Слънцето ще потъмнее при изгряването си, И луната не ще сияе със светлината си. 11 Ще накажа света за злината им, И нечестивите за беззаконието им; Ще направя да престане големеенето на гордите, И ще смиря високоумието на страшните. 

Господ ще накаже целият свят!
А Господ няма да им даде да използуват атомно оръжие-Матей 24 глава

22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Откровението 11 глава-седмият тромпет

15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове. 

И ето-Исус и неговите ще царяват за винаги на тази земя!  

18 Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите, и да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш губителите на земята. 
19 И отвори се Божият храм, който е на небето, и видя се в храма ковчега на Божия завет; и настанаха светкавици и гласове, гръмове и трус и силен град.

Ето-Господ ни показва краят от самото начало. И който разбира това-е благословен!
Откровението 16 глава. Вижте-някои имат средства сега и мислят, че ще е така винаги-не е вярно. Ще трябва да оставите всичко зад себе си и да бягате за спасението си. И нищо от това, което имате, няма да ви помогне.

17 И седмият ангел изля чашата си върху въздуха; и из храма излезе силен глас от престола и каза: Сбъдна се. 18 И произлязоха светкавици и гласове и гръмове, и стана силен трус, небивал откак съществуват човеци на земята, такъв трус, толкоз силен. 

Това е краят...Нека видим Йоил 2 глава и ще видим отново този 7 тромпет

15 Затръбете в Сион, Осветете пост, свикайте тържествено събрание;

Това е Денят на Умилостивението! 
 
16 Съберете людете, осветете събранието, Свикайте старейшините, Съберете младенците и сучещите; Нека излезе младоженецът из спалнята си, И невестата из стаята си;

Кой е това-Исус е Младоженеца! Нека го видим когато ще дойде-Откровението 19 глава
 
11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. 12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. 14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий. 16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите. 

Нека видим кои са тези войници на Исус-Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Всичките ангели ще дойдат с него!

1 Солунци 4 глава

16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;

С глас на архангел и тръба! 
 
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. 

Нека видим 5 глава

2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем.

Но ние знаем, кое как става и ще стане, защото ние знаем истината. 
 
3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. 4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 
6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени.

Нека сме трезви от виното на фалшивата религия на света! 
 
7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 
9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос,

Днес се занимахме само с тромпетите-дори и не видяхме кръвта и ужасите които идват.
И искам да добавя, че ако познавате Божиите Празници-знаете целият план на Бога.

Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173132
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031