Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 15:26 - ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ - НЕИЗВЕСТНИЯТ
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 26694 Коментари: 14 Гласове:
3



 

ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ - НЕИЗВЕСТНИЯТ

На 1 февруари 2010 г., Се навършиха 65 години от смъртта на Любомир Лулчев - една интересна и отричана, почти неизвестна мистична личност от историята на нова България.

Лулчев е роден на 1 ноември 1886 г. в Кнежа. Той завършва русенската мъжка гимназия, после учи две години медицина в Букурещ, след което е повикан във Военното училище в София. През 1908 г. е произведен в чин подпоручик. Лулчев единствен спечелва конкурс на военното министерство, благодарение на което заминава за Англия и завършва авиация, като става пилот N0 319 на кралските военновъздушни сили. След завръщането си в България, участвува в Балканската война, където за първи път в света български пилоти използуват самолети за военни цели при обсадата на Одрин.

Участвува в три войни и през 1915 е тежко ранен. Дълго време прекарва в кома. Лекуван е в Германия, след което напуска активна военна служба в армията с 80% инвалидност. Започва работа като подполковник - началник на техническа служба в инженерна работилница в София.

След преврата на 9 юни 1923 г. Лулчев е поканен от работници да поеме ръководството на контрапреврат. Въпреки отказа му, няколко часа след това е арестуван. Освободен е благодарение на застъпничество на министъра Димо Казасов, негов съученик.

През 1919 г. Лулчев се запознава с учението на Учителя Петър Дънов. Изучава хиромантия, френология, графология и астрология и допринася за развитие на тези науки в България. Развива ясновидски способности и написва книгата "Ясновидството и ясновидските предсказания на Лулчев". Пише книгата "Обществен морал и Дънов", публикува много статии. Издател е на вестник "Алфа", "Ратник на свободата" и списание "Живот", сътрудничи на списание "Борба" на Георги Бакалов. Заедно с Крум Кюлявков издава хумористично списание в продължение на четири години, автор е на 16 книги. Автор е на книгите: "Кръстопът", "Думите на Буди-са", "Зазоряване", "Когато ние, живите, станем", "Друг свят", "Генко", "Бунт", "Благословение", повестта "Адепти "и др.

Изнася лекции по радиестезия и характерология в София и страната при голям интерес от публиката. Притежава висока култура и красноречие. Следният цитат от последната дума на подсъдимия Любомир Лулчев при процеса на "Народния съд", дава малка представа за възможностите му:

"Г-да народни съдии! Чудеса в природата няма - има само закони, които, ако знаем, можем да се ползуваме и ние, и околните ни ... Но отричането на фактите, които не разбираме или не можем в момента да обясним, това не е наука. Ако разполагах с време, бих ви обяснил много работи, които в Англия, Америка и други части на света отдавна са факт и на които у нас някои се присмиват, без да са си дали труд сериозно да ги проучат. Но аз намирам, че те не са виновни за това. Условията на живота у нас са още доста сурови и дават възможност на малцина да надникнат в тези области. Метапсихика, радиестезия, характерология, херметизъм, хиромантия, графология, френология, астрология - всичко това са вече научно обосновани дисциплини и за някои от които съществуват и катедри при някои университети в Англия, Германия, Япония и Америка. Тук можем само да ги споменем. Но всички те разкриват нови области в науката, имат своите пътища и своите резултати и влияние върху проявите на живота. Възможно е да се срещат и измамници, които работят от името на тези дисциплини, но такива се срещат  и във всичките области на знанието. А трябва и да напомним, г-да народни съдии, че ако съществува и се продава фалшиво вино, то е само защото съществува и истинското. Природата забавлява глупавите, а на мъдрите разкрива тайните си ...

Г-да съдии! България се намира пред своя златен век. Тя ще изживее върховни моменти и ще има нужда от всички свои добри, разумни и справедливи хора. Те ще трябва да бъдат впрегнати на работа в общите усилия за постигане благоденствието на нашия народ и цялото човечество. "

Много хора търсят Лулчев за откриване на подземни води, други се интересуват как може да се определи характера на човека по външни белези или по снимка. Посещават го различни видни личности, между които и министри. Тази огромна дейност достига до ушите на царя и през 1923 г. се състоява първата среща на Лулчев с Борис III. По това време Лулчев е разстроен поради преврата от 9 юни, пребивава 10 дни в ареста заради връзките му със Стамболийски и е уволнен от армията като атеист, дъновист и комунист, какъвто той не е бил. Тогава той заявява на Борис III: "За мене Вие не сте никакъв цар!" - "Да, да Лулчев, зная, за Вас Христос е цар!" - Отвръща Борис.

През пролетта на 1925 г. Лулчев със съдействие на генерал Алекси Стоянов посещава цар Борис и го предупреждава, че се готви атентат срещу него. Според Стефан Груев (Корона от тръни) и Н. Недев (Тайните срещи на тайния съветник), думите му са:

"Една голяма буря ще се развихри съвсем скоро, и в бурята мълнията ще удари най-високите върхове."

По време на атентата в църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 г.царя отива на погребение на двама загинали пилоти и така спасява живота си.

През 1936 г. Лулчев го предупреждава за готвения нов атентат в Искърското дефиле (Арабаконак). Царят се спасява благодарение на това, че сам кара колата и с това заблуждава атентаторите, а шофьорът до него е убит.

Отношенията му с царя се подобряват едва след този случай, стават периодични и зачестяват след годините 1936-37. Те се провеждат тайно и в редки случаи в присъствието на други лица. Лулчев съветва Борис да уволнява корумпирани министри, съдействува за назначаване на честни хора, като дава мнение по снимката или почерка на непознатите. Той е бил против смъртното наказание и прави опити да убеди царя да отмени закона, но безуспешно. Затова пък почти винаги е успявал да замени изпълнението на издадени смъртни присъди със затвор, като по тоя начин спасява живота на десетки комунисти и земеделци.

Спасява живота на архимандрит Стефан, осъден на смърт от македонска организация през 1940 г. Известни са случаи на измолено от него до царя помилване на доживотен затвор на 42 видни комунисти, осъдени на разстрел. Цола Драгойчева е била осъдена на смърт. Близките и "отиват при Лулчев и го молят за помощ. Лулчев ходи на свиждане при нея, убеждава я да напише молба за помилване до царя, поради това че е бременна. Занася писмото при царя, който я помилва на доживотен затвор.

Днес е трудно да се установи колко човека са спасени от смърт благодарение на него. Най-значителните му усилия са насочени за отстояване на независимостта на България, доколкото е било възможно тогава. Всичко това е вършено съвсем безкористно. Лулчев дори е нямал собствено жилище, а е живял в една дървена барака.

Царица Йоана пише за него: "Лулчев беше според мен човек с много големи интуитивни сили, напълно лишен от аспирации, отнасящи се до неговото материално състояние. Борис от естествено любопитство разговаряше с Лулчев. Той му даваше спонтанни мнения за различни личности (министри, депутати, дипломати и т.н.), основавайки се на техните физиономии и почерка им. "

След 9 септември 1944 г. Лулчев е арестуван. При съдебното дирене и след разглеждане на двата му дневника, следователите не намират вина у него и желаят да го освободят. Тогава се намесва Цола Драгойчева и от "благодарност", че той и "е спасил живота, извиква съветския посланик в съда за да поиска смъртна присъда на Лулчев.

По отношение на външната политика Лулчев винаги е държал за неутралитета на България. Международното положение тогава много напомня днешното - в навечерието на II световна война България е поставена под силен натиск за присъединяване към тристранния пакт. Днес, на прага на III световна война, подготвяна от англосаксонците, историята се повтаря. Българските политици пак бяха купени или поставени под силен външен натиск за присъединяване към НАТО и предстоящата война на САЩ, а на "електората" се внушава, че това е нацьионален интерес и привилегия, за която трябва да се "получи покана". Въпреки приказките за създаване на гражданско общество, поради политическо късогледство или други по-прозаични причини, днешните ни политици не позволиха този важен въпрос да се дискутира в медиите и в обществото. Със заявката на кабинета Софиянски за членство в НАТО за кой ли път бяхме поставени пред свършен факт и този кабинет, президент и парламент напълно съзнателно готвят нова национална катастрофа. Подкрепата за НАТО при варварските бомбардировки над Югославия, които освен чепричиниха екологични поражения на целия Балкански полуостров, нанесоха и голяма политическа вреда на България.

През януари 1941 г. Учителят изпраща Лулчев в дома на Мария Алексиева, която царя често посещавал. Нейната дъщеря Надя е секретарка на цар Борис III. Мария му предава препоръките на Учителя:

"Да обяви пълен неутралитет на България и да не пуска германските войски да минат през нея. Ако направи това, след войната България ще е най-облагодетелствуваната страна в Европа и отвсякъде ще я отрупват с блага и ще постигне териториалните си претенции, подхранвани от стотици години насам. "

На предложението царя отговаря: "Не мога, госпожо да изпълня този съвет, защото германците ще ме убият. Повечето от офицерите са с тях и те ще ги пуснат, без да им заповядам. "Това негово предвиждане се изпълни и на 1 март 1941 г. българските военни пускат германските елитни части през Дунава, преди подписването на пакта от България. Борис се уплаши да изпълни съвета на Учителя и това по късно доведе до преждевременната му смърт.

Нашите политици обичат да се тупат в гърдите, когато стане въпрос за спасяването на българските евреи, най-вече когато са в чужбина. Обаче управляващите и спасените евреи все още крият истината за този акт от обществеността. 

В началото на 1942 г., Пред опасността за еврейската общност в България, равинът на софийската синагога Даниел Цион отива при Учителя Петър Дънов за съдействие и помощ. При този разговор председателят на еврейската общност получава уверение и обещание от него, че нито един евреин от България няма да бъде депортиран. Даниел Цион записва в резюме този разговор, слага му заглавие "Откровение от Бога" и го разпространява в повече от 200 екземпляра сред българските интелектуалци, включително цар Борис и министрите.

Учителят в частен разговор с полковник Тодор Божков - комендант на Скопие още през 1942 г., Споделил следното: "Всички евреи от европейските държави може да пострадат от взетите мерки срещу тях, но българските евреи няма да пострадат. Съвременните управници не знаят кой стои зад евреите в България ... Понеже Бог е стъпил с единия си крак в България - българските евреи ще имат Неговото благоволение. "

На 22 февруари 1943 г. в България идва специално Айхман и подписва тайно споразумение с комисията по еврейските въпроси за депортиране на 11 500 евреи от Беломорска Тракия и Македония. Правителството одобрява споразумението и издава указ NO127. Същият е подписан от цар Борис. В заповедта се казва:

"На 10 март 1943 г. да се съберат всички евреи в София в тютюневия склад "Фернандес", да бъдат натоварени в конски вагони и изпратени в Полша ".

Указът после е подправен от председателя на комисията Белев, който саморъчно добавя "евреите от цяла България" - 20 000 души. На 2 март 1943 г. Народното събрание гласува указа, като против се обявяват 43 депутати, начело с Димитър Пешев. Изготвят се подробни списъци на над 8 500 евреи от Софийско и около 11 500 от Беломорска Тракия и Македония. Вътрешният министър издава заповед за арести на евреите по подготвени списъци за нощта на 10 март 1943 г. От спомените на о.з. полковник Тодор Божков се разбира, че без да напуска Изгрева, Учителя е знаел за указа на Народното събрание, но външно сам не предприема действия, а спомага българите сами да се организират в защита. На един от видните ученици на Петър Дънов - Методи Константинов, който е завършил докторат в Полша и работи в държавната администрация, на 6 март е връчена заповед за преводач и придружител на евреите, при екстрадирането им до Полша. Той веднага съобщава на Учителя, който мрачно заявява:

"Не разрешавам пред лицето на Бога да се извърши това престъпление!"

Група от 50-60 евреи, научили за екстрадирането, наобикалят къщичката на Лулчев и търсят помощ. Любомир Лулчев отива да се съветва с Учителя, който  го отпраща с думите:

"Ще намериш царя и ще му кажеш, че ако той позволи само един евреин от България да бъде депортиран в Полша, то от него, семейството му и царското съсловие нищо няма да остане".

Цар Борис III, гузен от подписаната заповед, се е покрил и никой от двореца не знае къде е. Лулчев отива в двореца, взема лека кола и започва да го търси. Два дни Лулчев обикаля Враня, Костенец, Боровец и не може да намери къде се е скрил царя. Напрежението става голямо. Тогава Лулчев се връща при Учителя, който се съсредоточава за миг и казва: "Кричим". С помощта на необикновените способности на Учителя, едва на третия ден, на 9 март, Лулчев научава, че царя е в Кричим. Намира го там и му предава думите на Учителя. Цар Борис е имал вътрешни угризения. След тези думи се развълнува под действие на думите на Учителя и решава да отмени заповедта. Царят, заедно с Лулчев отива право в кабинета на министъра на вътрешните работи Петър Габровски. Борис скъсва листа със заповедта за депортация и нарежда да се напише нова заповед, изричайки следните думи:

"Отменям указа за изпращането на българските евреи в концлагерите на Хитлер. Всички български евреи да се считат с правата на пълноценни български поданици и граждани ". Това става на 9 март 1943 г. между 17 и 19 часа.

В някои места от страната телеграмите за отмяна на депортацията закъсняват, поради което много евреи са натикани в конски вагони. Но българските евреи вече бяха спасени. Заповедта на царя, обаче, не можа да отмени депортирането на евреи от освободените земи в Беломорието, защото бяха под германска юрисдикция. Тогава 11 387 евреи бяха закарани в лагера на смъртта "Треблинка" в Полша.

Днес едни отдават заслугата на депутата Димитър Пешев, други на българската църква, трети го приписват на цар Борис. Наскоро евреите от Италия и Израел предизвикаха чествуване на депутата Димитър Пешев в българския параламент и европейския парламент в Страсбург, като единствен спасител на българските евреи. Наистина, без дейността на хора като Пешев, без духовници като архимандрид Стефан, без толерантността на целия български народ към всички етноси, не би била възможна тази акция. Но истината е съвсем друга, защото едно малцинство в парламента никога не е могло да наложи своята воля.  Цялата операция по спасяване на българските евреи е била планирана, координирана и осъществена от Учителя. Тя завършва с внушение на Учителя над цар Борис III да отмени заповедта си. Ролята на Лулчев в случая е само за хроникьори историци, които не са достатъчно просветени, за да оценят мисията на Учителя Петър Дънов.

Без дейността на Учителя и на Любомир Лулчев съдбата на България по време и след световната война щеше да бъде много по-тежка. Лулчев пое върху себе си част от националната ни карма, която изплати с живота си. Като ясновидец, той отлично е знаел какво го очаква и въпреки това е действувал напълно съзнателно и последователно. За него е било важно да помага на хората и да облекчи съдбата на България. За тази му дейност - човеколюбие в действие беше включен в списъка на най-опасните за комунизма хора - в списъка на дело № 1. В затвора провежда задочен разговор с Учителя, от когото научава, че ще получи възможност да се спаси, но тогава в бъдеще трябва да се преражда отново, за да изплати стара карма. Ако замине с подсъдимите и поддържа техния дух, ще ликвидира кармата си и няма да се преражда повече.

Лулчев беше осъден на смърт от палачите на т.н. "Народен съд" по донос на Цола Драгойчева, на която той спасил живота с влиянието си върху цар Борис III. В Съдебната палата среща шестима видни комунисти, на които в миналото той е спасил живота. Те предлагат на Лулчев да го отведат с кола където пожелае и да го спасят, но той отказва с думите:

"Моят Учител ми каза да си замина с тези хора и аз ще изпълня неговата воля".

Разстрелян е рано през нощта на 01.02.1945 г. заедно с 67 депутати от Народното събрание.

Жертвувайки се за благото на българския и еврейски народи, Любомир Лулчев заслужава признанието им. Непонятно е обаче, че евреите както у нас така и в Израел, иначе отдаващи голяма благодарност на България за спасяването си, продължават да крият решаващата заслуга на Учителя и приноса на Лулчев. Изключено е те да не знаят истината, защото еврейският равин Даниел Цион свидетелствува в процеса на "Народния съд" в полза на Лулчев:

"... В качеството си на равин и председател на Върховния еврейски съвет, съм се обръщал многократно за съдействието на господин Любомир Лулчев да ходатайствува пред цар Бориса ... и пред министрите на миналите правителства, ... да се спре пъкленото им намерение да пратят българското еврейство в Полша . Г-н Лулчев предприе редица сполучливи застъпничества в полза на евреите в България пред тези висши инстанции и лица и тези застъпничества успяха да допринесат за предотвратяването на крайните намерения спрямо еврейството и да се облекчи участта му ... ".

Неизбежно, в архивите има достатъчно запазени екземпляри от 200-те броя листовки с "Откровение от Бога", разпространени от равин Цион. Явно различни идеологически, политически и религиозни интереси на Израел все още стоят по-горе от истината, иначе евреите отдавна да бяха издигнали паметник.на истинските си спасители. Равинът Даниел Цион отлично е знаел кой е бил истинският спасител на евреите и след емиграцията си създава в Палестина група на Бялото Братство, което развива духовна дейност.

Подобни интереси имат българските комунисти и техните синьо-червени издънки. Те не само измислиха фашизма в България и в българската история, за оправдаване на терористичната си дейност, но се опитаха и да си присвоят заслугите за спасяване на евреите. Филмът на еврейката Милена Милотинова за спасяване на българските евреи беше платена поръчкова груба фалшификация на историята. Цар Борис сам признава на Лулчев на 14 май 1937 г., Че той има заслуга за демократизиране на авторитарния монархически режим, като казва:

"Лулчев, аз бях възприел авторитарната държава като образец. Вие ме върнахте към демократичната система, към демокрацията ".

Защото освен забраната на партии, религии и всичко останало, фашизмът е идеология, която не посяга на частната собственост. Ако може да се говори за фашизъм в България, то това е периодът на политически убийства и физическо унищожаване на ръководния елит след преврата на 9.IX.1944 г. до края на 1947 г. Тогава започна национализацията и колективизация с аргументите на пушката и сопата. Не случайно сталинският агент Георги Димитров се завръща в България в края на този черен период, след смазване на опозицията и "разчистване на терена".

В този смисъл фашизмът може да се разглежда като междинен неустойчив стадий на комунизма, преход към съвършено тоталитарно общество. Международната обстановка вече не позволява физическо преследване на евреите, поради което комунистите-фашисти започват икономическо преследване. Тогава се отнемат имотите на евреите, с което ги принуждават да се изселят в Израел. Бившият депутат Димитър Пешев, обаче, заплаща застъпничеството си за евреите с присъда от фашисткия "Народен съд" на 15 години затвор за "антисемитизъм".

Лулчев е бил един мъдър човек и това никак не е случайно. Според Учителя Петър Дънов, в минало прераждане той е бил цар Соломон. В едно по-късно прераждане Лулчев се е инкарнирал като Пилат Понтийски. Прочути са думите на Пилата, когато съдят Христос: "Аз не мога да осъдя този праведник", след което си умива ръцете. С осъждането на Христос еврейският народ си навлече тежка карма и е разпръснат по целия свят. Благодарение на тези думи, обаче, римляните започват да приемат християнството. Част от тежестта на вината им отпада, иначе съдбата на евреите щеше да бъде много по-тежка. Обаче Лулчев, като инкарнация на развратния цар Соломон и съдия на Христос, е бил носител на определена карма към еврейския народ. Той успя да изплати докрай своята карма при спасяването на българските евреи с живота си.

В развитието на обществото, както и в природата съществува цикличност. Събитията никога не се повтарят, но се развиват спираловидно на ново, по-високо равнище. Ако днешната криминална прослойка от политици и бизнесмени познаваха дори отчасти законите за развитие на обществото, те нямаше да извършат това хищническо преразпределение на доходите и разграбване на националния капитал, нямаше да говорят за приватизация, чужди инвестиции, желание за членство в НАТО. Защото в новото общество на България няма да съществува частна собственост върху средствата за производство. Социализмът предстои да се завърне, но в своя съвършен и завършен стадий, с избрани съзнателни хора, без използуване на насилие. Ще се издигнат в нравствен закон правата на децата, ще се повдигне ролята на жените, ще се защитят етническите малцинства, а социално слаби слоеве просто няма да има. Ако сегашните силни на деня можеха да разберат това и обединят своите възможности с усилията на цялото общество за изравняване на материалното положение на хората, те биха спестили маса страдания на народа и биха облекчили собствената си карма.

Ако ние като общество не успеем сами да се справим с растящата социална пропаст, изравняването на хората ще ни бъде наложено от висшите йерархии на космоса в скоро време по един друг много по-ефикасен и радикален начин.

           



Тагове:   Неизвестният,


Гласувай:
3



1. анонимен - Колко малко знаем и колко малко сме ...
06.07.2010 10:43
Колко малко знаем и колко малко сме благодарни!
Поклон пред този човек и неговия велик дух!
цитирай
2. анонимен - Знаете ли къде може да се намери, ...
06.07.2010 10:48
Знаете ли къде може да се намери, може и виртуално, книгата на Любомир Лулчев "Ясновидството и ясновидските предсказания на Лулчев?"
Благодаря Ви за горната статия!
цитирай
3. penchoan - Знаете ли къде може да се намери, ...
06.07.2010 23:10
анонимен написа:
Знаете ли къде може да се намери, може и виртуално, книгата на Любомир Лулчев "Ясновидството и ясновидските предсказания на Лулчев?"
Благодаря Ви за горната статия!

Не, не знам дали е издавана в скоро време. Аз имам само книгата за процеса срещу Лулчев.
цитирай
4. анонимен - Източници
14.09.2010 16:53
Здравейте,

Попаднах на информация за истината за спасяването на евреите, която публикувах тук: http://bojoz.wordpress.com/
След това като търсен информация за Лулчев попаднах на вашия блог. Искам да попитам кои са източниците, които сте ползвали за информация за ролята на Петър Дънов в спасяването?

Поздфрави
Божидар
цитирай
5. penchoan - Здравейте, Попаднах на информация ...
14.09.2010 22:31
анонимен написа:
Здравейте,

Попаднах на информация за истината за спасяването на евреите, която публикувах тук: http://bojoz.wordpress.com/
След това като търсен информация за Лулчев попаднах на вашия блог. Искам да попитам кои са източниците, които сте ползвали за информация за ролята на Петър Дънов в спасяването?

Поздфрави
Божидар


Здравейте Божидар,
Ползувал съм книгата на Светозар Нягулов "Светъл лъч към човешките души", който е бил тинейджър по времето на Учителя. Ползувал съм също книгата "Процесът срещу Любомир Лулчев", в която се цитира едно от показанията на еврейския равин в защита на Лулчев и за успешното спасение на евреите.
Имаше и един полковник от царската армия, последовател на П.Дънов, Тодор Божков, той също свидетелствува за тази операция.
Може би най-важното свидетелство е разговоът на Петър Дънов с равина Даниел Цион, в който година преди събитията той заявява, че нито един евреин няма да бъде депортиран от България. Самата операция е малко мистериозна, защото на пръв послед Учителя не участвува пряко, но със своите необикновени способности следи и съгласува по време всички важни моменти.
Аз съм убеден, че той лично е внушил на цар Борис да отмени заповедта си, защото изпращането на Лулчев не гарантира успех. Разбира се, че ако българският народ не беше толерантен към другите раси, Учителят не би могъл да се намеси, той основно е съгласувал събитията, като са включени много други хора.
Поздрави

ПП Силва Дончева също има постинг на тази тема.
цитирай
6. анонимен - za lulchev
04.11.2010 13:34
Solomon ne e inkarnacia na Lulchev
цитирай
7. penchoan - Solomon ne e inkarnacia na Lulch...
04.11.2010 23:05
анонимен написа:
Solomon ne e inkarnacia na Lulchev


Не е разбира се. Обратното е - Лулчев е инкарнация на цар Соломон.
цитирай
8. анонимен - ?
13.02.2011 00:44
"Моят Учител ми каза да си замина с тези хора и аз ще изпълня неговата воля". Това нещо не мога да го повярвам. За мен е немислимо Учителят с ясно съзнание да изпрати някой на смърт. От къде си почерпил информацията за това?
Благодаря предварително!

Иначе поздравление за добре изложената биография на Лулчев! Вметнатите коментари също ми харесват!
цитирай
9. penchoan - Трябва да потърся източника, може ...
14.02.2011 13:19
Трябва да потърся източника, може би беше книгата "Процесът срещу Любомир Лулчев". Учителят не изпраща Лулчев на смърт, а му дава право на избор. В миналото Лулчев е спасил много комунисти, като е ходатайствал пред царя да замени смъртна присъда с доживотна и така се спасяват. Една от тях е била Цола Драгойчева. Учителят се явява пред Лулчев и му казва, ако приеме смъртна присъда, повече няма да се преражда, а ако избере да живее, ще трябва още веднъж да се преражда, за да си изплати кармата.
Лулчев е арестуван от съветските войски и после освободен. Обаче Цола Драгойчева прави донос срещу него, че е сътрудничил на царя и отново е арестуван. Започва процес срещу него. Тогава група комунисти, които са спасени от Лулчев се свързват с него и му предлагат да организират бягството му извън страната.
Лулчев отказва с тези думи: "Моят Учител ми каза да си замина с тези хора и аз ще изпълня неговата воля".
Приема да изплати кармата си докрай и да бъде осъден на смърт, като поддържа духа на другите осъдени от т.н. Народен съд.
Учителят и на други места е посочвал, че страданието носи Божия благословия. Той казва:
"Сега желая на всички да възкръснете, както Христос възкръсна. Обаче, докато дойдете до възкресението, желая на всички да бъдете гонени, хулени, поругани, както Христос беше гонен и поруган."
цитирай
10. анонимен - ateist hristianow
20.02.2011 18:31
za hora na duha balgarite pocti nisto ne snaiat,za towa sa se pogrizili wojdowete.No wse pak hora na duha i u nas e imalo.E malko sa no tolkowa.
цитирай
11. penchoan - za hora na duha balgarite pocti n...
20.02.2011 21:03
анонимен написа:
za hora na duha balgarite pocti nisto ne snaiat,za towa sa se pogrizili wojdowete.No wse pak hora na duha i u nas e imalo.E malko sa no tolkowa.


Изобщо не са малко. Няма друга държава в света, която да е имала толкова издигнати хора на духа. Орфей е бил велик посветен и учител, дал на хората музиката. Боян Магът е един от най-посветените учители в света. Богомилството създава днешната европейска култура.
Учителят Петър Дънов е всемирен Учител от ранга на Христос и неговите беседи ще се изучават в следващите 2000 години. Има още много имена, проблемът е, е не познаваме достатъчно историята си.
цитирай
12. анонимен - Някои въпроси
04.01.2012 22:41
Да, така е, идните поколения ще четат и изучават беседите на Учителя. Ако преживеем края на света, естествено.
Но, вярно ли е, как мислите, това че Лулчев е имал инициатива за издаването на "Агни йога" при изричното несъгласие на Учителя?
И как тълкувате поста на Силва Дончева за Учителя и Хитлер? Защото твърде много хора от "братството" твърдят, че Учителят имал добро отношение към Хитлер??!
Ако хората от "Бялото братство" твърдят подобни неща, то мога да кажа, че по същия начин четат и Учителя.
цитирай
13. penchoan - Лулчев е бил в предишно прераждане ...
05.01.2012 01:15
Лулчев е бил в предишно прераждане цар Соломон, после Пилат понтийски. Бил е адепт на Черната ложа и е била голяма борба за преминаването му към Бялото Братство. Учителят казва за Хитлер, че е бил умен човек. Освен това вината за Втора световна война не е само негова. Той е бил манипулиран от индийските махатми, с цел да се предизвика световна война и да се отслаби бялата раса. Но Учителят е помагал на съветските войски и летци в боевете.
цитирай
14. анонимен - За адептите
05.01.2012 19:23
Адептите на Черната ложа се различават от тези на Бялата, единствено по липсата на Любов при първите. А това е огромна разлика. И от съществено значение за развитието на днешния свят на земята. Май така трябва да се разбират нещата.
От думите ви разбирам, че сте съгласен с поста на Силва Дончева за Хитлер.
Аз също подкрепям това мнение.
Но това съвсем не оневинява човека, унищожил 50 милиона души. И това - само във физически план, а колко - в духовен, неизброими са. От това заключавам, че Хитлер е бил един от най-яростните адепти на Черната ложа. Тоест - да се управлява с ум, повече технически, но не и с любов към човека, а това значи - и без мъдрост.
Тогава дано престанат в сайта на "БеинсаДуно" да свързват Хитлер с Дънов.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 553390
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031