Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2020 22:02 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ - 5
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1238 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

СТРОИТЕЛСТВОТО НА НАКОЛНИ ЖИЛИЩА В ЛОС АНЖЕЛЕС – С  ОЩЕ  ПО- ПРЕЦИЗНА  ТЕХНОЛОГИЯ

 

   Аз съм писал за тези жилища в блога ми. Има ги по стръмните  скатове на хълмовете на Беверли Хилс и Холивуд.  Те наподобяват по форма паралелопипед, каквато има кибритената кутия. Единият ръб на тази кибритена кутия опира в ската на хълма, а тя излиза напред над стръмнината и се крепи на специална стоманена конструкция от антикорозионни тръби.  Първите тръби, да ги нарека колове, са близо до ската и поради това те не са много високи. Следващите редове с такива тръби, явяващи се подпори са наклонени, за да не са тръбите много дълги, но така монтирани те предизвикват напрежение от теглото на къщата спрямо тази носеща конструкция, което се стреми да изтръгне къщата от ръба, където тя опира в стръмния скат на хълма. Тръбите, представляващи носещата конструкция на къщата имат възможности да се регулират по дължина, което дава възможност къщата да се нивелира или ако се наложи след години да се пренивелира. На тези колони се закрепва „основата” на къщата, състояща се от сглобяеема стоманена конструкция. След това къщата се довършва както се довършва напр. един пътнически кораб, на който е изработена стоманената конструкция. Топлоизолацията е абсолютна, декоративното дооформяне на къщата е по проект, съгласуван с общината. Всички детайли на къщата и инсталациите й са изработени във фирма, работеща в тази област. Детайлите за една такава къща, според мен с площ преобладаващо 12 х 15 м, всичките едноетажни, вероятно са повече от тези, влагани в един автомобил, 3000.  При „строежа” на къщата се поставят всички инсталации. В завършен вид къщата представлява един паралелопипед надвесен над ужасяваща стръмнина с наклон по-малко от 30 градуса спрямо вертикалата. Тази къща не е сама, до нея има други, а пред тях минава път. До тях има гаражи, пътека, градинка 2-3 кв. м. и това е всичко. И обезопасяване, защо ако се сурне някой 200 кг. американец по тази стръмнина, ще бутне или поне изкриви долните наколни жилища. Когато тези технологии не са бил възможни тук са били диви места, обитавани само от различни животни, включително и гърмящи змии. След като тази технология става възможна, терените под къщите стават доста скъпи, което се оказа бизнес за притежателите на тези недостъпни терени.

   При пътуване от Беверли Хилс към Долината се виждат такива къщи, но сега се появяват и нови, на още по-невъзможни за строителства места до преди кратко време.

  Аз имам интереси към строителството, не знам обаче с каква техника строителите забиват сондите в хълма под ъгъл, ползвайки ги за фусове, след като човек на такава стръмнина може да се задържи само с помощтта на въже или рапел. А те работят с техника. Имам запланувана разходка из такъв квартал и ако се осъществи, ще публикувам в блога си снимки от тези строежи. Всичко ми е ясно с изключение на едно – технологията, разрешаваща да се направят опори, на които да се закрепи тази къща на място, дъстъпно само за алпинисти. Една проста сметка показва, че ако страната на паралелопипеда е 15 м.и наклонът на ската 30 градуса, то под края на този паралелопипед до земята разсттоянито по вертикала става 15 м., умножени по 1,73.Един етаж на блоците в София не надвишава 4 м. А над тази над 20 м. пропаст пред къщата стърчи балокон. Други имат площадки по покрива. Покривът е доста сложно съоръжени с разни инсталации, които доставят безплатно на ползвателя на къщата енергия за климатиците и за затопляне ва вода.

   Тези къщи показват, че строителите имат изключително модерни технологии, това е видно когато се строят небостъргачи. При нас небостъргачите не са високи и са от типа на т. н. тежко, класическо строителство, при което носещата констукция е от стоманобетон. Такъв е и небостъргачът на мафията в кв. Лозенец, в който има налят бетон до сега колкото за една магистрала.  Тук това строителство се извършва от елементи, изработени в специализирани /за небостъргачи?/ заводи. Небостъргачите тук имат носеща конструкция от стомана, като всеки възел, включително и украсата му е изработена в завода, от където той се транспортири и монтира на мястото му. Както се модернизират автомобилите, по същи начин се модернизират и небостъргачите. Два еднакви не се строят, всеки следващ е по-модерен от предния в опит за го надмине като красота и идея как тя да бъде  постигната.

   Глупави американци. Вместо да измислят ракета, която може да унищожи целия свят, а с това и всичките им врагове, както кърмчията на Голамата страна, в която живеят най-щасттливите хора на света, они .... с хипертехнологично стоителство се зафанали. Затова Ким и Путин така ги бият по хиперракети,  че американците никога няма да ги достигнат. Наколни жилища ще правят, както диваците на времето да се предпазят от зверовете...

  

  





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Ч. Н. Г. бай Коста. . . нашенските ...
01.01.2020 23:23
Ч.Н.Г. бай Коста ... нашенските Путинофили ги е страх от високи етажи, високи технологии за хората но като говорят за хиперракетите се празнят от кеф ... абе, обикновен секс на думи ... твърдо не е нужно, само фантазето е достатъчно.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Най-важното за една страна е
02.01.2020 02:40
getmans1 написа:
Ч.Н.Г. бай Коста ... нашенските Путинофили ги е страх от високи етажи, високи технологии за хората но като говорят за хиперракетите се празнят от кеф ... абе, обикновен секс на думи ... твърдо не е нужно, само фантазето е достатъчно.


да произвежда ракети на конвейр, както колбаси. Там е Истината!
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Колкото повече оръжия имат,
03.01.2020 10:36
толкова повече ще имат и какво са ядат.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Вие пропускате нещо много важно -
04.01.2020 06:53
slavimirgenchev1953 написа:
толкова повече ще имат и какво са ядат.

- в Русия ракетите се произвеждат на ковейр, както колбаси. Това дава самочувствие
на руския народ и на бащицата му. Туй, яденето, за тях не не важно. За Ким и Путин най-важното да ракетите, а девизът днес е: Ракети вместо масло!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189686
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031