Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 23:20 - За хормоните, знака на Скорпиона и Вербалната хомеопатия
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 5916 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За хормоните, знака на Скорпиона и Вербалната хомеопатия.image

Силва Дончева 2014г

Нашето здраве в много голяма стап
eн зависи от половите хормони.

Те са важен момент от процеса на израстването на  децата.

 Първият „пубертет“, в който децата се осъзнават като момченца или момиченца е между 5 и 7 години. Тогава се сменят зъбките, активират се в ниска степен и половите хормони.

Вторият още по-важен етап е тинейджърската възраст – тогава половите хормони се включват най-активно и постепенно до 19-та – 21- та година достигат своята хармония и кулминация. Те са и факторът, който оформя окончателно имунната система и прави човекът устойчив на изпитанията на живота, дава му възможността да има потомство и да продължи да се преражда в сродни като геном тела. Затова именно е казано „гледай едно дете до 7 година, за да не го гледаш цял живот“. По същата причина е и важно да се щадят тинейджърите от различни прекомерни житейски изпитания – все още половите им хормони не са стабилизирани. След 18-та, 19-година порасналите вече деца могат да понесат по-сериозни натоварвания. След този момент човекът вече е изграден, защото половите и хормони и тези от щитовидната жлеза са в необходимите рамки, имунната им система, която зависи силно от тях /те са краен етап от оформянето и/ е стабилизирана.

След 50-та година започва обратния процес, който всъщност води до смъртта.

В астрологията този процес на израстване, максимална сила и постепенно падение, е свързан със знака на Скорпион. Той ръководи половата система и половите хормони, зачеването, раждането и смъртта.  Свързан е с планетата  Плутон. Не на последно място е обвързан и с онкологичните заболявания. Връзките между всички тези области и пряка. Скорпион упралява и прераждането и възкресението, той е входът и изходът на физически план.    

В хомеопатията се работи с препарати, носещи информацията на хормони. Тези препарати имат съществена роля и трябва добре да се познават. Успоредно с това рабтата с тях е трудна и особено деликатна.  Хомеопатичното въздействие може би е най-верният начин да се възстанови правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция. Приетата в момента практика на изкуствено добавяне може да се сравни с популярния пример за „точните“  действия на голям слон в малко стъкларско магазинче. Популярен пример са широко практикуваните по цял свят (и измислени от българин, получил Нобелова награда за тях) хапчета „антибебе“, довели до страшни аномалии у много жени.

Счита се, че ниските хомеопатични потенции повишават хормоните. Например  Folliculinum 5С или 9С ще увеличи нивото на естрогените. Може да стимулира образуването на фоликули, но и е опасен, защото високото ниво на естрогените също така води до повишена опасност от новообразования от доброкачествен /миомни възли/и недоброкачествен характер.

Luteinum  и Luteinum 9C ще увеличи нивото на лутеинизиращия хормон, който води до настъпването на овулация. Съответно високите потенции ще го намалят.

Съответно Progesteronum и Progesteronum 9C ще увеличи нивото на прогестерона и съответно ще повлияе устойчивостта на настъпваща бременост или ще подейства позитивно на жените в менопауза.

Обратно високите потенции – 200С, 10М и нагоре намаляват, разбира се с възможностите на хомеопатията, нивото на съответните хормони и водят до съответните резултати. Например, намаляването на нивата на естрогените намалява и рисковете от необразования в организма.

Същото важи и за тестостерона, който причинява проблеми в областта на простатата. Във високи потенции той намалява, а в ниски от рода на Testosterone 5С или 9С се увеличава. Френската школа счита, че 15С на всеки хормон регулира в течение на няколко месеца. Съответно 30С го намалява. При 200С и 10М намаляването е доста по-ефективно.

Например един доста агресивен тинейджър може да бъде успокоен, ако разбира се няма друга причина, с Testosterone 10М през два три дена. Този препарат е доста ефективен и при акне. При момичетата същото важи за Folliculinum 10М.  











Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979545
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019