Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2020 11:10 - НАЙ-ЛОШОТО ПРЕДСТОИ: ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА КОНТАКТИ, ИМУНИТЕТНИ КАРТИ И МАСОВИ ТЕСТОВЕ
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1571 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 24.05.2020 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  НАЙ-ЛОШОТО ПРЕДСТОИ: ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА КОНТАКТИ, ИМУНИТЕТНИ КАРТИ И МАСОВИ ТЕСТОВЕ

16 май 2020 г.

image

Джон Уайтхед,  Ръдърфорд

Waking Times

„ Нещата, за които се тревожехме, че ще се случат, се случват. ”- Ангус Джонстън, професор от градския университет в Ню Йорк

Никой не е в безопасност.

Никой не е имунизиран.

Никой не бива пощаден от мъките, страха и сърдечната болка от това да живееш под сянката на авторитарна полицейска държава.

Това е посланието, което се излъчва 24/7 с всяко ново парче на правителствена пропаганда, всеки нов закон, който криминализира иначе законната дейност, всеки нов полицай в ритъм, всяка нова камера за наблюдение, хвърляща зорко око, всяка сензационалистична новина, която титулира и разсейва, всеки нов затвор или център за задържане, построен за приютяване на смутители и други нежелателни средства, всяко ново решение на съда, което дава на правителствените агенти зелена светлина за събличане и кражба и изнасилване и опустошаване на гражданството, всяко училище, което реши да индоктринира, а не да образова, и всяко ново оправдание защото американците трябва да се съобразяват с опитите на правителството да стъпчат Конституцията под земята.

Да, COVID-19 пое значителна общност за нацията емоционално, физически и икономически, но все още има по-големи опасности на хоризонта.

Докато „ние, хората“ продължават да позволяват на правителството да тъпче правата ни в така нареченото име на националната сигурност, нещата ще се влошат, а не по-добре.

Вече е по-лошо.

Сега се говори за  масово тестване  за антитела на COVID-19, скринингови контролни точки, проследяване на контактите,  паспорти  на имунитета, за да позволят на тези, които са се възстановили от вируса, да се движат по-свободно и да  докосват върховете на върха  за да съобщават на властите „нарушители на правилата“.

Ако не можете да прочетете написаното на стената, трябва да обърнете по-голямо внимание.

Това може да изглежда като малки  необходими  стъпки във войната срещу вируса COVID-19, но те са необходими само на полицията в усилията й да подкопае по-нататък Конституцията, да разшири контрола си над населението и да подхрани ненаситния си апетит за все по-големи сили.

Нищо никога не е толкова просто, колкото правителството твърди, че е.

Каквито и опасни практики да позволите на правителството да извършва сега - независимо дали е в името на националната сигурност или защита на границите на Америка или отново да направи Америка здрава - бъдете сигурни, тези същите практики могат и ще бъдат използвани срещу вас, когато правителството реши да установи гледки към вас.

Войната срещу наркотиците се оказа война на американския народ, водена с екипи на SWAT и милитаризирана полиция.

Войната срещу терора се оказа война на американския народ, водена с безконтролно наблюдение и неопределено задържане.

Войната срещу имиграцията се оказа война на американския народ, водена с блуждаещи правителствени агенти, изискващи „документи, моля“.

Тази война срещу COVID-19 ще бъде поредната война на американския народ, водена с цялото оръжие за наблюдение, с което разполага правителството: термични камери, дронове, проследяване на контакти, биометрични бази данни и др.

Така че виждате, когато говорите за оправомощаване на правителствени агенти за скрининг на населението с цел контрол и предотвратяване на разпространението на този вирус, това, което наистина говорите, е създаване на общество, в което личните карти, кръговете, контролните пунктове и центровете за задържане да станат рутинни оръжия, използвани от правителството за контрол и потушаване на населението,  независимо от заплахата.

Това също така проправя пътя към национална система за идентификация на епични пропорции.

Представете си: национална класификационна система, която не само ви категоризира според вашето здравословно състояние, но също така позволява на правителството да ви сортира по сто други начина: по пол, ориентация, богатство, медицинско състояние, религиозни убеждения, политическа гледна точка, юридически статус, и т.н.

Започвате ли да получавате по-голямата картина още?

Това е просто още един вълк в овчи дрехи, схема „покажи ми документите си“, прикрита като средство за борба с вируса.

Не падайте за това.

Последствията от подобно общество „покажи ми документите“, в което правителствените служители са овластени да спрат хората, да изискват те да се идентифицират и да ги подлагат на патрон, безотговорни проверки, претърсвания и разпити, са изключително смразяващи.

Като позволява на държавните агенти да установят лакмусов тест за хората, за да могат да излязат от състояние на блокиране и да участват в търговията, движението и всяко друго право, което съответства на живота в едно уж свободно общество, той поставя основата на обществото, в което вие са  длъжни да се идентифицирате  по  всяко  време на  всеки  държавен служител, който го изисква по  някаква  причина.

Подобна тактика бързо води по хлъзгав склон, който завършва с правителствени агенти, оправомощени да принуждават никого и всички да докажат, че спазват всеки устав и наредба на книгите.

Някога, ако полицията не е имала основателни подозрения, че човек е виновен за неправомерни действия, те нямат законни правомощия да го спрат и да изискват идентификация. С други думи, „ние, хората“ имахме  право да идваме и да си ходим, както желаем  без да се страхуваме да бъдат разпитани от полицията или принудени да се идентифицират.

За съжаление, в тази епоха на COVID-19 това неограничено право да се движи свободно се поставя срещу властта на правителството да затваря общности в момента. И в тази борба между отделните свободи и властта на властта, ние, хората, сме в крайна сметка на сделката.

Любопитното е, че тези ограничения на COVID-19 са удобно с национален график за спазване на Закона за истинската самоличност, който налага федерални стандарти за документи за самоличност като държавни шофьорски книжки,  прелюдия към тази национална система за идентификация .

Говорете за перфектна буря за създаване на национална лична карта, най-доброто устройство за проследяване на човека.

Разбира се, при липсата на национална лична карта, която би направила задачата на полицията да следи, проследява и отделя отделни заподозрени далеч по-просто, „ние, хората“, вече се проследяват по множество начини: чрез нашите шофьорски книжки, Социалноосигурителни номера, банкови сметки, покупки и електронни транзакции; чрез нашите устройства за кореспонденция и комуникация - имейл, телефонни обаждания и мобилни телефони; чрез чипове, имплантирани в нашите превозни средства, документи за самоличност, дори дрехите ни.

 

Към това добавете факта, че предприятията, училищата и други съоръжения разчитат все повече на пръстови отпечатъци и разпознаване на лица, за да ни идентифицират. През цялото време компаниите за данни, като Acxiom,  улавят огромни кеш лични данни, за  да помогнат на летищата, търговците на дребно, полицията и други държавни органи незабавно да определят дали някой е човекът, за когото се твърди, че е той.

Тази информационна глупост - използвана в голяма полза както от правителствения, така и от корпоративния сектор - се превърна в мандат за „вътрешен паспорт“, известен още като национална лична карта, която би съхранявала информация като основна като име на човек, дата на раждане и място на раждане, както и частна информация, включително номер на социално осигуряване, пръстов отпечатък, сканиране на ретината и лични, криминални и финансови записи.

Федерализирана, компютъризирана, кръстосано препратена система от данни за идентификация, организирана от правителствени агенти, ще бъде последният пирон в ковчега за поверителност (да не говорим за кошмар за  логистична сигурност,  който би оставил американците още по-уязвими към всеки хакер в киберсферата).

Американците винаги са се съпротивлявали на приемането на национална лична карта по уважителна причина: тя дава на правителството и неговите агенти върховната власт да се насочат, проследяват и тероризират населението според собствените си лоши цели.

Националните системи за лични карти са били използвани преди това от други потискащи правителства в името на националната сигурност, неизменно с ужасяващи резултати.

Например в Германия нацистите изискват всички евреи да носят специални  щамповани лични карти  за пътуване в страната. Прелюдия към жълтата звезда на Давид значките, тези щамповани карти бяха от съществено значение за идентифициране на евреи за депортиране в лагери на смъртта в Полша.

Авторът Раул Хилберг обобщава влиянието, което подобна система имаше върху евреите:

Цялата система за идентификация с личните си документи, специално назначени имена и забележимо маркиране на публично място беше  мощно оръжие в ръцете на полицията . Първо, системата е спомагателно устройство, което улеснява прилагането на ограниченията за пребиваване и движение. Второ, това беше независима контролна мярка, тъй като позволяваше на полицията да вземе всеки евреин, навсякъде и по всяко време. Трето, и може би най-важното, идентифицирането имаше парализиращ ефект върху жертвите му.

В Южна Африка по време на апартейда, пропускните книги са използвани за регулиране на движението на чернокожи граждани и отделяне на населението. Законът за приемане на законите от 1952 г. предвижда къде, кога и за колко време един черен африканец може да остане в определени райони. Всеки държавен служител може да зачеркне записи , които анулират разрешението да останат в даден район. Проходната книга, която нямаше валиден запис, доведе до арест и затвор на приносителя.

Личните карти играят решаваща роля за геноцида на Тутси  в централната африканска страна Руанда. Атентатът, извършен от екстремистки групировки на хуту, продължи около 100 дни и доведе до близо милион смъртни случая. Въпреки че личните карти не са предпоставка за геноцида, те са улесняващ фактор. След като геноцидът започна, производството на  лична карта с надпис „Туци” изричаше смъртна присъда по всяко препятствие .

Личните карти също са помогнали на потисническите режими да провеждат  елиминационистки политики като масово експулсиране, принудително преместване и групова денационализация . Чрез използването на лични карти етиопските власти успяха да идентифицират хора с еритрейска принадлежност по време на масовото експулсиране през 1998 г. Виетнамското правителство успя да намери по-лесно етнически китайци по време на експулсирането си през 1978-79 г. СССР използва лични карти, за да принуди преместването на етнически корейци (1937 г.), немци от Волга (1941 г.), Камикс и Карачай (1943 г.), кримски татари, мешкетни турци, чеченци, ингуши и балкари (1944 г.) и етнически гърци (1949 г.). А етническите виетнамци бяха определени за групова денационализация чрез лични карти в Камбоджа през 1993 г., както и кюрдите в Сирия през 1962 г.

А в Съединените щати след 9/11  повече от 750 мъже мюсюлмани бяха събрани на базата на своята религия и етническа принадлежност  и задържани за срок до осем месеца. Преживяванията им отекват тези на 120 000 японци-американци, които бяха задържани по подобен начин преди 75 години след нападението над Пърл Харбър.

 

Въпреки закъснялото извинение и паричната емисия от правителството на САЩ, Върховният съд на  САЩ все още не е обявил такава практика за незаконна . Нещо повече, закони като Закона за национално разрешение за отбрана (NDAA) дават право на правителството да арестува и задържа за неопределено време всеки, когото „подозират“ за враг на държавата.

Виждате ли, може да сте невинен в това, че грешите, но когато стандартът за невинност бъде определен от правителството, никой не е в безопасност.

Всеки е заподозрян.

И всеки може да бъде престъпник, когато правителството определя какво е престъпление.

Вече не е въпрос на това  дали , но  кога .

Не забравяйте, че полицейската държава не дискриминира.

В даден момент няма значение дали кожата ви е черна или жълта или кафява или бяла. Няма значение дали сте имигрант или гражданин. Няма значение дали сте богат или беден. Дори няма значение дали шофирате, летите или ходите пеша.

В крайна сметка куршумите, издадени от правителството, ще ви убият също толкова лесно, независимо дали сте спазващ закона или закоравял престъпник. Правителствените затвори ще ви държат също толкова лесно, независимо дали сте спазвали всеки закон или сте нарушили дузина. И независимо дали сте направили нещо нередно, правителствените агенти ще се отнасят към вас като към заподозрян, просто защото са били обучени да гледат и да се отнасят към всички като към потенциални престъпници.

В крайна сметка, когато полицейската държава завърти този последен винт и затръшна тази последна врата, всичко, което е от значение, е дали някой държавен агент - недобре обучен, напълно невеж и отхвърлящ Конституцията, е твърде затънал в силата на значките си и оправомощен да задържа, издирва, разпитва, заплашва и като цяло тормози всеки, когото сметне за добре - решава да ви отдели за специално лечение.

Ние провеждаме същите дебати за опасностите от надхвърляне на правителството през последните 50 години и все още не изглежда да се учим или ако се учим, научаваме се твърде късно.

Всички прекомерни, злоупотребяващи тактики, прилагани от правителството днес - безотговорно наблюдение, спиране и претърпяне на кризи, нападения на SWAT екипи, обиски на крайпътни ивици, схеми за конфискуване на активи, частни затвори, безсрочно задържане, милитаризирана полиция и т.н. - започнаха като привидно добронамерен план за справяне с някакъв проблем в обществото, който се нуждаеше от малко допълнителна помощ.

Внимавайте какво искате:  ще  получите повече, отколкото сте се пазарили, особено когато правителството участва.

В случай на национална система за идентификация, тя може да започне като средство за проследяване на случаите на COVID-19 с цел „безопасно“ повторно отваряне на нацията, но ще се окаже като средство за контрол на американския народ.

За тези, които се изкушават да оправдаят тези драконовски мерки по каквато и да е причина - в името на тяхното здраве, икономика или национална сигурност - не забравяйте, че не можете да ги имате и в двете посоки.

Не можете да живеете в конституционна република, ако разрешите на правителството да действа като полицейска държава.

Не можете да претендирате да цените свободата, ако позволите на правителството да действа като диктатура.

Не можете да очаквате спазването на вашите права, ако позволите на правителството да се отнася с неуважение и с абсолютно пренебрежение към върховенството на закона.

Както пояснявам в книгата си  Battlefield America: Войната на американския народ , ако сте склонни да подобрите този двоен стандарт, защото вярвате, че не сте направили нищо лошо и няма какво да криете, пазете се:  винаги има ефект на бумеранг .

за автора

Конституционният адвокат и автор  Джон Уайт Уайтхед  е основател и президент на института Ръдърфорд , където тази статия ( Най-лошото предстои  : Проследяване на контакти, имунитетни карти и масови тестове ) е публикувана първоначално. Той е автор на  правителството на вълците: възникващата американска полицейска държава  и  манифеста на промяната .




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. truthful - Това казва истината:
24.05.2020 22:04
"Когато народа се страхува от правителството имаме тирания.
Когато правителството се страхува от народа имаме свобода!"
Томас Джеферсън - 3-ти президент на САЩ
цитирай
2. zahariada - Браво!
24.05.2020 22:15
Това е точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743880
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031