Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.11.2017 04:29 - Знаете ли че: Най-горещото място на земята е въздуха около удара от мълния.
Автор: dalida Категория: Технологии   
Прочетен: 1570 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



                  ФИЗИЧЕСКАТА ГРАНИЦА НА ЗЕМНАТА АТМОСФЕРА
е едва 16 000 метра над повърхността, но до края на газовата ни обвивка (атмосфера) има още много километри.


                  image


Физическата граница на атмосферата е височината, до която въздухът е все още достатъчно плътен, за да се регистрират ред физични явления, съотносими към земните, а не към космическите. Като например - въздушните полети. Военните самолети летят на 10 - 12 км височина, над повърхността. Не се виждат с просто око, но се чуват.
ПЪРВИ СЛОЙ - ТРОПОСФЕРА -- Тропосферата е най-ниският слой от атмосферата. Има средна дебелина около 10-12 km.

ВТОРИ СЛОЙ - СТРАТОСФЕРА - - дебелина на слоя е около 50 км, над тропосферата. Тук има въздушни течения, които са със скорост 300 км/ч. Тук е ОЗОНОВИЯ СЛОЙ, който ни предпазва от радиацията на Слънцето.

ТРЕТИ СЛОЙ - МЕЗОСФЕРА - - намира се на 85 км, над стратосферата. Тук атмосферата се характерезира с това,че е силно електрическа и радиацията и е унижожителна, радиовълните се отразяват като огледало. Тук се виждат и отраженията на редки газове НАПОДОБЯВАЩИ галактики, които НАСА ни презставя като истински.

НАЙ - ГОРЕ - ЕКЗОСФЕРА
Това е най-горния слой на атмосферата или границата с космоса.

ЧЕТВЪРТИ СЛОЙ - ТЕРМОСФЕРАТА - - Температурата е около 1500 градуса по Целзий. Тук изгаря всичко което може да се топи на тези градуси горещина. Тук се стапят и метеоритите,ракетите и едва ли нещо живо може да оцелее. А, през нощта температурата е 730 градуса по Целзий. ТЕРМОСФЕРАТА е в диапазон от 85-тия км, до 100 км.

ПЕТИ СЛОЙ - ХОМОСФЕРА - - дебелина на слоя - 100 км. Обединява тропосферата, стратосферата. Пропорционалното съотношение между постоянните компоненти на въздуха остава неизменно с височината. Съставът на въздуха е постоянен и не се променя.
Във високите атмосфери от диапазон 100 - 500 км, ( при 1800 градуса топлина) радиацията е огромна.
Над 400 км височина съдържанието на въздуха е ВОДОРОД. ВОДОРОДЪТ ГОРИ ПРИ КОНТАКТ с оранжеви пламъци. Около Слънцето се появяват оранжеви отражения, подобни на пламък...

Балистичните ракети, които не могат да се използват за военни цели, ги разпределят за космически цели. Така четем в новините:" Руска ракета-носител с космически телекомуникационен апарат на борда изгоря в плътните слоеве на атмосферата над Тихия океан...едва на 161 км височина.....Метеор изгоря в плътните слоеве на атмосферата над Русия....Най-мощният руски спътник за съобщения изгоря в атмосферата....По предварителни данни, разрушаването на третата степен на ракетата-носител е станало на височина 160 км. при скорост на полета от 7 км/сек...."

КРАЙНА ВИСОЧИНА НА АТМОСФЕРАТА СЕ СМЯТА - 3 000 км. Където температурите са огромно число горещ въздух разтапящ всичко, което попадне там. Затова спътниците ни обикалят в орбитата, която се намира в стратосферата ни и не мърдат от там.

За любопитните:

Знаете ли че:
Най-горещото място на земята е въздуха около удара от мълния. Тогава за част от секундата се нагрява до 30000 градуса по Целзий. Само за сравнение това е това нагряване е 5 пъти повече отколкото видимата повърхност на Слънцето.
АКО механично тяло лети със скорост 5 - 7 км/сек, във атмосфера наситена с водород опасността от изгаряне на тялото е 150%. Как тогава балистичните ракети летят на височина по-голяма от 400 км и 1800 и, не изгарят в първите секунди от досега си с атмосферата? (последната клюка беше че корея изстреляла ракета на височина 550 км) И какво се случва с космисексите ракети след като навлязат в тази зона на атмосферата? Изгарят, разбира се!!

източник: мегавселена.бг



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. barin - Здравей, dalida. Благодарение на ...
18.11.2017 18:14
Здравей, dalida. Благодарение на написания материал вече научих. Благодаря ти!
цитирай
2. dalida - Имам една интересна статия тук: http://dalida.blog.bg/technology/2013/10/12/misterii-kompiutri-vselenata.1191507
22.11.2017 17:36
12.10.2013 20:02 - МИСТЕРИИ, КОМПЮТРИ, ВСЕЛЕНАТА
моделът "вселена" е проектиран от учените програмисти и е осъществен на филм който ни прожектират от НАСА, произведен от Холивуд. Холивуд заснемат интересни филми, но понякога парите значат много, затова заснемат и филми поръчани от Наса, специално за "любопитните ".

Искам само част от статията да видите тук:
В момента най-мощните суперкомпютри на НАСА работят два пъти по-бързо от човешкия мозък.

Ако направиш просто изчисление, използвайки Закона на Мур, ще откриеш, че тези суперкомпютри в рамките на десетилетие ще могат да изчислят цял човешки живот от 80 години - включително всяка мисъл, зачената от мозъка за това време - само за месец.

Това е депресиращо.

Сега се дръж здраво.

След 30 години очакваме, че PlayStation – на всеки шест до осем години се издава нов, така че това ще бъде PlayStation 7 – ще бъде способен да изчисли около 10,000 човешки живота наведнъж в реално време, или един човешки живот за около час...
Вселената също е пикселизирана – времето, пространството, звукът и енергията. Съществува фундаментална единица, която не можеш да разпаднеш на нищо по-малко, което означава, че вселената е направена от ограничен брой такива единици. Това също така означава, че има ограничен брой неща, които вселената може да бъде – тя не е безкрайна, така че може да бъде калкулирана. И ако тя се държи само по определен брой начини, когато е наблюдавана, тогава въпросът е – изчислена ли е? Но има и математически паралел. Ако две неща са математически еквивалентни, те са еднакви. От което следва, че вселената математически е еквивалент на симулираната вселена.

Играеш ли на видео игри?.....
цитирай
3. dalida - ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
04.12.2017 21:13
НАСА и другите космически агенции нееднократно са хващани в лъжа, поради образуващите се и издигащи се въздушни мехурчета в официалните им клипове от „открития космос”. Също така, астронавти са заснети да използват леководолазни дихателни апарати и да ритат с крака за да се движат, а астронавтът Лука Пармитано (Luca Parmitano) дори почти се удави, когато вода започнала да нахлува в скафандъра му, докато той уж бил на „космическа разходка”. Приема се, че астронавтите тренират за „космическите си разходки” в подводни тренировъчни съоръжения, като например „Лабораторията за неутрална плаваемост” на НАСА (“Neutral Buoyancy Lab”), но както е видно от „космическите мехурчета” и други подобни гафове, всички официални клипове на „космически разходки” също са фалшиви и са заснети под вода.



(Космическите мехурчета на НАСА и истинското Слънце - NASA space bubbles and the real sun; Международната космическа станция е измама: Издигат се въздушни мехурчета – „космическите разходки” са симулирани в огромни басейни със свръхчиста вода - International Space Station Hoax : Air Bubbles Rise- Space Walks Simulated in A Massive Water Pool - Бел. прев.)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155992
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031