Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2010 21:46 - Репетиция за рожден ден
Автор: beni7574 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2067 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 10.09.2010 21:49



image

Днес не успях да се явя на изпит. Просто се изплаших. Писах, писах, и накрая се отказах. Когато се върнах, след всички нерви и терзания, реших, че така или иначе ще трябва да измисля нещо ново за рожденния ден на Пламчо, а когато съм нервна обичам да готвя.
И така-а-а. Какво да бъде?
Следващата седмица ще правя торта и някакви сладкиши. Исках да опитам нов крем за торта, но не ми се правеше-все пак беше 5 часа следобед.
Реших!
Ще са пастички. Трябваше да бъдат шоколадови, но след като направих шоколадовата глазура ми дъхаше-предполагам от какаото и я изхвърлих. Вече беше късно да правя нова и така си и остана-само с крем.

А сега рецептата ако някой го интересува:

Снежни пастички

3а блата:
4 яйца
140гр захар
100гр брашно

1 бакпулвер

Белтъците се разбиват с половината  от захарта на гъста пяна. Жълтъците се разбиват  от делно с останалата захар. Двете смеси се смесват. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и добавя лъжица по лъжица, като се разбива с миксера на ниски обороти. Пече се в тава застлана с готварска хартия в предварително загрята на 180°C фурна, средна скара. След 10-ина минути температурата се намалява на 160°C и се пече до готовност. По време на печенето фурната не се отваря, за да се ограничи риска от спадане на блата. Блатът се изважда от формата, обръща се и оставя да изстине напълно. Едва след това се разрязва на два блата.

Крем

270 г квасена сметана
цитрусова есенция 2 капки
1 пакетче желатин 10 гр.
100 гр. захар
Приготвя се желатинът, като се  залее със 20 гр. Студена вода. Оставя се за около 10 мин. След това се разтопява на водна баня. През това време сметаната се разбива на средна степен, добавя се захарта. Разбива се докато се разтопи захарта. Добавя се есецията. Желатинът се отдръпва от огъня и се и се оставя да се охлади в купа със студена вода.5 мин. След това се добавя към разбитата сметана. Оставя се за 15 мин. В хладилника, за да стегне леко.

След това се намазва долния блат с крем, слага се горния блат без притискане. Отгоре отново се намазва със останалия крем. Отново се прибира в хладилника.

След около 10 мин. Се настъргва натурален черен  шоколад и пастичките са готови.

Да Ви е сладко!





Гласувай:
1




1. анонимен - http://xrumerservice.org
16.01.2012 00:29
Do you want to get significantly more targeted free traffic from search engines for your website almost effortlessly? Well, with more exposure across the internet it's possible. But most website owners are yet not aware of how to get the popularity that multiplies itself within days. As many internet marketers say, this backlink and traffic service can get potentially thousands of visitors to almost any website. So just visit http://xrumerservice.org to get started. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: beni7574
Категория: Други
Прочетен: 88527
Постинги: 28
Коментари: 26
Гласове: 13
Спечели и ти от своя блог!
Архив