Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
08.07.2020 20:20 - РУШИТЕЛИТЕ НА ПАМЕТНИЦИ – НОВИТЕ ЧЕРВЕНИ ВАРВАРИ
Автор: kordon Категория: Политика   
Прочетен: 4907 Коментари: 17 Гласове:
8

Последна промяна: 08.07.2020 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
РУШИТЕЛИТЕ НА ПАМЕТНИЦИ – НОВИТЕ ЧЕРВЕНИ ВАРВАРИ


Автор: Виктор Кордон

 

Едва ли някой е пропуснал да забележи, че напоследък сме свидетели на „интересни времена”, изразяващи се в оскверняването и събарянето на паметници от озверели лумпени в САЩ и Западна Европа. Има известен парадокс в тези събития, защото става въпрос за страни с правов ред, в които можеш да бъдеш глобен за обидна дума или жест, за плюене на улицата, за газене по тревни площи, за неправилно паркиране, за риболов без разрешително и за други, далеч по-невинни прояви от рушенето на обществена собственост, която често е и част от културното наследство. Въпреки това, тези деяния не само че не спират, но и се разрастват, разширявайки както своя ареал на разпространение, така и степента на обществена вреда и опасност. Това неизбежно повдига въпроса кой ги инициира, кой ги организира и кой ги провежда.

Малко по-дълбок поглед над ситуацията веднага изяснява, че основно участие в деструктивните актове имат крайно леви организации, които подбуждат други групи (в случая чернокожи) към масово насилие, мародерства и рушене. Това са комунисти от различни фракции – троцкисти, сталинисти, маоисти, марксисти, ленинисти и прочия сволоч. Но и без специални наблюдения не е трудно да се забележи, че разрушаването и поругаването на паметници, на което сме свидетели днес, поразително напомня за отношението на комунистите към материалните, духовните и културните достижения, заварени от тях след узурпацията на властта в която и да е страна. Навсякъде те са постъпвали по същия начин, както правят това днешните, които имат същата идеологическа закваска. Разликата е само в това, че съвременните болшевики все още не са почнали да изтребват политическите и идеологическите си опоненти, но не от хуманни подбуди, разбира се, а просто защото не притежават властовите лостове да го сторят. Но злобата и омразата, които демонстрират в дивашките си прояви, показват, че са готови на абсолютно всичко, подобно на своите предшественици в Русия през 1917 г. или в която и да е друга държава, попаднала в кървавите им ръце.

„Аргументите” на тия неокомунисти са, че паметниците отразявали колониалното и робовладелско минало и били издигнати в чест на фигури, имащи участие в тези процеси и явления, поради което трябвало да бъдат премахнати.

Проблемът на тази „аргументация” е, че всички народи, които са имали възможност, са извършвали подобни деяния. Просто някои са били по-дръзки, инициативни и способни и затова са се справяли по-добре от останалите. Значителен дял в търговията с роби, например, са имали племена от Африка, които извършвали експедиции и набези за набавяне на роби от съседни или по-далеч разположени племена. Набавили плячката, те я доставяли в крайбрежните селища и пристанищата, където ги чакали търговците на роби. А те в никакъв случай не са само бели европейци! Векове преди последните, азиатци и северноафриканци търгували с черни роби и трупали богатства от този доходен бизнес. Впрочем, турци и араби столетия наред си набавяли роби от Европа, нападайки разположените край брега селища, стигайки в тези си начинания дори до Британия.

Друг пример е предколумбова Америка, където ацтеките и инките завладели огромни територии с многобройно население, което експлоатирали, държали в робство и изтребвали. Това обяснява защо потисканите и използвани за заколение индиански племена застават на страната на новодошлите малобройни конкистадори и им помагат да завладеят омразните им империи Мексико и Перу. А основната причина за смъртта на толкова много индианци след идването на испанците не се дължи на някакъв целенасочено провеждан геноцид, както внушават левите лъжци, а са неволно пренесените болести, покосяващи незащитеното от новите патогени население.  

Ако следваме обаче болшевишката „логика”, трябва да унищожим почти всички, ако не и всички паметници, защото са или на завоеватели, или на робовладелци, или на експлоататори, или на религиозни фигури, или на други хора, които все с нещо са нарушили болшевишкия „морал”, което означава, че са „опресори”. Тогава трябва да разрушим и пирамидите в Египет и Южна Америка и... май всички останали монументи.

И ще се наложи да разрушим не само всички паметници и монументи, но и всички исторически сгради и културни забележителности (много от които имат не само материална, но и културна и естетическа стойност), защото винаги ще се намери някой комплексиран индивид, заблуден и озлобен от комунистическата пропаганда, който ще припознае в тях символи на експлоатацията, робството, подтисничеството, колониализма, империализма, милитаризма, расизма, фашизма, нацизма, хомофобията, мизогинията, ислямофобията, трансфобията, национализма, сегрегацията, дискриминацията или някой друг от многобройните „грехове” според комунистическата религиозна доктрина. Накрая всички материални обекти на европейската цивилизация ще бъдат демонтирани и унищожени, както направиха комунистите в превзетите от тях общества, а на тяхно място ще бъдат поставени паметници на свещените крави, новите светци на мултикултурализма и червения либерализъм – чернокожи престъпници (като „светеца” Флойд Джордж), гейове, лесбийки, комунистически вождове-злодеи, предатели, нихилисти, декаденти, екстремисти, терористи и всякакъв род „борци против фашизма и капитализма”.

Сещам се само за два типа същества, които през 21 век си позволяват да рушат и поругават паметници и оправдават злодеянията си с лъжливите си доктрини. Това са, от една страна, първобитните диваци от Ислямска държава и неотстъпващите им по кръвожадност и деструктивни инстинкти неокомунисти, от друга – които си приличат по варварския си нагон за разрушаване и физическо отстраняване на иноверците. Новите болшевики са и новите варвари, които не биха се спрели пред нищо, за да премахнат най-важните, а защо не и всички белези на европейската цивилизация, в която болните им мозъци виждат само символи на бялото превъзходство! Ако не бъдат спрени навреме, те със сигурност ще стигнат още по-далеч в своето варварство и ще донесат огромни нещастия, както са сторили в Русия, имала нещастието да стане поле за техните нечовешки експерименти и от където тази смъртоносна зараза се разпространи из целия свят!





Гласувай:
10



1. germantiger - +
08.07.2020 20:50
АБСОЛЮТНО НАПИСАНО !

Прочетох от начало до край целия текст и с всяко следващо изречение се съгласявах все едно четях собствените ми мисли.

Още в началото си спомних прочетеното за роботърговците в далечния изток, за вземането на роби с цел пренасянето им в жертва в Америките - централна и южна, за роботърговците евреи и мюсюлмани през средните векове, че и до новото време...

След това започнах да чета твоя абзац в който си ги споменал и маркирал, отново покртивайки и изразявайки по твоя логичен и ЯСЕН начин знанията които съм придобил по темата.

заслужено браво за постинга
цитирай
2. germantiger - ++
08.07.2020 20:57
Харес ами също сравнението с рушителите на царска Русия - болшевиките

на финала - двата типа посочените от теб, върху които и за които аз не бих се замислил и направил този смел паралел, който ти правиш, НО АБСОЛЮТНО НА МЯСТО

чрез твоя постинг дори кристализирах няколко мои мисли по темата !

ПС

ще си призная, че заслужено, макар и злорадо намирам нещо положително/ако въобще таквоа има в това рушене, а именно:

ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ,КОИТО КАТО ПОБЕДИТЕЛИ РАЗРУШИХА МАСА ГЕРМАНСКИ МОНУМЕНТИ И СГРАДИ ПОНЕЖЕ БИЛИ "НАЦИСТКИ", НО И ТАКИВА КАТО ФРИДРИХОВИТЕ ПОТСДАМСКИ КАЗАРМИ, КОИТО НЕ СА СЪГРАДЕНИ ОТ НАЦИОПНАЛ-СОЦИЛИСТИ

та тия победителите в онази война и избрания стоящ зад тях народ така рушаха в Германия

знам, че не е утеха и злото у съседа не води до нищоп добро "у нас", но някак с медна идея и с ъгъла на уистата ми се усмихвам накриво, защото ми се ще народите, чиито представители рушаха в германия да рушат сега по нещо и "у тях"

разбира се, знам че световните господари се позлват и ще се ползват само те от това, но незнам - някак има у мен е една идея "радост" когхато американец и англичанин бъде поруган в дома си

също така се радвам, когато руснаци глътнат водас някой техен оркестър или хор на път от египет за русяита им... това ми отношение ТЕ НАПЪЛНО СА ЗАЛСУЖИЛИ - ТИЯ НА ИЗТОК И ДРУГИТЕ НА ЗАПАД

разбира се, страда малкия човек, бялата цивилизация, но все пак... след като с моя народ са постъпили така след онази война, нека малко понастъпят и тях
цитирай
3. germantiger - финално
08.07.2020 20:58
ще линкна и преопоръчам постинга ти на няколко познати в блога, защото си заслужава

написал си го перфектно

току-що го постнах с линка на 18 мой познати в блога,които вероятно ще го оценят/надяявам се
цитирай
4. azazel13 - А, призракът на комунизма тръгнал ...
08.07.2020 20:59
А, призракът на комунизма тръгнал иза Америка:))) Значи, Ленин, Сталин и Димитров са виновниците затова което става в САЩ, а? Болшевиките викаш финансират погромите в САЩ, и кои болшевики бре аФторе? Болшевикът Сорос ли? Или болшевишката Клинтън?
А когато пишеш за варварите в Русия през 1917г. не е лошо малко от малко да прочетеш кои са тия варвари започнали руската революция още докато Ленин е четял лекции из швейцарските кафенета. Я вземи прочети и сторията, белким ти просветне, кой в Русия почва рушенето на царските символи, кой подобно на черните революционери в САЩ, издига като основни искания - закриването на полицията и амнистиране на затворниците. Прочети кой създава Съветите в Русия, кой създава тричленките в армията отменящи заповедите на офицерите... кой довежда Русия до пълна анархия през 1917. Ще ти дам един жокер - не са болшевиките тия.
цитирай
5. germantiger - ...
08.07.2020 21:05
azazel13 - не съм адвокат на кордон

но ти си мислиш и въобразяваш, че той не знае и нехае

лично аз съм чел над 20 автори ревизионисти, кордон убеден съм също

и ги чета разбира се, не на български
цитирай
6. kordon - до germantiger
08.07.2020 21:13
Благодаря ти! Радвам се, че мнението ни съвпада по този щекотлив въпрос.
цитирай
7. kordon - до azazel13
08.07.2020 21:19
Добре, обещавам да прочета всичко, каквото ми препоръчвате, белким се образовам, защото досега работех на принципа "чукча не читатель, чукча – писатель".
цитирай
8. missana - Великолепна статия, доказваща, левите са деструктивни.
08.07.2020 21:24
Прочитайки този материал у мен се зароди неволно въпросът - кой поставя под чадър тези варварски актове?

Благодаря на germantiger, който ми обърна внимание за материала, както и на автора за великолепното му списване!
цитирай
9. kordon - до missana
08.07.2020 21:31
И аз благодаря за положителната оценка!
цитирай
10. miri479 - Напълно съгласна
08.07.2020 21:57
съм с автора на постинга!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравейте!
08.07.2020 21:58
Рушенето на паметнизи е варварство, независимо кой го прилага!
Учудващо е ,че списъкът на варварите се води от създателите на днешната Европейска цивилизация-римляните!?
С прословутия закон за осъждане на паметта! Всеки следващ император е можел да го приложи спрямо предшественика си и да унищожи всички негови паметници! Както е направил например Каракала спрямо брат си Гета!Заличен е образът му дори върху семейната реликва- камеята?
Паметниците са паметта на хората ,запазената история на времето , за което се отнасят !Трябва да се подхожда внимателно, не импулсивно
Е, не бива и да се прекалява с тях! Прекаленото натрупване води и до идеята за унищожението им- също!
Хубав постинг, поздравления!
цитирай
12. kordon - до leonleonovpom2
08.07.2020 22:07
Благодаря!
Напълно съм съгласен с Вашата теза, че "Прекаленото натрупване (на паметници) води и до идеята за унищожението им". Но допускам, че стремежи за тяхното унищожаване не е задължително да се пораждат само от "прекалено натрупване", а и от други съображения.
цитирай
13. kordon - до miri479
08.07.2020 22:08
Благодаря!
цитирай
14. dobrodan - Тези, гореизброените "фракции",
08.07.2020 22:15
са просто изпълнителен инструмент. Залогът е много по-голям - с или без Федералния резерв.
Авторе? Ужасно си прав. Новият световен ред настъпва по стар начин. Може пък да не успее....този път. Тръмп се оказа по-умен от нужното. Дано бъде и смел?
А някои хора продължават да вярват, че едни други хора правят всичко за тяхно добро... :):):).
цитирай
15. kordon - до dobrodan
09.07.2020 07:25
Да, когато хората (било то отделния индивид, или пък човешки групи) не си вземат поука от грешките си, са принудени да ги повторят. Ако не се поучиш от това, че си се изгорил, ще продължаваш да се гориш. А след като обществата допускат случването на гореописаните деяния, значи не са се поучили от историята, което е жалко, но изглежда е вечна съдба на човечеството.
цитирай
16. batogo - !!!:))) Комунизостта на бившия и настоящ коминтерн е най- върлия враг на Свободата!
09.07.2020 13:26
Комунизостта на червените е най-опасния вирус за Свободата, Свободните и Свободолюбивите народи!!!
Комунизостта използва опростачването на примитивите, които винаги са мнозинство, до пълно,агресивно безумие и превръщането им по този начин в таран за придобиване на власт и контрол.
Тя опростачва всичко, до което се докосне, като убива човешката духовност и почтените нрави, които са основна пречка за овластяването й!
Комунизостта е наясно, че може да се докопа до властта и да я задържи само с помощта на опростачените, подкупни и безумни примитиви, престъпниците и мошениците, които в продължение на повече от век успя да култивира и разпръсне по цял свят с помощта на кремълската престъпна шайка!!!
А безспорен факт е, че САЩ са единственият, благословен от Бога реален, световен жандарм, пазител на Цивилизацията с нейните демократични, морални и духовни ценности и основен стопер за агресията и болните амбиции на пожизнени желаещите да узурпират света и да наложат комунизостта си върху него агресивни, жадни за власт и контрол примитиви, като руския, северо-корейския, венецуелския, китайския и ред други от сорта, които правят всичко възможно да се бетонират пожизнено във властта, за да изсмукват кръвта на народите си. :-)
Чест и почитания за постинга!

Поздравления за темата и изказаните от теб Истини по нея, Kordon!
цитирай
17. kordon - до batogo
09.07.2020 16:40
Благодаря ти за оценката и за аргументирания коментар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kordon
Категория: Политика
Прочетен: 4828686
Постинги: 467
Коментари: 2759
Гласове: 2285