Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2020 19:16 - Кърваво писмо от цензуриран художник, който никога не е бил подмазвач https://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
2



Кърваво писмо от цензуриран художник, който никога не е бил подмазвач
  А ако се окаже, че тази криза е измама, как ще обясните на българите спирането на държавата, мерките и обедняването им?
  image image    

Отворено писмо от Аркадиуш Жабовски към Щаба за борба с коронавируса.
Първо искам да обясня кой съм. Аз съм един от малкото творци, които никога не са били подмазвачи на властта или на шефовете на гилдията. Естествено съм цензуриран, неопускан до галерии, за което даже имам и документ от министъра на културата Банов.
Понеже медиите в Бг нон-стоп се оплакват от творците, че са мишки страхливи и не критикуват, даже с градивна критика, реших да го направя. Може би защото тече в вените ми и полска кръв, а поляците сме борещ се за правда народ. Мисля моето писмо да го направя с въпроси, за да накарам хората да се замислят. Може да пропусна нещо, защото никой не знае всичко. Но ще ги базирам на наблюденията си, многото извори и от чужди езици и обикновената логика, която е забравена наука.
Може и да не съм прав, но въпроси глупави няма. Има само глупави отговори.
Да започнем от начало:
1.Маските – искате господа да въведете задължително ползване на маските. Дотук добре. Но, защо? СЗО е обяснила, че маските повече вредят. Независими лекари споделят, че маските събират болестотворни бактерии, които директно отиват в дихателния тракт и хората се разболяват. Министър Ананиев ще внесе 2 милиона маски – от Китай !!!!! Страна от която е плъзнала заразата!! Забранено е внасянето на стоки от Китай, но маски – не! Да не би да са произведени от извънземни? Кой ще ни гарантира, че слагайки тези маски, няма да пламне епидемия със страшна сила? Затова ли ни подготвяте за пик на заболеваемостта през април? Как така маските няма да са заразени, а стоките от Китай са опасни? Нещо не се връзват нещата. Особено, че според учените вируса на кораба под карантина е бил жив след 17 дни !!! Маските ще пътуват по-малко време.
2. Бизнесът – разбираемо е, че сте затворили кафенета, ресторанти, масови събирания, туризма, хотелите. Никой няма да ви упрекне. Но вие унищожавате със своите заповеди българският истински бизнес. Това е земеделието. Сега е сезона на засяването на нивите. Ако това положение продължи, как ще обясните на хората глада, който ги чака идващата зима? Замислихте ли се? Или нямате мислещи хора в щаба? Вместо да насърчите българите, които стриктно спазват правилата да сеят сега в градинките, нивите, за да не гладува народа зимата, вие ги плашите. Даже по селата, където е най-малка вероятността от зараза, хората не смеят да излизат от вкъщи и да обработват нивите си. Нищо не е направено да има сезонни работници. Очаква ни сценарий, който сега е в Сицилия. Ще стреляте ли по прегладнели хора? Танковете ли? Защо забранявате производството на технически канабис? Знаете ли, че България, ако го позволи, няма да има криза след тази коронапаника? Чии интереси защитавате? Никога не съм пушил, не съм вземал наркотици и съм въздържател. Но всеки българин с 10 декара нива от технически коноп ще е независим финансово и семейството му ще е добре цяла година. От това ли ви е страх? Сега е моментът да узаконите тази култура за да няма криза за глад идните години. Защото България е от малкото държави, забраняващи тази култура, в в тази разновидност на конопа няма наркотик в себе си и е бил гледан от баба ми по царско време. Давам ви изход от кризата безплатно. Доказано е, че билката лекува 80% от болестите. Може и короната, кой знае? Затова ли е забранена?
3. Протестите- вие, господа, сте най-щастливите управляващи на земята. Протести в Бг няма. Всички са режисирани. Имате комфорт да правите каквото си искате. Вчера няколко десетки хиляди полски бизнесмени протестираха в центъра на Варшава срещу унищожаването на бизнеса им. Тука мълчат. Големите ще се справят, но малките ще изчезнат. Предлагате кредити. Това е шега, нали? Значи вие затворихте бизнесите, а после ги заробвате с кредити? Това ли е спасение на бизнеса според вас? Вие, господа сте издържани от народа, а той ви плаща данъци за такива моменти точно. Вие трябва да събирате средства за такива кризи, а не да ги изхарчвате докрай и да взимате кредити. Щом не се справяте, защо не отстъпите място на умните и красивите, както обиждате младите българи? Всяка българска домакиня е по-добър икономист от вашите професори и министри. Предстои голяма криза. Спряхте цялата държава без доказателства. Хората се връщат от чужбина и нямат работа. Ще има напрежение, протести но вие не знаете какво да правите. И замазвате нещата. Други държави се грижат за гражданите си, тука сте загрижени за корпорациите.
4.Щаба(щабовете)– Имаме криза с вирус, казвате.. И тук са нужни сериозни вирусолози. И да са на различно мнение а не послушни изпълнители. Тяхната дума да е последна а не на избрани хора! Какво казват вирусолозите? Че е грип, а не черна чума. Добавихте и други щабове. Защо? Да взимат пари? Има държави, които се справиха чудесно с този вирус без да затварят цялата си държава(Тайван), обричайки хората на глад. Защо не взимате от тях пример, а от лошите примери- Италия и Испания. Защо щабовете не приемат различно мнение, а форсират своето или нечие отвън? Всички тези забрани доказват, че не знаете какво да правите. Примерът е в семейството. Когато родителите не знаят как да възпитат детето си казват: Не пипай, не ходи, не викай! Същото е при вас. Със забрани. Българите много стриктно спазват забраните. Глобите са манипулация на общественото мнение. Завчера се наложи да мина 2 пъти Главната в Пловдив. Всички бяха с маски, отдалечени повече от 2 метра един от друг и спокойни. Къде ще намерите такъв послушен народ и защо го мачкате. Вие не знаете, какво е за обикновен човек 5.000 лева глоба. За вас е една нощ в компания, но за българина цяла година живот на семейството му. ова е наглост от ваша страна. Защото българите много стриктно спазват всичко и го виждам с очите си всеки ден.
5. Разходки навън– защо забранявате на хората да ходят в паркове, зелени площи или околоблоковите пространства едновременно позволявайки да ходят на работа, където във фабриките се тъпчат един друг на работните места ,през почивките или другаде. Каква е целта ви? Децата да се разболяват лишени от чист въздух и слънце вкъщи? Аз вече съм стар и помня от детските си години. Слънцето и чистият въздух убива вирусите .Витамин D (слънчевата вълна) лекува грипа. И точно сега априлското слънце е най-лековито. Така е създадено от Бог. Значи вируса не разболява работници а избираемо хора в парковете на чист въздух? Какъв е проблемът да се направи график за родители с деца да посещават зелени площи, за да са здрави децата и да не хванат вируса? Полицаите, вместо да глобяват бедните българи, може да пазят дали няма скупчване в парковете. Вярвайте ми, няма и да има. Както казах, българите ви слушат и спазват правилата. Ако някой ви лъже, значи го прави нарочно ,за да създава смут в народа. Виждаме го с примера Ананиев и задължителните маски.
6. Църквата– има вярващи хора. Аз съм един от тях. Ако бяхте чели малко исторически книги, щяхте да знаете, че всяка пандемия е спирала след общонародни молитви към Господ и Богородица. Вероятно не сте вярващи ,но това е факт исторически. Камбанен звън. Всяка вечер в Пловдив бият камбаните на църквите по нареждане на Дядо Николай. Това е най-мъдрото нещо ,което е направил този Митрополит. Преди години четох, че звън на камбаните унищожава вируси и така са изчезнали много пандемии в Средновековието. Съзнателно или не Митрополит Николай върши много добро дело. Защо не звънят камбаните в цяла България? В Пловдив никой не е починал от вируса. Църквата лекува. Тамяна убива вируси. Ако службите са навън? Всеки трябва да има право да избира. Затварянето на църквите(ако се случи) ще лиши хората от надежда. Това ли е целта на занятието?
7.Бедните-има много бедни хора, без работа, без тяхна вина. Какво направихте за тях освен приказките ви от синия екран? Тези хора се нуждаят от хляб, сега и тук, а не от кредити. Всеки посмял да помага на бедни е унищожаван. Мислите да помагате на фирми ,но забравихте гладуващите? Умните знаем, защо подкрепяте фирмите а не народа. Фирмите могат лесно да се справят с кризата. Знам, как да се процедира и какви закони да се въведат. Много е лесно България за 2 години да е на ниво Германия,н о вие не го искате. И тази криза ще го покаже на хората. България е малка държава и с правителство, което е добронамерено, за 2 години ще разцъфти. Полша е 37 милиона и от 2015-2017 за 2 години се е възкачила на 25 място от най-богатите държави. Но се иска желание и хъс.
8.Вирусът- различни са мнения за съществуването му. Със сигурност е по-слаб от другите грипове. Всеки от нас го има и тестовете са хвърляне пари на вятъра според чужди вирусолози. А ако се окаже, че тази криза е измама, как ще обясните на българите спирането на държавата, мерките и обедняването им? Тайван, Беларус ,Южна Корея, Швеция се справиха без заключване на хората в домовете им. И спечелиха. Имат опит. Дали те знаят нещо неудобно? Само питам. Дали тази карантина и извънредно положение не цели друго? Само питам. На кой служи тази паника? Пандемия при вирус ,който не убива и не е смъртоносен, както бяха предишните? Нещо не се връзва. Италианците признаха публично, че само 12% от умрелите измежду болните са били от вируса, а друго всичко е фалшифицирано. Защо в медиите няма интервюта и снимки от болници и болни, а само сплашващи народа лекари? Питам, защото сериозни вирусолози с голям опит и те се съмняват. Хората трябва да получат истинска информация, а не само заплахи и забрани с глоби до небесата. Или и това е бизнес? В България реално никой не е умрял от коронавируса, но заради него е спряла държавата и с тази си постъпка се хвалите още. Мисля си, че българинът отказва да умира и това е притеснително. Имайте предвид, че пандемията се е разгоряла в държави, където масово се ваксинираха хората против грип наесен. Не е ли учудващо? Затова ли в Бг разболелите са нищожно число, не влияещо даже върху статистиките? Много интересно.
9.Бъдещето– идва голяма криза. Хиляди увилнени, безработни. Празна хазна. Никакви нови инвестиции. Фирми ще се закриват, тези които носят доходи на държавата. Вече 20 години България затъва всяка година. Хората обедняват все повече. И ще обедняват. Ще се връщат тези, които наливаха милиарди, пращайки на роднини. Какво ще направите? Западните анализатори са ужасени от това, което идва. Имате ли някаква идея какво да правите? Как ще възродите икономиката? Засега генералът ,който е симпатичен, успокоява с вицове от екрана. Н идва безработица, за някои глад. Не е ли по-добре да попитате южнокорейците и тайванците как се справиха, неспирайки икономиките си? Или не ви пука за бъдещето на нацията ,защото сте защитени?
10.Бог и история- по какъвто път тръгнете, така ще ви съди Бог и историята. В Бог вероятно не вярвате, но в историята ще останете като тези, които не слушат съвети от различни извори и вече унищожили държавата. Има реална възможност тази криза да премине леко и даже България след това да стане богата. Но засега сте обкръжени от хора незаинтересовани от това, както усещам. Фалшиво сте загрижени за хорското здраве, едновременно отхвърляйки истинските възможности за справяне с кризата. А ако знаете, че този вирус е биологично оръжие, например, длъжни сте да кажете на хората за да са наясно. Затова се избират властите а не за да замазват нещата.
П.П.:Тези мои 10 въпроса са мое лично становище. Както написах в началото българските творци обикновено са послушни и ги сравняват с мишоци. Целта ми не е да упреквам властите а за да покажа, че в Бг има и мислещи творци, въпреки че не допускани до галерии и медии в мейнстрийма. Но има честни медии, които от време на време дават трибуна и на нас и затова благодаря им.
Така, че не всички сме без собствено мислене и мнение, но не сме допускани до медиите, както неудобните вирусолози също .Не знам до колко хора ще стигне това писмо ,но аз изпълних своя граждански и творчески дълг.
Бог да пази България. И дано не съм прав.

Пловдив медия




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696891
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031