Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2020 11:35 - Реплика към гочета, гетьовци, юлки, апостоловци
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 7778 Коментари: 103 Гласове:
17

Последна промяна: 16.01.2020 11:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В публичното пространство битува мантра на недоразумението Филип Димитров, че Русия има по малка икономика от Нидерландия-Холандия тогава и няма какво да търсим 
там Това бе алибито му да прекратим редица договори с Руската федерация , които имаха опцията едностранно да бъдат продължени от нас. Концесията за дърводобив в Коми АССР, продължаване участието ни в изгражhдането на газопоровода Дружба, едностранно повишаване на митническите сборове спрямо руски стоки и услуги. Малко преди това бяха освободени повече от 20000 държавни служители , АУП и ИТР в струкуропределящи стопански структури , които аргументирано се противопоставяха на това безумие или икономически Ньой, както му каза в очите мой колега и приятел.
Когато говорим днес за Перник, Благоевград, Варненско , освен безхаберието на Борисов и компания ,като главна причина на тази катастрофа се нарича Филип Димитров.
Преди 10 ти ноември  на практика България сечеше подборно и оздравително гора-прореждаше и отстраняваше заболели масиви. Сечта до там. Обработваемата земя бе над 90% под вода. Тоест ВИК и напоителните системи  бяха подчинени на Водно стопанство , като разхищението на воден ресурс бе инкриминирано деяние. Тоест за нерегламентирана сеч/извън посочената по горе и разхищение на вода се влизаше в затвора и . Безразборната сеч след 10 ти ноември , както и варварското унищожаване на напоителната ни система от ликвидационните съвети доведе страната ни до тази катастрофа. Вода се разпилява  и се давят хора , а от друга страна еко катастрофа ни грози заради липса на вода. " Вода гази, жаден ходи"
На едностранната промяна на митата руснаците ни отговориха реципрочно и резултатът е че хиляди предприятия "затвориха кепенците" , и стотици хиляди българи станаха излишни-обезлюдяхме. Не знам дали е заговор някакъв или резултат на неможене от наша страна, но факт е , че "Студена" и Перник могат спокойно да заменят герба на страната-загиваме е девизът

И да се върнем към последната класация на Световната банка /съответно на МВФ/ кой къде е в световната икономика. 

 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

Тоест Русия е 6та икономическа сила след Китай, САЩ, Индия, Япония, Германия.

Разбира се , това класиране е укоримо за Русия, защото тя бе втора икономическа сила преди промените и нетната и цена според специалисти е в пъти по голяма от тези на САЩ и Китай например.

Разбира се Русия има сериозни проблеми в т ч и с бедността. Не ги крие, критична и самокритична е към "недъзите си", но никой не може да и отрече че днес Федерацията е сред локомотивите  в световната икономика. Не до там мощен влекач имайки даденостите и Свише/ природен и човешки ресурс/ но влекач

Извадките на СБ са за 16 и 17  но те се отличават несъществено от тези през 18 и 19 година. Просто или не са излезли данните за последния двугодишен период, или аз не съм ги намерил




Гласувай:
19



1. fun1001 - :-)) здрасти,бай венцо.. да се смея ,или да плача..с теб..
16.01.2020 12:02
вчера, по това време някъде, ти зададох 3 въпроса
а, ти пак...за негрите се фана, като типичен буквоед
даа, но аз съм философ, и държа на Феър плей дебата..

ще се самоцитирам..нали,не пречи )
имам още един въпрос/ НЕ е личен..недей забърква йезуитски шутки @
да повторя /тук/ и първите два..

1.защо нацизма бе осъден в Нюрнбергс.процес, набързо..а Комунизма, все още -не е..
2.защо Реституцията у нас, се състоя кажи речи моментално,
а, лустРацията, никогда !!?
3.защо ,вие комунистите ненавиждате Библията/ и христ..

аз НЕ съм религиозна,да допълня..

пп
виждам, че те сърби езика, и се чудиш,кви тъпни да постваш
и от колко Уикита..вода, да ми носиш..
моля, пожалуй...
обещавам, и аз ще отговарям, ето тук, на тв .сериозни въпроси, по Темата
цитирай
2. eva666 - спокоо...и без Гошо, Апостоль, и Гет,
16.01.2020 12:21
ще се справя отлично..
извикай..още..дървени и чугунени гОлови..
и 2-3 мокри котки и кокошки )))
цитирай
3. eva666 - а, накрая на дебата, ще ми кажеш, защо се налага РуНет, и РуУики )))
16.01.2020 12:23
Благодаря, че ме разбираш...моля..
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
цитирай
4. hloris - Пред фактите и боговете мълчат,но....не и наша Юлия
16.01.2020 12:25
само да вметна,че това е една извадена статистика на икономическите сили в света от 2016-2017 година на Световната Банка доколкото прочетох.И схванах.

Интересно ние на кое място се нареждаме според тази представителна извадка?? темата ДНЕС ТУК е икономическа,а не пак като Юлия на калъчка да вървим.

Икономиката на Русия винаги е била и ще си остане една от водещите в света благодарение на дълговидния поглед на нейните управляващи,защото знаем,че където има силна политическа власт,то и икономиката процъфтява.
Русия е със силна икономика най-вече защото е богата от към природни ресурси,а това от своя страна е предпоставка за една независима от външни влияния силна икономика,т.е. тя има с какво да търгува,да предложи на останалия свят.

Погледнато то и ние като природна даденост не сме толкова зле.
Имаме богата история,богато историческо и архитектурно наследство,което с развитието на един туризъм като в съседните ни страни Гърция и Турцияби ни изправило до някаква степен на крака.

Икономика,при това добра такава,е плод преди всичко на една дългосрочна,добре обмислена стратегия,поглед в бъдещето,какъвто явно липсва на този етап на нашите господа управляващи.Тяхната единствена цел е финансовата страна на въпроса,как от година на година да закърпват,връзват един бюджет,и някакъв си минимален растеж на вътрешния брутен продукт.
На мен ми е интересно защо и как от страна износителка на определени селскостопански стоки се превърнахме в страна вносителка на същите?!?

Защото образно казано не мога аз примерно да си разруша къщата,да разпродам на безценица материалите от нея/разбирайте нашата приватизация/,и след това да строя нова....с какво в случая?!??

Та мисълта ми е,че икономика,при това силна има там,където има мисъл,при това дългосрочна,мисъл в перспектива....да,ние загубихме руските пазари за нашите стоки,а от това губи цялата ни икономика.
Ето един от пресните,доскорошни факти...една Турция беше предпочетена пред нас от една автомобилна корпорация за строене на автомобили....
въпросът ми е защо в случая бяхме пренебрегнати ние?!

Относно водата....ами да ....има пряка връзка м/у изсичането на нашите гори,безконтролното изсичане такова,и климатичните промени...помня как през 1996-1997 годинаи столицата имаше този проблем...безводието.
Безхаберието,съчетано с една нагла безотговорност и кражби то води именно до това.
А,четох една недосмислица сутринта...Вик Перник е заявило 500000 хил куб. м.вода,а правителството му еотпуснало,по скоро Минестерството на водите и регионалното развитие 1 000 000 куб.м. при обем на язовир "Студена" мисля че беше 25 хил. куб. м.
Къде е математиката в случая?!
Явно някои хора трябва да се върнат в четвърти клас.Пълни не досмислици.
цитирай
5. apostapostoloff - Светът отдавна разбра, че вие,
16.01.2020 12:59
комунягите, сте не само престъпници, но и идиоти. Когато нещата опрат до факти и конкретика, вие почвате да бърщолевите глупости. Каква шеста икономика в света бе, шушляк!

БВП на Русия за 2018 година е 1 трилион и 300 милиарда долара, а БВП на Италия е 1 трилион и 700 милиарда. Това са фактите, останалото са комунистически идиотщини.

При това 96 % от БВП на Русия идва от ИЗНОС НА СУРОВИНИ. Защото Русия днес няма нито икономика, нито производство, нито наука, нито изкуство. Това е западнала, изостанала страна със затихващи функции, която няма никакво значение за света. Така става, когато управлява народната милиция...
цитирай
6. hloris - https://finansovagramotnost.bg/2019/07/05/koi-sa-20-te-naj-silni-ikonomiki-v-sveta/
16.01.2020 13:15
ето четете и финансово се ограмотете....примерно къде е една Русия и една Холандия да речем

цифрите,да,само только цифри....да се повторя...пред фактите и боговете мълчат.
цитирай
7. hloris - И защо Русия е на това място в случая?!?
16.01.2020 13:21
apostapostoloff написа:
комунягите, сте не само престъпници, но и идиоти. Когато нещата опрат до факти и конкретика, вие почвате да бърщолевите глупости. Каква шеста икономика в света бе, шушляк!

БВП на Русия за 2018 година е 1 трилион и 300 милиарда долара, а БВП на Италия е 1 трилион и 700 милиарда. Това са фактите, останалото са комунистически идиотщини.

При това 96 % от БВП на Русия идва от ИЗНОС НА СУРОВИНИ. Защото Русия днес няма нито икономика, нито производство, нито наука, нито изкуство. Това е западнала, изостанала страна със затихващи функции, която няма никакво значение за света. Така става, когато управлява народната милиция...


1.По бвп на глава от населението е на 12 място в света...и защо??
Защото тя извърши преход от планова към пазарна икономика през 90 години.
2.Защото тя и претърпя финансовата криза...и пак е почти в челната десятка
3.Защото въпреки икономическите санкции на запада,така прословутия запад,тя да ПОТРЕТЯ пак Е почти в челната десятка на СВЕТА...точка.
цитирай
8. vencivaleri1951 - Постоле, перука се купува , акъл не.
16.01.2020 13:29
Нетен БВП не е коректен сравнителен показател. Например ако произвеждаш перуки в България , а аз в Италия можем да ги сравняваме като натрупване към БВП само ако са на една цена. Тоест ако ти продаваш перуката за 100лв ,а аз за 100 евро то за една и съща стока ще получим различни натрупвания. Ти често даваш примери за разлика в цените у нас и Европа. Точно това е накарало банките и други финансови институции да си служат с корелация - в случая с покупателната способност. Тоест БВП представлява на практика новосъздаден продукт и той е пряко зависим от покупателната способност. Банките оценявайки риска използват този коефициент.
Дано си разбрал, ама едва ли

quote=apostapostoloff]комунягите, сте не само престъпници, но и идиоти. Когато нещата опрат до факти и конкретика, вие почвате да бърщолевите глупости. Каква шеста икономика в света бе, шушляк!

БВП на Русия за 2018 година е 1 трилион и 300 милиарда долара, а БВП на Италия е 1 трилион и 700 милиарда. Това са фактите, останалото са комунистически идиотщини.

При това 96 % от БВП на Русия идва от ИЗНОС НА СУРОВИНИ. Защото Русия днес няма нито икономика, нито производство, нито наука, нито изкуство. Това е западнала, изостанала страна със затихващи функции, която няма никакво значение за света. Така става, когато управлява народната милиция...[/quote]
цитирай
9. saankii - :-)) 4. hloris - Пред фактите и боговете мълчат,но....не и наша Юлия 12:25
16.01.2020 13:48
знам, че сама, ще си сложиш..примката, толковаа си ми предвидима и
семпла, общопопулярна блоКочитателке, с 250 'любими блогери'!!!!!!
кога ги четеш, бее фльоори..аз и 5 не мога да прегледам..защото си пиша
моите анализи и разследвания..другото са 'осребрени"..клюки за масово
ползувание.точка..

Хльоори, ти го каза, НЕ аз..
ти, търсиш/ и ровиш/ за фактите...тъй ли?
аз/намекнах по-горе/ търся "НЕЩАта зад фактите, и техните причини
респективно..

пп
мисля, да оборя и дядо крал мас (К.Маркс
с две думи,и да си ходя...
Духът създава Битието...
а, не обратното..
/ Джулия Невърленд

цитирай
10. saankii - бай венцо, Благодаря за отговорите )
16.01.2020 13:51
айде, още 2 думички..
....КОЙ управлява парите на Русия, Банком России...
а къде са парите на Руският Елит?!!
цитирай
11. hloris - Юлия,
16.01.2020 14:05
от малка математиката наред с логиката са ми силните страни.
И да вметна,че темата тук не е моята скромна особа,а нещо съвсем друго,
темата е икономиката.

Венци,благодаря ти за разяснението как се формира бвп....аз схванах,но
за другите не отговарям в случая!

пп.Относно моите любими блогове...то чета избирателно когото и както аз пожелая....а,мога и добре да анализирам....само анализът ми зашо все аз съм ти в устата образно казано нещо не ми се получава...защо ли в случая?!?:))))

Дубъл реплика към Юлия:
Деньги русской елит находится там,где и на больгарской такой...понимаешь?!?

цитирай
12. vaquero - vencivaleri1951,
16.01.2020 14:26
Какво им обясняваш, те са буржоазно ограничени. Коне с капаци.
Понеже държавата е лош стопанин, частният капитал изсече горите, източи язовирите, други микроязовири разруши. И макар да са живяли при социализма, са били далече от ентусиазма на хората. За тях важното е, че нямаше банани. Сега на перничани препоръчам вместо да пият вода, да ядят банани, защото пернишките миньори бяха шпицкомандите на Тренчев.
Недоразумението Филип Димитров расте в кариерата върху руините на България.
Имаше един филм по разказ на Хайтов - "Гола съвест" - за изсичането на гората в буржоазна България.
цитирай
13. blackpredator - https://www.usnews.com/news/best-countries/power-rankings
16.01.2020 14:42
виж тук Венци
американски гетюфци праят класации:)

а Филчо, не Народен съд, а като арабска блудница
требе да го претрепят с камъни
заради ликвидационните съвети

санитарката с 3 въпроса и тя ти търси кръщелното
боже, де е тая бяла лястовица..
да ги излекува
цитирай
14. krumbelosvet - О, fun1001, о невежество псих-десно,
16.01.2020 15:33
"3.защо ,вие комунистите ненавиждате Библията/ и христ.."
Комунистите НЕ ненавиждат Библията, камо ли Христа. Напротив, мнозина от тях считат Исус за ПЪРВИЯ КОМУНИСТ. И не само за отделни негови думи, като
"По-скоро камила ще мине пред иглени уши, отколкото богаташ да влезе в Царството Божие" или "ако имаш две ризи, дай едната на ближния". Не, той ИЗМИВА КРАКАТА на учениците си, за да помнят, че водачът трябва да СЛУЖИ, а не да господства, той лекува БЕЗПЛАТНО и т.н., все неща ДЪЛБОКО ЧУЖДИ на "десняците". Исус полага живота си в жертва за хората, и няма партия, която да е дала толкова жертви като омразните вам комунисти.
Аз минавам за комунист в блог.бг, но от 1983-та Библията ми е НАСТОЛНА книга, един екземпляр се разпадна от препрочитане, имам втори, и раздадох по един на децата си...
О, невежество психо-десно...
цитирай
15. vencivaleri1951 - Димитров
16.01.2020 15:53
беше полезният идиот на Запада в случая. Той и днес е пълна шизофрения. Лежа и гладува против Конституцията в защита на която днес е конституционен съдия.

blackpredator написа:
виж тук Венци
американски гетюфци праят класации:)

а Филчо, не Народен съд, а като арабска блудница
требе да го претрепят с камъни
заради ликвидационните съвети

санитарката с 3 въпроса и тя ти търси кръщелното
боже, де е тая бяла лястовица..
да ги излекува

цитирай
16. starforlife - Да, пред фактите всички мълчат, само заклетите комунисти от 9 дерета мътна вода носят, за да изопачат фактите.
16.01.2020 15:58
И сега преди да приканя Венци да не се измъква както винаги с пускането на УЖ вярни, а в действителност ТРОЛСКИ приказкr, а да проведем с него един дебат, за да видим как ще обори всичко, което аз ще представя подплатено с абсолютни факти,
да го попитам докога ще изопачава нещата и най-безцеремонно ще лъже?
Венци, аз нямам мнението за теб да си мъж, освен по полови белези, но понеже ме споменаваш в заглавието, всеки не дори мъж, а въобще човек с чувство за Чест и Достойнство, дължи този делбат на този, когото споменава, особеноо когато е в светлината да се опитва да го принизи/унизи.

Като начало нека започнем с това, че ти за Русия русоугодно ИЗОПАЧАВАШ нещата, а за Холандия най-безцеремонно ЛЪЖЕШ.
От Русия имам представа и смея да кажа, че дори по-достоверна от твоята, защото твоята ПРЯКА и от ПЪРВО ЛИЦЕ датира от преди над 20 години, а моята от последните 3-4 години. В смисъл, че през последните 3-4 години съм посетил 2 пъти Русия и то не като турист, а и имам доста Приятели и Колеги там.

Нека, Венци, да започнем с ЛЪЖАТА ти, че снаха ти като учителка в Холандия, ПРЕДИ 10 години е получавала годишна заплата 45 000 евро!
ТОВА БЯХА ТВОИ ДУМИ, ВЕНЦИ, НАЛИ ТАКА?
Които, ако бях лицемер като теб щях да приема за момента за вярни и използвам, защото те правят смотаната (за съжаление) Русия още по-жалка пред Холандия.
А че е жалка, това е повече от факт и аз отново повтарям: ДА "ПОТАНЦУВАМЕ", Венци, за да ти го покажа. Но да "танцуваме" не с патетизъм и бошлаф приказки, а с ФАКТИ и ЦИФРИ.
Засега нека стигнем до консенсус колко средно получава ДНЕС един учител в Холандия?
По твое мнение, след като преди 10 години е било 45 000 евро годишно, днес трябвало да е доста повече, нали така? Това беше жалкият ти и най-вече измислен опит да ме уязвиш, че видиш ли 7 000 евро месечно за мен било малко и едва ли на лъжа да съм на някаква по-ръководна позиция и то в IT-сектора.

Е... ФАНТАЗИИТЕ ти за 45 000 евро учителска заплата в Холандия ПРЕДИ 10 ГОДИНИ, бяха посечени и ти както винаги, когато те сгащят в ЛЪЖА или ИЗОПАЧАВАНЕ НА ФАКТИТЕ И/ИЛИ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, млъкна.
Да видим дали няма да го направиш и сега, при положение, че те предизвиквам да ти покажа, че Холандия е много по-напред от Русия. Ама много.

А лъжите ти баха посечени с това:
Средни учителски заплати в страните от ЕС към момента:
https://www.obrazovanieto.com/novini/uchitelska-zaplata-v-stranite-ot-es/

По-горното е линк, където всеки може да се убеди какви са средните заплати при учитеите в Европейския Съюз и там четем, цитирам:
Учителско възнаграждение в Люксембург – 5 870€ на месец
Учителско възнаграждение в Белгия – 2 527€ на месец
Учителско възнаграждение в Чехия – 741€ на месец
Учителско възнаграждение в Дания – 3 477€ на месец
Учителско възнаграждение в Германия – 3 574€ на месец
Учителско възнаграждение в Естония – 771€ на месец
Учителско възнаграждение в Ирландия – 2 317€ на месец
Учителско възнаграждение в Гърция – 1 092€ на месец
Учителско възнаграждение в Испания – 2 312€ на месец
Учителско възнаграждение във Франция – 2 060€ на месец
Учителско възнаграждение в Хърватия – 724€ на месец
Учителско възнаграждение в Италия – 1 920€ на месец
Учителско възнаграждение в Кипър – 1 990€ на месец
Учителско възнаграждение в Холандия – 2 685€ на месец
.....................................................................................
Учителско възнаграждение в Австрия – 2 483€ на месец
Учителско възнаграждение в Португалия – 1 788€ на месец
Учителско възнаграждение в Словения – 1 400€ на месец
Учителско възнаграждение във Финландия – 2 641€ на месец
Учителско възнаграждение в Швеция – 2 446€ на месец
Учителско възнаграждение в България – 272€ на месец

Изваждам за Холандия:
Учителско възнаграждение в Холандия – 2 685€ на месец
.....................................................................................

Хайде сега, Венци, ти по някакъв начин ни убеди, че преди цели 10 години заплатата на снаха ти е била с близо 50% по-висока от тази ДНЕС.
Защото иначе КАК ДА ТИ ВЯРВАМЕ, след като ти най-безцеремонно си измисляш и лъжеш за каквото ти падне? И как да дискутираме с един лъжец, който не борави с факти, а иска да му вярваме на дума, която е доказал много пъти, че не струва и пукната пара?

Тоест, Венци, преди да "танцуваме" за икономиката на Русия и Холандия, хайде да уточним това със заплатата на Учитела в едната и другата държава, м?
Защото Учителят е един от тези така важни представители на една нация, който трябва да получава достойно възнаграждение и ни най-малко не го е~е брутният или нетният вътрешен продукт и защо да не съотнесем нещата спрямо него?



За мен твоето представяне на нещата по-горе, както в постинга, така и в коментарите под него, е просто лицемерие, Венци, защото социалната ножица в Русия е разчекната (ха ха ха) като московска курва (ново ха ха ха) краката, а в Холандия "краката" й са като на девственица.

Чакам! Да "танцуваме".
Имай предвид, че още 3 часа съм ангажиран служебно и може да не съм толкова отзивчив темпорално, но като се прибера, ще направя всичко възможно да съм на разположение и нека довършим "танца", а не за пореден път да се измъкнеш с жалкото "Говори за компютри, а не за неща, които не разбираш!, защото то няма какво много-много да се разбира на това, което е пред очите ни.
Моите в Холандия.
И твоите като любящ Русия повече дори и от България явно. (Поне това показваш. И не само ти.)
цитирай
17. get - До vencivaleri1951 - Венци, гледам ти и подгласниците ти ... нещо се дъвчите с МОЯ МИЛОСТ?
16.01.2020 16:30
vencivaleri1951 написа:

Реплика към гочета, гетьовци, юлки ...


- Ако следва да ПОЯСНЯВАМА КАТО ЗА ВАС ... на мен ми е през оная работа! "Каква е икономиката и БВП на Русията"? Защото ПО МИ Е МИЛА БЪЛГАРИЯ-та?
Та и ПОРАДИ ЛЮБОВТА МИ КЪМ БЪЛГАРИЯТА - а не Русията! Пояснявам?
След ОКУПИРАНЕТО НА РОДИНАТА МИ, от СССР през 1944 г.! На същата бе наложен СЪВЕТСКИ МОДЕЛ НА РАЗВИТИЕ! ... съответно, от подобни на Теб и пригласящите ти КРЕАТУРИ?!
По силата на което ... и както обяснява един от ръководителите на Югославската компартия - казва се Милован Джилас?
Икономическите ни връзки със СССР НЕ БЯХА РАВНОПОСТАВЕНИ и НА ВЗАИМНОИЗГОДНА ОДСНОВА!
(именно това доведе и до напускане на Титова Югославия - социалистическото съдружество ... като тук има още много място за фактология и обяснения - к.м.?)!
Второ: На V-я пленум на БКП, ръководен от Г. Димитров - е взето решение, че създадените държави с НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ... следва да прилагат СЪВЕТСКИЯ ОПИТ В ДЪРЖАВНОТО СТРОИТЕЛСТВО, тоест "ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА"(КАВИЧКИТЕ са неслучайни ?) ... казано по друг начин: ДИКТАТУРА от "сталински тип"( НА МАЛКА ГРУПА ОТ ХОРА, ДО СМЪРТ ВЕРНИ НА СССР - срещу останалото и подавляващо мнозинство от народа!
- Какъв бе резултата? Унищожаване на ТИПИЧНИ И ТРАДИЦИОННИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА БЪЛГАРИЯ - КАТО АГРАРНА СТРАНА и последващ, БЕЗМОЗЪЧЕН волунтаризъм ПРИ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В "ПРОМИШЛЕНА"!
- Защо?
Защото, НАМИРАЙКИ СЕ ЗАД "телената ограда" на СЪВЕТСКИят ТИП ИКОНОМИКА - Навлязохме в БЕЗПЛОДНИЯ("социален" модел) ПО СВОЯ ХАРАКТЕР "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НАЧИН НА ПРОИЗВОДСТВО" ... който наред с много от присъщите му несъвършенства, БЕ БЕЛЯЗАН и ОТ НАЙ-СЕРИОЗНОТО - ЛИПСА НА СЪРЕВНОВАНИЕ !!?

В резултат на това: СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА (ни) ИКОНОМИКА + НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТТА В ИКОНОМИКО-ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ ВРЪЗКИ със СССР? ... България НА ТРИ ПЪТИ ФАЛИРА!
- КАТО ... последния през 1985 год.! И забележи, преди ЛУКАНОВИЯ МОРАТОРИУМ ПО ДЪЛГА? - И от ПЕТТЕ "ПАРИЖКИ БАНКИ"(пак забележи !) - двете БЯХА ПОДЕЛЕНИЯ на Съветската, ВНЕШТОРГ БАНК - но И те "братските" ... НЕ НИ РАЗСРОЧИХА ДЪЛГОВЕТЕ!?
... пропускайки доста ИДВАМ ДО СЪЩЕСТВЕНОТО?
- Кой наложи "демокрацията" оглавена от измисленият "Съюз на Де Се" начело С произхождащият от тежко партизанско коляно Фил-Димитров ? Ами "братушките" !!!

А? - От кога, БРАТУШКИТЕ СЕ БЯХА СПОРАЗУМЕЛИ с КЛАСОВИЯТ СИ "ЗАДОКЕАНСКИ ВРАГ" - ДА ПАДНЕ СОЦИАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ, с цялата последваща трагедия за страната и народа ни - РАЗГРАБЕНА ОТ ПАК ВЕРНИТЕ НА РУСИЯТА ... но не ОТ, след ДЕВЕТО-СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ - А ОТ техните БЕЗРОДНИ НАСЛЕДНИЦИ(възпитавани и обучавани в СССР "български") кадри" ? ... Следва продължение?
цитирай
18. blackpredator - https://money.bg/macro/12-te-strani-kadeto-uchitelite-poluchavat-nay-golyama-zaplata.html
16.01.2020 16:49
за 2013 г
даскали в Netherlands - $55697
€ - 49988.35

едно селфи на ръждивото балконче, а?
цитирай
19. анонимен - Па не си била путинофилка м
16.01.2020 17:05
hloris написа:
само да вметна,че това е една извадена статистика на икономическите сили в света от 2016-2017 година на Световната Банка доколкото прочетох.И схванах.

Интересно ние на кое място се нареждаме според тази представителна извадка?? темата ДНЕС ТУК е икономическа,а не пак като Юлия на калъчка да вървим.

Икономиката на Русия винаги е била и ще си остане една от водещите в света благодарение на дълговидния поглед на нейните управляващи,защото знаем,че където има силна политическа власт,то и икономиката процъфтява.
Русия е със силна икономика най-вече защото е богата от към природни ресурси,а това от своя страна е предпоставка за една независима от външни влияния силна икономика,т.е. тя има с какво да търгува,да предложи на останалия свят.

Погледнато то и ние като природна даденост не сме толкова зле.
Имаме богата история,богато историческо и архитектурно наследство,което с развитието на един туризъм като в съседните ни страни Гърция и Турцияби ни изправило до някаква степен на крака.

Икономика,при това добра такава,е плод преди всичко на една дългосрочна,добре обмислена стратегия,поглед в бъдещето,какъвто явно липсва на този етап на нашите господа управляващи.Тяхната единствена цел е финансовата страна на въпроса,как от година на година да закърпват,връзват един бюджет,и някакъв си минимален растеж на вътрешния брутен продукт.
На мен ми е интересно защо и как от страна износителка на определени селскостопански стоки се превърнахме в страна вносителка на същите?!?

Защото образно казано не мога аз примерно да си разруша къщата,да разпродам на безценица материалите от нея/разбирайте нашата приватизация/,и след това да строя нова....с какво в случая?!??

Та мисълта ми е,че икономика,при това силна има там,където има мисъл,при това дългосрочна,мисъл в перспектива....да,ние загубихме руските пазари за нашите стоки,а от това губи цялата ни икономика.
Ето един от пресните,доскорошни факти...една Турция беше предпочетена пред нас от една автомобилна корпорация за строене на автомобили....
въпросът ми е защо в случая бяхме пренебрегнати ние?!

Относно водата....ами да ....има пряка връзка м/у изсичането на нашите гори,безконтролното изсичане такова,и климатичните промени...помня как през 1996-1997 годинаи столицата имаше този проблем...безводието.
Безхаберието,съчетано с една нагла безотговорност и кражби то води именно до това.
А,четох една недосмислица сутринта...Вик Перник е заявило 500000 хил куб. м.вода,а правителството му еотпуснало,по скоро Минестерството на водите и регионалното развитие 1 000 000 куб.м. при обем на язовир "Студена" мисля че беше 25 хил. куб. м.
Къде е математиката в случая?!
Явно някои хора трябва да се върнат в четвърти клас.Пълни не досмислици.

цитирай
20. hloris - ами не съм нито русофилка,нито русофобка...
16.01.2020 17:19
ти изобщо прочете ли какво съм писала,м?!?
Това са факти,просто факти,извлечения,ако искаш ги наречи?!?
Що се захващаш с мен каква съм,а не оспорваш ФАКТИТЕ,такива,каквито СА!

И относно линка,който съм пуснала,то мисля,така като четох,че холандския модел като икономика най-много би ни напаснал към настоящата ситуация.

Родолюбка съм,и милея за страната си,защото както преди,то и сега ни използват и диктуват правилата,но...просто от друга посока.

Другари,партийни и безпартийни,четохте ли,чухте ли последните новини на каква ЦЕНА НА ВОДАТА са я ползвали ТЕЦ -Перник,както и АД"Стомана"....определено някои хора заслужават да бъдат зад решетките...аман от далавери в тази т.нар.държава.

А,и ако трябва да бъдем честни,то и това много ни пречи,че сме именно народ на далаверите....както казваше един мой вече не толкова близък..."да има въртележки",т.е. да има от къде да гепим нещо.
цитирай
21. blackpredator - Хлорис,
16.01.2020 17:23
не уйдисвай на хисарския Хулител
свинята просто оспамва
не прави тандем
цитирай
22. starforlife - ~
16.01.2020 17:35
blackpredator написа:
https://money.bg/macro/12-te-strani-kadeto-uchitelite-poluchavat-nay-golyama-zaplata.html
2015 г
даскали в Netherlands - $55697
€ - 49988.35

едно селфи на ръждивото балконче, а?

Абе, ГЛУПАК с ГЛУПАЦТЕ... Ти разлика м/у БРУТО и НЕТО прпавиш ли бе?
М?

Ти коя заплата РЕАЛНО ПОЛУЧАВАШ и МОЖЕШ ДА ХАРЧИШ, м?
Брутната или нетната?


ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ ЗАПЛАТАТА НА РУСКИЯ УЧИТЕЛ И ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА ЗА ТОВА КОЯ ИКОНОМИКА, РЕСПЕКТИВНО СОЦИАЛНО ДОБРУВАНЕ, Е ПО-ДОБРА - РУСКАТА ИЛИ НИДЕРЛАНДСКАТА?

За мен не е проблем и с бруто да боравим, при все, че е глупаво.
Защото ГЛУПАВАТА ТИ КРАТУНА дори не е чувала явно за алтернативни методи за пенсионно осигуряване и явно се радва, ако му вземат повече, защото ще има по-висока пенсия и ще може по-спокоен да кеси в блог.бг и помпи Плондерките.

Дее~а и глупавия чикиджия, дее~а. Що не покажеш снимка на твоето балконче, м?
Дее~а и комплексираното влечуго, дее~а - за балконче, което е на жилище под наем и то заснето няма и месец след наемането на жилището, се хванал.
А ръждивия си клепнал фалос не вижда, защото го заменил с блогова помпа.

ЧАКАМ НАПЪНА ТИ ЗА РУСКАТА ЗАПЛАТА ПРИ УЧИТЕЛСКОТО СЪСЛОВИЕ И СЛЕД ТОВА КАКТО КАЗАХ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА КЪДЕ Е ИЗКЛЕЦАНАТА ВИ РУСИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ СПРЯМО НИДЕРЛАНДИЯ.
ТЕПЪРВА ЗА ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ И СОЦИАЛЕН СТАТУС НА НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГОВОРИМ, А НЕ ЗА ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ, КОЙТО В РУСИЯ ОБЛАЖАВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6-7% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Й, А В НИДЕРЛАНДИЯ НАД 60.
цитирай
23. hloris - добре,наречете ме каквото искате в случая,но...
16.01.2020 17:43
ми запомнете добре думите ,а те са....че ако продължава така,то ще станем пак част от Турция,защото турците масово купуват тук земи....това,че ДПС в момента си мълчат,то не означава нищо.Просто те провеждат тихомълком своята политика.

Или както се казва: "Двама се карат...печели третият."

Това го казвам аз,Хлорис,просто Една Българка като онази от "Една българка" на Иван Вазов.

пп.Ако е просто някаква закачка,то я приемам.
Ако е провокация,то пак я приемам.И и отговарям подобаващо.
цитирай
24. blackpredator - Гоче,
16.01.2020 17:43
дай селфи на балкончето
цитирай
25. get - @ 22. starforlife ~ Средняя зарплата педагога в 2019 году в Москве составляет около 90 тыс. рублей
16.01.2020 17:45
starforlife написа:
blackpredator написа:
https://money/macro/12-te-strani-kadeto-uchitelite-poluchavat-nay-golyama-zaplata.html
2015 г
даскали в Netherlands - $55697
€ - 49988.35

едно селфи на ръждивото балконче, а?

Абе, ГЛУПАК с ГЛУПАЦТЕ... Ти разлика м/у БРУТО и НЕТО прпавиш ли бе?
М?

Ти коя заплата РЕАЛНО ПОЛУЧАВАШ и МОЖЕШ ДА ХАРЧИШ, м?
Брутната или нетната?


ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ ЗАПЛАТАТА НА РУСКИЯ УЧИТЕЛ И ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА ЗА ТОВА КОЯ ИКОНОМИКА, РЕСПЕКТИВНО СОЦИАЛНО ДОБРУВАНЕ, Е ПО-ДОБРА - РУСКАТА ИЛИ НИДЕРЛАНДСКАТА?

...
ЧАКАМ НАПЪНА ТИ ЗА РУСКАТА ЗАПЛАТА ПРИ УЧИТЕЛСКОТО СЪСЛОВИЕ И СЛЕД ТОВА КАКТО КАЗАХ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА КЪДЕ Е ИЗКЛЕЦАНАТА ВИ РУСИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ СПРЯМО НИДЕРЛАНДИЯ.
ТЕПЪРВА ЗА ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ И СОЦИАЛЕН СТАТУС НА НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГОВОРИМ, А НЕ ЗА ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ, КОЙТО В РУСИЯ ОБЛАЖАВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6-7% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Й, А В НИДЕРЛАНДИЯ НАД 60.


Средняя зарплата педагога в 2019 году в Москве составляет около 90 тыс. рублей. Школьный учитель, работающий в Санкт–Петербурге, в нынешнем году получает не менее 54 тыс. рублей. В городах административного назначения в 2019 году средней заработной платой является сумма в 44 тыс. рублей. Во многих городах и областях в 2019 году средняя заработная плата педагога не изменилась. В маленьких городах учителя получают примерно по 25 тыс. – 30 тыс. рублей. В областных центрах оклад учителя равен 20 тыс. рублей. А педагог, работающий в сельской местности, может рассчитывать на зарплату от 8 тыс. до 10 тыс. рублей.
цитирай
26. starforlife - ~
16.01.2020 17:53
get написа:
Средняя зарплата педагога в 2019 году в Москве составляет около 90 тыс. рублей. Школьный учитель, работающий в Санкт–Петербурге, в нынешнем году получает не менее 54 тыс. рублей. В городах административного назначения в 2019 году средней заработной платой является сумма в 44 тыс. рублей. Во многих городах и областях в 2019 году средняя заработная плата педагога не изменилась. В маленьких городах учителя получают примерно по 25 тыс. – 30 тыс. рублей. В областных центрах оклад учителя равен 20 тыс. рублей. А педагог, работающий в сельской местности, может рассчитывать на зарплату от 8 тыс. до 10 тыс. рублей.

БЛАГОДАРЯ, ГЕТ!
Ще изчакам малко преди да ги направя за смях!


Засега само ще цинирам това, а ти дай сравнение:

ЗА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ КАТО БИТОВИ РАЗХОДИ, ЗА КОИТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ИДИОТИРА ВЕНЦИ, АЗ СЪМ ПЛАТИЛ:

- Ток, газ и ТЕЦ... За мезонет 84 кв.м. - 95€
- Вода - 15€ (45/3)
- Интернет 5G, да повторя 5G, който в Русия ще го има като скорост след поне 5 години - 35€

Бензинът струва 1,70-1,80€
Дизелът - 1,40-1,50€

НЕТНА ЗАПЛАТА НА УЧИТЕЛЯ СРЕДНО - 2700€

Тоест, като си плати един нормален наем на апартамент да речем 60 кв.м. 900-1000€, ако няма собствено жилище, на нидерландския Учител му остават 1700€, средно.
Няма и 100€ му са битовите... Остават му 1600€
200 € за бензин, който не може да изгори реално - останаха му 1500€.
За 600€ се храни повече от добре и дори с поне 4-5 ходения на ресторант. Нека се храни за 700... Нека са 800. Пак 700 му остават. 400 да даде за дрехи, театър и прочие, което е ама много-много - пак 300 му остават да спести. И то обръщам внимание: ЖИВЕЕЙКИ ЧОВЕШКИ И НЕЛИШАВАЙКИ СЕ ОТ НИЩО, ВКЛЮЧИТЕЛНО СВЕТСКИ ИЗЖИВЯВАНИЯ!
ХАЙДЕ да видя икономически силна русия какъв статус дава на Учителите си, м?
Давайте русофилите, "танцувайте".

- Билет за театър в Амстердам е средно м/у 6 и 10€ без намаление, които намаления са постоянни.

- Годишна такса за висше образование в един от най-престижните университети и специалности в Амстердам - Амстердамски университет по приложни науки, специалност "Международен бизнес" - 2000€ след първата година. Първата е 1000€. Безлихвен заем за такава цел.

Две неща, които вълнуват НОРМАЛНО ЖИВЕЕЩИЯ ЧОВЕК: Култура и Образование.
И които са напълно посилни за средния нидерландски Учител в количества и качества почти без компромиси.
цитирай
27. get - До 23. hloris - Вероятно, трябва с картинки да ви посочвам връзката м/у руската "Лук-Ойл" и ... ?
16.01.2020 17:54
hloris написа:
ми запомнете добре думите ,а те са....че ако продължава така,то ще станем пак част от Турция,защото турците масово купуват тук земи....това,че ДПС в момента си мълчат,то не означава нищо.Просто те провеждат тихомълком своята политика.

Или както се казва: "Двама се карат...печели третият."

Това го казвам аз,Хлорис,просто Една Българка като онази от "Една българка" на Иван Вазов.

пп.Ако е просто някаква закачка,то я приемам.
Ако е провокация,то пак я приемам.И и отговарям подобаващо.


... "Догановите сараи", построени в съседство на същата Руска рафинерия и пристанището й “Росенец”?

Агент "Сава", той и Меди/Ахмед Доган ведно със създадената още, ОТ ПРЕДИ "10-ти Ноември"(имам в предвид този от 1989 г. !) ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ "Движение за права и свободи" - са изцяло РУСКИ ПРОЕКТ! ... съответно обезпечавани пак от "Матушката ви" Рассия ... И НЕЙНИТЕ пост-колониални, РУСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ АНКЛАВИ В НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ!?


цитирай
28. get - Ето адреса: https://visasam.ru/russia/rabotavrf/zarplata-uchitelya-v-rossii.html#____2019 - от който е копираното от мен?
16.01.2020 17:57
starforlife написа:
get написа:
Средняя зарплата педагога в 2019 году в Москве составляет около 90 тыс. рублей. Школьный учитель, работающий в Санкт–Петербурге, в нынешнем году получает не менее 54 тыс. рублей. В городах административного назначения в 2019 году средней заработной платой является сумма в 44 тыс. рублей. Во многих городах и областях в 2019 году средняя заработная плата педагога не изменилась. В маленьких городах учителя получают примерно по 25 тыс. – 30 тыс. рублей. В областных центрах оклад учителя равен 20 тыс. рублей. А педагог, работающий в сельской местности, может рассчитывать на зарплату от 8 тыс. до 10 тыс. рублей.

БЛАГОДАРЯ, ГЕТ!
Ще изчакам малко преди да ги направя за смях!

Засега само ще цинирам това, а ти дай сравнение:

ЗА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ КАТО БИТОВИ РАЗХОДИ, ЗА КОИТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ИДИОТИРА ВЕНЦИ, АЗ СЪМ ПЛАТИЛ:


- Моля :)) !

- Обръщам СЕ КЪМ ВСИЧКИ СПОРЕЩИ И МИЛЕЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ?
Трагично е, че нещата НЕ САМО С УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ - страшно си докарват, едни на други? Както в пост-комунистическа Русия ... така и в пост-колониална България!
цитирай
29. theeconomist - фейков глас от публиката......
16.01.2020 17:58
"Учителско възнаграждение в България – 272€ на месец"
само факти за достоверност:
1. 1 € = 1, 95583 лв.
2. 272 € х 1.9,5583 = 531,98576 лв.
3. Законово определена мин. работна заплата в България за 2019 г. - 560 лв.
4. НСИ - Мин. работна заплата за учител в България през 2019 г. - 920 лв.
5. 920 лв.: 1,95583 = 470,3885 €
6. 100 рубли = 2, 852лв. / 16.01.2020 г.
7. 90 000 рубли =2566, 80 лв.
8. 2566,80 лв. = 1312,3840 €
цитирай
30. starforlife - ЧикиджиТантров, остави сега България!
16.01.2020 18:01
ГОВОРИМ ЗА РУСИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ И АЗ ЩЕ ВИ ПОКАЖА, ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ДОРИ НА НИВОТО НА ЦИГАНСКАТА МАХАЛА НА НИДЕРЛАНДИЯ!

Засега само ще цинирам това, а ти дай сравнение:

ЗА МИНАЛИЯ МЕСЕЦ КАТО БИТОВИ РАЗХОДИ, ЗА КОИТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ИДИОТИРА ВЕНЦИ ТА ДА ГО ПРЕДВАРЯ, АЗ СЪМ ПЛАТИЛ:

- Ток, газ и ТЕЦ... За мезонет 84 кв.м. - 95€
- Вода - 15€ (45/3)
- Интернет 5G, да повторя 5G, който в Русия ще го има като скорост след поне 5 години - 35€

Бензинът струва 1,70-1,80€
Дизелът - 1,40-1,50€

НЕТНА ЗАПЛАТА НА УЧИТЕЛЯ СРЕДНО - 2700€

Тоест, като си плати един нормален наем на апартамент да речем 60 кв.м. 900-1000€, ако няма собствено жилище, на нидерландския Учител му остават 1700€, средно.
Няма и 100€ му са битовите (преобладаващата част от които остават същите при дву или повече членно семейство)... Остават му 1600€
200 € за бензин, който не може да изгори реално - останаха му 1500€.
За 600€ се храни повече от добре и дори с поне 4-5 ходения на ресторант. Нека се храни за 700... Нека са 800, че да ходи не веднъж седмично на ресторант, а 3 пъти... Пак 700 му остават. 400 да даде за дрехи, екскурзия до съседен град, театър и прочие, което е ама много-много - пак 300 му остават да спести. 300 напълно спестени € след като е живял през месеца напълно нормално като бял човек.

ХАЙДЕ да видя икономически силна русия какъв статус дава на Учителите си.

Билет за театър в Амстердам е средно м/у 6 и 10€ без намаление, които намаления са постоянни.

Годишна такса за висше образование в един от най-престижните университети и специалности в Амстердам - Амстердамски университет по приложни науки, специалност "Международен бизнес" - 2000€ след първата година. Първата е 1000€. Безлихвен заем за такава цел.


Танцувай, льольо.
Да видя Русия по изброеното.
Зящото БВП наистина не ме е~е, а и нали това, което ме е~е е следствние от силна или не икономика?
Аз цзитирам факти.
Дайте да видим в Русия по тези пера и да продължим, м?
цитирай
31. theeconomist - Ти си ги писал тия за България, не аз!
16.01.2020 18:11
starforlife написа:
ГОВОРИМ ЗА РУСИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ И АЗ ЩЕ ВИ ПОКАЖА, ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ДОРИ НА НИВОТО НА ЦИГАНСКАТА МАХАЛА НА НИДЕРЛАНДИЯ!
Танцувай, льольо.


Спорно е дали съм чикиджия, но е доста претенциозно да го пишеш!:-))
Психолозите казват, че обикновено, тези които се мъчат чрез обиди да уязвят друг човек, обикновено го оприличават със себе си при използваните обиди.

И въобще не говоря с теб, въобще не знам че съществуваш...:-)))
цитирай
32. starforlife - ~ 31. theeconomist
16.01.2020 18:16
Не, Тантуров, не аз.
Цитирал съм ги от сайт, не съм ги проверявал, но за Холандия е вярно.
А казах, че темата, която САМИЯТ ВЕНЦИ Е ПОСТАВИЛ, е съпоставка на жалката ви Русия с Холандия.
Схващаш ли, идиот?

Моето съществуване е факт. Твоето го валидира само Венци.
Понимаеш, чикиджийо?
Аз мога да те нарека както реша - ще ме заплашиш с биячи както се пъна веднъж на лични ли? М? Комплексар СанчоПанчо ЧикиджиТантуров?


ПС: И не прави опити за жалка манипулация чрез кръстосване на рубла-евро-лев, защото заплатата в рубли в Русия не се обменя по курс на еврото в България и същите левове да се харчат тук.
ГОВОРИ ЗА ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА РУСКИЯ УЧИТЕЛ.
ТАКА, КАКТО АЗ ГО ПРАВЯ ЗА НИДЕРЛАНДСКИЯ.

НАЛИ ТОЧНО ТОВА ЩЕ ПОКАЖЕ КОЯ НАЦИЯ И ДЪРЖАВА Е ПО-НАПРЕД ИКОНОМИЧЕСКИ, А НЕ НЯКАКЪВ СИ БВП, КОЙТО ПАК КАЗВАМ, ЧЕ В РУСИЯ "ОБСЛУЖВА" НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6-7% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОТЛИЧНО НИВО - ОЛИГАРХИЯТА - А СРЕДНИЯТ РУСНАК Е ЗЛЕ КАТО СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН - ПОЧТИ ЕДНАКВО НИ Е ПОЛОЖЕНИЕТО, С РАЗЛИКАТА, ЧЕ В РУСИЯ СОЦИАЛНАТА НОЖИЦА Е МНОГО ПО-"КУРВЕНСКА" ОТ НАШАТА В БЪЛГАРИЯ.

Ф А К Т И !


Втори ПС: Вие като се опитвате да ме изкарате свиня 140 кг... Не беше ли предходният жалък постинг на Венци точно такъв като идея... Това означава ли, че сте по 140 кг., м, психолого ЧикиджиТантуров?
Защото аз казвах преди да замина, че с теб гол до кръста съм готов да се изправя когато кажеш пък да видим чия физика е по-добра, фифи.
Ама неее - когато вие обиждате е нормално, защото сте кората на лайното, а когато вас ви обиждат - отсрещният е без пари за лекарства, нали?
НАЛИ И ТОВА МЕ ПРОВОКИРА И ПРИКАНВА КОРЕШЪТ ТИ - ДА СЪМ СИ МЕРЕЛ С ТЕБ, КОМПЛЕКСАР НЕДОКЛАТЕН, ДАНЪЧНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ...
ЧЕ ДА ГИ ПРЕМЕРИМ БЕ, ИКОНОМЕ!
УДВОЕНАТА ТВОЯ СПРЯМО МОЯТА НОРМАЛНА - АКО ТВОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА - ДАВАМ ТИ "АСТРАТА" СИ.
ЗАЩОТО ДА РАЗБИРАМ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ ОЧУКАНИ АСТРИ КАРАТЕ, СЛЕД КАТО СЕ ОПИТВАТЕ НА МЕН ДА ПРИШИЕТЕ ТАКАВА, М?
НЕ ЗА ДРУГО БЕ, ПРЪДЛЬО - ПРОСТО ТАКА КАЗВАТ ПСИХОЛОЗИТЕ!
ТИ ГО КАЗА!
цитирай
33. theeconomist - ФАКТИ!
16.01.2020 18:39
Още по въпроса за крос курсовете...

"И не прави опити за жалка манипулация чрез кръстосване на рубла-евро-лев,.....

1 руска рубла = 0,015€ / 16.01.2020 г.
90 000 рубли = 1350 €

дъра, бъра, два чадъра, срало куче на къра.....:-))
цитирай
34. get - До 31. theeconomist - Туго соображаете товарищ советский-бухгальтер :)) ?
16.01.2020 18:39
theeconomist написа:
starforlife написа:
ГОВОРИМ ЗА РУСИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ И АЗ ЩЕ ВИ ПОКАЖА, ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ДОРИ НА НИВОТО НА ЦИГАНСКАТА МАХАЛА НА НИДЕРЛАНДИЯ!
Танцувай, льольо.


Спорно е дали съм чикиджия, но е доста претенциозно да го пишеш!:-))
Психолозите казват, че обикновено, тези които се мъчат чрез обиди да уязвят друг човек, обикновено го оприличават със себе си при използваните обиди.

И въобще не говоря с теб, въобще не знам че съществуваш...:-)))


За такива КАТ ВАС - Е В СИЛА КАЗАНОТО ОЩЕ ПРЕЗ 40-ТЕ ГОДИНИ, от тов. Троцкий в задочният му спор със Сталин?!
Читайте?
"... ЕСЛИ БОЛЬШЕВИКИ ПРОДЕРЖАТСЯ ДОЛГОЕ ВРЕМЯ, НЕ ИЗМЕНИВ СВОЕЙ ТАКТИКИ, то нам, быть может, еще суждено будет увидеть, как БОЛЬШЕВИКИ рука об руку С КАПИТАЛИСТАМИ Запада БУДУТ ВЕСТИ ВОЙНУ ПРОТИВ борющегося за СВОЮ СВОБОДУ ПРОЛЕТАРИАТ России.
- Тогда процесс развития большевизма будет завершен!"

- конец цитата :)) !
цитирай
35. get - До 33. theeconomist - ФАКТИ :))) ? Как известно, размер зарплаты в России напрямую зависит от региона, где ... ?
16.01.2020 18:48
theeconomist написа:
Още по въпроса за крос курсовете...

"И не прави опити за жалка манипулация чрез кръстосване на рубла-евро-лев,.....

1 руска рубла = 0,015€ / 16.01.2020 г.
90 000 рубли = 1350 €

дъра, бъра, два чадъра, срало куче на къра.....:-))


Как известно, размер зарплаты в России напрямую зависит от региона, где осуществляется трудовая деятельность. Самые высокие заработные платы получают учителя, работающие в Магаданской области, Ненецком и Ханты–Мансийском округе.
Средняя зарплата педагога в 2019 году в Москве составляет около 90 тыс. рублей. Школьный учитель, работающий в Санкт–Петербурге, в нынешнем году получает не менее 54 тыс. рублей. В городах административного назначения в 2019 году средней заработной платой является сумма в 44 тыс. рублей. Во многих городах и областях в 2019 году средняя заработная плата педагога не изменилась. В маленьких городах учителя получают примерно по 25 тыс. – 30 тыс. рублей. В областных центрах оклад учителя равен 20 тыс. рублей. А педагог, работающий в сельской местности, может рассчитывать на зарплату от 8 тыс. до 10 тыс. рублей."
- Край на цитата и КОМЕНТАР?

На ТАЗИ ПАРАДОКСАЛНА ДИСПРОПОРЦИЯ - отговаря едно понятие от политическата история на Рассия - наричат го "вътрешна колонизация"? ... за разлика от тази СЪЩЕСТВУВАЛА при нас в СЪВЕТСКИЯ ПЕРИОД ОТ ИСТОРИЯТА НИ - то пък е: ВЪНШНА КОЛОНИЗАЦИЯ!

Защо някои идиоти си въобразяват ЧЕ ИМПЕРИАЛИЗМА И ПРИСЪЩИЯТ НЕМУ КОЛОНИАЛИЗЪМ - БИЛ СВОЙСТВЕН ЗА ИМПЕРСКА , а за Съветска РОССИЯ - Не?

- ФАКТИ :((( !
цитирай
36. theeconomist - .
16.01.2020 18:51
лучше бухгальтер, чем "мусор" / така викат на руски на мильовците /

п.п. според мен ти също след пенсионирането си не съществуваш! :-)))
цитирай
37. starforlife - ~
16.01.2020 18:56
theeconomist написа:
1 руска рубла = 0,015€ / 16.01.2020 г.
90 000 рубли = 1350 €

дъра, бъра, два чадъра, срало куче на къра.....:-))

Срало ви е куче в устата, пръдльо. И то не куче, а собака. Путинска.
Повтарям: ИЗНЕСОХ ЦИФРИ!
СПРЯМО ЗАПЛАТАТА НА НИДЕРЛАНДСКИЯ УЧИТЕЛ И ТО ПО-НИСКА ОТ ТВЪРДЯНАТА ОТ ЧЕРНОПРЪДЛЬО, ЗАЩОТО ТОВА Е ВЯРНАТА, АЗ ИЗНЕСОХ КУП ДАННИИ КОЛКО СТРУВА ТЯ. СЪЩЕСТВЕНИ ДАННИ. БИТОВИТЕ РАЗХОДИ И ОСОБЕНО ОБРАЗОВАНИЕТО ПРИМЕРНО.

Дай сега да видя изклецаната ти Русия, икономче, а не ми пръцкай с курсове.
СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА НИДЕРЛАНДСИ УЧИТЕЛ, ПРИ ДВОЙКА - СЕМЕЙСТВО - Е ДОСТАТЪЧНА ДА ПОКРИЕ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА МЕСЕЦА И ДА ОСТАНЕ ПОЧТИ ЗА ЕДНА ЦЯЛА ГОДИШНА ТАКСА В ПРЕСТИЖЕН УНИВЕРСИТЕТ И СПЕЦИАЛНОСТ.
С ЕДНА ЗАПЛАТА. ИЗХРАНВАЩА УЧИТЕЛЯ И ПОКРИВАЩА ЦЕЛОГОДИШНАТА ТАКСА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕТЕТО МУ.
Дай сега да видим колко тежи точно по този показател заплатата на рустия учител, м?
След това дай да видим спрямо всичко, което аз цитирах, м?
Колко бензин примерно може да си купи руския учител с месечната си заплата... Нидерландският ТОН и 600!
Колко пъти на театър може да отиде руският учител с месечната си заплата... Нидерландският НАД 270 ПЪТИ!
Какъв % от месечната заплата на руският учител са разходите му за ток, газ, тец, вода... На нидерландският ПОД 2,7%!
...

Давайте, да "танцуваме", м?
Изнесете данни по изнесеното от мен дотук и ще продължим като ви вкарам калко производства с мащабите на отрасли има в Нидерландия и колко (под 1/20-та) в Русия.
ПРОИЗВОДСТВА-"ОТРСЛИ", А НЕ КАКТО МНОГО ПРАВИЛНО ВИ ГО КАЗВА АПОСТОЛОВ: ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ИКОНОМИКАТА НА РУСИЯ ДА Е НА БАЗАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НАПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ И ТО ПО ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО СА ИМ "ПОДАРЕНИ" ОТ ЗАПАДА, ПРЕДИМНО САЩ!

Ми нали сами се правите смешни бе, льольовци:
Значи, Русия победила Германия (и разграбила цялата й индустрия, пренасяйки я на територията си)... С огромни спрямо нея козове да е могъща - природните ресурси... Но пак Германия в пъти по-напред от "великая и могучая".
Нещо повече: Бедна откъм всичко Япония... Разбомбена според вас от САЩ с атомно оръжие... И тя в пъти по-напред от "великая и могучая".
Още нещо повече: Комплексар ЧикиджиТантуров кара немски автомобил, а оная "Волга", която през 2020-та щеше да е убила кои ли не в бранша - си остана на фотошоп. 2020-та сме. Къде е "Волгата", фифи "икономист"? В гаража ти? Или в този на Венци, където също немски автомобил?
Къде е руският ти телевизор?
А телефон - щото и "Айфон" щеше да бъде убит от "руския", правен в Корея.
И прочие, и прочие, и прочие.

СМЕШНИЦИ!
АМА ПЪЛНИ!


ПС: След пенсионирането си аз ще оставя след себе си Следа.
А ти ще си останеш лузърът, който например както припомни онзи ден Радо (getmans), се прави на икономист по повод КТБ, но Любо (vmir), на когото не можеш да стъпиш и на малкото пръстче в това, което ти е професия, а на него "хоби" - те направи смешен и ти замете идиотиите си в архив.
Така, както замете десетки ЛЪЖИ за какво ли не в жалките си опити да се надуваш като балон в тръни какъвто си всъщност.

Схващаш ли, Панчо ЧикиджиТантуров?
Ти си просто един смотаняк, когото съм наблюдавал през годините (както и някои блогърки, които дори не се усещаше как те подиграват, защото си тъп като на слона гъзЪ) и си мълчех, но когато започнах да ви показвам какво е да се държат с вас така, както вие се държехте с десетки потребители тук - чрез идиотските си фейкове се опитвате дори това да ми припишете - че съм те бил копирал.
Аз?
Теб?
Къде се е чуло и видяло мъж да копира путьо?
цитирай
38. get - До 36. theeconomist - Отговора е прост? РУСКО-МИСЛЕЩ ДРУЖЕ!
16.01.2020 18:57
theeconomist написа:
лучше бухгальтер, чем "мусор" / така викат на руски на мильовците /

п.п. според мен ти също след пенсионирането си не съществуваш! :-)))


КАКВАТО Е СТРАНАТА - ТАКИВА СА И ПРАВОЗАЩИТНИТЕ(прилагащи) И ОРГАНИ?
цитирай
39. theeconomist - .
16.01.2020 19:04
get написа:
theeconomist написа:
лучше бухгальтер, чем "мусор" / така викат на руски на мильовците /

п.п. според мен ти също след пенсионирането си не съществуваш! :-)))


КАКВАТО Е СТРАНАТА - ТАКИВА СА И ПРАВОЗАЩИТНИТЕ(прилагащи) И ОРГАНИ?



Добре, съгласявам се с теб - ти си орган...:-)) бивш!
цитирай
40. get - До 39. theeconomist - Абе бухгальтере-е! Колко пъти да доказвам "туго соображаете" ?
16.01.2020 19:09
theeconomist написа:
get написа:
theeconomist написа:
лучше бухгальтер, чем "мусор" / така викат на руски на мильовците /

п.п. според мен ти също след пенсионирането си не съществуваш! :-)))



КАКВАТО Е СТРАНАТА - ТАКИВА СА И ПРАВОЗАЩИТНИТЕ(прилагащи) И ОРГАНИ?



Добре, съгласявам се с теб - ти си орган...:-)) бивш!


След като съм "орган" - що все съм в устата ти?
От което второто "бивш" - не е вярно, тъй като "ви убивам" :))? ... та постоянно ме мотаете в устите си :)) !
цитирай
41. hloris - Венци,
16.01.2020 19:11
би ли бил така добър и любезен да ми обясниш какво означава НОМИНАЛЕН вбп
важното съм го написала с големи букви
цитирай
42. get - До 41. hloris - "номинален бвп"?
16.01.2020 19:23
hloris написа:
би ли бил така добър и любезен да ми обясниш какво означава НОМИНАЛЕН вбп
важното съм го написала с големи букви


Номиналният БВП — изразява всички крайни стойности на стоки и услуги в изследваната икономическа среда(регион), изразяваща се в реалните пазарни цени. Вследствие на това, номиналният БВП зависи от изменението на индекса на цените и доходите в изследваната икономика. Той "расте" при инфлация във връзка с ръста на цените на стоките и услугите. И пада, при дефлация, във връзка с падане на цените. Така ПРИМЕРНО - в случай, че имаме равнище на инфлация от 5 %, при непроменено равнище на производство на стоки - това същото довежда до ръст в БВП също на 5 %.

- Това накратко ?
цитирай
43. hloris - get...така погледнато значи ли това,че според вас има заговор за нашето етническо претопяване с помощта на Русия?!?
16.01.2020 19:27
get написа:
hloris написа:
ми запомнете добре думите ,а те са....че ако продължава така,то ще станем пак част от Турция,защото турците масово купуват тук земи....това,че ДПС в момента си мълчат,то не означава нищо.Просто те провеждат тихомълком своята политика.

Или както се казва: "Двама се карат...печели третият."

Това го казвам аз,Хлорис,просто Една Българка като онази от "Една българка" на Иван Вазов.

пп.Ако е просто някаква закачка,то я приемам.
Ако е провокация,то пак я приемам.И и отговарям подобаващо.


... "Догановите сараи", построени в съседство на същата Руска рафинерия и пристанището й “Росенец”?

Агент "Сава", той и Меди/Ахмед Доган ведно със създадената още, ОТ ПРЕДИ "10-ти Ноември"(имам в предвид този от 1989 г. !) ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ "Движение за права и свободи" - са изцяло РУСКИ ПРОЕКТ! ... съответно обезпечавани пак от "Матушката ви" Рассия ... И НЕЙНИТЕ пост-колониални, РУСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ АНКЛАВИ В НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА НА БЪЛГАРИЯ!?




Благодаря за поясненията,но в случая изместихме яко темата,за което се извинявам.

Що се отнася до Ахмед Доган като лидер на партия аз ЛИЧНО винаги съм му се възхищавала на неговите качества като политик,и винаги съм си казвала,че имаме нужда точно от един такъв като него,но где го?!?

Скоро някой да е ходил надолу към Юндола,м?!?
Защото примерно в Кърджали още преди 15 години няма и да ти сервират и кафе в заведение,ако говориш на български....ще се ислямитизираме....запомнете ми добре думите.

цитирай
44. hloris - Много сте любезен,благодаря за което.
16.01.2020 19:32
get написа:
hloris написа:
би ли бил така добър и любезен да ми обясниш какво означава НОМИНАЛЕН вбп
важното съм го написала с големи букви


Номиналният БВП — изразява всички крайни стойности на стоки и услуги в изследваната икономическа среда(регион), изразяваща се в реалните пазарни цени. Вследствие на това, номиналният БВП зависи от изменението на индекса на цените и доходите в изследваната икономика. Той "расте" при инфлация във връзка с ръста на цените на стоките и услугите. И пада, при дефлация, във връзка с падане на цените. Така ПРИМЕРНО - в случай, че имаме равнище на инфлация от 5 %, при непроменено равнище на производство на стоки - това същото довежда до ръст в БВП също на 5 %.

- Това накратко ?


Всички,които искат даосмислят ДОБРЕ това,и да продължат дискусията с културен тон...по възможност....все пак не сме в кръчма,при това нафиркани до козирките.
Писала съм на тази тема....има ли култура българинът да спори и в какво се изразява тя.
Благодаря на всички за вниманието в случая.

Господа,оставям нещата във вашите ръце в случая.
Хубава вечер от мен.
цитирай
45. vencivaleri1951 - Лека кавалерия си гоче
16.01.2020 19:37
Аз пък като те гледам разплут в тоалетната и за пола ти се съмнявам.
Писах ти преди време да не навлизаш в хлъзгава материя като заплащането в скандинавските страни.
В Нидерландия , където в момента ти консултираш кралицата как да царува няма таково животно като средна месечна заплата. Има база за доходи от която започват разсъжденията за всеки случай конкретно и се говори за годишен доход или по точно за годишна данъчна база. Месечните доходи и сборове са авансови. Днес данъчната база на един гимназиален учител с добра квалификация и опит е някъде около 50 хиляди евро. За млад учител, без стаж базата може да падне и наполовина, както и да се качи съответно с 20-30%
Не снаха ми , а дъщеря ми. Тя работеше в руска катедра на колеж и доходите и годишно бяха към 45 000 заедно с бонусите за децата, интеграционни, изследвания по проект в катедрата...Приравних заплатата на асистент към тази на гимназиален учител защото имат приблизително еднаква данъчна база в лека полза на колежите.
А защо данъчна база. Ами холандците имат за мен една от най перфектните фискални политики. Тръгват от сборовете и въз основа на тях създават рамката. Познавам тази система защото при опита да въведем НИМ /нов икономически механизъм/ през седемдесетте у нас използвахме много от холандците. Въведохме авансови заплати, регулативен фонд работна заплата , без ограничение както в нарастването му , така и намаляването му . Тоест имаше и опция за фалит. В Москва редактираха проекта и го обезмислиха на практика.
Пиша всичко това не да ти отговоря-ти не се нуждаеш от отговор , а от скандал. Пиша за колегите блогъри , далеч от тази материя . За мен Северна Европа, Канада, Австралия и Нова Зеландия са пример за успушно реализирали се социалистически/солидарни / държави и ако бъда откровен , много ми се искаше да поживея и да поработя там, но децата решиха друго.


ПП Репликирах за Холандия Апостолов , който написа , че Русия има половината брутен продукт на Холандия. Не само ти си специалист по Холандската икономика-имаш и конкуренти...


starforlife написа:
И сега преди да приканя Венци да не се измъква както винаги с пускането на УЖ вярни, а в действителност ТРОЛСКИ приказкr, а да проведем с него един дебат, за да видим как ще обори всичко, което аз ще представя подплатено с абсолютни факти,
да го попитам докога ще изопачава нещата и най-безцеремонно ще лъже?
Венци, аз нямам мнението за теб да си мъж, освен по полови белези, но понеже ме споменаваш в заглавието, всеки не дори мъж, а въобще човек с чувство за Чест и Достойнство, дължи този делбат на този, когото споменава, особеноо когато е в светлината да се опитва да го принизи/унизи.

Като начало нека започнем с това, че ти за Русия русоугодно ИЗОПАЧАВАШ нещата, а за Холандия най-безцеремонно ЛЪЖЕШ.
От Русия имам представа и смея да кажа, че дори по-достоверна от твоята, защото твоята ПРЯКА и от ПЪРВО ЛИЦЕ датира от преди над 20 години, а моята от последните 3-4 години. В смисъл, че през последните 3-4 години съм посетил 2 пъти Русия и то не като турист, а и имам доста Приятели и Колеги там.

Нека, Венци, да започнем с ЛЪЖАТА ти, че снаха ти като учителка в Холандия, ПРЕДИ 10 години е получавала годишна заплата 45 000 евро!
ТОВА БЯХА ТВОИ ДУМИ, ВЕНЦИ, НАЛИ ТАКА?
Които, ако бях лицемер като теб щях да приема за момента за вярни и използвам, защото те правят смотаната (за съжаление) Русия още по-жалка пред Холандия.
А че е жалка, това е повече от факт и аз отново повтарям: ДА "ПОТАНЦУВАМЕ", Венци, за да ти го покажа. Но да "танцуваме" не с патетизъм и бошлаф приказки, а с ФАКТИ и ЦИФРИ.
Засега нека стигнем до консенсус колко средно получава ДНЕС един учител в Холандия?
По твое мнение, след като преди 10 години е било 45 000 евро годишно, днес трябвало да е доста повече, нали така? Това беше жалкият ти и най-вече измислен опит да ме уязвиш, че видиш ли 7 000 евро месечно за мен било малко и едва ли на лъжа да съм на някаква по-ръководна позиция и то в IT-сектора.

Е... ФАНТАЗИИТЕ ти за 45 000 евро учителска заплата в Холандия ПРЕДИ 10 ГОДИНИ, бяха посечени и ти както винаги, когато те сгащят в ЛЪЖА или ИЗОПАЧАВАНЕ НА ФАКТИТЕ И/ИЛИ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, млъкна.
Да видим дали няма да го направиш и сега, при положение, че те предизвиквам да ти покажа, че Холандия е много по-напред от Русия. Ама много.

А лъжите ти баха посечени с това:
Средни учителски заплати в страните от ЕС към момента:
https://wwweto/novini/uchitelska-zaplata-v-stranite-ot-es/

По-горното е линк, където всеки може да се убеди какви са средните заплати при учитеите в Европейския Съюз и там четем, цитирам:
Учителско възнаграждение в Люксембург – 5 870€ на месец
Учителско възнаграждение в Белгия – 2 527€ на месец
Учителско възнаграждение в Чехия – 741€ на месец
Учителско възнаграждение в Дания – 3 477€ на месец
Учителско възнаграждение в Германия – 3 574€ на месец
Учителско възнаграждение в Естония – 771€ на месец
Учителско възнаграждение в Ирландия – 2 317€ на месец
Учителско възнаграждение в Гърция – 1 092€ на месец
Учителско възнаграждение в Испания – 2 312€ на месец
Учителско възнаграждение във Франция – 2 060€ на месец
Учителско възнаграждение в Хърватия – 724€ на месец
Учителско възнаграждение в Италия – 1 920€ на месец
Учителско възнаграждение в Кипър – 1 990€ на месец
Учителско възнаграждение в Холандия – 2 685€ на месец
.....................................................................................
Учителско възнаграждение в Австрия – 2 483€ на месец
Учителско възнаграждение в Португалия – 1 788€ на месец
Учителско възнаграждение в Словения – 1 400€ на месец
Учителско възнаграждение във Финландия – 2 641€ на месец
Учителско възнаграждение в Швеция – 2 446€ на месец
Учителско възнаграждение в България – 272€ на месец

Изваждам за Холандия:
Учителско възнаграждение в Холандия – 2 685€ на месец
.....................................................................................

Хайде сега, Венци, ти по някакъв начин ни убеди, че преди цели 10 години заплатата на снаха ти е била с близо 50% по-висока от тази ДНЕС.
Защото иначе КАК ДА ТИ ВЯРВАМЕ, след като ти най-безцеремонно си измисляш и лъжеш за каквото ти падне? И как да дискутираме с един лъжец, който не борави с факти, а иска да му вярваме на дума, която е доказал много пъти, че не струва и пукната пара?

Тоест, Венци, преди да "танцуваме" за икономиката на Русия и Холандия, хайде да уточним това със заплатата на Учитела в едната и другата държава, м?
Защото Учителят е един от тези така важни представители на една нация, който трябва да получава достойно възнаграждение и ни най-малко не го е~е брутният или нетният вътрешен продукт и защо да не съотнесем нещата спрямо него?



За мен твоето представяне на нещата по-горе, както в постинга, така и в коментарите под него, е просто лицемерие, Венци, защото социалната ножица в Русия е разчекната (ха ха ха) като московска курва (ново ха ха ха) краката, а в Холандия "краката" й са като на девственица.

Чакам! Да "танцуваме".
Имай предвид, че още 3 часа съм ангажиран служебно и може да не съм толкова отзивчив темпорално, но като се прибера, ще направя всичко възможно да съм на разположение и нека довършим "танца", а не за пореден път да се измъкнеш с жалкото "Говори за компютри, а не за неща, които не разбираш!, защото то няма какво много-много да се разбира на това, което е пред очите ни.
Моите в Холандия.
И твоите като любящ Русия повече дори и от България явно. (Поне това показваш. И не само ти.)

цитирай
46. starforlife - Хлорис, вие мен ме "срещнахте" в началото на 2013-та, а както разбрахте съм тук от тогава, когато никой от вас още го нямаше. ФАКТ!
16.01.2020 19:53
Появих се точно заради Корти, която бях "изгубил" заради едни големи недоразумения - иначе щях да си остана все така в сянка. ОТНОВО ФАКТ!

Веднага около мен се "скупчихте" над 10-15 блогъра, кой от кой по-интересен, забавен, креативен, имащ какво да каже и прочие и имай достойнството да признаеш, че купонът беше на макс. ОТНОВО ФАКТ!

Тази атмосфера, която създадохме беше помрачена от един момент натакък именно от същите тези плужеци, с които в момента се забавлявам унизявайки ги както реша. ОТНОВО ФАКТ!

Аз мигрирах към друг профил и отново не се занимавах ни най-малко с въпросните. С други вече си правехме шоуто, с повечето от тях познавайки се или тепърва запознавайки се и реално, а с една от БЛОгърките дсори имах много истинска и красива връзка и дори... още се чакаме - хах. ОТНОВО ФАКТ!
По това време Юлия кретенееше на мой гръб, а плужеците къде се кефеха на това (пример: настоящата ТролесаВалдореса, ЧероПръцко и прочие), къде дори я манипулираха (пример: ШкембьоРустьо), но дори с нея аз не съм се държал така ВЕРБАЛНО, както сега се държа с пълните капути на блог.бг. Тоест, празните капути. ОТНОВО ФАКТ!

Заради мен никой... Повтарям: АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ Е НАПУСКАЛ БЛОГ.БГ, НАПРОТИВ! Заради въпросните капути много и то готини хора си тръгнаха разочаровани и обидени не толкова от самите капути, които с нищо не могат да ги комплексират или уязвят, а заради ИДИОТСКОТО ОТ ЕДНО ВРЕМЕ - ВРЕМЕТО ПО ПРИДОБИВАНЕТО НА ПЛАТФОРМАТА ОТ МУТРЕНСКИ ЧИКИДЖИЙ - БЕЗХАБЕРИЕ И ДОРИ НАСЪРЧАВАНЕ НА ВЪПРОСНИТЕ ИДИОТИ, ОТНОШЕНИЕ И ПОЛИТИКА НА МОДЕРАЦИЯ И ПРОЧИЕ. ОТНОВО ФАКТ!

Така, че, Хлорис, по-полека с подмятанията. Особено по отношение на употребата на алкохол с опит да подхвърлиш, че при мен явно е факт, защото НЕ Е ФАКТ!
По-скоро се огледай и помисли дали тези, които паднаха толкова ниско, че персонажи като теб (сори за което, но ти си от крайно нездравите текива тук и не ме карай да го показвам с ФАКТИ на всички - тъкмо за пореден път махнах с ръка) да приемат, преглъщайки надменноста си над същите като теб, само защото се осмеляваш пореди голямото ни вече разтояние да се правиш на това, което ни най-малко не ти отива.
Ако това са твоите хора, Хлорис, ОК - бъди като тях само защото те приеха, доказвайки както казах лицемерието и безпомощността си.
Всеки сам избира хората около себе си.
Аз не бих приел лицемерка, която лицемери колко й бил помогнал сенсеят и как патетично му благодари, хвърляйки пудра в очите на околните с удивляващо лицемерен постинг, а на лични да е разказвала отвратителни неща спрямо същия този човек, че и семейството му.
ПФУ, Хлорис! Ти си просто една пача!
цитирай
47. vencivaleri1951 - Гет не се дъвча с теб...
16.01.2020 20:11
Жилав си...много караул и обиколки си направил до пенсия:)
Пък и те позабравих. Гетьо ми пуска ката ден по постинг за Русия, та рекох да му постна нещо от Световната банка.
Иначе недей с изтърканите си внушения. Саветското присъствие тук се "охраняваше" "осторожно" най-вече от родната милиция, чийто виден представител в блог бг се явява твоя милост
С грешките в растежа на "твойта родина"съм напълно съгласен и в коментара си до Гочето съвсем честно споделям за редакцията на Москва спрямо "опортюнистически залитания", както ни казваха и свеждаха до знание и изпълнение. Пак при гочето съм споделил симпатиите си към по друг социалистически модел. Все пак да не забравяме че Скандинавския и Канадския модел е възможен ако имаш до себе си благоразположени германия и САЩ.
СССР не бе благосклонен за подобни експерименти. Впрочем те бяха базата за финландското чудо...

get написа:
[quote=vencivaleri1951]
Реплика към гочета, гетьовци, юлки ...


- Ако следва да ПОЯСНЯВАМА КАТО ЗА ВАС ... на мен ми е през оная работа! "Каква е икономиката и БВП на Русията"? Защото ПО МИ Е МИЛА БЪЛГАРИЯ-та?
Та и ПОРАДИ ЛЮБОВТА МИ КЪМ БЪЛГАРИЯТА - а не Русията! Пояснявам?
След ОКУПИРАНЕТО НА РОДИНАТА МИ, от СССР през 1944 г.! На същата бе наложен СЪВЕТСКИ МОДЕЛ НА РАЗВИТИЕ! ... съответно, от подобни на Теб и пригласящите ти КРЕАТУРИ?!
По силата на което ... и както обяснява един от ръководителите на Югославската компартия - казва се Милован Джилас?
Икономическите ни връзки със СССР НЕ БЯХА РАВНОПОСТАВЕНИ и НА ВЗАИМНОИЗГОДНА ОДСНОВА!
(именно това доведе и до напускане на Титова Югославия - социалистическото съдружество ... като тук има още много място за фактология и обяснения - к.м.?)!
Второ: На V-я пленум на БКП, ръководен от Г. Димитров - е взето решение, че създадените държави с НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ... следва да прилагат СЪВЕТСКИЯ ОПИТ В ДЪРЖАВНОТО СТРОИТЕЛСТВО, тоест "ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА"(КАВИЧКИТЕ са неслучайни ?) ... казано по друг начин: ДИКТАТУРА от "сталински тип"( НА МАЛКА ГРУПА ОТ ХОРА, ДО СМЪРТ ВЕРНИ НА СССР - срещу останалото и подавляващо мнозинство от народа!
- Какъв бе резултата? Унищожаване на ТИПИЧНИ И ТРАДИЦИОННИ ПРОИЗВОДСТВА ЗА БЪЛГАРИЯ - КАТО АГРАРНА СТРАНА и последващ, БЕЗМОЗЪЧЕН волунтаризъм ПРИ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В "ПРОМИШЛЕНА"!
- Защо?
Защото, НАМИРАЙКИ СЕ ЗАД "телената ограда" на СЪВЕТСКИят ТИП ИКОНОМИКА - Навлязохме в БЕЗПЛОДНИЯ("социален" модел) ПО СВОЯ ХАРАКТЕР "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ НАЧИН НА ПРОИЗВОДСТВО" ... който наред с много от присъщите му несъвършенства, БЕ БЕЛЯЗАН и ОТ НАЙ-СЕРИОЗНОТО - ЛИПСА НА СЪРЕВНОВАНИЕ !!?

В резултат на това: СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА (ни) ИКОНОМИКА + НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТТА В ИКОНОМИКО-ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ ВРЪЗКИ със СССР? ... България НА ТРИ ПЪТИ ФАЛИРА!
- КАТО ... последния през 1985 год.! И забележи, преди ЛУКАНОВИЯ МОРАТОРИУМ ПО ДЪЛГА? - И от ПЕТТЕ "ПАРИЖКИ БАНКИ"(пак забележи !) - двете БЯХА ПОД
цитирай
48. get - До 46. starforlife - Предполагам, че разюзданото като поведение и тон ... ?
16.01.2020 20:16
starforlife написа:

Така, че, Хлорис, по-полека с подмятанията. Особено по отношение на употребата на алкохол с опит да подхвърлиш, че при мен явно е факт, защото НЕ Е ФАКТ!

... не е персонализирано?
А ако - Да, жалко?!

А инак ОТГОВОР НА КОМЕНТАР № 43. на ... ?
hloris написа:

get...така погледнато значи ли това,че според вас има заговор за нашето етническо претопяване с помощта на Русия?!?


Не би следало да използваме термина ЗАГОВОР ... а просто ПОЛИТИКА ПРИСЪЩА ЗА ДЪРЖАВИ С ИМПЕРСКИ МАНТАЛИТЕТ - Защото?
- Още от началото на 19-ти век, Османска и Руска импери СИ ПАРТНИРАТ ... обезлюдявайки откъмто БЪЛГАРСКИ ЕТНОСЕН ЕЛЕМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ! ... и замествайко го първоначално с татари и черкези ... а по-натам, от съвременна история ЦИГАНИ по време на правешкият подлец-хитрец Тодор Замфиров=Живков(от такъв РОМСКИ произход)?

За същият, Т. Живков, писателят-дисидент Георги Марков - има много точна сентенция:
"Той никога не е забравял, че първо идва Съветският съюз, а след това – България...
Той беше най-силният, най-солидният, най-съобразителният и над всичко най-верният. Може да се каже, че той служеше на Съветския съюз по-ревностно, отколкото самите съветски ръководители."

А по отношение ДАЛИ ИМА СГОВОР МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ - не е толкова фатално!
Фатално става - когато БЪЛГАРИ УЧАСТВАТ И ПРОВЕЖДАТ РУСКО-ТУРСКИ ИНТЕРЕСИ ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ?

Примери за това има много и от различни години на "светлата и безкористната" ни дружба със СССР?

При любопитство или недоверие - СЛЕДВАТ ЦИТАТИ//ФАКТИ?!
цитирай
49. hloris - starforlife
16.01.2020 20:18
хех,и защо изобщо се обръщате към мен в случая?!?
И защо ме пришихте като част от нечия групировка?!
Аз ВИНАГИ,добре го запомнете,Винаги съм била самостоятелна единица тук,която ПОДЧЕРТАВАМ,че не ме интересува с кого и как комуникирате вие тук.
Защото и аз помня някои неща,показващи ви в не толкова благоприятна светлина.

Но темата не сте вие,а в случая аз.
Не се чувствам виновна,за да стъпвам в някакъв си обяснителен режим....гласувам и коментирам в блог бг по собствена съвест,както и собствени убеждения.

Не мога да схвана само едно,защото аз не подмятам НИЩО,просто изтъквам като ФАКТ,че когато ви се изчерпат фактите,то започвате с личните обиди и нападки,а това не говори никак добре за вас самият,защото ви ЛИПСВА култура НА
КОМУНИКАЦИЯ....ПОД КУЛТУРА НА КОМУНИКАЦИЯ разбирам зачитането и уважаването на мнението на другия,а не яростни лични нападки,непровокирани с нищо в конкретния случай.
А,относно кръчмата...това просто го подхвърлих като ШЕГА,защото ИМЕННО в кръчмите след три питиета хората се НАДВИКВАТ и ОБИЖДАТ.

Що се отнася до нашите отношения със сенсей Кирил Хинков,то това са неща,които касаят единствено нас двамата....не мислите ли в случая?!?
И мога само да вметна,че те са на основа,много по-различна от това,което бяха.
Защото в неговото дожо научих много неща ,а именно:
как да бъда преди всичко ЧОВЕК С ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО,и най-вече СЪВЕСТ,а това е предостатъчно.

Какво си мислите вие зца мен,то ни най-малко не ме касае в случая.
Нося дрехи М в случая,и съм спортен тип жена.
Край на комуникацията....ОТНОВО ИЗПРОСЕНА!
цитирай
50. hloris - а,и нещо много съществено пропуснах...хъм
16.01.2020 20:29
щом съм "пача" за вас,то защо се принизявате да влизате в обяснителен режим с една такава?!

всъщност ми е през тая....но всеки трезвомислещ човек ще си зададе този въпрос,четейки тук...хем я ПРЕЗИРА,хем и се ОБЯСНЯВА....не виждам логика никаква в случая...изчезвам да си гледам филма,който следя
цитирай
51. vencivaleri1951 - Леле какво тъпо парче си, а и лъжливо гоче
16.01.2020 20:37
Чак сега видях какво си отговорил на блеки. Къде в Холандия ще ти преложат нетна заплата, още повече на виден програмист или дори обикновен висшист. Там такова животно нетна месечна заплата е нон сенс бе човече.

След това нетните ти доходи могат да бъдат по високи от брутната ти заплата дори.
Например ако си самотна майка и нали си спомняш , че ти предложих да опиташ да станеш такава , та да пазаруваш повече от Лидл

starforlife написа:
blackpredator написа:
https://money/macro/12-te-strani-kadeto-uchitelite-poluchavat-nay-golyama-zaplata
2015 г
даскали в Netherlands - $55697
€ - 49988.35

едно селфи на ръждивото балконче, а?

Абе, ГЛУПАК с ГЛУПАЦТЕ... Ти разлика м/у БРУТО и НЕТО прпавиш ли бе?
М?

Ти коя заплата РЕАЛНО ПОЛУЧАВАШ и МОЖЕШ ДА ХАРЧИШ, м?
Брутната или нетната?


ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ ЗАПЛАТАТА НА РУСКИЯ УЧИТЕЛ И ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА ЗА ТОВА КОЯ ИКОНОМИКА, РЕСПЕКТИВНО СОЦИАЛНО ДОБРУВАНЕ, Е ПО-ДОБРА - РУСКАТА ИЛИ НИДЕРЛАНДСКАТА?

За мен не е проблем и с бруто да боравим, при все, че е глупаво.
Защото ГЛУПАВАТА ТИ КРАТУНА дори не е чувала явно за алтернативни методи за пенсионно осигуряване и явно се радва, ако му вземат повече, защото ще има по-висока пенсия и ще може по-спокоен да кеси в блог.бг и помпи Плондерките.

Дее~а и глупавия чикиджия, дее~а. Що не покажеш снимка на твоето балконче, м?
Дее~а и комплексираното влечуго, дее~а - за балконче, което е на жилище под наем и то заснето няма и месец след наемането на жилището, се хванал.
А ръждивия си клепнал фалос не вижда, защото го заменил с блогова помпа.

ЧАКАМ НАПЪНА ТИ ЗА РУСКАТА ЗАПЛАТА ПРИ УЧИТЕЛСКОТО СЪСЛОВИЕ И СЛЕД ТОВА КАКТО КАЗАХ ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА КЪДЕ Е ИЗКЛЕЦАНАТА ВИ РУСИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ СПРЯМО НИДЕРЛАНДИЯ.
ТЕПЪРВА ЗА ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ И СОЦИАЛЕН СТАТУС НА НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ ГОВОРИМ, А НЕ ЗА ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ, КОЙТО В РУСИЯ ОБЛАЖАВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 6-7% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Й, А В НИДЕРЛАНДИЯ НАД 60.

цитирай
52. vencivaleri1951 - И въобще драги коментатори и колеги
16.01.2020 20:47
Темата е Брутният продукт след корелация на страните по света
Вие спорите за всичко друго освен по темата.
Иначе искам да съм програмист в Нидерландия. Чатиш си по цял ден с венци, блеки, Нлорис...и шапка на тояга. Впрочем с Венци не се получи. пенсионер, пенсионер , но нета му е с пари, а пенсията не стига, та успях да се включа едва след 7
цитирай
53. fun1001 - ? хльоорис..аз ти писах вече..колко си...плоско предвидима..
16.01.2020 21:07
в комент № 9..
буташ се в чужди р-ри, копираш разни..абзаци..и после, аз НЕ съм по Темата!!!??
затова ли ги копира тези "чаршафи" днес, за да стигнеш..накрая на моят акъл ))))))
божее, колко си..смешнаа..
дано ,никога,не изглеждам така..

ето, виж се, чети се..

Дубъл реплика към Юлия:
Деньги русской елит находится там,где и на больгарской такой...понимаешь?!?
цитирай
54. fun1001 - а, моите въпроси са ОСНОВАта на твоят пост/ ако изобщо ме схващащ..лека вечер..
16.01.2020 21:08

52. vencivaleri1951 - И въобще драги коментатори и колеги
20:47
Темата е Брутният продукт след корелация на страните по света
Вие спорите за всичко друго освен по темата.
цитирай
55. blackpredator - https://asset.keepeek-cache.com/medias/domain21/_pdf/media5013/764546-a97c0224ds/large/0.jpg
16.01.2020 21:15
не тъпо, ами много тъпо
заплати на учители в страните от ОИСР-
Организация за икономическо сътрудничество и развитие

Нидерландия минимална-50559$ - максимална - 92651$
селянинът е виждал Холандия само на картинка
цитирай
56. get - До 47. vencivaleri1951 - Ех Венци, Венци - докога ще бъркаш собаките - сторожевая ... ?
16.01.2020 21:24
blackpredator написа:

Жилав си...много караул и обиколки си направил до пенсия:)
не прави тандем

... със следовая?
Нито съм "караулил" нито "марширувал", кат ченге криминален-опер/уполномченый?

А инак съм "демократ" не желаещ да спори относно КОЯ ДИКТАТУРА Е ПО-СТРАШНА?
Тази на "танка(съветски)" или на "световната(американска)" банка!

- Хехех-хе!
Сега да не вземеш и на мен, като на Гочето да вземеш да ми връзваш кусур - че не съм споменал Международны Банк Экономического Сотрудничества - от времето на СЭВ?

А сещаш ли се за "преводните рубли" - които влязоха в обръщение покрай тая Банка ... а курса им?

А да се сещаш - кога "Бащицата" Йосиф - "отвърза рублата" от долара И КАКЪВ КУРС ОПРЕДЕЛИ: Рубла за Долар?

А дали ще сетиш ... че първо по тези "сталиновите рубли" се формираха междудържавните ни разплащания със Съветска Русия?

И както БЯХМЕ УЖ ДЛЪЖНИЦИ СПРЯМО СССР - по тези вътрешно-СЭВски разплащания ... кога през 1990 г. на съвещанието в София - Какво ни каза Н. Рижков?
"Торговля за переводные рубли между странами СЭВ прекращается. Валютой должен служить доллар, а цена за любой товар должна быть не ниже мировой."
И когато чешката делегация го попита:
"В таком случае нам придется выйти из СЭВ?! Какво им отговори? "Ну и выходите. Да пожалуйста!"

Така че, малко си пресолил с ДИВОТИИТЕ ЗА Фил-Димитров - Който ЕДНОСТРАННО ВИДИТЕ ЛИ СКЪСАЛ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВРЪЗКИ С МАСКВА :(( !

А имаше пред история на това - Защото? Когато Русия каза на бившите си доминиони: Дайте си ми куклите - на си ви парцалките? Възникна проблема с издължаване по съвместни проекти, като "Дружба", "Коми" ... и в един момент се оказа, че не те "на нас са давали" - обратното? Имало да дават "на хранената от тях България" няколко СТОТИЦИ МИЛИОНА ОТ ПРЕЗРЯНАТА АМЕРИКАНСКА ВАЛУТА!

- Да продължавам ли Венци - с изреждането на фактите от "безкористната и икономически изгодна дружба със СССР"? ... която ни учеха, че "Е нужна, като възсуха и Слънцето за всяко същество" - Нъл тъй?

цитирай
57. get - До 55. blackpredator - RedTHEmango, кат нямаш какво да кажеш ... Я вземи да ни снимаш ... ?
16.01.2020 21:33
blackpredator написа:
не тъпо, ами много тъпо
заплати на учители в страните от ОИСР-
Организация за икономическо сътрудничество и развитие

Нидерландия минимална-50559$ - максимална - 92651$
селянинът е виждал Холандия само на картинка


... ръждивите ти "атланто-атласи" с кото си подпираш - балкончето на нарцис-селкор!?
цитирай
58. vencivaleri1951 - Не знам какъв следовател си бил
16.01.2020 21:43



но сеното от сламата не различаваш Чехите излезоха от СИВ, но пазарите в Русия си запазиха, а и взеха наши ниши. Говорим за различни неща. Имахме концесия/единствени тогава/ за дърводобив . Бяхме построили град /Усогорск/ наша собственост със съответната инфраструктура и още няколко помощни селища. Единствено от нас зависеше дали да продължим договора . Сега французи използват сечището и градчето. Впрочем Навални тях изпържи.
Бяхме съучередители в "Дружба" Какво ни пречеше собствеността в тръбата. Какво ни пречеше евтиният метан? От какъв зор вдигнахме митата за Русия? Една причина ми посочи? За преводните рубли. Тон петрол получавахме за 30 такива, при около 200 долара за тон на борсата. От 75 та почти всяка година ни отпускаха по няколко танкера над нуждите ни. Част реекспортирахме направо, друга част преработвахме и продавахме дериватите. Връзвахме бюджета ...

Виж, престани с това специализиране на звената в МВР. Всичко си бил- и следовател, и коси си резал, печати по полите си слагал, и за ДС си работил. Семеен приятел ни беше шефа на следствието през 70те. Забравих му името-почина на работното си място. Та от него съм чувал, че от съседите ни / Хайдушка поляна/ не може да си върши неговата работа. Цялата черна работа на ДС се вършеше от милицията
Ти преди да отидеш в школата не си ли трамбовал улицата като сержант и старшина?

get написа:
[quote=blackpredator]
Жилав си...много караул и обиколки си направил до пенсия:)
не прави тандем

... със следовая?
Нито съм "караулил" нито "марширувал", кат ченге криминален-опер/уполномченый?

А инак съм "демократ" не желаещ да спори относно КОЯ ДИКТАТУРА Е ПО-СТРАШНА?
Тази на "танка(съветски)" или на "световната(американска)" банка!

- Хехех-хе!
Сега да не вземеш и на мен, като на Гочето да вземеш да ми връзваш кусур - че не съм споменал Международны Банк Экономического Сотрудничества - от времето на СЭВ?

А сещаш ли се за "преводните рубли" - които влязоха в обръщение покрай тая Банка ... а курса им?

А да се сещаш - кога "Бащицата" Йосиф - "отвърза рублата" от долара И КАКЪВ КУРС ОПРЕДЕЛИ: Рубла за Долар?

А дали ще сетиш ... че първо по тези "сталиновите рубли" се формираха междудържавните ни разплащания със Съветска Русия?

И както БЯХМЕ УЖ ДЛЪЖНИЦИ СПРЯМО СССР - по тези вътрешно-СЭВски разплащания ... кога през 1990 г. на съвещанието в София - Какво ни каза Н. Рижков?
"Торговля за переводные рубли между странами СЭВ прекращается. Валютой должен служить доллар, а цена за любой товар должна быть не ниже мировой."
И когато чешката делегация го попита:
"В таком случае нам придется выйти из СЭВ?! Какво им отговори? "Ну и выходите. Да пожалуйста!"

Така че, малко си пресолил с ДИВОТИИТЕ ЗА Фил-Димитров - Който ЕДНОСТРАННО ВИДИТЕ ЛИ СКЪСАЛ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВРЪЗКИ С МАСКВА :(( !

А имаше пред история на това - Защото? Когато Русия каза на бившите си доминиони: Дайте си ми куклите - на си ви парцалките? Възникна проблема с издължаване по съвместни проекти, като "Дружба", "Коми" ... и в един момент се оказа, че не те "на нас са давали" - обратното? Имало да дават "на хранената от тях България" няколко СТОТИЦИ МИЛИОНА ОТ ПРЕЗРЯНАТА АМЕРИКАНСКА ВАЛУТА!

- Да продължавам ли Венци - с изреждането на фактите от "безкористната и икономически изгодна дружба със СССР"? ... която ни учеха, че "Е нужна, като възсуха и Слънцето за всяко същество" - Нъл тъй?

цитирай
59. hloris - Прочетох коментарите ти,фрау Юлия...
16.01.2020 21:55
без ре коментар,в случая....не мога да бъда на "нивото ти" и...слава тебе боже!

пп.Към всички,които четат тук се обръщам,защото мъжете притежават блестяща логика...защо тя,фрау Юла, непрекъснато върви след мен,все едно ми е някаква си надзирателка.
Да не обременяваме излишно читателите може и да ми пишете на лс...само по темата,моля
цитирай
60. blackpredator - и за брутния продукт по темата
16.01.2020 21:58
според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)
цитирай
61. vencivaleri1951 - Заможността е спорно нещо блеки.
16.01.2020 22:16
Като бригадир бях разквартируван в дома на професионален ловец. Става въпрос за карелско село. Та дамата му имаше няколко палта каквито и средната западна класа трудно би могла да си позволи. Бижутата и бяха килограм два. В работата си мъжът и често попадал на самородни парчета злато и ги предавал/длъжен бил/-по избор му давали бижета или пари... Къщата им беше полу землянка. Етаж и половина отдолу и толкова отгоре.Обзаведено с финландска мебел-кожа и дърво, сауна ... Това на Запад би струвало над милион зелени . Жена му обаче си въздишаше по копринени чорапогащи, лачени ботуши над коляното, дънки, джинси....Тя се чувстваше бедна а притежаваше неща за които много западняци можеха да мечтаят
blackpredator написа:
според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)

цитирай
62. get - До 61. vencivaleri1951 - Ограниченоста прави даден предмет ценен - а с това го превръща в стока!
16.01.2020 22:23
vencivaleri1951 написа:
Като бригадир бях разквартируван в дома на професионален ловец. Става въпрос за карелско село. Та дамата му имаше няколко палта каквито и средната западна класа трудно би могла да си позволи. Бижутата и бяха килограм два. В работата си мъжът и често попадал на самородни парчета злато и ги предавал/длъжен бил/-по избор му давали бижета или пари... Къщата им беше полу землянка. Етаж и половина отдолу и толкова отгоре.Обзаведено с финландска мебел-кожа и дърво, сауна ... Това на Запад би струвало над милион зелени . Жена му обаче си въздишаше по копринени чорапогащи, лачени ботуши над коляното, дънки, джинси....Тя се чувстваше бедна а притежаваше неща за които много западняци можеха да мечтаят
blackpredator написа:
според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)



Пока Земля еще вертится,
Пока еще ярок свет,
Господи, дай же ты каждому,
Чего у него нет:
Мудрому дай голову,
Трусливому дай коня,
Дай счастливому денег...
И не забудь про меня.
Пока Земля еще вертится -
Господи, твоя власть!
Дай рвущемуся к власти
Навластвоваться всласть,
Дай передышку щедрому,
Хоть до исхода дня.
Каину дай раскаяние...
И не забудь про меня.
Я знаю: ты все умеешь,
Я верую в мудрость твою,
Как верит солдат убитый,
Что он проживает в раю,
Как верит каждое ухо
Тихим речам твоим,
Как веруем и мы сами,
Не ведая, что творим!
Господи мой Боже,
Зеленоглазый мой!
Пока Земля еще вертится,
И это ей странно самой,
Пока ей еще хватает
Времени и огня,
Дай же ты всем понемногу...
И не забудь про меня.

- Така че барда в стихотворението си - върви срещу основния принцип на ИКОНОМИКСА ?!
цитирай
63. starforlife - ~
16.01.2020 22:26
Венци, капут непоръбен, къде съм казал, че се предлага нетна работна заплата бе, тотално преиначаващи думите на опонентите си, безчестнико?
Казах само, че нивата, които цитира ЧерноПръцко касаят брутното възнаграждение, а тези, които беше дала Корти в мой предходен постинг, когато ти отново замлъкна, защото просто не може да репликираш фактите - нетното.
Да повтарям ли, лъжецо?
АЗ НИКЪДЕ НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ В НИДЕРЛАНДИЯ ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е СЕ ПРЕДЛАГА НЕТНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. ГОВОРЕХ ЗА ДАВАНИ ТАКИВА НИВА - НЕТО И БРУТО - ОТ ДВА ИЗТОЧНИКА - НА КОРТИ И НА ЧЕРНОПРЪЦКО.

Аз получавам нетно малко над 7000€ за момента и това е повече от идеално заплащане за стандарта тук.
И тук е моментът да ти кажа някои неща и за пореден път да се убедиш, че не горя от напъни да ви оборвам идиотиите:
Първо: Хората в сферата на АйТи технологиите са прочути с нетрадиционното си и непукистко поведение. Това по повод пълната ти идиотия да обсъждаш, че не може кадър като мен, на такава позиция, да ходи с дънки.
не знам и не ме интересува какъв бастун е твоят Програмист-син, но ако той се влияе от такива неща като костюм, вратовръзка и делова чанта, а не раница - то той е просто лузър.
Не можеш дори да си представиш колко незначителен като нещо в очите на околните е дрескодът в средите ни когато не се касае за някаква супер делова среща.
Знаеш ли например, че когато Зукърбърк отива да направи компанията си публична, го прави по шорти, хавайска риза и джапанки?
Но пред изтупаните тузари насрреща, той е този, който диктува условията и в крайна сметка прави компанията си мултимилиардна и те бозаят от него, а не той от тях - той просто умножава парите им.
Толкова за идиотията ти за дънките ми, милиНките ми, които не се посвени и тях да впрегнеш в комплексарщината си и раницата ми, милиНката ми, която не ми е проблем да нося когато и където реша и бъди сигурен, че това е "работната чанта" на 99,99% от Програмистите по цял свят, независимо от нивото и позицията им.
Светлин Наков в България е Доктор на компютърните науки и раницата му е точно толкова в ръцете, колкото моята. Както и е точно толкова облечен в дънки от кръста надолу колкото моя милост.
Схващаш ли, идиот?
Когато му дойде времето, ЛъжливоОвчарчеВенци, ще пиша повече по въпроса за заплащането. Още чакам "Делойт" да видя какво ще направят. Може и да хванем "овърдрафта" при осигуровките и тогава заплатата ми да стена малко над 9000, което е вече е повече от отлично, фифи, за тукашния стандарт.
Абе вие тези пари ги нямате за нищо, бе!
Едва ли не искаш да кажеш, че ако един Учител взема 3000, един Програмист трябва да взема 20.
Че то тогава нервохирург или пластичен такъв да взема 100 ли?
Не, че няма и такива случаи, Венци, но ТУК ГОВОРИМ ЗА СРЕДНА СТАТИСТИКА!
НАЛИ ТОЧНО ТОВА ГОВОРЯ БЕ, ЛЬОЛЬО: ЧЕ В РУСИЯ МОЖЕ ДА ИМА И ВЗЕМАЩИ 1 МЛН. РУЛИ МЕСЕЧНО, НО 99% ОТ ХОРАТА ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ, СЪИЗМЕРИМИ КАТО ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ С НАШЕТЕ В БЪЛГАРИЯ - ТОЕСТ, НЕДОСТАТЪЧНИ ДА СЕ ПОЧУВСТВАТ БЕЛИ ХОРА, НЕЛИШАВАЩИ СЕ ОТ КАКВОТО ИМ СЕ ПРИИСКА.
Е... Аз... Малко... Много... Вземам достатъчно, за да живея така - без да се лишавам от абсолютно нищо, което ми се прииска.
А ти?
цитирай
64. starforlife - ПС:
16.01.2020 22:45
И, Венци, като си парче счетоводител, че чак се опитваш да ми менторстваш как да съм пазарувал по- на сметка от "Лидл"...
Където опитът ти за ирония е крайно глупав, защото "Лидл" е една отлична верига хранителни магазини, на качеството на продуктите на която човек може да има Доверие, защото ако не знаеш - освен наложените световни практики в сферата на производителите на храни да се сертифицират от независими проверяващи органи като "АВВ" например, "Лидл" е една от малкото вериги по света, която плаща допълнително на още 3 отново независими и на световно ниво одиторски органи, които да дадат точно това, което казах - още по-добро позициониране на веригата пред Клиента.
Ама ти си прави жалките опити за ирония и си паздарувай от "Берьозка", където нищо но е сертифицирано от одитор - швейцарски, италиански, германски - въобще, международен и строго йерархичен, гарантиращ, а не както някога: БДС. Не казвам, че нямаше резон, но държавата да проверява себе си - е нЕма такава глупост. И с това не казвам, че беше по-лоша храната в случая, напротив - поне тази, която ние правим - беше по-добра. Но идиотията си остава и, ако тогава хранителата ни индустрия се сертифицираше на международно ниво - щеше да е още по-добра.
Схващаш ли, идиот?
Или отново ще изкривиш думите ми?

Та да се върна на напъните ти да ме поучаваш там, където знам повече от теб. Говоря за конкретния случай, а не, че съм по-добър в материята от теб.
Проумей, че ти не знаеш много неща конкретно за Холандия, които аз зная и си ми просто смешен.
Пример: Преди време при ЧерноПръцко показах снимка на... На какво, Венци?
Кой е този... "документ"/НОМЕР, който в западните държави се явява образно финансовото ти ЕГН? М?
Кажи де, професоре. Нали много знаеш.
Та: Когато се пънете да се опитвате да твърдите, че аз едва ли не лъжа за това или онова, в случая за заплата и прочие, спомнете си, че аз съм показал "финансовото си ЕГН" и, ако вие бяхте поне наполовина така интелигентни както се пънете да се представяте, понеже това е горе-долу публично обстоятелство, то може да видите следите, които оставям в икономическия живот на Холандия.
Схващаш ли, идиот?
Схващаш ли, че има толкова икономически неща, които ти дори не подозираш, че съществуват и те са част от живота ми, а ти си седнал да ми менторстваш. Теоретино. Какъвто льоль си ми бил по времето на соца.

Достатъчно е само да ти повторя: АЗ, НЕЗНАЕЩИЯТ И НЕМАЙКАТА - ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА, КОЯТО Е 300 ПЪТИ ПО-ДОБРА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО КОМЕНТИРАНАТА ИДИОТСКА РУСИЯ (ЧерноПръцко, ако реша... Когато реша... С твои камъни ще те направя смешен в напъните ти, глупако. Така е по-забавно, а ти постоянно ми даваш такива възможности - нищо, че не се възползвам от тях както ти от всяка дребна глупост, която си мислиш, че те прави нещо различно от лузър.) Та, Венци, аз живея в държава, в която всичко е на светлинни години от нивото в Русия и мога да си позволя каквото реша, докато ти...
Ти така ли живееш и можеш ли?
Защото, ако кажеш "да" - ще влезеш в противоречие със себе си.
Ако ли пък е не... Понеже е не... С кое самочувствие тогава се пънеш да ми менторстваш?
Та нали това е все едно да седнеш да учиш Ангелови как се прави Бизнес бре, Венци!
Хора, правещи стотици милиони, да ги учиш ти, понеже си икономист, а те не.
Защото и там дърдори пълни глупости, че Ангелови не продавали акции, помниш ли? Както е абсолютно путкенски се опитваш да преиначиш мен от човек, придобил нищожен пакет акции в акционер на ниво. Все едно аз съм се пънал - това искаш, беччестни путьо, да вмениш на околните.

И като стигнах до това - образователните компетенции - та и това да те светна: В АйТи сектора, Венци, изобщо никой не го интересува вишист ли си и какво си завършил. Тук се наемат Знаене и Можене, а не книжни плъхове.
Синът ми НЕ Е засега (именно него касаеше това за университета и таксите) с висше образование, а и в България работеше за над 4000 лева на 22 години - и тук работи на 23 за малко над 5000€. Говорим нето.
И нали се сещаш, че с една заплата си плаща 3 години от висшето.
Хайде сега кажи колко заплати на един 23 годишен мъж в Русия са нужни, за да си плати там човек за 3 години образованието, висшето.
После облечи всички руски АйТи-та във фракове като бастуни и им връчи в ръцете делови чанти - ние ще си ходим с дънки и раници, просто защото СМЕ НАД НЕЩАТА И НАЙ-ВЕЧЕ СМЕ С ОСВОБОДЕНО СЪЗНАНИЕ , не спаружени еснафи като такива като теб, които си мислят, че с патетизъм стават нещата.
Сдуханяк!
Край на комуникацията с вас - никакви цифри, никакви примери, никаква съпоставка.
Само "Абе Русия е на еди кое си масто, понеже така!"
Ама то вече с НЕТ-а всичко публично и лесно достъпно и всеки може да провери колко взема даден вид персонал в Холандия и колко в Русия. Както и да зареди страницата на "Лидл" (ебавам се, не визирам конкретния) Холандия и "Лидл" Русия и да се убеди, че покупателната способвност на средния холандец е много, ама много НАД тази на средния руснак.
Ама иначе изклецаната Русия "могучая и великая". Нищо, че почти нищо не произвежда и както каза Апостолов: вече няма нито Наука, нито Изкуство.
Самите те го признават!
Само вие, идиот-русофилите, упс - Путинофилите - не искате да възприемето това, което самите руснаци ви набиват по форуми и прочие в тъпите кратуни дето фонтанелата ви с формата на сърп и чук.
цитирай
65. vencivaleri1951 - Окуджава
17.01.2020 05:57
Любим автор и бард!
Дефицитът е в състояние наистина да доведе човек до лудост. В случая дори не става върос за стока-няма потребитлска стойност изброеното. Къде ще отидеш с копринени чорапи или лачени ботуши в Карелия?

get написа:
vencivaleri1951 написа:
Като бригадир бях разквартируван в дома на професионален ловец. Става въпрос за карелско село. Та дамата му имаше няколко палта каквито и средната западна класа трудно би могла да си позволи. Бижутата и бяха килограм два. В работата си мъжът и често попадал на самородни парчета злато и ги предавал/длъжен бил/-по избор му давали бижета или пари... Къщата им беше полу землянка. Етаж и половина отдолу и толкова отгоре.Обзаведено с финландска мебел-кожа и дърво, сауна ... Това на Запад би струвало над милион зелени . Жена му обаче си въздишаше по копринени чорапогащи, лачени ботуши над коляното, дънки, джинси....Тя се чувстваше бедна а притежаваше неща за които много западняци можеха да мечтаят
blackpredator написа:
според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)



Пока Земля еще вертится,
Пока еще ярок свет,
Господи, дай же ты каждому,
Чего у него нет:
Мудрому дай голову,
Трусливому дай коня,
Дай счастливому денег...
И не забудь про меня.
Пока Земля еще вертится -
Господи, твоя власть!
Дай рвущемуся к власти
Навластвоваться всласть,
Дай передышку щедрому,
Хоть до исхода дня.
Каину дай раскаяние...
И не забудь про меня.
Я знаю: ты все умеешь,
Я верую в мудрость твою,
Как верит солдат убитый,
Что он проживает в раю,
Как верит каждое ухо
Тихим речам твоим,
Как веруем и мы сами,
Не ведая, что творим!
Господи мой Боже,
Зеленоглазый мой!
Пока Земля еще вертится,
И это ей странно самой,
Пока ей еще хватает
Времени и огня,
Дай же ты всем понемногу...
И не забудь про меня.

- Така че барда в стихотворението си - върви срещу основния принцип на ИКОНОМИКСА ?!
цитирай
66. vencivaleri1951 - Престани да се оливаш
17.01.2020 06:01
Има дънки и дънки. Аз написах, че няма как служебната кола да те кара от дома ти /на два км от работата/ с джипиес, още повече с лепнат телефон на таблото. Повечето среден клас нови коли имат вградена система за разговори , както и джипиес. Но ти командира на дивизия си особен човек и искаш телефон да те води, а и служебният шофьор да ти подражава Това са част от детайлите за които говорех.
Не ме интересуват доходите ти. Само казвам, че не познаваш фскалната философия на холандците. Не искам да се повтарям, опитах се с прости думи да обясня как го правят, както и как се сравнява справедливо Брутния продукт между държавите.
Ти веднага тръгна да доказваш че Западните страни имат по висок жизнен стандарт, което никой не отрича. Таблицата показва общия БВП, а не на глава от населението. Там подреждането ще е съвсем друго, но не става въпрос за това, а за мощта на държавата като цяло в световната икономика


[quote=starforlife]Венци, капут непоръбен, къде съм казал, че се предлага нетна работна заплата бе, тотално преиначаващи думите на опонентите си, безчестнико?
Казах само, че нивата, които цитира ЧерноПръцко касаят брутното възнаграждение, а тези, които беше дала Корти в мой предходен постинг, когато ти отново замлъкна, защото просто не може да репликираш фактите - нетното.
Да повтарям ли, лъжецо?
АЗ НИКЪДЕ НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ В НИДЕРЛАНДИЯ ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е СЕ ПРЕДЛАГА НЕТНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ. ГОВОРЕХ ЗА ДАВАНИ ТАКИВА НИВА - НЕТО И БРУТО - ОТ ДВА ИЗТОЧНИКА - НА КОРТИ И НА ЧЕРНОПРЪЦКО.

Аз получавам нетно малко над 7000€ за момента и това е повече от идеално заплащане за стандарта тук.
И тук е моментът да ти кажа някои неща и за пореден път да се убедиш, че не горя от напъни да ви оборвам идиотиите:
Първо: Хората в сферата на АйТи технологиите са прочути с нетрадиционното си и непукистко поведение. Това по повод пълната ти идиотия да обсъждаш, че не може кадър като мен, на такава позиция, да ходи с дънки.
не знам и не ме интересува какъв бастун е твоят Програмист-син, но ако той се влияе от такива неща като костюм, вратовръзка и делова чанта, а не раница - то той е просто лузър.
Не можеш дори да си представиш колко незначителен като нещо в очите на околните е дрескодът в средите ни когато не се касае за някаква супер делова среща.
Знаеш ли например, че когато Зукърбърк отива да направи компанията си публична, го прави по шорти, хавайска риза и джапанки?
Но пред изтупаните тузари насрреща, той е този, който диктува условията и в крайна сметка прави компанията си мултимилиардна и те бозаят от него, а не той от тях - той просто умножава парите им.
Толкова за идиотията ти за дънките ми, милиНките ми, които не се посвени и тях да впрегнеш в комплексарщината си и раницата ми, милиНката ми, която не ми е проблем да нося когато и където реша и бъди сигурен, че това е "работната чанта" на 99,99% от Програмистите по цял свят, независимо от нивото и позицията им.
Светлин Наков в Българи
цитирай
67. theeconomist - Глас от публиката:прочее, добро утро......
17.01.2020 06:23
"И прочие, и прочие, и прочие.

СМЕШНИЦИ!
АМА ПЪЛНИ!"

прочее, прочее се пише "прочее".....горките провинциални даскали - смешници, ама пълни! :-))))
цитирай
68. vencivaleri1951 - Всички пазаруваме от Лидъл за съжаление
17.01.2020 06:38
Големите вериги на практика ликвидираха дребната търговия където хем се пазаруваше качествено, хем водеше социален живот. Иронията ми беше насочена
на специфични твои преживявания от рода- Аз съм във Венеция, вижте цените в супера...

[quote=starforlife]И, Венци, като си парче счетоводител, че чак се опитваш да ми менторстваш как да съм пазарувал по- на сметка от "Лидл"...
Където опитът ти за ирония е крайно глупав, защото "Лидл" е една отлична верига хранителни магазини, на качеството на продуктите на която човек може да има Доверие, защото ако не знаеш - освен наложените световни практики в сферата на производителите на храни да се сертифицират от независими проверяващи органи като "АВВ" например, "Лидл" е една от малкото вериги по света, която плаща допълнително на още 3 отново независими и на световно ниво одиторски органи, които да дадат точно това, което казах - още по-добро позициониране на веригата пред Клиента.
Ама ти си прави жалките опити за ирония и си паздарувай от "Берьозка", където нищо но е сертифицирано от одитор - швейцарски, италиански, германски - въобще, международен и строго йерархичен, гарантиращ, а не както някога: БДС. Не казвам, че нямаше резон, но държавата да проверява себе си - е нЕма такава глупост. И с това не казвам, че беше по-лоша храната в случая, напротив - поне тази, която ние правим - беше по-добра. Но идиотията си остава и, ако тогава хранителата ни индустрия се сертифицираше на международно ниво - щеше да е още по-добра.
Схващаш ли, идиот?
Или отново ще изкривиш думите ми?

Та да се върна на напъните ти да ме поучаваш там, където знам повече от теб. Говоря за конкретния случай, а не, че съм по-добър в материята от теб.
Проумей, че ти не знаеш много неща конкретно за Холандия, които аз зная и си ми просто смешен.
Пример: Преди време при ЧерноПръцко показах снимка на... На какво, Венци?
Кой е този... "документ"/НОМЕР, който в западните държави се явява образно финансовото ти ЕГН? М?
Кажи де, професоре. Нали много знаеш.
Та: Когато се пънете да се опитвате да твърдите, че аз едва ли не лъжа за това или онова, в случая за заплата и прочие, спомнете си, че аз съм показал "финансовото си ЕГН" и, ако вие бяхте поне наполовина така интелигентни както се пънете да с
цитирай
69. starforlife - Добро утро беее, лузърии.
17.01.2020 09:00
Хайде първо да обърна кратко "внимание" на ЧикиджиТантуров:
Панчо, льольо, ти си толкова смешен и жалък, че те няма в кърпа вързан.
В моите "чаршафи" (както ги наричате)... Състоящи се от iстотици думи... Да търсиш правописна грешка и като откриеш такава - да се радваш като пълен чикиджия, какъвто си... Е меко казано толкова жалко, че умът ми не го побира как си позволяваш да показваш това си "качество": жалкото безсилие да гледаш правдиво на нещата и дискутираш, а не да търсиш с какво супер дребно да се "заядеш" с отсрещния.
Но то е разбираемо при положение, че не блестиш с интелект и всеки твой опит да "блеснеш" с каквото и да е - показва колко си захлупен.
Ти, необразованият идиот, който в кратките си от по няма и 10-15 думи изказвания... В които обикновено имаш поне по 2-3 грешки (Корти отлично те ръфаше по тази нишка, а ти, лузъре, си позволи да припознаваш профила като мой фейк, при все, че аз на всеки един от вас и фейс ту фейс съм в състояние да кажа каквото реша, а не ми е нужно да се крия зад профили)... Та, ти, който допускаш безумни грешки не от бързопис или нещо друго като да са да речем по-специфични думи и прочИе... А такива, разкриващи слабата ти езикова култура и липса на палитров езиков ресурс... Ти да правиш забележки на мен по отношение на провипса... Е меко казано пълна комплексарщина.
Когато няма как смислено и с факти да обориш купища мои думи, подплатени с факти - ти като последния жалък комплексар, се хващаш за правописната грешка.
Моите 1, 3, 8 сред стотици думи откриваш (при все, че ама въобще и изобщо не ме четеш - та как ще го правиш - ти си на лайното кората), а своите 1, 3, 8 в текстове от няма и 20 думи, не виждаш.
Смешник! Ама пълен!
цитирай
70. starforlife - Сега относително "кратко" и непълно към Венци, понеже той има идиотския навик без капчица достойнство да повтаря едно и също вече разяснено.
17.01.2020 09:11
Венци, да правиш казаното току що - да повтаряш вече дискутирани и разяснени неща в стари твои и репликирани коментари, е един от примерите защо аз с пълното право ти казвам, че си лицемер, който използва безчестни и тролски похвати, поради жалкото си безсилие да води диспута с опонента си на ниво и с факти.
В случая да речем ще се спра на това за повтарянето като латерна от теб на неща, от които си нямаш ни най-малка представа, а са ти разяснявани поне относително, но ти отново ги лееш в 56-ти твой пълен с неверни неща коментар. Става въпрос за смартфона в онази баварка 7-ма серия, която веднъж показах на снимка.

Венци, вече ти го казах/обясних веднъж.
Ако вие бяхте поне малко от малко на нивото, за което претендирате (включително и по отношение възможностите да ползвате Гугъл), вие отдавна щяхте да сте наясно за коя американска компания работя от вече близо 6 години и нямаше да пишеш пълните глупости за ГПС-а в баварката.
Да не говори, че жокерите, които съм трупал са толкова много, че за мен е просто недопустимо вие да не сте наясно къде работя, но не ви изнася да го признаете, защото фактът, че съм Програмист точно в тази корпорация, валидира много от нещата, които отстрани погледнато изглеждат като бълнувания на ха-хо.
Това не е пряк служебен автомобил, Венци - не приемайте всичко буквално, а мислете с тези чугунени кратуни.
В същото време мога абсолютно да го наричам "служебен", защото е винаги на разположение на компанията.
Но ти все пак се върни на коментарът ми по отношение на въпросната снимка и виж какво говоря за него аз, а не какво ти си фантазираш, защото фантазията ти е богата само по отношение на глупостите ти за Русия - иначе е като "18 нюанса сиво".
На мен, Венци, такива автомобили са ми на разположение НАД 9 МИЛИОНА!!! по цял свят! И аз търпеливо ти обясних вече веднъж, че смартфонът на шофьора не е в режим на ГПС, а там е пуснато НАШЕ приложение, което не можеш дори да си представиш какви огромни възможности притежава и какво дава на същия този шофьор.
Например: Специално за Холандия, способно е да предотврати сблъсък на велосипедист (знаеш на какво ниво е този начин за придвижване тук) в отваряна от въпросната баварка (както и десетки хиляди подобни овтомобили в Холандия специално) врата - от шофьора или придвижващия се с нея, като не позволи вратата да се отвори, ако това ще се случи.
СХВАЩАШ ЛИ, ЧЕ ТИ СИ ФАНТАЗИРАШ ЗА РАЗНИ НЕЩА, КОИТО СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ РЕАЛНОСТТА?
В случая такава ти фантазия е тази за смартфона и ГПС-а.
Не беше ли ти този, който ме пита (и аз ти отговорих, обяснявайки) за възможността бордовия ти компютър да се свърже с друго устройство освен "Айфон", м?
И след като си ме питал незнаещ, а аз съм ти обаснил знаещ, защо тогава се пънеш да говориш за тези неща, които ама грам не разбираш и говоренето ти е просто на светлинни години от реалността? Обясних го накратко вече.
Дори да може изработеният от нас софтуер да се инсталира на бордовите системи на автомобили от какъвто и да е клас, това отново би било идиотско решение в няколко направления, от които аз ще засегна само две:
Първо - защо е нужно НИЕ (като компания) да плащаме на БМВ, Мерцедес, Тойота и прочИе и прочИе и прочИе "лицензионни" такси, когато можем безплатно да го правим на милиони смартфони по цял свят?
Второ, по-същественото, защото плащането не ни е проблем - не е ли крайно глупаво един софтуер с толкова големи възможности да е ограничен на борда на автомобила, а де не е максимално мобилен и оттам изключително по-ефективен? М?
Шофьорънт е седнал да хапва или да пие кафе в заведение... Аз му подавам сигнал че имам нужда да бъда придвижен от т. А до т. Б... Не чрез позвъняване... Не с обяснения къде се намирам и къде искам да отида... А чрез софтуера ни.
Той, софтуерът, автоматично засича местоположението ми, открива най-близкият НИ неангажиран шофьор, изчислява и чертае маршрута му от мястото, където се намира до моето и шофьорът идва да ме вземе. По същият начин този наш софтуер следи трафик, текущи ремонти и прочИе и прочИе и прочИе и го води от въпросната т. А до т. Б - мястото, на което ми е нужно да ме откара.
Става ли ясно, че ти/вие сте просто едни архаични динозаври, които представа си нямат от съвремените нива на Професионализъм в цивилизования свят, а сте свикнали да направите нещо по времето на соца, което е ама 300 пъти по-дърварско и нефункционално спрямо западния образец, който сте изкопирали, но въпросът не е да е с идеята за съвършенство при ефективност и прочИе, а да е направено, че да може пропагандно да сме уж равни с този Запад?

ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОЗИ МОЙ КОМЕНТАР, А НЕ ГО ДИАГОНАЛИЗИРАЙ, МОЛЯ.
СЛЕД ТОВА ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ ДА ВАЛИДИРАШ, ЧЕ СИ ГО ПРОЧЕЛ, ЗА ДА МОГА ДА ТЕ ОБЯВЯ С ЧИСТА СЪВЕСТ ЗА АБСОЛЮТЕН БЕЗЧЕСТНИК СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ, КОГАТО ЗАБРЪЩОЛЕВИШ ОТНОВО ТОЧНО ПО ТОЗИ ВЪПРОС - ЗА ГПС-А В КОЛАТА, КОЯТО МЕ ОТКАРВАЛА НА РАБОТА.

И, Венци, не знам ти с какви дънки се обличаш все пак дори и само понякога да е... Но по няма и педя от един крачол да определяш какви са въпросните дънки, е меко казано болестно.
Ама ти сериозно ли?
Ма нали въобще и изобщо не ме интересува какви са (като марка) и колко струват, след като са ми удобни и са практични бе, лицемер с лицемерите.
Бааси и лицемерието: Уж трябва да сме народни хора и некомплексари... А в същото време дънките ни трябва да са... Какви? Какви, лицемер-Венци? Коя марка?
НАЗОВИ ЕДНА РУСКА И АЗ ТИ ГАРАНТИРАМ, ЧЕ ЩЕ НОСЯ САМО НЕЯ!
УВИ, ТАКАВА НЯМА, НО ВИДИШ ЛИ РУСИЯ БИЛА "ВЕЛИКАЯ И МОГУЧАЯ". ДЕТО НЯМА ПОЧТИ НИКАКВО ПРОИЗВОДСТВО, КОНКУРЕНТОСПОСОБНО НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР.
КАЗАХ ПРОИЗВОДСТВО, А НЕ СУРОВИНИ.
КАКТО И КАЗАХ КОНКУРЕНТНО НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР, А НЕ, ЧЕ НЯМА ТАКИВА ЛУЗЪРСКИ ЗА ВЪТРЕШНИЯ.

И САМО НЕ ЗАБАЛАЛАЙКВАЙ ЗА ВОЕННИТЕ ИМ ПОЧТИ БОКЛУЦИ...
цитирай
71. hloris - https://finansovagramotnost.bg/2019/07/05/koi-sa-20-te-naj-silni-ikonomiki-v-sveta/
17.01.2020 09:37
Фактите са си факти,а те са ИМЕННО,че руската ИКОНОМИКА е една от водещите в света.
Така е било,Е,и ще бъде занапред.

Хубав ден от мен,защото аз зачезвам по задачки!
цитирай
72. blackpredator - хехе,
17.01.2020 09:55
тоя е толкова програмист, на туй отгоре в Ниската земя,
колкото Боне Крайненеца е каубой

някой представя ли си, ако беше наистина в Холандия,
що фукня щеше да бъде, що фотосесии,
а ла Наоми..
цитирай
73. get - До 71. hloris - Е-ех момиче! Що ли си губих времето ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ: Що е туй ... ?
17.01.2020 10:36
hloris написа:
Фактите са си факти,а те са ИМЕННО,че руската ИКОНОМИКА е една от водещите в света.
Така е било,Е,и ще бъде занапред.

Хубав ден от мен,защото аз зачезвам по задачки!


... Що е туй НОМИНАЛЕН БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ? ... И ДОКОЛКО ТОЙ РЕАЛНО Е СЪОТНЕСЕН - към ПАРИТЕТА НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ?
- За второто, ПИТАЙТЕ ВЕЧЕ - икономическите (си) съветници и САВЕТСКИТЕ БУХГАЛЬТЕРИ, с псевдоними "(той)икономисто" ... "венценосния1951" и селкора блогов ЕнтЕлЕгент, "Ред-манго" :))) ? ... ух, щях да пропусна пролетария-счетоводител "Краваров" - да ме прощава!:)))

Не сте била русофилка ил путинофилка - казвате? Ами тогава СТЕ БОКОВИСТКА и умна дотолкова КОЛКОТО Е И ТУГО СООБРАЖаЕЩАТА (ви) БЛОГОВА КОМПАНИЯ, СЪВЕТСКО-компрадорски БУХГАЛЬТЕРИ И СЕЛКОРИ - тоест, пост-комунистическия и исторически ОТПАДЪК, от не така далечното ни колониално и "Народно Демократично", СОЦИАЛИСТИЧЕСКО МИНАЛО?

Така че, в ЗАКЛЮЧЕНИЕ?
Наместо да ДАВАТЕ УХО НА БАСНИТЕ ТИРАЖИРАНИ В СЛАВА ПУТИНУ И РАССЕЯ ... проверете ЕДИН ДРЕБЕН - НО ЗНАЧИМ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВИ И ПРОПУТИНО-БОЙКОВИСТКИ ТЕРЗАНИЯ ... Факта?
- Ще го нарека(дано съм разбираем ?) ПАРИТЕТ В ДОХОДИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО(ил още покупателна способност - на НИДЕРЛАНДСКИЯ И РАСИЙСКИ ДАСКАЛ?) ... ТОЕСТ на ВОДЕЩАТА (според вас и "съветници-бухгальтери") РУСКА даскалска класа/гилдия :)) и подобната и в Нидерландия?

Та всичко е толкоз ПРОСТО И ЛОГИЧНО ... както ни го е казал "пролетарския поет" :))) в стихотворението си!? ... и за което ВЕЧЕ ВИ ЦИТИРАХ допълнително - какво пише един пост-марксистки КЛАСИК?

ТА ОТНОВО като ЗА ВАС, АКЦЕНТИРАЙКИ-повтарям?

"... ЕСЛИ БОЛЬШЕВИКИ ПРОДЕРЖАТСЯ ДОЛГОЕ ВРЕМЯ, НЕ ИЗМЕНИВ СВОЕЙ ТАКТИКИ(икономическа политика - п.м. ?), то нам, быть может, еще суждено будет увидеть, как БОЛЬШЕВИКИ рука об руку С КАПИТАЛИСТАМИ Запада БУДУТ ВЕСТИ ВОЙНУ ПРОТИВ борющегося за СВОЮ СВОБОДУ ПРОЛЕТАРИАТ(даскалиат :)) России.
- Тогда процесс развития большевизма будет завершен!" (Забележка: ТОВА Е ПИСАНО ПРЕЗ 40-те години на миналия век ... Нещо да се променило - подобрило - Ъм?:))) ?

Повече от това, НЯМА КАК ДА ВИ ПОДСКАЖА, в помощ ... досежно НАПЪНИТЕ ВИ? ... "да откриете ключът от палатката" - образно казано?
Та сама да стигнете до ИЗВОДА:
РЕАЛНО НА КОЕ МЯСТО СЕ НАМИРА РУСКИЯТ НАРОД(а това дава облика на Държавата !) В СТАНДАРТА МУ НА ЖИВОТ?
- И това НА ПРАКТИКА Е ОПРЕДЕЛЯЩОТО (А не бухгалтерски стъкмистко-статистики !) ЗА ФОРМИРАНЕТО ВЕЛИЧИЕТО НА ЕДНА СТРАНА - СПОРЕД ОБЕМА НА произведеният БВПРОДУКТ ... от китайско, корейско и какви ли не още донори експлоатирайки/създаващи РУСКИЯ БВПРОДУКТ:))) ?

По тази логика, ако я следваме ще излезе -ЧЕ? СПЯЩИЯТ ПО УЛИЦИТЕ ИНДИЙСКИ ЧАНДАЛСКИ-ПРОЛЕТАРИАТ - ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ОТ РУСКО-ПУТЛЕРИСТКИЯ ОЛИГАРХАТ - ама така ли е :))) ?!

П.П.
- Нещо за СОФИСТИКА - да сте чували?
- Защото ЦЯЛОСТНОТО ПОВЕДЕНИЕ=АРГУМЕНТАЦИЯ, НА СЪОБЩНИЦИТЕ ВИ в?
СЛАВА "валового внутреннего продукта" РАССЕЮ! - е пример за това?!
цитирай
74. starforlife - ~
17.01.2020 12:10
blackpredator написа:
тоя е толкова програмист, на туй отгоре в Ниската земя,
колкото Боне Крайненеца е каубой

някой представя ли си, ако беше наистина в Холандия,
що фукня щеше да бъде, що фотосесии,
а ла Наоми..

Виж сега, жалки чикиджийо... Ти имаше своя шанс да се убедиш с очите си в каквото пожелаеш по отношение на мен:
- Физика, въз основа на това, което видиш с очите си лицемерни и червенолузърски...
- Образование, въз основа на отново видял с очите си дипломи, квалификационни документи и прочие...
- Ценз и професионални изяви, въз основа на отново видяни с очите си договори за партньорство и такива от работодатели, както и отразени обстоятелства в трудовата ми книжка...
- Интелект дори, ако щеш, на базата на поведен и проведен разговор фейс ту фейс...
- Способностите ми в областта на писане на код, въз основа на предизвикателството ми да ме срещнеш с някой от тези, за които твърдеше, че са програмисти твои познати...
Въобще, десетки неща, които не се осмелихте да видите с очите си, защото ще ви пропаднат опорните точки и троленето ви ще е още по-нещастно и комплексирано.

Същите неща можеше да види с очите си и домакинът тук, Венци, когото поне 5 пъти съм приканвал дори из офисите ни в България да разведа и с очите си да се убеди как съм позициониран в компанията, на какво ниво и с каква степен да правя каквото реша, в рамките на ненарушаващото фирмени политики естествено...

И ТИ И ВЕНЦИ СТЕ ПРОВОКИРАЛИ ТАКИВА НЕЩА ДА СЕ СЛУЧВАТ... ТИ, БЪЗЛИВО НИЩОЖЕСТВО, ОТИВАЩО ТИ ФУСТА, А НЕ ДЪНКИ, ДОРИ СЕ МЪЖЕЕШЕ ДА МИ ЗАВИРАШ ГРЕБЛО В ЗАДНИКА, ПОМНИШ ЛИ?
НО ПОНЕЖЕ СИ ПЪЛЕН ПУТЬО - ТАКА И НЕ СЕ ЯВИ НА СРЕЩАТА, КОЯТО САМ НАСРОЧИ.
АЗ БЯХ ТАМ! РАДО СЪЩО! КАКТО ПРЕТЕНЦИОЗНО ИСКАШЕ, ЧЕ ДА УДОСТОВЕРЕЛ КАК НЕ СЪМ СЕ ЯВИЛ!
И НЕ НОСЕХ САМО ОНАЗИ ТАКА ЖАЛКО ОПИТВАЩИ СЕ ДА ИРОНИЗИРАТЕ ЛОПАТКА, КОЯТО КУПИХ И НА МЯСТО ОТ МАГАЗИНЧЕ ТОЧНО ЗАД РЕМОНТИРАНАТА ТОГАВА СГРАДА НА ПОЛИЦИЯТА, АКО НЕ СЕ ЛЪЖА (след "Тетевен" по главната, отляво, от страната на "Тетевен" и мисля, че имаше разширение преди нея от тази страна)
А БЯХ ВЗЕЛ НАБЪРЗО ДОСТА ОТ ИЗБРОЕНИТЕ НЕЩА/ДОКУМЕНТИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО В БЪРЗИНАТА ОТ СЕЙФА СИ И ЧАСТ ОТ НОТАРИАЛНИТЕ ЗАВЕРКИ, КАСАЕЩИ НЯКОГАШНИТЕ НИ РАЗПРИ С ЮЛИЯ, КОИТО ИДИОТКАТА ЛИЦЕМЕРКА ПЛОНДЕР ОСПОРИ И ДОРИ СЕ ИЗПЪНА, ЧЕ ДАХТЕРОВ Й БИЛ РАЗКРИЛ ИНФОРМАЦИЯ, КОЕТО НЯМА КАК НИКОЙ НОРМАЛЕН ДА НАПРАВИ.

СВАЩАШ ЛИ, ЛЬОЛЬО?
СВАЩАШ ЛИ, ЧЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ ТИ ДА СЕ ПЪНЕШ КАКЪВ СЪМ ИЛИ КАКЪВ НЕ СЪМ... КАКВО РАБОТЯ ИЛИ КАКВО НЕ... КАКВО МОГА ИЛИ КАКВО НЕ...
ПРИКЛЮЧВАТ В МОМЕНТА, В КОЙТО КАТО ПЪЛЕН ПУТЬО НЕ СЕ ИЗПРАВЯШ КАТО МЪЖ ПРЕД МЕН И ТО НЕ ЗА ДРУГО, А ЗАЩОТО ТИ СИ МЕ ПРЕДИЗВИКАЛ?

Е... АЗ ЗНАЕХ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЯВИШ, СТРАЛИВИ МИШОКО.
ТОЧНО ЗАЩОТО СИ ПРОСТО СТРАХЛИВ МИШОК, КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ НА НЕЩО САМО ТУК, ВИРТУАЛНО, АНОНИМНО И ИЗ ЗАД ГУГЪЛ - ИНАЧЕ ОСВЕН СТРАХЛИВ ОХЛЮВ СИ И ГЛУПАВ ИДИОТ.

Та така...

Виж снимки от Амстердам съм пуснал повече от достатъчно и мен не ми е проблем те да са автентични, а ти да си дюдюкаш за ръждивото ми балконче колкото ти диктува комплексираното съзнание. Особено когато ти може и в коптор да живееш и не си пуснал една своя (не говоря за лична, а за каквато и да е от заобикалящата те действителност или преживявания) снимка.
Пускал съм и от поне 5 държави, в които съм бил през последните години, когато ме познахте като присъстващ в блог.бг.
А твоят нос май Русе не е напускал от тогава, льольо.

И като казах "откакто ме припознахте като присъстващ в блог.бг", та да ви жегна: Какво стана с catforlife, м? Май нещата, които говорех излязоха Истина и тепърва Дамата ще присъства дори в реалния ми живот отново, м?
Спомни си как се пънахте и тогава - дори на нея сте писали, идиоти с идиотите, но нещо тя не контактува с вас, а с мен и това е естествено, защото за нея вие сте НИКОИ, а аз съм човек, с когото е прекарала часове в най-различни ситуации и има преживявания.
А аз не се пънах тогава да ви се показвам под постингите й през години, когато вас, идиоти ви нямаше тук, нали така? Вие бяхте пънещите се и забавляващите ни.
Е... Тепърва ще имате вторниците си - обещал съм ви.
А специално ти, някой вторник може и гащите да оцапаш реално, все полека.
цитирай
75. vencivaleri1951 - Гет, бивш милиционер няма наистина и ти
17.01.2020 13:19
си доказателство за това. Бенилюкс имат по висок жизнен стандарт от Германия. Прави ли ги по голяма икономика от германската ....или турската също?
Финландците имат несравним жизнен стандарт в сравнение с руснаците. По голяма икономика ли са от руската , а и какво се случва с фините ,ако руснаците затворят пазара си за тях? Впрочем и холандският стандарт силно ще пострада ако Германия затвори пазара си. Имаш ли съмнение, че Китай има силна икономика. Ако нямаш, то сравним ли е жизненият им стандарт с този на Западна Европа? Не е, но са може би първата икономика.

Брутният продукт е изплатеният фонд работна заплата плюс печалбата. Това общо взето е класиката. Сега добавят и кредитите. Нашето бруто в последните години нарастна от тях. Доколкото заплатата е основната съставна част в брутния продукт, то справедливо е да се види какво можем да купим с нея.
Ще се опитам да ти го обясня. През 50те,60те70те години янките правят страхотна икономика и са без конкурент. Днес нещата не стоят така и щатската икономика макар и да е първа според мен в много отношения буксува. Да но брутният и продукт като номинал е много по висок от 70те. Ето защо номиналът не може да бъде коректна мярка за сравнение когато сравняваме отдалечени периоди, различни страни и т н. Ето това е причината за корелацията през покупателната способност. Не е най точното, но е по малко трудоемко . Брутният продукт накратко е новосъздадената стойност. Доколкото цените на едни и същи стоки да различни и във времето и в различните страни се налага при сравняване да се използват коефициенти.
Иначе смятат се за най-развити икономики тези в Г20.
Руснаците са определено е десятката , колкото и да се мъчиш да се инатиш . Производителност, стандарт са различни показатели-влияят на качеството на живот , но не определят размера на брутния продукт

quote=get]
hloris написа:
Фактите са си факти,а те са ИМЕННО,че руската ИКОНОМИКА е една от водещите в света.
Така е било,Е,и ще бъде занапред.

Хубав ден от мен,защото аз зачезвам по задачки!


... Що е туй НОМИНАЛЕН БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ? ... И ДОКОЛКО ТОЙ РЕАЛНО Е СЪОТНЕСЕН - към ПАРИТЕТА НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ?
- За второто, ПИТАЙТЕ ВЕЧЕ - икономическите (си) съветници и САВЕТСКИТЕ БУХГАЛЬТЕРИ, с псевдоними "(той)икономисто" ... "венценосния1951" и селкора блогов ЕнтЕлЕгент, "Ред-манго" :))) ? ... ух, щях да пропусна пролетария-счетоводител "Краваров" - да ме прощава!:)))

Не сте била русофилка ил путинофилка - казвате? Ами тогава СТЕ БОКОВИСТКА и умна дотолкова КОЛКОТО Е И ТУГО СООБРАЖаЕЩАТА (ви) БЛОГОВА КОМПАНИЯ, СЪВЕТСКО-компрадорски БУХГАЛЬТЕРИ И СЕЛКОРИ - тоест, пост-комунистическия и исторически ОТПАДЪК, от не така далечното ни колониално и "Народно Демократично", СОЦИАЛИСТИЧЕСКО МИНАЛО?

Така че, в ЗАКЛЮЧЕНИЕ?
Наместо да ДАВАТЕ УХО НА БАСНИТЕ ТИРАЖИРАНИ В СЛАВА ПУТИНУ И РАССЕЯ ... проверете ЕДИН ДРЕБЕН - НО ЗНАЧИМ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВИ И ПРОПУТИНО-БОЙКОВИСТКИ ТЕРЗАНИЯ ... Факта?
- Ще го нарека(дано съм разбираем ?) ПАРИТЕТ В ДОХОДИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО(ил още покупателна способност - на НИДЕРЛАНДСКИЯ И РАСИЙСКИ ДАСКАЛ?) ... ТОЕСТ на ВОДЕЩАТА (според вас и "съветници-бухгальтери") РУСКА даскалска класа/гилдия :)) и подобната и в Нидерландия?

Та всичко е толкоз ПРОСТО И ЛОГИЧНО ... както ни го е казал "пролетарския поет" :))) в стихотворението си!? ... и за което ВЕЧЕ ВИ ЦИТИРАХ допълнително - какво пише един пост-марксистки КЛАСИК?

ТА ОТНОВО като ЗА ВАС, АКЦЕНТИРАЙКИ-повтарям?

"... ЕСЛИ БОЛЬШЕВИКИ ПРОДЕРЖАТСЯ ДОЛГОЕ ВРЕМЯ, НЕ ИЗМЕНИВ СВОЕЙ ТАКТИКИ(икономическа политика - п.м. ?), то нам, быть может, еще суждено будет увидеть, как БОЛЬШЕВИКИ рука об руку С КАПИТАЛИСТАМИ Запада БУДУТ ВЕСТИ ВОЙНУ ПРОТИВ борющегося за СВОЮ СВОБОДУ ПРОЛЕТАРИАТ(даскалиат :)) России.
- Тогда процесс развития большевизма будет завершен!" (Забележка: ТОВА Е ПИСАНО
цитирай
76. get - До 75. vencivaleri1951 - Гет, бивш милиционер няма наистинстина ... Наместо, да коментираш "МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА" ми ... ?
17.01.2020 13:33
vencivaleri1951 написа:
Любим автор и бард!
Дефицитът е в състояние наистина да доведе човек до лудост. В случая дори не става върос за стока-няма потребитлска стойност изброеното. Къде ще отидеш с копринени чорапи или лачени ботуши в Карелия?

get написа:
vencivaleri1951 написа:
Като бригадир бях разквартируван в дома на професионален ловец. Става въпрос за карелско село. Та дамата му имаше няколко палта каквито и средната западна класа трудно би могла да си позволи. Бижутата и бяха килограм два. В работата си мъжът и често попадал на самородни парчета злато и ги предавал/длъжен бил/-по избор му давали бижета или пари... Къщата им беше полу землянка. Етаж и половина отдолу и толкова отгоре.Обзаведено с финландска мебел-кожа и дърво, сауна ... Това на Запад би струвало над милион зелени . Жена му обаче си въздишаше по копринени чорапогащи, лачени ботуши над коляното, дънки, джинси....Тя се чувстваше бедна а притежаваше неща за които много западняци можеха да мечтаят
blackpredator написа:
според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)




...
Господи, дай же ты каждому,
Чего у него нет:
Мудрому дай голову,
...
И не забудь про меня.


Що не вземеш да изкоментираш, за фенката ти Хлорис - твоето?
"... дори не става въпрос за стока - няма потребителска стойност изброеното. Къде ще отидеш с копринени чорапи или лачени ботуши в Карелия?"

В контекста на този илюстративен пример-епизод от "Бялото слънце на пустинята"?
На Адрес:
https://www.youtube.com/watch?v=L9L6l1F69Dk

Със знаменателната реплика на митничаря:
"Опять ты мне эту икру поставила! Не могу я ее каждый день есть! Хот бы хлеб ...!"

Та да разбере ЩО Е ТОВА - ПОТРЕБИТЕЛСКА С-Т-О-Й-Н-О-С-Т !?
И/или ПРИМЕРНО?
Защо е безпредметно на туарегите да продаваш ПЯСЪК или на ескимосите ЛЕД ? ... а на руснака Лада или Волга - след, като НЕ ГИ ЖЕЛАЯТ - при условие, че могат да си купят "японка" или "германка" - от построените и формиращи БВП на Раша, иностранные предприятия?

П.П.
Венци! Ти и "hloris" - един и същ човек ли сте - та МИ ОТГОВАРЯШ ОТ НЕЙНО ИМЕ?

И за да не се уязвиш - от моята липса на внимание ДА ТЕ ПИТАМ ВЕНЦИ?

Тази прогноза изказана от ПРОТИВНИКА НА СТАЛИН, още по времето на ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА НА РУСИЯ през 40-те години?

"... ЕСЛИ БОЛЬШЕВИКИ ПРОДЕРЖАТСЯ ДОЛГОЕ ВРЕМЯ, НЕ ИЗМЕНИВ СВОЕЙ ТАКТИКИ(икономическа политика - п.м. ?), то нам, быть может, еще суждено будет увидеть, как БОЛЬШЕВИКИ рука об руку С КАПИТАЛИСТАМИ Запада БУДУТ ВЕСТИ ВОЙНУ ПРОТИВ борющегося за СВОЮ СВОБОДУ ПРОЛЕТАРИАТ(даскалиат :)) России.
- Тогда процесс развития большевизма будет завершен!"

- По същество ОКАЗВА ЛИ СЕ ВЯРНА - или Не?
И да питам Ваша милост - досущ кат един Ленин-Улянов?
- А не е ли ПРАКТИКА ЕДИНСТВЕНИЯ И ИСТИНСКИ критерий ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА(наложените ни ?) ТЕОРИИ?! ... пък било те и ортодоксално-марксистки и непоклатимо-комунистически ? :)))

Ако не знаеш отговора - давам ти "право на помощ: Обади се на приятел(я) си "Кореша" :))) !
цитирай
77. hloris - http://hloris.blog.bg/drugi/2020/01/16/patriot.1692362...коментара относно това каква съм аз:))
17.01.2020 13:56
това для get

да,потвърждавам...аз съмлуда фенка на ВВ,и той ми е в избрани,любими блогове.

Харесвам тоже икономиста,както и блеки,защото имат невероятно чувство за хумор,а аз страхотно ценя това качество у един опонент,както и реално у мъжете.
Да,get,чувала съм за софистика определено.
Но вие невероятно,не зная какви са причините,измествате темата,а тя е къде е Русия,и къде е Нидерландия в случая.
Да не се повтарям отново,четох при така дадената класация,и според моя женски мозък,трезво и безприрастно разсъждаващ,то като модел за нашата страна по-близък ще ни бъде да следваме нидерладския такъв.

пп.И да,имам известни пристрастия към Русия,защото все пак тя ни е освобила от турско робство....или за вас това е просто "турско присъствие"
А че сега са партьори с Турция....ами това е така,защото имат общи икономически интереси....външната политика,както и дипломация към настоящия момент,е в пъти по-добра от българската такава.Факти,просто факти.
цитирай
78. get - До 77. hloris - Вижте какво ще ви кажа мила ми ... девойко мари любава :)) На голо дупе МАЙТАП НЕ СЕ ПРАВИ - А .... ?
17.01.2020 14:20
hloris написа:
това для get

да,потвърждавам...аз съмлуда фенка на ВВ,и той ми е в избрани,любими блогове.

Харесвам тоже икономиста,както и блеки,защото имат невероятно чувство за хумор,а аз страхотно ценя това качество у един опонент,както и реално у мъжете.

На голо дупе МАЙТАП НЕ СЕ ПРАВИ - А .... ни онождат !?
hloris написа:

Да,get,чувала съм за софистика определено.
Но вие невероятно,не зная какви са причините,измествате темата,а тя е къде е Русия,и къде е Нидерландия в случая.
Да не се повтарям отново,четох при така дадената класация,и според моя женски мозък,трезво и безприрастно разсъждаващ,то като модел за нашата страна по-близък ще ни бъде да следваме нидерладския такъв.

- За да не ме обвинят в "русофобия" - давам цитат, КАКВО ПИШАТ САМИТЕ РУСНАЦИ ЗА СТАНДАРТА ... пряко съотнесен към едни НЕПОНЯТНИ Ви, термини Брутен Вътр. продукт + номинален такъв + ПОТРЕБИТЕЛСКА С-Т-О-Й-Н-О-С-Т + ПАРИТЕТ НА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ у РАШКО И НИДЕРЛАНДСКО?
Цитат:
"Если мы мысленно вычеркнем доходы от нефтяных ресурсов из ВВП страны, то подушевой ВВП в России все равно будет находиться на уровне стран восточной Европы (на 2016 год подушевой ВВП России немногим ниже, чем в Венгрии и Польше, и даже 25%-е снижение переведёт Россию на уровень относительно благополучных Хорватии и Румынии)"
- Прочетохте ли внимателно?
- Хайде опитайте се и да го осмислите! Така че ... ?
Аз ЧУВСТВОТО ЗА ХУМОР ГО ГУБЯ - когато споря ЗА СЕРИОЗНИ НЕЩА ... Поради това обърнете се за съвети, към МАЙСТОРИТЕ В ЖАНРА СОФИСТИКА и ХУМОР+САТИРА ... от горе-изброения ви списък, начеващ с Венци?
hloris написа:

пп.И да,имам известни пристрастия към Русия,защото все пак тя ни е освобила от турско робство....или за вас това е просто "турско присъствие"
А че сега са партьори с Турция....ами това е така,защото имат общи икономически интереси....външната политика,както и дипломация към настоящия момент,е в пъти по-добра от българската такава.Факти,просто факти.


- Типично ПОДВЕЖДАЩО ЗА СОФИСТИКАТА ... Измисляне НА НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ПРОБЛЕМ-ВЪПРОС ... за до можем после "оборвайки го" - да дискредитираме "опонента си" ?
- Ама опонента на ТАКИВА ... на които пригласяте с този си "аргумент" и вие несъзнателната им жертва - са нерачи ИВАН ВАЗОВ !!
Същият за разлика от Вас или моята "досадно сериозна" персона ... е наричан КЛАСИК + ПАТРИАРХ НА БЪРГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА ... и поради тези качества ДО 1956 г. НЕ СЕ ИЗДАВАШЕ в Народна Република ... поради "велико българския му шовинизъм" ... ако желаете - можете да ми обясните, тази формулировка на ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГАУЛАЙТЕРИ В ЛИТЕРАТУРАТА - щот Аз съм си прост - по силата на това, че съм българин и по професия милиционер! ... както системно ме "величае", вашият приятел и "българофил" ВВ1951 и неговата компания!

- С уважение ... и без комплименти, предвид пола ви!?
цитирай
79. hloris - get...
17.01.2020 17:27
не обичам да чета чаршафи...уморяват ме...
относно въпросът дали Венци и аз сме един и същи човек...е,не сме,нали го разбра.
Общото е,че живеем в един и същи град,и че му симпатизирам.
Ами може и да съм го упълномощила да отговоря от мое име....аз СЪМ ЖЕНА с МНОГО и ОТГОВОРНИ АНГАЖИМЕНТИ,така че не виждам нищо лошо в неговото изказване.

Вие не водите диалог...вие се опитвате да се надговаряте.
Ето сега разбирам защо дипломацията ни куца...никаква я няма.

пп.Относно Иван Вазов...хъм изучавала съм го,както и съм и чувала за събитията през 1956 година/още не съм била родена тогава/,така че не знаех,че според вас/доколкото схванах/,то Иван Вазов е бил репресиран по времето на Червенков ли иде реч/може и да бъркам...историята не ми е силна страна,особено по-новата такава/,и после съответно реабилитиран,защото аз лично съм го изучавала по литература,даже на един изпит съм развивала тема в/у негов разказ.

Благодаря...поне не използвате обидни епитети и квалификации като някои личности тук!
цитирай
80. theeconomist - глас от публиката......Л И К Б Е З!
17.01.2020 18:26
"Повтарям: ИЗНЕСОХ ЦИФРИ!"

Цифрите са символ на бройна система! Биват в:
десетична, двоична,шестнадесетична и да речем римска...:-) "изнесени" няма..:-))
Цифрите не са числа.............
Числата са понятие за означаване на количество, броене и измерване и са предмет на аритметиката....
Повечето са прости, някои са естествени, други цели, има рационални, комплексни и около още 37 - 38 вида.....

не съм сигурен, но може да има и надути!:-)))
цитирай
81. get - До 79. hloris - Тъй като първо сте жена, а и поради непринуденото ви поведение на блондинка - Отговарям ! :))
17.01.2020 18:30
hloris написа:

...

Вие не водите диалог...вие се опитвате да се надговаряте.
Ето сега разбирам защо дипломацията ни куца...никаква я няма.

пп.Относно Иван Вазов...хъм изучавала съм го,както и съм и чувала за събитията през 1956 година/още не съм била родена тогава/,така че не знаех,че според вас/доколкото схванах/,то Иван Вазов е бил репресиран по времето на Червенков ли иде реч/може и да бъркам...историята не ми е силна страна,особено по-новата такава/,и после съответно реабилитиран,защото аз лично съм го изучавала по литература,даже на един изпит съм развивала тема в/у негов разказ.

Благодаря...поне не използвате обидни епитети и квалификации като някои личности тук!


Твърде БУКВАЛНО ... до непростима наивност "четете" написаното от мен за Вазов:))
Който няма как да е "репресиран от Червенков" - тъй като е покойник от 1921 г. !

Наподобявате ми с това - на поведението ни КУМИРЪТ ВИ vencivaleri1951? Който ВЪПРЕКИ учудващото му по доста определящи моменти НЕЗНАНИЕ, ЗА ДОКТОР ПО ИКОНОМИЧЕСКИ НАУКИ - настоява, че в момента В Русия е - като в песента на Утьосов "Прекрасная маркиза"?

Та ми пее в подобен дух ... ?

"Всё хорошо, прекрасная маркиза
Дела идут и жизнь легка
Ни одного, печального сюрприза
За исключеньем пустяка …" :))) ?

И тъй като не знам нивото на познаване на руския език при вас - ви предлагам да я изгледате на мултфилм ... достатъчно красноречив?

https://www.youtube.com/watch?v=uWVa5GPk-Qk

Красноречив - като ЕТО ТОЗИ КРАТЪК "ЧАРШАФ" - в който руски учени правят САМИ ЗА СЕБЕ ХАРАКТЕРИСТИКА - Колко е "хорошо" положението в Рассия?

Поне сега си наложете - та прочетете и осмислете "прекрасная маркизо" :)))

"Если мы мысленно вычеркнем доходы от нефтяных ресурсов из ВВП страны, то подушевой ВВП в России все равно будет находиться на уровне стран восточной Европы (на 2016 год подушевой ВВП России немногим ниже, чем в Венгрии и Польше, и даже 25%-е снижение переведёт Россию на уровень относительно благополучных Хорватии и Румынии)"
цитирай
82. vencivaleri1951 - Аз харесвам прозренията на Троцки.
17.01.2020 18:58
И без да имам неговите дарования преди 10 има години написах , че Путин не е моят човек в Русия, но за съжаление моята партия там няма конвертируем човек който да се сбори с него.
Въобще не си прав за руските коли. Търсят си ги руснаците, а и докараха го до лека кола. Имам приятел в ,,Топ Енерджи,, и там са им дали да търкалят две ,,Вести,, пробна серия. 150 коня, турбо, автомат. Тази която карах беше навъртяла около 150 000 км. /Например 200 ще я върнат в Толиати./ Държеше се съвсем прилично. С оригиналните съединител , помпа, кондиционен си беше. Пластмаси не скърцат, един тампон ми каза , че за смяна, но не трябва да бара нищо. И това е нискобюджетна кола и пак ще кажа, че се държи добре. Гледах също в посолството им новите Ниви. Съвсем приличен дизайн, а и са работили върху сигурността. Останалото си го имаха. Според мен политиката им се промени кардинално. Преди гледаха да пооткраднат , да копират нещо, сега привличат конструктори, дизайнери. Виж S класата им. Не могат да насмогнат на богатите арабески....
А задавал ли си си въпроса защо водещи автомобилни гиганти правят там заводите си? Не е ли една от причините пазарът им?
За ,,туарегите,, Ти вярваш ли си? Ти непрекъснато ми цитираш шедьоври от тези ,,туареги,, Столицата на тези ,,туземци,, миналата година влезе в 5 Ицата сред мегаполисите по качество на Живот - след Токио, Нюйорк,Лондон... За първи път влиза северен град. Преди две години Московският университет бе лидер, сега е в десетката... Да ти припомня ли, че имотния пазар в града ти и въобще по морето те го държат. Сега с руснак се пазаря. Да ти припомня ли , че окръжните ни градове капят без вода един по един. Да ти припомня ли че ние цивилизованите сме си избрали Борисов да ни управлява, а Нинова за алтернатива.
Докарахме го ние цивилизованите две фуражки дава начело на държавата. Не искам да те засегнат, баща ми също беше военен, но все си мисля, че войската трябва да си е в казармата.


get написа:
vencivaleri1951 написа:
Любим автор и бард!
Дефицитът е в състояние наистина да доведе човек до лудост. В случая дори не става върос за стока-няма потребитлска стойност изброеното. Къде ще отидеш с копринени чорапи или лачени ботуши в Карелия?

get написа:
vencivaleri1951 написа:
Като бригадир бях разквартируван в дома на професионален ловец. Става въпрос за карелско село. Та дамата му имаше няколко палта каквито и средната западна класа трудно би могла да си позволи. Бижутата и бяха килограм два. В работата си мъжът и често попадал на самородни парчета злато и ги предавал/длъжен бил/-по избор му давали бижета или пари... Къщата им беше полу землянка. Етаж и половина отдолу и толкова отгоре.Обзаведено с финландска мебел-кожа и дърво, сауна ... Това на Запад би струвало над милион зелени . Жена му обаче си въздишаше по копринени чорапогащи, лачени ботуши над коляното, дънки, джинси....Тя се чувстваше бедна а притежаваше неща за които много западняци можеха да мечтаят
[quote=blackpredator]според списъка на МВФ, по БВП преизчислен на базата
на паритета на покупателната способност,
Русия е на шесто място след Китай, САЩ, Индия,
Япония и Германия
Нидерландия е на 28, а България на 78
та московската учительница по лесно мое
да си позволи норка, отколкото холандската ;)




...
Господи, дай же ты каждому,
Чего у него нет:
Мудрому дай голову,
...
И не забудь про меня.


Що не вземеш да изкоментираш, за фенката ти Хлорис - твоето?
"... дори не става въпрос за стока - няма потребителска стойност изброеното. Къде ще отидеш с копринени чорапи или лачени ботуши в Карелия?"

В контекста на този илюстративен пример-епизод от "Бялото слънце на пустинята"?
На Адрес:
https://www/watch?v=L9L6l1F69Dk

Със знаменателната реплика на митничаря:
"Опять ты мне эту икру поставила! Не могу я ее каждый день есть! Хот бы хлеб ...!"

Та да разбере ЩО Е ТОВА - ПОТРЕБИТЕЛСКА С-Т-О-Й-Н-О-С-Т !?
И/или ПРИМЕРНО?
Защо е безпредметно на туареги
цитирай
83. get - До 80. theeconomist - Просто НЕ ОСМИСЛЯШ - доколко си прав, а от там правещ сам себе си - смешен :))) !
17.01.2020 19:30
theeconomist написа:
"Повтарям: ИЗНЕСОХ ЦИФРИ!"

Цифрите са символ на бройна система! Биват в:
десетична, двоична,шестнадесетична и да речем римска...:-) "изнесени" няма..:-))
Цифрите не са числа.............
Числата са понятие за означаване на количество, броене и измерване и са предмет на аритметиката....
Повечето са прости, някои са естествени, други цели, има рационални, комплексни и около още 37 - 38 вида.....

не съм сигурен, но може да има и надути!:-)))


Цифра - броя! Отговаря на ИЗБРОЯВАНЕТО НА КОЕ МЯСТО Е РУСИЯ В ... на СБ?

Па после с кореша ти - Венци, се хвърляте презглава да обяснявате ЧЕ ТОВА БИЛО КАЧЕСТВЕН - тоест ЧИСЛОВО-СРАВНИТЕЛЕН ИЗРАЗ на "прекрасното състояние" в ... :))) !

- Май отново следва да те пратим да повториш ЛИКБЕЗ-а :)) ? ... а инак, страшно (ми) докарваш на главния герой от пиесата на Денис Фонвизин "Недоросль" ... с неговият специфичен "пре-повтор" :)) !

цитирай
84. get - Въобще не си прав за руските коли. ...
17.01.2020 20:57
vencivaleri1951 написа:

Въобще не си прав за руските коли.

Кои са 10-те най-продавани марки в България през м.г.?
марка: - броя:
Dacia - 3279
Renault - 3171
Skoda - 2958
Nissan - 2651
Toyota - 2448
Volkswagen - 2309
Peugeot - 1849
Kia - 1718
Ford - 1494
Citroen - 1150
Opel - 948
BMW - 802
Hyundai - 670
Audi - 661
Mercedes - 609 ... среден клас!

Данните са на КАТ, за регистрациите през периода: януари-септември?
Ладата - ич я няма?


vencivaleri1951 написа:

Столицата на тези ,,туземци,, миналата година влезе в 5 Ицата сред мегаполисите по качество на Живот

Ами защото - основната част от КАПИТАЛА НА РУСИЯТА Е КОНЦЕНТРИРАН в столицата им? А от там и по-лесни и достъпни инвестиции ... па на провинцията - майната й!
- Нещо подобно много наподобяващо, като финансовото положение в България в уравнението: "Столица" с/у "провинция"? ... и що "спря водата"?

.....
А това тук е интересен и показателен ВЪПРОС?
vencivaleri1951 написа:

А задавал ли си си въпроса защо водещи автомобилни гиганти правят там заводите си?


Когато РУСКАТА промишленост - ЗАПОЧНЕ ДА ПРАВИ ЗАВОДИ В провалящите се според тях, страни(икономики) на Европа или ЮЕсЕй ... и почне да продава РУСКИ АВТОМОБИЛИ в същите?
Тогава ще приема - ИКОНОМИКАТА=(+промишленост+научен потенциал и ред др. неща ...?) НА РУСИЯТА, СА В читаво СЪСТОЯНИЕ! ... предвид КОНКУРЕТНАТА И СПОСОБНОСТ - И ТЯ КАТО СИЛА на световния пазар!

До тогава ЗА ТЕБ И ПОДОБНИ - ОСТАВА САЛ, ДА СЕ ХВАЛИТЕ САМО С РАЗМЕРА ... поради липса НА КАЧЕСТВО - в обекта на вашите възторзи (изразяващ се във ВВП или казано по български - БВП?!)?

Венци, в заключение - споделям?
Интересувам се от Русия НЕ ТОЛКОВА ЗАЩОТО СЪМ й ВРАГ и РУСОФОБ - а защото тя ДРАСТИЧНО НАПОМНЯ ... на нас, като СКАПВАЩА СЕ ДЪРЖАВА - ИМЕННО ПОРАДИ ТОВА - ЧЕ НИЕ СМЕ НЕЙНИТЕ ПОДРАЖАТЕЛИ(верни епигони) по силата на исторически и ред други СТЕКЛИ СЕ обстоятелства и ... ?
Защото и в едната и в другата СТРАНИ - Социализма с всичките му "предимства" БЕ ДЕМОНТИРАН ФОРМАЛНО, тоест "хич" ... а в същността си останахме СЪЩИТЕ - точка-точка-точка - Пфу!!

Хайде със здраве и Да живее България, "старшият брат" на Рассия ! :))
цитирай
85. vencivaleri1951 - Разочароваш ме следователю
17.01.2020 21:37
Не мислиш. По същия начин можеш да кажеш,, че ръката водка не струва защото си имаме наша и немска. Ти виждал ли си какви са митническите тарифи за руските стоки. Правят ги непродаваеми. Впрочем по същата причина фалира и ЗАЗ в Запорожие то. Запорожецът си го купуваха украинците и дори чакаха за него. Доколкото много части се произвеждаха в Русия то заснетата станаха след платените сборове по скъпи от малките нискобюджетни мерцедеси. Същевременно запорожците втора ръка са търсени и цената им се вдига. Ти на Дачия качвал ли си се?
Безмислено е да спори човек с теб. Толкова си комплексиран от руснаците, че си безнадежден
Русия има проблеми, някои сериозни и неотложни за решаване. Това никой не отрича. Да я сравняваш с нас по скоро е диагноза. Аз не разбирам, не зная, тъп съм...приемам го. Ами погледни прогнозата на водещи финансови институции. Колко са държавите които имат в резерва си около 10% от БВП и същевременно на практика са без кредитни задължения. Колко са държавите с такива грандиозни и решени проекти през последните 5 години. Северен поток 1 и 2. Турски поток. Кримския мост. Сериозна стъпка в Арктика. Олимпиада и Световно първенство по футбол.

quote=get]
vencivaleri1951 написа:

Въобще не си прав за руските коли.

Кои са 10-те най-продавани марки в България през м.г.?
марка: - броя:
Dacia - 3279
Renault - 3171
Skoda - 2958
Nissan - 2651
Toyota - 2448
Volkswagen - 2309
Peugeot - 1849
Kia - 1718
Ford - 1494
Citroen - 1150
Opel - 948
BMW - 802
Hyundai - 670
Audi - 661
Mercedes - 609 ... среден клас!

Данните са на КАТ, за регистрациите през периода: януари-септември?
Ладата - ич я няма?


vencivaleri1951 написа:

Столицата на тези ,,туземци,, миналата година влезе в 5 Ицата сред мегаполисите по качество на Живот

Ами защото - основната част от КАПИТАЛА НА РУСИЯТА Е КОНЦЕНТРИРАН в столицата им? А от там и по-лесни и достъпни инвестиции ... па на провинцията - майната й!
- Нещо подобно много наподобяващо, като финансовото положение в България в уравнението: "Столица" с/у "провинция"? ... и що "спря водата"?

.....
А това тук е интересен и показателен ВЪПРОС?
vencivaleri1951 написа:

А задавал ли си си въпроса защо водещи автомобилни гиганти правят там заводите си?


Когато РУСКАТА промишленост - ЗАПОЧНЕ ДА ПРАВИ ЗАВОДИ В провалящите се според тях, страни(икономики) на Европа или ЮЕсЕй ... и почне да продава РУСКИ АВТОМОБИЛИ в същите?
Тогава ще приема - ИКОНОМИКАТА=(+промишленост+научен потенциал и ред др. неща ...?) НА РУСИЯТА, СА В читаво СЪСТОЯНИЕ! ... предвид КОНКУРЕТНАТА И СПОСОБНОСТ - И ТЯ КАТО СИЛА на световния пазар!

До тогава ЗА ТЕБ И ПОДОБНИ - ОСТАВА САЛ, ДА СЕ ХВАЛИТЕ САМО С РАЗМЕРА ... поради липса НА КАЧЕСТВО - в обекта на вашите възторзи (изразяващ се във ВВП или казано по български - БВП?!)?

Венци, в заключение - споделям?
Интересувам се от Русия НЕ ТОЛКОВА ЗАЩОТО СЪМ й ВРАГ и РУСОФОБ - а защото тя ДРАСТИЧНО НАПОМНЯ ... на нас, к
цитирай
86. hloris - get...
17.01.2020 21:52
пляс,пляс,пляс в случая...аплодисменти...как беше хванахме "блондинката" в крачка.
Да,в бързината човек допуска грешки...имах предвид творчеството на Иван Вазов,а не самия той.. а днес имам своите основания да съм разсеяна.
Та тъй,информацията относно това,че съм блондинка е вече остаряла,както и ФАКТА,че не съм вече толкова НАИВНА,когато дойдох хм...тук.

Съгласна съм с вас относно това,че нашата държава се скапва и кой/кои в случая са виновни за това?!?М?!?
Ние,всички ние,които живеем тук,и които вървим в делника си образно казано с вързани очи.
Сега сигурно ще кажете ами да,виновни са г-да управляващите...ДА,АМА НЕ!!!

Виновни сме всички ние,които искаме ПРОМЯНА,но ЧАКАМЕ някой друг да ни я НАПРАВИ...Е,НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ,НАЛИ?!?

Лично аз на последните избори ЗА ПЪРВИ ПЪТ не отидох да гласувам,и знаете ли защо...защото НЯМА ЗА КОЙ....

Защото БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА НА МАФИЯТА!!!!
И НА МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ!
И ВЕЧЕ НИ ПРОДАВАТ!
ДА,ПРОДАВАТ!

А ние, ние какво правим като БЪЛГАРИ?!?М?!
СТОИМ И ТРИ ДНИ И ТРИ НОЩИ СЕ ДЪРЛЯМЕ ЧИЙ БВП Е ПО,ПО,НАЙ!

ПОМИСЛЕТЕ ВСИЧКИ!
АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ,КОИТО ЧЕТЕТЕ ТУК!
Промяната ТРЯБВА да ЗАПОЧНЕ ОТ ВСЕКИ ОТ НАС поединично при това.

Ако тази ЕНЕРГИЯ,която се хвърля ПРИНЦИПНО като ЗАЯЖДАНЕ в този блог
се оползотвори както трябва,то може би тя ще задвижи още един цял атомен реактор.

Тук не СЕ ВОДЯТ СПОРОВЕ!
тук е къде-къде по удачно да се ХВЪРЛЯ КАЛ!
но...ЕДНО ГОЛЯМО НО....КАЛТА ВИНАГИ ОСТАВА НАЙ-ВЕЧЕ ПО РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ,КОИТО Я ХВЪРЛЯТ!

Благодаря за вниманието!
Аз излизам от дискусията,ако това тук изобщо може да се нарече такава!

get,и не харесвам,НИТО ОДОБРЯВАМ един ОСТАРЯЛ МИЛИЦИОНЕРСКИ СТИЛ НА ПОВЕДЕНИЕ...но няма как да промените това,което е станало част от вашата същност,то е част от самия вас.Все пак тези подходи отдавна отминаха и останаха в други,отминали времена.Живеем уж в демокрация,но това не означава,че трябва да преминаваме границите,най-вече тези,които самите ние си поставяме.
Мисля,че ме разбрахте.В случая.

цитирай
87. krumbelosvet - И аз хванах Венци в грешка., не го е срам
17.01.2020 22:06
"Всички пазаруваме от Лидъл за съжаление", пише Венци,
НО АЗ ПАЗАРУВАМ ВЪВ "ФАНТАСТИКО" !!!!!!!!!!
НЕ ГО Е СРАМ ТОЯ КОМУНИСТ С КОМУНИСТИТЕ!
цитирай
88. hloris - get
17.01.2020 22:23
мога ли да помоля за нещо в случая,моля

когато цитирате някакъв си източник,то бихте ли така добър освен да поставяте така необходимите кавички,то и да цитирате и източника.
И да говорите по същество...наистина ме заболява главата от пре дългите чаршафи.
Тъкмо така,докато се обяснявате дълго,НАПОИТЕЛНО и обстоятелствено,то аз ще мога да пропрочета нещо и да се обогатя...руският ми е втори език...хм...not problem,ок??
цитирай
89. krumbelosvet - Г-ЖА хлорис
18.01.2020 00:31
"Да, всички сме виновни"
Който може да каже тоя идиотизъм, ако си вярва, требе да се самообеси.
А кой беше виновен, че ПРЕДИ ПРОМЕНИТЕ имаше държава, народ, икономика, армия...
Как самолетите ни намаляха 100 пъти?
Ти, хлорис, колко самолета унищожи?
цитирай
90. hloris - https://europa.eu/european-union/about-eu/countries/member-countries_bg
18.01.2020 00:43
Eто ви страните от Еврозоната....вадете и съпоставяйте статистиката м/у отделните страни....така,както вие искахте....домашно за уикенда.

Там има само цифри...ФАКТИ

Г-жа Хлорис досега търсеше такова,ама не намери,така че ще си ляга, а вие,крум белосвет,продължавайте да си живеете с носталгията по отминалите времена.
милиционерска държава с милиционерски порядки ...това беше България.
И ако беше все още такава надали щяхте да имате нет,и най-вече свободно да изразявате това,което мислите.

Свобадата си има цена,както всяко едно нещо....е,май не сме готови да поемем в краен случай това "всичко"....говоря както за активи,то така и за пасиви.
Няма идеален строй...поне не осъществен на практика...може би Енгелс и Маркс са го измислили правилно,но....реализацията някъде някой във времето я е изкривил до неузнаваемост.

Лека!
цитирай
91. vencivaleri1951 - И сте права и не
18.01.2020 19:09
Разписаните ни права в конституция, други закони, международни правила които сме ратифицирали са факт. Не виждам , кой може да го отрече. Общо взето това дължим на Великото народно събрание от 90-91ва когато в "Пред коня" заседаваха стойностни хора-говоря за цялата палитра на политическия спектър.
Свободното говорене не е свобода. Да те наругае, да те обиди някой на улицата , в социалните мрежи, в официалните медии е липса на свобода, а не свобода.
Всичко говоренето е нищо-не казване. Сега всеки може да говори каквото си иска и колкото се иска. И мъдрецът, и бандитът, глупакът. В тази комания обаче нървият млъква и това е много по сигурен запрет на свободните слово и мисъл.
Преди 10ти ноември медиите бяха държавни, но имаше журналисти и автори милеещи за държавата.Те имаха проблеми/не знам обаче някой да е бит, и изхвърлян от работа-преместван да, но изхвърлян не. Радой Ралин бе един от най-скъпо платените сатирици у нас Всяка седмица преди основния филм в киносалоните вървеше неговия" Фокус". Доходите му бяха по високи от тези на Живков/ , но написаха книгите си, написаха статиите си. И баха чути! Какво чуваме сега ?


hloris написа:
Eто ви страните от Еврозоната....вадете и съпоставяйте статистиката м/у отделните страни....така,както вие искахте....домашно за уикенда.

Там има само цифри...ФАКТИ

Г-жа Хлорис досега търсеше такова,ама не намери,така че ще си ляга, а вие,крум белосвет,продължавайте да си живеете с носталгията по отминалите времена.
милиционерска държава с милиционерски порядки ...това беше България.
И ако беше все още такава надали щяхте да имате нет,и най-вече свободно да изразявате това,което мислите.

Свобадата си има цена,както всяко едно нещо....е,май не сме готови да поемем в краен случай това "всичко"....говоря както за активи,то така и за пасиви.
Няма идеален строй...поне не осъществен на практика...може би Енгелс и Маркс са го измислили правилно,но....реализацията някъде някой във времето я е изкривил до неузнаваемост.

Лека!

цитирай
92. bumerang - .
19.01.2020 01:44
Силна икономика е онази, която внася суровини, защото няма свои, а създава висок жизнен стандарт за трудещите и народа си, а руската не е от тях. Другото са подредени по големина, които могат да значат нещо друго. Съжалявам, че нямах време и търпение да прочета докрай всички коментари. Извинявам се ако съм повторила смисъла на някой от тях.
цитирай
93. get - До 92. bumerang - Браво! Има "светлина в трапа" който копаят за България такива едни БЪЛГАРО-"ЛЮБЦИ"...?
19.01.2020 10:44
bumerang написа:
Силна икономика е онази, която внася суровини, защото няма свои, а създава висок жизнен стандарт за трудещите и народа си, а руската не е от тях. Другото са подредени по големина цифри. Съжалявам, че нямах време и търпение да прочета докрай всички коментари. Извинявам се ако съм повторила смисъла на някой от тях.


... и вътрешни опортюнисти от вида на - изреждам поименно за да не се почувства някой пренебрегнат?
- vencivaleri1951
- hloris
- krumbelosvet
- theeconomist
- vaquero
- blackpredator ... последният ПРИЗНАТ ЗА БЛОГОВ, И рапиращ, изпълнител на руски частушки - предвид духовната (МУ) битност на селски ентелЕгент с претенции ! :))

Венци ОТБЕЛЯЗВАМ? ... ПОРЕДНОТО МЯСТО в класациите на СБ (или други) ДОСЕЖНО:
Къде се намира(л) БВП на Русия - НИКОГА не ЩЕ може да обясни ВЪПРОСА(познавателно-оценъчен), В КОЙТО ТИ СЕ ОПЛЕТЕ - КАТ ПАТЕ В КЪЛЧИЩА?
КОЙТО ВЪПРОС е:
Защо "по-богатият" (по икономическата ти логика) РУСКИ ДАСКАЛ - е на практика ПО-БЕДЕН от холандския му колега?

Венци, не храня лоши чувства към теб - дори обратното ... НО ТАКОВА ЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ(с непознаване същественото по проблема за който СИ С ПРЕТЕНЦИИ ЗА "СПЕЦ"!)?
Е НЕПРОСТИМО ЗА ЧОВЕК - НА КОЙТО ПРЕД ИМЕТО СТОИ "Доктор на Ик.Н-ки"?

Хайде със здраве и Да живее България, "по-големият брат" на СМЕШНА Рассия ! :))?
цитирай
94. krumbelosvet - Хлорис, госпожо,
19.01.2020 17:27
Вие декламирате като първолак дясната пропаганда.
Нужни ли ви са още цифри, че БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА?
Явно, и тая цена сте готови да си платите за "свободата" да декламирате против комунизма.
Парадоксално, моите, ЛИЧНО МОИТЕ и на семейството ми доходи и СТАНДАРТ, се повишиха значително след 2002 година, когато децата ми завършиха образованието си и започнаха работа. И жена ми все още работи, на 72 години. Но НО, Н О, България потъна в разруха. Ядем вносни домати и ябълки, и масло. И това не е най-важното. Демографската криза е смъртна!
А вие, Хлорис, сте едно дете, което декламира цитати от пропагандата.
Аз при социализма бях между най-бедните, макар и инженер, и изобретател, по ЛИЧНИ причини. Но виждах, че НАРОДЪТ И ДЪРЖАВАТА БЪРЗО ВЪРВЯТ НАПРЕД. И ООН ни класира на 30-то място в света по индекса на човешкото развитие.
Сега, "Страната ни заема 52 място с резултат 0,812 в списъка от 189 държави по Индекс на човешко развитие (Human Development Index). Това се казва в Доклада за развитие на човечеството за 2019 г., изготвен от Програмата за развитие на ООН (ПРООН) и характеризиращ човешкото развитие в света въз основа на показателите за 2018 г."
И това сравнително добро класиране го дължим на ВИСОКИЯ ПРОЦЕНТ НА ХОРА със С О Б С Т В Е Н О жилище, което е наследство от социализма.
цитирай
95. starforlife - Ха ха ха Много е забавно когато някой започне "диспут" (кавичките са защото Венци не води диспут почти никога, а просто ТРОЛИ)...
19.01.2020 20:27
... и след това сам (или подкрепящите го) се направи за смях, показвайки, че просто троли с това, че не поведе диспута и затова думата я поставих в кавички, а просто хвърли абсолютно тролски и невярни неща в постинга.
Чикиджията Панчо Тантуров също направи Венци смешен с идиотията си да се хваща за неща, за които няма резон да го прави. Защото например аз мога да покажа поне 3 места, където той казва, че изнася цифри. Та като се пънеш с помощта на Гугъл, необразовани Тантуров, да те попитам докъде цифри и числа се припокриват? Да се опитваш да иронизираш, гугълеейки за цифри, числа и особено бройни системи, фифи, човек (моя милост) завършил първо електроника, след това микроелектроника и накрая и компютърна техника и програмиране и изкарващ с това хляба си от близо 30 години, е меко казано идиотия. Например, ти без Гугъл не може дори дума да обелиш да речем какво е това мантиса, но си седнал да се правиш на духовит. А аз не само за бройни системи мога да ти говоря буквално с часове, а и работата ми е свързана постоянно с тях.
Същото беше и с ЧерноПръцко: изходи се глупаво неподготвен и като го контрирах, просто замлъкна. Да не говорим, че ако манталитетът ми беше лицемерен, щях да стъпя на неговите цифри, които правеха глупостта по твърдението Русия да е по- от Нидерландия още по-смешно.

Бумеранг ви го е казала отлично, при все, че не се е изразила много точно.
Хлорис пък сама обори първоначалните си твърдения. Защото, Хлорис, само погледни на страницата към която си дала сама линк секция "Качество на живот" и виж къде е Нидерландия. На трето място след Люксембург и Ирландия. След това виж този показател за Русия (на този сайт го няма, но може спокойно да го намериш) и ще видиш, че нивото й е почти като нашето. Тоест, Русия е поне 10-15 места назад от стандарта на Нидерландия, а това се обуславя точно от икономика.
Тоест, Нидерландската такава е десетки пъти по-добра от Руската и в моя постинг
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2019/12/28/sled-dni-niderlandiia-smenia-oficialnoto-si-logo.1689204
в края го пише повече от прямо: В момента холандската икономика е най-конкурентната в ЕС и четвъртата по конкурентност в света.
А на Русия, ако ги нямаше природните ресурси, щеше да е на опашката в световен мащаб.
Уви, руснакът (принципно говоря) е мързелив. Той, понеже има ресурси, които да експлоатира лесно, не си прави труда да създава. Затова и винаги всичко руско е било принципно боклук в сравнение с това, което не като политпропаганда казвам, че създава Западът.
И колкото и пропагандно да звучи, САЩ са движеща сила във всеки клон от Наука, Технтологии и прочие в света.
Факт, който просто не може да се оспори. Сори.
цитирай
96. hloris - Чуваме само и единствено собствения си глас,защото от народ се превърнахме в стадо,при това без водач,оставено на произвола на съдбата
19.01.2020 21:26
[quote=vencivaleri1951]Разписаните ни права в конституция, други закони, международни правила които сме ратифицирали са факт. Не виждам , кой може да го отрече. Общо взето това дължим на Великото народно събрание от 90-91ва когато в "Пред коня" заседаваха стойностни хора-говоря за цялата палитра на политическия спектър.
Свободното говорене не е свобода. Да те наругае, да те обиди някой на улицата , в социалните мрежи, в официалните медии е липса на свобода, а не свобода.
Всичко говоренето е нищо-не казване. Сега всеки може да говори каквото си иска и колкото се иска. И мъдрецът, и бандитът, глупакът. В тази комания обаче нървият млъква и това е много по сигурен запрет на свободните слово и мисъл.
Преди 10ти ноември медиите бяха държавни, но имаше журналисти и автори милеещи за държавата.Те имаха проблеми/не знам обаче някой да е бит, и изхвърлян от работа-преместван да, но изхвърлян не. Радой Ралин бе един от най-скъпо платените сатирици у нас Всяка седмица преди основния филм в киносалоните вървеше неговия" Фокус". Доходите му бяха по високи от тези на Живков/ , но написаха книгите си, написаха статиите си. И баха чути! Какво чуваме сега ?


[quote=hloris]Eто ви страните от Еврозоната....вадете и съпоставяйте статистиката м/у отделните страни....така,както вие искахте....домашно за уикенда.

Там има само цифри...ФАКТИ

Г-жа Хлорис досега търсеше такова,ама не намери,така че ще си ляга, а вие,крум белосвет,продължавайте да си живеете с носталгията по отминалите времена.
милиционерска държава с милиционерски порядки ...това беше България.
И ако беше все още такава надали щяхте да имате нет,и най-вече свободно да изразявате това,което мислите.

Свобадата си има цена,както всяко едно нещо....е,май не сме готови да поемем в краен случай това "всичко"....говоря както за активи,то така и за пасиви.
Няма идеален строй...поне не осъществен на практика...може би Енгелс и Маркс са го измислили правилно,но....реализацията някъде някой във времето я е изкривил до неузнаваемо
цитирай
97. hloris - Венци,обръщам се директно към вас в случая
19.01.2020 21:45
Това,че има ратифицирани документи и спогодби,и действащи нормативни разпоредби,както и изградено законодателство не ни прави автоматически правова държава.Писала съм за това назад в блога си.
Не помня кой го беше казал,че законите са създадени,за да бъдат нарушавани.
А пък при нас те просто за пред света....повечето съществуват само на хартия,т.е. за пред света.
Свободата на словото не прави автоматически от една страна демократична такава.Напротив...зад него обикновено се скриват много,при това нелицеприятни факти от самата история,защото чрез свободното слово всеки може образно казано да я претворява така,както нему му е изгодно.
Както свободата на словото,то така и демокрацията не е лъжица за всяка уста,т.е. за всеки народ.В случая не и за нашия.
Защо мисля така?!?
Ами защото ние де факто никога не сме били истински свободни/дори към настоящия момент/...винаги сме били под нечие влияние,робство,или под нечия шапка,в случая Евросъюза.
От едно турско робство скочихме веднага образно казано под друго робство,това на нашия освободител,после се оказахме за една малка част от времето сами/времето,за което вие говорите/,и после пак поехме курса да бъдем съюзници с някой с тази разлика,че този някой в случая Европейския съюз си беше направил добре сметката за разлика от това,че ние не осъзнавахме голямата промяна,която ни предстои....и сега ни е тежко,защото трябва да спазваме правила,защото ни се налагат санкции....в същото положение сме все едно да хванеш една маймуна от гората,и да я вкараш в цивилизования свят.Та мисълта ми е да бъда по-кратка,че ще трябва време,за да можем да се напаснем към цялата система и правила на съюза,в който сме в момента.

Относно журналистиката....няма свобода на словото,защото всичко вече е платено и е въпрос на пари....т.е. поръчва музиката този,който има пари....а няма свобода на словото,то няма и истина....да му мисли обикновения човек,който медиите ежечасно и ежеминутно обливат с невярна информация,и който вече знае че го лъжат,и вече не вярва на никой...за нищо.
цитирай
98. hloris - starforlife
19.01.2020 22:00
постът е за икономиките на двете страни...Русия и Нидерландия,
а не какво е качеството на живот в двете.т.е измествате темата по някаква си ваша допирателна.

Силната икономическа страна или има силно производство,което прави силна икономика/независимо с какви ресурси борави/свои или чужди/

Или другият вариант е,че има много силни източници на ресурси,с които търгува,и което пак я прави икономически силна и независима.

Пример:
Германия е силна икомомика заради своето производство.
Русия е силна икономика заради търговията със своите природни ресурси.

Факт е,че нас ни няма никакви и при двете направления,каква икономика може да развиваме,още повече в страна,в която се вихрят мафиотски структури и се шири шуробаджинащината

Това са ваши думи,че това не е държава,а е просто....територия.
И вие емигрирахте,като по този начин ни доказахте,че наистина е така.
Корабът потъва....мишките първи го напускат.
И вие с какво лично ще допринесете за развитието на нашата икономика в случая?!

или има и трети вариант....но лично аз не зная такава страна,или не се сещам в момента
цитирай
99. krumbelosvet - ООН "индекс на човешкото развитие"
20.01.2020 08:58
30-то място преди 10-ти
52-ро място след 10-ти
Това май удобно "не видяхте" Старфоплайф и Хлорис.
"Не го видехте" оти е ЦИФРА, коя фърля на боклуко С И Ч К И Т Е ви словесни конструкции от истини, полуистини и чисти лъжи.
цитирай
100. starforlife - Хлорис, пишеш ама абсолютни глупости! Ама абсолютни!
20.01.2020 16:47
Оставяме настрана смешното ти "руският ми е втори език". А е смешно, защото си личи от километри, че го знаеш доста под средно ниво дори. Само в едно изречение да допускаш 5 грешки (не ти като правопис, не ти като граматика - основно спрежения, при които правиш пълна каша).
Та, оставяйки настрана това за руския език, стигаме до това за глупостта ти, че експлоатирането на природни ресурси прави икономика.
Хлорис, социалната ножица в Русия е както ебаващо написах разкрачена като московска курва. Докато в Нидерландия тя е притворена като на девица.
Какво ще рече това ли?
Ще рече, че разликата м/у бедни и богати в Русия е огромна, а в Нидерландия е много малка.
Ще рече, че в Нидерландия има добре обособена средна класа и то с висока покупателна способност (трета в ЕС) и перфектен живот в повече от перфектен социум.
При Русия няма такова нещо: Средна класа почти няма, е много малобройна (съотнесено към общия брой на населението), хората под са изключително много, а супербогаташите - изключително малко (отново говоря съотнесено към общия брой на населението).
И това, че едни имат стотици милиони и милиарди... Говорим в "зелено" (защото то рублата щяла да шкартира долара, ама всичко се съотнася спрямо него дори в самата Русия и богаташите си държат парите в тази валута, а не рубли)... Не прави качеството на живот в държавата стабилно и добро.
Защото БВП за който ЛИЦЕМЕРНО говори Венци... При положение, че се цитира като показател на глава от населението... Не прави добра икономика и още по-малко добър социум и стандарт.
Или не си съгласна, че когато 10 печелят да речем по 10 млн. долара годишно (вече не говоря за БВП, но говореното от мен в момента корелира), а 10 000 печелят по 10 000 долара годишно - това не прави среден дохот 19 980 долара годишно, тоест двойно за 10-те хиляди руснака, които годишно печелят по 10 хил. долара.
Цифрите... Нека са числа, ок, защото крумчервеносветещи 10 не е цифра, а число, но аз дребнаво от безсилие като ЧикиджиТантров няма да се заяждам, а само ще ти обърна внимание, че темата не е България, а Русия и така я е поставил Венци, не аз.
Та, цифрите могат да са вярни, но неправилно тълкувани.
Защото една статистика за среден доход на населението, който е факт при силна икономика, зависи как се представя.
В Русия нека 100 хиляди... Нека 500 хиляди експлоатират при баснословни печалби въпросните природни ресурси (Което изобщо, Хлорис, НЕ Е икономика, а е почти паразитиране - с минимум вложение - максимум пелаба - ако на това му казваш икономически подход, то ти си крайно захлупена.) Но Русия е близо 150 милиона и няма как 500 хиляди да правят добро средно ниво на живот, както реално биха показвали цифрите като усреднен математически резултат.
Една силна икономика предопределя добри РЕАЛНИ като СРЕДНИ ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ доходи, покупателна способност и от там качество на живот. Нещо, което в Нидерландия е факт и % хора над средно ниво е много, ама много голям.
Руската "икономика" не е такава. Тя е икономика на Парадокса. При нея има много малобройна (отново обръщам внимание, че говоря като % от общата популация) средна класа с относително стабилни и достатъчни за добър живот доходи; огромна прослойка с ниски доходи, недостатъчни за добър живот; и много малка част с баснословни, ама наистина баснословни доходи, "изравняващи" в разните статистики огромната прослойка мизерстващи.
И, Хлорис, да повторя, че да определяш едно малко пресилено от моя страна наречено паразитиране каквото е експлоатирането на природни ресурси в Русия, икономика, е наистина меко казано огромна идиотия.
Не нидерландците емигрират към Русия, а руснаците към Нидерландия и почти всички останали капиталистически страни. Факт.
А никога някой от хубавото не отива при лошото - случва се обратното. Или греша?
И като стигнах до въпроса за емигрирането, та да ти кажа, че е крайно лицемерно да определяш кои са плъховете, напускащи първи кораба, опитвайки се да вмениш, че съм от тях.
За себе си мога да кажа следното:
Аз не "емигрирах", защото в България бях зле. И там си бях повече от отлично. "Емигрирах" по няколко причини и основната е Семейството ми. Другите причини няма смисъл да ги засягам, защото ще излезе, че патетирам.
Но, Хлорис, аз не приключих свои бизнеси, говоря за лични, в България и в момента продължавам да давам работа на 12 човека при добро (разбирай над 1600 лева месечно - някои и над 2600) за България месечно възнаграждение. Така, че - хайде по-полека с намеците, м?
Особено когато си от тези, които себе си трудно оправят, а какво остана на поне дузина свои сънародници работа и то относително добре заплатена да осигуряват.
цитирай
101. hloris - starforlife
20.01.2020 17:59
не мога да чета чаршафи.
казах...изморяват ме.
диагонализирах и отговорям с две думи...
разликите в двете икономики...Нидерландия и Русия...при първата е характерното,че се създава придадена стойност...И тази придадена стойност формира...Венци,ако желае да продължи като икономист и да обясни.
Или си прочетете сам.Ваш воля.

що се отнася до личния ви бизнес тук,в Бг,или където и да е...мен лично не ме интересува.Факт.
Интересува ме моето малко,лично икономическо състояние накъде върви...и толкоз.

Намекът/не знам защо се припознахте/визира тези българи,които отиват да работят в чужбина,защото искат да си оправят живота,смятайки,че тук не е възможно.Мои много близки/минало време/ са там...в чужбина,но те също емигрираха по други,независещи от тях причини.

Смятам разговорът/ако може да се нарече такъв/ за изчерпан.
Всичко добро желая там...в Нидерландия,най-вече на сина ви.
цитирай
102. starforlife - Хлорис, лицемерке, едва ли има блогър, който да не те е припознал каква интригантка си и същевремено безочливо нагла.
20.01.2020 21:13
Как думите ти от 101-ви коментар, където написа:
Намекът/не знам защо се припознахте/визира тези българи,които отиват да работят в чужбина,защото искат да си оправят живота,смятайки,че тук не е възможно.
да ги приемем за вярни, след като в 98-ми коментар написа:
И вие емигрирахте,като по този начин ни доказахте,че наистина е така.
Корабът потъва....мишките първи го напускат.
И вие с какво лично ще допринесете за развитието на нашата икономика в случая?!
Ти хептен се опитваш да правиш околните на неразбиращи. Както опитът ти да се измъкнеш за това, че твърдеше да съм прохождал тук с твоя помощ.
И, Хлорис, ти при положение, че като първа клюкарка четеш всичко, не разбираш и се правиш сама за смях, а какво остана, ако диагонализираше.
'Айде тея твои шитни пред тези, които не те познават, м? Пред всеки с нормално светоусещане не ти минават плоските извъртания и лъжи.

Защото, друг пример:
Как отново да не са пълно лицемерие думите ти от същия този 101-ви коментар, където по-надолу написа:
що се отнася до личния ви бизнес тук,в Бг,или където и да е...мен лично не ме интересува.
когато отново в 98-ми преди това ти, Хлорис, написа:
И вие с какво лично ще допринесете за развитието на нашата икономика в случая?!
Тоест, ти питаш (Ама казваш не се интересуваш, м?) и аз ти отговарям, че не затварям бизнесите си в България (както би било по-лесно), а ги съхранявам, давайки макар и като мноого малък работодател все пак добри заплати на българи.
цитирай
103. hloris - Мдам...определено хората ТУК имат уши,както и очи кой какъв е тук
20.01.2020 22:23
когато схвършат аргументите,то започва плюенето като по ник,или като по човек....

аз,клюкарка...прав Е икономиста,че психологически всеки вижда у другия това,което сам притежава като качества.

Аз не комуникирам с никого на лс тук,защото съм тук не да клюкарствам,а да СПОДЕЛЯМ мои си при това мисли и идеи...
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ...ЗАПОМНЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ.
КРАЙ.

От така придадената стойност се формира т.нар ВБП.
Венци,или някой друг икономист/ако има такъв тук/ то да ме поправят ако греша.
Това беше последният ми коментар тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5048593
Постинги: 1344
Коментари: 19500
Гласове: 5467
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031