Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2019 11:57 - Поредното американско "кученце"
Автор: u4itel Категория: Политика   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   По повод изказванията на бившия посланик на САЩ г-н Джеймс Пардю за визите и корупцията в България. Това че господинът изказва мнение за корупция, без да споменава имена и фирми, си е негова работа, но да прави недомлъвките си като основа за невдигане на визите, е израз на страх от Чичо Сам. Защо той не споменава фирмите, от какво да го е страх?
 
 Ясно, разбира се. Ако един българин със заплата от 400 лв. на месец му се прииска туризъм в САЩ, той трябва да декларира къде работи, за да проверят дали не лъже. Но пък работодателят му може да е завистлив и да не иска някакъв голтак да вземе да гледа Америка, това е привилегия на богати. И така човекът е длъжен да гарантира, че има имот, жена му и тя да работи, та макар и бременна да е. 

 Какво се случва с един началник на фирма-бандит, която дава подкупи на властимащите: когато кандидатства за виза, декларира голяма заплата. И може и да си основе друга фирма и нея да опише за визата, ако първата му е изцапана с корупция. Подобни на други държави, САЩ няма да търси колко са чисти парите на един турист. За инвеститор - да, за турист - не. В САЩ знаят, че Холивуд и Лас Вегас перат най-добре. Компанията на Харви Уайнстийн фалира едва, след като медиите "успяха" да проговарят за секс скандалите му, а ние се нагледахме на филми с бездарните му протежета от силикон. 
  Да не говорим за задкулисните игри на САЩ с диктаторски режими, които завършват с договорки за защита на техните граждани само, с което правят американския паспорт желан. Е, много търсят демокрацията по света, личи си.   
 Нямаше как да не ме "убедят", че България е далеч от падането на визите. С това САЩ отдавна се е изравнила с далечна Северна Корея, която предлага също неевтина виза на човек: 2 000 долара за около 10 дена, но с включен хотел и двама екскурзоводи. Искам да опиша как реагират техни граждани при искане на виза от само 30-35 долара и 5 долара комисионна от туристическа агенция във Виетнам: откъде-накъде ще ми вземете толкова пари за комисионна, що не вземете от другите повече, а аз да не плащам. Е това е: после ние сме били мизерници, които се оплакват за 160 долара, без гаранция дали ще получат виза.

 Ако се оплаква, че медиите са зависими, а не свободни, без да казва кой и как, можеше да иде при Беновска да му хвърли една ябълка. Чудя се: какво ли общо имат медиите с туристическа виза от невъзвръщаеми 160 долара? 


Тагове:   Америка,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 506605
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031