Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2014 14:29 - ГОЛЯМАТА ГРАДУШКА ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1834 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

НЯКОИ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ГРАДУШКАТА

 

Ние си бяхме градобитни като индивиди и преди тази градушка, но сега изведнъж се забеляза това. Градобитни са ни политиците, интелигентите, бизнесмените и администрацията. Градобитна ни е и съдебната система. Градобитни са ни медиите. Градобитни са ни и мислите, и действията Градобитен ни е морала. Градобитен ни е целият живот.

Но сега падна една природна градушка и извади на преден план истинския характер на българина. В монтанско селяните дружно зареваха и захълцаха. Нито напсуваха властта заради липсата на ракети за ефективно разбиване на градоносните облаци, нито  се събраха заедно на мегдана, за да решат какво да правят и как да си помогнат сами. Всеки зарева самостоятелно и смодейно и зарони безсолни сълзици за собственото си нещастие. Ако с рев и сополи се просперираше, Монтана щеше да е най-желаното място за живеене.

Да, ама е точно обратното.

Любопитен съм дали е пострадала Искра Фидосова. Тя е с габаритите на бус и ако не са и счупени стъклата, фаровете и мигачите на задника, може да се направи основателно предположение, че тя е поръчала градушката.

В София е друго. Тук българина си псува по навик. Нещо като „Добър ден”. Но от псувнята не произтича нищо. И затова никой не се сети да събере хората по интернет и да ги попита кой какво има счупено по колите, за да се прескочи до държавите около нас и с бусове и камиони да докара за потрошените коли предни, задни и истранични стъкла, фарове, мигачи, огледала и ламарини. Това по принцип могат да го направят автосервизите и автомагазините.

Но не го правят.

Изобщо София е сборище на градобитни човечета. От цяла България се събират градобитници и кой депутат, кой министър, кой бизнесмен пристигат и започват да трошат държавата. Защото нашите политически мъже са жертва на неуспешен аборт, а жените в политиката се раждат дефлорирани. Това се вижда от резултатите.

И сега тези, които имат проблеми с колите си ще отидат всеки поотделно до съседните държави. Кой до Македония, кой до Румъния, кой до Сърбия, Гърция или Турция. И така разходите значително ще се увеличат.

От друга страна ще стане рай за крадците на фаове, мигачи и други ценни за времето авточасти. А прокуратурата и др. Овчев ще се оправдават, че градушката е природно явление. Това силно ми напомня за онзи стар виц, в който се пита кои са враговете на „Социализма”. Отговорът е прост. Това са капитализмът и четирите годишни времена.

Лично аз поумнях от градушката.

Реших да си направя метални щори за очилата и да се запиша за пожарникар, за да ми дадат метална каска.

Но истинската градушка тепърва предстои. Казват, че през зимата не вали градушка, но аз съм на друго мнение за предстоящата зима.





Гласувай:
4



1. kolevdobri - Ако успееш да се запишеш за пожарникар...
01.08.2014 21:47
...всеки специалист по теория на вероятностите ще ти каже, че ще увеличиш в значителна степен възможността да получиш висок пост в следващото правителство. Доколкото си спомням, таткото на Калина беше пожарникар. Тя стана голяма работа, въпреки, че няма диплома. Ти имаш две, значи шефът на пожарникарите може да те направи министър на човешките права. Ама ще ти се отвори много работа, защото ние българите, имаме предимно задължения и нямаме права. Или може би обратното, поради тази причина няма да имаш работа. Баси и обърканата логика е това формалната логика. Ама поне има игра на мисълта, за разлика от пожарникарската философия, която ни управлява от 5 години насам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736991
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031