Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 12:17 - Оценяване на "evromaydan", политици и експерти казаха дали заплашва Украйна втората "Оранжевата революция"
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1970 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 25.11.2013 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оценяване на "evromaydan", политици и експерти казаха дали заплашва Украйна втората "Оранжевата революция"
 
време публикация: 09:49
последни обновление: 10:03




 

image image image image

 

Митинги за европейската интеграция на Украйна , която започна в Киев и други градове на страната през уикенда , е бил принуден да си припомни събитията от преди девет години - "Оранжевата революция " през 2004 година. Политици и експерти осигуряват сравнения и правят прогнози за бъдещето , опитвайки се да се определи колко е опасно , и опасно изобщо, ако сегашната ситуация на властите.

Акциите в Киев станаха най-разпространените от "Оранжевата революция " - според различни източници , те събират от 25 до 100 хиляди души. Украинската опозиция се надява да повтори сценария , когато резултатът от протестите на площад Независимост ( Майдан Nezalezhnosti ) е промяната в мощността ( поражение и победата на Виктор Янукович Виктор Юшченко ) .

От страна на твърде много напомня на 2004 г., показва, кореспондентът на в-к "Коммерсант-Украина".  . Но имаше поразителни различия. Така че , повечето от ораторите бяха " новаците " - хора, които не са включени в "Независимост" преди девет години. Да, и мотото на деня - " Полицията и хората " - участниците не си спомнят , ако започна да говори с войниците във формата , с цел да ги критикуват .

- Полицията не успя да разпръсне " evromaydan
- Анкета NEWSru.com : Украйна към Европейския съюз

Самите политици признават , че събитията от следващите дни ( решиха да продължат протестите , докато на върха на " Източното партньорство " във Вилнюс на 29 ноември , където е било планирано да се подпише споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна ) няма да " копие на 2004 година. "


  image image image image image image image
 


 

image image image

Източници на руския "Коммерсанта",, в близост до организаторите на протеста , признават сложността на повторение " Майдан -2004 . " Те цитират няколко причини. Първо, днес има ентусиазма и насърчаване на маса, която е наблюдавана преди девет години , хората не жадуват нови шокове. Второ, лидерите на опозицията разделени , разпокъсани и едва ли може да се превърне в екип.

Трето, много хора на Киев объркани присъствие в тълпата на радикалния ултра - националистическата партия "Свобода" някои физически упражнения на западните райони и конфигуриран непримирима . Четвърто, една хипотетична версия на мощност свалянето на Виктор Янукович може да предизвика разцепление на страната - на рускоезичните източната и южната част на региона едва ли отиде за evrorevolyutsionerami .

На пето място , Янукович и неговият екип се разбере, че губи мощност , те имат всички шансове да приключва в затвора , наследявайки където Юлия Тимошенко. Така че, ще се съпротивлява отчаяно - за разлика от изданието от 2004 г. разказва аргументите на събеседниците си .

Властта не е настроена да "играе" , и експерти прогнозират : Нова година всички останали


Министър -председателят Микола Азаров заяви в интервю за руския Първи канал потвърди, че поведението на властите в този път ще бъде различно . " Ние със сигурност ще изглежда много тясно . Ние знаем, че тези действия се финансират , например. Ако всичко това е направено в рамките на закона , добре. Ако всичко това е направено в нарушение на ограниченията на законодателството , а след това , разбира се, че правителството няма да се държат така доведе както през 2004 г., когато очите ни тихо , изпълнявани технология свалят законното правителство и ние сме тук , както се казва, няма да играе ", - . заяви ръководителят на правителството.

Експертите от своя страна твърде забележат липсата на " революционни " потенциал. Хората нямат същата енергия , както през 2004 г. , заяви пред " Комерсант " украински политолог Дмитрий Ponamarchuk . Не е за идентифициране на " оранжевата революция " и настоящите протести и призова ръководителят на информационно-аналитичен център на Московския държавен университет за изучаване на постсъветското пространство Алексей Власов .

" Няма значение дали на улицата 10 000 поддръжници на европейската интеграция , или 100 000 През 2004 г. , всички обединени от възмущение фалшифициране на резултатите от гласуването И сега не е фактор, който би legitimizoval случва в очите на общественото мнение , . . " - Твърди той. Власов цитирани данни, които показват , че 40 % от украинците полза на асоцииране с ЕС , докато 35% подкрепа на Митническия съюз .

А малко по-различен ъгъл, като се има предвид редактор на политическата ситуация , "Ведомостей" Maxim Glikin но прави подобно заключение : "В допълнение към влезе в обещаната земя на Голяма Европа не е готова цялата райони на Украйна , веднага след като тя ви позволява да направите това с " (" като кликнете на отменя решения за промоция в ЕС ) .

Руските политици и експерти , също не прогнозират второ " Оранжевата революция ". "Това не е мнението на мнозинството от хората , но само една група от хора ," - каза заместник- председателят на комисията по Дума ОНД въпроси ( " Справедлива Русия " ) Татяна Moskalkova . Ръководител на комитет Леонид Slutsky ( LDPR ) се съгласява: "Това е една малка група от хора, които нямат нищо общо с протеста " Maidan " последните години. " Освен това, Slutsky каза : "Според нашата информация , това proplachennaya екстри. "

Директор на Института на страните от ОНД Константин Zatulin изказват мнение : "За разлика от 2004 г. сега хората са уморени от " Майдан "и революции През 2004 г. властта се съмняваше , се поколеба , президентът Кучма ( Кучма , предшественик на Юшченко - Comm Ed . . . ) Реализирана . че утре пак ще трябва да напусне , тъй като президентските мандат приключва , така че не се показват много усърдие в борбата срещу опозицията вълнения . "

" Кой иска да бъде преизбран за президент през 2015 г., и други органи - по- консолидирана и знаейки, че я въпреки че много не ми харесва , но поради тази причина ще се държим заедно , - продължи той - . Тези два фактора не ще позволят римейк " Maidana " така че на Нова година всички останали. " Други мнения и информация за минали действия - в руската преса материали на сайт "Заголовки".
image Фото: Reuters



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745975
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031