Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 10:33 - РАЗУМЪТ ТРЯБВА ДА НАДДЕЛЕЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 17140 Коментари: 16 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 АКО СМЕ ПРАГМАТИЧНИ ЩЕ ПРИТИСНЕМ ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ДА ГЛАСУВА СПЕШНО НАЙ-НЕОБХОДИМИТЕ ЗАКОНИ

 

Парламентът, президентът и политическите партии с в нокдаун. Те са готови на всичко. Точно това трябва да се използва, за да бъдат спешно прокарани няколко изключително важни закона, които да нормализират страната и да дадат възможност на хората да заживеят нормално и да имат контрол върху властта и занапред.

Ако този парламент бъде разпуснат и се назначат нови избори, реална работа могат да започнат едва през есента. Ако изборите са през май ще е необходимо време за нов правилник, нови комисии, нови експерти и технологично време да си направят съответните групи, законодателна стратегия. Трябва да се гласува ново правителство и да се търси коалиция за кабинет. След това идва лятната ваканция. Реално закони могат да се гласуват в края на септември или началото на октомври. Това изяжда много време, задълбочава кризата и в никакъв случай не дава сигурност, че следващият парламент ще е по-добър. Да не говорим, че една значителна част от депутатите няма да имат опит и знания за ефективна работа.

На първо място трябва спешно да се направи подписка за референдум, в който да се закрие институцията Велико народно събрание и да се прехвърлят пълномощията му на Обикновеното народно събрание. В цял свят е така. Ако се вземем в ръце подписката може да бъде факт след един месец и да бъде вкарана и гласувана в парламента. И гласувана на референдум в деня на изборите, т.е. 2 в 1.

Сегашният парламент е изключително удобен, понеже от половината депутати знаят, че няма да влязат в следващия парламент и ще могат да гласуват в полза на обществото. Уличният натиск и един Граждански форум могат да принудят този парламент да гласува текстове, които ще им бъдат внесени от депутати или правителство, но създадени от Гражданския форум.

В същото време ще се създаде един краткосрочен план за правителството, който то ще подпише, че ще направи в съответните срокове. Става дума за довършване спешно на електронното правителство, да се направят административни промени, да се подготвят нови кодекси-избирателен, НК, ТК, НПК, ГПК и т. н. Ще се създадат звена за граждански контрол във всички институции и ще се работи усилено за нова Конституция.

Ако се прояви разум, и се продължи натиска нещата могат бързо да се променят към добро. Знам, че доста хора от улицата няма да разберат думите ми, както и че част от депутатите ще се опитат да окажат съпротива. Съпротива ще окаже и олигархията, което ще бъде доказателство за правотата ми. Допускам, че идеята ми ще бъде оплювана, остракирана и яростно критикувана, но въпреки това съм длъжен да го кажа. Такъв удобен момент да се свърши бързо добра работа не се случва често..

Вчера поисках спешна среща с президента. Отговор нямам. Днес отново попитах приемната дали ще мога да се срещна с него, за да му връча идеите си, но от приемната започнаха да шикалкавят, че още обработвали кореспонденцията. Естествено това го очаквах, защото знам какво представлява той, съветниците му и администрацията.

Майната им!

За мен от изключителна важност е да се гласува законът за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси. Банките ще пищят и подкупват, но моментът е изключителна възможност да се гласува този закон. Това ще създаде възможност за започване на дребен и среден бизнес практически от всеки българин, който има идеи, воля и разум да започне сполучлив бизнес. От друга страна идиотските потребителски кредити с високи лихви ще бъдат иззети от банките и ще ги принудят от заложни къщи да се превърнат в нормални банки. Естествен е въпроса откъде ще се вземат пари. Отговорът е прост. Като всяка кредитна институция освен от членски вноски, ще могат да се теглят кредити от Централната банка, както това правят търговските банки и при същите условия-лихви  от 0,25 % до 1 %. От друга страна ако депутатите откажат да го гласуват ще се дискредитират като маша на олигарсите и ще намалят шансовете си за влизане в новия парламент.

Помислете!

Ще завърша с два въпроса, на които търся отговор:

Изкупила ли е Цветелина Бориславова голяма част от държавните ценни книжа в размер на 800 млн лева преди няколко дни?

Прави ли банка в Ирак Цветелина Бориславова? С кого и с какви пари?




Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. orlinpetkov - човече тия сметки за практичност, ...
22.02.2013 11:28
човече тия сметки за практичност, възползване и прочее не знам как си ги представяш, ама за да се случи такова нещо народа трябва да се превърне в инсектоиден организъм с един мозък. 2 човека на едно място имат две мнения. особенно когато става въпрос за въпроси с национална значимост. тая ситуация е една от най-губещите ситуации за един народ. и обикновенно следва диктатура или фашизъм, или някакъв вид тоталитаризъм в който зад приказки за доброто на народа се вършат страшни злодеяния. и най-вече се използва една сепаратистка риторика от типа: враг на народа, привърженици, ченгетата в действие и прочее дрънканици които да дадат основание на оногова оказал се във властта да безчинства безнаказано.
цитирай
2. анонимен - Като човек прагматик ,
22.02.2013 12:50
воден само от мисли за доброто на хората, очаквам да организираш "доматен" протест пред "Позитано " 20, за да накараш социалистите да не бойкотират парламентарната дейност / те доказаха, че друго вече и не могат да правят/, така че "изпаднали в нокдаун, всички да бъдат принудени спешно да прокарат няколко изключително важни закона, които да нормализират страната и да дадат възможност на хората да заживеят нормално и да имат контрол върху властта и занапред."
цитирай
3. andrei - Кольо,може спокойно да се проведат избори за ВНС,
22.02.2013 13:51
като на служебното правителство е възможно да се продължи мандата до приемането на нова конституция,за която ще е необходимо не повече от две години.Не е необходимо да се протака във времето за съставяне на ново правителство след едни избори за ВНС.В случая трябва да се подходи прагматично,а не да се робува на административни правила и процедури.
цитирай
4. evrazol - И за мен
22.02.2013 14:42
За мен от изключителна важност е да се гласува законът за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси.
цитирай
5. forest - Ако си българин
22.02.2013 18:52
ПОЗИТАНО СИГУРНО ЗНАЕШ КЪДЕ Е . МЕТНИ НЯКОЙ ДОМАТ - АЗ ПЛАЩАМ...ЗАЩОТО ТАЯ КАША , КОЯТО ЗАБЪРКАХА САБОТЬОРИТЕ ОТ БСП ,ДОГАН ,ТРАКТОРА ,СЪС ТЕХНИТЕ МНОГОБРОЙНИ КЪРТИЦИ , НИЕ ЩЕ Я СЪРБАМЕ---доста солено ще ни бъде ......
цитирай
6. comfy - Уважавам те, Кольо,
22.02.2013 19:02
но се убеждавам (от написаното по-горе), че разполагаш с много информация и модели в главата си, които вече са с изминал "срок на годност". Те ти пречат да отвориш по-широко душата и очите си... Не те упреквам... Всеки гледа от собствената си камбанария - въпросът е във "височината на камбанарията" и гледката оттам...

Поздрави,

к.к.

цитирай
7. studopor - "Сегашният парламент е из...
22.02.2013 19:57
"Сегашният парламент е изключително удобен, понеже от половината депутати знаят, че няма да влязат в следващия парламент и ще могат да гласуват в полза на обществото. " ---> Ти сериозно ли? 3 години и половина не направиха нищо за обществото, че сега изведнЪж...? Гледам и не вярвам на УШИТЕ си, както казваше Вучков...
цитирай
8. alexs - това за банките е много по-важно от сметките за ток има самоубили се хора заради високите лихви ако паднат лихвите могат да се открият 50 000 нови работни места
22.02.2013 20:04
"За мен от изключителна важност е да се гласува законът за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси. Банките ще пищят и подкупват, но моментът е изключителна възможност да се гласува този закон. Това ще създаде възможност за започване на дребен и среден бизнес практически от всеки българин, който има идеи, воля и разум да започне сполучлив бизнес. От друга страна идиотските потребителски кредити с високи лихви ще бъдат иззети от банките и ще ги принудят от заложни къщи да се превърнат в нормални банки. Естествен е въпроса откъде ще се вземат пари. Отговорът е прост. Като всяка кредитна институция освен от членски вноски, ще могат да се теглят кредити от Централната банка, както това правят търговските банки и при същите условия-лихви от 0,25 % до 1 %. От друга страна ако депутатите откажат да го гласуват ще се дискредитират като маша на олигарсите и ще намалят шансовете си за влизане в новия парламент."
цитирай
9. bringo - НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО ...
23.02.2013 00:35
НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НА КОЕТО ДА СЕ ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ БЪЛГАРИЯ КАКВА РЕПУБЛИКА ДА БЪДЕ-ПАРЛАМЕНТАРНА ИЛИ ПРЕЗИДЕНТСКА?
ЕДИНСТВЕНО НОВА КОНСТИТУЦИЯ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ. Докато не се промени конституцията, ще гледаме старите мутри и ще ни се хилят, а ние ще плащаме непосилни сметки за ток и ще ги търпим с ниските заплати и пенсии, както и с новите им данъци, които ще измислят и вече го направиха. Вече Дами и Господа имаме 10 % данък върху депозитите, утре ще откраднат още пари и ще си запълнят дупката в бюджета с нов вид данък или повишаване на сегашните данъци!

Бюджетът на Република България е стигнал дъното и страната ни е пред спасителни траншове през следващите години! Държавният ни резерв е намалял значително! Дългът ни се е увеличил с 5 милиарда. Ще ни орежат заплати, пенсии, ще има съкращения и фалити на болници. Това трябва да е ясно на всички, които подкрепят Бойко, Иван, Драган или Петкан, които ще си крадат и ние ще ги гледаме само.
цитирай
10. net4eto - Hеобходимо е велико народно събрание за да падат велики кинти.
23.02.2013 03:09
цитирай
11. wilim - А защо никой не пита за ДДС-то???
23.02.2013 07:30
Странно ми е! Защо никой от протестиращите не пита за ДДС на тока? Това можеше да се реши за часове и сметките моментално щяха да паднат с 20 %! Пада ДДС на тока и пада и цената! Обачееее - ДДС е сакрално! Никой не ще и да говори за него - нито управляващи, нито опозиция, нито улицата!!!
цитирай
12. blogerka - bosia,
23.02.2013 08:55
много точно и право в целта!!! За да те чуе президента не трябва да си сам.Една птичка пролет не прави. ТИ си ни като Диоген. Светиш ни в тъмното!!!
цитирай
13. penchoan - Президентът се опитва да шикалк...
23.02.2013 09:26
Президентът се опитва да шикалкави, но след неделя се надявам да клекне. Защото може да му изстине столът.
цитирай
14. blogerka - Oт НС
23.02.2013 10:23
нямат и намерение да гласуват други закони освен за енергетиката, ще работят от вторник до петък и както се карат могат и нищо да не изгласуват.
цитирай
15. ferhunde - Постингът е задълбочен, аанали...
23.02.2013 10:55
Постингът е задълбочен, ааналитичен и най-важното е в подходящия раздел Поритика.
Докато една пУетеса фактифакти е плеснала брътвежите си в раздел Поезия, та с манията си да се блещи на първа да се изсекне върху поезията.

До какво ли не води патологичната страст да стои на първа тая.....
И да се прави на политичка, за да събира слава, пфууу

Иначе преди малко беше пълна порнография това, че един от лидерите на протестиращите Иван Петрв от Варна е т движение Русофили - ега ти и надпартийните протестиращи, хаха
цитирай
16. staler - г-не идеите ви са доста сносни но ...
26.02.2013 22:04
г-не идеите ви са доста сносни но защо ходите в президентството?защо не потърсите контакт с неформалните организатори на протестите?разбирате ли че в момента умните и честни българи /предполагам и вие сте такъв/тези които имат некакви работещи идеи,некакви познания по полит.устроиство и пр.,могат да си посрещнат ел сметките и това е достатъчно основание да гледат отстрани.тези млади хора от феисбук имат нужда от съвет,от практически стъпки как да продължат и завършат успешно протеста.търсете контакт с тези млади хора г-не,не с президента.тои ще ги приеме с охота когато му се изсипат 20тина хиляди под прозорците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720030
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031