Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2012 16:43 - ГЕНОЦИД
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 38022 Коментари: 137 Гласове:
128

Последна промяна: 12.08.2012 07:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                            ГЕНОЦИД

 

 

Понеже съм в отпуск ми остава време да скитам из България. Срещам се с блогъри, а също и стари приятели, симпатизанти. Говорим си често за трудния път на истината, защо е било нужно да се чернят дедите ни, защо заслугите им са приписани на други хора? Защо дори и днес когато дори генетиката показва тракийските ни корени все още не идва признанието?

 

Причините са доста, но основната се в това, че истината за произхода ни ще открие и едно ужасно престъпление. В момента, в който света разбере, че дедите ни траките са в основата на европейската цивилизация, ще бъде зададен въпроса – кой и защо омърси името на народа на Орфей? Ще бъде запитано и кой изби милиони наши деди?

 

През V-ти век преди Христа, Херодот определя траките като най-големия европейски народ. По-късно, поради войните с Рим населението на страната ни намалява.Тази тенденция обаче спира през ІІ-ри, ІІІ-ри век и Тракия става отново многолюдна. Някои изследователи смятат, че броят на траките под римска власт през ІІІ-ти век е бил около 3 240 000. В следващите ІV-ти и V-ти век дедите ни са във върха на силата си. Траки сядат на римски престол и определят политиката на империята до началото на VІІ-ми век. Тракийските генерали търсят войници предимно в своите земи, понеже както знаем от Прокопий гърците са били страхливи и негодни за военна служба...за сметка на това обаче са били хитри успяват да грабнат властта в Константинопол.

В края на VІІ-ми век, когато е извоювана пълната независимост на България от Римската Империя, в страната ни е имало поне 9 000 000 жители...и доста повече в отвъддунавските територии, т.е. били сме около 20 000 000 души... Може спокойно да се каже, че по времето на Тервел българите са били най-големия европейски народ...

Многобройността на едно население е важен фактор оформящ неговата сила. От друга страна обаче е лесно различните групи да се настроят една срещу друга и то до такава степен, че да се стигне до разцепление. Веднъж поквари ли се благородническата прослойка вече е лесно да се създават конфликти и да се започне с унищожаването на обществото.

 

Всяко падение на държавата ни е предшествано от покваряването на аристокрацията и упадък на морала. Това, което директен въоръжен конфликт не може да направи, го могат заговори, подкупи, подмолни действия. Настройвайки дедите ни срещу своите съседи, в края на Х-ти век гърците успяват да отслабят страната ни до такава степен, че да бъде лесно превзета...Какво става обаче после, какви действия предприемат гърците до момента в който Асеневци освобождават България през ХІІ-ти век? Според някои изследователи през този период се започва усилено обезбългаряване на граничните региони. Гори се книжнина, по време на гоненията срещу българските богомили, под предлог, че става дума за борба с ересите за кратък период са избити със зверски садизъм стотици хиляди наши сънародници. Какъв е точния брой на избитите наши предци едва ли ще узнаем, може и милиони българи да са станали жертва на около век и половина гръцка окупация...Странното е това, че нито наши, нито чужди историци не определят ужасното престъпление на гърците като геноцид!!!

 

Калоян възръща силата и славата на Родината ни, но така и не успява да премахне корена на злото заплашващо България...След няколко века гърците довеждат турците на Балканите. Преди азиатците да започнат своето нападение срещу земята ни, нашата държава е разединена, а благородниците са под контрола на чужденци...Не е нужно да се описват нечовешките зверства, които изтърпява народа ни през петте века окупация.

 

В края на 19-ти век населението на България е едва 3 700 000 души... т.е. били е систематично редуцирано по време на турската окупация... От около 20 000 000 през VІІ-ми –VІІІ-ми век намаляваме на 3 700 000 през 19-ти век, но колко са изследователите, които да нарекат това геноцид! Чудовищните престъпления извършвани срещу българския народ биват премълчавани...И не само това, но името на българите бива систематично чернено, организирано се разпространяват лъжи...Това обаче се търпи от хората занимаващи се с история!!!

 

Раковски с болка разказваше как гърците упорито унищожават старата ни писменост. Важна литература – старите книги на дедите (споменати от Калоян), евангелия, държавни документи ...всичко това е потънало в пламъци. Гърци рушат и каменни надписи показващи величието на българите...И това не е геноцид!!!

 

Траките трябваше да изчезнат от историята и да бъдат заклеймени като кръвожадни варвари защото, ако Европа знаеше, че дължи културата, писмеността и цивилизацията на дедите ни, то не един, а хиляди учени щяха с негодувание да питат – Кой унищожи този велик народ, кой изби създателите на Европа?... Тогава на крадците на история, на убийците на дедите ни щеше да бъде потърсена отговорност и щяха да бъдат покрити с презрение...

 

Злото обаче не се дава лесно. Убиеца криминализира жертвата си най-нагло. Не можеш да търсиш достойнство и чест в престъпници, те не познават морала.

Признание никога няма да излезе от покварените устни на злодеите. Ние обаче трябва да помним и никога да не забравяме жертвите, които дадохме. Бяхме наказани за добротата си, но не станахме варвари. Не заробихме други хора, не горяхме книжнитата им, не ги настройвахме срещу братята им, не вадехме очи на пленени войници, не избивахме пеленачета, не режехме уши и пръсти, за да вземем златни обеци и пръстени...Това го направиха културните гърци...

 

Уважаеми учени от БАН, време е да свалите превръзката от очите си и да започнете да изобличавате убийците на предците на народа, който плаща заплатата ви!

ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ:

ДО 14 АВГУСТ СЛЕДОБЕД НЯМА ДА СЪМ В БЛОГА. КОМЕНТАРИ ЩЕ БЪДАТ ОДОБРЯВАНИ СЛЕД 14 АВГУСТ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ТЪРПЕНИЕТО!

 

Използвана литература:

 1.Веселин Бешевлиев, “Проучвания върху личните имена у траките”

2.Херодот, История

3.Страбон, География

4.Г.Раковски

 http://www.youtube.com/watch?v=YvzbfYk9Ccc

 Koй довежда османските турци в Европа?

 http://www.youtube.com/watch?v=plVFN8JoXLc&feature=relmfu

 




Гласувай:
130



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparotok - културен тон
10.08.2012 16:46
Умолявам дискутиращите да се придържат към културен тон и да не се отклоняват от темата. Критиката е добре дошла, но нека бъде конструктивна, т.е. да се посочат неспоменати факти, заглавия на научни работи, имената на авторите им.

Предварително благодаря!
цитирай
2. sparotok - кирилица
10.08.2012 16:52
За тези, които нямат кирилица http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Нека уважаваме писмеността си!
цитирай
3. анонимен - Настръхнах докато четях постинга!
10.08.2012 17:41
Аман от византийски номера и в модерна Европа! поздрав за статията!
цитирай
4. bulgarinut57 - МОЯТА НЕНАВИСТ !!!
10.08.2012 17:48
Затова кръвта ми говори !
цитирай
5. mt46 - Поздрав, приятелю!
10.08.2012 18:03
За съжаление, историята се пише най-вече от победителите и "победителите не ги съдят"... Справедливостта, истинността в политиката и в историята са относителни понятия...
цитирай
6. sparotok - номера
10.08.2012 18:08
gogi6666 написа:
Аман от византийски номера и в модерна Европа! поздрав за статията!


Знаеш ли, те номерата се въртят от малка група хора...Те обаче създават лошо име на народа си...

Поздрави!
цитирай
7. sparotok - ненавист
10.08.2012 18:11
bulgarinut57 написа:
Затова кръвта ми говори !


Приятелю, сега е важно да направим така, че на нашите деца да не се налага да изпитват ненавист. Ще си търсим правата, ще показваме и истината - упорито, неотстъпно, но най-вече заедно!
цитирай
8. bulgarinut57 - ПИС МИЛЛЕТ !!!
10.08.2012 18:11
ВЛАДИКАТА КАРАВАНГЕЛИС
ИВАН ВАЗОВ
София, 8 януари 1904 г.

МРЪСЕН НАРОД !!!!!

цитирай
9. sparotok - справедливост
10.08.2012 18:13
mt46 написа:
За съжаление, историята се пише най-вече от победителите и "победителите не ги съдят"... Справедливостта, истинността в политиката и в историята са относителни понятия...


Да, за съжаление си прав, справедливостта, истинността в политиката и в историята са относителни понятия...

Дано обаче ние да успеем да сложим прът в колелото на порока. Скъпо ще ни излезе, но поне ще си струва...

Поздрави!
цитирай
10. kostas - Евреите и юдео-хазарите са в основата на всички беди за народа ни! Те създадоха и ДЖИД -ОСМАНА!!
10.08.2012 18:26
Владиката Каравангелис

Каравангелис*, пастирът Христови,

яви се весел при пашата пак:

- Паша ефенди! Днес комити нови

открих: готви тъмници и окови.

Бог нек закриля царя наши драг!

- Владико, аферим на теб и слава.

Слуга си верен на султана, брава!



II

Каравангелис, верният слуга

на падишаха, пак е при пашата:

- Ефенди, радост пълни ми душата:

комити други аз открих сега.

Против исляма дигаха раята!

- Фала и чест на тебе, баш кишиш**.

Султана много ще задоволиш!



III

Каравангелис, честният владика,

яви се пак и с тържествующ глас:

- Паша ефенди, радостен извика,

готви бесилки: трийсет йощ клетнйка,

душмани царски, днес подуших аз!

- Брилянтен орден в знак на благодарност

султанът готви зарад твойта вярност.



IV

Каравангелис пак се появи:

- Паша ефенди, веч съмненье няма:

комити с пушки крият се във храма.



Нек паднат тозчас техните глави

под славний ятаган на Дин-Исляма!



Кога излезе черний грък, пашата, блед,

плюна по него и пошушна: пис миллет!***



София, 8 януари 1904 г.



* Гръцки владика в Македония днес, прочут по мръсните си шпионства и предателства спрямо въстаниците.

** Главен духовник

*** Мръсеи народ

цитирай
11. dolsineq - Здравей, Павел! Доволна съм, че ...
10.08.2012 18:31
Здравей, Павел!
Доволна съм, че ми отдели време в историческият музей във Варна. Верно, че има легенда към всеки експонат, но умните знаят, че не всичко се пише там. Много важни неща остават скрити за масовото им представяне, включително и неточната им датировка, което си е също вид унищожаване на историческите факти.
Относно темата ти, Павел, не е тайна, че едно прикрито престъпление, завихря след себе си и друго. Всички историци твърдят, че омировата "Илиада" е гръцко произведение, но странното е, че липсват исторически потвърдени данни за съществуването на авторът. За мен лично това произведение е троянският кон в древната ни история. Навярно оттук трябва да се започне с доказателствата кое е гръцко и кое тракийско...:)
цитирай
12. joysii - Спароток, здравей. Този път съм ...
10.08.2012 18:41
Спароток, здравей.
Този път съм повече от сериозна.
Мисля, че с този постинг малко минаваш границата на добрия тон и толерантността.Това си е една чисто антигръцка пропаганда и един чисто националистически постинг.
Никой няма да спечели от това да се настройваме войнствено и да започнем да мразим до смърт нашите съседи.
...................
За състоянието на нашия дух, история, минало и настояще СМЕ СИ ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО НИЕ САМИТЕ. Никой друг!
Никой не ни е крив,че сме позволили да бъдем под чуждо влияние през половината от съществуването ни като държава.
Причините за това трябва да търсим в себе си , а не в съседите.
...............
Извини ме, но ще споделя,че с този постинг ти определено ме разочарова.
цитирай
13. sparotok - Илиада
10.08.2012 18:47
dolsineq написа:
Здравей, Павел!
Доволна съм, че ми отдели време в историческият музей във Варна. Верно, че има легенда към всеки експонат, но умните знаят, че не всичко се пише там. Много важни неща остават скрити за масовото им представяне, включително и неточната им датировка, което си е също вид унищожаване на историческите факти.
Относно темата ти, Павел, не е тайна, че едно прикрито престъпление, завихря след себе си и друго. Всички историци твърдят, че омировата "Илиада" е гръцко произведение, но странното е, че липсват исторически потвърдени данни за съществуването на авторът. За мен лично това произведение е троянският кон в древната ни история. Навярно оттук трябва да се започне с доказателствата кое е гръцко и кое тракийско...:)



Снеже, въпроса с Илиада е сложен. За едно си права, в основата си това в никакъв случай не е гръцко произведение. В по-късни времена са правени множество редакции, а в крайна сметка гърците си приписват всичко...

Днес всеки специалст знае, че омировите ахейци не са гърци. Гърците разрушават ахейската цивилизация, която е тракийска по произход.

Ахейците Менелай и Агамемнон са потомци на фригиеца Пелопс...кой го знае обаче това:)
цитирай
14. sparotok - Дo kostas
10.08.2012 18:49
Благодаря ти за поясненията, не знаех какво означава пис миллет! - мръсен народ!
...Бог да ги съди!
цитирай
15. sparotok - разочарования
10.08.2012 18:59
joysii написа:
Спароток, здравей.
Този път съм повече от сериозна.
Мисля, че с този постинг малко минаваш границата на добрия тон и толерантността.Това си е една чисто антигръцка пропаганда и един чисто националистически постинг.
Никой няма да спечели от това да се настройваме войнствено и да започнем да мразим до смърт нашите съседи.
...................
За състоянието на нашия дух, история, минало и настояще СМЕ СИ ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО НИЕ САМИТЕ. Никой друг!
Никой не ни е крив,че сме позволили да бъдем под чуждо влияние през половината от съществуването ни като държава.
Причините за това трябва да търсим в себе си , а не в съседите.
...............
Извини ме, но ще споделя,че с този постинг ти определено ме разочарова.


Джойси, аз не пиша, за да очаровам, или разочаровам някого. Пределно ясно ми е, че ще има и сърдити хора, неизбежно е.

Непочтено е обаче от твоя страна да ме изкарваш човек който подтиква към омраза. Та нима истината за престъпленията трябва да се крие!

Зверското изтребване на стотици хиляди български богомили си е документирано от гърците.

Документирано е и садистичното ослепяване на войниците на цар Самуил.

Гръцки изследователи си признават, че Кантакузин е този, заради когото турците стъпват в Европа.

Да си чувала случайно за гръцките зверста при етническото прочистване на Беломорска Тракия, има голямо количество писма на гръцки войници хвалещи се, че извършват геноцид над българите...

Джойси, не отправяш укорите си към когото трябва. Аз не съм убивал, насилвал, или пък ограбвал никого. Непочтено, дори нечовешко е да защитаваш убийците на българския народ!
цитирай
16. анонимен - Спароток, здравей. Този път съм ...
10.08.2012 19:04
joysii написа:
Спароток, здравей.
Този път съм повече от сериозна.
Мисля, че с този постинг малко минаваш границата на добрия тон и толерантността.Това си е една чисто антигръцка пропаганда и един чисто националистически постинг.
Никой няма да спечели от това да се настройваме войнствено и да започнем да мразим до смърт нашите съседи.
...................
За състоянието на нашия дух, история, минало и настояще СМЕ СИ ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО НИЕ САМИТЕ. Никой друг!
Никой не ни е крив,че сме позволили да бъдем под чуждо влияние през половината от съществуването ни като държава.
Причините за това трябва да търсим в себе си , а не в съседите.
...............
Извини ме, но ще споделя,че с този постинг ти определено ме разочарова.

..................................................
Джойси, ти от коя планета падаш, та досега да не си разбрала за тези проблеми? Това не е първият постинг на Павел с подобна тематика, явно с годините забравяш съществени неща...:)
цитирай
17. bulgarinut57 - ЕЙ МНОГО СИ ....ТЪПА, БРЕЙ !
10.08.2012 19:07
"Това си е една чисто антигръцка пропаганда и
един чисто националистически постинг."

Сега изпей "Интернационала",
излез на прозореца и извикай "Слава на БКП",
Слава на всички БКПта по 'сички земни кълбета и ще се успокоиш.

И утре кажи че ИВАН ВАЗОВ е фашист,
'щото е написал "ЖИДОВ ГРОБ" на 1 февруари 1906.

Тук го прочети: http://vbox7.com/user:jidov_grob

цитирай
18. breeze - Духът не се погребва!
10.08.2012 19:14
Той е сред вас, момчета!
Радост!
цитирай
19. joysii - "Непочтено, дори нечовешко е ...
10.08.2012 19:16
"Непочтено, дори нечовешко е да защитаваш убийците на българския народ!"
.................
О, моля те, не прекалявай.
И не извъртай нещата.
НИКОГО НЕ ЗАЩИТАВАМ!
Къде видя да ЗАЩИТАВАМ някого?
НО аз съм човек, който предпочита мирното съвместно съществуване ДНЕС, решаване на проблемите с разум и разбиране, а не с агресия и омраза.
В днешния свят място за войни и жестоки дразги няма.
Аз имам син. И не желая той да загива в битки провокирани от размисли като в този постинг.
..................
Освен това, съвременните хора никого не са убивали, драли и клали. Нито съвременните турци, нито съвременните гърци. Защо да мразя хората СЕГА?
цитирай
20. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Павел! Достоен постинг! Който ще стои неизменно в блогрола ми.
10.08.2012 20:10
"старите книги на дедите (споменати от Калоян), евангелия, държавни документи ...всичко това е потънало в пламъци. Гърци рушат и каменни надписи показващи величието на българите..."

Вчера, без връзка си спомних ослепените български войници при битката при Беласица, когато нашият цар Самуил получава сърдечен удар при ужасяващата гледка. И ето, днес ти пишеш и за това. Да постъпиш така с военнопленници е висша проява на низост и най-вече на безсилие!

Колкото до Калоян - сложил ги е на колене и това, което мечът им е бил безсилен да направи, низостта го е сторила. Би ли ми казал нещо повече, къде нашият цар Калоян, споменава това?

Дори аз се учудвам от числеността на народа ни. Но логиката е такава. Тя е и в паметта на родния ми град. От 20 000 население, сега е по-малко от 2 000!

Вече дадох пример, защо Европа провъзгласява Константин Кирил философ и брат му, Методий за светци и първоучители на стария континент. Защо папата още през 9 век извършва не едно!, а всички богослужения, след тяхната мисия и на български, и на латински.

Защо най-старите ордени в света - религиозни ордени! - носители на върховна власт! отдават почести пред България? Защото светът много добре знае това, което и децата виждат, дори, когато сравнят звученето на ирландската и българската гайда, на танците, на ритмите..., на древните обичаи, обряди, вярвания... Основали сме Европа, бранили сме я! Геополитически светът не би бил същият, а Европа нямаше да я има, ако не бяха дедите ни! Говорихме за това в предишни твои постинги, цитирайки Варненският халколитен некропол - най-старото технологично обработено злато на планетата! По-старо от Месопотамия! Какво повече... това е генеологията на духа, чиято памет, уви! се предава по други пътища - и за жалост на много хора, - не може да бъде прекъсната или отнета. Някой ще реагира с насмешка - нека реагира, но да прочете постинга ти за проучванията на кръвта на нашите прадеди - траките и изводите на световни учени!

Благодаря за този постинг!
цитирай
21. sparotok - до malchaniaotnadejda7
10.08.2012 20:23
Надежда, нямаш си представа колко си права! Без България Европа нямаше да съществува, щеше да е тъмна провинция на арабски халифат...

Винаги сме били бранители на континента, винаги нашата кръв е заплащала свободата на останалите европейци. Колкото и скромни да сме, редно е да си поискаме признание за заслугите...

Относно твърдението на Калоян, това го прочетох в една книга на Д.Овчаров, Победите на цар Калоян, страницата не мога да си спомня, трябва да се поровя в архива си.

Аз не изкам от гърците репарации, не искам паднали глави, но е почтено и човешко да получим признание, а и извинение от южните ни съседи за многобройните беди, които са ни причинили...

Поздрави!
цитирай
22. troia - Здравей sparotok,
10.08.2012 20:24
много ми харесаха думите ти "Всяко падение на държавата ни е предшествано от покваряването на аристокрацията и упадък на морала". Това важи и за сегашното ни положение. Всичко се повтаря, а трябва да се учим от миналото си. Относно гърците, и аз съм забелязала, че в миналото завоевателите са били много жестоки към покорените народи. Още една закономерност. И сега при наличието на конфликт се постъпва така макар, че сме уж "по-цивилизовани". Поздрави за постинга!Накара ме да се замисля.
цитирай
23. sparotok - !
10.08.2012 20:34
joysii написа:
"Непочтено, дори нечовешко е да защитаваш убийците на българския народ!"
.................
О, моля те, не прекалявай.
И не извъртай нещата.
НИКОГО НЕ ЗАЩИТАВАМ!
Къде видя да ЗАЩИТАВАМ някого?
НО аз съм човек, който предпочита мирното съвместно съществуване ДНЕС, решаване на проблемите с разум и разбиране, а не с агресия и омраза.
В днешния свят място за войни и жестоки дразги няма.
Аз имам син. И не желая той да загива в битки провокирани от размисли като в този постинг.
..................
Освен това, съвременните хора никого не са убивали, драли и клали. Нито съвременните турци, нито съвременните гърци. Защо да мразя хората СЕГА?


Джойси, къде прочете, че аз съветвам да се мразят гърците...
Колкото и странно да ти звучи, аз не ги мразя изобщо, не мразя никого защото омразата не е българска черта.

Истината обаче трябва да се знае, или трябва да забраним филмите и книгите за войните в миналото понеже могат да предизвикат омраза. Да вземем да оправдаем и всички престъпници, защото, ако ги наречем убийци, изнасилвачи и грабители ще предизвикаме негативните реакции на роднините на жертвите...

Джойси, аз имам един принцип - Помни миналото, но не живей в него!
Не желая отмъщение, а признание за сторената неправда, извинение за милионите убити... Какво лошо има в това?
цитирай
24. kostadin - "Непочтено, дори нечовешко е ...
10.08.2012 20:44
joysii написа:
"Непочтено, дори нечовешко е да защитаваш убийците на българския народ!"
.................
О, моля те, не прекалявай.
И не извъртай нещата.
НИКОГО НЕ ЗАЩИТАВАМ!
Къде видя да ЗАЩИТАВАМ някого?
НО аз съм човек, който предпочита мирното съвместно съществуване ДНЕС, решаване на проблемите с разум и разбиране, а не с агресия и омраза.
В днешния свят място за войни и жестоки дразги няма.
Аз имам син. И не желая той да загива в битки провокирани от размисли като в този постинг.
..................
Освен това, съвременните хора никого не са убивали, драли и клали. Нито съвременните турци, нито съвременните гърци. Защо да мразя хората СЕГА?


Извинявай но съгласно мирното съвместно съществуване преди да развалим Варшавският договор беше подписано споразумение войските на NATO да не преминават границата Одер -Ниса
Днес самият пакт NATO не е вече отбранителна организация ,а световен наказателен жандарм.
Разум може да прояви силният Слабият си отива независимо от разумът му
цитирай
25. malchaniaotnadejda7 - 21. sparotok
10.08.2012 20:44
Това е дискутирано нееднократно - и в българския парламент, и на най-високо равнище. Ние като чуем геноцид в Кипър, примерно..., или другаде - без значение, само да не е у нас, и казваме - да, ето - трябва да се извинят - и Дьолакроа има даже картина - "Клането в остров Хиос"... И скачаме да защитим каузата. Ние сме интернационалисти, преди да бъдем родолюбци - срамно е да браним нацията си и да тачим националната си история. А защо ни е и въобще да я знаем! Ей така, някак, ако може за няколко сребърника в повече, да я изтъргуваме, да я преиначим и изопачим и да добруваме. Да, но как да добруваме, ако сами отрежем клона, на който стоим? Извинявай за прозаичния ми тон, но си спомних стенописа на Йожен Дьолакроа от църквата в Сен Сюлпис - "Борбата на Яков с Ангела".

И ние, българите, като Яков нападаме и връхлитаме безстрастния Ангел надъхани с омраза, разкъсвани от противоречия, жадни за земна власт и добруване, забравяйки, че сме и носители на "небесна". Жалка история! Ако чужденци четат този блог ще ни презрат и с право нарекат "варвари"! Ангелът от този стенопис би могъл да бъде чудесна метафора на нашата История, на нашето Слово, на нашата кръв - и той със сигурност ще надделее. Вялвам в това! Неравна е тази битка за нишите духом - ден до пладне и истината ще възтържествува - духовното ще надделее над преходното, животът - над смъртта. Ние колкото и да не искаме, ще приемем участта си на това, което сме. Това, което съдържа кръвта ни. А колко хубаво би било да се поучим от по-млади нации и да реагираме като един! Съединението прави силата.
цитирай
26. podvodni - Въпросът, кой се опитва да ни пре...
10.08.2012 20:49
Въпросът, кой се опитва да ни премахне от лицето на земята е доста интересен. Но още по-интересен е въпросът - Защо се опитват да ни премахнат?
Отговорите на тези и подобни въпроси се намират високо над нас, както и много под нас. Трябва да се престрашим да погледнем на горе, за да разберем истината за нашата история. Тогава наистина ще се разбере какво означава МК-Е-ДН, ДК-АСС, АР-И-АН.
Само, трябва, наистина малко смелост.
цитирай
27. анонимен - Спароток
10.08.2012 21:03
Евала за куража ти!!!
Заради гърците(и "боговете"им) се принудихме да направим "формацията" Юнак.
Юнак значи богоравен.Те са клон от юдите,може би най гадния,както и циганите,и помаците!!!
Палестинците са от същата "формация.Но имат един проблем!!! "Формацията" Юнак има едно неудобство за тях,а то е че с намаляването ни, се концентрира сила/знания в оставащите Българи.И това е непреодолимо за тях.Справка ставащото в света сега.Мърдане няма, сами се надупиха,хем бяха предупредени,преди хиляди години.Сега на планетата се възвръща Българския дух/възДУХ.Няма прошка и давност за деянията!!!Силата е им в това, че намериха начин да ни се месят в живота чрез енергийните ни тела(чрез сънища) ,а там е табу.Сега са последните им времена,и няма мърдане!!!Не съм пророк,но обърни внимание колко народи ще започнат да изучават български!!!
цитирай
28. estolodu - за да бъде признат геноцида от др...
10.08.2012 21:03
за да бъде признат геноцида от другите, то първо ние трябва да узнаем за него
за да узнаем всички за него, трябва да разпространим информацията за него
а това може да стане по един много лесен начин :)
надявам се да е скоро
цитирай
29. sparotok - прав си
10.08.2012 21:21
estolodu написа:
за да бъде признат геноцида от другите, то първо ние трябва да узнаем за него
за да узнаем всички за него, трябва да разпространим информацията за него
а това може да стане по един много лесен начин :)
надявам се да е скоро


Прав си, първо всички ние трябва да узнаем за чудовищния геноцид, а след това да разказваме на света за престъпленията на тези, които се пишат жертви...

Поздрави!
цитирай
30. sparotok - !
10.08.2012 21:23
breeze написа:
Той е сред вас, момчета!
Радост!


Така е, не се гаси това що не гасне!
цитирай
31. brym4ence87 - Унищожаването на културни артефакти е нещо, което
10.08.2012 21:44
Раковски с болка разказваше как гърците упорито унищожават старата ни писменост. Важна литература – старите книги на дедите (споменати от Калоян), евангелия, държавни документи ...всичко това е потънало в пламъци. Гърци рушат и каменни надписи показващи величието на българите...И това не е геноцид!!!
-----

се равнява на геноцид. Какво остава след човек, ако не именно писмени паметници за постиженията, развитието, тревогите... Преиначаването на родната история поради непрестанно сервилничене към различни силни на деня и чужденци е крайно време да спре. Нека българите уважават истинската история на народ с достойно и славно минало!

Браво за смелостта за подобна позиция ;-)
цитирай
32. sparotok - !
10.08.2012 21:54
brym4ence87 написа:
Раковски с болка разказваше как гърците упорито унищожават старата ни писменост. Важна литература – старите книги на дедите (споменати от Калоян), евангелия, държавни документи ...всичко това е потънало в пламъци. Гърци рушат и каменни надписи показващи величието на българите...И това не е геноцид!!!
-----

се равнява на геноцид. Какво остава след човек, ако не именно писмени паметници за постиженията, развитието, тревогите... Преиначаването на родната история поради непрестанно сервилничене към различни силни на деня и чужденци е крайно време да спре. Нека българите уважават истинската история на народ с достойно и славно минало!

Браво за смелостта за подобна позиция ;-)


Благодаря ти! Трябва да уважаваме историята си, но и да потърсим сметка за престъпленията извършени срещу нас. Не ни трябва отмъщение, не са ни нужни репарации, но извинение трябва да дойде. За да можем да живеем като добри съседи е нужно да знаем истината и да заклеймим престъплниците...

Поздрави!
цитирай
33. voulgaros - защо мръсните руски еничари--в...
10.08.2012 22:15
защо мръсните руски еничари--вулгарите-----славяно гласните гърци..ИЗБИХА 60 000 МИРНИ ГЪРЦИ ПРЕЗ 1941-1945 ?????????

ИМА ПРЕЕЕЕ МНОГО ДА СИ ПЛАЩАТЕ....ТОВА ОЩЕ НИЩО НЕ Е.
цитирай
34. анонимен - Уважаеми блогъри,
10.08.2012 22:41
Моля ви,огледайте се.Колцина сте.Моите уважения за нашето минало.Но,то е
минало.Огледайте се,колко са тези,които изобщо се интересуват от него.А къде са
останалите?
..Няма ги.Има само тела,заети със своя гечинмек, с турските сапунки и задника на
Азис.Тези тела са мъртви духом."Нацията" я няма.И нас ни няма,госпожи и господа.Днешните окови не гърмят глухо и страшно.Те са духовната паяжина,
оплела вече понятието,наречено "български народ".Народът вече не е заспал.Ще
ше да е поносимо,ако това бе така.Народът вече е духовно умрял.А от духовната,
до физическата смърт,има само една малка крачка.Пишештият това ви говори с
болка.Но,той е вече на възраст и се чувства безпомощен да направи,каквото и е.
Не мога въобще да говоря на тази тема с моите близки и приятели,колкото и
малко да са те.Всички,подчертавам,ВСИЧКИ опити са били блъскане в стена.
Безразличие,насмешка и съжаление съм виждал в погледите им,в случаите,когато директно са ми казвали да не говоря глупости и да спра с разните теории за конспирации.
Това е реалността.Моята реалност.Ще се радвам,да е само моя.Дано бъда опроверган от реалността.Дано.А дотогава...
..МОЛЯ,ВИ,ВЪРНЕТЕ СЕ В РЕАЛНОСТТА.В СЪВРЕМИЕТО!НАПРАВЕТЕ НЕЩО,НО
НЕ САМО ПРЕД КОМПЮТРИТЕ,НО И НА УЛИЦАТА!
....Докато все още в България има и тела на българи.
цитирай
35. анонимен - pak sum s kirilitsa,no 12 me predizvikva.
10.08.2012 22:59
ne e natsionalizum da se vuzmushtava ot feredjetata a e natsionalizum da si tursish pravat na naroda.biva biva ama tova serioznoto e oshte po glupavo ot huliganskia jargon
цитирай
36. анонимен - гръкос,идиотикос 33,
10.08.2012 23:01
не приписвай вашите зверства върху самите вас по време на вашата война между
комунисти и андарти ,на българите.Не можеш да ме заблудиш мръсно гръцко мекере,защото макар и на 10 години бях свидетел на вашите боеве,на вашата собствена територия,когато ваште собствени самолети денонощно бомбардираха вашите собствени села край границата с България.Знаеш ли бе гръцко мекере,
колко села край границата бяха мобилизирани,за да извозват хилядите гръцки
партизани,повечето ранени,в българска територия.Тогава самите гръцки парти-
зани-комунисти са разказвали за вашите собствени кланета,които сте си уреждали.А това го зная от моя дядо,лекар,перфектно владеещ гръцки език,който,беше мобилизиран по тези събития,като лекар и преводач и имаше непосредствени впечатления от тези събития,от разговори с ранените.
...А това беше само край границата с България...Какво е било другаде,може само
да се гадае,г-н идиотикос.
цитирай
37. анонимен - Joisli
10.08.2012 23:05
kude vidia vdneshnia sviat mirno suvmestno sushtestvuvane.ia stiga si se vurtiala kato dvoinika lopata.
цитирай
38. nikikm - Никой да не коментира,приемете го за спам!
10.08.2012 23:05
joysii написа:
Спароток, здравей.
Този път съм повече от сериозна.
Мисля, че с този постинг малко минаваш границата на добрия тон и толерантността.Това си е една чисто антигръцка пропаганда и един чисто националистически постинг.
Никой няма да спечели от това да се настройваме войнствено и да започнем да мразим до смърт нашите съседи.
...................
За състоянието на нашия дух, история, минало и настояще СМЕ СИ ОТГОВОРНИ ЕДИНСТВЕНО НИЕ САМИТЕ. Никой друг!
Никой не ни е крив,че сме позволили да бъдем под чуждо влияние през половината от съществуването ни като държава.
Причините за това трябва да търсим в себе си , а не в съседите.
...............
Извини ме, но ще споделя,че с този постинг ти определено ме разочарова.

цитирай
39. анонимен - voulgaros
10.08.2012 23:10
gruk li si bulgarin li si ti si znaesh ama kak moje da sravnish 6000 s 16 miliona?biva biva ama nikakvo prilichie da niama ne biva.
цитирай
40. анонимен - vulgaros
10.08.2012 23:12
zashto blagorodnite ti gurtsi pretopiha ostanalite po mestata si bulgari sled vtorata svetovna voina?shtiga si rovil s rogatata si misul v polza za gurtsite.
цитирай
41. анонимен - Признание
10.08.2012 23:17
Благодарим ти Спароток за труда който полагаш. България заслужава извинение и признание. Девизите на градовете Хасково и Кърджали са "Достойнство и вяра" и "Помни миналото-гради бъдещето" нека се опитаме да живеем така. Поздрави от източните Родопи.
цитирай
42. kasnaprolet9999 - Пагубното влияние на гръцките в...
10.08.2012 23:24
Пагубното влияние на гръцките владетели е много добре показано в книгата на Димитър Талев-"Самуил". Там малкият му брат Арон, който е женен за гъркиня, става проводник на гръцко влияние и извършва предателство спрямо българската държавност и спомага за падането на последната българска крепост. Не очаквам от тях да ни се извинят, нито пък да си признаят за извършеното от техните предци, защото не са по-добри от тях.
цитирай
43. анонимен - vulgaros
10.08.2012 23:26
zashto blagorodnite ti gurtsi pretopiha ostanalite po mestata si bulgari sled vtorata svetovna voina?shtiga si rovil s rogatata si misul v polza za gurtsite.
цитирай
44. анонимен - BUSH
10.08.2012 23:28
Знаеш,че общо взето съм крайно негативен към това с което се занимаваш на политическата сцена.Говориш за история,но се занимаваш с политика,която в основата си обслужва чужди сили.Истина е обаче,че от твойте песнопения за траките разбрах нещо за което се опитвам от дълго време да намеря обяснение.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....По отношение на гърците--долно е да обвиняваш други за собствената ни неспособност да се държим като нация.Трънчаните имат една колосална поговорка:На лош к-р и вуната му пречи! Гърците са нация! Сърбите и руснаците също.Но ние нямаме тези качества.Ние сме марионетки.Да не ти споменавам отново колко господари сме сменили и за колко време.Всички знаят на кого се кланяме сега.Обвиняваш гърците,че са избивали българи.Това е което става във война.Иди на остров Тасос и кажи,че си българин.Веднага ще ти обърнат гръб.Още помнят терора на българските фашисти.Докато гърци и сърби са се противопоставяли на агресорите,българите са трупали състояния като са слугували на Хитлер.По същия начин много българи викаха ура,когато новите фашисти засипваха Сърбия с уран.Срам ме е от постъпките на България.По-добре посъветвай България да се опита да постъпва правилно,вместо да обвиняваш други за това.Личен въпрос-Ти помак ли си?...Съмнявам се,че коментара ми ще види бял свят....
цитирай
45. анонимен - BUSH
10.08.2012 23:41
Знаеш,че общо взето съм крайно негативен към това с което се занимаваш на политическата сцена.Говориш за история,но се занимаваш с политика,която в основата си обслужва чужди сили.Истина е обаче,че от твойте песнопения за траките разбрах нещо за което се опитвам от дълго време да намеря обяснение.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....По отношение на гърците--долно е да обвиняваш други за собствената ни неспособност да се държим като нация.Трънчаните имат една колосална поговорка:На лош к-р и вуната му пречи! Гърците са нация! Сърбите и руснаците също.Но ние нямаме тези качества.Ние сме марионетки.Да не ти споменавам отново колко господари сме сменили и за колко време.Всички знаят на кого се кланяме сега.Обвиняваш гърците,че са избивали българи.Това е което става във война.Иди на остров Тасос и кажи,че си българин.Веднага ще ти обърнат гръб.Още помнят терора на българските фашисти.Докато гърци и сърби са се противопоставяли на агресорите,българите са трупали състояния като са слугували на Хитлер.По същия начин много българи викаха ура,когато новите фашисти засипваха Сърбия с уран.Срам ме е от постъпките на България.По-добре посъветвай България да се опита да постъпва правилно,вместо да обвиняваш други за това.Личен въпрос-Ти помак ли си?...Съмнявам се,че коментара ми ще види бял свят....
цитирай
46. анонимен - ЕЙ, ТУРСКИ ПСИХОПАТ. ИЗЛЕКУВАЙ СЕ ...
10.08.2012 23:57
ЕЙ,ТУРСКИ ПСИХОПАТ.ИЗЛЕКУВАЙ СЕ ДОБРОВОЛНО.
цитирай
47. podvodni - Подводни
10.08.2012 23:59
voulgaros написа:
защо мръсните руски еничари--вулгарите-----славяно гласните гърци..ИЗБИХА 60 000 МИРНИ ГЪРЦИ ПРЕЗ 1941-1945 ?
ИМА ПРЕЕЕЕ МНОГО ДА СИ ПЛАЩАТЕ....ТОВА ОЩЕ НИЩО НЕ Е.

Зорбас, ще ти разкажа едни стари истини които са съхранени във вечната памет на Вселената и една предстояща която я има пак там. Ако се понапънеш, ти и всеки който желае може да ги "прочете".
Преди много много еони, сиреч -епохи, когато Бог създавал подреден Хаос (на гречки май му викате Космос), на всеки един народ дарявал звезда или планета да го пази и предпазва в неговият път. Улисан в своето творение забравил за най-близките свой помощници - АР-И-АН -ите. И когато те попитали защо Бог ги е забравил и не им е дарил звезда, Творецът останал като "гръмнат". Тогаз Той решил кардинално нещата - за да поправи грешката си сътворил Млечният Път да бди над АР-И-АН и им дал титлата БаГ-А-ТоР. Ама не защото се чувствал гузен, ами защото разбрал, че тоз народ бил достоен да носи огромна отговорност. И когато на Земята изпращал свой представител, наричан от Земляните - мирови Учител, именно Баг-А ТоР -ите от народа АР-И-АН ставали негова сянка. По късно народа приел названието Баг-АР-И-АН. Какво общо има това с бъдещето? Много!!
Минали много години и един Български хан бил изправен пред огромна дилема - да приеме Християнството (новото име на Орфизма) или да следва старото вярване. Отишъл в планината Хем, и цели 3 дни беседвал с един стар мъдрец-отшелник. Тогаз му се открил един грандиозен план за чието изпълнение бил определен народа БалГ-АРИ-ан. Трябвало да приемем "новата вяра" за да го изпълним. Ако ли пък не го направим, сме били обречени на гибел. За беля приемането на "новата вяра" станало със проливането на свещена кръв за което не малка вина има и Византия. Нея вече я няма, а ние сме изплатили своята вина.
Последният Учител, Бейнса Дуно, казал на един цар следното: Къде си тръгнал да ходиш на Бялото море, то само ще дойде при теб.
Нали разбираш какво ти хортувам?
цитирай
48. rorikabc - Мммм дааа,
11.08.2012 00:01
По- точната дума не е ли покаяние , а не сметка ?

Не зная тези 60 000 мирни граждани на чий дом са били, та са убити? За колко имота Гърция е платила обезщетения за имоти, колко хора са прогонени от земята им и от домовете им?
А и цялата Гърция лежи май на костите на хора, които не са канили никой на гости.
Някъде прочетох неизвестни факти от Втората световна.1000 военнопленници са или удавени , или оставени на остров без питейна вода, без гробове.

Човек не съди и не прощава, Бог съди и бог прощава ! Ние не се месим в божиите дела.
Някой има да си плаща. За ослепените войници, за удавените военопленници, за прокудените от домовете им , ...Но тоя, който ще им иска сметката не признава парите за разменна монета. Трябва май покаяние!
цитирай
49. nikikm - Крадецо,
11.08.2012 00:23
voulgaros написа:
защо мръсните руски еничари--вулгарите-----славяно гласните гърци..ИЗБИХА 60 000 МИРНИ ГЪРЦИ ПРЕЗ 1941-1945 ?????????

ИМА ПРЕЕЕЕ МНОГО ДА СИ ПЛАЩАТЕ....ТОВА ОЩЕ НИЩО НЕ Е.


с нашата кръв ще се задавите и няма да ви е за първи път!
цитирай
50. get - - Проф. Милетич пише в ...
11.08.2012 00:53
„Зверско изколване на 200 души българи в Гръцката девическа гимназия в Сяр”, следното:
"„Много ще се пише и говори за нечовешките изстъпления и дивите инстинкти на воюващите в последната Балканска война, ала едно събитие, клането на стотини, подло измамени и арестувани българи в Серската девическа гимназия, ще запази първенство на недосегаема проява на дивашка озвереност у един още слабокултурен и много подъл народ, надъхан с безкраен шовинизъм, какъвто е гръцкият."

- Никос Казандзакис, Нобеловият лауреат поставя в устата на героя си, Алексис Зорбас думите: " ... не е грък тоя, който не е ял българско месо !".

- Joysii - Много те моля !!! - недей да демонстрираш поведение и мисли присъщи на ... голяма бяла, водоплаваща птица, изписвана с пет букви ... вземи прочети Резултатите оповестени от Карнегиевата комисия ... и после говори за шовинизъм !

- Каракачанчето де не се вре, като пърле пред майка си и да демонстрира простотия и идеи, присъщи действително за един простак , тоест прекият смисъл на думата вулгарос ! - с тази негова тъпня: "вулгарите ... ИЗБИХА 60 000 МИРНИ ГЪРЦИ ПРЕЗ 1941-1945 ???" - Много си нефелен у главата мойто момче, ако си вярваш в това, което си написал !!
цитирай
51. анонимен - T.N.T.
11.08.2012 03:45
СЕДЯ И СИ МИСЛЯ,СЕДЯ И СИ МИСЛЯ И...ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ СЕ УСЕЩАМ,ЧЕ

САМО СИ СЕДЯ...

ВСЕ ПАК,ЗАПАДНА ЕВРОПА--100 ГОДИШНИ ВОИНИ,ТРОВЕНИЯ С ГАЗ И Т.Н.Т ИПАК СИ

ЖИВЕЯТ,КАТО ХОРАТА...

ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СИ СЕДЯ...

ТА,ДОБРЕ Е ТОВА ДА СЕ ЗНАЕ.БЛАГОДАРЯ.НЕЗНАЕХ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ

ПЕТРИЧКИ ИНЦИДЕНТ,НО ЗНАМ ЧЕ 1905 СЪРБИТЕ ПОДКОКОРАСАНИ ОТ КРЕМЪЛ

НИ НАПАДАТ И Т.Н.Т.

ЗНАМ,ЧЕ ПО--КЪСНО В ДОБРУЖА КРЕМЪЛ УЧАСТВА НА СТРАНАТА НА

РУМЪНЦИТЕ СРЕЩУ НАС.НАШАТА ВОЙСКА ИЗВЪРШВА ЕДИНСТВЕНАТА

НОЩНА КАВАЛЕРИИСКА АТАКА СРЕЩУ СМАЯНИТЕ КРЕМЪЛСКИ ВИЙНИЦИ

В ОКОПИТЕ.

ХВЪРЧАЛИ СА КРЕМЪЛСКИ ГЛАВИ ДРЪЗНАЛИ ДА ЗАСТАНАТ СРЕЩУ НАС.

ТОГАВА НЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ (УПОТРЕБЯВАЛИ) КРЕМЪЛСКИ ПОДЛОГИ

НАТРЕСЕНИ НА ВЛАСТ НА 09.09.'44 ОТ ОКУПАЦИОННИТЕ КРЕМЪЛСКИ ОРДИ.
цитирай
52. breeze - Съседе voulgaros,
11.08.2012 06:18
знаеш че светът не е такъв какъвто е бил. Знаеш че българи и гърци взаимно си помагаме.
Аз зная че си правиш сметка на парите. И ако си глупав, че не си правиш сметката, самите твои сънародници ще те вразумят.
Глупчо!?!
цитирай
53. nesstor - Здравей приятелю
11.08.2012 09:16
Преди време два пъти изчетох един академичен,руски тритомник посветен на древната история на света. И това,което ме потресе,е че в него не открих и една дума посветена на траките,сякаш такъв етнос въобще не е съществувал на земята.
Не обръщай внимание на екземпляри като Джойси и Вулгарос.Те са илитерати.
Истинско безумие е историците да ми плещят за елинизъм,когато т.нар елини,първо са били нашественици по нашите земи и,второ, са ограбили както митологията,така и културата и историята на траките приписвайки я на себе си.
цитирай
54. анонимен - Геноцида продължава!
11.08.2012 09:43
Sparatok, днес геноцида е още по-голям! 3 години безброй ниско летящи самолети ДЕНОНОЩНО сипят отрови, химикали, тежки метали, канцерогенни вируси и бактерии, над населението в България! На въпрос към министъра на транспорта от предаването Хрътките какви са тези самолети, той отговори: Регулярни полети на NATO! Но техният брой е толкова голям, че Пърл Харбър е играчка! Това са самолети, които се смесват с пътническите и летят в цял свят! Има категорични доказателства и те могат да се видят от всеки на
http://buzair.com/en/watch-live-air-traffic/ - как самолет излита от нива или от планината!!! и не му се изписва от кое летище до кое лети! Освен това там ще може да се види как радарът е МАНИПУЛИРАН И ПОКАЗВА ГОЛЯМА ВИСОЧИНА, а в същото време самолета лети толкова ниско, че грохота е невероятен. Eто и едно от доказателствата за ниската височина http://prikachi.com/images.php?images/755/3538755S.jpg
Този геноцид става със знанието на властите в БГ. ние сме лош матрял. Само, че българинът нехае и мисли, че това са болни фантазии, но не са. Да си чул някога бюлетина на МОСВ за състоянието на въздуха в София? Имало повишена запрашаемост над 400 %, но не се уточнява произхода на праха!! А съставът му почти сигурно ще бъде наночастици алуминий! За водата също - там ще има силно завишени нива на барий, кадмий. Но МОСВ също мълчи. Но от къде се взеха, те няма да кажат! Наночастицата е 0.001 от милиметъра и вече дори ниско технологично оборудвани фирми могат да ги произвеждат! Задачата на кемтрейлса е ДЕПОПУЛАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО! А ТОВА Е СЪЩО ГЕНОЦИД! На каква база нашите управляващи допускат това? Спазват ли Констуцията на БГ, защото това е престъпление! Не било истина? Ами нека всеки провери - това е ежедневие над главите ни. Било нормални следи от самолети - НЕ, НЕ СА! небето се замъглява всеки ден и няма да го виждате вече светло синьо. Болестите и смъртността растат стремително. А като прибавим и отровите в храни и напитки нещата стават УЖАСНИ! А БЪЛГАРИНЪТ СПИ! СПИ!
цитирай
55. malchaniaotnadejda7 - 45. анонимен - BUSH
11.08.2012 10:35
анонимен написа:
Знаеш,че общо взето съм крайно негативен към това с което се занимаваш на политическата сцена.Говориш за история,но се занимаваш с политика,която в основата си обслужва чужди сили.Истина е обаче,че от твойте песнопения за траките разбрах нещо за което се опитвам от дълго време да намеря обяснение.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....По отношение на гърците--долно е да обвиняваш други за собствената ни неспособност да се държим като нация.Трънчаните имат една колосална поговорка:На лош к-р и вуната му пречи! Гърците са нация! Сърбите и руснаците също.Но ние нямаме тези качества.Ние сме марионетки.Да не ти споменавам отново колко господари сме сменили и за колко време.Всички знаят на кого се кланяме сега.Обвиняваш гърците,че са избивали българи.Това е което става във война.Иди на остров Тасос и кажи,че си българин.Веднага ще ти обърнат гръб.Още помнят терора на българските фашисти.Докато гърци и сърби са се противопоставяли на агресорите,българите са трупали състояния като са слугували на Хитлер.По същия начин много българи викаха ура,когато новите фашисти засипваха Сърбия с уран.Срам ме е от постъпките на България.По-добре посъветвай България да се опита да постъпва правилно,вместо да обвиняваш други за това.Личен въпрос-Ти помак ли си?...Съмнявам се,че коментара ми ще види бял свят....

Българите СА фактор и винаги са БИЛИ, а не „марионетки”, именно, защото през вековете са имали „собственическо държавно мислене”. Дори по времето на полувековното ни привидно сателитно пребиваване на политическата сцена, имахме такива българи и сред политиците. И то сред политическия ни елит. Които заплатиха за проявата на дързост и самостоятелно мислене с живота си, но ни преведоха през пустинята. Ние и сега подкрепяме съседите си и водим политика на разбирателство и взаимопомощ, първите на Балканите сме, които пазим, укрепваме и затвърждаваме мира, че и нечии кожи спасяваме, но добре е да се знае и помни, кои сме, накъде идваме и къде отиваме. Добре е, добрината ни да не се тълкува като будалък и търпението ни за безгранично.

Казвате, „траките никога не са имали държава”. Твърдите това на езика на траките. Защото, повтарям, екип от водещи международни учени доказа при генетично изследване, че във вените на обитаващите днес България, тече същата кръв, каквато и във вените на траките. Ние сме до голяма степен техни потомци. Да кажем, че не сме, да опровергаем подобно изследване, означава дебилност или глупост. Все едно, едно дете да заяви, че го е родил единствено и само баща му!? Че е потомък на овцата Доли!? Вие говорите езика на нашите предци, предавате мислите си на него – как би било възможно това, ако те не са имали държава и са били безволно разпилени като прах от вятъра племена? Я помислете – би ли било възможно?

Има ли значение, дали някой от нас е „помак”? Когато се каже „американец”, какво се разбира? Горд американец – това. А не индиец, евреин, турчин, арабин, помак, черен, бял, китаец, японец, шиит, католик... Вие питате, дали Серафимов бил "помак", за да делите, да противопоставяте – това е тенденциозно провокационно и недобронамерено питане. Докато вниманието ни се отклонява с междуособици, политиката „разделяй и владей”, ще ни дърпа за ушите и води за носа. Това и на децата е ясно. Вие обвинявате автора на тази статия в служене на чужди интереси. А вие, чии интереси обслужвате? Защото политиката не е литература. Тя е начин на геополитическо оцеляване и да, нациите ще изчезнат и нашият народ винаги ще служи на доброто и българите ще бъдат негови пратеници чрез синовете си – доброто ще владее света. Защото, повтарям – добрината може да изглежда овчедушие или будалък, но е проява на смелост и е отличителен белег на СИЛА.



цитирай
56. vmir - 45. анонимен - BUSH,
11.08.2012 10:51
анонимен написа:
.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....


Низоста ти се вижда още в ника ти, на който искаш да припишеш собствената си подлост. Още повече я приписваш на сънародниците си, като правиш всичко да им навредиш, уж заради "загриженост". Подъл си до мозъка на костите и единственото, което умееш, е да приписваш на околните точно това, което най-прилежно и неотменно правиш за да навреждаш на българите заради чужди интереси. Подлостта, която движи теб и себеподобните ти е отваряла портите на българските крепости, за да предаде защитниците им. Всички такива сте отвратителни изчадия без собствено лице, които се препитавате живеейки под маските на онези, на които пакостите като им приписвате мерзостите си. Гнусни проклети твари.
цитирай
57. анонимен - Збравяш за съседите
11.08.2012 11:06
В никъкъв случай не сме били 3 500 000 това е само част от старите българи. В политическите борби на Константинопол спрямо отцепилите се българи от империята Гърците успяват да отцепят от България ,сърбите словенците черногорците и всички от онази част.на балканите.По късно в наше време османците отускат хватката от отвъд дунавските територии и румънците виждат въжмосност за политическа самостоятелност. В наше време великите сили направиха всичко възможно да отделят Македония.Така че старите българи просто са се нароили поради политически амбиции ,външни и вътрешни, Дори руснаците са били към България при основаването на Киевска рус.
п.п
И махни този тъп въпрос за годината на основаването на българската държава.Ако знаеш годината на основаването на първата държава в Европа Одриската тогава може да сложш подобен въпрос.
цитирай
58. sparotok - подробности
11.08.2012 11:22
анонимен написа:
В никъкъв случай не сме били 3 500 000 това е само част от старите българи. В политическите борби на Константинопол спрямо отцепилите се българи от империята Гърците успяват да отцепят от България ,сърбите словенците черногорците и всички от онази част.на балканите.По късно в наше време османците отускат хватката от отвъд дунавските територии и румънците виждат въжмосност за политическа самостоятелност. В наше време великите сили направиха всичко възможно да отделят Македония.Така че старите българи просто са се нароили поради политически амбиции ,външни и вътрешни, Дори руснаците са били към България при основаването на Киевска рус.
п.п
И махни този тъп въпрос за годината на основаването на българската държава.Ако знаеш годината на основаването на първата държава в Европа Одриската тогава може да сложш подобен въпрос.


Нека уточним някои неща.

1. Народът на Киевска Рус са...украинците...

2. До края на 19-ти век румънците си пишеха на кирилица, а над 50% от словесното им богатство се състоеше от български думи.

3. Не аз съм поставил 681 като година на основаването на Българската държава, това е приумица на някой от админите...
цитирай
59. sparotok - България няма да изчезне
11.08.2012 11:24
kansandilh написа:
Спаро хвърли камъчето и блатото заклокочи...Веднага се разкрякаха разни интернационалисти, пацифисти, родни нихилисти и неприкрити гъркомани-всичките до един "миролюбци". Колкото и да крякат, обаче, истината си е истина: византийщината избиваше богомилите, същите византийци докараха турците на Балканите. Е, сега, какво, да си затворим очите ли, та да не дразним някого? Напротив-истината(в случая, а и не само) трябва да се знае, та ако ще някой да пищи до небесата!

Браво.Спароток!

Някой, тук, пък пророкува, че видите ли- както траките изчезнали, така ще стане и с България.
По-спокойно, драги! Както траките никога не са изчезвали, освен в главите на историците, така и България не ще изчезне, освен в главите на нихилистите.


Заставам зад думите ти - Както траките никога не са изчезвали, освен в главите на историците, така и България не ще изчезне, освен в главите на нихилистите.

Поздрави!
цитирай
60. sparotok - до BUSH
11.08.2012 11:30
Наглостта ти е безгранична, дори и този път ти успя да ме удивиш...

Хайде, кажи най-сетне - интересите на чия чужда политическа сила обслужвам, кой има интерес българите да получат самочувствието, което заслужават, а и уважението на другите народи...

Ти плюеш по българщината, гавриш се с жертвите от миналото, а упрекваш мен в чуждопоклонничество...

Доволен съм обаче, че се появи, така българите ще разберат и за ренегати като тебе, които са клали народа ни както никой друг не го е клал...
цитирай
61. sparotok - до malchaniaotnadejda7
11.08.2012 11:34
Насежда, благодаря ти за исрената защита на Българщината!

Човечето подвизаващо се под псевдонима BUSH не притежава нито чест, нито мъжественост, нито достойнство. Такива, които плюят българското и оневиняват чуждите престъпления са най-страшните противници на българския народ!
цитирай
62. sparotok - до vmir
11.08.2012 11:37
Приятелю, ти преди време беше пуснал един много парлив, но и важен материал за ренегатите...Те де факто са най-страшните унищожители на народа ни...и явно не са се свършили, човечето BUSH го доказва...
цитирай
63. sparotok - !
11.08.2012 11:54
nesstor написа:
Преди време два пъти изчетох един академичен,руски тритомник посветен на древната история на света. И това,което ме потресе,е че в него не открих и една дума посветена на траките,сякаш такъв етнос въобще не е съществувал на земята.
Не обръщай внимание на екземпляри като Джойси и Вулгарос.Те са илитерати.
Истинско безумие е историците да ми плещят за елинизъм,когато т.нар елини,първо са били нашественици по нашите земи и,второ, са ограбили както митологията,така и културата и историята на траките приписвайки я на себе си.


Прав си приятелю, истината е ужасно ощетена и е време нещата да се изяснят.
Стига все ние сме плащали сметката, стига все ние да сме лошите...

Джойси и Вулгарос обаче не са чак толкова глупави за колкото се представят. Те си вършат поръчковата работа добре...
цитирай
64. sparotok - истина
11.08.2012 12:25
rorikabc написа:
По- точната дума не е ли покаяние , а не сметка ?

Не зная тези 60 000 мирни граждани на чий дом са били, та са убити? За колко имота Гърция е платила обезщетения за имоти, колко хора са прогонени от земята им и от домовете им?
А и цялата Гърция лежи май на костите на хора, които не са канили никой на гости.
Някъде прочетох неизвестни факти от Втората световна.1000 военнопленници са или удавени , или оставени на остров без питейна вода, без гробове.

Човек не съди и не прощава, Бог съди и бог прощава ! Ние не се месим в божиите дела.
Някой има да си плаща. За ослепените войници, за удавените военопленници, за прокудените от домовете им , ...Но тоя, който ще им иска сметката не признава парите за разменна монета. Трябва май покаяние!


Истина е - цялата Гърция лежи май на костите на хора, които не са канили никой на гости.

Истина е и това, че е нужно покаяние от страна на гърците...
цитирай
65. volkar - В никъкъв случай не сме били 3 500 000 ...
11.08.2012 12:25
sparotok написа:
анонимен написа:
В никъкъв случай не сме били 3 500 000 това е само част от старите българи. В политическите борби на Константинопол спрямо отцепилите се българи от империята Гърците успяват да отцепят от България ,сърбите словенците черногорците и всички от онази част.на балканите.По късно в наше време османците отускат хватката от отвъд дунавските територии и румънците виждат въжмосност за политическа самостоятелност. В наше време великите сили направиха всичко възможно да отделят Македония.Така че старите българи просто са се нароили поради политически амбиции ,външни и вътрешни, Дори руснаците са били към България при основаването на Киевска рус.
п.п
И махни този тъп въпрос за годината на основаването на българската държава.Ако знаеш годината на основаването на първата държава в Европа Одриската тогава може да сложш подобен въпрос.


Нека уточним някои неща.

1. Народът на Киевска Рус са...украинците...

2. До края на 19-ти век румънците си пишеха на кирилица, а над 50% от словесното им богатство се състоеше от български думи.

3. Не аз съм поставил 681 като година на основаването на Българската държава, това е приумица на някой от админите...


Точно това искам да кажа ,че румънците и украинците са бивши българи. Извинявай за годината най отдолу не знаех ,че е на админа.
цитирай
66. анонимен - PITBUL
11.08.2012 12:28
ZASHTO VSE NIE DA PROSHTAVAME?NA VIZANTIYCI,NA TURCI,NA.......UMORIHME SE
цитирай
67. sparotok - !
11.08.2012 12:35
kasnaprolet9999 написа:
Пагубното влияние на гръцките владетели е много добре показано в книгата на Димитър Талев-"Самуил". Там малкият му брат Арон, който е женен за гъркиня, става проводник на гръцко влияние и извършва предателство спрямо българската държавност и спомага за падането на последната българска крепост. Не очаквам от тях да ни се извинят, нито пък да си признаят за извършеното от техните предци, защото не са по-добри от тях.


Невена, гръцката инфилтрация в тракийската благородническа прослойка започва още през І-во хилядолетие преди Христа. Една от съпругите на Ситалк е гъркиня...

Когато южните ни съседи са виждали, че не могат да манипулират нашите владетели те са ги убивали. Котис І е убит от двама гърци, които атиняните провъзгласяват за герои.

Всъщност гърците са правили доста опити да убият и Ситалк, но все не са успявали. Чак при изкуствено създадения конфликт с трибалите славния тракийски цар намира смърта си...
цитирай
68. sparotok - !
11.08.2012 12:43
volkar написа:
sparotok написа:
анонимен написа:
В никъкъв случай не сме били 3 500 000 това е само част от старите българи. В политическите борби на Константинопол спрямо отцепилите се българи от империята Гърците успяват да отцепят от България ,сърбите словенците черногорците и всички от онази част.на балканите.По късно в наше време османците отускат хватката от отвъд дунавските територии и румънците виждат въжмосност за политическа самостоятелност. В наше време великите сили направиха всичко възможно да отделят Македония.Така че старите българи просто са се нароили поради политически амбиции ,външни и вътрешни, Дори руснаците са били към България при основаването на Киевска рус.
п.п
И махни този тъп въпрос за годината на основаването на българската държава.Ако знаеш годината на основаването на първата държава в Европа Одриската тогава може да сложш подобен въпрос.


Нека уточним някои неща.

1. Народът на Киевска Рус са...украинците...

2. До края на 19-ти век румънците си пишеха на кирилица, а над 50% от словесното им богатство се състоеше от български думи.

3. Не аз съм поставил 681 като година на основаването на Българската държава, това е приумица на някой от админите...


Точно това искам да кажа ,че румънците и украинците са бивши българи. Извинявай за годината най отдолу не знаех ,че е на админа.



Разбрахме се, това е важното!
цитирай
69. sparotok - "Достойнство и вяра"
11.08.2012 12:44
анонимен написа:
Благодарим ти Спароток за труда който полагаш. България заслужава извинение и признание. Девизите на градовете Хасково и Кърджали са "Достойнство и вяра" и "Помни миналото-гради бъдещето" нека се опитаме да живеем така. Поздрави от източните Родопи.


С "Достойнство и вяра" наистина може да се гради бъдеще!

Поздрави!
цитирай
70. sparotok - !
11.08.2012 12:48
voulgaros написа:
защо мръсните руски еничари--вулгарите-----славяно гласните гърци..ИЗБИХА 60 000 МИРНИ ГЪРЦИ ПРЕЗ 1941-1945 ?????????

ИМА ПРЕЕЕЕ МНОГО ДА СИ ПЛАЩАТЕ....ТОВА ОЩЕ НИЩО НЕ Е.


Ако тия, на които трябва да плащаме са страхливи като тебе...ще стане интересно.

Жал ми е за тебе, че днес когато никой не те принуждава ти загърбваш интересите на народа си и вземаш страната на тези, които са клали твоите деди и са им промили съзнанието...
цитирай
71. kosara2008 - ужас! толкова поръчкова мерзост досега не бях срещала и така смърди...изтрий я,тази ...
11.08.2012 12:56
joysii написа:
"Непочтено, дори нечовешко е да защитаваш убийците на българския народ!"
.................
О, моля те, не прекалявай.
И не извъртай нещата.
НИКОГО НЕ ЗАЩИТАВАМ!
Къде видя да ЗАЩИТАВАМ някого?
НО аз съм човек, който предпочита мирното съвместно съществуване ДНЕС, решаване на проблемите с разум и разбиране, а не с агресия и омраза.
В днешния свят място за войни и жестоки дразги няма.
Аз имам син. И не желая той да загива в битки провокирани от размисли като в този постинг.
..................
Освен това, съвременните хора никого не са убивали, драли и клали. Нито съвременните турци, нито съвременните гърци. Защо да мразя хората СЕГА?

цитирай
72. vmir - 63. sparotok,
11.08.2012 12:56
sparotok написа:
Приятелю, ти преди време беше пуснал един много парлив, но и важен материал за ренегатите...Те де факто са най-страшните унищожители на народа ни...и явно не са се свършили, човечето BUSH го доказва...


Спароток, няма да спре да ме удивлява и вдъхновява устойчивата на възвишените идеи у нас. Няма как низостта да не открие хранителна среда и условия за паразитиране в това богатство. Турци, гърци, българи, румънци говорим на неразбираеми помежду си езици, докато цели континенти ползват един официален език... Други обратно, гламаво търсят слава като борци срещу империализма, сами поробени или отровени от имперското си световъзприятие и амбиции. Беглият поглед наоколо показва, че обитателите на днешните български земи от древни времена са странели от империите и са понасяли несгодите на представите си за свободата, даващи свобода и на имперските агенти помежду си.

Погледни румънците, които са били многократно по-кратко римляни от нас, но са кръстили държавата си на оригиналното име на римската империя. Османската Империя сама говори за себе си, а у българина няма и следа от гордост, че е бил част от съмнителната слава на тази империя. Гърците, които за векове присъствие в Римската Империя като всеки друг от стотиците етноси в нея редом с траките, накрая успяват да пробутат езика си за официален и да доунищожат Римската Империя, опитвайки се припряно да я представят за гръцка империя, а в нови времена пак ни изпревариха с членство в ЕС, с идеята, че другите са длъжни да ги хранят. И въпреки, че сме били част и от тази ипперия, не искаме да имаме общо и с Византия, още по-малко с пословичната византийщина, приета като световен еталон за коварство и подлост. За руснаците е достатъчно да се сетим, че векове се имат правоприемници на измислената Византийска Империя (нерде Ямбол, нерде Стамбол), а днес най-много май държат да са в авангарда на световния антиимпериализъм, макар самите да говорят на стотици езици.

Днес само някои имперски фенове приплакват за "славните" времена на съветската империя, когато под нейното крило на олимпиадата в Москва бяхме трети в света, Западът не участваше в тази олимпиада, а човечеството трепереше пред страха от ядрено самоунищожение, крайно желателно заради окончателната и необратима победа на комунизма. Ясно е, че всеки от съседите ни си е подредил историята както на него му е удобна, а ние – българите, наследниците на оригиналните антиимпериалисти траките, трябва да търпим имперските им измишльотини и жалките им византийски мурафети и родоотстъпничества. Какво по-велико историческо постижение от това постоянство?

Хайде сега глупендерите и измекярите да ми се изрепчат, че величая траките или ги превъзнасям да засенчват любимите им съвременни "борци", направили епохалното научно откритие колко лошо нещо са империите...
цитирай
73. kosara2008 - знам, че те има Спароток,светлик мой Павел,
11.08.2012 13:02
ТИ И ОЩЕ М Н О Г О ,мили и скъпи сте ми и се гордея!!!, и съм щастлива !!!,че мога да чета несекващозвездната НИ Истина - било е и ще бъде щом ВИ имаме...

приятел!!!завинаги!!!
цитирай
74. aristotelis - Не се ли срамувате диви маймуни-...
11.08.2012 13:30
Не се ли срамувате диви маймуни-макаци??
Вие като "дошляци" на Балканите,трябва да сте благодарни на византийците, че са ви дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от вас, за безчинствата които сте вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ви хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А вие като диви маймуни-макаци лаете,като неблагодарни кьопеци.
цитирай
75. bulgarinut57 - КАРНЕГИЕВА ФОНДАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДЕН МИР.
11.08.2012 15:36
„Мирът бе сключен на 28 юли (стар стил). На 8 август (деня преди той да тръгне на път), т.е. 10 дни след подписването на мира, гръцките военни започнаха да горят и да грабят този град. Методът на палежите бе както следва: Сградите се заливаха с бензин, след това ги запалваха и хвърляха във въздуха с бомби. Нямах възможност да разбора какъв е химическият състав на тези бомби. Те действително не експлодираха, преди да се хвърлят в огъня. Изпратих парче от такава бомба на австрийската легация в София. По същото време гръцките войници принудиха жителите да се скрият в къщите си и прекъснаха водоснабдяването, за да няма начин да се изгасят пожарите. През цялото време между 8 и 15 август моторни коли идваха и си заминаваха по 3 пъти на ден, за да изнасят краденото имущество. Всичко, което хората не бяха успели да скрият, бе изнесено от града, дори столове, кутии, рамки, портрети, легла и прочие. Всяко нещо, което не можеше да се пренесе, бе разрушено. Откраднат бе всичкия добитък на един от най-големите собственици в този район, мюсюлманина Назиф-ефенди. Къщата му бе изгорена, след като изнасилили жена му по такъв зверски начин, че тя починала. Детето му бе отвлечено и повече нищо не се чу за него. На евреина Новак Козе бяха откраднати всички стоки, а жена му бе изнасилена. Всички стоки на богатия търговец Бандезев бяха също така отнети, а моторни коли в продължение на два дни отиваха и се връщаха, докато изнесат всичко от къщата му. Неговата жена също бе изнасилена."
Г-н Бр... напуснал Струмица на 24 август стар стил. Но Комисията има много надеждни показания от едно лице, което е било в Струмица на 15/28 август и което е видяло края на пожарите. Г-н Милетич ["Документи", стр. 166-168 Имаме показанията на един български учител, който пристигнал в Струмица на 19 август] е публикувал също така показанията на друг свидетел, една гувернантка от Струмица, г-ца Ичева, останала в града през цялото време."
цитирай
76. bulgarinut57 - ПРОДЪЛЖЕНИЕ .
11.08.2012 15:38
"От всички тези източници разбираме, че разрушаването на Струмица представлява изпълнение на част от плана, съставен от гръцките власти при сключването на мира. „От 27 юли нататък, каза госпожица Ичева, гърците
191
започнаха пропаганда сред гръцкото население, като го приканваха да напусне този район. Те вселиха в умовете им страха, че ще бъдат измъчвани или дори убити от българите. Обещаваха на хората, че за тях ще бъде построена една „Нова Струмица" до град Кукуш. [Владево, село близко до Воден, действително е получило името „Нова Струмица"] Самият гръцки крал щял да поеме грижата за населението. Всъщност беше известно още преди това, че след насилственото изселване на гърците, евреите и турците самият град е обречен на разрушение, както Ксанти, Гюмюрджина и някои други населени места в Тракия.
След като чуждестранните консули в Струмица били съответно информирани, те се посъветвали помежду си и телеграфирали на своите представители да направят постъпки в Атина. Гръцкото правителство се съгласило да запази всички тези населени места до пристигането на българската армия. Но тази новина се получила в Солун на 8/21 август - същия ден, в който в Струмица започват пожарите. Десет дни преди това гръцките жители свободно влизаха и излизаха в града, пренасяйки своите стоки и покъщнина на камиони, предоставени им от правителството. Турците и евреите се принудиха да ги последват. След завършването на тази операция гърците запалиха пазарите в югозападната част на града, близо до къщата на гръцкия доктор Риксопуло."
цитирай
77. анонимен - Здравейте!
11.08.2012 16:01
Аз съм български турчин.Казвам се Осман.Написаното бледнее пред героизма на турския народ.Траките били три милиона и половина.Турция е 80 милионна.Траките били смел народ.Пред турската мощ са прекланяли глава и египтени и араби и перси и византийци и българи и сърби и австрийци и власи и албанци и арменци и грузинци.Не виждам какво толкова се хвалите.
цитирай
78. bulgarinut57 - ОСМАНЕ,
11.08.2012 19:41
ха прочети повечко за етногенезиса на турския народ,
па пак пиши.
Много 'лабаво се изказа.
Чети братко, чети повече !
Че по кръв наистина си ми брат.
Остани със здраве.
цитирай
79. анонимен - Османе, защо пишеш в БЪЛГАРСКИ ф...
11.08.2012 19:43
Османе, защо пишеш в БЪЛГАРСКИ форум???


цитирай
80. sparotok - турци
11.08.2012 20:07
анонимен написа:
Аз съм български турчин.Казвам се Осман.Написаното бледнее пред героизма на турския народ.Траките били три милиона и половина.Турция е 80 милионна.Траките били смел народ.Пред турската мощ са прекланяли глава и египтени и араби и перси и византийци и българи и сърби и австрийци и власи и албанци и арменци и грузинци.Не виждам какво толкова се хвалите.


Драги ми Османе! Траките са били 3 240 000 души преди 1700 години. По това време турците са били малко бедно племенце от не повече от 50 000 души.

В днешната 80 милионна Турция има 15-20 милиона кюрди, 8 милиона арамеи, около милион араби и милион азербайджанци. Да не забравяме грузинците, дагестанците и др. В Турция има около 20 значителни малцинствени групи, това прави хората с турско самосъзнание около 40 милиона.

По-голямата част от тези турци са всъщност претопени (насилствено, или доброволно) арменци, кападокийци, галати, гърци, да не забравяме и българите...

Истинските турци са около 8 милиона, за тях е характерно плосколицието, епиканта на окото, по-тъмната пигментация на кожата, черната, твърда коса...

Прочети нещо за генетичния обик на днешните турци и ще ти се изяснят много неща...Дано разбираш разликата между гражданин на Турция и индивид принадлежащ на тюрко-алтайската етническа общност...

Поздрави!
цитирай
81. sparotok - престъпленията на гърците
11.08.2012 20:11
aristotelis написа:
Не се ли срамувате диви маймуни-макаци??
Вие като "дошляци" на Балканите,трябва да сте благодарни на византийците, че са ви дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от вас, за безчинствата които сте вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ви хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А вие като диви маймуни-макаци лаете,като неблагодарни кьопеци.


Българския народ е казал - храни куче да те лае...
Прибрахме ви от Африка, храниме ви, а вие отхапахте ръката ни...

Колко време мислиш европейците ще вярват на лъжи?
цитирай
82. sparotok - благодаря ти!
11.08.2012 20:20
kosara2008 написа:
ТИ И ОЩЕ М Н О Г О ,мили и скъпи сте ми и се гордея!!!, и съм щастлива !!!,че мога да чета несекващозвездната НИ Истина - било е и ще бъде щом ВИ имаме...

приятел!!!завинаги!!!


Благодаря ти Слънце!:)
цитирай
83. анонимен - Нещо като тебе,нали ?
11.08.2012 20:23
"Истинските турци са около 8 милиона, за тях е характерно плосколицието, епиканта на окото, по-тъмната пигментация на кожата, черната, твърда коса..."
===================================
Нещо като тебе,нали ?


цитирай
84. sparotok - :)
11.08.2012 20:31
анонимен написа:
"Истинските турци са около 8 милиона, за тях е характерно плосколицието, епиканта на окото, по-тъмната пигментация на кожата, черната, твърда коса..."
===================================
Нещо като тебе,нали ?




Ей, хвана ме, тъкмо си мислех, че съм заблудил всички:)))))))))))


цитирай
85. анонимен - ИМПЕРИАЛИСТ
11.08.2012 21:20
".............., ако Европа знаеше, че дължи културата, писмеността и цивилизацията на дедите ни, то не един, а хиляди учени щяха с негодувание да питат – Кой унищожи този велик народ, кой изби създателите на Европа?... Тогава на крадците на история, на убийците на дедите ни щеше да бъде потърсена отговорност и щяха да бъдат покрити с презрение..."
Спараток, много-о-о си наивен!



цитирай
86. анонимен - BUSH до sparotok
11.08.2012 21:23
На коя чужда сила служиш,знаеш най-добре ти.Дали го правиш съзнателно или несъзнаваш достатъчно последиците от активностите си,знаеш също най-добре ти.Това,което правиш обаче е категорично против България.Ти искаш България да стане Тракия и целия свят да прогледне и да осъзнае колко сме велики.Това НИКОГА!!! няма да стане!Дори и след колосалните усилия на Свободно общество(подозирам,че има кончета,които те свързват с тях),поне 50% от българите продължаваме да се смятаме за славяни и православни.При теб е показателно,че ти не нападаш истинските разрушители на БГ след 89-та,а нападаш православни народи.Русия ни е промивала мозъците и ни е държала в неведение за нашта история.Гърция пък е извършвала геноцид над траките,т.е.българите.Това са твоите постулати.Има държави и конгломерати,които хвърлят милиарди в колосална атака срещу православието.Бомбите в Сърбия,банкерската атака срещу Гърция и основното--систематичната атака срещу Русия на всички фронтове.Атакуват се също и всички приятели или потенциални приятели на Русия.БГ аут от славянското семейство и православието е болезнен удар срещу Русия.Затова Сорос дава милиарди за да смачка всичко българско.А българското не е свързано с древните,отдавна изчезнали траки,а с православието и със славянството.Никоя изчезнала цивилизация не се е създала отново.И Тракия няма да възкръсне.България има бъдеще само на база православие и славянство.И като така следва,че ти работиш срещу България.Не ми отговори на въпроса:Помак ли си?..За себе си ще кажа.Аз съм човек на дълга.Аз съм българин.Аз не коля българи.Гърците са вършили много гадости срещу българи,но несравнимо по-активни в това са били турците.Нищо не споменаваш за тях.Защо?...Както казах аз съм българин,но в никакъв случай не се идентифицирам със сегашна България.Нямам за какво да се гордея с българската действителност сега.Навсякъде по света пропагандирам и защитавам постиженията на социалистическа България--вторият Златен век на България!А ти никога няма да успееш!
цитирай
87. nikikm - Поредният глупак!
11.08.2012 21:47
анонимен написа:
Аз съм български турчин.Казвам се Осман.Написаното бледнее пред героизма на турския народ.Траките били три милиона и половина.Турция е 80 милионна.Траките били смел народ.Пред турската мощ са прекланяли глава и египтени и араби и перси и византийци и българи и сърби и австрийци и власи и албанци и арменци и грузинци.Не виждам какво толкова се хвалите.


Български етнос има,турски не! Чети Мидхад паша,какво казва за "турците" в България.Щом казваш български,значи,ти си българин,забравил си обаче и сега имаш чуждо самосъзнание.То е важно!Ти може и сигурно си българин,като повечето "турци",но си повлиян,т.е. не си вече българин.Но,ако четеш повече,сам ще стигнеш до изводите,които трябва,ако не си това,което соча в заглавието.Имаше навремето един такъв "турчин",Индже се викаше.Прочети и за него.Иначе е приятно да се правиш на велик,когато си пред невъоръжен и при това с вързани ръце!Но е подло и недостойно!А,точно това е в момента състоянието на нещата.
цитирай
88. krisdimaryana - Бог да пази България и българите!
11.08.2012 21:55
Бог да пази България и българите!
цитирай
89. nikikm - До 89. анонимен - BUSH до sparotok
11.08.2012 22:03
Тотално си се объркал!Това,което наричаш славяни е политическо понятие в услуга на Великоимперските амбиции на руския царизъм.Това няма общо с руснаците.И не си чел внимателно,.."Гетите на които днешното име е славяни"...-бай ти Тео.Симоката.Понимайш.!?Грэцкото православие не е Истинската Наша Православна Вяра.НЕ ТЕ,НИЕ СМЕ ПЪРВИЯТ ХРИСТИЯНСКИ НАРОД В ЕВРОПА и от нас тръгва всичко.Гръцкото е фалшива история,юдеохристиянство и затова и толкова кръвожадно!Виждал ли си български свещеник с отрязана глава в ръце,както е сниман "владиката"Каравангелис!С българска естествено!А и гърците винаги са били в съюз с турците против нас!Чети, "..то сляпото окато прави!"..дано да си само с грешка от незнание!
цитирай
90. sparotok - ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ:
11.08.2012 22:17



ДО 14 АВГУСТ СЛЕДОБЕД НЯМА ДА СЪМ В БЛОГА. КОМЕНТАРИ ЩЕ БЪДАТ ОДОБРЯВАНИ СЛЕД 14 АВГУСТ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ТЪРПЕНИЕТО!
цитирай
91. doctora - доктора
12.08.2012 02:33
до край ще бъде изпита горчивата чаша преди да дойде възкресението и свободата ... това е заповед на вечността ... българите още мъничко и ще я изпият и ще влезнат в епохата на майтрея ... интересно е че и братята гърци започват да пият от своята чаша и сега пред лицето на немиришещите пари просто няма как да изхитруват ... взел си пари и трябва да ги връщаш и щеш или не щеш ще ти въртят гъза на където си поискат ... нашия гъз вече отново си става наш и дано вечността никога да не позволи да го заемаме на чужди ... все пак тризъбеца е в гените ни и е изписан на челата ни и май само ние - българите с него тризъбеца изпращаме старата и посрещаме новата година ... колкото до развития социализъм и комунизъм едно трябва да е ясно, че една трета от горчивината на последната чаша беше византийско робство, една трета турско и една трета пътят към ада постлан и трамбован от по-равните от най-равните и техните велики бизнесменчета - отрочета ... идват интересни времена и от едната страна ще бъде знамето на тризъбеца, а от другата кръст, полумесец, пречупени кръстове с ляво и дясно въртене, двойни триъгълници в звезда и най-различна производна символика и сляпо вярващите в нея ... воистина идва последната битка и дано да е с максимален процент на битката на идеите, а не на бесния холокост, който в много по-голяма степен засегна българите от колкото служителите на двата триъгълника ... не се карайте защото ще ви мине ... легионът не се интерисува дали сте рязани или не, дали си мислите, че сте наследници на византия при по-малко императори от колкото са имали българите в нея или не, дали сте мъже ли жени с утроба предназначена да осигурява еволюцията и просветляването на вида, дали сте черни, бели, жълти или червени, дали се мислите за поклонници на сатаната или на христа или на кришна ... легионът е прекъснал връзката ни с отца/майката и ни е направил слепи и склонни към манипулации невиждащи линиите на света ... иначе защо толкова много кръв. време е да прогледнем и да .. ом
цитирай
92. анонимен - BUSH до 91 nikikm
12.08.2012 09:26
Можеш да наричаш народите с близки езици и единен произход славяни,гети или траки.Това не променя нещата.Тези народи имат едно начало и са родствени.Ако българите са траки,то сърбите и руснаците са също траки.Този факт вбесява спароток,а надявам се и теб.Гърци,българи,руснаци и сърби са православни народи.Атон съществува реално,за разлика от лакейските бръмбари в главата ти.Дрънкаш тези фантасмагории за да угодиш на сегашните господари на България.Затова си лакей и марионетка.Убеден съм,че преди 89-та си марширувал с червеното знаменце и си пригласял КПСС---БКП, КПСС---БКП!!! Стотици хиляди са като теб в БГ.Хитлер,Сталин,БУШ! На всеки си готов да се кланяш.Затова България няма да бъде нация!
цитирай
93. demokrat63 - За съжаление, историята се пише ...
12.08.2012 21:55
mt46 написа:
За съжаление, историята се пише най-вече от победителите и "победителите не ги съдят"... Справедливостта, истинността в политиката и в историята са относителни понятия...

Това е една изтъркана лъжа, която обслужва нечистопътните души- те добре се знаят кои са. истината е, че историята съди всички ни, а не само силните на деня, без начение колко е дълъг той и черен за народа ни М И
цитирай
94. demokrat63 - Аз съм български турчин. Казвам се ...
12.08.2012 22:34
анонимен написа:
Аз съм български турчин.Казвам се Осман.Написаното бледнее пред героизма на турския народ.Траките били три милиона и половина.Турция е 80 милионна.Траките били смел народ.Пред турската мощ са прекланяли глава и египтени и араби и перси и византийци и българи и сърби и австрийци и власи и албанци и арменци и грузинци.Не виждам какво толкова се хвалите.

Ти си за 4-ти киломерът. няма такова животно кото български турчин оли си българин или си турчин . друг е въпросът за вярата, тя няма нищо общо с етноса. В българия има изповядващи ислям и в Турция има изповядващи християнство. Явно добре са Ви промили мозъците. Бил съм в република Турция и съм говорил с техни греждани. случайно да знаеш, че в Търция няма турска етност има мизи, ятричи , витини и тн/ ако прочетеш добре статиите на Спаро ще разбереш, че това са тракойски племена/ Интересно ми е как като в Турция няма турски етнос- как при нас се сформира такъв/ явно неграмотните/ като Вас, дето не правят разлика между етнос и религия са лапни шарани. Това коетп младотурците/ Солунския синод/ все още не успяват да направят в Турция- да създадат турски етнос, но наштрвиха с парите си в България. Що за безобразие и май му идва края М И
цитирай
95. darktales - Привет!
13.08.2012 12:15
През ранното Средновековие уседналото население на Европа едва ли е надвишавало 60-80 млн., т.е. българите трябва да са били от 1/4 до 1/3 от всички жители на континента. Собствено гърците пък едва ли са били по-вече от 4-5 млн. през 5-7 в. Ако с този ресурс гърците са успели да манипулират едва ли не целия Стар свят и да ни докарат до сегашното окаяно състояние, то това е постижение, което задминава Конквистата на Централна Америка.
цитирай
96. dolce - е това ...............
13.08.2012 14:51
е това вече ми харесва макар че дискусията пак се отнесе
към мразещи , мразени , виновни и невинни
за всички тези които искат мирно съществуване ще цитирам един велик военен : "ако искаш мир готви е за война" и още "уважава се само силния слабият само се съжалява"
та искам да ви рекна : ИСКАМ ДА МЕ УВАЖАВАТ НЕ ДА МЕ СЪЖАЛЯВАТ
що се отнася до постинга харесва ми макар че малко се приема желаното за действително :) не че не си прав де :)
цитирай
97. janadarkova - Поздрави!
13.08.2012 20:12
Поздрави за постинга!
цитирай
98. malkiatprintz - Определено, официалната история ...
14.08.2012 01:26
Определено, официалната история далеч не е това, което е станало в действителност, Спароток и има много неща, които би трябвало да излязат на бял свят, именно за да може да се продължи напред без дрязги, но има твърде много хора, на които това не им изнася. И не става въпрос за омраза днес, както се опасяват по коментарите. Не виждам защо трябва да има омраза между днешните хора, заради изчистването на една истина (макар че е ясно, че истината почти винаги и почти във всичко е недолюбвана от голяма част от хората). Баба ми е била бежанка от Кукуш и помня какво е разказвала като пряк свидетел на онези кланета. Това обаче не ми пречи днес да имам приятели и познати гърци, с които си се веселим чудесно. Лошото е, че изчистването на една истина може да се извършва чрез конкретни тези, изградени въз основа на исторически публикации в рамките на един нормален, смислен спор, само че е пълно с хора на ниво "ти са мене уважааш ли ма", които се хващат за гушите като махленски пияндета. Техен проблем. Поздрави.
цитирай
99. mariniki - геноцид си е...
14.08.2012 14:50
тя историята не се пише, а се твори...
все някога ще изплуват всички истини... неминуемо е...
времето е справедлив съдник на делата ни...
поздравявам те, приятелю...
най-сърдечно..
цитирай
100. dedyov - dedyov-механизъм на геноцида"Истината да е авторитет ,а не авторитета истина"
14.08.2012 14:57
В комплекса от качества на лидера задължително присъства ХАРИЗМАТА на български ОБАЯНИЕТО на диалектбългарски лидерът царят ,водачът трябва да е омайник-да омайва.Това качество разбира се може да притежават и доста глупци,объркани умове,измамници-неморални типове.Когато такива хора се доберат до власта в групата то те задължително я водят към гибел .Историята познава такива случаи . недостойни хора със силно обаяние стават лидери и унищожават социумите които водят.

Това са т.н. некреативни ,деструктивни лидери и лидерствувания.

Градивният лидер води лидирана общност към демографски ,културен,материален,териториален просперитет и жизненост,като ярка отлика от некреативният.Както се казва "По делата ане по думите ще се познаят"

Няма лидиране без обаяние.Ако име то е кратко и нерезултатно.Просто така е устроен човешкия вид.Лидер без харизма може да има всички други качества за креативност ,но просто ще бъде елиминиран бързо от общноста.човешката популация за съжаление не се отличава много от животинскатаи често действа първосигнално .Разума не винагани ,даже рядко има своите проявления.

Да не говорим за хора без обаяние,без здрав разум и с объркани несистематизирани ,неосмислени познания-обща култура .Те простовнасят много паразитен шум и дразнещи вибрации в социалната система.

Качественият градивен лидер подбира и качествен екип чрез който се подтискат създаващите шум в системата ,оптимизират се социалните процеси в системата и се насочват към креативни цели.Резултатите показват какъв е успехът в тази посока.

Затова противостоящите им лидери ако са качествени целят ,чрез митовете-вид дезинформация, медии,слухове да дезориентират противостоящата общност,да и наложат некреативни лидери или направо индивиди без лидерски качества и по този начин да предизвикат сепарарации в геометрична прогресия водещи до атомизирането им.

Задължително обаче преди това са консолидирали своя социум и са го пригодили да усвоява или унищожава "атомите"
цитирай
101. dedyov - dedyov-механизъм на геноцида"Истината да е авторитет ,а не авторитета истина"-исторически примери
14.08.2012 15:51
Борбата срещу българският етнос и огромната българска етническа империя е бялазана с редица блестящи победи :
Според някои историци приемане на административната кавърверсия на християнството,заменила апостолическото морално християнство в дунавска българия от Борис михаил довежда до загуба на полските ,панонските и украинските земи които се отцепват.
преди това в резултат на козните от ИРИ се създава от българотракиски племена сръбското княжество.
В по ново време от остатъчното все така огромно българоетническо землище се отцепва Влашко и Молдова-най старите български земи ,служили за убежище на тракобългарите при междуособици с тракобългарите от еленизираната Македония и при навлизане на Рим.Това отцепване става с помоща на фанариотите гърци работещи в османска угода и разбира се с помоща на предателството на остатъчната след поробването от османците на южнодунавският дял,феодална българска аристокрация,преди има няма 250-300г.

За разкъсване на българското землище от Русия при освобождаването ни знаем всички .моравско и западно българските земи са подарени на сърбите.Горе долу в този период сърбите дебългаризират и асимилират Косово.Румънците получават подарък Тулчанско.Гърците получават Беломорието и земите под сегашна Македония.Албанците имат 400 000 българи християни и мюсюлмани ,ведно с територията им в голо бърдо,Гора

Опита за създаване на Македонска идентичност с българско население и земя.
Явно не му е съдено да успее ,но противостоенето с тях помага само на албанците в Македония и малцинствата в България които ще доунищожатостатъците от огромното някога българско етноземлище.

В по ново време ,опитите за създаване на тракийска,добруджански нации извършван чрез БКПт.с. под натиска на Коминтерна.Тези опити са преустановени чак по времето на Т.Живков от самият Живков.

В на ново време опитите за създаване на помашки етнос от население което няма общност на езика,носиите обичаите различен от българският,освен рзличната религия.
цитирай
102. dedyov - dedyov-механизъм на геноцида"Истината да е авторитет ,а не авторитета истина"-исторически примери
14.08.2012 16:10
Отбелязвам специално че в следосвобожденска българия има четири потурчвания на българомохамеданите извършвани от български власти :
Първото от радославов-1913г явно изпълнение на капитулации
Второто е от турското разузнаване което успява да консолидира всички мюсюлмнски общонсти на протурска основа създавайки културнопросветната организация "Туран"в периода 1927-1934г.Българското разузнаване инициира една не много интелегентна политика да пдкрепа криминалните елементи сред българомохамеданите които тероризират само българомохамеданското население и така да го подтикват към изселване.населението е качествено откъм човешки материал ,поради което Турция го приема с охота .така получава добри земеделци занаятчии, интелигенция която рабти за турските интереси.
чак през 1934г К.Георгиев преустановява тази политика и поради внушенията на определени интелектуалци българомохамедани -близки до царя поема нов правилен курс да подкрепя зародилото се сред Българомохамеданитедвижение за културно издигане на българомохамедание и единение с братята българи християни .Историята сочи такъв човек и това еИван Родопски-син на българският патриот от Златоград Борис Родопски/Енвер Хъков/същият с юридическо образование и турски офицер от запаса загинал от турска ръка заради твърдият си българизъм.Иван Родопски е и племенник на Серафим Родопски/Ешреф Хъков/същият брат на Борис Родопски .серафим родопски е обесен заедно с неколцина други Златоградчани на една черница близо до сегашният общински пазар в кърджали заради неукротимият си български патриотизъм.И двамата заедно с обесените други златоградчани имат паметници с камбани в Златоград.Та за кого бият камбаните -питам пътьом.
Третото потурчване на българомохамеданиет е по времето на изборите през 1946-7г от БКП.Преустановено окончателно от агента на гешев според някои и патриот според мен Т.Живков.Преустановил и македонизацията поне в България.
Четвъртотоо е от 1989г насам ,близо 22 години .

Да не забравяме партийното ато
цитирай
103. dedyov - dedyov-механизъм на геноцида"Истината да е авторитет ,а не авторитета истина"-исторически примери
14.08.2012 16:14
мизиране без съзнанието че България е над всичко.

да не забравяме унищожаването на промишленоста,селското стопанство ,морала, остатъците от меритокрацията,НАРКОВОЙНАТА -200 000 НАРКОМАНИ ,прогонването на младите в чужбина ,демографският срив.

Да не забравяме подменената ни история и унищоженото ни образование и култура и още много други неща които всеки може да допълни .
цитирай
104. rorikabc - Геноцид
14.08.2012 18:02
Спароток,
Като чета разнообразните постинги, идвам до извода че геноцида е към истината, знанията за нещата , в частност към траките, .,
Та Никола Теслата се е родил само преди около 150 години , а днес се установява че просто е забравен , много от неговите идеи са загубени?! А сърбин ли е бил?
Казват, че сам той е унищожил откритията си! Предлага ги за пари на Германия, САЩ , Русия.Парите влага в свои други открития и остава без цент. Какво е правил? Един човек е балансирал световните военни сили ?
Не е ли възможно самите траки да са имали знанията и самите те да са си ги унищожили че да не попаднат в неподходящи ръце , както се предполага за Никола Тесла.Предполага се така наречения тунгуски метеорит , всъщност е гигантска кълбовидна мълния създадена от него.Как е получавал знанията си?Имал е за основа университетско образование , но другото просто е било в главата му . Той просто започва да чертае откритията си , почти да ползва формули?!Владеел е с лекота медитацията и е черпил знанията си от мозъка ли?
Такива ли са били и траките ?
Александър Македонски е купил знания за една златна каляска . Всичко ли обаче му е било продадено?
Какво е било обществото на траките? Едно племе е владеело знанията, друго е защитавало тези знания за да просъществува и процъфтява дълго време тази цивилизация.Когато са видели че знанията попадат в ръцете , например на гърците , и са ги унищожили.Та възможно е знанието да е притежание на един човек, или една група просветени и при опасност от посегателства да се унищожава . Та чета заглавията на Спароток за царете, за геноцида и това ми дойде на ум. В тази връзка, за геноцида.Евреите са подложени на геноцид.Какво правят обаче те. Купуват знания. Знанията са притежание на други. Тези другите обаче са индивидуалисти. За такивасе определят траките , които не са имали силна държава, за такива се определят и българите .Какво тук значи силна държава за хора които знаят че може да притежават знанията на света?
цитирай
105. nikikm - Бушменче,
14.08.2012 22:12
анонимен написа:
Можеш да наричаш народите с близки езици и единен произход славяни,гети или траки.Това не променя нещата.Тези народи имат едно начало и са родствени.Ако българите са траки,то сърбите и руснаците са също траки.Този факт вбесява спароток,а надявам се и теб.Гърци,българи,руснаци и сърби са православни народи.Атон съществува реално,за разлика от лакейските бръмбари в главата ти.Дрънкаш тези фантасмагории за да угодиш на сегашните господари на България.Затова си лакей и марионетка.Убеден съм,че преди 89-та си марширувал с червеното знаменце и си пригласял КПСС---БКП, КПСС---БКП!!! Стотици хиляди са като теб в БГ.Хитлер,Сталин,БУШ! На всеки си готов да се кланяш.Затова България няма да бъде нация!


Не само руснаци и сърби,украинци и още много имат нашия произход.Дано и те го знаят,добро начало ще е. Господари ми са Истината и Националната Кауза за България! За Православието,не плюй и не сочи към Атон,чети Асен Чилингиров,белким ти светне. За червеното знаменце си прав,носил съм,и чичко Чер-вен-ков съм викал,и комсомолски секретар съм бил,какво да правя,колеги ме избраха.Още по-компроментиращо за мен е,че като малък се нааквах,ма като гледам сега и големи го правят.Срам не срам...Ако още нещо те гложди питай.Забравих за бръмбарите,ама без коментар,имай една точка от мен,да се кефиш.Че и лакейски хе-хе.
цитирай
106. sparotok - хайде стига номера
14.08.2012 23:14
анонимен написа:
Мисля,че имам още един два непуснати коментара.Ако си такъв за какъвто се представяш,трябва да ги пуснеш.Ако ли не, моля те да обявиш в блога си,че пускаш коментарите на човечето BUSH избирателно.Ако пък въобще не желаеш да ме имаш в блоговете си,просто напиши за това открито,всички да го видят и аз ти обещавам,че никога няма да пусна и един ред в твоите постинги.Бъди мъж,бъди открит.Би трябвало бойните изкуства да са ти помогнали да си такъв!


Тоя номер с недопускането на коментари е стар, измисли нещо ново:)
Събери смелост, регистрирай се в блога и от своето място можеш да пускаш каквито си искаш постинги...

Успех!
цитирай
107. sparotok - !
14.08.2012 23:16
mariniki написа:
тя историята не се пише, а се твори...
все някога ще изплуват всички истини... неминуемо е...
времето е справедлив съдник на делата ни...
поздравявам те, приятелю...
най-сърдечно..


Благодаря ти! Времето наистина е съдник, но и ние самите трябва да търсим справедливостта!

Поздрави!
цитирай
108. sparotok - спор
14.08.2012 23:20
malkiatprintz написа:
Определено, официалната история далеч не е това, което е станало в действителност, Спароток и има много неща, които би трябвало да излязат на бял свят, именно за да може да се продължи напред без дрязги, но има твърде много хора, на които това не им изнася. И не става въпрос за омраза днес, както се опасяват по коментарите. Не виждам защо трябва да има омраза между днешните хора, заради изчистването на една истина (макар че е ясно, че истината почти винаги и почти във всичко е недолюбвана от голяма част от хората). Баба ми е била бежанка от Кукуш и помня какво е разказвала като пряк свидетел на онези кланета. Това обаче не ми пречи днес да имам приятели и познати гърци, с които си се веселим чудесно. Лошото е, че изчистването на една истина може да се извършва чрез конкретни тези, изградени въз основа на исторически публикации в рамките на един нормален, смислен спор, само че е пълно с хора на ниво "ти са мене уважааш ли ма", които се хващат за гушите като махленски пияндета. Техен проблем. Поздрави.


Филипе, не тези хорица аз не обръщам внимание. Далеч съм от всяка мисъл за реваншизъм и отмъщение, ти знаеш това...Общувам почти ежедневно с гърци и нямам проблеми с тях. Точно заради кръвопролитията в миналото трябва да търсим приятелство със съседите си...като това разбира се не бива да ни кара да премълчаваме срамните и страшните страници от историята.

Поздрави!
цитирай
109. sparotok - !
14.08.2012 23:21
janadarkova написа:
Поздрави за постинга!


Благодаря ти!
цитирай
110. valentinnedyalkov - умишленото поддържане на нисък стандарт,
15.08.2012 08:01
най-ниските доходи в ЕС, умишлено поддържане на лъжи и заблуди това също е геноцид спрямо българския народ....
Поздрави!
цитирай
111. анонимен - Кое е това нещо, което винаги се крие?
15.08.2012 09:16
Това, което е ОТКРАДНАТО!!!

бриз


цитирай
112. анонимен - Поздравления
15.08.2012 11:15
Поздравления, но врагът отговори - искат да отлъчат Ботев и Левски от учебниците по история като терористи, не уважаващи правото на Османската империя да се защитава, като поддържа вътрешен ред. Преди това пък се чу, че се обсъжда демонтиране на паметника на Шипка. Ако и това стане ще се върнем май към легендите и фолклора за истинската история. Жалкото е, че хората в чужбина отдавна са убедени в истината и отново ще станем смешни с новите си учебници по "история".
Нека не се занимаваме със следствията , а да помислим дружно наистина, ЗАЩО се провежда геноцида над българщината и българите. Какво е това нещо, което не може засега да се открадне, без да се мине през тотален геноцид? Аз мисля че това е земята българска. Но не като източник на земеделие /иначе нямаше да искат да отровят с добив на шистов газ. Или това което е под нея? Агарта? Там където е спрял хан Аспарух, или някъде наоколо? Или е нужно да се унищожат все българи, носители на У хромозома с 7800 годишна давност, за да останат заместниците, техни наследници? Може би само от тук може да се управлява новия световен ред?
цитирай
113. sparotok - земя
15.08.2012 11:44
анонимен написа:
Поздравления, но врагът отговори - искат да отлъчат Ботев и Левски от учебниците по история като терористи, не уважаващи правото на Османската империя да се защитава, като поддържа вътрешен ред. Преди това пък се чу, че се обсъжда демонтиране на паметника на Шипка. Ако и това стане ще се върнем май към легендите и фолклора за истинската история. Жалкото е, че хората в чужбина отдавна са убедени в истината и отново ще станем смешни с новите си учебници по "история".
Нека не се занимаваме със следствията , а да помислим дружно наистина, ЗАЩО се провежда геноцида над българщината и българите. Какво е това нещо, което не може засега да се открадне, без да се мине през тотален геноцид? Аз мисля че това е земята българска. Но не като източник на земеделие /иначе нямаше да искат да отровят с добив на шистов газ. Или това което е под нея? Агарта? Там където е спрял хан Аспарух, или някъде наоколо? Или е нужно да се унищожат все българи, носители на У хромозома с 7800 годишна давност, за да останат заместниците, техни наследници? Може би само от тук може да се управлява новия световен ред?


Не зная дали само от България може да се управлява света, но със сигурност в земята ни има нещо особено! Няма друга територия като Стара Тракия, която да е дала толкова способни императори и генерали на Рим. Няма такава територия, в която да има толкова много будители и борци за свобода!
цитирай
114. sparotok - верно е
15.08.2012 11:45
анонимен написа:
Това, което е ОТКРАДНАТО!!!

бриз




Верно е, крие се това, което е откраднато, а крадеца изпитва панически страх да не го уловят...което си е неизбежно...
цитирай
115. sparotok - нисък стандарт
15.08.2012 11:49
valentinnedyalkov написа:
най-ниските доходи в ЕС, умишлено поддържане на лъжи и заблуди това също е геноцид спрямо българския народ....
Поздрави!


Съгласен съм, че ниския стандарт на живот убива народа, но трябва да разберем и едно важно нещо - нашата пасивност до голяма степен е спомогнала да бъдем поставени в днешното състояние.

Искаме ли по-добър живот трябва всекидневно да се борим за него и да не се примиряваме с мръсотия, неуредици, несправедливост...Силния човек само кове съдбата си!

Поздрави!
цитирай
116. sparotok - Бог да пази България и Българите!
15.08.2012 11:54
krisdimaryana написа:
Бог да пази България и българите!


Всеки ден си повтарям това - Бог да пази България и Българите!

Поздрави!
цитирай
117. sparotok - брой
15.08.2012 12:04
darktales написа:
През ранното Средновековие уседналото население на Европа едва ли е надвишавало 60-80 млн., т.е. българите трябва да са били от 1/4 до 1/3 от всички жители на континента. Собствено гърците пък едва ли са били по-вече от 4-5 млн. през 5-7 в. Ако с този ресурс гърците са успели да манипулират едва ли не целия Стар свят и да ни докарат до сегашното окаяно състояние, то това е постижение, което задминава Конквистата на Централна Америка.


Не броя на хората, а тяхното държание и политика определят силата им. Гърците са се клали един друг както никой друг не ги е клал, но пък жаждата им за власт е неразривно свързана с инстинкта им за оцеляване....
цитирай
118. sparotok - уважава се само силния слабият само се съжалява
15.08.2012 12:06
dolce написа:
е това вече ми харесва макар че дискусията пак се отнесе
към мразещи , мразени , виновни и невинни
за всички тези които искат мирно съществуване ще цитирам един велик военен : "ако искаш мир готви е за война" и още "уважава се само силния слабият само се съжалява"
та искам да ви рекна : ИСКАМ ДА МЕ УВАЖАВАТ НЕ ДА МЕ СЪЖАЛЯВАТ
що се отнася до постинга харесва ми макар че малко се приема желаното за действително :) не че не си прав де :)


Съгласен съм - уважава се само силния слабият само се съжалява...
Дали обаче някой е силен, или слаб понякога е въпрос на избор...
цитирай
119. aristotelis - БЪЛГАРИТЕ - са единственият народ на земята,който има законно и морално право да се нарича "курви", "цигани", "крадци", "изма
15.08.2012 13:29
Българите са най-древния народ в Европа / генно доказано /
Труд онлайн: Между 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар!
Българската организирана престъпност е заела сериозна ниша в сферата на секс услугите в Западна Европа, но секс-индустрията има своите клиенти и в България, като най-доходоносна била курортната проституция, пише dw.de.
Проститутки или бизнес дамите ни в чужбина
Между 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар. Техният „бизнес" налива годишно в нашенската организирана престъпност около 1 млрд. евро. Същевременно се поддържа и вътрешния пазар - само през 2010 г. откритите от полицията „горещи точки" на проституцията в страната са 156, а закритите обекти - 1 078.
Сделки, лов, банкет и малко секс
България остава сред страните в ЕС с най-високо потребление на секс-пазара, въпреки че първенците са в Испания и Скандинавия. 39% от мъжете в Испания са плащали поне веднъж в живота си за секс услуги. В Норвегия делът им е 11 на сто, а във Финландия - 13%. В България едва 2,8% са заявили, че са търсили платен секс, но около 5 на сто са отказали да отговорят. 92,7% са били категорични, че никога не са търсили платен секс. Експертите обаче смятат, че в България интересът към секс-услуги е доста по-висок от заявения. Типично за вътрешното потребление в България е използването на платена любов при събирания на мъже - лов, банкети, бизнес срещи. Най-често до услугите на проститутки прибягват таксиметрови шофьори, бизнесмени и туристи.
Българската проститутка - най-желаната туристическа дестинация
Черноморските курорти Златни пясъци, Слънчев бряг и Албена са в топ 3 на курортната проституция.Най-често за секс-услугите плащат англичани и германци. Според анкета сред чуждестранните туристи пък всеки втори от тях е получавал оферта от бг проститутка. За тях, разбира се, тарифата е по-висока отколкото за българи между 50 и 99 евро.
цитирай
120. анонимен - Калоян
15.08.2012 17:20
Спароток, бях писал един, два коментара за местните гърци които все още живеят в България.

Интересно ми е защо не ми ги публикуваш.
цитирай
121. nikikm - Помисли и
15.08.2012 21:05
анонимен написа:
Поздравления, но врагът отговори - искат да отлъчат Ботев и Левски от учебниците по история като терористи, не уважаващи правото на Османската империя да се защитава, като поддържа вътрешен ред. Преди това пък се чу, че се обсъжда демонтиране на паметника на Шипка. Ако и това стане ще се върнем май към легендите и фолклора за истинската история. Жалкото е, че хората в чужбина отдавна са убедени в истината и отново ще станем смешни с новите си учебници по "история".
Нека не се занимаваме със следствията , а да помислим дружно наистина, ЗАЩО се провежда геноцида над българщината и българите. Какво е това нещо, което не може засега да се открадне, без да се мине през тотален геноцид? Аз мисля че това е земята българска. Но не като източник на земеделие /иначе нямаше да искат да отровят с добив на шистов газ. Или това което е под нея? Агарта? Там където е спрял хан Аспарух, или някъде наоколо? Или е нужно да се унищожат все българи, носители на У хромозома с 7800 годишна давност, за да останат заместниците, техни наследници? Може би само от тук може да се управлява новия световен ред?


и ще видиш,че е ИСТОРИЯТА БЪЛГАРСКА! НЕ,ЗЕМЯТА! ИСТОРИЯТА! НА НАС ИСТОРИЯТА НИ ДАВА ПРАВАТА ВЪРХУ ТАЗИ СВЕЩЕНА ЗЕМЯ! Затова е нападан Спароток,затова тук има такива изблици на такава неистова омраза! Вземи на народа историята и след това всичко можеш да му вземеш!
цитирай
122. nikikm - БОЙКОТ!
15.08.2012 21:33
aristotelis написа:
Българите са най-древния народ в Европа / генно доказано /
Труд онлайн: Между 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар!
Българската организирана престъпност е заела сериозна ниша в сферата на секс услугите в Западна Европа, но секс-индустрията има своите клиенти и в България, като най-доходоносна била курортната проституция, пише dw.de.
Проститутки или бизнес дамите ни в чужбина
Между 8 000 и 12 000 българки са на международния секс-пазар. Техният „бизнес" налива годишно в нашенската организирана престъпност около 1 млрд. евро. Същевременно се поддържа и вътрешния пазар - само през 2010 г. откритите от полицията „горещи точки" на проституцията в страната са 156, а закритите обекти - 1 078.
Сделки, лов, банкет и малко секс
България остава сред страните в ЕС с най-високо потребление на секс-пазара, въпреки че първенците са в Испания и Скандинавия. 39% от мъжете в Испания са плащали поне веднъж в живота си за секс услуги. В Норвегия делът им е 11 на сто, а във Финландия - 13%. В България едва 2,8% са заявили, че са търсили платен секс, но около 5 на сто са отказали да отговорят. 92,7% са били категорични, че никога не са търсили платен секс. Експертите обаче смятат, че в България интересът към секс-услуги е доста по-висок от заявения. Типично за вътрешното потребление в България е използването на платена любов при събирания на мъже - лов, банкети, бизнес срещи. Най-често до услугите на проститутки прибягват таксиметрови шофьори, бизнесмени и туристи.
Българската проститутка - най-желаната туристическа дестинация
Черноморските курорти Златни пясъци, Слънчев бряг и Албена са в топ 3 на курортната проституция.Най-често за секс-услугите плащат англичани и германци. Според анкета сред чуждестранните туристи пък всеки втори от тях е получавал оферта от бг проститутка. За тях, разбира се, тарифата е по-висока отколкото за българи между 50 и 99 евро.

НЕ МУ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ,НЕ СЕ БОРЕТЕ СЪС СВИНЯ,ЩЕ ВИ ОКАЛЯ!
цитирай
123. анонимен - BUSH
16.08.2012 09:43
За да успееш с тракийската си мисия трябва да си най-малкото честен човек.Ти не си и затова няма да успееш.Мотивите ти са долни и делата ти са нечисти.Докато си вреден за България обаче ще продължаваш да получаваш стипендията си.Хайде със здраве.
цитирай
124. анонимен - k123
16.08.2012 10:32
nikikm написа:
анонимен написа:
Поздравления, но врагът отговори - искат да отлъчат Ботев и Левски от учебниците по история като терористи, не уважаващи правото на Османската империя да се защитава, като поддържа вътрешен ред. Преди това пък се чу, че се обсъжда демонтиране на паметника на Шипка. Ако и това стане ще се върнем май към легендите и фолклора за истинската история. Жалкото е, че хората в чужбина отдавна са убедени в истината и отново ще станем смешни с новите си учебници по "история".
Нека не се занимаваме със следствията , а да помислим дружно наистина, ЗАЩО се провежда геноцида над българщината и българите. Какво е това нещо, което не може засега да се открадне, без да се мине през тотален геноцид? Аз мисля че това е земята българска. Но не като източник на земеделие /иначе нямаше да искат да отровят с добив на шистов газ. Или това което е под нея? Агарта? Там където е спрял хан Аспарух, или някъде наоколо? Или е нужно да се унищожат все българи, носители на У хромозома с 7800 годишна давност, за да останат заместниците, техни наследници? Може би само от тук може да се управлява новия световен ред?


и ще видиш,че е ИСТОРИЯТА БЪЛГАРСКА! НЕ,ЗЕМЯТА! ИСТОРИЯТА! НА НАС ИСТОРИЯТА НИ ДАВА ПРАВАТА ВЪРХУ ТАЗИ СВЕЩЕНА ЗЕМЯ! Затова е нападан Спароток,затова тук има такива изблици на такава неистова омраза! Вземи на народа историята и след това всичко можеш да му вземеш!

Значи и според тебе крайната цел е земята, а отнемането на историята е началото на геноцида? Интересно как нашите учЕни се съгласиха че мощи на Йоан Кръстител има в Созопол? /м/у които има и лицева кост, а се знае, че главата на предтечата се намира другаде/ И това ако не е покана за верски поход, здраве му кажи...Изглежда някой бърза да ускори нещата от предсказанието на Севрюкова, още преди да е доведен докрай геноцида. Павел е абсолютно прав.
цитирай
125. sparotok - да уточним някои неща
16.08.2012 14:22
анонимен написа:
За да успееш с тракийската си мисия трябва да си най-малкото честен човек.Ти не си и затова няма да успееш.Мотивите ти са долни и делата ти са нечисти.Докато си вреден за България обаче ще продължаваш да получаваш стипендията си.Хайде със здраве.


Би ли пояснил как съм вреден за България?

Аз съм този, който се гордее както със заслугите на дедите ни в миналото, така и с достойното и благородно поведение на много съотечественици днес.

Ти от друга страна се държиш като гробокопач на Родината и твърдиш, че няма за какво да се гордеем, че сме българи.

Аз съм за независима България, която поддържа приятелство със всички. Ти желаеш да видиш Родината ми като поредната съветска република...

Пари от чужденец не съм взел, но за теб имам съмнения, че ти се плаща да мърсиш блоговото пространство...Крадецът вика дръжте крадеца...
цитирай
126. анонимен - Аристотелче, или по-добре Ристе,
16.08.2012 22:25
нали все ни навираш в очите "официалната" история, дето е изтипосана на сайта на Българското посолство в Атина. Я вземи да я прочетеш, пък сетне да ни обадиш - къде прочете за "византийците дали на българите земя под аренда"? Аре, беж, пък като си толкова смел, ходи да си търсиш рентата от Истамбул. Нали и него сте го дали под аренда?
цитирай
127. анонимен - Кириос Аристотелис,
16.08.2012 22:28
каква рента вземате от Истанбул? Нали и него го дадохте под аренда през 15-ти век?
цитирай
128. rorikabc - Странни имена, яяя имало и други
19.08.2012 07:15
http://www.youtube.com/watch?v=ek1NQER8Hpg&feature=endscreen&NR=1
Какво правим сега?Пелазгите , етруските били руснаци .Споменава се санскритски, староруски .Стигнаха от Триполието до Индия.Не споменават, кой е стигнал до Индия. ..От Север идвало всичко, .Линеар А , линеар Б били славянски.Стигнаха до сега до 3 век преди Христа, като Чудомир.Гърците казват, че идва от юг. Няма я средата! Кандидати за кражби, колкото искаш. Няма траки , българи.Ще открият че е имало летящи чинии и са летели директно от Карпатите до Атина.
А , пък този изследовател ,http://www.youtube.com/watch?v=hDObRE8B5OQ&feature=related,
казва че Наполеон ,открил една пирамида ,предполага че евреи са я построили за да си крият златото. Водил в Египет 200 инженера и по същата технология построили копия на сфинксовете.Та намерили една маска на фараон от злато и мед и празни пирамиди. Няма и една глинена чиния..
Мачу Пикчу бил построен по същия начин. Най интересното е че го открили испанците , ама те водили със себе си един монах , за който мимоходом казва,че бил славянин. поляк или русин.Можел да си говори с местното население по руски. Нещо за избити богомили даже не се споменава.Та за какво са били войните,за съкровища, за злато?Та кръстоносните походи , та Наполеон, та Хитлер.Водят със себе си разни монаси,учени.Къде са били рудниците за злато , мед?Та турския мореплавател Пиърс имал много интересна карта , пак появила се в средновековието .Те така те.Някакъв световен елит строи скривалища по баири и пустини, , за съкровища и злато и води със себе си разни монаси,които говорят санскрит . Изобразява по строежите един европеиден Бог, и хиляди лица на аборигени .
Гърците,с гръцката цивилизация, родоначалници на европейската, пък идват от Египет , дето не са могли да забъркат кал за една чиния.Италианците и днес купуват монолитни блокове мрамор от Тракия.Та някой знае ли как е построен Акропола,статуите в Гърция и Италия?Трудна ти е задачата Спароток.
Побързай ! Баняджийте спят.
цитирай
129. анонимен - BUSH
19.08.2012 19:43
Заличаваш коментари.Сигурен съм не само мои.Имаш чувствителни точки,които като се засегнат се завиваш с перде и се криеш във въображаемия си тракийски свят.Нечестен си и имаш нечисти намерения.Опитваш се да градиш фалшив имидж.Напълно нормално за състоянието на тракийската култура по нашите земи напоследък.Аз лично бягам далече от БГ манталитета.Добре,че не съм принуден да си изкарвам хляба по подобен начин!
цитирай
130. sparotok - !
19.08.2012 20:11
анонимен написа:
Заличаваш коментари.Сигурен съм не само мои.Имаш чувствителни точки,които като се засегнат се завиваш с перде и се криеш във въображаемия си тракийски свят.Нечестен си и имаш нечисти намерения.Опитваш се да градиш фалшив имидж.Напълно нормално за състоянието на тракийската култура по нашите земи напоследък.Аз лично бягам далече от БГ манталитета.Добре,че не съм принуден да си изкарвам хляба по подобен начин!


Добре, вече десетки пъти чух, че съм нечестен, че работя против България и т.н.
Хайде пусни нещо по-оригинално, за какво ти плащат иначе?

Събери най-сетне мъжественост (която виждам, че ти липсва напълно) и си отвори блог. От този твой блог убеждавай хората, че няма повод да се гордеем с България, клевети ме колкото искаш, обвинявай ме в каквото си искаш...

Ще си намериш почитатели, българомразци има ...за съжаление.
Ше си паснете идеално.
цитирай
131. анонимен - Торхар
19.08.2012 22:45
Ние, българите ще пребъдем. За зла участ на всички наши завистници и предатели :) !
цитирай
132. анонимен - Самотния вълк
31.08.2012 15:35
"В края на VІІ-ми век, когато е извоювана пълната независимост на България от Римската Империя, в страната ни е имало поне 9 000 000 жители...и доста повече в отвъддунавските територии, т.е. били сме около 20 000 000 души... Може спокойно да се каже, че по времето на Тервел българите са били най-големия европейски народ..."

Интересно от къде авторът е взел тези данни... и как е стигнал то цитираните цифри?
Защото през VІІ век цялото население на света е било около 250-270 милиона.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0
Видно от таблицата в началото на новата ера населението на света е било 200 милиона, а през 1000г е 310 милиона. Или се е увеличавало средно с около 10 милиона на век. Т.е през VІІ век е било, както посочих около 250-270 милиона.
Проста сметка показва, че 20 милиона е около 8-9 % от цялото световно население, заедно с индийци, китайци, маи и всички останали. Дали някой сериозно го вярва? В момента целия ЕС е 7,57% от цялото световно население.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
цитирай
133. sparotok - иска се мислене и четена
31.08.2012 16:42
анонимен написа:
"В края на VІІ-ми век, когато е извоювана пълната независимост на България от Римската Империя, в страната ни е имало поне 9 000 000 жители...и доста повече в отвъддунавските територии, т.е. били сме около 20 000 000 души... Може спокойно да се каже, че по времето на Тервел българите са били най-големия европейски народ..."

Интересно от къде авторът е взел тези данни... и как е стигнал то цитираните цифри?
Защото през VІІ век цялото население на света е било около 250-270 милиона.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0
Видно от таблицата в началото на новата ера населението на света е било 200 милиона, а през 1000г е 310 милиона. Или се е увеличавало средно с около 10 милиона на век. Т.е през VІІ век е било, както посочих около 250-270 милиона.
Проста сметка показва, че 20 милиона е около 8-9 % от цялото световно население, заедно с индийци, китайци, маи и всички останали. Дали някой сериозно го вярва? В момента целия ЕС е 7,57% от цялото световно население.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5


Вълчо, много е лесно, иска се непредубедено мислене и четене на специализирана литература.


В работата си Проучване на личните имена у траките, стр. 51, В. Бешевлиев представя резултат от изследване на учени, които смятат, че само през първите три века на римско владичество населението на Тракия е 3 250 000 души.

До времето на Аспарух това население е нарастнало до около 9 милиона...ето защо. През І-ви век поради войните с Рим в Тракия има около 1 000 000 ( от които 215 000 са бойци, 200 000 пехота и 15 000 конница според Страбон).
Щом за около 250 години тракийското население може да се утрои, то няма пречка от ІІІ-ти до VІІ-ми век тракийското население да не 9 000 000...ако не и повече.

За способността на траките да се множат и да дават силни войници се споменава в Totus Orbis Descriptio като Тракия е наречена НЕИЗЧЕРПАЕМ ИЗВОР на способни бойци. Това е свидетелство на латински автор...

На север от река Дунав територията не само, че е по-голяма, но и населението не е подвластно на Рим. Малката част от Дакия, която Траян завоюва е отвоювана обратно от свободните траки по времето на Аврелиан. Римските императори са така изплашени от свободните траки, че на Балканите биват построени 6 пъти повече крепости отколкото в цялата азиатска територия на Римската Империя ( Ф. Курта).

Римляните не са се плашели току така, за да може Дунавския лимес да е така силно защитен, то населението на отвъддунавските територии е превъзхождало многократно това от Тракия.

На няколко пъти римялните са успели да депортират хора от север на юг с цел да засилят позицията на федератите си. Един път Елий Кат депортира 50 000 гети, после по времето на Константин Велики на юг от Дунава са заселени 300 000 сармати...и все пак опасността от север не намалява. Напротив, от времето на Траян, та до това на Юстиниан Велики броя на крепостите нужни да защитят земите на империята на Балканите само расте и расте. Това означава и, че свободното тракийско население, обитаващо земите на север от река Дунав нараства.

Както виждаш Вълчо, когато човек разполага с достатъчно данни и е може да мисли като непредубеден човек, не е никак трудно да се разбере истината.

Следващия пък, ако искаш отговор моля те, аргументирай се по-добре и не я карай на принципа – така ми се чини. Малко са хората умеещи да критикуват със стил и аргументирано...

цитирай
134. lyuliak - и не е само това, Спароток :
05.09.2012 00:04
"Траките трябваше да изчезнат от историята и да бъдат заклеймени като кръвожадни варвари защото, ако Европа знаеше, че дължи културата, писмеността и цивилизацията на дедите ни, то не един, а хиляди учени щяха с негодувание да питат – Кой унищожи този велик народ, кой изби създателите на Европа?... "

Според неща, които поне аз вярвам, траките са били носители на Знания, Чистота и Вяра, които не са по вкуса на духовните сили на злото. Гонението към самите траки, впоследствие към богомилите, катарите, а после и към българите като наследници на тази култура не е спирало никога!

Според същите тези неща, надеждата не е пресекнала, докато има хора жадни за Истинската Истина. Както си и ти.

А и какво прави един народ - велик народ? Според мен, не силата, която притежава, за да размаже останалите... А силата, която притежава за да благослови останалите. Траките са я имали!

тук има една невероятна реч на тракийски цар, пред гръцкия цар, която ако и да е част от апокриф, бих включила в учебниците по история на децата: http://eklekti.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0/
цитирай
135. sparotok - благодаря ти!
05.09.2012 07:57
lyuliak написа:
"Траките трябваше да изчезнат от историята и да бъдат заклеймени като кръвожадни варвари защото, ако Европа знаеше, че дължи културата, писмеността и цивилизацията на дедите ни, то не един, а хиляди учени щяха с негодувание да питат – Кой унищожи този велик народ, кой изби създателите на Европа?... "

Според неща, които поне аз вярвам, траките са били носители на Знания, Чистота и Вяра, които не са по вкуса на духовните сили на злото. Гонението към самите траки, впоследствие към богомилите, катарите, а после и към българите като наследници на тази култура не е спирало никога!

Според същите тези неща, надеждата не е пресекнала, докато има хора жадни за Истинската Истина. Както си и ти.

А и какво прави един народ - велик народ? Според мен, не силата, която притежава, за да размаже останалите... А силата, която притежава за да благослови останалите. Траките са я имали!

тук има една невероятна реч на тракийски цар, пред гръцкия цар, която ако и да е част от апокриф, бих включила в учебниците по история на децата: http://eklekti.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0/


Люляче, благодаря ти за интересното четиво!
Не мога да кажа нищо за достоверността му, но със сигурност е ценно и възпитателно!

Поздрави!
цитирай
136. shtaparov - Не бива да забравяме обаче, че пр...
05.09.2012 16:11
Не бива да забравяме обаче,че преобладаващата част от народностните ни загуби се дължи на разпада на старите Български империи на отделни независими държави,
повечето пъти поради обективни причини. Така са се обособили страни като Русия,Влашко,Молдова,Полша,Великоморавия,Сърбия,Хърватска,Унгария и пр. Ето къде са повечето от народностните ни загуби,а всеки геноцид срещу нас е бил съвършено безплоден докато древно- Българските племена,обитаващи споменатите територии,са били част от нашата територия.
цитирай
137. krisdimaryana - Shtaparov Точно така!
29.09.2012 19:57
Shtaparov Точно така! Това е самата истина: "Не бива да забравяме обаче,че преобладаващата част от народностните ни загуби се дължи на разпада на старите Български империи на отделни независими държави,
повечето пъти поради обективни причини. Така са се обособили страни като Русия,Влашко,Молдова,Полша,Великоморавия,Сърбия,Хърватска,Унгария и пр. Ето къде са повечето от народностните ни загуби,а всеки геноцид срещу нас е бил съвършено безплоден докато древно- Българските племена,обитаващи споменатите територии,са били част от нашата територия."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13932551
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104059
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031