Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 19:02 - ЗАВРЪЩАНЕ В БЛОГА И НОВИНИ
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 24241 Коментари: 154 Гласове:
148

Последна промяна: 25.08.2011 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



                          ЗАВРЪЩАНЕ В БЛОГА И НОВИНИ

 

 

 

Хубаво е човек да си почине и поскита, да напълни очите си с невероятните красоти на България! Все още чувам сладката мелодия на чановете, нежната песен на птиците, ромонът на поточетата. Още не съм забравил приятната сянка на букове и дъбове, ободряващия аромат на боровете, свежата хлад на планинските реки...Срещите с нови хора и посещенията на непознати места като че ли обновяват душата и я зареждат с положителна енергия. Определено походите в планините ни са като манна небесна за един уморен човек. След четири седмици обикаляне из Родината и общуване с приятни хора, със спокойна съвест мога да кажа, че съм напълно възстановен и готов за идните предизвикателства.

 
image



Трябва да призная, че блога ми липсваше. Всеки пък когато слизах за малко в цивилизацията не бях в състояние да издържа на изкушението и макар за кратко хвърлях любопитен поглед. Напълно разбираемо е, толкова много, особени хора пишат тук и публикуват интересни неща. Не само докосването до природата възстановява, но и контакта с умни, интелигентни и добри българи...Установих, че въпреки отсъствието си, съм успял да се сдобия с още повече симпатизанти, но и с люти противници:). Е, трябва да има и такива, иначе, кой знае, може пък без тях да стане скучно:) ...

 

Когато си взех довиждане преди месец аз ви обещах новини. Сега използвам възможността да споделя с вас някои неща. Интереса ми към нашето минало започна отдавна, още през 80-те години. От тогава съм си изградил една мрежа от  познати, които ме снабдяват със специализирана литература, данни от важни архологически проучвания, народни предания, песни... Благодарение на тези мои приятели съм успял да намеря изключително интересни неща за миналото ни. Слава Богу броят на съмишлениците ми расте, а заедно с тях и потокът от данни спомагащи да се възстанови ненаписаната българска история.

 

Преди две седмици се сдобих се с книга на наш краевед, в която имаше ценни свидетелства. От нея разбрах за пореден път, че броят на тракийските могили в България е много по-голям отколкото е официално споменат. Жалкото обаче е, че голяма част от тези важни паметници на културата е унищожена. В периода 1944- 1960 са разорани и заличени около 60 % от съществуващите могили в подножието на Сърнена Средна Гора. В своята работа ( от 1983 година)  краеведът Стоян Каленски споменава за 111 ( сто и единадесет) могили в околностите на три малки селца (сведението е получено от друг пловдивски краевед, писал през 1939 година). Днес в описания регион са останали около 39 могили, някои от тях са сериозно повредени от иманяри, а част от римски път е превърната в дига. Сравнително добре запазена (до 1947 година ) римска станция и доста по-старо тракийско селище се намират под водите на язовир...

 

Научих и за други печални неща от разговори с възрастни хора. Разказаха ми за това как останките на тракийско светилище са били използвани за изграждане на мостове и къщи. В края на 40-те години, при изсичането на горите и превръщането им в ниви, работници се натъкват на древни надписи върху мраморни плочи. След намирането им ( 1947-1949 година) епиграфските паметници са били дадени на някакъв партиен секретар...и повече за тях няма сведения... Сега тези неща се знаят, но след десетина години когато очевидците на някои събития вече няма да са между живите ще е трудно да се докаже какво е имало в дадени земи и какво е било унищожено...

 

Хубавата новина е, че полицията следи по-строго за иманярски набези, а и това, че все повече хора се вълнуват от нашето минало и култура. Доста младежи записват предания, обичаи, документират диалектни думи, снимат стари паметници. Срещнах се с  няколко съмишленици и обменихме важни данни. Докато разговарях с тези хора времето летеше. Общуването  с будни хора е винаги приятно, а когато те са истински запалени от любов по Родината, сякаш човек се побратимява с тях въпреки, че ги познава само от няколко часа...Друга хубава новина е това, че успях да снимам тракийски светилища и останки от тракийски планински крепости. Ако недай Боже бъдат разрушени, поне ще има някакви доказателства за тяхното присъствие.

image

 Тракийско светилище в Стара Планина


image

Тракийска крепост, зидовете са с височина до 4 метра


Получих интересни изображения (снимки и скици) на древни надписи. Не ми остана време да намеря и проверя автентичността на всички тях, но се изненадах от голямото им количество. В момента не смея да спекулирам относно прочит и датировка. Важното е обаче това, че благодарение на будни и родолюбиви българи, постоянно на бял свят излизат все повече фрагменти от древната ни история. Съвсем скоро вече ще бъде невъзможно да се твърди, че траките са били безписмен народ. Всичко показва, че дедите ни са имали древна азбука и са оставили достатъчно паметници, но някой с нечувана злоба е направил всичко възможно да заличи всяко доказателство за високата култура на народа ни. Обърнете внимание, че са оцелели тракийски надписи само в затънтени места, из планините, в пещери, гробници...все далеч от погледа на човешкото око...

 
image

Фрагменти от керамика, или плочици с древни знаци/орнаменти? Намерени са преди около 50 години в близост до Асеновград, днес има само 3 снимки потвърждващи тяхното съществуване...


Успях да отделя достатъчно време за разговори с потомците на богомилите. Да, те не са нито изтребени от фанатиците, нито са изчезвали мистериозно. Наследници на павликяните, наречени още богомили са католиците живеещи в Секирово, Генерал Николаево и Парчевич. Говорът им е много интересен и почти неразбираем за хора от друга област защото благодарение на изолираността си са успели да запазят речта си в архаичен вид. За павликяните се твърди, че били от арменски, или сирийски произход, но до днес не съм успял да намеря нито една арменска, или сирийска дума в говора им, което показва, че тези хора винаги са били част от народа ни...Повечето жители на Секирово, Отец Николаево и Парчевич са едри и въпреки, че тъмнокосите сред тях са болшинство, броят на индивиди със сини, зелени и сиви очи е значителен. Още едно доказателство, че става дума за европейци, а не азиатци.

 

Идването на павликяните-богомили от Мала Азия не е гаранция на азиатски произход. За добре запознатите с нашата история нещата са ясни. В Ранното Средновековие, редица владетели на Източната Римска Империя депортират в Мала Азия ( в тракийската Витиния и др. места ) десетки хиляди траки, наречени славяни от старите автори. При завръщането си в България нашите сънародници са били наречени павликяни и богомили. Тези, които поради гонения заминават за Западна Европа са станали известни под имената бугри (българи), албигойци и катари. Техните идеи разтърсват до основи Западна Европа и повлияват неимоверно историята й.

 

За католиците -потомци на богомилите ще представя отделна работа, която ще изясни какво е породило страхът и неистовата омраза към българите през Средновековието. Ще станат ясни и още много други неща защото всичко е навързано. Разплетеш ли едно, появява се е друго, не по-малко интересно...но за съжаление неудобно за нечии доктрини и политически интереси...

 

В следващия постинг ще ви покажа как изглеждам, ще разкажа и с какво се занимавам. Предполагам, че на доста хора ще е интересно да видят как изглежда Спароток. Някои от вас вече са ме виждали на живо и то няколко пъти, други ще имат възможност за виртуално запознанство.

 

Благодаря на всички вас, които посещавахте блога ми и гласувахте за мен! Благодаря ви и за подкрепата, която оказахте на моя заместник! Надявам се представените в мое отсъствие материали да са били интересни. Дано да сте получили задоволителен отговор на въпросите си. Поднасям извиненията си на всички, които са се почувствали засегнати от реакциите на  Димитър. Знаех много добре кого оставям и какви може да са последствията, за това поемам отговорност за всяка дума. Още веднъж – моите извинения за обидените.

 

Нека продължим да общуваме като културни и почтени хора. Това е най-добрата гаранция за постигане на взаимно разбирателство, а то е нужно най-вече днес.

Пътуването из различните краища на България ме изпълни с оптимизъм и енергия. Уверих се за пореден път, че духа на българина е неунищожим. Може да бъде помрачен и принизен известно време, но когато в подходящ момент бъде докоснат от искрицата на просветлението, огъня в сърцето се разпалва с невероятна сила.

Горд съм със своя произход, радвам се, че съм българин, щастлив съм, че имам възможност да общувам с вас!

 

 

 



Тагове:   блог,   надписи,   приятели,


Гласувай:
150



1. sparotok - КУЛТУРЕН ТОН
25.08.2011 19:04
Умолявам дискутиращите да се придържат към културен тон и да не се отклоняват от темата. Критиката е добре дошла, но нека бъде конструктивна, т.е. да се посочат неспоменати факти, заглавия на научни работи, имената на авторите им.

Предварително благодаря!
цитирай
2. sparotok - кирилица
25.08.2011 19:04
За тези, които нямат кирилица http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Нека уважаваме писмеността си!
цитирай
3. merlin68 - Добре дошъл тогава:) Както я бе п...
25.08.2011 19:30
Добре дошъл тогава:) Както я бе подкарал в началото, за момент си помислих, че си станал поет:))) Явно чистия въздух ти се е отразил добре.
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Добре дошъл, Sparotok!
25.08.2011 19:31
Ти сякаш бе тук, защото лично аз те четях.. Винаги присъстваш! Снимките са божествени, да си жив и здрав! Благодаря за споделеното. Интересна е срещата ти с потомците на богомилите. Припомни ми разговорите с един висш францискански монах за българските богомили и огромното влияние, което оказват на католицизма... А другото е... безумно. Помня, преди години, човекът, който отговаряше за Деветашката пещера, каза, че физически му е невъзможно да опази 300-те археологически и исторически обекта в околностите на Ловеч, които му "се водят". Един човек отговаряше за 300 обекта!? Не знам, как е сега, но по отношението на един народ към историческите паметници, може да се съди за самия народ... Това е липса на национално достойнство у управляващите, а и у нас, че сме го допуснали и продължаваме да го допускаме. Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Добре завърнал се, Спароток!
25.08.2011 19:32
Много ви уважавам като човек и се радвам за това, че сте изкарали добре!
цитирай
6. sparotok - :)
25.08.2011 19:32
merlin68 написа:
Добре дошъл тогава:) Както я бе подкарал в началото, за момент си помислих, че си станал поет:))) Явно чистия въздух ти се е отразил добре.


Та може ли човек да види планините ни и да не го избие на поезия:)
За чистия въздух си прав, помага много.

Поздрави!
цитирай
7. cefulesteven - Някой ден дано имам щастието да у...
25.08.2011 19:34
Някой ден дано имам щастието да участвам в твоя експедиция. Самото търсене на история е също история, а точно тази история за мен е много, много интересна. Докато четох постинга ти, докато гледах снимките си представих много епизоди. Прииска ми се някой ден да опиша историята на твоя живот, разбира се, в художествен образ, за да е по-обощаващ.

Поздрави.
цитирай
8. анонимен - "Били сме и ще бъдем" е ...
25.08.2011 19:35
"Били сме и ще бъдем" е девизът на Раковски. Дори и католическата отрова не успя да ни затрие, а сега иде възраждането на павликяните. Поздрави от един павликянин по вяра и бесо-гет по род! ГБ
цитирай
9. karambol5 - :)Добре дошъл - свеж и отпочинал ;)
25.08.2011 19:36
:)Добре дошъл - свеж и отпочинал ;)
цитирай
10. sparotok - богомили
25.08.2011 19:37
malchaniaotnadejda7 написа:
Ти сякаш бе тук, защото лично аз си те четях..
Снимките са божествени, да си жив и здрав! Благодаря за споделеното. Интересна е срещата ти с потомците на богомилите. Припомни ми разговорите с един францискански свещеник за българските богомили и влиянието им на католицизма... Поздрави!


Потомците на богомилите са прекрасни хора! Работливи, сърдечни, добродушни, беше истинско удоволствие да бъда сред тях, макар от време на време да имах нужда от превод на дадени думи...

Радвам се, че отсътвието ми не се е почувствало, за това и подготвих няколко постинга. Не бяха в преставени в точния ред, но виждам, че е имало интерес.

Поздрави!

Поздрави!
цитирай
11. stela50 - Добре дошъл , Спароток ...Срещата с планината
25.08.2011 19:37
зарежда с положителна енергия , пълни душата с красота
и свежест ,с невероятен аромат и вълнуващи преживявания .
Макар и за кратко и аз се докоснах до това вълшебство .
Желая ти добро настроение и щастливи дни и в блога ,
очаквам интересни новини , нови научни факти за ненаписаната ни история...
Има с какво да се гордеем ,че сме българи .
Поздрави !
цитирай
12. sparotok - !
25.08.2011 19:38
angpiskova написа:
Много ви уважавам като човек и се радвам за това, че сте изкарали добре!


Уважението е взаимно! Възхищавам се на хората, които намират смелост да кажат истината във времената, в които живеем!

Поздрави!
цитирай
13. sparotok - планина
25.08.2011 19:42
stela50 написа:
зарежда с положителна енергия , пълни душата с красота
и свежест ,с невероятен аромат и вълнуващи преживявания .
Макар и за кратко и аз се докоснах до това вълшебство .
Желая ти добро настроение и щастливи дни и в блога ,
очаквам интересни новини , нови научни факти за ненаписаната ни история...
Има с какво да се гордеем ,че сме българи .
Поздрави !


Благодаря ти! За мен планината винаги е била магия, там времето тече различно, човек се завръща при себе си и намира покой.

Скоро ще има интересни постинги, обещавам!

Поздрави!
цитирай
14. sparotok - !
25.08.2011 19:43
karambol5 написа:
:)Добре дошъл - свеж и отпочинал ;)


Добре заварил!:)
цитирай
15. sparotok - възраждане
25.08.2011 19:45
анонимен написа:
"Били сме и ще бъдем" е девизът на Раковски. Дори и католическата отрова не успя да ни затрие, а сега иде възраждането на павликяните. Поздрави от един павликянин по вяра и бесо-гет по род! ГБ


Аз също вярвам във възраждането на българите и България, ние сме хора на доброто и любовта, а те винаги побеждават.

Поздрави!
цитирай
16. sparotok - Асеновград
25.08.2011 19:47
cefulesteven написа:
Някой ден дано имам щастието да участвам в твоя експедиция. Самото търсене на история е също история, а точно тази история за мен е много, много интересна. Докато четох постинга ти, докато гледах снимките си представих много епизоди. Прииска ми се някой ден да опиша историята на твоя живот, разбира се, в художествен образ, за да е по-обощаващ.

Поздрави.


Стига да имаш време и желание да скиташ по Родопите, винаги си добре дошъл в нашата компания! Интересни хора сме, при нас винаги е весело!

Поздрави!
цитирай
17. dolsineq - Добре дошъл, Павел! :) Малко п...
25.08.2011 19:49
Добре дошъл, Павел! :)
Малко почивка и отново в браздата. Този извит строеж във вид на дъга местен ли е, защото и при нас е разспространен и по същият начин се прави.
цитирай
18. valsodar - Въз основа на какви данни се е сти...
25.08.2011 20:03
Въз основа на какви данни се е стигнало до извода, че стената и свода са тракийски?
Че са стари - стари са, но защо пък точно тракийски, а не да речем византийски, римски, келтски или просто български градеж? И аз да тръгна, де що камъняк да срещна все тракийски мога да река че е, но до колко това би съответствало на истината без подкрепящи твърдението ми артефакти наблизо?
цитирай
19. mitkaloto - Добре дошъл златаротърсачо. Да ...
25.08.2011 20:08
Добре дошъл златаротърсачо.Да видим колко тона пясък си изхвърлил и златото което си намерил...
цитирай
20. bgwest - :))))))))))) П. П. А, иначе ...
25.08.2011 20:12
:)))))))))))


П.П. А,иначе Митака е Железен/малко по-твърд тон е добре,според мен/.
Долсито обра всичката злост,заваллийката.
А пък Гетския......Ако имаше още 2-3 като него..../още/
цитирай
21. ckarlet - Радвам се на завръщането ти, Spa...
25.08.2011 20:25
Радвам се на завръщането ти, Sparotok!
Направил си уникални снимки и се усеща положителния заряд в теб!
Мога да кажа, че имаше достоен заместник, но си ни липсваше!
Поздрави!
цитирай
22. sparotok - тон
25.08.2011 20:27
bgwest написа:
:)))))))))))


П.П. А,иначе Митака е Железен/малко по-твърд тон е добре,според мен/.
Долсито обра всичката злост,заваллийката.
А пък Гетския......Ако имаше още 2-3 като него..../още/


Всеки си има свой подход, който пасва на характера му. За Снежа ( Долсинея) ми стана съвестно, тя не заслужаваше подобно отношение от страна на неколцина неуравонвесени индивиди, но какво да се прави, не всеки българин може да се държи по български.


цитирай
23. plushok - Добре се завърнал скитнико-търсач! :)
25.08.2011 20:27
Радвам се на невероятното ти приключение из Родопите. Това е красива планина, пълна с находки, легенди, красиви гледки и специален, лек дъх на миналото.
Като археолог съм я обикаляла и също съм била запленена от нейните красоти и тайнственост.
Поздрав!
цитирай
24. sparotok - Родопи
25.08.2011 20:29
plushok написа:
Радвам се на невероятното ти приключение из Родопите. Това е красива планина, пълна с находки, легенди, красиви гледки и специален, лек дъх на миналото.
Като археолог съм я обикаляла и също съм била запленена от нейните красоти и тайнственост.
Поздрав!


Благодаря ти! Родопите крият много тайни, май даже, най-голямата тайна в историята ни...но всяко нещо с времето си.

Поздрави!
цитирай
25. sparotok - завръщане
25.08.2011 20:31
ckarlet написа:
Радвам се на завръщането ти, Sparotok!
Направил си уникални снимки и се усеща положителния заряд в теб!
Мога да кажа, че имаше достоен заместник, но си ни липсваше!
Поздрави!


Благодаря ти Скарлетче! Наистина добре се заредих, а сега се радвам отново на компанията на приятни хора в блога.

Поздрави!
цитирай
26. dolsineq - :))))))))))) П. П. А, иначе ...
25.08.2011 20:32
sparotok написа:
bgwest написа:
:)))))))))))


П.П. А,иначе Митака е Железен/малко по-твърд тон е добре,според мен/.
Долсито обра всичката злост,заваллийката.
А пък Гетския......Ако имаше още 2-3 като него..../още/


Всеки си има свой подход, който пасва на характера му. За Снежа ( Долсинея) ми стана съвестно, тя не заслужаваше подобно отношение от страна на неколцина неуравонвесени индивиди, но какво да се прави, не всеки българин може да се държи по български.



..............................................
Аз съм от морето и имам няколко кожи....;)
цитирай
27. sparotok - злато
25.08.2011 20:33
mitkaloto написа:
Добре дошъл златаротърсачо.Да видим колко тона пясък си изхвърлил и златото което си намерил...


Истинската ценност е информацията, а не златото. Него не го обичам, то носи нещастие. Трябва да призная обаче, че намерих хора със сърца от злато!:)
цитирай
28. sparotok - датировка
25.08.2011 20:40
valsodar написа:
Въз основа на какви данни се е стигнало до извода, че стената и свода са тракийски?
Че са стари - стари са, но защо пък точно тракийски, а не да речем византийски, римски, келтски или просто български градеж? И аз да тръгна, де що камъняк да срещна все тракийски мога да река че е, но до колко това би съответствало на истината без подкрепящи твърдението ми артефакти наблизо?


Валсодаре, датировка се прави въз основа на различни особености:

- локация, голяма част от тракийските светилища са до извори;

- тип на градежа, тук се обръща внимание дали е сух градеж, ако има хоросан какъв е цветът му, използвани ли са дялани камъни, или тухл;

-обръща се внимание и на ориентацията на постройката, на разположението и формата на нишите в нея;

- важни данни дават и останките от керамика, но те са само допълнително сведение тъй като няма гаранция, че са от същия период както и постройката ;

С най-голямата сигуност обаче разполагаш, ако до тебе имаш специалист, аз имах това щастие:)
цитирай
29. sparotok - :)
25.08.2011 20:43
dolsineq написа:
sparotok написа:
bgwest написа:
:)))))))))))


П.П. А,иначе Митака е Железен/малко по-твърд тон е добре,според мен/.
Долсито обра всичката злост,заваллийката.
А пък Гетския......Ако имаше още 2-3 като него..../още/


Всеки си има свой подход, който пасва на характера му. За Снежа ( Долсинея) ми стана съвестно, тя не заслужаваше подобно отношение от страна на неколцина неуравонвесени индивиди, но какво да се прави, не всеки българин може да се държи по български.



..............................................
Аз съм от морето и имам няколко кожи....;)


Снеже, нямам съмнения относно качествата ти, но една дама трябва да бъде третирана като дама, а аз сам се уверих в непочтеното поведение на група хорица спрямо тебе...Бог да им прости!
цитирай
30. ferdi - Добре дошъл ! :)
25.08.2011 20:48
Радвам се, че отново си сред нас така презареден и то с още нова и много интересна информация :)
цитирай
31. dolsineq - :))))))))))) П. П. А, иначе ...
25.08.2011 20:54
sparotok написа:
dolsineq написа:
sparotok написа:
bgwest написа:
:)))))))))))


П.П. А,иначе Митака е Железен/малко по-твърд тон е добре,според мен/.
Долсито обра всичката злост,заваллийката.
А пък Гетския......Ако имаше още 2-3 като него..../още/


Всеки си има свой подход, който пасва на характера му. За Снежа ( Долсинея) ми стана съвестно, тя не заслужаваше подобно отношение от страна на неколцина неуравонвесени индивиди, но какво да се прави, не всеки българин може да се държи по български.



..............................................
Аз съм от морето и имам няколко кожи....;)


Снеже, нямам съмнения относно качествата ти, но една дама трябва да бъде третирана като дама, а аз сам се уверих в непочтеното поведение на група хорица спрямо тебе...Бог да им прости!

....................................................
Всъщност чрез мен те показаха какво е отношението им към теб, Павел. Ами явно много те "обичат"...:)
Господ забавя, но не забрава!..., а ние пак по старому...:)
цитирай
32. sparotok - градеж
25.08.2011 20:56
dolsineq написа:
Добре дошъл, Павел! :)
Малко почивка и отново в браздата. Този извит строеж във вид на дъга местен ли е, защото и при нас е разспространен и по същият начин се прави.


Благодаря ти Снеже! Този тип градеж е използван на много места в Антична Тракия. Разбира се има разновидности...
цитирай
33. demonwind - Добре дошъл!
25.08.2011 21:09
Липсваше ти блога? По-скоро хората, които са стойностни и пишат в него. На мен хич не ми липсва нета, когато съм си в България, сядам само вечер на бира и цигарка, през деня влизам много рядко. Но ето че иде зима и много, много работа, като ще има повечко време и за блога...

Пак добре дошъл и успех!
цитирай
34. virtu - Здравей , Спароток ,
25.08.2011 21:19
добре дошъл .
Хубави снимки !
Ето какво има в блога ми ! Дано ти хареса ! :))
http://virtu.blog.bg/video/2011/08/25/koi-dade-impuls-za-renesansa-v-evropa.808077
http://virtu.blog.bg/history/2011/08/22/langedok.806289
http://virtu.blog.bg/hobi/2011/08/19/iordan-ivanov.804573
цитирай
35. mt46 - Добре си дошъл, Павел!
25.08.2011 21:25
Свеж, зареден с вълшебната сила на Планината...
Да, заместникът ти бе достоен, доста емоционален, нетърпим към ударите под кръста...
Не разбирам защо някои хора не могат да дискутират културно, без обиди...
До нови срещи!... :)
цитирай
36. kasnaprolet9999 - Добре дошъл и от мен. Радвам се, че си ...
25.08.2011 21:38
Добре дошъл и от мен. Радвам се, че си се поразходил иси обменил опит и инфо с много хора, намерил си още доказателства за нашия произход. След два дена аз заминавам и за съжаление няма да мога да видя твоите постинги, но като се върна ще си наваксам :)))) Поздрави!!
цитирай
37. анонимен - и аз те поздравявам Павеле!
25.08.2011 21:40
Няма и да крия кой съм-edinman...Тук влизам само заради няколко близки по душа и интереси /но и по възпитание/ хора!Не зная какво щях да правя,ако ги нямах минутите и часовете прекарани с вас,защото глупаво се живее в България днес....трудно се диша сред хора създадени не от исторически гени и древни герои,а от целулозени и оцветени в сиво хартиени чучела!
Стискам ти ръката за добре дошъл и не ми пука че "адвокатката" на разчекнатите от тщеславие глупаци ще ревне отново срещу онова,което вече няма как да се скрие!
Поздрав и за днешният пост на Галина във ФБ:
""На госпожа Фандъкова й е пределно ясно, че на тази държава изобщо не й пука за историята и за историческите факти и артефакти и затуй така коленопреклонно благодари на Дебеловеждия, че … си е свършил малка част от работата.
Знае госпожата, че в тази държава, изобилна на исторически и археологически доказателства за историята на българите, не се дава и пукнат лев за разкопки, за проучвания и най-вече – ЗА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, която да задължи БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ?! И да се пренапише Историята на България и на българите… И затова благодари госпожата. В България за такива неща наистина трябва да се благодари. Щото са изключения.
Разкопките, платени от официозните иманяри, не ги броим… ""
цитирай
38. nikikm - Здравей
25.08.2011 21:45
и добре дошъл!
цитирай
39. sparotok - радвам се, че се обади:)
25.08.2011 21:46
анонимен написа:
Няма и да крия кой съм-edinman...Тук влизам само заради няколко близки по душа и интереси /но и по възпитание/ хора!Не зная какво щях да правя,ако ги нямах минутите и часовете прекарани с вас,защото глупаво се живее в България днес....трудно се диша сред хора създадени не от исторически гени и древни герои,а от целулозени и оцветени в сиво хартиени чучела!
Стискам ти ръката за добре дошъл и не ми пука че "адвокатката" на разчекнатите от тщеславие глупаци ще ревне отново срещу онова,което вече няма как да се скрие!
Поздрав и за днешният пост на Галина във ФБ:
""На госпожа Фандъкова й е пределно ясно, че на тази държава изобщо не й пука за историята и за историческите факти и артефакти и затуй така коленопреклонно благодари на Дебеловеждия, че … си е свършил малка част от работата.
Знае госпожата, че в тази държава, изобилна на исторически и археологически доказателства за историята на българите, не се дава и пукнат лев за разкопки, за проучвания и най-вече – ЗА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, която да задължи БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ?! И да се пренапише Историята на България и на българите… И затова благодари госпожата. В България за такива неща наистина трябва да се благодари. Щото са изключения.
Разкопките, платени от официозните иманяри, не ги броим… ""


Радвам се, че се обади:)
Имаш и от мене здраво балканско ръкостискане!
И аз не понясям бездушните подобия на човеци, развижени единствено от алчност, но пък има и други, съвсем различни хора, аз май съм благословен, че познавам много от тях.

Поздрави!
цитирай
40. sparotok - !
25.08.2011 21:48
kasnaprolet9999 написа:
Добре дошъл и от мен. Радвам се, че си се поразходил иси обменил опит и инфо с много хора, намерил си още доказателства за нашия произход. След два дена аз заминавам и за съжаление няма да мога да видя твоите постинги, но като се върна ще си наваксам :)))) Поздрави!!


Благодаря ти Невена! Почини си първо, всеки има нужда от отдих, за четенето на постингите все ще остане време по-късно.

Поздрави!
цитирай
41. sparotok - !
25.08.2011 22:02
nikikm написа:
и добре дошъл!


Добре заварил!:)
цитирай
42. equilibrium - Добре дошъл!
25.08.2011 22:04
Радвам се, че си се завърнал жив и здрав и зареден със свежи сили!
Поздрави и успехи!

цитирай
43. bgwest - Благодаря ти! Родопите крият много ...
25.08.2011 22:41
Благодаря ти! Родопите крият много тайни, май даже, най-голямата тайна в историята ни...но всяко нещо с времето си.


И по радиото споменаха вчера,а днес в пресата прочетох,че май,май,Голям Перелик,ще се окаже най-голямото тракийско светилище,откривано до сега....:)))
.....цитирам"Неочаквано за всички"....
цитирай
44. radulo - Добре дошъл!
25.08.2011 22:47
Добре дошъл ! Радвам се ,че пак си сред нас!
По пет на нож! :))))
цитирай
45. sparotok - !
25.08.2011 22:49
radulo написа:
Добре дошъл ! Радвам се ,че пак си сред нас!
По пет на нож! :))))


Добре заварил!...И знай, че перото е по-силно от меча:)
цитирай
46. анонимен - Добра среща! :)
25.08.2011 22:49
Здравей, Павеле! За пръв път пиша в твоя блог, макар че съм влизал десетина пъти, проследявайки някой линк, публикуван от моите приятели. Аз не съм автохтонист, но се надявам това да не е проблем, тъй като винаги съм поддържал автохтонистите, воден от убеждението, че истината не е притежание никому, и по-добре да се търси в повече посоки, а не предварително да се отхвърлят с лека ръка възможности, които може и да се окажат точните. Всъщност, между яростно противоборстващите си теории за произхода на нашия народ, моето положение е някак... разкрачено, така да се каже, тъй като аз съм застъпник на теорията за кимерийския произход на предците ни, която се явява единственото "свързващо звено" между траки и иранци (по-точно скито-сармати), пък, ако щеш, донакъде и на известни алтайски (макар и минимални) "примеси". Великият Раковски навремето откри тая "историческа нишка", и пак той пръв свърза нашия народ с древната история на Балканския полуостров, макар и не точно чрез траките. Знам ти доводите (разбираемо е, че аз си имам моите), и не съм дошъл тук да споря с теб, а най-сърдечно да те поздравя за положения труд, и да ти пожелая успех в бъдещите търсения! Бих се радвал да бъдем facebook-приятели, ако имаш акаунт в мрежата. Тодор Христов, Деси Бу и Галя Сарадива знаят кой съм.
Всичко най-добро: Togarm (Тодор П.)
цитирай
47. sparotok - !
25.08.2011 22:56
анонимен написа:
Здравей, Павеле! За пръв път пиша в твоя блог, макар че съм влизал десетина пъти, проследявайки някой линк, публикуван от моите приятели. Аз не съм автохтонист, но се надявам това да не е проблем, тъй като винаги съм поддържал автохтонистите, воден от убеждението, че истината не е притежание никому, и по-добре да се търси в повече посоки, а не предварително да се отхвърлят с лека ръка възможности, които може и да се окажат точните. Всъщност, между яростно противоборстващите си теории за произхода на нашия народ, моето положение е някак... разкрачено, така да се каже, тъй като аз съм застъпник на теорията за кимерийския произход на предците ни, която се явява единственото "свързващо звено" между траки и иранци (по-точно скито-сармати), пък, ако щеш, донакъде и на известни алтайски (макар и минимални) "примеси". Великият Раковски навремето откри тая "историческа нишка", и пак той пръв свърза нашия народ с древната история на Балканския полуостров, макар и не точно чрез траките. Знам ти доводите (разбираемо е, че аз си имам моите), и не съм дошъл тук да споря с теб, а най-сърдечно да те поздравя за положения труд, и да ти пожелая успех в бъдещите търсения! Бих се радвал да бъдем facebook-приятели, ако имаш акаунт в мрежата. Тодор Христов, Деси Бу и Галя Сарадива знаят кой съм.
Всичко най-добро: Togarm (Тодор П.)



Тодоре, щом Еквилибрум и Сарадива са ти приятели значи си хубав човек!:)
За мене кимерийците не са нищо друго освен северни траки, материалната им култура го доказва, а и името. Кимерии идва от трако-пеласгийското кимернао-кибернао - управлявам, господар съм ( но с първично значение - светъл, сияен).

Регистрирай се в блога и ще ти пратя много ценна информация за кимерийците, сам ще се увериш, че много от приетото за тях трябва да се преразгледа.

Проучи сам произхода на иранците, къде е опитомен коня, къде е най-старата свастика, най-старото арийско погребение и т.н.

Поздрави!
цитирай
48. анонимен - ТЕМИСТОКЛИС ГЕОРГИАДЕС КАСТРО
25.08.2011 22:57
ЗДРАВЕИ ПАВЛОС...КАКТО 2 ГОДИНИ ГО КАЗВАМ И ВИНАГИ ЩЕ ГО КАЗВАМ....
ВСИЧКО В ВУЛГАРИЯ Е ГРЪЦКО...ЕЛЛИНСКОТО И ВИЗАНТИИСКОТО ЖИВЕЯТ В ВУЛГАРИА...
ВИЗИ-ГОТИТЕ ИЛИ БЕСО-ГЕТИТЕ СА ЕЛЛИНИ-ВИЗАНТИНИ!!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ,ПАВКА,,,НЕ МИСЛИШ ЛИ И ТИ ТОВА????????

НИЕ СМЕ БРАТЯ ГЪРЦИ.....РАЗДЕЛЕНИ ОТ СЛАВЯНСКОТО И ТУРКО-ЦИГАНСКОТО...А ВИЕ СТЕ БРАТЯ ГЪРЦИ И НИЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПОМОГНЕМЕ!!!
цитирай
49. sparotok - неочаквано
25.08.2011 22:58
bgwest написа:
Благодаря ти! Родопите крият много тайни, май даже, най-голямата тайна в историята ни...но всяко нещо с времето си.


И по радиото споменаха вчера,а днес в пресата прочетох,че май,май,Голям Перелик,ще се окаже най-голямото тракийско светилище,откривано до сега....:)))
.....цитирам"Неочаквано за всички"....


За още много обекти ще казват, че неочаквано за всички се оказват най-големите тракийски светилища, повярвай ми:)
цитирай
50. radulo - Добре дошъл ! Радвам се, че пак си ...
25.08.2011 22:59
sparotok написа:
radulo написа:
Добре дошъл ! Радвам се ,че пак си сред нас!
По пет на нож! :))))


Добре заварил!...И знай, че перото е по-силно от меча:)

Разбира се ,че е така, просто го казах за настроение! Надяваме се вече и на книга :)))
цитирай
51. sparotok - !
25.08.2011 22:59
equilibrium написа:
Радвам се, че си се завърнал жив и здрав и зареден със свежи сили!
Поздрави и успехи!




Благодаря ти приятелю!:)
Поздрави на хубавите хора от Черноморието!:)
цитирай
52. sparotok - А НА ВАС КОЙ ЩЕ ПОМОГНЕ?
25.08.2011 23:02
анонимен написа:
ЗДРАВЕИ ПАВЛОС...КАКТО 2 ГОДИНИ ГО КАЗВАМ И ВИНАГИ ЩЕ ГО КАЗВАМ....
ВСИЧКО В ВУЛГАРИЯ Е ГРЪЦКО...ЕЛЛИНСКОТО И ВИЗАНТИИСКОТО ЖИВЕЯТ В ВУЛГАРИА...
ВИЗИ-ГОТИТЕ ИЛИ БЕСО-ГЕТИТЕ СА ЕЛЛИНИ-ВИЗАНТИНИ!!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ,ПАВКА,,,НЕ МИСЛИШ ЛИ И ТИ ТОВА????????

НИЕ СМЕ БРАТЯ ГЪРЦИ.....РАЗДЕЛЕНИ ОТ СЛАВЯНСКОТО И ТУРКО-ЦИГАНСКОТО...А ВИЕ СТЕ БРАТЯ ГЪРЦИ И НИЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПОМОГНЕМЕ!!!


МНОГО МИЛО, ЧЕ ИСКАТЕ ДА НИ ПОМОГНЕТЕ, НО КАТО ГЛЕДАМ СТЕ Я ДОКАРАЛИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА. НАЛАГА СЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ДАВАМЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА ЕВРОФОНДА, КОЙТО ВИ СПАСЯВА.

ЩЕ ИМА ЛИ ТОЗИ ПЪТ БЛАГОДАРНОСТ ОТ ВАША СТРАНА?
цитирай
53. togarm - Готово :)
25.08.2011 23:03
Рег-нах се.
Чувствам се някакси уютно тук - сред интелигентни хора, ако и да не сме точно единомишленици. Павеле, знам какво ще ми изпратиш, братле. Имам го отдавна. Нещата, за съжаление, не са толкова лесно-преодолими.
Както и да е. Честито завръщане на теб, и добре заварили на всички останали! :)
цитирай
54. urilozev - Здравей и от мен
25.08.2011 23:05
Като написа чанове и се замислих за Родопите.Такава планина, широка и....., не съм виждал другаде.Може и да си въобразявам.Чакам с нетърпение новите постинти, а и е време .Спорни дни ти желая.
цитирай
55. magnoliya - Очаквано завръщане!
25.08.2011 23:08
Добре дошъл!
Винаги ми е било приятно тук с интересните постинги и различните гледни точки на коментиращите, нали в спора се ражда истината!
цитирай
56. ivoso - Тракийска
25.08.2011 23:18
крепост запазена на 4 метра без спойка от хоросан за 2000 години звучи малко невероятно. Обиколил съм доста крепости и най големият враг на зидовете са не иманярите, а дърветата, принципно публикувам хубавите снимки, но имам и доста не толкова приятни за гледане.
Поздрави и от мен.
цитирай
57. sparotok - прав си
25.08.2011 23:30
ivoso написа:
крепост запазена на 4 метра без спойка от хоросан за 2000 години звучи малко невероятно. Обиколил съм доста крепости и най големият враг на зидовете са не иманярите, а дърветата, принципно публикувам хубавите снимки, но имам и доста не толкова приятни за гледане.
Поздрави и от мен.


Прав си, дърветата ломят всичко, снимката е от най-запазената част, останалото изглежда другояче, съвсем различно...А и не се ли вземат мерки и запазеното ще се порути.

Поздрави!
цитирай
58. sparotok - благодаря ти!
25.08.2011 23:31
magnoliya написа:
Добре дошъл!
Винаги ми е било приятно тук с интересните постинги и различните гледни точки на коментиращите, нали в спора се ражда истината!


Благодаря ти! За спора имаш право, в него се ражда истината!
цитирай
59. sparotok - здравей
25.08.2011 23:33
urilozev написа:
Като написа чанове и се замислих за Родопите.Такава планина, широка и....., не съм виждал другаде.Може и да си въобразявам.Чакам с нетърпение новите постинти, а и е време .Спорни дни ти желая.


Благодаря ти Юри! Обичам както Родопите, така и Стара Планина, и Средна Гора!
Поздрави!
цитирай
60. sparotok - данни
25.08.2011 23:37
togarm написа:
Рег-нах се.
Чувствам се някакси уютно тук - сред интелигентни хора, ако и да не сме точно единомишленици. Павеле, знам какво ще ми изпратиш, братле. Имам го отдавна. Нещата, за съжаление, не са толкова лесно-преодолими.
Както и да е. Честито завръщане на теб, и добре заварили на всички останали! :)


Не зная какво имаш, но за всеки случай ти пращам моите данни, а и скоро възнамерявам да пиша за кимерийците. Надявам се да се заформи интересна и най-вече културна дискусия.

Поздрави!
цитирай
61. tota - Поздрави, Павел!!
25.08.2011 23:38
Радвам се да те видя отново тук!! Да продължим да отстояваме българското!!
цитирай
62. sparotok - !
25.08.2011 23:41
tota написа:
Радвам се да те видя отново тук!! Да продължим да отстояваме българското!!


Аз също се радвам, че се върнах в блога Ати! Българското ще си го пазиме!!!
цитирай
63. get - - Добре дошъл !
25.08.2011 23:47
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист
цитирай
64. анонимен - Охо, здрасти!
25.08.2011 23:52
Аз направих прочит /достоверен, естествено/ на Илиадата и Одисеята. Ами, съвсем истински се оказаха и ще взема да се пренарека Омир. Отдава ми се.
цитирай
65. balkanec - Хубава реклама ти направиха
25.08.2011 23:56
из блогоговете, докато те нямаше :) Бясна, така да се каже. Очакваме с интерес следващите постове тук.
цитирай
66. анонимен - ?
26.08.2011 00:01
Днес слушах, май беше по новините на БНТ, че са открили къде е станало най-ранното опитомяване на коня, а именно на Арабския полуостров преди 9000 години! Съвсем ново откритие било...
цитирай
67. sparotok - коне
26.08.2011 00:06
анонимен написа:
Днес слушах, май беше по новините на БНТ, че са открили къде е станало най-ранното опитомяване на коня, а именно на Арабския полуостров преди 9000 години! Съвсем ново откритие било...


Ако коня бе опитомен на Арабския полуостров то хети, митани, микенци, индо и ирано-арийци щяха да имат арабска дума за кон, но това не е така...

Намерена статуя на кон не доказва, че той е опитомен, в Европа има рисунки на коне от Палеолита, има и статуетки от 22 000 пр. Христа...

Къде са тръгнали арабите...:)
цитирай
68. sparotok - !
26.08.2011 00:07
balkanec написа:
из блогоговете, докато те нямаше :) Бясна, така да се каже. Очакваме с интерес следващите постове тук.


Разбрах аз, че е било интересно докато ме нямаше!:)

Поздрави!
цитирай
69. sparotok - :)
26.08.2011 00:09
katana написа:
Аз направих прочит /достоверен, естествено/ на Илиадата и Одисеята. Ами, съвсем истински се оказаха и ще взема да се пренарека Омир. Отдава ми се.


Не се и съмнявам, моята подкрепа за новото име я имаш:)
цитирай
70. sparotok - смисъл
26.08.2011 00:12
get написа:
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист


Гет, който е чел достатъчно разбира смисъла прекрасно!

Поздрави!

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!

Има един чист народ с много имена... :)
цитирай
71. megg - Хубаво е да попътуваш.
26.08.2011 00:23
Но е хубаво и да се завърнеш - с нови познания, сили и жажда! Добре дошъл, Спароток! Срещите с красотата на България винаги зареждат, понякога човек научава и горчиви истини за прахосано минало ... Важното е да продължи напред.
Поздрави!
цитирай
72. bgwest - "Върви, народе възродени, ...
26.08.2011 00:43
get написа:
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист

НАЗДРАВЕ.Където е текло-пак ще тече.Дамара си е дамар.Извора си е извор.
цитирай
73. kometapg - Добре дошъл и от мен! Очаквам с не...
26.08.2011 00:53
Добре дошъл и от мен! Очаквам с нетърпение всички нови неща, които ще ни поднесеш и доколкото разбирам те не са никак малко! :)
цитирай
74. kobata - Пропуснахме да се видим тази год...
26.08.2011 01:16
Пропуснахме да се видим тази година... Живот и здраве, през следващата да стане... Поздрави!
цитирай
75. bgwest - В едно със другите "Славян...
26.08.2011 01:21
В едно със другите "Славяни"
Кръстосай ДУХ със огнен меч..........

цитирай
76. inel379 - Усещам дъх на поезия!:)
26.08.2011 02:11
Пътешествието ти е било толкова разнообразно откъм преживявания!
Влиянието на природата се усеща и от снимките!
Вкус на хармония - истинска магия!
Дишаш дълбоко, освободено и щастливо!
А светлината в теб прелива ли прелива!
Добре дошъл, търсачо на истина!
Сърдечен поздрав и от мен!:)
цитирай
77. bizcocho - Privet! :) Samo dva pyti i to nabyrzo ...
26.08.2011 03:12
Privet! :) Samo dva pyti i to nabyrzo sym poglejdala v bloga za toz mesec, no makar da ne ulu4vah posting ot tvoite strani4ki, zabelqzah sprqganeto na imeto ti :) To edni konspiracii se razkrivaha, edno 4udo...:) Samo s CRU ne te zamesiha, no pyk moje da sym propusnala :)))))))))) Ne go s4itam za zaguba podoben vyzmojen propusk! :)
S intusiazym razkazva6 za vakanciqta si. :) Podemai, Sladkodumeco! :)
Izvinqvai za maimunicata!!!:( Znae6, 4e hi4 ne q obi4am! :(((
цитирай
78. stoves - Добре дошъл !
26.08.2011 07:26
Радвам се за благополучното ти завръщане и чакам новите ти и все така интересни постинги ! Привет и успех !!
цитирай
79. vidrica - Поста ме накара да се замисля не може ...
26.08.2011 08:59
Поста ме накара да се замисля не може ли да се направи една електронна бблиотека от краеведческа литература. Има толкова местни автори издали интересни книжки на ползу роду.
цитирай
80. hristo27 - На чудесни места си поскитал. Пз...
26.08.2011 09:02
На чудесни места си поскитал.
Пздрави!
цитирай
81. radulo - Нарекоха ме "тракедонист"...
26.08.2011 09:33
Приятели, във Фейса постоянно подържам нашата теза и онзи ден ме нарекоха "тракедонист"....Сравниха ме с македонистите. Не бях чувал подобно нещо, но вече е факт за мене... Та да знаете ако не сте го чували ,че така ни наричат вече.
цитирай
82. estolodu - Много интересни сведения си съб...
26.08.2011 09:43
Много интересни сведения си събрал. На фрагментите от керамика ясно се различават линеарни знаци.
цитирай
83. анонимен - Сърдечни поздрави! Бих Ви помолил ...
26.08.2011 11:00
Сърдечни поздрави! Бих Ви помолил за в бъдеще за малко дискусия върху делото на братятя Кирил и Методий / ако е възможно /.
цитирай
84. get - - От Провидението и Бог е дадена ДЛЪЖНСТТА на бог"арина да носите Словото ... !!
26.08.2011 12:12
bgwest написа:
get написа:
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от ДЛЪЖНОСТ неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист

НАЗДРАВЕ.Където е текло-пак ще тече.Дамара си е дамар.Извора си е извор.


Защото ! -
"В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото."
... който не следва Словото - Истина(та) , той престава да служи на Бог и да е Българин ... Това е едно от понятията и истини, относно етнозванието на нас Боугарите !!

- Знам, че за много от вас, това ще прозвучи най-малкото смайващо !!
- Но ако проверите през история, религия, философия и т.н. ще видите че ... сте прави !!:)

- Пак казвам - не го пише някой мръднал на религиозна тема, идеалист-патриот, религиозен сектант и поради това фундаменталист !!

- Допълвам за да разберете, за що иде реч и до колко bgwest е прав !! с неговото казано по друг начин "Където е текло-пак ще тече.Дамара си е дамар.Извора си е извор."
"В Него(словото/ИЗВОРА-б.моя) имаше живот, и животът беше светлината на човеците.
И СВЕТЛИНАТА В МРАКА СВЕТИ, и мракът я не обзе." - Забележка: Цитатите са от евангелие на Йоан !! - Това на катарите/б(о)угри !!

от Гет ктист
П.П. За тази ДЛЪЖНОСТ за българина, бугра, катара=алба(които се превеждат чист, като ктист !) се говори от Ст. Михайловски в химна Кирил и Методий ! - Да носи Истината-Слово(то) на Бог, който е Слово !
цитирай
85. vostroto - Поздрави и от мен Спароток, добре ...
26.08.2011 12:19
Поздрави и от мен Спароток, добре дошъл!
цитирай
86. styv - Добре дошъл и от мен :)))
26.08.2011 12:34
Радвам се,че се върна.Тия стени с дърветата сух градеж ли са? Приличат на едни градежи в наскоро разкопани градове в амазонската джунгла,колкото и невероятно да звучи.
цитирай
87. monaliza121 - Привет от морето!
26.08.2011 12:34
Добре дошъл, Спароток! Зареден си с новини и преживявания, очаквам ги!:))
цитирай
88. kosara2008 - сърдечно! Добре дошъл:))) а този коментар най си пасва с твоето завръщане...
26.08.2011 13:29
bgwest написа:
get написа:
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист

НАЗДРАВЕ.Където е текло-пак ще тече.Дамара си е дамар.Извора си е извор.



затова си го копнах, за да изразя и аз всеобщото приятно усещане за твоето завръщане!!!

имаше си достойни заместници - поздравления и за тях!!


цитирай
89. strannica - :)
26.08.2011 15:34
"Пътуването из различните краища на България ме изпълни с оптимизъм и енергия. Уверих се за пореден път, че духа на българина е неунищожим. Може да бъде помрачен и принизен известно време, но когато в подходящ момент бъде докоснат от искрицата на просветлението, огъня в сърцето се разпалва с невероятна сила.
Горд съм със своя произход, радвам се, че съм българин, щастлив съм, че имам възможност да общувам с вас!"

Това са мои мисли :)

Добре дошъл!
Дерзай!
цитирай
90. zelas - Свежо звучиш, Павле, заредил си се и ...
26.08.2011 15:37
Свежо звучиш, Павле, заредил си се и хубаво ги редиш!

Родопите, мдааа, ний сме по-специални люде оти спъпваме тяжко, тяжко, ама ей сой свет не върви на хубаво, та не знам колко родопчанина са нужни да запалят лампата на световното просвещение. Ти си една лястовица!

Богомилите, богомилите, ах тези богомили! Дългата им черна сянка още дълго ще ни покрива и мъчи! Обаче без да обновим учението им, тя няма да се изпари.

За туй съм си написал на челото: НЕ СЛАГАЙ РЪКА НА РАЛОТО И НЕ ГЛЕДАЙ НАЗАД!
цитирай
91. sparotok - :)
26.08.2011 16:54
megg написа:
Но е хубаво и да се завърнеш - с нови познания, сили и жажда! Добре дошъл, Спароток! Срещите с красотата на България винаги зареждат, понякога човек научава и горчиви истини за прахосано минало ... Важното е да продължи напред.
Поздрави!


Добре заварила! Скитането из България цял месец е нещо, за което си заслужава човек да работи по 12-14 часа на ден, за да се спестят средства. Не само природата, но и общуването с най-различни хора е прекресно преживяване!

Поздрави!
цитирай
92. sparotok - хора
26.08.2011 16:56
анонимен написа:
dobre si doshul,Pavele.vapreki vsi4ki napadki ot NEbalgarite si imal dostata4no za6titnici ot hora koito osaznavat istinnostta na tova koeto pi6e6. s netarpenie te 4akahme vsi4ki za6toto pri teb se 4uvstvame spokoino i komfortno. specialno iskam da izkaja blagodarnosti na nai varliat za6titnik na tezata ti - getski,prez cialoto vreme ne pusna avanta na nikoi,sa6to taka nepoddava6tia dzver,demografa,merlin68,katana,i mnogo drugi s blagorodna du6a koito vijdaiki istinata ne se kolebaiat da ia za6titiat.prodaljavai vse taka napred GOLEMECO badi siguren 4e sme sled teb....DA JIVEE BALGARIA.


Защитниците на истината, които си споменал са все хубави хора, някои познавам лично, с други ще се запознаем скоро. Обединява ни любовта към българското!

Поздрави!
цитирай
93. sparotok - богомили
26.08.2011 16:58
zelas написа:
Свежо звучиш, Павле, заредил си се и хубаво ги редиш!

Родопите, мдааа, ний сме по-специални люде оти спъпваме тяжко, тяжко, ама ей сой свет не върви на хубаво, та не знам колко родопчанина са нужни да запалят лампата на световното просвещение. Ти си една лястовица!

Богомилите, богомилите, ах тези богомили! Дългата им черна сянка още дълго ще ни покрива и мъчи! Обаче без да обновим учението им, тя няма да се изпари.

За туй съм си написал на челото: НЕ СЛАГАЙ РЪКА НА РАЛОТО И НЕ ГЛЕДАЙ НАЗАД!


Богомилите приятелю, са били бунтари, опитали са се да кажат на света истината и са платили жестока цена за това...
Ние също сме бунтари, дано обаче отмъщението на лошите ни се размине.

Поздрави!
цитирай
94. sparotok - мисли
26.08.2011 16:59
strannica написа:
"Пътуването из различните краища на България ме изпълни с оптимизъм и енергия. Уверих се за пореден път, че духа на българина е неунищожим. Може да бъде помрачен и принизен известно време, но когато в подходящ момент бъде докоснат от искрицата на просветлението, огъня в сърцето се разпалва с невероятна сила.
Горд съм със своя произход, радвам се, че съм българин, щастлив съм, че имам възможност да общувам с вас!"

Това са мои мисли :)

Добре дошъл!
Дерзай!


Мога само да се радвам, че има все повече хора, които мислят като мен!:)


Поздрави!
цитирай
95. sparotok - благодаря ти Косара!
26.08.2011 17:01
kosara2008 написа:
bgwest написа:
get написа:
"Върви, народе възродени,

към светла бъднина върви,

с книжовността, таз сила нова,

съдбините си ти поднови!


Върви към мощната Просвета!

В световните борби върви,

от длъжност неизменно воден -

и Бог ще те благослови!


Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!


Безвестен беше ти, безславен!...

О, влез в Историята веч,

духовно покори страните,

които завладя със меч!..." - Какъв ли е смисълът на (по)следните изречения !?

от Гет ктист

НАЗДРАВЕ.Където е текло-пак ще тече.Дамара си е дамар.Извора си е извор.



затова си го копнах, за да изразя и аз всеобщото приятно усещане за твоето завръщане!!!

имаше си достойни заместници - поздравления и за тях!!




Благодаря ти Косара! Ще предам поздравите ти на заместиците, наистина са се справили добре!
цитирай
96. sparotok - !
26.08.2011 17:02
monaliza121 написа:
Добре дошъл, Спароток! Зареден си с новини и преживявания, очаквам ги!:))


Имам много за разказване...и то все хубави неща!:)

Поздрави!
цитирай
97. sparotok - градежи
26.08.2011 17:04
styv написа:
Радвам се,че се върна.Тия стени с дърветата сух градеж ли са? Приличат на едни градежи в наскоро разкопани градове в амазонската джунгла,колкото и невероятно да звучи.


Не само нашите деди са познавали сухия градеж, на доста други места е строено така...

Поздрави!
цитирай
98. sparotok - !
26.08.2011 17:05
vostroto написа:
Поздрави и от мен Спароток, добре дошъл!


Добре заварил, ще наминавам да почета при тебе!:)
цитирай
99. sparotok - усмивки
26.08.2011 17:07
анонимен написа:
Сега с нови сили продължавай напред.Красивите планински гледки определено са
те отморили и са оставили незабравими спомени в теб.
Както винаги ни носиш ценна,историческа информация и обаятелно присъствие:)
поздрави и кошнички с усмивки!
Н.Георгиева


Благодаря ти! Усмивките са хубаво нещо, осветляват дори и най-тъмния ден...
цитирай
100. sparotok - има няколко статии в архива
26.08.2011 17:08
анонимен написа:
Сърдечни поздрави! Бих Ви помолил за в бъдеще за малко дискусия върху делото на братятя Кирил и Методий / ако е възможно /.


Има няколко статии в архива, мисля, че са от средата на миналата година...
цитирай
101. sparotok - не е сигурно
26.08.2011 17:12
estolodu написа:
Много интересни сведения си събрал. На фрагментите от керамика ясно се различават линеарни знаци.


И на мене ми приличат на линеарни знаци, но повечето не ги познавам, та може да се окажат и по-особени орнаменти. Жалкото е, че оригиналите са загубени, а Родопите са голяма планина, няма да е лесно само със снимка да се разпитват хората дали са виждали нещо подобно.

Интересно е обаче, че все повече такива знаци се появяват по нашите земи. Няколко плочици бяха намерени край село Драма, после Овчаров попадна на керамика с Линеар А, сега това...дано скоро да изскочат повече!
цитирай
102. sparotok - разделяй и владей
26.08.2011 17:15
radulo написа:
Приятели, във Фейса постоянно подържам нашата теза и онзи ден ме нарекоха "тракедонист"....Сравниха ме с македонистите. Не бях чувал подобно нещо, но вече е факт за мене... Та да знаете ако не сте го чували ,че така ни наричат вече.


Някои жалки хорица дават мило и драго да ни скарат с нашите македонски братя, но се пишат патриоти...да пази Господ от такива!

Поздрави!
цитирай
103. germantiger - От "групата" на небългарите, както "сме" наречени по-горе от коментиращ...
26.08.2011 17:20
Добре дошъл, нелицемерно ти го пиша ;)

Разбира се, че не съм съгласен с два основни "пункта" при теб, а именно:

1. Побългаряването на германските готи, франки и бавари

2. Пославянчването на траките, ерго българите и връщането им в славянското море

... независимо от това обаче, ти казвам ДОБРЕ ДОШЪЛ, защото всеки има право на мнение, на аргументация и ти (поне към мен), винаги си бил коректен и дори тактичен!
цитирай
104. sparotok - снимки
26.08.2011 17:21
hristo27 написа:
На чудесни места си поскитал.
Пздрави!


Местата бяха приказни даже! Нашите планини са нещо невероятно!

Поздрави!
цитирай
105. sparotok - факти
26.08.2011 17:28
germantiger написа:
Добре дошъл, нелицемерно ти го пиша ;)

Разбира се, че не съм съгласен с два основни "пункта" при теб, а именно:

1. Побългаряването на германските готи, франки и бавари

2. Пославянчването на траките, ерго българите и връщането им в славянското море

... независимо от това обаче, ти казвам ДОБРЕ ДОШЪЛ, защото всеки има право на мнение, на аргументация и ти (поне към мен), винаги си бил коректен и дори тактичен!


Благодаря ти, вярвам в твоята искреност!

Що се отнася до франките и баварците...не е мое твърдението, че са българи.

Готите не са били едно, а много племена, поне за мен, по-голямата част от тях са били от балкански произход. Това го показва керамиката и външният им вид...

Не се съмнявам, че в работите си за готите съм допуснал грешки, ще бъда благодарен на всеки, който ясно и аргументирано ги посочи. Не се срамувам да призная, че не съм бил прав. Човек трябва да уважава и себе си, и опонентите си!
цитирай
106. lado - Здравей и от мен, Павле!
26.08.2011 17:29
Здравей и от мен, Павле!
цитирай
107. sparotok - здравей Ладо!
26.08.2011 17:34
lado написа:
Здравей и от мен, Павле!


Здравей Ладо, вече те посетих и се нахилих...макар някои работи изобщо да не бяха за смях...ама поне това ни остава, нали:)

Поздрави!
цитирай
108. sparotok - идеята е добра
26.08.2011 17:35
vidrica написа:
Поста ме накара да се замисля не може ли да се направи една електронна бблиотека от краеведческа литература. Има толкова местни автори издали интересни книжки на ползу роду.


Идеята е добра! Само някой да има време и желание да се заеме с осъществяването!
цитирай
109. sparotok - !
26.08.2011 17:38
stoves написа:
Радвам се за благополучното ти завръщане и чакам новите ти и все така интересни постинги ! Привет и успех !!


Благодаря ти! Ще има много нови постинги!
цитирай
110. sparotok - ЦРУ
26.08.2011 17:41
bizcocho написа:
Privet! :) Samo dva pyti i to nabyrzo sym poglejdala v bloga za toz mesec, no makar da ne ulu4vah posting ot tvoite strani4ki, zabelqzah sprqganeto na imeto ti :) To edni konspiracii se razkrivaha, edno 4udo...:) Samo s CRU ne te zamesiha, no pyk moje da sym propusnala :)))))))))) Ne go s4itam za zaguba podoben vyzmojen propusk! :)
S intusiazym razkazva6 za vakanciqta si. :) Podemai, Sladkodumeco! :)
Izvinqvai za maimunicata!!!:( Znae6, 4e hi4 ne q obi4am! :(((


Благодаря ти Женя! За интригите и спрягането на името ми научих от доста хора...Май бе добре, че до сега не съм споменавал за американските си роднини и приятели (военни)...конспирацията щеше да е пълна:))

Поздрави!
цитирай
111. sparotok - !
26.08.2011 17:43
inel379 написа:
Пътешествието ти е било толкова разнообразно откъм преживявания!
Влиянието на природата се усеща и от снимките!
Вкус на хармония - истинска магия!
Дишаш дълбоко, освободено и щастливо!
А светлината в теб прелива ли прелива!
Добре дошъл, търсачо на истина!
Сърдечен поздрав и от мен!:)


Благодаря ти Инел! Да, посъбрах светлина и то не само от природата, но и от прекрасните хора, с които се срещнах!

Поздрави!
цитирай
112. sparotok - !
26.08.2011 17:45
bgwest написа:
В едно със другите "Славяни"
Кръстосай ДУХ със огнен меч..........



Когато другите славяни разберат какво сме направили за тях, името ни ще стане символ на престиж!
цитирай
113. sparotok - приятелю
26.08.2011 17:47
kobata написа:
Пропуснахме да се видим тази година... Живот и здраве, през следващата да стане... Поздрави!


Приятелю, имах намерение да идвам до Варна, но плановете се объркаха. Много исках да те видя, но уви...дано скоро да имаме по-голям късмет!

Поздрави!
цитирай
114. sparotok - много са!
26.08.2011 17:48
kometapg написа:
Добре дошъл и от мен! Очаквам с нетърпение всички нови неща, които ще ни поднесеш и доколкото разбирам те не са никак малко! :)


Много имам за казване, дано ми стигне времето!:)


Поздрави!
цитирай
115. despinida - И аз да кажа, добре дошъл, Павле :)
26.08.2011 17:50
Завръщането ти, доказа по безспорен начен, че има причина то да се случи точно така, както стана...:)
Нека го знаем само двамата...а, джак-потове, ще има още и за напред :)
цитирай
116. sparotok - добро настроение
26.08.2011 17:52
despinida написа:
Завръщането ти, доказа по безспорен начен, че има причина то да се случи точно така, както стана...:)
Нека го знаем само двамата...а, джак-потове, ще има още и за напред :)


Галя, най-добрия джак-пот е доброто настроение, мисля, че и двамата имаме такова в изобилие:))

Поздрави!
цитирай
117. анонимен - ot edin skromen plovdiv4anin
26.08.2011 17:56
porazen sam kak v tvoia blog funkcionira prirodnia zakon Pavele:ako istinata moje da se sravni s maikata na edno p4elno ili termitno saslovie,to togava se vijda ot kilometri kak sebepodobnite se sti4at natam kadeto se namira maikata"istinata".silata na privli4ane na sebepodobnite se otkroiava sas stra6na sila v bloga ti.ako ne sam prav-to togava neka niakoi me obori s fakti :-|....a na kriticite blogovete sa ili prazni,pokazva6ti nedoverieto na osaznatite,ili sa palni s podobni na samia bloger ot4aiano kriaka6ti jabki,jadni za vnimanie. badi jiv i zdrav Pavele,ti si 4esten i po4ten 4ovek i horata go vijdat i se stremiat kam teb bez da gi vika6. ot teb uhae na ISTINA i tova e razkovni4eto koeto privli4a sliapo osaznatite Balgari kam tvoia blog. daje ve4e se nabludava kak malko po malko i niakoi ot oponentite ti se use6tat na kade duha viatara i leka po leka se naso4vat ne kam teb "ot sram" a kam "napisanoto ot teb" za6toto ve4e vijdat BEZMISLIETO da se lutat v labirinta ot laji,izfabrikuvan ot kradcite na Istinska Istoria.
цитирай
118. sparotok - !
26.08.2011 17:58
анонимен написа:
porazen sam kak v tvoia blog funkcionira prirodnia zakon Pavele:ako istinata moje da se sravni s maikata na edno p4elno ili termitno saslovie,to togava se vijda ot kilometri kak sebepodobnite se sti4at natam kadeto se namira maikata"istinata".silata na privli4ane na sebepodobnite se otkroiava sas stra6na sila v bloga ti.ako ne sam prav-to togava neka niakoi me obori s fakti :-|....a na kriticite blogovete sa ili prazni,pokazva6ti nedoverieto na osaznatite,ili sa palni s podobni na samia bloger ot4aiano kriaka6ti jabki,jadni za vnimanie. badi jiv i zdrav Pavele,ti si 4esten i po4ten 4ovek i horata go vijdat i se stremiat kam teb bez da gi vika6. ot teb uhae na ISTINA i tova e razkovni4eto koeto privli4a sliapo osaznatite Balgari kam tvoia blog. daje ve4e se nabludava kak malko po malko i niakoi ot oponentite ti se use6tat na kade duha viatara i leka po leka se naso4vat ne kam teb "ot sram" a kam "napisanoto ot teb" za6toto ve4e vijdat BEZMISLIETO da se lutat v labirinta ot laji,izfabrikuvan ot kradcite na Istinska Istoria.


Благодаря ти за добрите думи земляк!!!
цитирай
119. liliyanaandreeva - Вие приканвате към културен тон!
26.08.2011 18:14
Збигнев Бжежински приканва към културен избор!
А светът става все по-некултурен, първичен и злодейски!
Не е ли късно за култура?
цитирай
120. despinida - Що да е късно...едва 19 h е...:)
26.08.2011 19:00
liliyanaandreeva написа:
Збигнев Бжежински приканва към културен избор!
А светът става все по-некултурен, първичен и злодейски!
Не е ли късно за култура?

Тебе от толкова рано, ли те лови...:)))
цитирай
121. gerdolini - Привет и от Неврокоп
26.08.2011 19:44
От осем месеца чета твоят блог , и от тогава съм с отворени очи-ти ми отвори очите.Продължавай в същият дух .
цитирай
122. algara - Добре си се завърнал :)
26.08.2011 20:03
Както виждаш ние пак сме тук и пак сме си същите, няма отърване от нас xD. Всъщност, не, май станахме повече! Продължавай все така, провокирай умовете и сърцата ни, и току виж онова мечтаното гражданско общество вземе да се зароди!

Поздрави!
цитирай
123. algara - Добре дошъл, togarm :)
26.08.2011 20:16
togarm написа:
Рег-нах се.
Чувствам се някакси уютно тук - сред интелигентни хора, ако и да не сме точно единомишленици. Павеле, знам какво ще ми изпратиш, братле. Имам го отдавна. Нещата, за съжаление, не са толкова лесно-преодолими.
Както и да е. Честито завръщане на теб, и добре заварили на всички останали! :)

Прозвището ти ми е познато от един форум от преди година, ако не се лъжа, и ми беше много драго да те видя тук. Сигурна съм, че ще прекараш много приятни, понякога напрегнати, моменти тук!

цитирай
124. sparotok - повече сме
26.08.2011 21:10
algara написа:
Както виждаш ние пак сме тук и пак сме си същите, няма отърване от нас xD. Всъщност, не, май станахме повече! Продължавай все така, провокирай умовете и сърцата ни, и току виж онова мечтаното гражданско общество вземе да се зароди!

Поздрави!


Определено ставаме повече и това ме радва! Гражданското общество ще се роди, само въпрос на време е!

Поздрави!
цитирай
125. sparotok - !
26.08.2011 21:11
liliyanaandreeva написа:
Збигнев Бжежински приканва към културен избор!
А светът става все по-некултурен, първичен и злодейски!
Не е ли късно за култура?


Никога не е късно за култура, но лично аз имам съмнения, че господин Бжежински иска точно това.
цитирай
126. ketcakuatl - ЗДРАВЕЙ ПАВЛЕ
26.08.2011 21:26
Поради вечните ми проблеми с връзката те чета едва сега. Калосоризе мана му (добре дошъл скъпи). А Д.Д. както се подписваше готиния ти приятел - нищо лошо не е направил човека. По едно време не му издържаха нервите и смъмри хулиганите в постинг, но напълно в твой учитив стил. Поздрави го човека, образ и подобие сте, затова сте приятели със сигурност. Ами до нови срещи, жив и здрав човече!
цитирай
127. sparotok - приятели
26.08.2011 21:31
ketcakuatl написа:
Поради вечните ми проблеми с връзката те чета едва сега. Калосоризе мана му (добре дошъл скъпи). А Д.Д. както се подписваше готиния ти приятел - нищо лошо не е направил човека. По едно време не му издържаха нервите и смъмри хулиганите в постинг, но напълно в твой учитив стил. Поздрави го човека, образ и подобие сте, затова сте приятели със сигурност. Ами до нови срещи, жив и здрав човече!


Имаш право, с твоя съименник сме много добри приятели. Хубав човек е, но лесно се пали, какво да се прави и той е човек...

Жив и здрав!
цитирай
128. neptun - Чакам първата ти публикация
26.08.2011 23:43
Добре си се върнал Павел. Мисля че е крайно време да издадеш поне историческа студия, статия, реферат... каквото решиш. Блога отдавна вече не е достатъчен. Не мисля че може имаш каквито и да е финансови проблеми. Не очаквай всичко да бъде доказано безапелационно и чак тогава да го публикуваш. Фактора време ми се струва много по-важен.
Чакам с нетърпение постингите ти и с още по-голяма нетърпение "книжното тяло".
Виж Маразов какво е писал днес в "Сега": http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10001&sectionid=5&id=0000901
Това трябва да бъде публично разобличено час по-скоро. На теб разчитаме приятелю.
цитирай
129. vmir - Добре се завърнал, Спароток!
27.08.2011 07:53
Докато те нямаше, аз тук изяснявах с опонентите ти някои методически проблеми на изследванията, но най-ме впечатли това, че някои от тях не вярват в съществуването ти. Аз обаче, по мисленето и идеите винаги си съставям образ на човека в доста големи подробности преди да му опонирам, и ми е много чудно как може да се твърди нещо за човек, в чието съществуване се съмняваш.

Като каза обаче, че ще се покажеш (не, че не намирам за прибързана такава идея), любопитството ми нарастна, защото имам съмнение, че си един мой много стар познат и приятел.
Поздрави!
цитирай
130. анонимен - Добре дошъл родолюбецо. Очаквам с ...
27.08.2011 10:54
Добре дошъл родолюбецо. Очаквам с интерес нови постинги.
цитирай
131. algara - . . . Хубав човек е, но лесно се пали, ...
27.08.2011 12:32
sparotok написа:
... Хубав човек е, но лесно се пали, какво да се прави и той е човек..


Димитър е страхотен, а това, че лесно се пали показва само колко честен човек е, и как никак не е безразличен към случващото се около него. Мое мнение. Поздрави го и от мен при първа възможност :)
цитирай
132. sparotok - !
27.08.2011 16:02
algara написа:
sparotok написа:
... Хубав човек е, но лесно се пали, какво да се прави и той е човек..


Димитър е страхотен, а това, че лесно се пали показва само колко честен човек е, и как никак не е безразличен към случващото се около него. Мое мнение. Поздрави го и от мен при първа възможност :)


Аз съм трогнат от защитната кампания на моя приятел, но с някои хорица е по-добре човек да избягва контакт. Тези, които са ме хулили сами показват колко струват, нали знаеш поговорката - Какъвто човекът, такъв и езика му...

Ще предам поздрави на Митака, благодаря ти!
цитирай
133. sparotok - нови постинги
27.08.2011 16:03
анонимен написа:
Добре дошъл родолюбецо. Очаквам с интерес нови постинги.


Ще дойдат още много нови постинги, ако е рекъл Господ!

Поздрави!
цитирай
134. sparotok - скоро ще ме видят
27.08.2011 16:06
vmir написа:
Докато те нямаше, аз тук изяснявах с опонентите ти някои методически проблеми на изследванията, но най-ме впечатли това, че някои от тях не вярват в съществуването ти. Аз обаче, по мисленето и идеите винаги си съставям образ на човека в доста големи подробности преди да му опонирам, и ми е много чудно как може да се твърди нещо за човек, в чието съществуване се съмняваш.

Като каза обаче, че ще се покажеш (не, че не намирам за прибързана такава идея), любопитството ми нарастна, защото имам съмнение, че си един мой много стар познат и приятел.
Поздрави!


Светът е малък, а аз съм живял на доста места из България, нищо чудно да се знаем. Аз те приемам и чувствам като приятел.

Поздрави!
цитирай
135. sparotok - заместник
27.08.2011 16:09
bulgarinut57 написа:
ДОБРЕ ДОШЪЛ, АПОСТОЛЕ !!!

И да не гълчиш Митака, недей!
Боец е той ! Боец.

Е, понякога хукваше през психоотделението
по бяла риза и вратовръзка, ...трудно е тъй!
Там има много тежки случаи, дълго нелекувани
пациенти, имаше една с хистерия, няколко случая с
Напалеонов комплекс,...изобщо се с тежки диагнози.

Но, ти вече си тук, стратегията е ясна, да вървим нагоре !
БЪЛГАРИТЕ, искат историята си!


Не се сърдя на Митака, макар да не си спази обещанието за умереност...то понякога и най-доброжелателния губи търпение... А като гледам с кого си е имал работа даже му съчувствам...

Поздрави!
цитирай
136. sparotok - Маразов
27.08.2011 16:20
neptun написа:
Добре си се върнал Павел. Мисля че е крайно време да издадеш поне историческа студия, статия, реферат... каквото решиш. Блога отдавна вече не е достатъчен. Не мисля че може имаш каквито и да е финансови проблеми. Не очаквай всичко да бъде доказано безапелационно и чак тогава да го публикуваш. Фактора време ми се струва много по-важен.
Чакам с нетърпение постингите ти и с още по-голяма нетърпение "книжното тяло".
Виж Маразов какво е писал днес в "Сега": http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10001&sectionid=5&id=0000901
Това трябва да бъде публично разобличено час по-скоро. На теб разчитаме приятелю.


Радвам се да Ви видя отново тук! По отношение на Маразов ще отбележа, че дори и да иска той няма как да каже пълната истина без да има последствия за него. В 21-ви век, уж във време на демокрация, всеки, който реши да издава работите на проф. Ценов е нападан и заплашван. Как Маразов да си отпусне душата!

Определено той повтаря официално приетите фрази за траките, друго няма как да стане.

Преди десет дни разговарях насаме и с историци, и с ареохолози. Като е между нас се съгласяват с мен, помоля ли ги за открита подкрепа се дърпат. Разбирам ги, не им се сърдя.

По отношение на финансирането на книгата за сега няма проблеми. Не зная само колко ще ми излезе разрешението за ползване на определени важни илюстрации, това може да ме позабави. Предпочитам да пусна книгата по-късно, но по-добре илюстрирана, защото е по-добре веднъж да видиш нещо, отколкото десет пъти да прочетеш за него...

Поздрави!
цитирай
137. iliada - Радвам се да те видя отново тук!:)
27.08.2011 18:37
Радвам се да те видя отново тук!:)
цитирай
138. gotenia70 - Добре дошъл!!!
27.08.2011 21:40
Хем се радвам,хем ти завиждам.Един месец,обикаляйки това райско кътче,наречено България,...хм...и аз имам вече мечта!
Жив и здрав бъди,чакаме следващите материали с нетърпение!
цитирай
139. sparotok - !
27.08.2011 21:48
iliada написа:
Радвам се да те видя отново тук!:)


Приятелко, аз също се радвам, че съм обратно в блога!:)
цитирай
140. sparotok - мечта
27.08.2011 21:49
gotenia70 написа:
Хем се радвам,хем ти завиждам.Един месец,обикаляйки това райско кътче,наречено България,...хм...и аз имам вече мечта!
Жив и здрав бъди,чакаме следващите материали с нетърпение!


Мечта си е то! Аз съм 11 месеца постоянно на педал, без почивен ден, но си заслужава жертвата, България е прекрасна, а аз обичам да пътувам.

Поздрави!
цитирай
141. veninski - Радвам се, че се върна, Павеле! Бъди ...
27.08.2011 21:52
Радвам се, че се върна, Павеле! Бъди жив и здрав!
цитирай
142. sparotok - !
27.08.2011 21:58
veninski написа:
Радвам се, че се върна, Павеле! Бъди жив и здрав!


Благодаря ти приятелю, благодаря и за прекрасите книги, в момента държа Въгленчета от Безкрая.

Поздрави!
цитирай
143. анонимен - Кирил Милчев e шантавия психопат!!!
28.08.2011 15:08
Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече, Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник?
Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате. Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.
И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България.
Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток.
Господи, пази народа ни, от такива сънародници, като Летописеца.
цитирай
144. mileidi46 - :))))
28.08.2011 17:11
Exeiiiiii,zdravei!!
Radvam se,4e si tuk!!!
Pozdravi za dobre do6ul na fronta:))
цитирай
145. saury - Здравей :)
28.08.2011 18:54
Планините са вълшебни, място за откриване и преоткриване.
Красиви места си посетил, а описанието ти за тях изпраща директно там :)
цитирай
146. анонимен - "Предполагам, че на доста хора ще е интересно да видят как изглежда Спароток."
28.08.2011 22:34
Предположи и още нещо. На много хора ще им бъде по-интересно да научат как си приучил мозъкът си да обработва толкова много информация! Явно е наследствена твоята феноменална памет, но кажи нещо утешително като за ....блондинки.бг:)))

Наистина, изпитвам голям респект и ....любопитство.
Моля те, разкажи.

цитирай
147. sparotok - !
29.08.2011 01:12
mileidi46 написа:
Exeiiiiii,zdravei!!
Radvam se,4e si tuk!!!
Pozdravi za dobre do6ul na fronta:))


Приятелко, аз също се радвам, че съм отново на линия!:)

Поздрави!
цитирай
148. sparotok - :)
29.08.2011 01:17
saury написа:
Планините са вълшебни, място за откриване и преоткриване.
Красиви места си посетил, а описанието ти за тях изпраща директно там :)


Благодаря ти!
Планината е прекрасно място, ако можех бих останал там цяла година!:)

Поздрави!
цитирай
149. анонимен - eго бе твоя опонент
29.08.2011 01:36
Кирил Милчев - женихът на НДСВ
Депутатът търси под дърво и камък невеста, излива самотата в романи
Отдалеч Кирил Милчев прилича на самотник. Панталонът - с двоен ръб. Личи, че го е гладил мъж. Ризата воюва с вратовръзката. Пуши български цигари, за разлика от заможните си колеги. Когато иска да направи впечатление, в ръцете му се появява артистична лула.
Милчев не обича да говори само за един период от биографията си - милиционерското училище в Стрелча и като старшинка на гарата. Сигурно иска да го забрави. Разбрал, че не е за родната милиция. От 1993 до 1995 г. е в пресцентъра на СДС. "Шефка ми беше Надежда Михайлова. Всъщност бяхме само двамата", спомня си Милчев. Още го побиват тръпки от Командира Внесъл му вестници да чете, а той обяснил, че не чете. "Ще ми ги преразказваш", отсякъл Костов. После го уволнил. Прехвърлил се във фондация "Демокрация" - административен секретар. Оттам успял да си издейства специализация в САЩ. В Масачузетс се учил за букс доктор. След 6 месеца трябвало да се върне, но останал да види живота на американците - отблизо. Заминал за Ню Йорк и наел квартира в Северен Бронкс. Работил във фабрика за дрехи, разнасял кафе и вода, строил къщи на янкитеОсвен за съпруга Милчев мечтае да прибере в столичната си квартира 4000-те тома литература, които са единственото богатство на живота му.
Павлина Живкова

http://paper.standartnews.com/archive/2002/07/12/faces/s3422_5.htm




цитирай
150. nikikm - До германският тигър!
29.08.2011 22:35
Без да ми се сърдиш,с нищо не съм те обидил,като личност.Изказах мое мнение и вярвам в него.Колкото до българският произход на баварците,тезата се лансира от немски учен,поне,аз от него я знам и е много професионално защитена.А,при твоята изумителна осведоменост,не вярвам да не си чул за Александър Ранда-австрийски учен.Негови са думите:"БАЛКАНИТЕ СА КЛЮЧОВО ПРОСТРАНСТВО ЗА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!Какво ли е имал впредвид? Друг немски учен пише:"Където и да копнеш по света,излиза българско!"..Цитирам по памет и не му помня името,сигурно го имам някъде,но ми направи изключително впечатление. Знам,че ще изсипеш една кофа научни доводи против.Така е,има хора,които ги изсипват по един безпорно учтив и уважителен,бих казал,академичен начин.Но как за мен е все едно,важно е какво изсипваш.Различният прочит на Св.Евангелие не означава Истина навсякъде.Тя е само Една! И винаги Бог я праща при бедните материално!При богатите,държави например,също я има,но..."Разпъната на кръст!",както пише Тома Измирлиев,дано се сетиш,кой е?!
цитирай
151. анонимен - Уникално откритие направено в Турция!!!
30.08.2011 10:03
Уникално откритие на плоча на "фригийски" език!!!
Археолози откриха надпис на фригийски език
29.08.2011, 15:36 (обновена 29.08.2011, 15:49)
http://news.ibox.bg/material/id_391280994/#clist
цитирай
152. get - - Уважаеми аноним, дайте да престанем да се занимаваме на дребно с лични препирни ! - Защото ...
30.08.2011 11:41
... един пламенен БОГгарин, възрожденеца-патриот Йордан Хаджиконстантинов го е казал пределно ясно !!
"Нека служим роду моему, ако е и за крива Бога.
Не е честно мене Болгарину да отчаявам и да вракям зло за зло.
Болгарин прави и верни и благородни човек, Болгарин е любитель всякое добро, Болгарин е срамота да се отричува от своя род и язык, той Болгарин, който родо свой си хули името му е ни ден ни нощ."
(осъвременен превод - мой !)
- НЕ Е ЧЕСТНО(почтенно) ДА СЕ РАЗКОЛЕБАВАМ И КАТО БЪЛГАРИН, ДА ОТВРЪЩАМ НА ЗЛОТО СЪС ЗЛО !!
- ИСТИНСКИЯТ БЪЛГАРИН Е ПОЧТЕН И БЛАГОРОДЕН ЧОВЕК, БЪЛГАРИНЪТ ОЦЕНЯВА, ВСИЧКО ЩО Е ДОБРО(справедливо) !!!
анонимен 151 написа:

Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. ...


- Да бъдем Българи - да загърбим непочтенноста и дребните хитрини-интриги имащи за цел личностно дискредитиране !!
- Кога сторим това - ще да се издигнем до това, което Хаджиконстантинов, влага в мисълта си ?! - БОЛГАРИН Е ПРОИЗВОДНО ОТ БОГ - това пък, ще да рече ... Кога се въздигнем над житейските дребнотемия и лъжи, ще да станем Божии ... чеда ! - другото е от "лукавия" !! :(((

от Гет ктист
цитирай
153. germantiger - За nikikm
30.08.2011 17:13
152. nikikm - До германският тигър!
29.08 22:35
Без да ми се сърдиш,с нищо не съм те обидил,като личност.Изказах мое мнение и вярвам в него.Колкото до българският произход на баварците,тезата се лансира от немски учен,поне,аз от него я знам и е много професионално защитена.А,при твоята изумителна осведоменост,не вярвам да не си чул за Александър Ранда-австрийски учен.Негови са думите:"БАЛКАНИТЕ СА КЛЮЧОВО ПРОСТРАНСТВО ЗА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!Какво ли е имал впредвид? Друг немски учен пише:"Където и да копнеш по света,излиза българско!"..Цитирам по памет и не му помня името,сигурно го имам някъде,но ми направи изключително впечатление. Знам,че ще изсипеш една кофа научни доводи против.Така е,има хора,които ги изсипват по един безпорно учтив и уважителен,бих казал,академичен начин.Но как за мен е все едно,важно е какво изсипваш.Различният прочит на Св.Евангелие не означава Истина навсякъде.Тя е само Една! И винаги Бог я праща при бедните материално!При богатите,държави например,също я има,но..."Разпъната на кръст!",както пише Тома Измирлиев,дано се сетиш,кой е?!

...

Фритцлер не лансира тезата, че баварците са българи, а че вероятно имат сорден произход, има разлика.
Вероятно Вие не знаете, че баварците имат точно две саги-сказания за Кавказ и в тях НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИТО ДУМАТА БЪЛГАРИН НИТО НЕЩО РОДЕЕЩО СЕ С НЕЯ-факт!

Фритцлер поддържа в неговото си време топлите връзки централна Европа - Балкани, също и го тегли към славянството, в немалка степен ТЪНКОТО му и почти само ЕЗИКОВО изследване е слабо, неподкрепено с интердисциплинарни аргументи и "леко"!

ЗА ЕЗИКА
... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:
http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

За мен няма проблем Балканите да са люлка на цивилизацията (дори предполагам, че е така без ирония), вероятно има за теб или?!
В смисъл да "си ги мерим или да покажеш какво значи да си първи... света не свършва в Античността или Средновековието, белия свят условно да го наречем е този от и след Новото време и Ренесанса - света на Бах, Бетовен, Вагнер, на италианските и холандските художници, на философията на Кант, Хегел, на географските открития, на империите, на научната мисъл на германския автомобил или американския самолет или дори на руския педофил спял с момчета, но пък велик гений Чайковски...
цитирай
154. nikikm - Не,
30.08.2011 20:03

си добър учител,а и не си попаднал на ученик.Пишеш много,но определено се чувства,че преследваш цел и това не е истината.А и на места не си точен,като дебат за откриване на истината,при геб излиза :да си ги мерим.." Нещо,което никога не правя,но което си написал потвърждава мнението ми за теб!Ни ми губи времето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13972350
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031