Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2011 13:31 - СТИГА С ТОЯ БЯС БЕ ХОРА, ПРОЯВЕТЕ МАЛКО ПРИЛИЧИЕ!
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 34292 Коментари: 159 Гласове:
111


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СТИГА С ТОЯ БЯС БЕ ХОРА, ПРОЯВЕТЕ МАЛКО ПРИЛИЧИЕ!

 

 

Уважаеми дами и господа! Някои от вас знаят отдавна за неприязънта, която определена група блогъри по неизвесни на мен причини изпитват към Спароток. Така, всеки има право на лично мнение, хубаво е да се защитава дадена позиция, но за Бога, не с хули и обиди!Дори дадено твърдение да е в ярък контраст с твоите виждания,  винаги, да винаги има възможност по културен и спокоен начин да се проведе една плодотворна дискусия, която да доведе до разрешение на проблемите. За жалост има хора, които не желаят да изберат пътя на почтеното и напоследък сякаш са побеснели- плюят, хапят, клеветят, не си дават сметка, че за всяко нещо си има граница.

 

Удивен съм на способността на Павел да прощава и да устоява на провокациите на тези индивиди, моето търпение обаче се изчерпва. Преди време само рустам и джойси  си позволяваха да обиждат, сега се е появил един блогър- летописец, който се опитва да печели популярност за сметка на името на Спароток. Не се спира нито пред обиди, нито пред клевети, сякаш за него закон няма. Така не може, подобно поведение е недопустимо за един интелигентен човек, недопустимо е за един българин! Летописец знае отлично, че Спароток отсъства временно. Мярвал се е няколко пъти на кратко, за да организира среща с някои колеги.Казах му за  кампанията на Летописеца, а той се усмихна и рече – Остави човечеца, той горкичкия си вярва, че е прав, какво да го правиш и такива има.

 

Е, хубаво де, вярвал си той в своята теза, но дава ли му право това да клевети и обижда? Ето вижте какви ги реди господин Милчев: “ПОД МАСКАТА НА ТРАКЕДОНИЗМА, КАКВО СЕ КРИЕ: ОПИТ ЗА ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ ИЛИ ОБСЛУЖВАНЕ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ;

 

Боже мили, в чий интерес e, ако не на българите е да покажем на света, че сме изконното население на тази земя!Кой чужденец има сметка от това да стане ясно на всеки, че българите са потомци на хората създали първата европейска цивилизация? Само ние имаме полза да се разбере, че не гърците, а нашите деди допринесоха най-много за развитието на Европа и дадоха на Рим способни императори като Константин Велики, Юстиниан, Маркиан!

 

Блогърът Летописец не се свени да обижда:

 

ПРИ ТОВА Т.НАР. СПАРОТОК, С ИМЕ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ, НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ ГИ Е ИЗОБЩО КАТО ПЕРСОНА; КОЙ Е ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ И СЪЗДАВА БАЛОНИ, КОИТО КАРАТ ПЛЕБСА ДА СЕ РАДВА И ДА НАРИЧА БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ "ЧЕРГАРИ", КОИТО ДОШЛИ С ЕДНА ОРДА И ТРАКИТЕ ГИ ПРЕТОПИЛИ?  

36. letopisec - много от последователите му се държат като лумпени и
10.08 16:12 по отношение на тракедонизма са направо болшевики

 

Как може този господин да нарича с обидното название ПЛЕБС и НЕПРОСВЕТЕНИ симпатизантите на Спароток! Сред тях има учители, икономисти, офицери, лекари, юристи, това ли е плебса на България питам? Да, верно е, много най-обикновни хора също харесват идеите на Павел. Сред тях има строители, шофрьори, леяри, фермери...те хора трето качество ли са, не са ли българи, не са ли част от нашето общество? Делението на нацията на елит и плебс води до упадък и убива единството. Всички знаем произхода на елита у нас и последствията от управлението на тези хора през последните 65 години...

 

По молба на Павел се въздържах дълго време, но държанието на господин Милчев ескалира прекалено.Как е възможно да наречеш държанието на непознати хора лумпенско и да сравняваш симпатията им към дадена идея с порочната доктрина на болшевизма! 36. letopisec - много от последователите му се държат като лумпени и
10.08 16:12 по отношение на тракедонизма са направо болшевики

 

Не само обиди, но и лъжи разпространява блогъра Летописец –  КОЙ Е ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ И СЪЗДАВА БАЛОНИ, КОИТО КАРАТ ПЛЕБСА ДА СЕ РАДВА И ДА НАРИЧА БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ "ЧЕРГАРИ", КОИТО ДОШЛИ С ЕДНА ОРДА И ТРАКИТЕ ГИ ПРЕТОПИЛИ?   

 

Кога Спароток е наричал българите на Аспарух чергари, претопени от траките?Кого е заблудил, че това е така и кой от подръжниците на Павел е казвал такова нещо?То бива безсрамие, но това минава всяка граница... От къде идва подобна бяс и омраза към един човек, който се е посветил на истината вече повече от двадесет години?

 

Струва ми се, че блогърът Летописец е ревнив заради постиженията на Спароток и се дразни когато Павел му посочва грешките по културен начин. Господин Милчев е  некомпетентен по много въпроси  от областта на историята. Давам веднага пример:

21. letopisec - КЪМ ТАНЕВ, ПАК
29.07 09:14

Нищо от това, което формира като хипотези спароток не може да реши пра-пра историята, но ЗА ЕДНО НЕЩО трябва да сме му благодарни, той припомни становището на Вл. Георгиев, че когато славяни и българи идват на Балканите, тук все още е имало траки; това са траки романизирани и огърчени, понеже както знаем траките не могат да правят държави, изключвам Фригия, но и там не се знае кои е държавник; тоест в държавата на Аспарух има и траки.

 

Що за глупост е изказването: понеже както знаем траките не могат да правят държави.

Господин Милчев не знае най-елементарни неща, които са известни дори на студенти история първа година. ТРАКИТЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ПРАВЯТ ДЪРЖАВИ!!! О свещена простота! Летописецът не си е направил труда да прочете за Одриската Империя, която според Тукидид няма равна на себе си по богатство и мощ в цяла Европа. Държавата на одриса Терес се простирала от Абдера ( град на брега на Бяло Море)  до делтата на река Дунав. По времето на Сефт данъците, които постъпвали в царската хазна били 400 таланта злато и сребро, а поне още толкова били получавани под формата на скъпи стоки... Войската която била подчинена на одриските царе можела да достигне до 150 000 души. 

( Тукидид, “Пелопонеските Войни”II-96-97).

И това, ако не е държава не знам....А какво да кажем за държавата на северните траки (даките). Рим я е считал за сериозна заплаха, а Декебал се е славел като мъдър държавник. Даките издигат огромни крепости, чиито стени  са изградени както и старобългарските укрепления.

 

Ето и друг пример на невежество и изключителна некомпетентност от страна на Кирил Милчев – Летописец. Той твърди, че с Аспарух у нас бил дошъл култът към езическото божество Сурва -Не на последно място е важен и пренесеният култ на езическото божество Сурва през VІІ век от н.е. от мигриралите с Аспарух българи на Балканския полуостров

http://letopisec.blog.bg/history/2011/07/21/kibela-i-surva-edno-i-syshto-bojestvo.787331

 

Няма исторически извор, от който да знаем, че култ към Сурва е донесен от Аспарух, господин Милчев се опитва да предаде фантазиите си като история.

Сега става ясно кой създава балони и тиражира измислици като истина.

 

Блогърът Летописец е яростен противник на теорията за тракийския произход на българите, но това не му пречи да отъждествява тракийската богиня Кибела със Сурва ...донесена от Аспарух.

Че бог Кубар в Мала Азия е всъщност „богиня”, ни става ясно от фригийскатамайка на боговете Кибела” Изследователите на това древно анатолийско божество са раздвоени в оценките си за неговия произход. Една част от тях смята, че това е хетско божество (Кубаба), което е станало фригийско, като „Кибела”. Друга част обаче обвързват появата на култа към Кибела в централна Мала Азия с инвазията към ХІІ век пр.н.е. на племената „муши”, които се свързват с балканските мизи  

http://letopisec.blog.bg/history/2011/07/21/kibela-i-surva-edno-i-syshto-bojestvo.787331

 

Е да, ама балканиските мизи са траки, Д. Хоматиян ги нарича българи-  европейските мизи , които народът обикновено знае и като българи

http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/ko/kratkozhitie.html

 

Летописецът премълчава съществуването на тракийските теоними Сургет и Сургаст, както и за тракийската дума СУРАC.

 

http://www.fondazionedragan.org/media/07_08_1983_nt_luglio_agosto.pdf

 

http://www.indo-european.nl/cgi-bin/response.cgi?root=leiden&morpho=0&basename=dataiephrygian&first=161

 

surasstrong, brave; a herohttp://groznijat.tripod.com/thrac/thrac_5.html

 

 

Дами и господа, колеги блогъри, приемете моите най-искрени извинения за емоционалната тирада, но ми е трудно да изтрая недостойното поведение на някои личности. Спароток ще ми се сърди със сигурност, да ме прощава и той, аз обаче няма да позволя на един неуравновесен и заблуден човек да хули и обижда безспир. Блогът е място за културни хора умеещи да спорят с уважение към другите. Може да не си съгласен с опонента си, но това не ти дава право да го мразиш и разпространяваш лъжи и клевети за него, един истински българин не прави така.

 

Знаете ли кое е печалното, Спароток изпитва симпатии към Летописец...да, няма шега. Павел смята, че хората, които са се заблудили нямат вина за това, че се гневят на чуждите теории. Хайде, вижте, дали Павел е употребил дори и един обиден епитет спрямо Летописец, джойси, рустам...И този човек бива заливан с помия от тях, как да го търпя това, кажете!

 

Д.Димитров

 

П.С. Съвсем скоро ще видите как изглежда Спароток, симпатичен човек е, рядка е комбинацията:  художник-скулптор-боец-спортист.




Гласувай:
116



1. balkanec - А защо им обръщаш внимание
13.08.2011 13:49
Има хора, които просто обичат да се заяждат по блоговете. Често и съвсем безпричинно.
Забележи, че има и съвсем безобидни блогове и постове, които не засягат никого с нищо - и пак отнасят обиди :)

А срещу Спароток пищят, защото блога му е силен и убедителен. Приемай го за положителен знак :)
Поздрави
цитирай
2. sparotok - блог
13.08.2011 14:02
balkanec написа:
Има хора, които просто обичат да се заяждат по блоговете. Често и съвсем безпричинно.
Забележи, че има и съвсем безобидни блогове и постове, които не засягат никого с нищо - и пак отнасят обиди :)

А срещу Спароток пищят, защото блога му е силен и убедителен. Приемай го за положителен знак :)
Поздрави


Прав си, щом безсъвестните нападат, значи пътя на Спароток е правилен, обаче, все пак, нека има някакво приличие за Бога!

Поздрави!
цитирай
3. mt46 - Поздрав!
13.08.2011 14:08
За жалост, така е тук - доста хора не умеят да водят културна дискусия, без заяждания, без обиди, без оплюване... Тук се водят безсмислени блогърски, междуличностни войни, което с НИЩО не допринася за самочувствието ни на българи, за благото на Родината... Навярно затова живеем зле - защото сме разединени, егоцентрични, завистливи...
цитирай
4. darcy - Спароток е пич!
13.08.2011 14:32
Извинявам се за жаргона, но това за мен е точно определение за него като човек. Влагам изцяло положителен смисъл. И не заради историческите теми, по които пише, и теорията му за траките, просто това впечатление е оставил у мен.
Един съвет от мен към Спароток: не обръщай внимание на писаниците на блог-опозицията ти, те са чиста провокация. Аз също си имам един фанатизиран блог-преследвач, който вече може би трета година си мисли, че ми съсипва живота с безсилни статийки, но сам си усеща, че не ме касае какво пише. Просто не се занимавай, това ги отчайва много повече от която и да е друга позиция. Няма по-обидно нещо от това да не ти обръщат внимание.

Поздрави и дерзай!
Darcy
цитирай
5. sparotok - пич
13.08.2011 14:41
darcy написа:
Извинявам се за жаргона, но това за мен е точно определение за него като човек. Влагам изцяло положителен смисъл. И не заради историческите теми, по които пише, и теорията му за траките, просто това впечатление е оставил у мен.
Един съвет от мен към Спароток: не обръщай внимание на писаниците на блог-опозицията ти, те са чиста провокация. Аз също си имам един фанатизиран блог-преследвач, който вече може би трета година си мисли, че ми съсипва живота с безсилни статийки, но сам си усеща, че не ме касае какво пише. Просто не се занимавай, това ги отчайва много повече от която и да е друга позиция. Няма по-обидно нещо от това да не ти обръщат внимание.

Поздрави и дерзай!
Darcy


Дарси, ами и аз така казвам - Спароток е пич!:) Първия път когато той ми спомена, че сме наследници на траките аз му теглих майната.Павел се засмя и рече - " Иди си измий устата и ела да ти обясна някои неща" . Кротко и спокойно Спароток ми разаза неща, за които не бях чувал, откри се нов свят пред мене, оттогава казвам - Павел е пич!
Той прави като тебе - пълно пренебрежение към неуравновесените индивиди, аз обаче съм по-темпераментен и смятам, че понякога наглеца трябва да се перва по пръстите.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
6. sparotok - достойнство
13.08.2011 14:46
mt46 написа:
За жалост, така е тук - доста хора не умеят да водят културна дискусия, без заяждания, без обиди, без оплюване... Тук се водят безсмислени блогърски, междуличностни войни, което с НИЩО не допринася за самочувствието ни на българи, за благото на Родината... Навярно затова живеем зле - защото сме разединени, егоцентрични, завистливи...


Марине, прав си, но може и другояче, трябва другояче!Отказвам да търпя недостойното поведение, то предизвиква агресия, която пък е отрова за всички.Хубави хора сме ние българите, ама лесно ни баламосват и скарват, обаче това ще е до време.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
7. plushok - Със спокойствие и достойнство пренебрегвай нисшите духом!
13.08.2011 14:47
darcy написа:
Извинявам се за жаргона, но това за мен е точно определение за него като човек. Влагам изцяло положителен смисъл. И не заради историческите теми, по които пише, и теорията му за траките, просто това впечатление е оставил у мен.
Един съвет от мен към Спароток: не обръщай внимание на писаниците на блог-опозицията ти, те са чиста провокация. Аз също си имам един фанатизиран блог-преследвач, който вече може би трета година си мисли, че ми съсипва живота с безсилни статийки, но сам си усеща, че не ме касае какво пише. Просто не се занимавай, това ги отчайва много повече от която и да е друга позиция. Няма по-обидно нещо от това да не ти обръщат внимание.

Поздрави и дерзай!
Darcy


Подкрепям! Продължавай!
Поздрав и от мен!
цитирай
8. letopisec - Без коментар
13.08.2011 14:49

Re: добре, приятелю
"далаверата" беше ирония. Но дискусията ще е полезна в 3 направления.
1. Ще просветим хората
2. Ще се обменят мнения
3. Ще отвори очите на активните люде и да започнат исторически туризъм
Изпратено: 11.08 19:55 От: katana
Изтрий | Отговор
добре, приятелю
обаче най-добре напиши един постинг и върху него ще дискутираме, обещавам, но с първоизвори и с логика...Можеш дори да напешеш, че като истонски съ-блогари сме решили да направим заедно тази дискусия; но, както казах, напиши нещо върху което да стъпим...И ако може без "далавери", а малко по "научно", без скоби...
Изпратено: 11.08 18:38 От: letopisec
Изтрий
Здрасти!
Аз съвсем сериозно предлагам, да направим една обезпсувателна дискусия по темата. Без състезателен характер. Подхождам и прагматично. Доказването, че тук е най-старата евроцивилизация, ще е и далавера за страната ни.
Изпратено: 11.08 17:39 От: katana
Изтрий | Отговор
цитирай
9. sparotok - не виждам извиненията
13.08.2011 14:59
letopisec написа:

Re: добре, приятелю
"далаверата" беше ирония. Но дискусията ще е полезна в 3 направления.
1. Ще просветим хората
2. Ще се обменят мнения
3. Ще отвори очите на активните люде и да започнат исторически туризъм
Изпратено: 11.08 19:55 От: katana
Изтрий | Отговор
добре, приятелю
обаче най-добре напиши един постинг и върху него ще дискутираме, обещавам, но с първоизвори и с логика...Можеш дори да напешеш, че като истонски съ-блогари сме решили да направим заедно тази дискусия; но, както казах, напиши нещо върху което да стъпим...И ако може без "далавери", а малко по "научно", без скоби...
Изпратено: 11.08 18:38 От: letopisec
Изтрий
Здрасти!
Аз съвсем сериозно предлагам, да направим една обезпсувателна дискусия по темата. Без състезателен характер. Подхождам и прагматично. Доказването, че тук е най-старата евроцивилизация, ще е и далавера за страната ни.
Изпратено: 11.08 17:39 От: katana
Изтрий | Отговор


Не виждам извиненията господин Милчев, вие обвинихте Спароток в плагиатство, после изтрихте клеветата си, нарекохте симпатизантите на Павел - И ТОЧНО ТИЯ ХОРИЦА, ДЕТО СА ОРГАНИЗИРАНИ КАТО СРЕДНОВЕКОВЕН ОРДЕН... letopisec - много от последователите му се държат като лумпени и
10.08 16:12 по отношение на тракедонизма са направо болшевики


Позволявате си прекалено много!
цитирай
10. sparotok - благодаря ти
13.08.2011 15:03
plushok написа:
darcy написа:
Извинявам се за жаргона, но това за мен е точно определение за него като човек. Влагам изцяло положителен смисъл. И не заради историческите теми, по които пише, и теорията му за траките, просто това впечатление е оставил у мен.
Един съвет от мен към Спароток: не обръщай внимание на писаниците на блог-опозицията ти, те са чиста провокация. Аз също си имам един фанатизиран блог-преследвач, който вече може би трета година си мисли, че ми съсипва живота с безсилни статийки, но сам си усеща, че не ме касае какво пише. Просто не се занимавай, това ги отчайва много повече от която и да е друга позиция. Няма по-обидно нещо от това да не ти обръщат внимание.

Поздрави и дерзай!
Darcy


Подкрепям! Продължавай!
Поздрав и от мен!


Благодаря ти!Скоро Павел се връща и той ще си поеме юздите, аз исках да го замествам перфектно, изучих стила му, начина му на изразяване, но нямам неговото спокойствие...за жалост.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
11. анонимен - Когато има спор се намесва правото!
13.08.2011 15:04
Давам квалификация на клевета,обида,и предвидените за това наказания в наказателният кодекс и спора е решен...
С една дума, когато правото говори,всички мълчат!:)
поздрави!
Наталия Георгиева
цитирай
12. sparotok - право
13.08.2011 15:07
анонимен написа:
Давам квалификация на клевета,обида,и предвидените за това наказания в наказателният кодекс и спора е решен...
С една дума, когато правото говори,всички мълчат!:)
поздрави!
Наталия Георгиева


Много хубаво го каза Наталия, благодаря ти за лаконичния и ясен коментар!
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
13. анонимен - Много пъти
13.08.2011 16:08
оттук съм призовавала за същото. И съм казвала, че съм готова за диалог с АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЛОГЪРИ, ако го искат, в т.ч. и на тези, които непрекъснато ме нападат. Но, да се разберем, на диалог, а не на шамари. На диалог на равнище, а не на махленщини от Женския пазар.
Истината обаче е, че ако няма воля от страна на собствениците на сайта да се наложи този конструктивен дух на общуване, нищо няма да се промени.
цитирай
14. lado - Блог. бг вече е воняща дупка. . . О...
13.08.2011 16:17
Блог.бг вече е воняща дупка...Островчета като блога на Павел и едни около 30-тина колеги на супер ниво, просто подчертават огромната разлика в приоритет, настройки, интелект, ерудиция, с останалата пишеща плява. Или плевели...
Щеше да е хубаво от време на време да има някоя и друга снимка на монети от Одрското царство - едни артефакти с изключително значение. По тях може да се съди за хиляди неща :)
Поздрави!
цитирай
15. letopisec - Само болшевиките са прилагали съд,
13.08.2011 16:28
спрямо ония, които са критикували "научната" им доктрина. Не знаех, чи Вие тракедонисти, се и клонирате, но някои се клонирали, без обаче да бъдат спокойни като оригинала...
цитирай
16. letopisec - ако не ми пуснеш коментара
13.08.2011 16:29
ще го пусна другаде и ще дискутираме има ли при вас цензура
цитирай
17. dolsineq - Podkrepqm vsi4ko napisano ot Pavel!
13.08.2011 17:18
Mnogo navremenen posting, Mitko. Pozdravi i do novi sre6ti, no na jivo. :)
цитирай
18. анонимен - остави го тоз палячо хун, с майка ...
13.08.2011 17:25
остави го тоз палячо хун,с майка сарматка и баща скит,дядо кимериец и баба татарка от Кавказ!в главата му е каша от мечти и мераци и летописи и фантазии.само пълен идиот,побъркан от илюзии може да твърди глупостите на летописеца,той е тотален идиот!(пусни ми коментара да го прочете тоз измекяр хунски!)
цитирай
19. lisa19 - И аз това казвам: "Стига с този бяс!"
13.08.2011 17:28
Чува се, но дали се разбира??? Ще видим. Остави ги да се пенят. Доставяш им удоволствие за това, че се нервираш. Те само това чакат. Започнеш ли да доказваш нещо, те хващат за гърлото. Затова забий им един шамар с "мълчанието" на лъва. Неговият рев е убийствен и в същото време достатъчно смислен. }}}
цитирай
20. vishnichka - Д.Д. поздравления за позицията ти!Емоционална, но справедлива и човешка!Подкрепям те напълно!
13.08.2011 17:36
Крайно време е МОДЕРАЦИЯТА НА БЛОГ.БГ да влезе в правомощията си и да защити правото на Спароток да публикува тук спокойно материалите си, без след всеки негов пост да получава поредната порция обиди, злъч и подигравки. Мисля обаче, че колегите "опозиционери" на Спароток, бързо ще се ориентират къде са знанията и къде интригантството!

Апелирам БЛОГ.БГ разгледат блога на Джойси - joysii.blog.bg и получат достъп до архива й, прочетат по-подробно арогантностите, директните злонамерени обиди и намерят поне една разумна причина да не й наложат БАН за перманентно накърняване личното достойнство на блогъри, които не само не я предизвикват с нищо, но и категорично НЕ ЖЕЛАЯТ да общуват с нея!!!

Колеги, някой знае ли това блогово недоразумение Джойси, което пише и деактивира после, колко БРОЯ постинги е посветила на Спароток и Долсинея???



цитирай
21. ckarlet - Sparotok е много скромен човек в...
13.08.2011 18:08
Sparotok е много скромен човек въпреки откритията и постиженията в живота си. Такива хора като него са малко. Но се радвам, че има и хора като Вас, които оценяват труда му и с достойнство го подкрепят!
Поздрави!
цитирай
22. vostroto - Солидарен съм с призива в постинга!
13.08.2011 18:09
Солидарен съм с призива в постинга!
цитирай
23. sparotok - !
13.08.2011 18:25
vostroto написа:
Солидарен съм с призива в постинга!


Приличието и почтеността са една добра основа за всичко!
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
24. sparotok - !
13.08.2011 18:25
ckarlet написа:
Sparotok е много скромен човек въпреки откритията и постиженията в живота си. Такива хора като него са малко. Но се радвам, че има и хора като Вас, които оценяват труда му и с достойнство го подкрепят!
Поздрави!


Благодаря ти Скарлет!
цитирай
25. sparotok - търпение
13.08.2011 18:28
vishnichka написа:
Крайно време е МОДЕРАЦИЯТА НА БЛОГ.БГ да влезе в правомощията си и да защити правото на Спароток да публикува тук спокойно материалите си, без след всеки негов пост да получава поредната порция обиди, злъч и подигравки. Мисля обаче, че колегите "опозиционери" на Спароток, бързо ще се ориентират къде са знанията и къде интригантството!

Апелирам БЛОГ.БГ разгледат блога на Джойси - joysii.blog.bg и получат достъп до архива й, прочетат по-подробно арогантностите, директните злонамерени обиди и намерят поне една разумна причина да не й наложат БАН за перманентно накърняване личното достойнство на блогъри, които не само не я предизвикват с нищо, но и категорично НЕ ЖЕЛАЯТ да общуват с нея!!!

Колеги, някой знае ли това блогово недоразумение Джойси, което пише и деактивира после, колко БРОЯ постинги е посветила на Спароток и Долсинея???





Вишничке, Павел предпочита игнорирането на неуравновесените личности, аз от друга страна искам да им покажа, че не могат да си разиграват коня както искат, няма да стане.
поздрави!
Д.Д.
цитирай
26. sparotok - нервиране
13.08.2011 18:31
lisa19 написа:
Чува се, но дали се разбира??? Ще видим. Остави ги да се пенят. Доставяш им удоволствие за това, че се нервираш. Те само това чакат. Започнеш ли да доказваш нещо, те хващат за гърлото. Затова забий им един шамар с "мълчанието" на лъва. Неговият рев е убийствен и в същото време достатъчно смислен. }}}


Нервиране не е точната дума, реагирам, за да не си помислят, че са много страшни...а всъщност са жалки, много, много жалки...
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
27. sparotok - до скоро
13.08.2011 18:34
dolsineq написа:
Mnogo navremenen posting, Mitko. Pozdravi i do novi sre6ti, no na jivo. :)


До скоро:)
цитирай
28. sparotok - пак обиди
13.08.2011 18:39
letopisec написа:
спрямо ония, които са критикували "научната" им доктрина. Не знаех, чи Вие тракедонисти, се и клонирате, но някои се клонирали, без обаче да бъдат спокойни като оригинала...


В състояние ли сте да общувате с някого без обиди и глупави нападки?Утре съм в Карлово, хайде да си уредим една среща да видим кой се клонира, тъкмо ще се срещнете с целия Средновековен Орден на Спароток, плебса, за който говорите, ония лумпените...много ще ви се зарадват.
Пишете на лични да се разберем за време и час.
До скоро!
цитирай
29. sparotok - поканата остава
13.08.2011 18:40
letopisec написа:
ще го пусна другаде и ще дискутираме има ли при вас цензура


Утре съм в Карлово, хайде да си уредим една среща да видим кой се клонира, тъкмо ще се срещнете с целия Средновековен Орден на Спароток, плебса, за който говорите, ония лумпените...много ще ви се зарадват.
Пишете на лични да се разберем за време и час.
До скоро!
цитирай
30. sparotok - прав си Ладо
13.08.2011 18:42
lado написа:
Блог.бг вече е воняща дупка...Островчета като блога на Павел и едни около 30-тина колеги на супер ниво, просто подчертават огромната разлика в приоритет, настройки, интелект, ерудиция, с останалата пишеща плява. Или плевели...
Щеше да е хубаво от време на време да има някоя и друга снимка на монети от Одрското царство - едни артефакти с изключително значение. По тях може да се съди за хиляди неща :)
Поздрави!


Прав си Ладо, монетите на одриските царе са заредени с безценна информация, към октомври Павел ще пуска нещо на тая тема.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
31. sparotok - това звучи страшно
13.08.2011 18:44
nikstan написа:
..има си и помагачи който храни и те излизат на преден план.Това е видимата страна , а невидимата е тази: ***
1. Над българите може да издевателства който си иска и както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.
2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои (“колаборационисти”).
3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.

Титла: Относно: Програма за изтребване на българския народ от московския ционистки конгрес
Публикувано от: H. в май 08, 2006, 10:52:46 *** КОГАТО Е ЯСНО С КОЙ ВОЮВАШ ЩЕ ЗНАЕШ И КАК ДА СЕ ЗАЩИТАВАЩ ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ. Н.Станчев.


ТОВА ЗВУЧИ СТРАШНО!
цитирай
32. sparotok - ДОБРА ВОЛЯ
13.08.2011 18:47
angpiskova написа:
оттук съм призовавала за същото. И съм казвала, че съм готова за диалог с АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БЛОГЪРИ, ако го искат, в т.ч. и на тези, които непрекъснато ме нападат. Но, да се разберем, на диалог, а не на шамари. На диалог на равнище, а не на махленщини от Женския пазар.
Истината обаче е, че ако няма воля от страна на собствениците на сайта да се наложи този конструктивен дух на общуване, нищо няма да се промени.


Ангелина, какво да добавя, така си е, някои безобразничат защото не биват санкционирани за държанието си.За мен е непонятно как блог.бг може да позволи недостойно и дори вулгарно държание...още дълго време ще се чудя май.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
33. анонимен - Не мисля, че летописец обижда Спароток.
13.08.2011 19:03
Той пише доста сериозни като научна основа статии.
А гжа Пискова пак е ЧУдовищно пристрастна - не вижда, че другарчето й Камосутров бълва пост след пост с груби обиди към четирима блогери, последно - днес, а все търси под вола теле.
Пискова, кога ще баннат камосутров?
Защо от това не се възмутиш?
цитирай
34. sparotok - критерии
13.08.2011 19:13
poligor написа:
Той пише доста серизни като научна основа статии.
А гжа Пискова пак е ЧУдовищно пристраства - не вижда, че другарчето й Камосутров бълва пост след пос с груби обиди към четирима блогери, последно - днес, а все търси под вола теле.
Пискова, кога ще баннат камосутров?
Защо от това не се възмутиш?


Всеки има свои критерии, следното аз го намирам за обидно- СПАРОТОК, С ИМЕ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ, НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ ГИ Е ИЗОБЩО КАТО ПЕРСОНА; КОЙ Е ТОЗИ ЧОВЕК, КОЙТО МЪТИ МОЗЪЦИТЕ НА НЕПРОСВЕТЕНИТЕ И СЪЗДАВА БАЛОНИ, КОИТО КАРАТ ПЛЕБСА ДА СЕ РАДВА И ДА НАРИЧА БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ "ЧЕРГАРИ", КОИТО ДОШЛИ С ЕДНА ОРДА И ТРАКИТЕ ГИ ПРЕТОПИЛИ...

Обидно е и това да наречеш родолюбец работещ за чужди интереси-ПОД МАСКАТА НА ТРАКЕДОНИЗМА, КАКВО СЕ КРИЕ: ОПИТ ЗА ИСТИНСКА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ ИЛИ ОБСЛУЖВАНЕ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ;

Не ви познавам, не зная къде поставяте границата на приличието, но според мен господин Милчев я е минал отдавна.
цитирай
35. анонимен - Привет и от мене!
13.08.2011 19:26
Разбра се, че искам да организирам дискусия. Нека се върне и Спаротока и ще я направим. Обещавам!
цитирай
36. d3bep - ще го пусна другаде и ще дискутираме ...
13.08.2011 19:31
letopisec написа:
ще го пусна другаде и ще дискутираме има ли при вас цензура

ТОя... Как да го нарека, ше ми говори за цензура.
Изтри ми поне 5 смислени поста ,където ясно показах, че изобщо не чува петела не за история изобщо, ами и за кимерите е тотално гола вода.

Понеже нямаше какво да ннаправи, взе че г иизтри и ми на писа ДА НЕ ГО ПСУВАМ И РУГАЯ, щото се е бил нагледал.... Съоптветно аз каот видях как действа, го ритнах и изобщо не го нито чета(не че имам за акакво да чета него), нито му пиша и така.

НАГЛЕЦ, че ше ми говори и за ЦЕНЗУРА...

Аз пък го изхвърлям в тора за където е и изобщо спирам да се занимавам с него.
И считам тоя постинг тука за безмислен.
Излишна реклама на Летописеца.

Трий го и тва е, да си пише квото си иска. Най много да ти докара още потребители.
цитирай
37. merlin68 - Всъщност Спароток, е изключително ...
13.08.2011 19:36
Всъщност Спароток, е изключително прав като не обръща внимание на хора като летописеца. И аз дълго съм се чудил на търпението, спокойствието и на това как успява да не навлиза в блатото на взаимни обиди. Но след дълго общуване с хорра като въпросният летописец, сам се убедих, че е по-добре да ги търпиш, отколкото да си =говориш= с тях:) За съжаление аз нямам нито търпението, нито явно и културата на Спароток, та да им устоя, в резултат се получава "научна" дискусия:)))
цитирай
38. nestinar - Има хора, които просто обичат да се ...
13.08.2011 19:39
sparotok написа:
balkanec написа:
Има хора, които просто обичат да се заяждат по блоговете. Често и съвсем безпричинно.
Забележи, че има и съвсем безобидни блогове и постове, които не засягат никого с нищо - и пак отнасят обиди :)

А срещу Спароток пищят, защото блога му е силен и убедителен. Приемай го за положителен знак :)
Поздрави


Прав си, щом безсъвестните нападат, значи пътя на Спароток е правилен, обаче, все пак, нека има някакво приличие за Бога!

Поздрави!

"Лъзгайте" ги и ги подминавайте!;)
Въобще не се заблуждайте,че са заблудени!
Такива са и в живота.Така се държат с всички около тях!
цитирай
39. sparotok - игнориране
13.08.2011 19:40
merlin68 написа:
Всъщност Спароток, е изключително прав като не обръща внимание на хора като летописеца. И аз дълго съм се чудил на търпението, спокойствието и на това как успява да не навлиза в блатото на взаимни обиди. Но след дълго общуване с хорра като въпросният летописец, сам се убедих, че е по-добре да ги търпиш, отколкото да си =говориш= с тях:) За съжаление аз нямам нито търпението, нито явно и културата на Спароток, та да им устоя, в резултат се получава "научна" дискусия:)))


Спароток е прав да игнорира некултурните, но и аз като тебе се подлъгах:)
Нищо де, сега пък ми се отдава възможност да се видя с летописеца, дано дойде утре до Карлово, че да видим кой на кого е клонинг:)
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
40. merlin68 - ще го пусна другаде и ще дискутираме ...
13.08.2011 19:41
d3bep написа:
[quote=letopisec]ще го пусна другаде и ще дискутираме има ли при вас цензура

ТОя... Как да го нарека, ше ми говори за цензура.
Изтри ми поне 5 смислени поста ,където ясно показах, че изобщо не чува петела не за история изобщо, ами и за кимерите е тотално гола вода.

Хехе, не си прав, за мен може да кажеш, че не разбирам от история, летописеца, не разбира въобще от нищо, дори имам чувство, че не разбира и български, ако да го говори:)
цитирай
41. sparotok - въпрос на време е
13.08.2011 19:42
d3bep написа:
letopisec написа:
ще го пусна другаде и ще дискутираме има ли при вас цензура

ТОя... Как да го нарека, ше ми говори за цензура.
Изтри ми поне 5 смислени поста ,където ясно показах, че изобщо не чува петела не за история изобщо, ами и за кимерите е тотално гола вода.

Понеже нямаше какво да ннаправи, взе че г иизтри и ми на писа ДА НЕ ГО ПСУВАМ И РУГАЯ, щото се е бил нагледал.... Съоптветно аз каот видях как действа, го ритнах и изобщо не го нито чета(не че имам за акакво да чета него), нито му пиша и така.

НАГЛЕЦ, че ше ми говори и за ЦЕНЗУРА...

Аз пък го изхвърлям в тора за където е и изобщо спирам да се занимавам с него.
И считам тоя постинг тука за безмислен.
Излишна реклама на Летописеца.

Трий го и тва е, да си пише квото си иска. Най много да ти докара още потребители.


Въпрос на време е хората да разберат колко струва летописеца, джойси вече е претеглена :)
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
42. sparotok - мнения
13.08.2011 19:49
nestinar написа:
sparotok написа:
balkanec написа:
Има хора, които просто обичат да се заяждат по блоговете. Често и съвсем безпричинно.
Забележи, че има и съвсем безобидни блогове и постове, които не засягат никого с нищо - и пак отнасят обиди :)

А срещу Спароток пищят, защото блога му е силен и убедителен. Приемай го за положителен знак :)
Поздрави


Прав си, щом безсъвестните нападат, значи пътя на Спароток е правилен, обаче, все пак, нека има някакво приличие за Бога!

Поздрави!

"Лъзгайте" ги и ги подминавайте!;)
Въобще не се заблуждайте,че са заблудени!
Такива са и в живота.Така се държат с всички около тях!


Спароток си мисли, че летописеца е заблуден, аз съм на друго мнение, такива като него са ми от ясни по-ясни, утре като се видим с господин Милчов ще го заснема с видео камера и пускаме шоуто в нета.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
43. merlin68 - до poligor
13.08.2011 20:23
"Той (Летописец) пише доста сериозни като научна основа статии."

Полигор, и аз си мислех, че летописеца пише много сериозни и научни статии, понеже нищо не можех да разбера от написаното. И като не го разбирах, а го гледам с костюм, добре облечен, професия писател, си викам: тоя е много напред с матРиала:)
Обаче, след като почетох малко и аз по една от темите които пише, изведнъж разбрах, че той дори си няма представа от темата, направо останах шокиран, просто наредил разни цитати, повечето нямащи нищо общо с това за което уж пише. По-лошото обаче е, че цитатите му не са и цитати, а интерпретация на това което той е разбрал от цитирания автор, а той нищо не е разбрал:))) Това объркване което създава сам, за незапознатият с историята читател, създава абсолютно погрешното впечатление за научност.
Потресаващ пример е горкият Птоломей, този голям учен живял през ІІ век е смятан за баща на географията и има защо. Направил е карта на Европа (тя разбира се не е точна, но все пак става въпрос за ІІ век), сложил Птоломей и координати, описал и реки, планини, морета, племена и т.н. човек само трябва да чете, да търси по картата и чудесно разбира какво къде се е намирало според представите на Птоломей. Въпросният Летописец, "цитира" Птоломей така:
"Птоломей през ІІ в. уточнава, че всъщност Каспийско море е залив на северният, Сарматски океан. Дори за да е по-точен, по името на народа, който е живял на западното Прикаспие, именува Каспийско море - „Венедски залив на Океана”."
За незапознатите, ще кажа, че Птоломей никъде не твърди подобно нещо, напротив. Дал е карта, координати и описание, от които е пределно ясно, че Венедският залив е на Балтийско море, а от там до Каспийско море си е доста път:))) По същият начин венетите се преместиха, а заедно с тях и Венедските планини. След това Летописеца, им организира един поход, та да ги придвижи обратно от Кавказ до Карпатите, почупи им краката от ходене:))) А те венетите не са си мърдали никъде, седят си на север и за Кавказ нез
цитирай
44. goby3 - :)
13.08.2011 20:29
Не им се вързвай и си гледай кефа!
Има търтеи и паразити(визирам една куха варненска кифла),които ако не пишат бесни контри на твоите постове,просто нямат какво друго да пишат! :)))
Кръвосмучещият кретен и той душа носи - остави ги да живеят! :)))))))))
цитирай
45. urilozev - Чудя се ,
13.08.2011 20:39
какво първо да напиша.Разбира се че всеки има право на ОБОСНОВАНО мнение,ама не за прикритие.Аз със сърцето и душата си знам, че от хиляди години родът ми е тук.Някои от рода може да са ходили из древния свяг, ама са се върнали,други са останали ,"По пътя".АБе някой ще абясни ли смислено -с артефакти ,писмени източници за това славянско море от хора та да престанем със славянските "измислици".Време е май Sparotok за група във Фейсбук и каквото сабя покаже.Няма да загубим войната.Ние знаем какви сме, трябва и те да го разберат.
цитирай
46. rasate9 - Спароток си мисли, че летописеца ...
13.08.2011 20:41

Спароток си мисли, че летописеца е заблуден, аз съм на друго мнение, такива като него са ми от ясни по-ясни, утре като се видим с господин Милчов ще го заснема с видео камера и пускаме шоуто в нета.
Поздрави!
Д.Д.


Не му се връзвай. Само загуба на време.
По добре е да не се обръща внимание на такива критикари на голо а да се наблегне на идеята на блога, а именно да се разпострани искрата на знанието за нашата история и повече хора да започнат да задават въпроси. Човешката интелегентност не се определя по годините проспани по Университети & Академии а по способността да се възприема и структурира нова информация.
цитирай
47. sparotok - победа
13.08.2011 20:43
urilozev написа:
какво първо да напиша.Разбира се че всеки има право на ОБОСНОВАНО мнение,ама не за прикритие.Аз със сърцето и душата си знам, че от хиляди години родът ми е тук.Някои от рода може да са ходили из древния свяг, ама са се върнали,други са останали ,"По пътя".АБе някой ще абясни ли смислено -с артефакти ,писмени източници за това славянско море от хора та да престанем със славянските "измислици".Време е май Sparotok за група във Фейсбук и каквото сабя покаже.Няма да загубим войната.Ние знаем какви сме, трябва и те да го разберат.


Победата е сигурна, нали затова недобросъвестните беснеят.
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
48. sparotok - :)
13.08.2011 20:44
goby3 написа:
Не им се вързвай и си гледай кефа!
Има търтеи и паразити(визирам една куха варненска кифла),които ако не пишат бесни контри на твоите постове,просто нямат какво друго да пишат! :)))
Кръвосмучещият кретен и той душа носи - остави ги да живеят! :)))))))))


Страхотна си!:)
цитирай
49. sparotok - ПОСЛЕДНО ПОВИКВАНЕ ЗА КИРИЛ МИЛЧЕВ
13.08.2011 20:47
ГОСПОДИН МИЛЧЕВ, ПОКАНИХ ВИ НА СРЕЩА В КАРЛОВО, ЗА ДА ВИДИТЕ ДАЛИ ИМА КЛОНИРАНИ ЛУМПЕНИ, ИЛИ НЕ.СЛЕД ЧАС ПОТЕГЛЯМ ПО РАБОТА И ДО УТРЕ ПОЛУНОЩ НЯМА ДА СЪМ НА ЛИНИЯ.ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН НА ЛИЧНИ!
цитирай
50. sparotok - ДО КОМЕНТИРАЩИТЕ
13.08.2011 20:49
НАПУСКАМ БЛОГА В 22ч., ЩЕ УДОБРЯ КОМЕНТАРИТЕ УТРЕ ВЕЧЕР.
Д.Д.
цитирай
51. sparotok - прекрасно казано
13.08.2011 20:51
rasate9 написа:

Спароток си мисли, че летописеца е заблуден, аз съм на друго мнение, такива като него са ми от ясни по-ясни, утре като се видим с господин Милчов ще го заснема с видео камера и пускаме шоуто в нета.
Поздрави!
Д.Д.


Не му се връзвай. Само загуба на време.
По добре е да не се обръща внимание на такива критикари на голо а да се наблегне на идеята на блога, а именно да се разпострани искрата на знанието за нашата история и повече хора да започнат да задават въпроси. Човешката интелегентност не се определя по годините проспани по Университети & Академии а по способността да се възприема и структурира нова информация.


Прекрасно казано!
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
52. merlin68 - какво първо да напиша. Разбира се че ...
13.08.2011 21:19
urilozev написа:
какво първо да напиша.Разбира се че всеки има право на ОБОСНОВАНО мнение,ама не за прикритие.Аз със сърцето и душата си знам, че от хиляди години родът ми е тук.Някои от рода може да са ходили из древния свяг, ама са се върнали,други са останали ,"По пътя".АБе някой ще абясни ли смислено -с артефакти ,писмени източници за това славянско море от хора та да престанем със славянските "измислици".Време е май Sparotok за група във Фейсбук и каквото сабя покаже.Няма да загубим войната.Ние знаем какви сме, трябва и те да го разберат.


Току що обяснявах по въпроса, направо ти копирам обяснението си тук, то представлява моето виждане на зададения от теб въпрос за славянското море.
Има намерени някои предмети свързани със славяните, но са малко, не ми се рови, та да ти ги показвам, потърси сам и ще намериш. Но не това е въпросът, няма артефакти свързани със славянската култура, тъй като славяни е просто новото наименование на траките и сродните им племена от Сарматия, така, че те не използват различни паници от тракийските:) Това имено ни дава основание да твърдим, че "морето от славяни", заляло Балканите през 4-6 век, всъщност са гети, даки и други сродни скитски племена.
Просто имената се сменят, от VІ век вече не се говори за гети-готи, траки, скити, а за славяни. Територията на Европейска Скития (летописеца може да ти "обясни" къде се намира:))) става територия на славяните, а те са новото общо название на скитите и траките и илирите.
Що се отнася до малкото намерени артефакти свързвани със славяни, то тях трябва да отнасяме към племената дошли от Балтика, при тях поради продължителното откъсване от тракийските им роднини и поради връзката им с други народи и култури, имат и известна разлика в културата спрямо тукашните ни родни славяни. Така, че малкото намерени "славянски" находки, са от тези далечни славяни.
цитирай
53. germantiger - ...
13.08.2011 22:01
Аз също имам 4 постинга спорещи с тезите на Спароток, както и десетки коментари опониращи на него или някои от писалите тук-под този постинг...

Признавам, че често пъти съм циничен!
Срещу Спароток обаче, никога не съм псувал, просто защото неговия подход е с уважение и респект, с един въздържан "тон", дори и без сарказъм често!

...

"На принципа" съм обаче с циганина по цигански, с турчина по турски итн... в този ред на мисли с ганьовеца по ганьовски - псувал съм в отговор някои от поддръжниците на павел и предполагам ще го правя и за в бъдеще - в отговор!

Често пъти "вие"(автохтонистите) първи търсите несвоето (от Ирландия, до Иберийския, през дн. Франция и Германия, до Скандза-Скандинавия дори, естествено от Балканите до степите на Танаис-Дон, всъщност стигате до Египет, мала Азия без съмнение, несъмнено до Китай рейдирате, Крит, Елада... всичко?!).

Не виждам ДНЕС кой чужденец иска "вашето" или българското - имам впечатления от чуждоезични форуми на германски и английски език, не съм забелязал някой там да е равен по претенция и то вероломна безогледна на фиромец-бюрмовец "македон", на пантюрк-турк и за жалост на великобугарин (слава Богу не всеки бгнационалист с интерес в историята е фен на Нурутдинов, Ярулина или...)!

...

Ясно и точно казано:

ПОДКРЕПЯМ КУЛТУРНАТА ДИСКУСИЯ, НЯКАКВА БЛОГЕТИКА, ЗА СЪМ ТЪРПЕНИЕ, УВАЖЕНИЕ И БЕЗ ПУСУВНИ!

ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОСТЕЯ С ТЕЗИ, КОИТО ЛИЧНО И ПЪРВО СА ЦИНИЧНИ КЪМ МЕН!

ВЪЗГЛЕДИТЕ НА СПАРОТОК НЕ СПОДЕЛЯМ, МНОГО ПРОСТО ЗАЩО - ЗАЩОТО ИСТИНАТА НЕ ВИНАГИ Е УДОБНА ЗА НАЦИОНАЛИЗМА, ИСТИНАТА НЕ Е ПО ПРЕДПОЧИТАНИЕ И В "МОЯТА" ИСТИНА ТРАКА НЕ Е СЛИВЯНИН, НИТО ГОТА, ФРАНКА И БАВАРА Е БЪЛГАРИН, не е!
цитирай
54. nikikm - Поздравления
13.08.2011 22:01
за темата.И виж,той е нахален и напорист,а ти се ядосваш и страдаш.Такива хора има винаги и специално сега,тези,тук,може и да се изненадаш,но ще ти кажа,ТЕ ОЦЕНЯВАТ ТРУДА НА СПАРОТОК и последствията от него.Затова са тук и затова са такива.Още нещо,приеми,че писанките на тази напаст имат и друга страна.Как мислиш,какво постигат с изцепките си или пък истериите,както на някои комшийчета? Мислиш ли,че на нас не ни е ясно? Митко,та те си вкарват автогол отвсякъде.Така,че хладнокръвно и леко отгоре,ги понатисвай и публикувай най-яростните им нападки и най-глупавите.Не всичко,за да не се разводнява сайта,но силно миришештите.И не се коси,нашият народ казва:"Волът,като рие,хвърля на гърба си." Има и още:"Кучето си лае,керванът си върви!" Успех в делото,будители!
цитирай
55. анонимен - Май доста сте се поотпуснали в емоционалничене.
13.08.2011 22:19
"36. letopisec - много от последователите му се държат като лумпени и
10.08 16:12 по отношение на тракедонизма са направо болшевики" - ами в това човекът си е напълно прав. Да сте поглеждали към "коректното и културно" ломотене на непобедимото слънце, цар-кару и гет? Там наистина се срещат доста приказки за кривокраки монголоиди, тюрки и т.н. А впечатлението е за хълцукащи шегаджии-битници, които си говоркат на софра след 300 - 400 милилитра ракийца.
цитирай
56. анонимен - от трибал до спароток
14.08.2011 00:20
като гледам как на твоя гръб започнаха вече да се правят на учени писачи като летописеца, искрено те съветвам да ги игнорираш все по сериозно иначе ще си задръстиш блога с празни и никому ненужни обяснения, остави ги да си твърдят празнословията.
цитирай
57. анонимен - км
14.08.2011 01:00
Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза. И сега без никакви извинения и заобикалки, и без да спазвам добрия тон на блога ще го нарека не "Летописец", а "Блюдолизец", или още по-точното "Гъзолизец"!!! кире, можеш ли да опровергаеш и една само думичка от биографията ти поместена по-горе???
цитирай
58. vbu - Добра воля.
14.08.2011 09:35
Ако някои ваши привърженици като псуват като каруцари във "вражеските" блогове си мислят, че по този начин защитават каузата ви, дълбоко грешат.
И както спароток призовава за приличен тон коментирещите в неговите постинги, да направи същото и за защитниците му "коментиращи" в чужди постинги. Не може да ги задължи, поне да ги помоли. Много, твърде много му снижават рейтинга.
цитирай
59. syrmaepon - Определено смятам всякакви лични ...
14.08.2011 09:54
Определено смятам всякакви лични нападки за грешка.Не е това начинът за доказване на нещо.Освен това призивът ми към всички представящи някаква историческа хипотеза да осъзнаят самите те че това е ХИПОТЕЗА,че други хора също имат мнение и то може да бъде различно от тяхното.Ако беше толкова лесно доказването на една или друга хипотеза,смятате ли ,че професионалистите не биха я доказали до сега.А теориите за фалшификации да ги ограничим и да се съсредоточим в наличните факти.И най-вече коректност към читателя когато представяме един или друг източник,защото в желанието да докажем именно "нашата" теза много често се пропускат источници,говорещи друго или пък с лека ръка се обявяват за лъжа и фалшификат


анонимен написа:
Много интересен е, но не бързай! Не се поддавай на интириги, пиши и разяснявай спокойно! Само тогава ще дойдат и читатели! Полезно е да се правят дискусии, но на този етап не е задължително, първо трябва да има аудитория - възпитана и качествена, най-вече откъм исторически поознания!:)


Успех на всички в начинанията!
цитирай
60. mglishev - Нали всички сме си
14.08.2011 10:28
башка индивидуалисти, всеки обижда другия. Това е форма на етикет по нашенско. "Летописец" нарекъл Спароток някак обидно. Спокойно, "Летописец" нарече и мен така, нищо че съм нещо като антиспаротокист. Впрочем, аз също съм обиждал Спароток. Той мен - също. Такива са ни обноските. Грубияни сме си.
цитирай
61. tutankhamon661 - sparotok
14.08.2011 11:37
Бих приел всякакъв спор, стига да няма обиди - те не могат да бъдат оправдани, ако другият не отвръща по същия начин. Тук изобщо няма значение кой е крив и кой е прав в твърденията си. Става дума само за възпитание.
С теб съм Sparotok!
цитирай
62. bls - Уважаеми, г-н Псевдо-Спароток, letopisec е само по майчина линия от гр. Карлово,
14.08.2011 12:12
sparotok написа:
ГОСПОДИН МИЛЧЕВ, ПОКАНИХ ВИ НА СРЕЩА В КАРЛОВО, ЗА ДА ВИДИТЕ ДАЛИ ИМА КЛОНИРАНИ ЛУМПЕНИ, ИЛИ НЕ.СЛЕД ЧАС ПОТЕГЛЯМ ПО РАБОТА И ДО УТРЕ ПОЛУНОЩ НЯМА ДА СЪМ НА ЛИНИЯ.ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН НА ЛИЧНИ!


по бащина риния е от македонския град Делчево и сета е в македонските планини, където има среща със истинския Sparotok
цитирай
63. bven - Изобщо не ме учудва - нали на всяко действие има противодействие?
14.08.2011 13:06
Освен това в този блог може да се направи всякакъв нелогичен (меко казано) коментар, но нейсе :)
Хубава неделя!:))
цитирай
64. letopisec - защо не откриете свободна дискусия, както е при мен???????????????????
14.08.2011 13:15
и защо не пускате коментари на мои приятели, един сега ми звънна по телефона...с ник bls
цитирай
65. atlantistoni - Остави ги в собствен сос!
14.08.2011 13:29
Не забравяй, че:
Когато аргументите се изчерят, започват обидите.
И още:
Роденият да пълзи, не може да полети.

Поздрави! :)


цитирай
66. valsodar - Явно Спароток е Водач с Мисия, след ...
14.08.2011 13:59
Явно Спароток е Водач с Мисия, след като не може да позволи в отсъствието си блогът му да залинее. Достойни следовници си има, явно факелът на пан-тракизмът е в добри ръце.

Но, защо се ограничавате да провъзгласявате траките за най-древното население на планетата, с най-развитата цивилизация надминаваща по размах и въображение дори и тази на атлантите? Проявяте малко повече вкус и въображение - къде в историята им са маите и другите предколумбови цивилизации?
Нима ще се ограничите само до един континент в мисленето си?
Погледнете и към космоса, там какви переспективи за древна история има - не е истина направо! Самият фон Деникен, в книгата си "Колесницата на боговете" е имал в предвид именно тракийската колесница, а не някакви си извънземни с летящите им чинии.
Дерзайте и успех!
цитирай
67. анонимен - Курвата-Спароток е намерена застреляна!!!
14.08.2011 15:18
Очаква те куршум в главата клоун-спароток, много скоро, бъди готов, знам къде живееш!!!
цитирай
68. анонимен - ot juli
14.08.2011 20:33
Oti se kosite bre HORA,az mislq,4e 4ove4eta kato gli6evci,letopisci,joisita i ostanalata gnus,sa zlobni i ne6tastni samo poradi edna pri4ina,prosto preduse6tat Kraq si,ne se pritesnqvaite za ni6to.Taq bitka koqto se vodi mejdu SVETLINATA i mraka,ne e ot v4era,nali taka ? A kakto vsi4ki znaem BALGARIN zagubena bitka nqma,nqma i da ima.Nablijava vremeto kogato vsi4ko 6te izleze na povarhnostta. ZA vsi4ki ISTINSKI BALGARI prosto povqrvaite v TANG-RA !
цитирай
69. анонимен - верно ли е това господин летписец?
14.08.2011 23:57
letopisec написа:
и защо не пускате коментари на мои приятели, един сега ми звънна по телефона...с ник bls


59. анонимен - км
01:00 Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза. И сега без никакви извинения и заобикалки, и без да спазвам добрия тон на блога ще го нарека не "Летописец", а "Блюдолизец", или още по-точното "Гъзолизец"!!! кире, можеш ли да опровергаеш и една само думичка от биографията ти поместена по-горе???
цитирай
70. анонимен - ето какво предстажлява летописец
14.08.2011 23:59
valsodar написа:
Явно Спароток е Водач с Мисия, след като не може да позволи в отсъствието си блогът му да залинее. Достойни следовници си има, явно факелът на пан-тракизмът е в добри ръце.

Но, защо се ограничавате да провъзгласявате траките за най-древното население на планетата, с най-развитата цивилизация надминаваща по размах и въображение дори и тази на атлантите? Проявяте малко повече вкус и въображение - къде в историята им са маите и другите предколумбови цивилизации?
Нима ще се ограничите само до един континент в мисленето си?
Погледнете и към космоса, там какви переспективи за древна история има - не е истина направо! Самият фон Деникен, в книгата си "Колесницата на боговете" е имал в предвид именно тракийската колесница, а не някакви си извънземни с летящите им чинии.
Дерзайте и успех!



59. анонимен - км
01:00 Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза. И сега без никакви извинения и заобикалки, и без да спазвам добрия тон на блога ще го нарека не "Летописец", а "Блюдолизец", или още по-точното "Гъзолизец"!!! кире, можеш ли да опровергаеш и една само думичка от биографията ти поместена по-горе???
цитирай
71. анонимен - щом си приятел на летописеца маи знаеш това
15.08.2011 00:01
bls написа:
sparotok написа:
ГОСПОДИН МИЛЧЕВ, ПОКАНИХ ВИ НА СРЕЩА В КАРЛОВО, ЗА ДА ВИДИТЕ ДАЛИ ИМА КЛОНИРАНИ ЛУМПЕНИ, ИЛИ НЕ.СЛЕД ЧАС ПОТЕГЛЯМ ПО РАБОТА И ДО УТРЕ ПОЛУНОЩ НЯМА ДА СЪМ НА ЛИНИЯ.ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОСЛЕДНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН НА ЛИЧНИ!


по бащина риния е от македонския град Делчево и сета е в македонските планини, където има среща със истинския Sparotok



59. анонимен - км
01:00 Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза. И сега без никакви извинения и заобикалки, и без да спазвам добрия тон на блога ще го нарека не "Летописец", а "Блюдолизец", или още по-точното "Гъзолизец"!!! кире, можеш ли да опровергаеш и една само думичка от биографията ти поместена по-горе???
цитирай
72. анонимен - ето кои е летописеца
15.08.2011 00:02
анонимен написа:
като гледам как на твоя гръб започнаха вече да се правят на учени писачи като летописеца, искрено те съветвам да ги игнорираш все по сериозно иначе ще си задръстиш блога с празни и никому ненужни обяснения, остави ги да си твърдят празнословията.


59. анонимен - км
01:00 Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза. И сега без никакви извинения и заобикалки, и без да спазвам добрия тон на блога ще го нарека не "Летописец", а "Блюдолизец", или още по-точното "Гъзолизец"!!! кире, можеш ли да опровергаеш и една само думичка от биографията ти поместена по-горе???
цитирай
73. sparotok - КУЛТУРЕН ТОН!!!
15.08.2011 00:12
Умолявам коментиращите да се придържат към добър тон, в противен случаи коментарите няма да бъдат допускани повече!
Д.Д.
цитирай
74. demograph - Твърде голямо внимание отделяте на този провокатор
15.08.2011 01:23
Просто го оставете да си пише глупостите на които никой умен човек не се хваща.
Той се саморазобличава.
Писах -Яростта му показва, че Великата Тракийска мечта на Паисий,Берон,Раковски,Цани Гинчев, Ганчо Цанов, и на хилядите Аватари за българското като Спароток е сбъдната. Плювачите се давят в храчките си. Нека ги съжалим и оставим Всебог да реши съдбата им.
цитирай
75. rasate9 - Голямото Разсейване
15.08.2011 02:11
Уважаеми побратими и посестрими дерзаещи за бъдещето на България. Приканвам ви да престанем да се занимаваме с провокации от рода на летописеца, joicy и прочие. Тези личности или колективи са единствените които печелят в такъв вид дискусии. Явно е че не искат да допуснат дори и мисълта за частична вярност на идеята развивана от Спароток.

Вече 2-3 дена четем и пишем за този г-н летописец, не е ясно на какви времена, и освен че му създадохме голяма популярност нищо не постигнахме. Лошото е че това дава пример на други слава търсещи слово-блудстващи да правят подобни нападки. Дори има и образи които просто заради PR (Връзки с обществеността) ще си правят гаргара.

Предлагам да се направи постинг-темплате които да се занимава с подобни нападки от определени среди и да не им обръщаме много внимание.
Хората са го казали: "Кучетата си лаят а кервана си върви". Спре ли кервана да се занимава с разни платени и страдащи от величие особи които само лаят то спукана му е работата.
цитирай
76. анонимен - mudrost
15.08.2011 07:50
ima edna stara mudrost: po dobre da si v ustite na horata,otkolkoto v krakata.
цитирай
77. syrmaepon - И къде са тия тракийски артефакти подобни на тези на Балканите във въпросната
15.08.2011 09:45
Сарматия?

merlin68 написа:

Току що обяснявах по въпроса, направо ти копирам обяснението си тук, то представлява моето виждане на зададения от теб въпрос за славянското море.
Има намерени някои предмети свързани със славяните, но са малко, не ми се рови, та да ти ги показвам, потърси сам и ще намериш. Но не това е въпросът, няма артефакти свързани със славянската култура, тъй като славяни е просто новото наименование на траките и сродните им племена от Сарматия, така, че те не използват различни паници от тракийските:) Това имено ни дава основание да твърдим, че "морето от славяни", заляло Балканите през 4-6 век, всъщност са гети, даки и други сродни скитски племена.



цитирай
78. sparotok - прав си
15.08.2011 10:37
rasate9 написа:
Уважаеми побратими и посестрими дерзаещи за бъдещето на България. Приканвам ви да престанем да се занимаваме с провокации от рода на летописеца, joicy и прочие. Тези личности или колективи са единствените които печелят в такъв вид дискусии. Явно е че не искат да допуснат дори и мисълта за частична вярност на идеята развивана от Спароток.

Вече 2-3 дена четем и пишем за този г-н летописец, не е ясно на какви времена, и освен че му създадохме голяма популярност нищо не постигнахме. Лошото е че това дава пример на други слава търсещи слово-блудстващи да правят подобни нападки. Дори има и образи които просто заради PR (Връзки с обществеността) ще си правят гаргара.

Предлагам да се направи постинг-темплате които да се занимава с подобни нападки от определени среди и да не им обръщаме много внимание.
Хората са го казали: "Кучетата си лаят а кервана си върви". Спре ли кервана да се занимава с разни платени и страдащи от величие особи които само лаят то спукана му е работата.


Прав си Расате, трябваше да послушам Павел и да игнорирам хората с недостоино поведение, имам още да уча...
Д.Д.
цитирай
79. sparotok - Ще последвам съвета ти
15.08.2011 11:08
atlantistoni написа:
Не забравяй, че:
Когато аргументите се изчерят, започват обидите.
И още:
Роденият да пълзи, не може да полети.

Поздрави! :)




Ще последвам съвета ти!
Поздрави!
цитирай
80. sparotok - БЛАГОДАРЯ
15.08.2011 11:10
tutankhamon661 написа:
Бих приел всякакъв спор, стига да няма обиди - те не могат да бъдат оправдани, ако другият не отвръща по същия начин. Тук изобщо няма значение кой е крив и кой е прав в твърденията си. Става дума само за възпитание.
С теб съм Sparotok!


Благодаря Фараоне!
цитирай
81. sparotok - !
15.08.2011 11:13
syrmaepon написа:
Определено смятам всякакви лични нападки за грешка.Не е това начинът за доказване на нещо.Освен това призивът ми към всички представящи някаква историческа хипотеза да осъзнаят самите те че това е ХИПОТЕЗА,че други хора също имат мнение и то може да бъде различно от тяхното.Ако беше толкова лесно доказването на една или друга хипотеза,смятате ли ,че професионалистите не биха я доказали до сега.А теориите за фалшификации да ги ограничим и да се съсредоточим в наличните факти.И най-вече коректност към читателя когато представяме един или друг източник,защото в желанието да докажем именно "нашата" теза много често се пропускат источници,говорещи друго или пък с лека ръка се обявяват за лъжа и фалшификат


анонимен написа:
Много интересен е, но не бързай! Не се поддавай на интириги, пиши и разяснявай спокойно! Само тогава ще дойдат и читатели! Полезно е да се правят дискусии, но на този етап не е задължително, първо трябва да има аудитория - възпитана и качествена, най-вече откъм исторически поознания!:)


Успех на всички в начинанията!


Благодаря ти!
цитирай
82. анонимен - Karsimar - С омраза няма да успеем да се съхраним
15.08.2011 11:14
Да, rasate9, е прав. Да не подсилваме една антибългарска истерия, като и обръщаме внимание. Който иска да пише срещу българия нека го прави, но нас това не ни интересува. Това на което обръщаме внимание, това е нещото което става същност на живота ни. Няма по-добро за нас българите от истината за нашата история и от там за нас самите.
Такива хора-българи все пак, които така злостно държат на измислената история на България ни показва на какъв огромен морален геноцид е бил подлаган и все още се подлага българина, за да загуби своята родова идентичност, за да се откаже от Себе Си.
С омраза няма да успеем да се съхраним. Този, който знае истината за себе си, той не се страхува от нищо, най-малкото от нападки и манипулации.
цитирай
83. sparotok - така е
15.08.2011 11:22
анонимен написа:
Да, rasate9, е прав. Да не подсилваме една антибългарска истерия, като и обръщаме внимание. Който иска да пише срещу българия нека го прави, но нас това не ни интересува. Това на което обръщаме внимание, това е нещото което става същност на живота ни. Няма по-добро за нас българите от истината за нашата история и от там за нас самите.
Такива хора-българи все пак, които така злостно държат на измислената история на България ни показва на какъв огромен морален геноцид е бил подлаган и все още се подлага българина, за да загуби своята родова идентичност, за да се откаже от Себе Си.
С омраза няма да успеем да се съхраним. Този, който знае истината за себе си, той не се страхува от нищо, най-малкото от нападки и манипулации.


Така е Карсимаре, но не е зле от време на време да се потупват мошениците по рамото и да им се казва - знаем кои си. Ето например кои е летиписеца

59. анонимен - км
01:00 Познавам лицето кирил мирчев (не, не е грешка изписването му с малки букви, пиша го така защото няма още по-малки букви), та тази особа (не мога да употребя тук думата личност, тя въобще няма да си е на мястото), пак казвам тази особа, през целия си съзнателен мижитурски животец е преживявала за сметка на някого или на някои!Завършил е кирчо милиционерското училище в Пазарджик по комунистическо време (какво е учил и научил там от преподаваната му история всички могат да видят и преценят, защото кирето повече не е учил).След този световен университет кирчо започва работа като транспортен милиционер в БДЖ.Уволнен от там(нека сам каже за какво) Партията му намира работа в Къща-музей "Христо Ботев" и Художествената галерия към нея.Това е звездия миг на кирчо в полето на историята- там той е почти музеен работник (и толкоз!!!). След което идват промените от 10-10 1989г и кирчо презглава се втурва в политиката и въпреки милиционерското си минало става фактор в СДС и дори започва работа в централата на съюза,но и това не стига той започва да твори и пише и издава "Кесиика от пергамент"-една класическа литературна творба, която може да се сравнява само с тази на неговия политически кумир Филип Димитров "Ибо доживяхме Господи", и които бъдещите поколения ще изучават и наизустяват като да речем Вазоовото "Аз съм българче".От централата на СДС кирето намери връзки и канали (Ф.Д. бълг. посланик там) за да попадне в "магарешкият рай" по известен като САЩ, но там подобни летописци и философи трябва да си изкарват хляба с труд и пот на кирето му дойде нагорно и пак се тупна на "насраните круши"-т.е. пак е в България зачислен "вимето на народа"(не , не е грешка така е -"вимето", а не е" в името на народа") на топлата държавна трапеза
цитирай
84. анонимен - Karsimar
15.08.2011 11:46
Ако погледнем конкретния случай с тази биография на споменавания господин, може да си направим извода, че е много трудно и не се отдава на всеки да запази народностното си самосъзнание и способността си да мисли самостоятелно, ако е минал през такава духовна мелачка, през която е минал той. Не трябва да му се сърдим и да го порицаваме, а да се помъчим да го разберем. Разбирането ще ни е повече от полза отколкото упреците към него и който и да е с друго мнение.
цитирай
85. sparotok - мнение и действия
15.08.2011 11:55
анонимен написа:
Ако погледнем конкретния случай с тази биография на споменавания господин, може да си направим извода, че е много трудно и не се отдава на всеки да запази народностното си самосъзнание и способността си да мисли самостоятелно, ако е минал през такава духовна мелачка, през която е минал той. Не трябва да му се сърдим и да го порицаваме, а да се помъчим да го разберем. Разбирането ще ни е повече от полза отколкото упреците към него и който и да е с друго мнение.


Нека изясним някои неща Карсимаре, Спароток никога не бе казвал лоша дума за летописеца, този човек отправи сериозни обвинения, а съдейки по биографията му той знае отлично какво прави и защо го прави.Аз разбирам мотивите му, но не мога да ги оправдая.
Д.Д.
цитирай
86. анонимен - Karsimar
15.08.2011 12:31
Аз много уважавам Спароток, за това, че не упреква никой с остри думи, дори най-върлите си "душмани". Това е и основната причина, заради която го чета и му вярвам.
Да запазим този спокоен тон, да не оправдаваме хората които нападат хората с други мнения, и наистина да не забравяме мотивите за такива злостни нападки срещу българското-а именно не знаем истината за нас самите или поне да се съмняваме в нея. Но ние вече я знаем, аз конкретно я научих най-вече от Спароток, и това е най-важното.
цитирай
87. sparotok - Спароток
15.08.2011 12:44
анонимен написа:
Аз много уважавам Спароток, за това, че не упреква никой с остри думи, дори най-върлите си "душмани". Това е и основната причина, заради която го чета и му вярвам.
Да запазим този спокоен тон, да не оправдаваме хората които нападат хората с други мнения, и наистина да не забравяме мотивите за такива злостни нападки срещу българското-а именно не знаем истината за нас самите или поне да се съмняваме в нея. Но ние вече я знаем, аз конкретно я научих най-вече от Спароток, и това е най-важното.


Да ти кажа Карсимаре, Спароток и мене първо с това впечатли - може да прощава, може и да се владее, аз имам още да се уча.
Поздрави!
цитирай
88. анонимен - на гроба пише "спароток-психопат"
15.08.2011 13:09
ПОГРЕБАН СИ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ТАКАВА ПОДИГРАВКА НЯМА НА СВЕТА И ТО СЛЕД СМЪРТА++++++++++++++
цитирай
89. virtualna1biblioteca - Здравейте !
15.08.2011 14:18
Когато някой ви напада , първо потърсете мотивите за тези му действия . Тогава всичко се изяснява ! Спорът не е чисто теоритичен , а има много сериозни мотиви и те не са "научни".
Факт е , че не заслужават внимание !
Привет!
цитирай
90. sparotok - мотиви
15.08.2011 15:12
virtualna1biblioteca написа:
Когато някой ви напада , първо потърсете мотивите за тези му действия . Тогава всичко се изяснява ! Спорът не е чисто теоритичен , а има много сериозни мотиви и те не са "научни".
Факт е , че не заслужават внимание !
Привет!


С Павел потърсихме дори среща с Летописеца и то в родния му град, за да не се чувства неудобно.Милчев обаче не събра смелост да дойде, когато разпитахме карловци разбрахме защо...в родния си град Кирил Милчев никак не е обичан.Доста неща се изясниха.
Поздрави!
цитирай
91. letopisec - как може да пишеш такива простотии; 300 000 са гласували за мен там през 2005 на изборите.
15.08.2011 17:33
sparotok написа:
virtualna1biblioteca написа:
Когато някой ви напада , първо потърсете мотивите за тези му действия . Тогава всичко се изяснява ! Спорът не е чисто теоритичен , а има много сериозни мотиви и те не са "научни".
Факт е , че не заслужават внимание !
Привет!


С Павел потърсихме дори среща с Летописеца и то в родния му град, за да не се чувства неудобно.Милчев обаче не събра смелост да дойде, когато разпитахме карловци разбрахме защо...в родния си град Кирил Милчев никак не е обичан.Доста неща се изясниха.
Поздрави!

цитирай
92. letopisec - освен това живея в София, имаме във фейсбук, а не съм анонимна мижитурка като т.нар. спароток
15.08.2011 17:36
sparotok написа:
virtualna1biblioteca написа:
Когато някой ви напада , първо потърсете мотивите за тези му действия . Тогава всичко се изяснява ! Спорът не е чисто теоритичен , а има много сериозни мотиви и те не са "научни".
Факт е , че не заслужават внимание !
Привет!


С Павел потърсихме дори среща с Летописеца и то в родния му град, за да не се чувства неудобно.Милчев обаче не събра смелост да дойде, когато разпитахме карловци разбрахме защо...в родния си град Кирил Милчев никак не е обичан.Доста неща се изясниха.
Поздрави!

цитирай
93. sparotok - да не бъркате нулите...с броя на хората гласували за вас?
15.08.2011 19:06
letopisec написа:
sparotok написа:
virtualna1biblioteca написа:
Когато някой ви напада , първо потърсете мотивите за тези му действия . Тогава всичко се изяснява ! Спорът не е чисто теоритичен , а има много сериозни мотиви и те не са "научни".
Факт е , че не заслужават внимание !
Привет!


С Павел потърсихме дори среща с Летописеца и то в родния му град, за да не се чувства неудобно.Милчев обаче не събра смелост да дойде, когато разпитахме карловци разбрахме защо...в родния си град Кирил Милчев никак не е обичан.Доста неща се изясниха.
Поздрави!




Господин Милчев, това не го казвате сериозно, нали:))
92. letopisec - как може да пишеш такива простотии; 300 000 са гласували за мен там през 2005 на изборите.

Население Карлово (град) : 24613 жители....как тогава 300 000 души ще гласуват за вас?

цитирай
94. rasate9 - От 300,000 до 3,000,000
15.08.2011 20:50
Митак за два дена сме му качили прочита на летописеца с 4000 ... той за цял месец няма толкова досега и нищо чудно на следващите избори да изкара 3,000,000 гласа. Предлагам да затваряме беседата си тук иначе съвсем ще се разводни блога.
Давай напред с другите належащи теми и го от-свири горепосочения г-н.
цитирай
95. merlin68 - 92. letopisec - как може да пишеш ...
15.08.2011 21:38
92. letopisec - как може да пишеш такива простотии; 300 000 са гласували за мен там през 2005 на изборите. (става въпрос за Карлово, мое уточнение)

Това сигурно е изборна измама, както и да е:) Летописец, я ми кажи от коя партия си та да не се сбъркам случайно да гласувам за тях, шегувам се разбира се, аз не гласувам! И няма призив който да ме накара да гласувам, защото проблема е, че не само ти си такъв (няма да споменавам точно какъв, но не е нещо хубаво), всичките дето сте се изтипосали по листите сте такива.
А, ако някой ден се пръкне в изтерзаната ни родина, политик, който да има нужните качества и смелостта да ги приложи за възхода на България, да знаеш, че аз пръв ще го надуша и ще гласувам сто пъти ако трябва за него.
цитирай
96. анонимен - 4ista4 ba BG bokluka.....
15.08.2011 22:33
Dimitre,ve4e zapo4vam da si mislia 4e tia gameni ot bandata joisi i sie,vsi4kite sa psihomazohisti,edin nema za pred sveta.pozdravi na SPARO.
цитирай
97. nikita6864 - .
16.08.2011 00:39
92. letopisec - как може да пишеш такива простотии; 300 000 са гласували за мен там през 2005 на изборите.

sparotok написа:
Население Карлово (град) : 24613 жители....как тогава 300 000 души ще гласуват за вас?


очевидно е как-
през 2005 г Карлово е бил втория по големина град в България.
цитирай
98. letopisec - ти, спароток, сега спретна конгрес в Кърджали
16.08.2011 11:29
и явно се готвиш за избори; така че не се прави, че не знаеш какво значи многомандатен избирателен район, какъвто е 17 МИР, Пловдив-окръг; аз политиката съм я напуснал още през 2005 г.; единствената ми грешка горе е, че 300 000 гласуваха през 2001 г., на паламентарните избори...Не се прави, че не разбираш от политика.
цитирай
99. zaw12929 - неуловимата престъпна войска- тази в Интернет,
16.08.2011 13:37
"войската на лошотията" защото нещо е накърнило този.. коментатор
По професия съм патентен инженер но историята и съдбата на народа ми е за мен интересна, четенето на спароток, атил и други- се вълнувам
НО, когасто о срещна там или и при мен такъв коментар: цитирам:

"...анонимен -
на гроба пише "спароток-психопат"
15.08 13:09
ПОГРЕБАН СИ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ТАКАВА ПОДИГРАВКА НЯМА НА СВЕТА И ТО СЛЕД СМЪРТА++++++++++++++

първо- ги изтривах, после- ги оставям, за да се знае, че между нас има и простаци, а простащината не се лекува, тя е въпрос на възпитание
Сега намирам и Вашият подход, да ги предупредите- за по правилен- това е част от възпитанието, а човек се учи и възпитава, докато е жив...
цитирай
цитирай
100. phoenix2000 - Злобата към другия е бг изобрете...
16.08.2011 14:40
Злобата към другия е бг изобретение. Защо се ядосваш на нациналната ни черта :)))
цитирай
101. sparotok - национална черта
16.08.2011 18:01
phoenix2000 написа:
Злобата към другия е бг изобретение. Защо се ядосваш на нациналната ни черта :)))


Преди време един мой приятел ми каза- "Подли хора сме, като видим, че някой се издига нагоре, ние с всички сили и средства го дърпаме надолу..."
Moят приятел е...англичанин, тези думи ми бяха каззани в центъра на Лондон...
Нито злобата, нито завистта са наши национални черти, типични са за всички хора.
цитирай
102. sparotok - хора
16.08.2011 18:03
zaw12929 написа:
"войската на лошотията" защото нещо е накърнило този.. коментатор
По професия съм патентен инженер но историята и съдбата на народа ми е за мен интересна, четенето на спароток, атил и други- се вълнувам
НО, когасто о срещна там или и при мен такъв коментар: цитирам:

"...анонимен -
на гроба пише "спароток-психопат"
15.08 13:09
ПОГРЕБАН СИ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ТАКАВА ПОДИГРАВКА НЯМА НА СВЕТА И ТО СЛЕД СМЪРТА++++++++++++++

първо- ги изтривах, после- ги оставям, за да се знае, че между нас има и простаци, а простащината не се лекува, тя е въпрос на възпитание
Сега намирам и Вашият подход, да ги предупредите- за по правилен- това е част от възпитанието, а човек се учи и възпитава, докато е жив...
цитирай


Напълно прав сте!
цитирай
103. aristotelis - научи си гръцки език за да станеш полезен човек без комплекси!!!
16.08.2011 18:04
гл. ас. д-р Анета Димитрова
СЛАВЯНСКА ФИЛОЛОГИЯ
Значителна част от старобългарската литература е превод от гръцки, а структурата и особеностите на гръцкия език са повлияли върху езика и стила дори на оригиналните старобългарски съчинения. Познаването на езика на оригиналите е необходимо и полезно за всеки специалист по средновековна българска литература и култура.
Курсът по старогръцки или византийски език е предназначен за начинаещи и дава основна представа и умения за четене и превод на старогръцки и средновековни гръцки текстове. Основна цел е усвояването на умения за работа с таблиците на склонението и спрежението, както и за превод с помощта на речник и други помагала. При група от напреднали студенти се поставя акцент върху особеностите на византийския език и разликите му спрямо класическия старогръцки. След усвояването на основни знания по граматика се четат оригинални текстове, които имат старобългарски превод. Коментират се и особеностите на превода
цитирай
104. sparotok - който лъже трябва да има добра памет:))))
16.08.2011 18:12
letopisec написа:
и явно се готвиш за избори; така че не се прави, че не знаеш какво значи многомандатен избирателен район, какъвто е 17 МИР, Пловдив-окръг; аз политиката съм я напуснал още през 2005 г.; единствената ми грешка горе е, че 300 000 гласуваха през 2001 г., на паламентарните избори...Не се прави, че не разбираш от политика.



Ама нали уж през 2005 година гласуваха за вас 300 000 души, сега казвате, било то през 2001...нещо не се връзва:))))
92. letopisec - как може да пишеш такива простотии; 300 000 са гласували за мен там през 2005 на изборите.

Хайде да си направим среща в София, натоварвам лумпените на два джипа, вземаме Спароток от Балкана и се разбираме къде да се срещнем в столицата, познавам я добре, всяко място ми е удобно.
Пуснете едно лично съобщение и ще се разберем, в София ще ви стане ясно дали Спароток е мижитурка, или по-скоро вие отговаряте на това определение:)
Вие сте транспортен милиционер, той е бивш инструктор в специалните части...голям майтап ще падне, не се притеснявайте, за наша и ваша сигурност срещата ще бъде заснета, доведете и bls ако обичате:)

цитирай
105. sparotok - Ще предам!
16.08.2011 18:15
анонимен написа:
Dimitre,ve4e zapo4vam da si mislia 4e tia gameni ot bandata joisi i sie,vsi4kite sa psihomazohisti,edin nema za pred sveta.pozdravi na SPARO.


Благодаря, ще предам!
цитирай
106. merlin68 - Злобата към другия е бг изобрете...
16.08.2011 18:52
phoenix2000 написа:
Злобата към другия е бг изобретение. Защо се ядосваш на нациналната ни черта :)))


Феникс, аз те познавам от това което пишеш, ти не си злобар, а тогава българин ли си:)
Подлостта е човешко качество, не е национално, както и завистта и смелостта и родолюбието.
Всяко общество преживява периоди на кризи, тогава ни се струва, че всички грехове са се умножили стократно и света отива към апокалипсис, но всяка система се самобалансира и лошото създава добро, подлеците създават герои. Разбира се балансът не идва с магическо махване и анархията докато той се възстанови е разрушителна. Най-хубаво в една държава да няма герои, това е сигурен знак, че няма и от другите, за съжаление нашата история не е такава, устойчивото развитие липсва. То не липсва защото ние не струваме, а защото мнозина ни дърпат и бутат от всички страни, а всяко правило си има изключение, и ако по правило няма национални качества, то изключението при нас е - лековерността.
В този смисъл историята на една държава е много по-важна от колкото повечето от нас си мислят. Историята е политически лост с дълго рамо, историята е нива засята с митове (и това не се отнася само до нашата история), историята е война. Тежко и горко на народа който остави чужденци да сеят митовете в историческата му нива, този народ ще бере само ядове.
цитирай
107. анонимен - А, ако някой ден се пръкне в изтер...
16.08.2011 18:57
А, ако някой ден се пръкне в изтерзаната ни родина, политик, който да има нужните качества и смелостта да ги приложи за възхода на България, да знаеш, че аз пръв ще го надуша и ще гласувам сто пъти ако трябва за него.
с всичко което вие сте казали до сега съм съгласен, но с това НЕ. Политиците са сред нас. само трябва да се огледаме и да ги поставим на местата си. трябва ли да Ви напомням поговорката за Неволята. Определено смятам, че това което прави Павел и екипа му не е само за просвещение, но и за самоопределяне и реализация в съвремения живот. Така, че Г-н Негласували, ако Вие не гласувате други гласуват и вашия глас се разпределя вкл и за този Милчев
цитирай
108. aristotelis - ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
16.08.2011 19:44
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов
Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия. По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани.
Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация. Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море.
През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. Тук най-напред се проявяват йонийските елини от западния бряг на Мала Азия, тъй като техните полиси първи сред всички останали укрепват, а след тях - дорийските елини.

РАЗБИРАШ ЛИ КОЛКО СИ СМЕШЕН? АКО ПОЧНЕШ ДА РАЗБИРАШ ЗНАЧИ СИ НА ПРАВИЛЕН ПЪТ И ИМА НАДЕЖДА ЗА ТЕБЕ!!!
цитирай
109. sparotok - до aristotelis -
16.08.2011 22:09
Изобщо не съм впечатлен, не представяте нищо съществено, абсолютно нищо...
Препоръчвам ви работите на Фалмерайер, човекът е представил прекрасни доказателства за същонстта на съвременния гръцки етнос.
Всеки има право на лично мнение, свободата на словото е един от основните крайъгълни, камъни на демокрацията.Вие си казвайте каквото смятате за верно, същото ще правя и аз.
цитирай
110. sparotok - византийски език
16.08.2011 22:19
aristotelis написа:
гл. ас. д-р Анета Димитрова
СЛАВЯНСКА ФИЛОЛОГИЯ
Значителна част от старобългарската литература е превод от гръцки, а структурата и особеностите на гръцкия език са повлияли върху езика и стила дори на оригиналните старобългарски съчинения. Познаването на езика на оригиналите е необходимо и полезно за всеки специалист по средновековна българска литература и култура.
Курсът по старогръцки или византийски език е предназначен за начинаещи и дава основна представа и умения за четене и превод на старогръцки и средновековни гръцки текстове. Основна цел е усвояването на умения за работа с таблиците на склонението и спрежението, както и за превод с помощта на речник и други помагала. При група от напреднали студенти се поставя акцент върху особеностите на византийския език и разликите му спрямо класическия старогръцки. След усвояването на основни знания по граматика се четат оригинални текстове, които имат старобългарски превод. Коментират се и особеностите на превода


Няма византийски език понеже няма и народ византийци, това е късна измислица на Йероним Вулф - Изразът "византийски" в съвременния му смисъл се среща за първи път у Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17 век.
Харесва ми старогръцкия, харесват ми работите на Праксител и Лизип, допадат ми басните на Езоп, обожавам Херодот и Страбон, Микис Теодоракис мога да го слушам всеки ден...но това не означава, че ще направя компромис с истината.
цитирай
111. aristotelis - Византийския е църковен гръцки език
16.08.2011 23:00
Византийския е църковен гръцки език, по-близо до старогръцкия, въпреки че няма и една дума от старогръцкия дето да я няма на новогръцкия, иначе си мисля че компромис можеш да правиш само с вътрешните проблеми който имаш с самя себе си, историята и истината се пишат с кръв а не по-интернет........без да ми се сърдиш, аз си мисля че се нуждаеш спешно от лекар-психолог, само така ще помогнеш на себе си.
цитирай
112. nikita6864 - с извинение за намесата в разговора, но
17.08.2011 01:59
sparotok написа:

Хайде да си направим среща в София, натоварвам лумпените на два джипа, вземаме Спароток от Балкана и се разбираме къде да се срещнем в столицата, познавам я добре, всяко място ми е удобно.
Пуснете едно лично съобщение и ще се разберем, в София ще ви стане ясно дали Спароток е мижитурка, или по-скоро вие отговаряте на това определение:)
Вие сте транспортен милиционер, той е бивш инструктор в специалните части...голям майтап ще падне, не се притеснявайте, за наша и ваша сигурност срещата ще бъде заснета, доведете и bls ако обичате:)



бих искала да дам едно по-добро предложение от твоето "спароток".
предлагам да се натоварите на джиповете, и да дойдете на марината на диневите в събота (20.08). ще има кръг от световната купа по канадска борба. ще премерите сили и ще решите спора. освен това, ще се предава на живо по една us тв (за ваша сигурност).
цитирай
113. vbu - 111. Препоръчвам ви работите на Фалмерайер?
17.08.2011 13:27
Интересно, защо ли в Гърция не се говори на български или влашки или албански? Нали жив грък не е бил останал според Фалмерайер. Как може един език да живее без народа който го говори? Без дори съществена промяна в структурата си? Как така църквата не е превела Светите писания на влашки или арванитски с цел да ги приобщи към правата вяра (позната от векове практика)? Да не би да им е преподавала частни уроци по гръцки?
Славянски топоними в Гърция се срещат най-вече по високите планини, трудно достъпни клисури и въобще места с малобройно местно (гръцко) население. Това, че на еди коя си планина под върха й имало десет албански или двадесет български села не означава и претопяване на местните. Между другото изразът "многобройно славянско море" в този случай ви върши работа.
Когато Е. Венизелос подписва договор с Румъния за признаване на власите живеещи в Гърция като румънско малцинство (с техни училища и учреждения) самите власи протестират против тази "етническа обида".
И за никакво насилствено налагане от страна на държавата на гръцкия език не може да се говори, тъй като "още преди 1821 г. (през турското робство) преобладаващ език е бил гръцкият" - Claude Fauriel, френски историк и филолог от епохата.
Всъщност, чисти раси или нации както и езици в съвременна Европа няма от много много време и който твърди това си играе с огъня.
цитирай
114. net4e - Ще има ли нещо като бой? Искам да гледам.
17.08.2011 13:36
цитирай
115. sparotok - никакво насилие
17.08.2011 13:45
net4e написа:


А не, ние такива работи не обичаме, Спароток ме накара да се занимавам с борба и джу-джуцу точно, за да канализирам и неутрализирам агресията си, точно това се получи да ти кажа.Колкото по-силен е човек, толкова по-уравновесен става и не му се налага да употребява насилие.
цитирай
116. sparotok - МНОГО ХУБАВ ВЪПРОС!!!
17.08.2011 13:49
vbu написа:
Интересно, защо ли в Гърция не се говори на български или влашки или албански? Нали жив грък не е бил останал според Фалмерайер. Как може един език да живее без народа който го говори? Без дори съществена промяна в структурата си? Как така църквата не е превела Светите писания на влашки или арванитски с цел да ги приобщи към правата вяра (позната от векове практика)? Да не би да им е преподавала частни уроци по гръцки?
Славянски топоними в Гърция се срещат най-вече по високите планини, трудно достъпни клисури и въобще места с малобройно местно (гръцко) население. Това, че на еди коя си планина под върха й имало десет албански или двадесет български села не означава и претопяване на местните. Между другото изразът "многобройно славянско море" в този случай ви върши работа.
Когато Е. Венизелос подписва договор с Румъния за признаване на власите живеещи в Гърция като румънско малцинство (с техни училища и учреждения) самите власи протестират против тази "етническа обида".
И за никакво насилствено налагане от страна на държавата на гръцкия език не може да се говори, тъй като "още преди 1821 г. (през турското робство) преобладаващ език е бил гръцкият" - Claude Fauriel, френски историк и филолог от епохата.
Всъщност, чисти раси или нации както и езици в съвременна Европа няма от много много време и който твърди това си играе с огъня.


МНОГО ХУБАВ ВЪПРОС ЗАДАДОХТЕ - Интересно, защо ли в Гърция не се говори на български?
НЯМА ДА Е ЗЛЕ ДА СЕ ПОПИТА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - ЗАЩО В ГЪРЦИЯ НЕ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ СЛЕД КАТО ИМА 500 000 ДУШИ С БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ!
НАЛИ ГЪРЦИЯ Е СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ ПОДТИСКА МАЛЦИНСТВАТА И НЕ СЕ ОПИТВА ДА ИЗТРИЕ НАЦИОНАЛНОТО ИМ САМОСЪЗНАНИЕ?
цитирай
117. sparotok - СТРАХОТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НИКИТА:)
17.08.2011 13:55
nikita6864 написа:
sparotok написа:

Хайде да си направим среща в София, натоварвам лумпените на два джипа, вземаме Спароток от Балкана и се разбираме къде да се срещнем в столицата, познавам я добре, всяко място ми е удобно.
Пуснете едно лично съобщение и ще се разберем, в София ще ви стане ясно дали Спароток е мижитурка, или по-скоро вие отговаряте на това определение:)
Вие сте транспортен милиционер, той е бивш инструктор в специалните части...голям майтап ще падне, не се притеснявайте, за наша и ваша сигурност срещата ще бъде заснета, доведете и bls ако обичате:)



бих искала да дам едно по-добро предложение от твоето "спароток".
предлагам да се натоварите на джиповете, и да дойдете на марината на диневите в събота (20.08). ще има кръг от световната купа по канадска борба. ще премерите сили и ще решите спора. освен това, ще се предава на живо по една us тв (за ваша сигурност).


Предложението ти е страхотно Никита, не знам обаче как стои въпроса с регистрацията за състезанието и дали може да се уреди господин Милчев да си премери силите със Спароток, ако стане ще е страхотно шоу, само където ще страе 0, 002 секунди...толкова му давам на г-н Милчев, даже и bls да му помага:)))
Знаеш ли Никита, император Веспасиян така е карал войниците си да си разрешават споровете - с борба, като мъже, веднагически става ясно кой е мъж и кой е мижитурка.
Поздрави красавице!
Д.Д.
цитирай
118. sparotok - психолог
17.08.2011 14:00
aristotelis написа:
Византийския е църковен гръцки език, по-близо до старогръцкия, въпреки че няма и една дума от старогръцкия дето да я няма на новогръцкия, иначе си мисля че компромис можеш да правиш само с вътрешните проблеми който имаш с самя себе си, историята и истината се пишат с кръв а не по-интернет........без да ми се сърдиш, аз си мисля че се нуждаеш спешно от лекар-психолог, само така ще помогнеш на себе си.


Уважаеми господин Аристотелис, поради естеството на работата ми всеки три месеца бивам подлаган на психологически тест, до сега не съм имал проблеми, обаче съдейки по думите ви ми става ясно, че по-скоро на вас е нужна помощ, как можете да твърдите, че - " въпреки че няма и една дума от старогръцкия дето да я няма на новогръцкия" .Дано не сте го казали сериозно, аз иначе обичам шегите.
цитирай
119. vbu - 118. sparotok - МНОГО ХУБАВ ВЪПРОС!!!
17.08.2011 14:53
Защо наистина никой от самоопределящите се българи, албанци, власи, македонци не искат или не са поискали на времето да отидат в милите си родини? Никой не ги задържа насила - сега или преди.
Откъде накъде не се говори на български? Гърция е свободна държава и всеки говори какъвто език иска. Има и безплатни училища за емигрантите - да си учат езика. Но все по-малко и малко деца ги посещават, защо ли? Нито има тайни полицаи да слухтят и донасят кой какъв език говори. Даже и фиромските агенти свободно се разхождат и си пропагандират идеите. И вестници си имат. И си псуват гърците на глас.
Хайде да не се крием зад пръста си. Нали се знае, че в обединена Европа скоро няма да има държави. Само провинции - провинция Тракия, провинция Македония. На географски принцип. Не етнически. И парите ще са големи. За който се уреди.
цитирай
120. apostapostoloff - Цялата тази омраза произтича от факта, че
17.08.2011 15:22
вие така и не проумяхте, че българите са кумани, които произлизат от даките, а те пък от албанците.
цитирай
121. mikino - Ммм дам....
17.08.2011 15:30
Недей да им се връзваш! Хора без мозък и без работа, изтъкани от злоба и агресия... Те от това се хранят - да дразнят околните. Искам някой от тия същите глупаци поне веднъж да направи опит за подобни задълбочени научни изследвания и тогава да критикува! БАС ДЪРЖА, ЧЕ НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КАТО ТЕБ! Яд ги е!
Остави ги да си тънат в помията!
Весел и спокоен ден!
цитирай
122. letopisec - Ами като ви видях какви сте бабаити на конгреса в Кърджали, а пък аз съм просто един интелектуалец....
17.08.2011 16:12
sparotok написа:
nikita6864 написа:
sparotok написа:

Хайде да си направим среща в София, натоварвам лумпените на два джипа, вземаме Спароток от Балкана и се разбираме къде да се срещнем в столицата, познавам я добре, всяко място ми е удобно.
Пуснете едно лично съобщение и ще се разберем, в София ще ви стане ясно дали Спароток е мижитурка, или по-скоро вие отговаряте на това определение:)
Вие сте транспортен милиционер, той е бивш инструктор в специалните части...голям майтап ще падне, не се притеснявайте, за наша и ваша сигурност срещата ще бъде заснета, доведете и bls ако обичате:)



бих искала да дам едно по-добро предложение от твоето "спароток".
предлагам да се натоварите на джиповете, и да дойдете на марината на диневите в събота (20.08). ще има кръг от световната купа по канадска борба. ще премерите сили и ще решите спора. освен това, ще се предава на живо по една us тв (за ваша сигурност).


Предложението ти е страхотно Никита, не знам обаче как стои въпроса с регистрацията за състезанието и дали може да се уреди господин Милчев да си премери силите със Спароток, ако стане ще е страхотно шоу, само където ще страе 0, 002 секунди...толкова му давам на г-н Милчев, даже и bls да му помага:)))
Знаеш ли Никита, император Веспасиян така е карал войниците си да си разрешават споровете - с борба, като мъже, веднагически става ясно кой е мъж и кой е мижитурка.
Поздрави красавице!
Д.Д.

цитирай
123. letopisec - мен Спароток ме нарича по име и фамилия,
17.08.2011 16:16
а как да го наричам аз, някой ще публикува ли поне негова снимка? И искам да кажа, че няколко коментара ми бяха изтрити...Не ме канете на ръкопашен бой, не мога да се бия с организирани люге, как беше...ония от преторианската гвардия, от Димитровград...ами те приличат на всичко друго, но не и на интелектуалци...
цитирай
124. shtaparov - Вижте го и този:
17.08.2011 17:26
Приятели,я вижте какви ги пише друг един хубостник,а именно- http://aristotelis.blog.bg/ ,който се опитва да си присвоява за пореден
път плодовете на древната Българска култура и цивилизация!
цитирай
125. stamenmihalevski - Колкото повече "беснее&q...
17.08.2011 18:24
Колкото повече "беснее" един човек, толкова повече показва на останалите, че не е стока, така че не само, че трябва да не се ядосвате от поведението на въпросния господин, а дори и трябва да се радвате, че се излага по такъв начин, защото така подчертава превъзходството на Спароток над него, така че вместо да падате до нивото на обидите, по-добре продължавайте с интересните статии за траките. Сигурен съм, че Летописец знае много повече от мен за историята, но също съм сигурен, че щом е способен да нарича българите четящи този блог лумпели (и какво още беше...), значи не може да бъде определен като културен и интелигентен. Пожелавам му много здраве, защото все пак всяка теория, теза, а дори и истина се нуждае от опозиция. Без опозиция се стига до "диктатура". Поздрави на всички(и на опозицията) :)
цитирай
126. sparotok - летописеца изобщо не разбира от история
17.08.2011 20:42
stamenmihalevski написа:
Колкото повече "беснее" един човек, толкова повече показва на останалите, че не е стока, така че не само, че трябва да не се ядосвате от поведението на въпросния господин, а дори и трябва да се радвате, че се излага по такъв начин, защото така подчертава превъзходството на Спароток над него, така че вместо да падате до нивото на обидите, по-добре продължавайте с интересните статии за траките. Сигурен съм, че Летописец знае много повече от мен за историята, но също съм сигурен, че щом е способен да нарича българите четящи този блог лумпели (и какво още беше...), значи не може да бъде определен като културен и интелигентен. Пожелавам му много здраве, защото все пак всяка теория, теза, а дори и истина се нуждае от опозиция. Без опозиция се стига до "диктатура". Поздрави на всички(и на опозицията) :)


летописеца изобщо не разбира от история, неговото е копи-пейст на разни хора, такива глупости беше написал за вендите и тяхните селища, че Клавдий Птолемей се върти като пумпал в гроба виждайки как го цитира ( или по-скоро деформира) летописеца...
Този човек е завършил милиционерското училище в Пазарджик, какъв интелектуалец се пише не знам.
Поздрави!
цитирай
127. sparotok - защо не се срещнем
17.08.2011 20:48
letopisec написа:
а как да го наричам аз, някой ще публикува ли поне негова снимка? И искам да кажа, че няколко коментара ми бяха изтрити...Не ме канете на ръкопашен бой, не мога да се бия с организирани люге, как беше...ония от преторианската гвардия, от Димитровград...ами те приличат на всичко друго, но не и на интелектуалци...


Господин Милчев, никой не ви е канил на ръкопашен бой, спрете най-сетне с това фабрикуване на лъжи.Понеже нарекохте Спароток мижитурка ви предложих да се срещнем из София и да сравним вашето телосложение с това на Павел...щяхме да изпукаме от смях:)))), жалко, че вие най-страхливо отказахте една културна среща.Какво страшно има в това, че още няколко момчета щяха да дойдат, нали ви казах, че всичко ще бъде заснето за ваша и наша сигурност.Приятелят ви-БЛС също бе поканен.

И моля ви, не се наричайте интелектуалец, нямате нито образованието, нито знанията, нито културата на един интелектуалец.
Имате ли друго образование освен това в милиционерското училище, не, нали?
Един интелектуалец не злослови, не клевети и се държи културно, вие сте далеч от всичко това.

Прочее, защо ви уволниха от транспортната полиция на БДЖ?
цитирай
128. sparotok - така си е то
17.08.2011 20:57
mikino написа:
Недей да им се връзваш! Хора без мозък и без работа, изтъкани от злоба и агресия... Те от това се хранят - да дразнят околните. Искам някой от тия същите глупаци поне веднъж да направи опит за подобни задълбочени научни изследвания и тогава да критикува! БАС ДЪРЖА, ЧЕ НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КАТО ТЕБ! Яд ги е!
Остави ги да си тънат в помията!
Весел и спокоен ден!


Благодаря ти Микино! Той Бог вижда и на всекиму заслуженото дава!
Поздрави!
цитирай
129. bgwest - Приятели, я вижте какви ги пише друг ...
17.08.2011 22:22
shtaparov написа:
Приятели,я вижте какви ги пише друг един хубостник,а именно- http://aristotelis.blog.bg/ ,който се опитва да си присвоява за пореден
път плодовете на древната Българска култура и цивилизация!

Атаката срещу Спароток е силна,идваща от много места и добре/горе,долу/координирана.Това е поредното доказателство за истинността на неговите писания.
А това теле,аристотелис, ми мяза на гръцко студентче дето е яло доста бой по Пловдивските нощни клубове.
Поздрави!!!
цитирай
130. анонимен - това изказване обяснява атаките срещу Спароток:)
17.08.2011 22:45
bgwest написа:
shtaparov написа:
Приятели,я вижте какви ги пише друг един хубостник,а именно- http://aristotelis.blog.bg/ ,който се опитва да си присвоява за пореден
път плодовете на древната Българска култура и цивилизация!

Атаката срещу Спароток е силна,идваща от много места и добре/горе,долу/координирана.Това е поредното доказателство за истинността на неговите писания.
А това теле,аристотелис, ми мяза на гръцко студентче дето е яло доста бой по Пловдивските нощни клубове.
Поздрави!!!


When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the
dunces are all in confederacy against him. by Jonathan Swift
Разбираме, че се е появил истински гений по това, че всички глупаци се обединяват срещу него!

Вижте ги само, от кол и въже са:)))))
цитирай
131. анонимен - Спаро, с тебе сме, да не ти пука от глупаците
17.08.2011 22:47
When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the
dunces are all in confederacy against him. by Jonathan Swift
цитирай
132. martosblack - само ,не си тръгвай,
17.08.2011 23:23
те,хората за жалост живеят от това и затова,отдавна са загубили онова дълбокото човешкото у себе си...аз,затова харесвам вълците...поздравявам те за всеки един написан ред,ти си ми един от любимците,смело напред:)
цитирай
133. bgwest - От кол и от въже
17.08.2011 23:34
Кьораво , Куцо и Сакато е тръгнало да ни обяснява,че Спаротока не е прав.:))))
Ами прав е.....
цитирай
134. nikita6864 - не знам за другите,
18.08.2011 00:45
letopisec написа:
мен Спароток ме нарича по име и фамилия,а как да го наричам аз, някой ще публикува ли поне негова снимка?


но на мен ми е някак странно (да не кажа гейско, защото съм интелигентно момиче), един мъж да иска снимката на друг мъж ...
цитирай
135. stamenmihalevski - до 128 sparotok
18.08.2011 01:07
Не знам Летописеца какво е писал за ведите, а още по-малко знам, дали го е копирал от някой или не, но честно казано аз само съм чувал за ведите, но нищо повече не мога да напиша по темата. (не го защитавам, а просто отбелязвам, че дори и копи-пейст да му е цялата работа, специално от мен ще знае повече, както и по-горе съм отбелязал и също съм убеден, че образованието не е показател за интелект, въпреки че го развива, така че какво е неговото е без значение за мен, достатъчно е да знам, че е способен да обижда хора, имащи по-различно мнение от неговото) Все пак ако трябва да съм искрен съм длъжен да споделя, че не одобрявам плюенето срещу плюещите. Не мисля, че това е начинът, по който трябва да им се отговаря. Като цяло логиката на Спароток за тракийския ни произход започва да ми звучи все по-правдоподобно, но също ми харесва молбата му във всеки пост за културен тон, който не се постига с плюене срещу плюещите. Не мога да бъда сигурен, но предполагам, че и той не би одобрил подобно поведение или поне аз съм останал с такова впечатление от него. (Дано не греша!) Не искам да давам акъли, но по мое мнение статии насочени единствено към оплюването на някой, не биха привлякли още интелигентни читатели, а дори напротив, биха ги отблъснали и може би обиждащите Спароток се опитват да постигнат именно това, не мислите ли? Агресията привлича агресивните, но не и интелигентните или поне аз така виждам нещата, а Спароток предполагам се нуждае от умни читатели, а не от такива, които обичат интригите и обидите. Иначе да сме живи и здрави всички, за да грешим, да се поправяме, да си прощаваме и най-важното да вървим напред. :)
цитирай
136. sparotok - до stamenmihalevski
18.08.2011 09:22
Позна Стамене, на Спароток тоя постинг не се хареса, но аз му се извиних, да ме прощават и другите негови читатели!
Д.Д.
цитирай
137. sparotok - никакво тръгване
18.08.2011 09:24
martosblack написа:
те,хората за жалост живеят от това и затова,отдавна са загубили онова дълбокото човешкото у себе си...аз,затова харесвам вълците...поздравявам те за всеки един написан ред,ти си ми един от любимците,смело напред:)


Никакво тръгване и никакво плашене, ние си продължаваме напред!
Поздрави!
Д.Д.
цитирай
138. sparotok - увлечения
18.08.2011 09:26
nikita6864 написа:
letopisec написа:
мен Спароток ме нарича по име и фамилия,а как да го наричам аз, някой ще публикува ли поне негова снимка?


но на мен ми е някак странно (да не кажа гейско, защото съм интелигентно момиче), един мъж да иска снимката на друг мъж ...


Никита, искрено се надявам летописеца да не иска снимката на Спароток заради своите увлечения.... ...........
цитирай
139. henzelski - И най-вече боец,
18.08.2011 10:01
приятелю! :)
цитирай
140. germantiger - БЛАГОДАРЕНИЕ ЛИНКА ОТ ЩАПАРОВ 1
18.08.2011 14:17
1. iuliuscaesar - в егейска македония българите м...
17.08 18:27
в егейска македония българите могат да защитават само български интереси.

ако говим за евреи гръцки ми приятелю, що не кажеш какво направихте със солунските евреи, които бяха половината от населението на солун през 1913г. къде изчезнаха те???
цитирай

2. aristotelis - български интереси.
17.08 18:33
iuliuscaesar написа:
в егейска македония българите могат да защитават само български интереси.
ако говим за евреи гръцки ми приятелю, що не кажеш какво направихте със солунските евреи, които бяха половината от населението на солун през 1913г. къде изчезнаха те???

...

През втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите, като се надявахте че ще ви подари за лакейството Гръцка Северна Беломорска Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години! Засрами се за да не се повтори никога тази насрана история!
цитирай

3. iuliuscaesar - ми да нищо не отговори. къде изче...
17.08 21:35
ми да нищо не отговори. къде изчезнаха 65 000 солунски евреи.
българия винаги се е борила за собствени земи. ВСВ не е изключение.
почти половината от вашата територия в момента е българска земя.
цитирай

цитирай
141. germantiger - БЛАГОДАРЕНИЕ ЛИНКА ОТ ЩАПАРОВ 2
18.08.2011 14:18
4. aristotelis - ми да нищо не отговори. къде изче...
17.08 23:33
iuliuscaesar написа:
ми да нищо не отговори. къде изчезнаха 65 000 солунски евреи.
българия винаги се е борила за собствени земи. ВСВ не е изключение.
почти половината от вашата територия в момента е българска земя.

...

ТИ СИ АУТИСТ И СТРАДАШ ОТ ДЪЛБОКА КОМПЛЕКСАРЩИНА, ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ С КРЪВ А НЕ С РАКИЯ И БЪЛГАРСКИ ПРОСТОТИЙ!!!
цитирай

5. iuliuscaesar - ти приятелюю страдаш от комплек...
01:34
ти приятелюю страдаш от комплексарщина. вас гърците ви е страх защото знаете, че нито тракия нито македония са били гръцки. напротив мнозинството от населението там е било българско.
за мен това не е проблем, а за теб?

...

ЕТО, ПРИСЕЩАМ СЕ ЗАЩО НЕ ХАРЕСВАМ ГЪРЦИ!

... И БРАВО НА ЦЕЗАРЯ!
цитирай
142. анонимен - Мадара
18.08.2011 14:31
Истината от която никой не може да избяга е:
Болгарите са туркоезичен народ, които никога не са били славянизирани и ден-днешен живея там където Аспарух ги остани преди 1300г, но те днес имат турско съзнание и са часьт от турската народност на Балканите.
Защо във всяка джамия на далиорманските турци има по някои камък от стара столица на болгарите(Плиска) , някой задавал ли си е този въпрос??
Защо турското население с векове посещава Мадарският конник??
Славяно-българите са руски дрискули!!
цитирай
143. merlin68 - Истината от която никой не може да ...
18.08.2011 23:34
анонимен написа:
Истината от която никой не може да избяга е:
Болгарите са туркоезичен народ, които никога не са били славянизирани и ден-днешен живея там където Аспарух ги остани преди 1300г, но те днес имат турско съзнание и са часьт от турската народност на Балканите.
Защо във всяка джамия на далиорманските турци има по някои камък от стара столица на болгарите(Плиска) , някой задавал ли си е този въпрос??
Защо турското население с векове посещава Мадарският конник??
Славяно-българите са руски дрискули!!


Хехе, това ми напомня за времето когато бях войник. Прескачаме оградата и беж в една долнопробна кръчма (скара-бира, им викаха тогава), да пийнем по нещо. А вътре един пиян циганин, ама циганин, чер и кирлив, колкото може да бъде. Та въпросният пиян мангал заявява: Аз може да съм циганин, но съм горд с това, защото съм от най-чистите аспарухови българи:)))
То всъщност не е много смешно, ето до къде водят учебници по история от които ни гледат страшни монголи, наричани тюрки и рисувани като български ханове((( Като гледам двадесет години по-късно нещата не са се променили въобще.
цитирай
144. killuminati - Добро попадение, имаш виждане на къде отиват нещата
19.08.2011 00:05
vbu написа:
Нали се знае, че в обединена Европа скоро няма да има държави. Само провинции - провинция Тракия, провинция Македония. На географски принцип. Не етнически. И парите ще са големи. За който се уреди.

Да, в новия Рим/Вавилон така ще бъде. Писано е и ще се изпълни.
Само остава да видим кой ще се отрече от Мамона и кой "ще се уреди"...
цитирай
145. анонимен - до анонимен 143. от друг анонимен :) (като ще сме анонимни)
19.08.2011 01:51
Според твоята логика албанците трябва да са Киберовите прабългари, но вече с албанско самосъзнание, а вероятно българо-мохамеданите в Родопите някакви потомци на някой си братовчед на Аспарух, решил да иде малко по на юг. И мюсюлманите в северна Гърция ли са някакъв клан на прабългарите? Тези с турското самосъзнание в района, за който пишеш, може и да имат нещо прабългарско в гените си, но едва ли за 1300 години всички Аспарухови прабългари са си стояли само в тези земи, без да мърдат никъде другаде и едновременно с това да не се смесват с останалите хора от държавата, въпреки че са живели векове наред заедно с тях. Много наивно ми звучи, чак фантастично, а и тогава, когато не един от прабългарите е станал християнин(по време на покръстването на България), все още мюсюлманството не е било разпространено в държавата ни, как тогава всички в един глас по-късно са решили да сменят религията си, че и езика от прабългарски на турски? Ако последното все пак е вярно, то трябва да се приеме, че са го направили единствено, за да се "сложат" на турците или може би, че са народ, който вярва в каквото е на мода и говори на езика, който е на мода. Също ми е много интересно как така този уж тюркси народ, който винаги си кръщава държавите България изведнъж векове по-късно ще се мисли за турски. Много слаба е логиката в подобно твърдение дори и за хора без особено добри познания по история, а как би прозвучало на историците не знам. Иначе от друга страна няма да е лошо да им се втълпява на онези, че са потомци на прабългарите, защото може и да започнат да се самоопределят като българи, което ще е по-добрия вариант от сега, но това няма да е истина, а само политика за побългаряване на уж прабългарите. Само тогава турците да не вземат да се окажат някакви по-прабългари, че ще стане пълна каша. Не ти ли е хрумвало, че може би османците нарочно са заселвали свои хора покрай бившите столици на България, за да наблюдават отблизо "столичани", да не вземат да се вдигнат на бунт?
цитирай
146. boristodorov56 - Вижте къде прехвърля спора К. Милчев във Фейсбук:
19.08.2011 09:04
http://www.facebook.com/groups/havenforsoul/#!/groups/108941319178513/?notif_t=group_activity


Прочетете какви ги плещи и по какъв начин си набира фенове.
цитирай
147. sparotok - Бог вижда
19.08.2011 12:09
boristodorov56 написа:
http://www.facebook.com/groups/havenforsoul/#!/groups/108941319178513/?notif_t=group_activity


Прочетете какви ги плещи и по какъв начин си набира фенове.


Бог вижда, лъжецът ще лъже до време, после всичко ще се стовари върху главата му!
цитирай
148. sparotok - не им обръщай внимание
19.08.2011 12:12
merlin68 написа:
анонимен написа:
Истината от която никой не може да избяга е:
Болгарите са туркоезичен народ, които никога не са били славянизирани и ден-днешен живея там където Аспарух ги остани преди 1300г, но те днес имат турско съзнание и са часьт от турската народност на Балканите.
Защо във всяка джамия на далиорманските турци има по някои камък от стара столица на болгарите(Плиска) , някой задавал ли си е този въпрос??
Защо турското население с векове посещава Мадарският конник??
Славяно-българите са руски дрискули!!


Хехе, това ми напомня за времето когато бях войник. Прескачаме оградата и беж в една долнопробна кръчма (скара-бира, им викаха тогава), да пийнем по нещо. А вътре един пиян циганин, ама циганин, чер и кирлив, колкото може да бъде. Та въпросният пиян мангал заявява: Аз може да съм циганин, но съм горд с това, защото съм от най-чистите аспарухови българи:)))
То всъщност не е много смешно, ето до къде водят учебници по история от които ни гледат страшни монголи, наричани тюрки и рисувани като български ханове((( Като гледам двадесет години по-късно нещата не са се променили въобще.


Не им обръщай внимание на такива, целта им е да мърсят българската памет, нямат нито нашето благородство, нито нашето достойнство!
цитирай
149. letopisec - Радвам се, че сте ми посветили цял пост
19.08.2011 14:56
Както върви много скоро противниците на измислената българска история ще станат толкова много, че ако на всеки посвещава Спаро пост, няма да има край...
цитирай
150. sparotok - методи
19.08.2011 15:31
letopisec написа:
Както върви много скоро противниците на измислената българска история ще станат толкова много, че ако на всеки посвещава Спаро пост, няма да има край...


Господин Милчев, вашите методи са ми известни, ясно ми е и какво сте. Тръбете, клеветете, хората виждат, Бог също!
Спароток има много приятели за разлика от вас, който събира душици във фейсбук:)
Постинга не е посветен на вас, а е израз на отвращението ми от вашето недостойно поведение:)
цитирай
151. letopisec - тя науката не се прави с приятели,
19.08.2011 16:06
а с научни аргументи, драги. Какви са мойте методи? На научната критика...
цитирай
152. sparotok - вашето наука ли е?
19.08.2011 16:43
letopisec написа:
а с научни аргументи, драги. Какви са мойте методи? На научната критика...


Много не ви достига господин Милчев, нивото ви е ниско. Хайде, опровергайте ме, докажете, че се занимавате с история, а не с фантазии. Дайте историческия извор, на който сте базирали следното свое твърдение:

Не на последно място е важен и пренесеният култ на езическото божество Сурва през VІІ век от н.е. от мигриралите с Аспарух българи на Балканския полуостров

http://letopisec.blog.bg/history/2011/07/21/kibela-i-surva-edno-i-syshto-bojestvo.787331

Ще съберете ли смелост да отговорите?
цитирай
153. merlin68 - Хехе, той смешкописеца, твори не ...
19.08.2011 18:54
Хехе, той смешкописеца, твори не само в историята, но усилено работи и в географията, мести морета, планини и народи, където му скимне, не стига това, ами твърди, че така е според Птоломей:))) Я смешко, кажи научи ли на север с кое море граничи Сарматия, къде е Венедският залив, къде са венетите и планините им?
Защото този ти потресаващ пример за "научност", аз няма никога да го забравя:)), какъв урок по география само ми преподаде:))) - научен бисер, голям като кратуна:

"Птоломей през ІІ в. уточнава, че всъщност Каспийско море е залив на северният, Сарматски океан. Дори за да е по-точен, по името на народа, който е живял на западното Прикаспие, именува Каспийско море - „Венедски залив на Океана”."
Автор на бисера: Летописец (Смешкописец)

Можеш ли смешкописецо, да ми отговориш, защо след като постоянно говориш за "научни дискусии", си изтрил въпросите които ти зададох в постинга ти за Кубрат и Ирник? След като десет дни не даде нито един отговор, накрая реши, че пречат на "научността" ти и ги изтри.
Блазе му на Павел Серафимов, че е успял да надвие дребнавостта и да не обръща внимание на дразнители като теб, нямащи си и грам понятие от това което копират от тук, от там:) Започвам и аз да работя по усъвършенстване на търпението си:)
цитирай
154. aristotelis - срах те е, умираш от страх спароток, ...
22.08.2011 13:13
срах те е, умираш от страх спароток, защото всичко което пишеш е от г-н никой, глупости, простотий и безрамни лъжи от един анонимен субект, въпреки че според мене не е лошо на форума да има един клоун, все пак имаме нужда от развлечение, а клоуни на високо ниво като тебе има малко! А да знаеш че всишко което триеш се изпраща на други блогери, който имат поне достойнството да не ги трят!!!
цитирай
155. анонимен - Не разбирам много от история и нямам блог тук,
24.08.2011 23:07
но подкрепям sparotok, защото виждам, че сериозно "мъти" блатото на застоялата българска историческа наука! А и на някои самозвани "историци"...
Аз ако бях, "мнения" като номер 155 щях да ги изтривам при първа възможност. Това не би било цензура, а поддържане на добра хигиена.
Поздрави и дерзайте!
цитирай
156. bizcocho - Има хора, които просто обичат да се ...
25.08.2011 12:01
sparotok написа:
balkanec написа:
Има хора, които просто обичат да се заяждат по блоговете. Често и съвсем безпричинно.
Забележи, че има и съвсем безобидни блогове и постове, които не засягат никого с нищо - и пак отнасят обиди :)

А срещу Спароток пищят, защото блога му е силен и убедителен. Приемай го за положителен знак :)
Поздрави


Прав си, щом безсъвестните нападат, значи пътя на Спароток е правилен, обаче, все пак, нека има някакво приличие за Бога!

Поздрави!


Pri4ina? Ima takava - sobstvenoto im bezli4ie! Pozdravi na sparotok! Ostanah bez komp i mnogo rqdko moga da nadnikna v bloga :)
Izvini maimunicata, molq! I az ne q obi4am, ama nikak :(
цитирай
157. анонимен - Govedar
28.08.2011 01:21
Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече,Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник? Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате.Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България. Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток. Господи, пази народа ни, от такива сънародници, катоЛетописеца.
цитирай
158. sparotok - летописец
28.08.2011 12:28
анонимен написа:
Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече,Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник? Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате.Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България. Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток. Господи, пази народа ни, от такива сънародници, катоЛетописеца.


Сътрудничество с господин Милчев е невъзможно защото вижданията ни се разминават, а и моралните ценности са съвсем различни. Отвратен съм от поведението му, разбирайки за миналото му направо се ужасих...
цитирай
159. neronas - Към автора
01.03.2012 00:51
Проблема ви е, че изпадате в крайности :)
Крайностите освен, че предизвикват смях (: за знаещите звучат като виц :) предизвикват други крайности!
...та за това!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13967032
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031