Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2010 19:08 - ТРАКИЙСКИ НАХОДКИ В АЛПИЙИСКИТЕ РЕГИОНИ
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 26356 Коментари: 57 Гласове:
75

Последна промяна: 04.05.2010 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ТРАКИЙСКИ НАХОДКИ В АЛПИЙИСКИТЕ РЕГИОНИ

 

 

 

За някои хора е изключително трудно да приемат, че нашите деди траките са били могъщ народ, който е повлиял доста други. Въпреки, че в постинга Траките в Галия, или пробуждането на запада бяха представени много топоними сродни на българските, лични имена от български характер и т.н. опонентите отказаха да признаят, че е имало тракийски миграции в Средна и Западна Европа. Това ме накара да представя изображения на тракийски находки от Желязната Епоха, намерени в алпийските региони. Става дума за хиляди артефакти: махайри, кописи, ножове, върхове на стрели, фибули, торкви, керамика, юзди на коне. Ако бяха открити един-два тракийски предмета това нямаше да означава нищо, но тъй като броят на находките, чийто произход са Балканите е огромен не може да се отрече, че в Желязната Епоха е имало тракийско присъствие в алпийските области.

 

Тук можем да видим сравнение на тракийско въоръжение и това на “непознат народ” обитавал северните части на древните Ретия и Венетия.

                        image

 
Находките в лявата колона са от алпийските региони, вдясно са тракийските.

 

Не би трябвало да има тракийски махайри, кописи, ножове и върхове на стрели в гореспоменатите региони, но за ужас на някои учени находките са много и тяхното присъствие показва, че официалната историография е неверна и трябва да се преразгледа.

 

Фиг. 2 показва сравнение на тракийски торкви и фибули с тези на “непознат народ”, който през Желязната Епоха е дошъл от изток...

                image

 

 Находките в лявата колона са от алпийските региони, срещу тях са тракийските.

Приликите са смайващи, за всеки непредубеден човек е повече от ясно, че така нареченият “непознат народ” е дошъл от Тракия.

 

Разбира се някой може да потърси обяснение с търговки контакти между траки и жители на алпийските области. Да, възможно е, ако се касаеше само за оръжие и украшения. Паралели има обаче и в домашната керамика, а тя не се изнася. Прекалено евтина и примитивна е, за са има смисъл да се превозва на хиляди километри. Присъствието на домашна керамика винаги е признак на миграция, ето за това данните за тракийската посъда в алпийските региони са укривани усилено.

 
                    image

 

 
Керамиката в лявата колона е от алпийските региони, дясната колона е от тракийска керамика.

Ще добавя, че през Желязната Епоха в Средна и Западна Европа се появява нов вид кон годен за езда и разбира се нов тип юзда. Ако сравним тракийските юзди с тези на “нашествениците от изток” ще видим, че няма никаква разлика.

                              image

Само изключително наивен човек би повярвал, че всички паралели между траки и хората донесли технологии за обработка на желязо на запад са случайност и, че не е имало тракийска миграция на запад. Как иначе да обясним, че през Желязната Епоха забелязваме поява на нови оръжия, нови украшения, нова керамика, нов тип кон, нов тип юзда, да не забравяме и нов тип погребение в алпийските региони. Мъртвият благородник е бил полаган в облицована с дървени греди гробница. Този обичай  възниква в черноморските степи и е типичен за траките. Понеже не може да се каже, че и гробниците са внесени, то просто не се говори на тази тема, всякаква връзка с траките се избягва.

 

Ще завърша с влиянието на траките върху келтската религия. Стюарт Пигот споменава твърдението на Хиполит, че друидите са били ученици на тракиеца Залмоксис. В действителност религията на келтските жреци е като тракийската. Вярва се в безсмъртието на човешката душа и в прераждането.

Трябва да се спомене и за присъствието на богове с екзотични имена в келтския пантеон. Става дума за Белен ( белия, светлия), Бели-сама ( най-светлата), Витир ( вятъра), Вербея ( на върбите), Медуна ( на меда), Алаун ( аления, слънцето)...Вярвате ли, че се касае за случайност? Като по чудо тези имена на богове са обясними на български, но не и на келтски...аз не вярвам в чудеса.

 

Споменатото до тук се знае отдавна. Задайте си тогава въпросите:

 

1. Защо се премълчава присъствието на тракийски оръжия далеч от Тракия?

2. Защо се премълчава присъствието на тракийски украшения в Алпите?

3. Защо се премълчава присъствието на тракийска керамика в алпийските региони?

4. Защо се премълчава присъствието на тракийски юзди в Средна и Западна Европа?

5. Защо се премълчава присъствието на тракийски гробници в келтските земи?

6. Защо се премълчава тракийското влияние върху религията на келтите?

7. Защо се премълчава факта, че стотици топоними от келтските земи имат обяснение на български език?

8. Защо западните учени ( макар и неохотно) споменават за трако-кимерийски миграции в Средна и Западна Европа, а нашите мълчат?

 

 

Не можем да вярваме на официалната историография, фактите показват, че тя се нуждае от обстойна поправка. Нежеланието на западните учени да признаят заслугите на нашите деди е разбираемо. Непонятно е обаче държанието на българските изследователи. Защо след като ние им плащаме заплатите, те не хванат да защитят нашите интереси, а упорито служат на чужденци?

 

Много въпроси, нали, дано скоро да получим отговор поне на част от тях.

 

 

Използвана литература:

 

1.Jean-Jaques Hatt, Celts and Gallo-Romans, Geneva, 1970;

2.S.Piggot,  The Druids, Penguin Books Ltd, Harmondsworth, 1977;
3.Hallstatt, 700 -400 av.J.C. A laube de la metalurgie, catalogue, Liege, 1987;
4.S.James, Exploring the world of Celts,
Thames & Hudson, London, 1996;

5.М.Gushtin, NOTRANJSKA, ZU DEM ANFANGEN DER EISENZEIT AN DER NORDLICHEN ADRIA, katalog, Narodni Muzej, Ljubljana, 1979;
6.V. Stare, Prazgodovina Smaretje, katalog, Narodni Muzej, Ljubljana, 1979;
7.M.Dusek, Die Thraker im Karpatenbeccken, B.R.Gruner, Amsterdam, 1978;
8.Г.Китов, Д. Агре, Въведение в Тракийската Археология, Авалон, София, 2002;



Гласувай:
77


Вълнообразно


1. aqualia - Пак ни изненадваш!
01.05.2010 20:04
Това звучи много убедително!
цитирай
2. анонимен - Антиразисъм
01.05.2010 20:05
Може и произходът ни тракийски да е, но много малко от тракийският ген е останал непокътнат. Пет вековното турско робство, имало е смесени бракове с цигани, турци, власи, гърци и всякаква друга кръв се е вливала в българския генофонд и днес резултатите са на лице.
Не сме еднороден народ, има българи които приличат на европейци, други българи приличат на цигани, трети на турци.....
Ако се изцепите пред някой западноевропеец, че сме бял народ, ще ви се... това е.
цитирай
3. анонимен - антирасизъм
01.05.2010 20:06
Автроре, виждам че комантарите се филтрират, ще ти бъда много благодарен ако го публикуваш и ме опровергаеш!
цитирай
4. sparotok - изследвания
01.05.2010 20:10
анонимен написа:
Автроре, виждам че комантарите се филтрират, ще ти бъда много благодарен ако го публикуваш и ме опровергаеш!


Прочетете следното http://sparotok.blog.bg/politika/2010/04/06/bylgarite-evropeici-ili-aziatci.523707

То е написано на базата на обширно антропологично изследване.
цитирай
5. sparotok - знания
01.05.2010 20:11
анонимен написа:
Може и произходът ни тракийски да е, но много малко от тракийският ген е останал непокътнат. Пет вековното турско робство, имало е смесени бракове с цигани, турци, власи, гърци и всякаква друга кръв се е вливала в българския генофонд и днес резултатите са на лице.
Не сме еднороден народ, има българи които приличат на европейци, други българи приличат на цигани, трети на турци.....
Ако се изцепите пред някой западноевропеец, че сме бял народ, ще ви се... това е.


Твърде малко знаете за българската история и антропологичния тип на българите. Препоръчвам ви http://sparotok.blog.bg/politika/2010/04/06/bylgarite-evropeici-ili-aziatci.523707

Оборете това, ако можете.
цитирай
6. sparotok - малка част
01.05.2010 20:12
aqualia написа:
Това звучи много убедително!


Това е само малка част, представяш ли си какво ще стане, ако се представят всичките находки?
цитирай
7. bven - На въпросите
01.05.2010 21:26
аз отговарям така - просто ние, българите, не можем да приемем фактите, че сме богоизбран народ, имаме славно 35- или повече хилядолетия минало и си тъпчем на едно място с историята от 1944 година. А знаем кой и по чия поръчка я е писал........
цитирай
8. sparotok - избраници
01.05.2010 21:52
bven написа:
аз отговарям така - просто ние, българите, не можем да приемем фактите, че сме богоизбран народ, имаме славно 35- или повече хилядолетия минало и си тъпчем на едно място с историята от 1944 година. А знаем кой и по чия поръчка я е писал........


Божиите избраници винаги са нападани от силите на злото.
цитирай
9. grigorsimov - ВЕДА СЛОВЕНА и друидите!?
01.05.2010 23:51
В почти всички от публикуваните през 19-ти век, стотици наши древни, предисторически песни ВЕДА СЛОВЕНА, религиозните "лица" са жени, наричани "друда" или "друида". Те са били посвещавани в служба на боговете, още като малки момиченца, и са живеели, и "служели" в безбрачие, в пещерите, далече в горите. Единствено за "Орфей" (Орпю или Орфен юнак) се споменава мъжкото название на божиите служители – "друден" или "юнен друден".
А понеже споменах "словена", ще уточня, че внушената ни омраза и антипатия към нашите прадеди - славяните, е най голямата и най-ефикасната еврейска птовокация - срещу историята и срещу най-великите представители на арийската раса – славяните. А за онези, за които самата дума славянин, е неприятна или неприемлива, уточнявам, че не е важно как са ги наричали, и как ще ги наречеш. Важното е, че славянските народи са живеели от незапомнени времена, на почти същите територии, на която днес живеят! И никакви "велики преселения" не е имало. Има, наистина, световна сатанинска конспирация срещу всички народи, и на първо място - срещу най интелегентните и най-нравствените народи – славяно-арийските, каквито сме ние българите!
цитирай
10. sparotok - преселения
02.05.2010 00:08
grigorsimov написа:
В почти всички от публикуваните през 19-ти век, стотици наши древни, предисторически песни ВЕДА СЛОВЕНА, религиозните "лица" са жени, наричани "друда" или "друида". Те са били посвещавани в служба на боговете, още като малки момиченца, и са живеели, и "служели" в безбрачие, в пещерите, далече в горите. Единствено за "Орфей" (Орпю или Орфен юнак) се споменава мъжкото название на божиите служители – "друден" или "юнен друден".
А понеже споменах "словена", ще уточня, че внушената ни омраза и антипатия към нашите прадеди - славяните, е най голямата и най-ефикасната еврейска птовокация - срещу историята и срещу най-великите представители на арийската раса – славяните. А за онези, за които самата дума славянин, е неприятна или неприемлива, уточнявам, че не е важно как са ги наричали, и как ще ги наречеш. Важното е, че славянските народи са живеели от незапомнени времена, на почти същите територии, на която днес живеят! И никакви "велики преселения" не е имало. Има, наистина, световна сатанинска конспирация срещу всички народи, и на първо място - срещу най интелегентните и най-нравствените народи – славяно-арийските, каквито сме ние българите!


Съгласен съм напълно, че преселения не е имало, почти всеки си е на старото място с малки изключения ( унгарци, турци ...)
Един македонски професор ми предложи да сме заменили славяни с трако-македони защото названието славянин е прекалено изопачено.
Вие обаче сте прав, не е важно как ще наречеш дедите ни, важно е да знаеш, че сме местен народ, другото си дойде от самосебе си на мястото. Иска се много време и много пояснения, за да могат хората да разберат каква е истината. Много хора сега не могат да я приемат защото не са им известни важни неща.
цитирай
11. анонимен - Малко въпроси
02.05.2010 01:09
Поздравления за блога невероятен е. Все пак мен ме интересува от къде почва свормирането на българската държавност повече от колкото от къде са ни корените. Всички народи тръгват от едно място ако подходим по този начин. Ходил съм в музея и знам, че тракииските брони са близки до гръцко/спартанските. Българските приличат на индииските(колкото и смешно да е) и на перскиите. Аз дълго време вярвах в собствена теория която ти изказваш в момента. Българите тръгват от европа. Все пак на скоро дори въпреки твоите статии съм дълбоко скептичен. Поне аз до колкото знам траките ако може така да наречем племената от тук иран са от индо-европеиски произход. Както пречи все пак ние да сме били някакво незначително племе което е било свряно в до персия и да сме имали своя миг при аспарух? Това по какъв начин ме прави горд?

Това, че сме европеици е без съмнение поне за мен. Все пак както някои каза индо-европеиски народи е имало и в централна азия.
Тотални са различията в шлема на тракиец и българин.

Другото което ми е интересно е за изчезването на този толкова голям народ като траките. Някои казваше, че били 3 милиона първи век след христа. Как ще изчезнат за 300 години ми е интересено. Това са доста големи глупости.

Ако следвам хронологията траките изчезват и на тяхно място се появяват от никаде славяни които дори не ги превземат. Те се преселват според офицялната история някаде от русия и населват всичко.

Няма ли общо между славяни и останалите поселения от Атила наричани от римляните слави-роби?

Иначе дано тези неща влязат в учебниците преди да е станало късно. След толкова славна история сме на път да изчезнем и това е реалността.
цитирай
12. анонимен - Отговор
02.05.2010 01:16
Понеже четах доста статии поред и не помня в която точно четах коментара за преселенията от африка към европа. Казваше се в коментара, че западните справки сочили, че пътя минава от другата страна на чено море за европа:) Попадна ми следната новина.

"Започна палеонтологичната експедиция на Националния природонаучен музей в района на Чирпан, съобщиха от пресцентъра на БАН, предаде БГНЕС

При предишни проучвания в същия район през 2007 г. учен от Музея откри зъб от изкопаем хоминоид. Анализът на стратиграфията на находището и на съпътстващата фауна от антилопи, древни хоботни, хиени, трипръсти коне и др. определя възрастта на зъба на около 7 милиона години.

Това представлява най-късната останка от човекоподобна маймуна, намирана в континентална Европа. Морфологическите белези на намерения горен предкътник сочат явни родствени връзки с наскоро откритите валезийски (на 10 милиона години) хоминоиди от Източна Африка, които са свързани с произхода на човешкото семейство. "
цитирай
13. анонимен - Забележка към автора
02.05.2010 01:35
Малко нафлудих, но последно искам да кажа и това. Ако автора смята, че това която го казва е сериозно подплатено с доводи(аз не мога да преценя понеже не съм спецялист) защо не се подеме нещо по сериозно като кампания?
Примерно да се обедини информацията за българите/мизи(или каквото е) преди основаването на България и не се представи във вид които да може да се прати за коментиране от спецялисти. Да се направи една петиция или анкета на базата на която да се изискат мненията на спецялистите. Да видим автора да дискутира това в Божидар Димитров в предаването примерно.
Да се попитат тези въпроси хората които отговарят за историята ни. Нямам идея кои са те и кои е способен да промени написаното в учебника ни по история впрочем.
Не ми се иска просто да си останем на ниво блог при положение, че автора се е потрудил толкова много.
Дайте идеи за това какво може да направим в градивем план. Мисля, че има много хора които ще подрепят подобно нещо. Това може би е идинственото нещо за което аз лично бих излязал да протестирам или да изисквам преразглеждане сериозно на по-древната ни история.

Може би автора има някакви идеи други освен популяризирането на блога? Ако е така ще е интересно да ги научим. Примерно довеждане до национален дебат или друго. И ако няма то е време да се замисли за подобно нещо.

Извинявам се пак за флуда от 3 коментара поред.
цитирай
14. vmir - Подобията са изумителни!
02.05.2010 01:56
Определението "трако-кимерийски" e доказателство, че не друг, официалната наука у нас внася разграничението между българи и траки. Поздравления за находките!
цитирай
15. sparotok - трако-кимерийци
02.05.2010 12:36
vmir написа:
Определението "трако-кимерийски" e доказателство, че не друг, официалната наука у нас внася разграничението между българи и траки. Поздравления за находките!


В блога няма много място и поради тази причина не съм дал изображения на дрехите на "нашествениците от изток". Веднага щеше да се види, че са траки.
цитирай
16. vmir - 16. sparotok - трако-кимерийци
02.05.2010 13:07
sparotok написа:
vmir написа:
Определението "трако-кимерийски" e доказателство, че не друг, официалната наука у нас внася разграничението между българи и траки. Поздравления за находките!


В блога няма много място и поради тази причина не съм дал изображения на дрехите на "нашествениците от изток". Веднага щеше да се види, че са траки.


Давай ги, давай ги! Скандално е чужди изследователи да приравняват траки с кимерийци, а нашите да ги противопоставят! Разказвали са ми как при археологически находки умишлено подменяли артефактите, за да поддържат официалните лъжи! Нямам думи за такива "учени" престъпници.
цитирай
17. анонимен - до господин пропагандиста
02.05.2010 13:43
andrei написа:
да се нарича БЪЛГАРИН,означава,че е готов да приеме руските измишлъотини за пан-славизма и имперските им съновидения.Предателството и родоотстъпничеството има много имена.Много е жалко,че има хора, за които предателството е професия.Артефактите,които sparotok ни представя толкова добросъвестно, са шумна плесница по родоотстъпниците и техните господари.Колкото и да се мъчат руските мекерета,да фалшифицират българската история,ще си останат варвари,каквито са били винаги.Споменаването и забъркването на евреите в този спор/без да имам,каквито и да било сантименти към тях/има за цел да обърква още повече хората.Бъдете горди БЪЛГАРИ,наследници на великата тракийска култура и цивилизация!


Андрея, или както ти е името, омразата ти към руснаците е явна, ти не си правиш труда да я криеш. Мисля, че няма да имаш нищо напротив да ми отговориш на няколко въпроса, които аз лично считам за важни:

В какво се изразява тоя прословут и омразен панславизъм и какви бедствия ни е причинил?
Кой етнически руснак е докарал нещастия на България?
Защо смесваш руското правителство с руснаците като цяло, ти считаш ли себе си отговорен за действията на Симеонча, Станишев и Доган? Tе са български политици, но не са етнически българи.Нека ти помогна малко с инфо, което ти лукаво отбягваш и сееш омраза:

1. Светослав Игоров не е никакъв руснак, а украинец, който се жени за гъркиня. Той атакува дунавската България и с негова помощ византийците ни поробват. Украинецът ни напада след като Никифор изпраща агента си, гъркът Калокюр да пропагандира срещу родината ни.

2. Изродът Иван Грозни, който извършва агресия срещу волжските българи е син на гъркиня, пак съвпадение сигурно.

3.Политиката на обединение на всичси славяни под руска корона се започва при Екатерина Велика, която изобщо не е рускиня. Нейното истинско име е София Фредерика Августа фон Анхалт -Целст –Дорнбург.

4. Династията Романови има германски корени, това се знае отдавна.

5. Болшевишката революция не е организирана от етнически руснаци. Известно ти е какви са Маркс, Ленин, Дзержински и Троцки, не се прави на ударен.

6. Извергите Сталин и Берия са грузинци, а не руснаци.

Защо не кажеш на хората от какъв произход са Сюлейман паша, Дизраели, Шафарик, Фехер и други мошеници действащи против България?
цитирай
18. sparotok - данни
02.05.2010 14:22
vmir написа:
sparotok написа:
vmir написа:
Определението "трако-кимерийски" e доказателство, че не друг, официалната наука у нас внася разграничението между българи и траки. Поздравления за находките!


В блога няма много място и поради тази причина не съм дал изображения на дрехите на "нашествениците от изток". Веднага щеше да се види, че са траки.


Давай ги, давай ги! Скандално е чужди изследователи да приравняват траки с кимерийци, а нашите да ги противопоставят! Разказвали са ми как при археологически находки умишлено подменяли артефактите, за да поддържат официалните лъжи! Нямам думи за такива "учени" престъпници.


Всичко ще бъде показано, трябва обаче да става бавно понеже хората са така жестоко лъгани досега, че истината им се вижда като приказка.
цитирай
19. prayer4eto - до анонимен 18.
02.05.2010 14:33
В интерес на истината искам само да спомена, че Маркс няма абсолютно нищо общо с болшевишката идея! Това е все едно да държиш отговорен майстора ножар за факта, че не ползваш ножа по предназначение!

Поздрави на автора за различния поглед върху нещата. :)

(В спора се ражда истината... )
цитирай
20. анонимен - Благодаря ви!
02.05.2010 14:34
Отдавна ви чета, sparotok, и следя постингите ви с огромен интерес. Без да съм историк по образование, имам специално отношение към темите, които ви занимават. Поздравявам ви! И ви благодаря! Благодаря за умното писане и прелюбопитните факти, с които доказвате тезите си. Благодаря и за това, че вашите публикации тук отварят интересни дискусии, които също представят различни гледни точки и ново знание. Е, разбира се, винаги съм се изумявала от недобронамерените коментари и категорично не ги приемам. Като капка катран в меда са. Но в крайна сметка, добронамереността е стихия само на знаещия и на силния, нали така? Желая ви успех!!! Не се отказвайте...
цитирай
21. sparotok - причинители
02.05.2010 14:40
kenshiro написа:
Няма по-голяма заблуда за народа, от тази, да криеш от него истината за историята! И хората никога няма да простят на онези, които досега са го правили!
Поздравявам Те за смелостта!


Благодаря ти!
За съжаление от тези, които обезобразиха историята ни не може да се поиска отговорност, отдавна вече ги няма. Днешните учени просто папагалстват, това ще бъде и оправданието им - така ни казаха.

Възмездие за мошениците няма да дойде, но поне да си върнем историята и уважението на Европа, пак е нещо.
цитирай
22. sparotok - спор
02.05.2010 14:42
prayer4eto написа:
В интерес на истината искам само да спомена, че Маркс няма абсолютно нищо общо с болшевишката идея! Това е все едно да държиш отговорен майстора ножар за факта, че не ползваш ножа по предназначение!

Поздрави на автора за различния поглед върху нещата. :)

(В спора се ражда истината... )


Да, истината се ражда в спора, дано само опонентите да са обективни.
цитирай
23. sparotok - дискусия
02.05.2010 14:43
анонимен написа:
Отдавна ви чета, sparotok, и следя постингите ви с огромен интерес. Без да съм историк по образование, имам специално отношение към темите, които ви занимават. Поздравявам ви! И ви благодаря! Благодаря за умното писане и прелюбопитните факти, с които доказвате тезите си. Благодаря и за това, че вашите публикации тук отварят интересни дискусии, които също представят различни гледни точки и ново знание. Е, разбира се, винаги съм се изумявала от недобронамерените коментари и категорично не ги приемам. Като капка катран в меда са. Но в крайна сметка, добронамереността е стихия само на знаещия и на силния, нали така? Желая ви успех!!! Не се отказвайте...


Моята главна цел бе предизвикването на дискусия относно нашата история, това се и получи. От тук натам вече ще е по-лесно.
цитирай
24. boristodorov56 - Четете и мислете. После спорете!
02.05.2010 15:10
Четете и мислете.

После спорете!
цитирай
25. анонимен - българи и траки
02.05.2010 15:57
Не видях Ваш отговор на н°11 . По-точно на въпроса за броните и шлемовете.Вярно ли е това,че има разлика между българските и тракийските?
цитирай
26. sparotok - сравнения
02.05.2010 16:18
анонимен написа:
Не видях Ваш отговор на н°11 . По-точно на въпроса за броните и шлемовете.Вярно ли е това,че има разлика между българските и тракийските?


Това сравнение не е особено сполучливо. Запазените тракийски шлемове са от 5-ти век преди Христа, а старобългарските са от 7-ми- 8-ми век след Христа. Мислите ли, че за 1200 години няма да настъпи някакво развитие и промяна?

Към който и народ да погледнем, при всеки ще установим развитие на въоръжението за период от 1200 години.

Всъщност тракийските шлемове от 2-ри век ( като този от Брястовец) не се различават много от старобългарските от -7-ми век...защото ги делят 500 години, а не 1200.
цитирай
27. jones - Както вече ти показах..
02.05.2010 17:51
... има прилики в дизайна на оръдията на труда, предметите от бита и оръжията, отдалечени на десетки хиляди километри - между народи, които никога не би трябвало да са общували.
Значи или са пътували хиляди километри или по някакъв начин са ползвали общ НАСТАВНИК, който ги е обуачавал и цивилизовал. Повечето го наричат БОГ.
цитирай
28. анонимен - защо не искаш да ми отговориш
02.05.2010 19:25
andrei написа:
Нямам навика да отговарям на анонимници,които се срамуват от името си и скрити зад пердето да дават акъл,но ще му кажа,че най-добре е да отиде в Русия и да им оправи бакиите.Виждам.че е петимен за това.А пък ние ще си решаваме нашите български задачи тук и никъде другаде.Омръзнало ми е от такива интернационални посерковци,за които род и родина не означава нищо.Само ще спомена тук едно стихче от Борис Христов;"Лъже те този,който ти казва,че страда за човека от другия край на земята,а не вижда,как в близката улица двама се бъхтят и ножа е вече в ребрата".Не си желан в този блог анонимнико...


Андрея, аз не ти давам акъл бе, само те питам кротко някои неща, а ти ми се пениш като червен комисар на събрание. Хич ги не обичам руснаците, ама хич, като ми дойдат на морето и освиняват сичко, а бе знаем си ги. Такива са били и преди 65 години, баща ми е разправял каква миризма са разнасяли не е за описване.

Ама ти Андрея говориш пълни глупости за тяхната роля в упадъка на България.
Иванушка пияницата е като бичето, як и тъп, прости са руснаците не са лукави като тебе и твоите роднини Ленин и Троцки, дето си е сменил името от Бронщайн.
Не ме плюй ти мене, а ми отговори на въпросите, не ми се измъквай като комисар.
Верно ли е това, което казвам, или не е, ако не е кажи каква е истината де, или пак ще ми се дереш като стар пропагандист.

1. Светослав Игоров не е никакъв руснак, а украинец, който се жени за гъркиня. Той атакува дунавската България и с негова помощ византийците ни поробват. Украинецът ни напада след като Никифор изпраща агента си, гъркът Калокюр да пропагандира срещу родината ни.

2. Изродът Иван Грозни, който извършва агресия срещу волжските българи е син на гъркиня, пак съвпадение сигурно.

3.Политиката на обединение на всичси славяни под руска корона се започва при Екатерина Велика, която изобщо не е рускиня. Нейното истинско име е София Фредерика Августа фон Анхалт -Целст –Дорнбург.

4. Династията Романови има германски корени, това се знае отдавна.

5. Болшевишката революция не е организирана от етнически руснаци. Известно ти е какви са Маркс, Ленин, Дзержински и Троцки, не се прави на ударен.

6. Извергите Сталин и Берия са грузинци, а не руснаци.

Та кой етнически руснак ни нареди така както направиха са Сюлейман паша, Дизраели, Шафарик, Фехер, Амбери и други твои роднини.

Кажи на българите какви са тия пичове, та да се разбере от секи ти каква кръвчица имаш и в кой храм се молиш, аде де!
цитирай
29. razkazvachka - Поздравления и за този текст
02.05.2010 19:37
Тракийската култура е факт, а никъде не се съобщава за геноцид - така че твоите доказателства не се градят на празно място. Има изследвания чрез най-нови методи, които показват различни аспекти на изнесеното - въпросът ми е - дали нашите музеи, нашите археолози и историци са чак толкова слепи, невежи и безотговорни - не става въпрос за манипулаторите, а за другите - онези, които всеки ден работят с артефактите и описанията... много е трудно да поддържаш неофициалната теза - поздравления за смелостта и усилията.
цитирай
30. sparotok - българи
02.05.2010 19:56
razkazvachka написа:
Тракийската култура е факт, а никъде не се съобщава за геноцид - така че твоите доказателства не се градят на празно място. Има изследвания чрез най-нови методи, които показват различни аспекти на изнесеното - въпросът ми е - дали нашите музеи, нашите археолози и историци са чак толкова слепи, невежи и безотговорни - не става въпрос за манипулаторите, а за другите - онези, които всеки ден работят с артефактите и описанията... много е трудно да поддържаш неофициалната теза - поздравления за смелостта и усилията.


Неофициалната теза ще стане един ден официална, а тези, които ни лъгаха ще бъдат покрити с презрението на българите. Бог вижда!
цитирай
31. sparotok - Джомон
02.05.2010 20:15
jones написа:
... има прилики в дизайна на оръдията на труда, предметите от бита и оръжията, отдалечени на десетки хиляди километри - между народи, които никога не би трябвало да са общували.
Значи или са пътували хиляди километри или по някакъв начин са ползвали общ НАСТАВНИК, който ги е обуачавал и цивилизовал. Повечето го наричат БОГ.


Находките от джомонския период са ми познати, много са особени. Преди време един румънец развиваше теории, че народът Аину в Япония е от дакийски произход, т.е. траки. Това аз не мога да го коментирам защото не съм извършвал проучване върху произхода и културата на Айну.
цитирай
32. sparotok - до господата 29 и 31
02.05.2010 20:18
Уважаеми господа, умолявам ви да запазите умерен тон!
Само при една културна дискусия ще се стигне до откриването на истината.
цитирай
33. sparotok - траки в Алпите
02.05.2010 22:14
kansandilh написа:
Изнесените артефакти накара папагалстващите историчета да си глътнат сзиците. Какво ли ще стане когато видят и тракийското облекло сравнено с това от алпийските региони-очаквам инфаркти. Sparotok, бъди милостив към тях !



Дрехите на "нашествениците от изток" са открити отдавна. Има дори статуи, изображения по вази...Има дори антропоморфни паметници като тези от нашите земи ( каменните баби).

Както виждаш обаче не е важно какво и къде го има, а кой и как го тълкува. За всеки учен е ясно, че става дума за трако-кимерийци, но не на всеки оттърва да го признае.
цитирай
34. demograph - Дойче веле днес пусна призив
02.05.2010 22:29
..на един българин - виден телевизионен режисьор в Германия Денис..
Не запомних името му.
Той се обърна към българите да не се свенят от името си, защото са достойни, талантливи, весели и открити хора! За разлика от "великите". Защото великите нации имат не по-малко недостатъци от българите, но не се срамуват да се наричат гордо немци, фанцузи, датчани, гърци,сърби, руси...
Не може вечно да се крие кой е този “непознат народ”.. "дошъл от изток"...“нашествениците от изток”.."някъде от Балканите".."някъде от Югоизточна Европа".."от юг"..'може би от .."
За да не могат да Ни премълчават, прескачат, пренебрегват, обиждат и мачкат, Нашата Българска историческа наука трябва да повтаря писмено, образно и звуково Българската Истина, която е българския национален интерес!
Като няма официална българска историческа наука, народната история ще стане Българската истина.
Спароток, ти си българската истина! Да си жив и здрав!
На всички, които злобеят срещу рода си, да ги попитам -Има ли грък, руснак, сърбин, немец, турчин, румънец, поляк, украинец...който да скочи да опровергава данни за величието на народа си!?
Всеки народ е свободен да търси, защитава и се гордее с добродетелите и величието си във вековете. Всеки народ може да намери повод за гордост в историческа територия за която претендира друг народ. Българския народ има същите права! Никой народ няма право да налага разбирането си за миналото и живота си с насилие, включително и духовно. Затова, ние тук само отстояваме правото си на Българската истина за миналото ни и не налагаме никому силом да я приеме. Но никой не може да ни налага силово чужди истини!...Наложените такива трябва да се задраскат.
цитирай
35. sparotok - до Демограф
02.05.2010 22:34
Знаете ли, че в Турция, ако някои посмее да каже, или напише нещо унизително за турския народ ще попадне в затвора.
Ако в България имаше подобно законодателство нямаше да сме на този хал. Докато българофобията не изчезне хубаво няма да видим.
цитирай
36. анонимен - а най ме е яд
02.05.2010 23:19
а най ме е яд, че докато се разправяте за некви измислици по телевизията се лее "лейди попюлър", "клийн енд клиър", "биг брадър" и т.н.
точно както древните траки са си говорили ....
цитирай
37. sparotok - кимерии
02.05.2010 23:25
kansandilh написа:
Тъй като стана дума за кимери...та се сетих, че преди време пуснах в постинг на демограф, следното: 07.03 00:31 1. анонимен - KAN SANDILH ЗА "КИМЕРИТЕ ИЛИ КИМБЕРИТЕ"

В Северозападна България, в едно балканско село близо до Белоградчик, старите хора /които са почти на изчезване/, когато искат да кажат, че нещо е много старо, упoтребяват израза -"това е от КИМБЕРИ век".Употребява се и израза -"това е от ПАМТИ век". Но в случая интересен е първия-КИМБЕРИ век. Очевидно в съзнанието на това поколение българи, този израз е предаден по естествен път от тяхните деди и прадеди, и за да просъществува толкоз дълго като сравнителен израз за качествено отношение, времето на кимберите е имало особено значение за техните далечни предци.Или тези днешни българи са преки потомци на кимберите или са съжителсвали с тях в много близки връзки.Но тъй като българите от това село се наричат ''торлаци'' и естествено говорят торлашки диалек, не е изключено целия торлашки регион, обхващаш части от Ссверозападна България и Източна Сърбия до Ниш да са преки потомци на кимберите.
Според теб, кимери и кимбери не са ли едни и същи? И съществуването на израза "старо като от кимбери век", в съзнанието на тези българи-не е ли впечатляващо нещо?


Според Страбон кимбри и кимерии са едни и същи хора, а в Заграфска История като най-старо название на българите се определя името кимерии.
В Одисея кимериите се локализират в черноморските степи. За мен кимерите са северни траки.

Между другото точно в Северна България и Северна Сърбия има доста кимерийски находки.
цитирай
38. анонимен - трибали
03.05.2010 10:36
Някои автори смятат, че "торлак" е славянизираното название на тракийското племе трибали.
цитирай
39. demograph - Обикновено българофобите не са българи по произход
03.05.2010 14:13
, а тези които ги папагалстват са им подлоги или обикновени тъпаци.
цитирай
40. анонимен - Иво
03.05.2010 21:57
Нека да ви кажа, че в Ямболско има запазена дума "КИМ".
Там казват "много си КИМ", което значи "много си злопаметен". Още казват „Той му има КИМ”, което ще рече „Той му има зъб и му гони цаката”.
КИМ идва от бригийското /фригийското/ κίμερος (kimeros) и означава „разум“!
Така че за траките-кимери може да се каже, че името им означава „разумните хора” или „помнещите хора”.... въобще хора с акъл в главите си.
Щом корена „КИМ” го има в Ямболско значи траките-кимери не са живели само в Северозападна България и околностите.
И друго – ако не знаете в Ямбол има цяла махала, на която и казват „турлашката махала”. Има и такъв стар ямболски род на който и до ден днешен казват „турлаците”.
Тъй че този торлашки регион не може да обхваща части от Северозападна България и Източна Сърбия до Ниш, защото същия топоним го има и в Ямболско. Следователно може да се твърди, че територията на траките-кимери е доста голяма.
Ама това вече е работа на Спаротока......

цитирай
41. sparotok - ямболско
04.05.2010 16:06
анонимен написа:
Нека да ви кажа, че в Ямболско има запазена дума "КИМ".
Там казват "много си КИМ", което значи "много си злопаметен". Още казват „Той му има КИМ”, което ще рече „Той му има зъб и му гони цаката”.
КИМ идва от бригийското /фригийското/ κίμερος (kimeros) и означава „разум“!
Така че за траките-кимери може да се каже, че името им означава „разумните хора” или „помнещите хора”.... въобще хора с акъл в главите си.
Щом корена „КИМ” го има в Ямболско значи траките-кимери не са живели само в Северозападна България и околностите.
И друго – ако не знаете в Ямбол има цяла махала, на която и казват „турлашката махала”. Има и такъв стар ямболски род на който и до ден днешен казват „турлаците”.
Тъй че този торлашки регион не може да обхваща части от Северозападна България и Източна Сърбия до Ниш, защото същия топоним го има и в Ямболско. Следователно може да се твърди, че територията на траките-кимери е доста голяма.
Ама това вече е работа на Спаротока......



В околностите на Ямбол е намерена сребърна фалера, чийто изображения са от същия стил както гундеструпският котел от Дания. А най-древното име на тази страна е Кимбрийски ( Кимерийски) полуостров.
Би трябвало да има кимерии и в Южна България, понеже от там те тръгват с тракийското племе трери за Мала Азия.

Връзката между фригийската дума кимериос и кимерии е трудна за обяснение.
цитирай
42. анонимен - Иво
04.05.2010 16:51
Здрасти, Спароток.
Моля те да уточниш през кой век е станало това тръгване на траките-кимерии от Балканите към Мала Азия?
цитирай
43. sparotok - кимерии
04.05.2010 19:55
анонимен написа:
Здрасти, Спароток.
Моля те да уточниш през кой век е станало това тръгване на траките-кимерии от Балканите към Мала Азия?


Иво, това е труден въпрос. Трери и европейски кимерии навлизат в Мала Азия някъде към 700-690 г. пр. Христа.

Преди това обаче, през 705г. преди Христа има сблъскване на войската на Саргон II с кимерийски бойци. Кимерийците побеждават и отрязват главата на Саргон.
Дали това са европйските кимерийци, или е друга група дошла от черноморските степи е трудно да се определи със сигурност.
цитирай
44. анонимен - кимбири
04.05.2010 21:21
Майка ми също употребяваше тази дума, не съм сигурен за смисъла, но сякаш се употребяваше от наклеветен човек. Раьона е югоисточна България.

Бриз
цитирай
45. анонимен - От ВНМ
04.05.2010 23:14
Привет на всички! Кимерийците са локализирани исторически северно от Кавказ-Кимерийския Боспор и днешна североизточна Турция.До 8 в. от Р.Х. арменските автори са наричали Кападокия Кимерика или Гимерика.За тях се споменава и в Библията.За съжаление в негативна светлина,дори Гомор е свързан с тях.А най-добре е да не знаете за приложението на споменавания котел.
С Уважение!
П.П. За многознайкото с многото въпроси към Андрей е съветът ми да прочете меморандът на Екатерина ІІ до австрийският император от 1789г.
цитирай
46. sparotok - КИМЕРИЙЦИ
05.05.2010 00:41
анонимен написа:
Привет на всички! Кимерийците са локализирани исторически северно от Кавказ-Кимерийския Боспор и днешна североизточна Турция.До 8 в. от Р.Х. арменските автори са наричали Кападокия Кимерика или Гимерика.За тях се споменава и в Библията.За съжаление в негативна светлина,дори Гомор е свързан с тях.А най-добре е да не знаете за приложението на споменавания котел.
С Уважение!
П.П. За многознайкото с многото въпроси към Андрей е съветът ми да прочете меморандът на Екатерина ІІ до австрийският император от 1789г.


Ако разбирате немски прочетете какво е написано тук

http://www.kimmerier.de/start.htm

Кимерийци е имало на много повече места, отколкото повечето хора предполагат.
цитирай
47. анонимен - От ВНМ
05.05.2010 01:40
Г-н Спарадок и това е достатъчно за широкия читател:http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3737&st=40&start=40
С Уважение!
цитирай
48. анонимен - Иво
05.05.2010 21:35
ВНМ, мерси за линка. Полезни неща научих.
Само искам да попитам Спаротка да си каже мнението относно написаното от Иван Митев за произхода на българите:

"Както подчертахме в началото , нашият народ произхожда от две народностни групи – кимери-БОЛГИ и иранци-АРИИ , затова сме БОЛГ-АРИИ. По иранска линия древните българи са родствени с масагетите и саките – два древни народа , живяли в Средна Азия. В тяхното наследство откриваме много български култулни следи. От друга страна , понятието тракокимери насочва вниманието ни към траките , които също са наши прадеди. То показва , че траките и древните българи поначало са родствени народи , и няма нищо случайно в избора на Кан Исперих за новата българска родина."
цитирай
49. sparotok - мнение
06.05.2010 00:18
анонимен написа:
ВНМ, мерси за линка. Полезни неща научих.
Само искам да попитам Спаротка да си каже мнението относно написаното от Иван Митев за произхода на българите:

"Както подчертахме в началото , нашият народ произхожда от две народностни групи – кимери-БОЛГИ и иранци-АРИИ , затова сме БОЛГ-АРИИ. По иранска линия древните българи са родствени с масагетите и саките – два древни народа , живяли в Средна Азия. В тяхното наследство откриваме много български култулни следи. От друга страна , понятието тракокимери насочва вниманието ни към траките , които също са наши прадеди. То показва , че траките и древните българи поначало са родствени народи , и няма нищо случайно в избора на Кан Исперих за новата българска родина."


Иво, според мен българи не идва от болги и арии, иначе щеше да има и гранич-арии, дърв-арии, банич-арии. Мисля, че Митев греши.

Масагетите са наречени от Йордан гетски народ, а Прокопий ги определя като хуни ( кимерии).
Саките са източни скити, родствени на европейските ( според Страбон).

Смятам думата КАН за неточна, КАНАС означава КНЯЗ, сродна е на галската КУНОС-княз, вожд.

Траки ( гетите) и българи ( мизите) са сродни племена на един и същи народ.

цитирай
50. анонимен - Иво
06.05.2010 11:43
Уф нацяло се огелпих. Моля те Спароток изтрии ми предния пост, защото автора се казва Иван Митев, а не Иван Танев........ моля те.

Ако искаш може само да коментираш надписа от Сицилия - Канос.

Благодаря ти.
цитирай
51. sparotok - КАНОС
06.05.2010 12:04
анонимен написа:
Уф нацяло се огелпих. Моля те Спароток изтрии ми предния пост, защото автора се казва Иван Митев, а не Иван Танев........ моля те.

Ако искаш може само да коментираш надписа от Сицилия - Канос.

Благодаря ти.


Иво, надписа от Сицилия КАНОС не е задължително да се тълкува като КНЯЗ.
На няколко съда от 14-ти век преди Христа ( Гърция, или по-точно Пеласгия) е написано с Линеарен Б - КАУНО ОДУРОВИЙО ВАНАКАТЕРО.
КАУНО-означава съд, кана и отговаря на старобългарската дума КОНОБЪ-котел, съд.
ОДУРОВИЙО- означава Одрис ( тракийско име, признато е от Порожанов и др.)
ВАНАКАТЕРО - е микенската дума за цар, ползвана от фригите под формата ВАНАКТ ( така е нарчен Мидас), а преди Мидас не знам да има гръцки владетел носещ тази титла.

Този надпис е пределно лесен и ясен, но понеже царят носи тракийското име Одрис ( Одрус) данните не са популярни. Гърците ще скочат до небето, ако им кажеш, че са ги владели траки...което си е истина.
цитирай
52. анонимен - Oт ВНМ
06.05.2010 17:24
Поздрави на всички БЪЛГАРИ с празника.Желая ВИ здраве и чрез удоволствие и забавление да си възстановим истинската си история.
Траките казвали,че животът носел миризмата на ВИНО ,ЖЕНИ И ВОЙНА.
цитирай
53. анонимен - bozman
07.05.2010 20:01
Както подчертахме в началото , нашият народ произхожда от две народностни групи – кимери-БОЛГИ и иранци-АРИИ , затова сме БОЛГ-АРИИ.
--- В 98 % от древните изписи на понятието "българи" ОБАЧЕ,те са назовани "блъгъри","блъгърънъ" и т.н. Тъй като Ив.Танев не е филолог, то приема постфикса от новобългарския "ари" зя някаква словообразуваща, каквато няма нито в средно българския, нито в старобългарския.

По иранска линия древните българи са родствени с масагетите и саките – два древни народа , живяли в Средна Азия.
--- Древта Иберия например е фиксирано племеот "илергетае" т.е. илер-гети, саксите и до ден днешен са си във Франция.

В тяхното наследство откриваме много български култулни следи.
--- Ако в тяхното наследство има български следи, то и българското наследство трябва да има следи от сакси, гети и т.н. Къде са тези следи ?

От друга страна , понятието тракокимери насочва вниманието ни към траките , които също са наши прадеди. То показва , че траките и древните българи поначало са родствени народи , и няма нищо случайно в избора на Кан Исперих за новата българска родина."
--- И къде има "кан Исперих" и "нова българска родина" ?! Ей тъй я кара Ив.Танев - "Крачка напред - две назад". По мое скромно мнение, без да лаская Староток или да обиждам Ив.Танев, този скромен по обем "Блог" е доста по-ценен от обширния и заиграващ се по азитските приказки сайт на Танев. Нека пожелая на Спароток да се разбогатее lв близкото бъдеще и създаде един истински сайт на исконната българщина..
цитирай
54. sparotok - заедно
07.05.2010 20:18
анонимен написа:
Както подчертахме в началото , нашият народ произхожда от две народностни групи – кимери-БОЛГИ и иранци-АРИИ , затова сме БОЛГ-АРИИ.
--- В 98 % от древните изписи на понятието "българи" ОБАЧЕ,те са назовани "блъгъри","блъгърънъ" и т.н. Тъй като Ив.Танев не е филолог, то приема постфикса от новобългарския "ари" зя някаква словообразуваща, каквато няма нито в средно българския, нито в старобългарския.

По иранска линия древните българи са родствени с масагетите и саките – два древни народа , живяли в Средна Азия.
--- Древта Иберия например е фиксирано племеот "илергетае" т.е. илер-гети, саксите и до ден днешен са си във Франция.

В тяхното наследство откриваме много български култулни следи.
--- Ако в тяхното наследство има български следи, то и българското наследство трябва да има следи от сакси, гети и т.н. Къде са тези следи ?

От друга страна , понятието тракокимери насочва вниманието ни към траките , които също са наши прадеди. То показва , че траките и древните българи поначало са родствени народи , и няма нищо случайно в избора на Кан Исперих за новата българска родина."
--- И къде има "кан Исперих" и "нова българска родина" ?! Ей тъй я кара Ив.Танев - "Крачка напред - две назад". По мое скромно мнение, без да лаская Староток или да обиждам Ив.Танев, този скромен по обем "Блог" е доста по-ценен от обширния и заиграващ се по азитските приказки сайт на Танев. Нека пожелая на Спароток да се разбогатее lв близкото бъдеще и създаде един истински сайт на исконната българщина..


Прителю, благодаря за добрите думи!
Сам обаче няма да се справя, а и разкриването на истинската българска история не е по силите на един човек. Няма да мога да избегна грешки, това си е нормално, но пък, ако действа екип, то вероятността да се подведем става по-малка. Дано милеещите за България да стават все повече и да си помагат един на друг!
цитирай
55. анонимен - VILI
08.05.2010 00:05
чета отдавна постингите ви и съм очарован от хъса, с който защитавате теориите и хипотезите си, с които съм почти напълно съгласен. прегледайте долния линк към работата на един българин в Канада през 1986 година. дано откриете полезна информация.

http://ziezi.net/sotiroff.html#2

бъдете здрави и се пазете от зли помисли
цитирай
56. анонимен - Въпрос
09.05.2010 03:36
Четах си аз 5 часа статиите ти и ми направи впечатление следното. Има една статия в която се говори за пеласагите които мигрирали в "англия" под натиск на гърците. После се връщат на балканите пак, но гърците им дават гадни теротирии, но те ги облогородили и гърците от завист може би пак ги прогонили. Ако погледнем обаче фактите гърците идват тук не по рано от 2 хил. преди христа. Според твоите други статии малко преди 2 хил. е открит бронза и траките/мизи и т.н. правят инвазия към мала азия. Чудно ми е как по това време гърците ще гонят на два пъти народа които е живял по-тези теротиири? Някак си това не ми го побира ума. Прекалено умотани неща има ако се четат всички статии една след друга. Има неща които са казани по три начина за едни сабития в зависимост от темата която разискваш.

Единственото за което съм сигурен е, че народа българи е обиколил черно море и се е върнал където му е мястото.

Все пак защо никаде в древната история не фигурира името Българи? Има мизи,траки и какви ли не, но не и Българи? Как са решили това да е името на държавата? Кои въобще е измислил това, че сме три народа обединени ми е чудно? Иричек ли? Защо на хуните им викат хуни, а не българи? Защото сигурно са си хуни. Не е ли кофти да си приписваме история на народностна общоност която според теб е дала началото на цивилизацията?
Ако е така то от тези траки произхождат повечето от народите.

Според теб те са открили бая неща и поради голяма популация са почнали да мигрират когато населениято на света е било малко. Ако е така то бая хора могат да има претенции, че са техни наследници.

Това, че сме на тяхната територия не ни дава по голямо право върху трактииците от колкото на сърби, руснаци или сякакви други подобни.

Подкрепям те и се радвам, че пишеш тези неща, но има дупки и недвосмислици. Не може да сме и гети, и хуно-кимериици и българи и траки и мизи и скити. Нали го разбираш? Избери едно поне. Примерно мизи и това е:)
цитирай
57. sparotok - до 59
09.05.2010 08:37
Нека обясня нещо, траки е само условно название, гетите са тракийски народ, мизите също, кимерийците са определени от Ценов като северни траки...
Всички те - мизи, гети, кимерии, пеони принадлежат на палеобалканската общност.
Тъй както днес добружани, родопчани, пиринци и т.н. принадлежат на един и същ народ.

Стара Германия не е наричана никога най-многолюдната земя, но в нея са живели десетки германски племена. Алемани, хавки, хеси, херуски, силинги, франки, лангобарди, тевтони, амброни и т.н. са все роднини макар да носят различни имена.

Що се отнася до пеласгите ще ви кажа, че има няколко пеласгийски племена. Кавконите и лелегите са също пеласги. Някои учени считат за пеласги също хиянтите и абантите.
Прогонвания ( размествания ) на племена е имало много по-често от два пъти, бих казал ставало е десетки пъти и този процес е продължил дори до Ранното Средновековие.

Чудите се как така траките са били навсякъде. Много просто е, били са многочислен народ, имали са средство за придвижване - конят ( който е опитомен в черноморските степи), имали са по-съвършени оръжия ( сложносъставния лък), имали са по-добра организация...ето това име е помогнало да станат господстващата прослойка на много други народи.

Ако се проследи разпространението на линеарната керамика ще стане ясно, че заедно с нея се разпространяват и технологии за обработка на метали, за производство и съхранение на зърно, разпростряняват се и нови погребални ритуали, чийто произход е Източна Европа...т.е. пътят на траките е прекрасно очертан, за тези, които желаят да видят истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13967482
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104068
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031