Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2010 13:38 - ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА
Автор: sparotok Категория: Политика   
Прочетен: 47102 Коментари: 142 Гласове:
60


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

              ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

 

 

Всеки народ познава периоди на възход и падение. По една, или друга причина дадена държава може да загуби много от материалните си богатства, но след време и да си възвърне загубеното. Най-страшната, а и почти непоправима загуба е тази на територии. Народ без собствена земя е прах във вятъра...изчезва без следа. Поради тази причина дедите ни са защитавали Родината до последен дъх знаейки, че със саможертвата си осигуряват бъдеще за идните поколения.

 

Днес сме на път да загубим земята си завинаги и, ако не вземем мерки това ще се случи. Повечето от нас не осъзнават, че теориите за азиатският произход на българите са предверие към ада. Внушавайки на цял свят, че траките са изчезнали, а българите са пришълци, безсъвестни личности унищожават изконното ни право върху територията, която обитаваме. В случай, че влиятелни хора предявят претенции, че техните предци са обитавали земите ни преди “идването” на българите, то е само въпрос на време когато ще бъдем изгонени от домовете си, за да направим място на фалшификаторите на история.

 

За мен е ужасяващо, че наши сънародници съзнателно вземат активно участие в организирането на този процес. Не зная дали е духовен нихилизъм, или се прави с надежда след време господарите им да ги възнаградят с по- добра позиция в етнически прочистената България. Няма и значение, важното е, че днес усилено се работи за отнемането на изконните ни права върху нашата родна земя. Както възкликна един колега ( equilibrium) - Духът на Златарски и на неговия учител Иречек е жив, дами и господа.... Господ да ни пази!

 

Нека обясним за тези, които не знаят. В. Златарски пренебрегна много исторически извори и служейки си с манипулации  изкара българите туранци. Картите сътворени от този учен станаха една от причините от България да бъдат откъснати Егейска Тракия и Македония (1) стр. 209-211. Златарски отричаше първоизворите, същото правят и неговите последователи. Анонимните коментатори, подвизаващи се под различни прозвища направиха следните изявления в блога ми:

 

“Цитирането на Прокопий и други древни автори дослловно не е научен аргумент.

 “Прабългарите са били диви некъпани скотовъдци, начинът им на живот е бил сходен със този на всички номади скотовъдци. Били са диви, мръсни, миришели са зле, абсолютно необразовани, живели са средно по 35 години и са били примитивно жестоки практици...Най обикновенни степни номади скотовъдци с неясен етногенетичен произход.

Така и не са успели да създадът писменост или някакви достоверни устни предания с които да ни кажат нещо повече за себе си.Едно от хилядите полудиви племенца пръкнало се в степта незнайно от къде и мачкано от съседни племена докъто не се сприятелиле с големите и не започнало да поглежда лакомо към тяхната територия....
Но за автохтонците това не е обяснение, те непременно трябва да изкарат тези номади основатели на човешката цивилизация, иначе кое му е интересното...”

 

Това не са думи на българин, а на българомразец. Анонимният ( анонимните ) прекрояват науката напълно. Според тях свидетелствата на очевидците трябва да се пренебрегнат. Каква наука е това щом се отхвърля ползването на исторически извори и разчита само на мнения? Кой е доказъл, че старите българи са диви, мръсни и абсолютно необразовани? Диваци и необразовани не могат да строят каменни дворци и крепости, не могат да създадат и държава, която ще повлияе всички останали в Източна Европа.

 

А за траките “новите историци” казват:

 

“Траките са овчари и планинци, цялата им култура е вследствие на гръко римските влияния.Преди да попият първоначално елинската а след това и римската култури и да се интегрират в тях, траките са били най обикновенни първобитни хора с малки изключения. някой от техните племенни вождове успяват да живеят в относителен лукс, но като цяло предиш гръцката културна колонизация траките са си били диваци.Поради това и всичко онова което наричаме "тракийска култура" в момента си е почти изцяло гръко римско влияние.”

 

Отново имаме грубо откъсване от реалността и нагло натрапване на лъжи. Не взеха ли гърците от траките боговете Арес, Дионис, Кибела...? Не стана ли тракиецът Евмолпий духовен водач на атиняните? Тукидид каза съвсем ясно, че Одриската Тракийска Империя е най-богатата и могъщата в Европа. Половин хилядолетие след Tукидид,  Плиний определи траките като един от най-могъщите народи. Диодор Сикулски призна, че пеласгите са първият европейски народ имащ писменост. А Плутарх не спомена ли, че Рим е основан от пеласгийски племена? В древността траки и пеласги  бяха наречени богоравни, не елини и римляни...

 

Ето за това новите “историци” отричат първоизворите. Сведенията на старите автори не пасват в неиздържаните теории, обосновани на желания и лични мнения. Дори обаче да не бяха оцелели древни исторически свидетелства за величието на траките, археологията предоставя предостатъчно данни за високото ниво на тракийската цивилизация. Златните артефакти намерени в тракийските гробници смаяха цял свят. Находките от Дъбене и Варна показаха, че траките са имали високоразвита култура още преди 6000 години.

 

Разбира се и тези доказателства се атакуват.Твърди се, че траките идват на Балканите доста след разцвета на варненската и др. неолитни култури. Не се посочва обаче къде е тогава тракийcката прародина, кое показва, че траките не са обитавали Балканите от най-дълбока древност? Премълчава се изследването на нашият езиковед Георгиев, който обясни, че древните обитатели на неолитните селища на Караново, Градешница и др са траки...Аргументите на новите “историци” се като пясъчен замък. На пръв поглед всичко изглежда добре построено, но излезе ли наяве скритата информация  лъжите рухват.

 

Анонимните почитатели на теорията за азиатският произход на българите показаха и истинското си лице. Проф. Ценов бе наречен шизофреник и нацист. Значи, ако се уповаваш на исторически свидетелства и милееш за народа си ставаш нацист! С неверните си и глупави твърдения Златарски обрече българите от Егейска Тракия и Македония на гонение и смърт, но е наречен велик учен. Кое му е великото?

 

На мен самият не бяха спестени обидни епитети, но пък с това опонентите ми показаха нивото си:

 

“спароток ти изобщо грамотен ли си?

удивителна дебилност....браво,

Ми аз ти цитирах, бе пич!

А кое има значение, бе пич?

Клоун неграмотен...

Извинявай пич, ама не бях чел по весели пръстоисмуканици от гореописанат статия.

Мижитурка като теб може само да лети в облаците

цялата тази шизофрения с арийският сомнамбулизъм...

Ти буквално си луд като дрогиран папагал бе човек, тия глупости сам ли си ги измисляш я кажи?

За пореден път се убеждавам че си един най обикновен тъп скинар...”

 

 

Изкараха ме неонацист – скинар. Отново милеещите за Pодината са лошите. Нападките не могат да ме засегнат. Зная, че са отправени от хора, които мразят България и българите. С безсрамните си изявления опонентите ми доказаха това. Кой обичащ дедите си човек ще каже -  “Прабългарите са били диви некъпани скотовъдци, начинът им на живот е бил сходен със този на всички номади скотовъдци. Били са диви, мръсни, миришели са зле...”

 

Ненавистта към българщината блика от всяка дума на анонимните “историци”. Разбира се има не само анонимни поддържници на  теорията за азиатският произход на българите. Срещат се и такива, които открито споделят убежденията си, че етногенезисът на дедите ни трябва да се търси в тюрко-алтайската общност. Златарски е наречен  методологичен до мозъка на костите си”. Чудя се да се смея ли, или да плача? Златарски бил методологичен до мозъка на костите? Златарски, който поради слаби познания направи от латинската дума libertatem  ( свободата) турско име Албертем? Златарски, който излъга, че дедите ни са управлявани от ханове! Златарски е велик само в скриването на извори и манипулирането на истината.

 

Ето няколко примера.

 

1. Златарски е премълчал, че преди VI-ти век българите са владели двете Мизии, Македония и останалата част от Илирия.

 

2. Златарски е знаел за картата на Св. Йероним ( IV-ти век), на която Мизия е наречена и България, но не споменава това.

 

3.Златарски е знаел, че в хрониката на Йоан от Никиу Мизия е наречена Провинция България, но го е премълчал.

 

4.Златарски е знаел, че през век в Тракия, Мизия и Македония са живели само българи, но и това бива скрито.

 

5. Златарски е бил запознат с Именникът ( на българските князе), в който е споменато, че половин хилядолетие преди Аспарух дедите ни са имали държава на север от Дунава ( изконна тракийска земя принадлежаща според Страбон на мизи и гети)... Какво прави обаче “великият учен”. Укривайки всички тези факти той пуска жалката измислица, че Аспарух е довел за първи път българи в Мизия (1) стр.33-34.

 

Методологията на Златарски е по-скоро шарлатанство, даже и родоостъпничество. Неговите карти, благодарение на които ни бяха отнети изконни български земи “великият учен” публикува първо в чужбина, а в България не посмя (1) стр.209. Значи добре е осъзнавал престъплението си. Когато А. Стамболийски помоли гръцкия си колега E.Венезилос да не откъсва България от Егейско море, отговорът бе следния: “ Вие господин министре, като искате тази земя, гледахте ли картите на вашите учени и дипломати, от които се вижда, че тая земя никога не е била българска..” (1) стр.210.

 

Да пази Господ бъдещите ни учени от методологичността на Златарски и аргументите на подръжниците му вярваващи в тюрко-алтайският произход на българите. Страшно е, че интилигентни хора, носещи български имена предават народа си. Каква полза от образоваността и прекрасната полемическа подготовка,  след като се използват за разруха на България и заличаването ни от историята?

 

Удивен съм от липсата на съвест и патологичното злорадство на определени личности, които обиждат предците ни най-безсрамно. Най-лошото е, че анонимните коментатори се самоназовават българи и по този начин допринасят за унищожаването на самочувстието на доста сънародници. Ние вече сме ограбени, остава само да ни се вземе и малкото останала гордост и ще се превърнем в безволево множестно, което няма да окаже съпротива, ако някой предяви иск за земята ни. Въпрос на време е, когато ще се появят политически марионетки, които ще твърдят, че не българите, а друг народ е обитавал Родината в древността и този друг народ притежава изконното право да обитава България. Това ще е поредната и последна национална катастрофа...

 

Ето за това няма да спирам да проповядвам истината за корените ни. Нека ме обиждат, нека търсят недостатъците ми! Щом българофобите злобеят значи съм на прав път. Явно някои хора не са разбрали, че всеки опитал се да унищожи българщината се е провалил. Рим окупира Тракия за векове, но след време не кой да е, а кимериецът-хун  Одоакър сложи край на величието на “Вечния” град. Със заговори и измами гърците завзеха земите ни, Калоян обаче ги наказа жестоко за това. Петстотин години туско подтисничество не бяха в състояние да сломят войнският дух на синовете на Арес. Пред Одрин българите показаха на цял свят, как се заслужава бойна слава.

 

И сега ни унижават, и обират, но вярата ни в бъдещето на България не могат да унищожат. Българинът се пробужда! Отхвърля от себе си дрипавата дреха, сложена му от лъжците и започва да осъзнава силата си. Все повече хора проумяват каква е истината за корените ни. Вместо да гледат плахо, те вдигат гордо глава и започват да търсят правата си. Все повече сънародници осъзнават, че в нашите вени тече кръвта на първите благородници. Каквото е било пак ще бъде! Родината ни е възкръсвала няколко пъти, скоро й предстои да се прероди наново.



(1) В. Златарски е изопачен в работата на Г. Ценов "Кроватова България и Покръстването на Българите", Златен Лъв, Пловдив, 1998;



Тагове:   манипулации,


Гласувай:
60


Вълнообразно


1. boristodorov56 - Не обръщай внимание на глупаците!
12.01.2010 13:49
Родните безродници са най-страшните.

Винаги съм твърдял, че българите са най-големите врагаве на българите и България!

Не турци, гърци, руси и евреи!
цитирай
2. sparotok - предатели
12.01.2010 13:55
boristodorov56 написа:
Родните безродници са най-страшните.

Винаги съм твърдял, че българите са най-големите врагаве на българите и България!

Не турци, гърци, руси и евреи!


Прав сте, че нападките на родоостъпниците трябва да се игнорират, защото освен лъжи и хули те друго не могат да представят.
От друга страна се опасявам, че ако не се реагира, със заблудите си измамниците ще заблудят някои по-лековерни хора.
Разбирам защо Левски е искал смърт за предателите...
цитирай
3. iliada - Мдаааааааааааааааааа!:)
12.01.2010 14:43
Чакам си аз обещаната статия ,а какво чета!:)
Отговор на провокатори.Добре написано - навярно е трябвал такъв отговор -дано това не ти е донесло душевен дискомфорт ,защото в тези спорове и това го има -поне при мен е така.
цитирай
4. bowman - ...
12.01.2010 14:54
Колкото повече бели полета останат в познанията ни за родната история, толкоз повече възможност има тя (историята ни) да бъде прекроявана
цитирай
5. lagrima - Такива коментари могат да направят ...
12.01.2010 14:58
Такива коментари могат да направят хора,които не са запознати с историята,нито пък са погледнали,че в края на всеки постинг има поместена и литературата,която си използвал.Не им обръщай внимание!
Заради такива хора губим по-малко всеки ден ценностите си като нация,като българи!
цитирай
6. veninski - Изцяло стоя зад твоята теза, при...
12.01.2010 15:15
Изцяло стоя зад твоята теза, приятелю.
Поздравления!
цитирай
7. bachym - Ледът се пропука
12.01.2010 15:26
сега е въпрос на време да стигнат до учебниците по-съвременните теории за България и Българите.Да ги напишат по увлекателно за масовото съзнание.Примерно Хамбарлийския надпис и как са простирали върху него бабите ни.И да се пише с историци от съседните страни.Миналата година видях великолепно издание на българските и македонските архиви.Вдъхва уважение най-малкото.
цитирай
8. sparotok - статия
12.01.2010 15:43
iliada написа:
Чакам си аз обещаната статия ,а какво чета!:)
Отговор на провокатори.Добре написано - навярно е трябвал такъв отговор -дано това не ти е донесло душевен дискомфорт ,защото в тези спорове и това го има -поне при мен е така.


Този постинг бе спонтанен. Предизвикаха го нападките на безсъвестни хора. Все още работя върху постинга за Нефертити. Сложен е, понеже доста хора изобщо не са чували за митаните и тяхното влияние в Египет и Мала Азия. Налага се да се дадат доста пояснения.
цитирай
9. sparotok - благодаря за подкрепата
12.01.2010 15:44
veninski написа:
Изцяло стоя зад твоята теза, приятелю.
Поздравления!


Благодаря за подкрепата!
цитирай
10. sparotok - достъпен стил
12.01.2010 15:46
bachym написа:
сега е въпрос на време да стигнат до учебниците по-съвременните теории за България и Българите.Да ги напишат по увлекателно за масовото съзнание.Примерно Хамбарлийския надпис и как са простирали върху него бабите ни.И да се пише с историци от съседните страни.Миналата година видях великолепно издание на българските и македонските архиви.Вдъхва уважение най-малкото.


Достъпният стил е от голямо значение. Излишната терминология трябва да се изчисти, за да може четивото да бъде разбрано от всички.
цитирай
11. enige - Изтръпнах направо! Прав си, и...
12.01.2010 15:50
Изтръпнах направо!
Прав си, искат да ни изгонят, направиха ни неграмотни, бедни и чалгаджии. Но искрата на духовността не може да угасне, затова продължавай, с тебе сме!
цитирай
12. tota - Изцяло те подкрепям в изложението.
12.01.2010 16:04
От него е видно не само патриотичното чувство, което те владее, но и загрижеността за бъдещето на Родината ни! Продължавай да пишеш и доказваш аргументирано нашите корени и историческата истина. Следвай избрания от теб път, независимо от всички квалификации и отправена критика.
Поздрави!!
цитирай
13. voinov50 - Ядосах се след отговора на Венизелос...
12.01.2010 16:21
Отивам да запаля една цигара...,
макар, че бях отказал...
цитирай
14. анонимен - Продължавай напред!България е ...
12.01.2010 16:37
Продължавай напред!България е по-велика от нас
цитирай
15. sparotok - бели полета
12.01.2010 16:40
bowman написа:
Колкото повече бели полета останат в познанията ни за родната история, толкоз повече възможност има тя (историята ни) да бъде прекроявана


Ето за това не бива да бъдат укривани исторически свидетелства, а архелогически премълчавани. До сега това бе традиция на школата на Златарски.
цитирай
16. sparotok - доброто
12.01.2010 16:44
enige написа:
Изтръпнах направо!
Прав си, искат да ни изгонят, направиха ни неграмотни, бедни и чалгаджии. Но искрата на духовността не може да угасне, затова продължавай, с тебе сме!


Винаги съм търсил доброто у хората.
За съжаление не мога да открия това качество у личностите унищожаващи историята ни и обиждащи дедите ни. Що ли за хора са?
цитирай
17. sparotok - благодаря
12.01.2010 16:45
tota написа:
От него е видно не само патриотичното чувство, което те владее, но и загрижеността за бъдещето на Родината ни! Продължавай да пишеш и доказваш аргументирано нашите корени и историческата истина. Следвай избрания от теб път, независимо от всички квалификации и отправена критика.
Поздрави!!


Благодаря ти за подкрепата!
Слава Богу родолюбците са много повече от родоотстъпниците.
Истината е на наша страна.
цитирай
18. sparotok - поговорка
12.01.2010 16:48
voinov50 написа:
Отивам да запаля една цигара...,
макар, че бях отказал...


Нали знаеш поговорката - Не е виновен тоя, който яде баницата, виновен е този, който му я дава!
Елефтер Венезилос просто се възползва от това, че служейки на чужди интереси с твърденията и картите си Златарски отделя България от Егейско море.
цитирай
19. sparotok - България
12.01.2010 16:49
анонимен написа:
Продължавай напред!България е по-велика от нас


Започнах това дело за полза на България и българите.
Възхищавам се от нашият народ и не искам да вида гибелта му.
цитирай
20. sparotok - знания
12.01.2010 16:52
lagrima написа:
Такива коментари могат да направят хора,които не са запознати с историята,нито пък са погледнали,че в края на всеки постинг има поместена и литературата,която си използвал.Не им обръщай внимание!
Заради такива хора губим по-малко всеки ден ценностите си като нация,като българи!


Личните нападки на родоотсъпниците не ме притесняват, но не трябва да се мърси името на България.

цитирай
21. анонимен - Стефан
12.01.2010 17:14
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!
цитирай
22. kosara2008 - ти си достоен мъж и го докозваш за пореден път, ,благодаря ти...
12.01.2010 17:51
sparotok написа:
boristodorov56 написа:
Родните безродници са най-страшните.

Винаги съм твърдял, че българите са най-големите врагаве на българите и България!

Не турци, гърци, руси и евреи!


Прав сте, че нападките на родоостъпниците трябва да се игнорират, защото освен лъжи и хули те друго не могат да представят.
От друга страна се опасявам, че ако не се реагира, със заблудите си измамниците ще заблудят някои по-лековерни хора.
Разбирам защо Левски е искал смърт за предателите...



наистина е страшно това което са правели и правят вътрешни и външни еничари, ще дойде време ,опазил ни Бог, когато истината ще се размие и тогава...затова Ти си толкова необходим,

и затова вечерните разговори с децата ни трябва да следят истинната нишка...за Памет
цитирай
23. sparotok - книги
12.01.2010 17:56
анонимен написа:
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!


Не съм продполагал, че вече са готови с книгите.
Сега ми става ясно защо с такава бяс се отрича теорията за автохтонния произход на българите.
цитирай
24. sparotok - корените на проблема
12.01.2010 18:04
andrei написа:
и историческите факти за българите ,са на власт в България повече от 60години.Когато се посочват имената на родоотстъпниците трябва ясно да се казва на висок глас -коя политическа формация са обслужвали и чии чужди интереси са осъществявали.Ако само се споменават имената на така наречените"учени"и се заобикаля предпазливо поръчителите на историческите манипулации,се постига само дискусия,в която се подминават политическите и идеологически фактори за тази подмяна на истината.Когато се казва А трябва да се каже и Б.Недоизказаването само обслужва предателите и поставя дискусията на съмнително ниво.Аз напълно разбирам,че лъжите на родоотстъпниците трябва да се оборват с научни тези и факти,но това не е достатъчно,ако не се посочват поръчителите на това престъпление срещу България и народа ни.Моето разбиране за поръчителите, е че те са все още на власт и продължават пъкленото си дело.


Андрей, имаш право, че трябва да се търсят корените на проблема, т.е. поръчителите.
Лошото е, че така наречената поръчка е трудно доказуема. Без документи и признания на виновни ( а такива няма да дойдат) само ще бъдем обвинени в клевета.
Поръчителите не унищожават извори, не манипулират данни, техните ръце са чисти.
Очакваш ли, че слугите ще предадат господарите си?

цитирай
25. sparotok - знание
12.01.2010 18:10
kosara2008 написа:
sparotok написа:
boristodorov56 написа:
Родните безродници са най-страшните.

Винаги съм твърдял, че българите са най-големите врагаве на българите и България!

Не турци, гърци, руси и евреи!


Прав сте, че нападките на родоостъпниците трябва да се игнорират, защото освен лъжи и хули те друго не могат да представят.
От друга страна се опасявам, че ако не се реагира, със заблудите си измамниците ще заблудят някои по-лековерни хора.
Разбирам защо Левски е искал смърт за предателите...



наистина е страшно това което са правели и правят вътрешни и външни еничари, ще дойде време ,опазил ни Бог, когато истината ще се размие и тогава...затова Ти си толкова необходим,

и затова вечерните разговори с децата ни трябва да следят истинната нишка...за Памет


Благодаря ти и аз Косара!

Считам знанието за корените ни за най-добрата защите срещу бедствия.
Националното самосъзнание е основата, постигне ли се то, другото е лесно. Важното е да разберем, че сме потомци на един велик народ, а не смесица от номади и примитивни племена.
Смятам също, че трябва да показваме благородство и доброта. Невъзможно е да се отмъщава и гради едновременно. За мен изграждането на едно ново, обединено от идеали общество е първото, към което трябва да си стремим. За предателите нека да остане забравата и презрението.
цитирай
26. equilibrium - Не разбирам.
12.01.2010 18:38
sparotok написа:
анонимен написа:
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!


Не съм продполагал, че вече са готови с книгите.
Сега ми става ясно защо с такава бяс се отрича теорията за автохтонния произход на българите.

Моля, обяснете.
цитирай
27. cornflower - Една тъжна гагаузка история от моя край
12.01.2010 19:12
http://antimovski-han.org/article.php?id=411
цитирай
28. анонимен - покана
12.01.2010 19:19
Предлагам всички да призовем историка Божидар Димитров да напусне правителството и със своите телевизионни предавания да образова и просвещава целия народ!!!
Само така Той ще допринесе повече за цяля Бъгария!
цитирай
29. анонимен - С този постинг даваш живот на глупостите, които са
12.01.2010 19:19
написали твоите опоненти. Подминавай ги, не си струва да се обсъждат!!!
Българите сме с божествен произход и миришем на Шанел, /шега, за разведряване/:)
Аз където и да отида, не мога да видя по-хубави хора от нас. Ние сме най-красивата нация в света.
Освен това в България всичко е хубаво и природата ни и кухнята ни и нравите ни и плодовете, които ражда земята ни!
Преди няколко дни се върнах от Франция. Да, добре ми беше, но у дома ми е най-добре!
Няма криза, няма правителства, няма родоотстъпници, които да ни погубят. Ние сме кораво семе.:)
По-оптимистично!
Л.
цитирай
30. drakulla - sparotok,
12.01.2010 19:20
мисля, че е време за Новото възраждане. Трябва да се намерят възрожденците. Ти си един от първите. Пожелавам оттук нататък постоянно да се чува словосъчетанието Новите възрожденци!!!Искам силата на духа и словото да издуха всичките заговори и цялата антибългарска паплач в България и главно по света, защото ядрото на проблемите ни не е у нас...
цитирай
31. анонимен - Благодаря за постинга !
12.01.2010 19:29
Усещаме се всиочки , ама бавно , тромаво , двулично и не реагираме.Зависими от много фактори и неадекватности в конституция и законодателна система .
Относно разпродажбите на български имоти и земи си напълно прав ! Много страни осъзнаха преди нас това зло и със закони го прекратиха .
Преди 1 година Финландия издаде такъв закон и подписа документ с Русия да се спре купуването на имоти от руснаци в страната .Документът е двустранен. В последните години пълчища новозабогатели руски богатири купуваха апетитни и красиви места в известни фински местности .
Сега вече не ! Законът е закон ,кога е овреме !Що се отнася за малценствата групи у нас , то те са си наши , но категорично и аз съм против чужди граждани и то мафиоти да купуват на поразия българска земя и имоти ! В това отношение нашето законодателство действа в ощърб на България и българският народ и способства за претопяването му и експлоатирането му .
С поздрав lidis
Поздрав за поста ти !
цитирай
32. sparotok - тъжна история
12.01.2010 19:31
cornflower написа:
http://antimovski-han.org/article.php?id=411


Наистина историята е тъжна.
Вината за изоставянето на гагаузите е на тези, които подтискат българското родолюбие и го наричат нацизъм. За съжаление съм най-обикновен човек, иначе бих посетил гагаузите и не за ден-два.
Финансово не мога да си го позволя- Нашите управляващи трябва по-активно да се заемат с приобщаването на островчетата от разпръснати българи с Родината.
цитирай
33. nas156 - Браво!
12.01.2010 19:31
Много точно!Доста пъти пиша за криворазбраната демокрация и все ме критикуват.Защо изкуствено се създават нови държави в Европа?На този да признаем правата,на онзи и накрая ние ще изчезнем.Лошото е,че и в Европа е на мода тази мода да чишкаме всички и ние слушкаме.Сега като се напълниха с какви ли не се видяха в чудо.
цитирай
34. sparotok - нови историци
12.01.2010 19:33
анонимен написа:
Предлагам всички да призовем историка Божидар Димитров да напусне правителството и със своите телевизионни предавания да образова и просвещава целия народ!!!
Само така Той ще допринесе повече за цяля Бъгария!


Трябват ни нови историци, несвързани със старата власт...иначе нищо няма да се получи.
цитирай
35. анонимен - До автора: Последно, какво се ...
12.01.2010 19:33
До автора:
Последно,какво се опитваш да кажеш?Днешните българи траки ли са,или са тюрки дошли от Азия?Ако твърдиш първото,значи губиш името на държавата и основателите на България се оказват днешните делиормански турци.Схващаш ли?Затова Златарски променя историята.Замисли се.
цитирай
36. sparotok - отрицание
12.01.2010 19:38
equilibrium написа:
sparotok написа:
анонимен написа:
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!


Не съм продполагал, че вече са готови с книгите.
Сега ми става ясно защо с такава бяс се отрича теорията за автохтонния произход на българите.

Моля, обяснете.


В случай, че действително има написани книги, в които друг народ освен българският се представя за автохтонен, то недоволството от моите постинги е лесно обяснимо.

За да се създаде псевоисторическа литература се изискват доста средства. Аз се стремя да покажа, че българите са автохтонен народ, т.е. с писанията си унищожавам инвестицията в лъжлива история. Това разбира се предизвиква гняв.
цитирай
37. kass - sparotok
12.01.2010 19:39
"Каквото е било пак ще бъде! Родината ни е възкръсвала няколко пъти, скоро й предстои да се прероди наново."

И дано никога повече не му се налага пак да се преражда...
Поздрави за статията, много ми хареса, най-вече със силния дух и непримиримост, които лъхат от нея! Кой е допуснал лъжеисторици да оскверняват така страната ни и да ни ощетят, крайно време е родолюбците да си дойдат в България, а родиномразците да я напуснат...
цитирай
38. sparotok - кораво племе
12.01.2010 19:41
анонимен написа:
написали твоите опоненти. Подминавай ги, не си струва да се обсъждат!!!
Българите сме с божествен произход и миришем на Шанел, /шега, за разведряване/:)
Аз където и да отида, не мога да видя по-хубави хора от нас. Ние сме най-красивата нация в света.
Освен това в България всичко е хубаво и природата ни и кухнята ни и нравите ни и плодовете, които ражда земята ни!
Преди няколко дни се върнах от Франция. Да, добре ми беше, но у дома ми е най-добре!
Няма криза, няма правителства, няма родоотстъпници, които да ни погубят. Ние сме кораво семе.:)
По-оптимистично!
Л.


Да, кораво племе сме като цяло.
Съгласете се обаче, че има и уморени, отчаяни българи. Те са уязвими за лъжите.
цитирай
39. sparotok - Възраждане
12.01.2010 19:43
drakulla написа:
мисля, че е време за Новото възраждане. Трябва да се намерят възрожденците. Ти си един от първите. Пожелавам оттук нататък постоянно да се чува словосъчетанието Новите възрожденци!!!Искам силата на духа и словото да издуха всичките заговори и цялата антибългарска паплач в България и главно по света, защото ядрото на проблемите ни не е у нас...


Благодаря ти за добрите думи, но аз съм най-обикновен човек с най-обекновени способности.
Други, имащи повече влияние трябва да продължат.
Аз ще карам докъдето ми позволят силите.
цитирай
40. equilibrium - Божидар Димитров
12.01.2010 19:43
анонимен написа:
Предлагам всички да призовем историка Божидар Димитров да напусне правителството и със своите телевизионни предавания да образова и просвещава целия народ!!!
Само така Той ще допринесе повече за цяля Бъгария!

Здравейте,
Моля, изгледайте последното предаване на проф. Божидар Димитров от 09.01.2010г и преценете дали той е правилния човек за тази дейност.
Заповядайте линк към архива:
http://bnt.bg/bg/productions/46/edition/5665/pamet_bylgarska_9_januari_2010
цитирай
41. анонимен - da jivei
12.01.2010 19:57
trabva nova istoria napisana s fakti koiyto se znzaat ot chesnite istorici,BALGARIA ZNACHI MNOGO,NO IMA I MNOGO BALGARSKI ISTORICI/IZMEKIARI/ koito za pari i slava sa gotovi da se navedat na vseki...NIE KOITO MISLIM PO-DRUG NACHIN TRABVA DA GI?...IZDUHAME!!!
цитирай
42. анонимен - Като си говорим за плагиатстване..
12.01.2010 19:58
Като си говорим за плагиатстване на история - сърбите вече са готови с техна автохонна теза и казват , че българите са тези , които завземат тяхната исконна територия. Тезата им е свързана пак с трако-пеласгийския произход и по-специално нещо с племето трибали
цитирай
43. sparotok - съгласен съм с теб
12.01.2010 20:09
lidis написа:
Усещаме се всиочки , ама бавно , тромаво , двулично и не реагираме.Зависими от много фактори и неадекватности в конституция и законодателна система .
Относно разпродажбите на български имоти и земи си напълно прав ! Много страни осъзнаха преди нас това зло и със закони го прекратиха .
Преди 1 година Финландия издаде такъв закон и подписа документ с Русия да се спре купуването на имоти от руснаци в страната .Документът е двустранен. В последните години пълчища новозабогатели руски богатири купуваха апетитни и красиви места в известни фински местности .
Сега вече не ! Законът е закон ,кога е овреме !Що се отнася за малценствата групи у нас , то те са си наши , но категорично и аз съм против чужди граждани и то мафиоти да купуват на поразия българска земя и имоти ! В това отношение нашето законодателство действа в ощърб на България и българският народ и способства за претопяването му и експлоатирането му .
С поздрав lidis
Поздрав за поста ти !


Финландия има явно законодатели действащи в полза на народа си. Има на какво да се научим от тези хора.
цитирай
44. sparotok - демокрация
12.01.2010 20:11
nas156 написа:
Много точно!Доста пъти пиша за криворазбраната демокрация и все ме критикуват.Защо изкуствено се създават нови държави в Европа?На този да признаем правата,на онзи и накрая ние ще изчезнем.Лошото е,че и в Европа е на мода тази мода да чишкаме всички и ние слушкаме.Сега като се напълниха с какви ли не се видяха в чудо.


Демокрация без справедливост е само една хубава фасада, зад която има само бурени.
цитирай
45. sparotok - несериозно
12.01.2010 20:18
анонимен написа:
До автора:
Последно,какво се опитваш да кажеш?Днешните българи траки ли са,или са тюрки дошли от Азия?Ако твърдиш първото,значи губиш името на държавата и основателите на България се оказват днешните делиормански турци.Схващаш ли?Затова Златарски променя историята.Замисли се.


Наивно е да се смята, че името на държавата дава изконни права върху територията. Днешните германци наричат себе си дойчер, доиче. До Средновековието обаче това понятие е непознато като название на една народност. Следва ли от това да разсъъдим, че немците нямат право на земите, в които живеят.
Ами румънците, италианците, автрийците?
Държавните названия Румъния, Италия, Австрия възникват векове след като предците на днешното им население са се установили във въпросните земи.
Българите са наричани безброй пъти мизи, а мизи е най-древният документиран тракийски етноним - 13-век преди Христа. Страбон свидетелства и, че най-древното име на Босфора е Мизийски Босфор.
цитирай
46. sparotok - лъжеисторици
12.01.2010 20:31
kass написа:
"Каквото е било пак ще бъде! Родината ни е възкръсвала няколко пъти, скоро й предстои да се прероди наново."

И дано никога повече не му се налага пак да се преражда...
Поздрави за статията, много ми хареса, най-вече със силния дух и непримиримост, които лъхат от нея! Кой е допуснал лъжеисторици да оскверняват така страната ни и да ни ощетят, крайно време е родолюбците да си дойдат в България, а родиномразците да я напуснат...


Първо австро-унгарски учени ни нарекоха татари и туранци. Последваха ги руски учени не защото са вярвали в тези измислици, а защото руският цар Александър е искал да завладее Дарданелите и Хелеспонта. Понеже това са древни тракийски земи е било нужно българите да бъдат изкарани чужд народ, нямащ изконно право върху тракийската земя. Ето как заради нечии амбиции бяхме подложени на безбройни страдания...

И аз като тебе се моля всички родолюбци да си дойдат в България! Дано даде Господ!
цитирай
47. iliada - Просто се пошегувах -усетих ,че си провокиран!:)
12.01.2010 20:43
sparotok написа:
iliada написа:
Чакам си аз обещаната статия ,а какво чета!:)
Отговор на провокатори.Добре написано - навярно е трябвал такъв отговор -дано това не ти е донесло душевен дискомфорт ,защото в тези спорове и това го има -поне при мен е така.


Този постинг бе спонтанен. Предизвикаха го нападките на безсъвестни хора. Все още работя върху постинга за Нефертити. Сложен е, понеже доста хора изобщо не са чували за митаните и тяхното влияние в Египет и Мала Азия. Налага се да се дадат доста пояснения.

Работи си спокойно !:)
Хубава вечер!:)
цитирай
48. apollon - най-болни са инсинуациите за мъ...
12.01.2010 20:45
най-болни са инсинуациите за мъртвия характер на тракийския език и за факта, че етноса и езика на България не се образувал на юг от Дунав а в северодунавската и част, като е продължил своето развитие и формиране с автохтонното трако-римо-ромейско население на юг от Дунав преобладаваща част от което е тракийско население
цитирай
49. анонимен - Можели да си отговорите
12.01.2010 20:49
Защо за първи път през 1700г се споменава етнонима - славяни?Бил ли е К .Иречек агент на руската корона?На какъв език е говорил Филип ||,със сигурност не е гръцки?Има ли поне един артефакт доказано славянски по нашите земи?Синоними ли са думите ВУЛГАРЕН и ТРАК,не означават ли те -силен-волен-не търпящ подчинение-груб (виж древните гр. и римски историографи)Лингвинистите правят ли ясна граница между нашият език плюс така наречения македонски и всички останали?Въпросите са много,но последен за сега-крият ли руските научни институти към РАН генетически данни за етносите в Европа?
цитирай
50. bogolubie - ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ
12.01.2010 20:57
И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !!! АКО БОГ Е С НАС, КОЙ ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ НАС ?! НО БЕЗ НЕГО СМЕ ЗАГУБЕНИ!
цитирай
51. sparotok - история
12.01.2010 20:57
apollon написа:
най-болни са инсинуациите за мъртвия характер на тракийския език и за факта, че етноса и езика на България не се образувал на юг от Дунав а в северодунавската и част, като е продължил своето развитие и формиране с автохтонното трако-римо-ромейско население на юг от Дунав преобладаваща част от което е тракийско население


Прав си, но нали знаеш поговорката - Кажи една лъжа хиляда пъти и тя ще започне да звучи като истина.
цитирай
52. sparotok - въпроси
12.01.2010 21:05
анонимен написа:
Защо за първи път през 1700г се споменава етнонима - славяни?Бил ли е К .Иречек агент на руската корона?На какъв език е говорил Филип ||,със сигурност не е гръцки?Има ли поне един артефакт доказано славянски по нашите земи?Синоними ли са думите ВУЛГАРЕН и ТРАК,не означават ли те -силен-волен-не търпящ подчинение-груб (виж древните гр. и римски историографи)Лингвинистите правят ли ясна граница между нашият език плюс така наречения македонски и всички останали?Въпросите са много,но последен за сега-крият ли руските научни институти към РАН генетически данни за етносите в Европа?


Не мисля, че Иречек е агент на руската корона. По-скоро защитавал е инересите на Австроунгарската империя, в чиито предели са живели доста наши роднини.

За да се определи дали две думи са синоними те трябва де се разгледат в най-древният си вид.
Тъй като все още няма консенсус относно значението на българи, а траки е само гърцизираният вариант на палеобалкански етноним, то е още рано да се правят заключения.

Виждам, че за Вас склавини и славяни са различни неща. Бихте ли обяснили къде изчезнаха склавините, които през Ранното Средновековие обитаваха огромни територии от Балканският полуостров?
Да разбирам ли, че споделяте тезата на Златарски?
Според него българите не са славянски народ, а туранци. Не е зле и да прочетете какво разбирам под славяни. Представил съм два постинга.

цитирай
53. apollon - Една страна изчезва, когато се п...
12.01.2010 21:07
Една страна изчезва, когато се подмени и фалшифицира историята й

не знам защо но думата славяни звучи гнусно лично на мен
цитирай
54. equilibrium - Заявките са направени, книгите са ...
12.01.2010 21:38
sparotok написа:
equilibrium написа:
sparotok написа:
анонимен написа:
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!


Не съм продполагал, че вече са готови с книгите.
Сега ми става ясно защо с такава бяс се отрича теорията за автохтонния произход на българите.

Моля, обяснете.


В случай, че действително има написани книги, в които друг народ освен българският се представя за автохтонен, то недоволството от моите постинги е лесно обяснимо.

За да се създаде псевоисторическа литература се изискват доста средства. Аз се стремя да покажа, че българите са автохтонен народ, т.е. с писанията си унищожавам инвестицията в лъжлива история. Това разбира се предизвиква гняв.

За мое огромно съжаление, изададените книги се оказаха факт. През 2002г., доктора по история Николай Панайотов решава да издаде трудът на своя живот - “Евреите и юдаизмът – начало на човешката цивилизация преди 7000 години” и е издаден на български, английски и през 2003 г в Тел Авив, Израел и на иврит. С няколко думи, човечеца просто твърди с огромен плам в очите, че Провадия е била столица на халколитната протоеврейска държава от 5-о хилядолетие до 3760 г. преди Христа.

Тук може да се запознаете с някой акценти от великия труд на този бележит българин:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1764&sectionid=8&id=00001
цитирай
55. belisima777 - някъде в разискаваняита по темата ...
12.01.2010 22:49
някъде в разискаваняита по темата прочетох, че сърбите се отъждествяват с трибалите, браво на сърбите, никой не може да им вмени нездравословни разходки през хилядолетията както се опитват нас да ни научат. За българите остават одрисите, гетите, бесите, мизите - какъв е проблемът:) Имах един познат, който твърдеше,ч е историята е каруца и добре е този, който повече натовари в нея...ние май не само не товарим, а и изхвърляме това което си е в каруцата по презумпция:)
цитирай
56. sparotok - сърби
12.01.2010 22:52
анонимен написа:
Като си говорим за плагиатстване на история - сърбите вече са готови с техна автохонна теза и казват , че българите са тези , които завземат тяхната исконна територия. Тезата им е свързана пак с трако-пеласгийския произход и по-специално нещо с племето трибали


Действията на сърбите показват, че няма време за губене.
цитирай
57. demograph - Господ говори чрез теб
12.01.2010 22:53
НЕ УНИВАЙ!
НЕ ДАВАЙ НА МЪКАТА ДА ПОПАРИ ПЕРОТО ТИ!
БОГ ОТКРИВА ИСТИНАТА ДОРИ И ВСИЧКИ ЗЛИ СИЛИ ДА СА ПРОТИВ!
По TV "Da vinchi", преди час казаха, че първоазбуката на света е финикийското писмо.
ОСТАВА ДА СЕ КАЖЕ, КОЙ СА ФИНИКИЙЦИТЕ И ОТ КЪДЕ СА СТИГНАЛИ ДО ПИСМЕНОСТТА СИ ?
Истината си пробива път!
Скоро, НА ЗАПАД ЩЕ ОБЯВЯТ, ЧЕ ТРАКИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ДНЕШНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕКИ ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ И 10 000 ГОДИШНО АВТОХТОННО НАСЕЛЕНИЕ, А БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ЩЕ СЕ ПЛЬОСНАТ ПО ГРЪБ, В ТОВА ЧИСЛО И С ЛУКСОЗНИТЕ СИ КНИГИ...
цитирай
58. sparotok - умереност
12.01.2010 22:55
ferre написа:
КОЙ ПЕДЕРАС ТЕ Е НАРЕКЪЛ СКИНАР,SPARTOK??? КОЙ Е ТОЯ,ДА МУ ЕБА МАЙКАТА АЗ НА НЕГО В УСТАТА МРЪСНА.ЯВНО Е НЯКОЙ ГАДЖАЛ МРЪСЕН.НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ,НИЕ БЪЛГАРИТЕ(ТРАКИЙЦИ) СЕ ОТЛИЧАВАМЕ ОТ ДИВАЦИТЕ С АКЪЛ И РАЗУМ.ВИНАГИ СМЕ БИЛИ НАЙ ИНТЕЛИГЕНТНАТА НАЦИЯ НА БАЛКАНИТЕ И ИЗТОЧНА ЕВРОПА.НАШИТЕ ПРАДЕДИ ТРАКИЙЦИТЕ СА БИЛИ МНОГО ПО БЛАГОРОДНИ И ИНТИЛИГЕНТНИ ОТ ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ И ВАРВАРСКИТЕ РИМЛЯНИ.НИЩО ЧЕ И ТЕ СА ОСТАВИЛИ МНОГО НА СВЕТА(АРХИТЕКТУРА,ИЗКУСТВО И ОЩЕ НЕЩА) ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ТЕБ СА ДОЛНИ ЦИГАНИ И МРЪСНИ ЕНИЧЕРИ КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ЕДИНСТВЕНО СМЪРТ И ИЗГОНВАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ


Разбирам гнева Ви, но Ви умолявам да се придържаме към умереност и контрол над емоциите. Така ще покажем, че сме силни и културни хора.
цитирай
59. sparotok - сравнения
12.01.2010 22:57
belisima777 написа:
някъде в разискаваняита по темата прочетох, че сърбите се отъждествяват с трибалите, браво на сърбите, никой не може да им вмени нездравословни разходки през хилядолетията както се опитват нас да ни научат. За българите остават одрисите, гетите, бесите, мизите - какъв е проблемът:) Имах един познат, който твърдеше,ч е историята е каруца и добре е този, който повече натовари в нея...ние май не само не товарим, а и изхвърляме това което си е в каруцата по презумпция:)


Така е, важно е не толкова какво богатство има човек, а колко от това богатсво е в състояние да опази.
цитирай
60. enige - Погледни в "най-четени&q...
12.01.2010 23:01
Погледни в "най-четени" - коментарите били 0 на брой! Нещо не е наред този блог.бг - нямам му вяра хич!
цитирай
61. sparotok - финикийци
12.01.2010 23:04
demograph написа:
НЕ УНИВАЙ!
НЕ ДАВАЙ НА МЪКАТА ДА ПОПАРИ ПЕРОТО ТИ!
БОГ ОТКРИВА ИСТИНАТА ДОРИ И ВСИЧКИ ЗЛИ СИЛИ ДА СА ПРОТИВ!
По TV "Da vinchi", преди час казаха, че първоазбуката на света е финикийското писмо.
ОСТАВА ДА СЕ КАЖЕ, КОЙ СА ФИНИКИЙЦИТЕ И ОТ КЪДЕ СА СТИГНАЛИ ДО ПИСМЕНОСТТА СИ ?
Истината си пробива път!
Скоро, НА ЗАПАД ЩЕ ОБЯВЯТ, ЧЕ ТРАКИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ДНЕШНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕКИ ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ И 10 000 ГОДИШНО АВТОХТОННО НАСЕЛЕНИЕ, А БЪЛГАРОМРАЗЦИТЕ ЩЕ СЕ ПЛЬОСНАТ ПО ГРЪБ, В ТОВА ЧИСЛО И С ЛУКСОЗНИТЕ СИ КНИГИ...


Преди доста време Г.Херн обясни, че финикийците са амалгама от ханаанци и морски народи ( траките - мизи, серди, тевкри, дардани...)
Според последните изследвания финикиецът Кадъм се оказа тракиец. А и какъв друг да е след като рода му е тракийски - Агенор, Земела, Минос, Радамант.
цитирай
62. sparotok - странно
12.01.2010 23:07
enige написа:
Погледни в "най-четени" - коментарите били 0 на брой! Нещо не е наред този блог.бг - нямам му вяра хич!


Да, права си.
Все пак може да е софтуерна грешка...дано да е така.
цитирай
63. enige - нещо много им станаха грешките, ...
12.01.2010 23:09
нещо много им станаха грешките, току виж нямаш ни един постинг в блога...
цитирай
64. анонимен - PAULOS MELLAS
12.01.2010 23:16
TRAKIA INE ELLINIKI GIA...YOU ARE VULGAROS-TURKO TATAROS GIPSY...ISTROS IS PALEO (greek word) hellenic river.....so shut up bulgar gipsy prick......
цитирай
65. sparotok - каквото стане
12.01.2010 23:22
enige написа:
нещо много им станаха грешките, току виж нямаш ни един постинг в блога...


Каквото има да става ще стане. Може пък наистина да е случайност.
Не считам себе си за опасен, нито пък съм краен, дори напротив.
Точно за това опонентите ми нямат сметка да съм вън от играта. Друг ще дойде на моето място, но дали и той като мен ще проповядва добро и опрощение това е друг въпрос.
цитирай
66. sparotok - Африка
12.01.2010 23:23
анонимен написа:
TRAKIA INE ELLINIKI GIA...YOU ARE VULGAROS-TURKO TATAROS GIPSY...ISTROS IS PALEO (greek word) hellenic river.....so shut up bulgar gipsy prick......


Господине, гърците идват от Африка. Прочетете Херодот, Страбон...четете гръцки нали?
цитирай
67. sparotok - УЖАС И БЕЗУМИЕ
12.01.2010 23:33
equilibrium написа:
sparotok написа:
equilibrium написа:
sparotok написа:
анонимен написа:
Заявките са направени, книгите са издадени (напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=arheologia&Number=1944400940&page=0&view=collapsed&sb=5) и се изчаква да им дойде времето. Няма проблем да издадат още много книги... И селищата от затворен тип растат като гъби.
Доколкото знам, в Палестина са си отчели грешката, че не са се справили овреме с местния национализъм. А те са умни...

Спароток, възхищавам се от това, което правиш!


Не съм продполагал, че вече са готови с книгите.
Сега ми става ясно защо с такава бяс се отрича теорията за автохтонния произход на българите.

Моля, обяснете.


В случай, че действително има написани книги, в които друг народ освен българският се представя за автохтонен, то недоволството от моите постинги е лесно обяснимо.

За да се създаде псевоисторическа литература се изискват доста средства. Аз се стремя да покажа, че българите са автохтонен народ, т.е. с писанията си унищожавам инвестицията в лъжлива история. Това разбира се предизвиква гняв.

За мое огромно съжаление, изададените книги се оказаха факт. През 2002г., доктора по история Николай Панайотов решава да издаде трудът на своя живот - “Евреите и юдаизмът – начало на човешката цивилизация преди 7000 години” и е издаден на български, английски и през 2003 г в Тел Авив, Израел и на иврит. С няколко думи, човечеца просто твърди с огромен плам в очите, че Провадия е била столица на халколитната протоеврейска държава от 5-о хилядолетие до 3760 г. преди Христа.

Тук може да се запознаете с някой акценти от великия труд на този бележит българин:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1764&sectionid=8&id=00001


ТОВА Е ПЪЛНА ПОДИГРАВКА С НАУКАТА.
Този човек си няма никакво понятие от история и археология, а е просто търсач на сензации.
Толкова е лесен за оборване, че дори студент би се справил със задачата.


цитирай
68. demograph - Я! Димотики-то се появи пак...
12.01.2010 23:39
Бас ловя, че този грък не е и чувал за Херодот и Страбо.
Защо го просвещавате.
Нека си мучи от краварника.
цитирай
69. анонимен - 2020
13.01.2010 00:29
В деня когато се разместят отново континентите и водите, а географията на земята ни както я познаваме почне да си играе на криеница и гоненица с нашето познание, къде ще търсим новите стари адреси на предците си? В космоса? Оттам сме дошли, а туризмът ни по земята продължава.
цитирай
70. tili - Понякога се ядосвам на себе си,
13.01.2010 00:31
че губя много време из блога, но се радвам и съм удовлетворена, че се запознах с автор като теб и те подкрепям, sparotok !!!
цитирай
71. анонимен - Относно зададените въпроси в предишния ми пост
13.01.2010 00:43
Г-н Спародок благодаря за темата.Моля да ме приличите към патриотите реалисти.Смятам,че болшенството български историци са наясно с преобладаващият тракийски корен на българския етнос.Реално съществува непубликувано изследване върху генезиса на европеиските съвременни етноси.Относно славяните смятам .че политиката на панславянството на Руската империя е допринесла за усложняване на разискваните проблеми.Нека се върнем към Йордан и цитираме,че Ковил е избил Антите до последен човек по желание на Римската империя.И Гетите и Българите са били федерати в отделни периоди.Няма нито един документ или препратка към такъв,към цялото ми уважение относно бюракратизма на Източната Римска империя,който да дава някакъв статут на склавини или славяни.Точно обратното-не успелите с обсадата на Солун склавини преминават в Мала Азия и се бият на страната на арабите срещу И Р империя.За основанията на решенията на Берлинския конгрес ще се радвам да дебатираме в бъдеще. С Уважение ВНМ
цитирай
72. nkf - Напълно съм съгласен с написаното, ...
13.01.2010 01:51
Напълно съм съгласен с написаното,така е.
Но ми се струва прекалено да се посвещават цели теми на един полуграмотен ,жалък човечец,изпълнен със злоба, маймунски страсти и истерия (точно като подвизаващият се тук грък, с генетични корени в африка).Спароток,та тази карикатура дори няма елементарни познания по история,защо разпиляваш емоции и енергия за този унтерменш?
цитирай
73. mileidi46 - Blagodarq, 4e Vi ima!!
13.01.2010 03:04
Balgariq trqbva da se gordee s takiva xora kato Vas..
prodaljavaite deloto si...Vie go umeete,a 4e e vreme naroda ni da se sabudi...vreme e..A,4e i ku4eta 6te ima ..i te 6te si laqt...
цитирай
74. natali60 - Подкрепа и от мен, sparotok,
13.01.2010 06:56
и радост, и гордост, че има такива българи!
цитирай
75. анонимен - uncle red
13.01.2010 08:45
Sparotok радвам се, че сред младите хора все още има такива, които четат критично и мислят с главите си. Българската история винаги е била жертва на "авторитети", които са я прекроявали в зависимост от политическите ветрове на времето. Българите са древен народ с висока култура и държавна организация! Достатъчно е да погледнем крепостната стена на Плиска или Преслав. Изградени са от квадри!!! Правилно издялани камъни, а не суха зидария! Това означава най-малко две неща: първо, че тези хора са имали сериозни познания по архитектура и строителство /което значи и математика!/, второ, че са градили не временно, а за векове /тоест за уседнал живот/. Останките от дворецът на Крум просъществуват до 18 век, когато турците решават, че трябва да се заличат всички спомени за гордата някога държава. От камъните на двореца в Преслав те правят гасена вар за джамиите си! Тоест - направили са всичко възможно българското население да забрави миналото си и да не се гордее с него, с други думи да изкоренят националната ни памет. В днешно време все още съществуват такива родоотстъпници, които - ще го кажа направо: целуват чужди задници! В твоите постинги не се развива идеята за Велика България, не се прокарва шовинизъм, а чист патриотизъм! "Велики" са днес албанците и македонците, забравили, че някога техните земи са били част от Българската държава.
Продължавай делото си смело, имаш много поддържници и съмишленици.
цитирай
76. анонимен - О неразумний
13.01.2010 08:54
Паисий е трябвало да напише своята история(нашата история),защото е имало също такава нужда от проясняване на съзнанието на нашите деди.Сега войните се водят по друг начин.Едно време е било ясно кой е врагът,защото той е ктоял пред дома ти с оръжие в ръка и е било лесно да прозреш своя род,своя дълг и своите действия.Днес когато информацията е огромна и общодостъпна има възможност за информационно замърсяване(лъжи).Подкупни хора е имало винаги и ще има.Те са хора които се продават за пари или просто за слава.Когато са се водили войни, изхода от тях е бил победа ли поражение.Поражението е било предшествано от предаване.Сега някои искат да се предадем без бой.Искат да се отърват от силни опоненти,както това става в едно шоу наречено Сървайвър.Някой прави тези правила на играта и очаква обаче не само шоу но облаги.България е най красивата,най-запазената земя в Европа.Някой я иска.Ако се докаже ,че в България няма народ,може да си я вземе всеки.Видяхме,че когато отвлекат някого от богатите те се откупват.Но бедния народ неможе да се откупи.Той трябва да се бори.
цитирай
77. анонимен - относно статията
13.01.2010 10:13
Г-да никой няма сметка БЪЛГАРИЯ да е богата и просперираща държава. Това е политика на друго ниво по добре гледайте филма Zeitgeist!!!!
цитирай
78. leonidas - И кои са ни ценностите като българи?
13.01.2010 10:25
lagrima написа:
Такива коментари могат да направят хора,които не са запознати с историята,нито пък са погледнали,че в края на всеки постинг има поместена и литературата,която си използвал.Не им обръщай внимание!
Заради такива хора губим по-малко всеки ден ценностите си като нация,като българи!


И кои са ни ценностите като българи? Кои са нещата, които ни правят българи? Само славната ни история ли?
Днес само със славната си история се гордеем, защото няма нищо друго. Има само корупция, нихилизъм, феодализъм. Нацията демографски се топи. Ръфаме се един друг за жълтите стотинки, с които сме принудени да живеем. Вече не сме гостоприемни, щото няма с какво да си посрещнем гостите. И не сме и толкова трудолюбиви, щото "аз ги лъжа, че работя, те ме лъжат, че ми плащат". Пък за образованието да не говорим. Студентите работят, за да си плащат семестрите и да оцеляват и въобще не ми е ясно какви специалисти стават.

Кои са нашите качества като българи? Какво умеем, което другите народи не умеят? Та ние собствената си държава не можем да оправим, тръгнали сме да се правим на голямата работа.
цитирай
79. dodoiv - промитите мозъци са напаст
13.01.2010 12:30
и България няма да тръгне напред защото ни итриха понятието нация и превърнаха национализма в мръсна дума и въведоха само нихилизам, комерсиализация и безбожие.
Благодаря за хубатвата статия!
цитирай
80. sparotok - подкрепа
13.01.2010 12:38
tili написа:
че губя много време из блога, но се радвам и съм удовлетворена, че се запознах с автор като теб и те подкрепям, sparotok !!!


Благодаря ти за подкрепата Тили!
Виждам, че родолюбците стават все повече и това ме радва неимоверно.
цитирай
81. sparotok - български учени
13.01.2010 12:43
анонимен написа:
Г-н Спародок благодаря за темата.Моля да ме приличите към патриотите реалисти.Смятам,че болшенството български историци са наясно с преобладаващият тракийски корен на българския етнос.Реално съществува непубликувано изследване върху генезиса на европеиските съвременни етноси.Относно славяните смятам .че политиката на панславянството на Руската империя е допринесла за усложняване на разискваните проблеми.Нека се върнем към Йордан и цитираме,че Ковил е избил Антите до последен човек по желание на Римската империя.И Гетите и Българите са били федерати в отделни периоди.Няма нито един документ или препратка към такъв,към цялото ми уважение относно бюракратизма на Източната Римска империя,който да дава някакъв статут на склавини или славяни.Точно обратното-не успелите с обсадата на Солун склавини преминават в Мала Азия и се бият на страната на арабите срещу И Р империя.За основанията на решенията на Берлинския конгрес ще се радвам да дебатираме в бъдеще. С Уважение ВНМ


Благодаря Ви!
Зная, че доста български учени са прозрели истината, но поради една или друга причина не могат да дадат публичност на вижданията си.
Аз не съм обвързан с БАН, нито пък с каквато и да и било доктрина и мога да говоря свободно.
Когато всички данни се систематизират и представят на западни учени уверен съм, че болшинството от тях ще приеме безпрекусловно тракийските корени на дедите ни.
цитирай
82. sparotok - коментари
13.01.2010 12:45
nkf написа:
Напълно съм съгласен с написаното,така е.
Но ми се струва прекалено да се посвещават цели теми на един полуграмотен ,жалък човечец,изпълнен със злоба, маймунски страсти и истерия (точно като подвизаващият се тук грък, с генетични корени в африка).Спароток,та тази карикатура дори няма елементарни познания по история,защо разпиляваш емоции и енергия за този унтерменш?


Вече твърдо реших да спра да коментирам язвителни забележки. Наистина е загуба на време.
Дори планини от доказателства не могат да променят тези изпитващи омраза към българите.
цитирай
83. sparotok - Българи
13.01.2010 12:48
mileidi46 написа:
Balgariq trqbva da se gordee s takiva xora kato Vas..
prodaljavaite deloto si...Vie go umeete,a 4e e vreme naroda ni da se sabudi...vreme e..A,4e i ku4eta 6te ima ..i te 6te si laqt...


Благодаря Ви за добрите думи!
Смятам, че българите трябва да се гордият със себе си и с миналото си. Имайки предвид окаяното състояния на Родината е смайващо, че все още има толкова много честност и човечност.
цитирай
84. sparotok - отклоняване
13.01.2010 12:54
leonidas написа:
lagrima написа:
Такива коментари могат да направят хора,които не са запознати с историята,нито пък са погледнали,че в края на всеки постинг има поместена и литературата,която си използвал.Не им обръщай внимание!
Заради такива хора губим по-малко всеки ден ценностите си като нация,като българи!


И кои са ни ценностите като българи? Кои са нещата, които ни правят българи? Само славната ни история ли?
Днес само със славната си история се гордеем, защото няма нищо друго. Има само корупция, нихилизъм, феодализъм. Нацията демографски се топи. Ръфаме се един друг за жълтите стотинки, с които сме принудени да живеем. Вече не сме гостоприемни, щото няма с какво да си посрещнем гостите. И не сме и толкова трудолюбиви, щото "аз ги лъжа, че работя, те ме лъжат, че ми плащат". Пък за образованието да не говорим. Студентите работят, за да си плащат семестрите и да оцеляват и въобще не ми е ясно какви специалисти стават.

Кои са нашите качества като българи? Какво умеем, което другите народи не умеят? Та ние собствената си държава не можем да оправим, тръгнали сме да се правим на голямата работа.


Господине, корупция има навсякъде, а нихилизмът не е български патент. Питате какво можем каквото другите не могат.
Правим чудеса господине! Управленческият апарат почти не инвестира в наука и спорт, но въпреки това млади българи печелят редовно олимпиади по математика, млади спортисти стават шампиони...
Въпреки, че сме докарани до просешка тояга много от нас отделят от залъка си, за да помогнат на по-бедните. Това господине, е благородство!
цитирай
85. sparotok - градежи
13.01.2010 12:59
анонимен написа:
Sparotok радвам се, че сред младите хора все още има такива, които четат критично и мислят с главите си. Българската история винаги е била жертва на "авторитети", които са я прекроявали в зависимост от политическите ветрове на времето. Българите са древен народ с висока култура и държавна организация! Достатъчно е да погледнем крепостната стена на Плиска или Преслав. Изградени са от квадри!!! Правилно издялани камъни, а не суха зидария! Това означава най-малко две неща: първо, че тези хора са имали сериозни познания по архитектура и строителство /което значи и математика!/, второ, че са градили не временно, а за векове /тоест за уседнал живот/. Останките от дворецът на Крум просъществуват до 18 век, когато турците решават, че трябва да се заличат всички спомени за гордата някога държава. От камъните на двореца в Преслав те правят гасена вар за джамиите си! Тоест - направили са всичко възможно българското население да забрави миналото си и да не се гордее с него, с други думи да изкоренят националната ни памет. В днешно време все още съществуват такива родоотстъпници, които - ще го кажа направо: целуват чужди задници! В твоите постинги не се развива идеята за Велика България, не се прокарва шовинизъм, а чист патриотизъм! "Велики" са днес албанците и македонците, забравили, че някога техните земи са били част от Българската държава.
Продължавай делото си смело, имаш много поддържници и съмишленици.


Българските градежи са просто вариант на това, което римляните наричат murrus dacicus, буквално -дакийска стена. Според Именникът ( на българските князе) дедите ни са имали царство на север от Дунав поне от 2-ри век. Тези земи са наречени Дакия и според Страбон са обитавани главно от мизи и гети, а това са двата най-важни етнически компонента на Дунавска България.
цитирай
86. sparotok - истории
13.01.2010 13:02
анонимен написа:
Паисий е трябвало да напише своята история(нашата история),защото е имало също такава нужда от проясняване на съзнанието на нашите деди.Сега войните се водят по друг начин.Едно време е било ясно кой е врагът,защото той е ктоял пред дома ти с оръжие в ръка и е било лесно да прозреш своя род,своя дълг и своите действия.Днес когато информацията е огромна и общодостъпна има възможност за информационно замърсяване(лъжи).Подкупни хора е имало винаги и ще има.Те са хора които се продават за пари или просто за слава.Когато са се водили войни, изхода от тях е бил победа ли поражение.Поражението е било предшествано от предаване.Сега някои искат да се предадем без бой.Искат да се отърват от силни опоненти,както това става в едно шоу наречено Сървайвър.Някой прави тези правила на играта и очаква обаче не само шоу но облаги.България е най красивата,най-запазената земя в Европа.Някой я иска.Ако се докаже ,че в България няма народ,може да си я вземе всеки.Видяхме,че когато отвлекат някого от богатите те се откупват.Но бедния народ неможе да се откупи.Той трябва да се бори.


Принципът "Няма човек-няма проблем" не е измислен от Сталин. За да не пречим на нечий планове ни откъснаха от корените ни. Няма траки-няма проблем.
цитирай
87. sparotok - понятия
13.01.2010 13:03
dodoiv написа:
и България няма да тръгне напред защото ни итриха понятието нация и превърнаха национализма в мръсна дума и въведоха само нихилизам, комерсиализация и безбожие.
Благодаря за хубатвата статия!


Благодаря Ви и аз за подкрепата!
цитирай
88. boristodorov56 - Голям глупак, най- големия от всички писали анонимни.
13.01.2010 13:17
анонимен написа:
До автора:
Последно,какво се опитваш да кажеш?Днешните българи траки ли са,или са тюрки дошли от Азия?Ако твърдиш първото,значи губиш името на държавата и основателите на България се оказват днешните делиормански турци.Схващаш ли?Затова Златарски променя историята.Замисли се.


Пътувай в Сиберия!
цитирай
89. анонимен - Другото е баластра ....
13.01.2010 13:23
Ханска България е тюрко -езична държавна формация с ясно изразен тюрски пройзход. -език, религия, култура и др.Княз Борис насилствено(с помоща на Византия) я християнизира по върховете на власта, но Симеон с цел да запази власта си я превръща България в неустойчева държава на българи и ромей, в която ромейте(християни-византийци) са мнозинство и се разпада от вътрешни протеворечия при Цар Петър мнозинството българи остават езичнеци Второто Българско Царство- на Асеновци
Държава на вулга латин говорящи ромеи(власи) , вулга славянски говорящи ромей , българи християни( гагаузи) със силно куманско влияние и множество езични и не християнски елементи Османска Империя.
Вулга-Латините изграждат Влашко съзнание. От Епир и Тесалия до Карпатите и Молдавия власите създават народност въз основа на общият си език(Vulgar Latin), без да са имали обща държава никога Много от тюрко езични българи и не християнски елементи приемат исляма и приемат турско съзнание.Османската империя по примера на Византийската поданиците ги дели единствено по религиозна пренадлежност. Вулга славяно говорящите(Vulgar'-'Common' slavic) под влияние на Русия създават така нареченото "Българско Възраждане" и успяват да насъдят българско съзнание над много от тях.Подменят народи и история в търсене на някакво не състояло се велико минало
цитирай
90. анонимен - Иначе в най голямата си част днешните Българи са траки без съмнение
13.01.2010 13:35
Vulgar Latin, Vulgar -Common Slavic,Vulgar Greek(Demotika), както и албанските диалекти са част от общ балкански езиков союз, който националистите от миналите два века искуствено Латинизираха,Славянизираха(русизираха) Елинизираха
цитирай
91. monarchism - "(1) В. Златарски е изопачен в ...
13.01.2010 13:49
"(1) В. Златарски е изопачен в работата на Г. Ценов "Кроватова България и Покръстването на Българите", Златен Лъв, Пловдив, 1998;"
Да, точно там Ганчо Ценов обвинява Васил Златарски в служба на руски интереси, като същевременно отделя време да запознае читателя с русофилството на цялата Златарска фамилия и руското образование, което получават някои от роднините му.
цитирай
92. sparotok - несериозно
13.01.2010 13:54
анонимен написа:
Ханска България е тюрко -езична държавна формация с ясно изразен тюрски пройзход. -език, религия, култура и др.Княз Борис насилствено(с помоща на Византия) я християнизира по върховете на власта, но Симеон с цел да запази власта си я превръща България в неустойчева държава на българи и ромей, в която ромейте(християни-византийци) са мнозинство и се разпада от вътрешни протеворечия при Цар Петър мнозинството българи остават езичнеци Второто Българско Царство- на Асеновци
Държава на вулга латин говорящи ромеи(власи) , вулга славянски говорящи ромей , българи християни( гагаузи) със силно куманско влияние и множество езични и не християнски елементи Османска Империя.
Вулга-Латините изграждат Влашко съзнание. От Епир и Тесалия до Карпатите и Молдавия власите създават народност въз основа на общият си език(Vulgar Latin), без да са имали обща държава никога Много от тюрко езични българи и не християнски елементи приемат исляма и приемат турско съзнание.Османската империя по примера на Византийската поданиците ги дели единствено по религиозна пренадлежност. Вулга славяно говорящите(Vulgar'-'Common' slavic) под влияние на Русия създават така нареченото "Българско Възраждане" и успяват да насъдят българско съзнание над много от тях.Подменят народи и история в търсене на някакво не състояло се велико минало


Бихте ли посочили конкретно какви са документираните турските елементи в старобългарския, а също и туранският характер на религията и обичаите?
Бихте ли обяснили също, как тези тюрки стават изведнъж европеидни брахоцефали.?
цитирай
93. sparotok - имперски амбиции
13.01.2010 13:55
monarchism написа:
"(1) В. Златарски е изопачен в работата на Г. Ценов "Кроватова България и Покръстването на Българите", Златен Лъв, Пловдив, 1998;"
Да, точно там Ганчо Ценов обвинява Васил Златарски в служба на руски интереси, като същевременно отделя време да запознае читателя с русофилството на цялата Златарска фамилия и руското образование, което получават някои от роднините му.


Абмбициите на руският цар Александър са една от причините да бъдем изкарани туранци.
цитирай
94. lado - Ханска България е тюрко -езична ...
13.01.2010 15:15
анонимен написа:
Ханска България е тюрко -езична държавна формация с ясно изразен тюрски пройзход. -език, религия, култура и др.Княз Борис насилствено(с помоща на Византия) я християнизира по върховете на власта, но Симеон с цел да запази власта си я превръща България в неустойчева държава на българи и ромей, в която ромейте(християни-византийци) са мнозинство и се разпада от вътрешни протеворечия при Цар Петър мнозинството българи остават езичнеци Второто Българско Царство- на Асеновци
Държава на вулга латин говорящи ромеи(власи) , вулга славянски говорящи ромей , българи християни( гагаузи) със силно куманско влияние и множество езични и не християнски елементи Османска Империя.
Вулга-Латините изграждат Влашко съзнание. От Епир и Тесалия до Карпатите и Молдавия власите създават народност въз основа на общият си език(Vulgar Latin), без да са имали обща държава никога Много от тюрко езични българи и не християнски елементи приемат исляма и приемат турско съзнание.Османската империя по примера на Византийската поданиците ги дели единствено по религиозна пренадлежност. Вулга славяно говорящите(Vulgar'-'Common' slavic) под влияние на Русия създават така нареченото "Българско Възраждане" и успяват да насъдят българско съзнание над много от тях.Подменят народи и история в търсене на някакво не състояло се велико минало

Рядък идиот! С цедка да го цедиш, следа не можеш намери нито от мисъл, нито от факт...
Знам, че не поддържаш такъв език в блога си и се прекланям пред търпението ти и възпитанието ти - наистина. Респект!
Притова знам, не , усещам ,че ти ще си първият, който ще поздрави опонента се ,ако отсреща извадят аргументи против твоите!
цитирай
95. sparotok - аргументи
13.01.2010 16:23
lado написа:
анонимен написа:
Ханска България е тюрко -езична държавна формация с ясно изразен тюрски пройзход. -език, религия, култура и др.Княз Борис насилствено(с помоща на Византия) я християнизира по върховете на власта, но Симеон с цел да запази власта си я превръща България в неустойчева държава на българи и ромей, в която ромейте(християни-византийци) са мнозинство и се разпада от вътрешни протеворечия при Цар Петър мнозинството българи остават езичнеци Второто Българско Царство- на Асеновци
Държава на вулга латин говорящи ромеи(власи) , вулга славянски говорящи ромей , българи християни( гагаузи) със силно куманско влияние и множество езични и не християнски елементи Османска Империя.
Вулга-Латините изграждат Влашко съзнание. От Епир и Тесалия до Карпатите и Молдавия власите създават народност въз основа на общият си език(Vulgar Latin), без да са имали обща държава никога Много от тюрко езични българи и не християнски елементи приемат исляма и приемат турско съзнание.Османската империя по примера на Византийската поданиците ги дели единствено по религиозна пренадлежност. Вулга славяно говорящите(Vulgar'-'Common' slavic) под влияние на Русия създават така нареченото "Българско Възраждане" и успяват да насъдят българско съзнание над много от тях.Подменят народи и история в търсене на някакво не състояло се велико минало

Рядък идиот! С цедка да го цедиш, следа не можеш намери нито от мисъл, нито от факт...
Знам, че не поддържаш такъв език в блога си и се прекланям пред търпението ти и възпитанието ти - наистина. Респект!
Притова знам, не , усещам ,че ти ще си първият, който ще поздрави опонента се ,ако отсреща извадят аргументи против твоите!


Благодаря ти за добрите думи приятелю!
Имаш право, аз съм готов да призная, че греша стига само опонентът ми да представи добре подплатени аргументи.

Всеки греши, това е неизбежно. По-малко грешки правят тези, които използват възможно най-много исторически извори, като ги комбинират с археологически данни и свидетелствата на ономастиката и антропологията. Така възможността за погрешно заключение се свежда до минимум.
За съжаление моят метод не се прилага от много хора и се разчита предимно на мнението на авторитети от една, или друга област. Колкото и способен да е даден експерт, ако заключенията му са базирани на непълна информация...то най-вероятно и ще са грешни.
цитирай
96. demograph - Това е гъркът, дето не знае кой е Херодот
13.01.2010 19:34
анонимен написа:Ханска България е тюрко -езична държавна формация с ясно изразен тюрски пройзход. -език, религия, култура и др.Княз Борис насилствено(с помоща на Византия) я християнизира по върховете на власта, но&#65279..
....................................................................
НЕ МУ ОБРЪщАЙТЕ ВНИМАНИЕ.
цитирай
97. raylight - Един арабски извор
14.01.2010 00:09
мисля, че беше Ал - масуди, казва, че българите са от религията на магите. Златарски го превежда от френски като "езичници"
цитирай
98. sparotok - Маги
14.01.2010 00:26
raylight написа:
мисля, че беше Ал - масуди, казва, че българите са от религията на магите. Златарски го превежда от френски като "езичници"


По принцип магите са древни персийски жреци, били са поклонници на огъня. От друга страна персите получават религията си от медите. Заратустра ( Зартощ) е медиец, а медите са определени като предци на сарматите, които от своя страна са причислени към семейството на гетите. Същите гети, които са един от основните етнически компоненти на Дунавска България.
Заратустра ( Зартощ) е изобразяван с тракийско облекло, а и името му е тракийско - Златоух, т.е. този, който възприема мъдростта.
Други известни меди са Датича и Дейок, техните имена също са тракийски.

цитирай
99. анонимен - Тракиец
14.01.2010 13:02
Аз съм Тракиец или по точно Ромелиец и съм против подметната ми Българска идентичност. Да Възродим Ромелия. Ние Ромейте взехме активно участие във всички държавни формирования на Балканите зa последните 2000 г, а за благодарност те не затриха
цитирай
100. nesstor - Дерзай Павле, дерзай приятелю
14.01.2010 13:07
Най-искренно се радвам на популярността на блога ти и пълчищата коментатори на повествованията в него. Колкото до Златарски и Панайотов подозирам, че и двамата са чифути, ако не по майка, то поне по баба или прабаба. 90 процента от т.нар.евреи са потомци на хазарите, а те има защо да ни мразят- нали руси и волжки българи разсипахме хаганата им ?Те пък разсипаха Велика България и убиха Испор кан.Подозирам, че писанията на псевдоисторика Панайотов преследват една далечна цел, а именно да се легитимира територията на Дунавска България като истинската обетована земя, където да се намърдат, след като изкупят земите ни по подобие на това, което направиха с палестинските такива. В тази връзка едва ли е случайно, че съответния текст в конституцията забраняващ продажбата на земи бе премахнат под директния натиск от страна на Турция и Израел.Т.е. повтаря се палестинския сценарий.В същото време продължава геноцидът над българите прикриван зад нищо незначещи фрази като демократизация, пазарна икономика и рИформи. Съжалявам и даже презирам тези хора, които още вярват, че наистина може да има държавно устройство ,когато крацията е на демоса .Особено в днешно време, във време, където и когато парите и тяхното количество имат абсолютна власт .Това си е плутокрация бре идиоти. Власт на олигархията и всичко друго, но не и някаква си демокрация. Избори ли?Че те се купуват, не го ли разбрахте. Свобода на словото ли?Да речем, че я има, тук там и какво от това?Не ме интересува, как било някъде на Запад, аз живея тук и сега.Просто на Запад неглежирането на изборите и т.нар. свобода на словото се върши доста по-префинено.
цитирай
101. sparotok - термини
14.01.2010 13:33
анонимен написа:
Аз съм Тракиец или по точно Ромелиец и съм против подметната ми Българска идентичност. Да Възродим Ромелия. Ние Ромейте взехме активно участие във всички държавни формирования на Балканите зa последните 2000 г, а за благодарност те не затриха


Струва ми се, че не Ви разбирам добре. Румелия турски термин за географска област. Какво трябва да възстановим? Да се отречем от името българи значи да се отречем от велики държавници като Тервел, Крум, Симеон, Калоян...
цитирай
102. xfire - Мога само да се надявам, че някой ден ...
14.01.2010 13:41
Мога само да се надявам, че някой ден човек като теб ще напише учебника по история. Ако дотогава учебникът не е на турски. Българските "чорбаджии" са най-големите предатели от турското робство до днес, за едните жълтици само.
цитирай
103. sparotok - България
14.01.2010 13:48
nesstor написа:
Най-искренно се радвам на популярността на блога ти и пълчищата коментатори на повествованията в него. Колкото до Златарски и Панайотов подозирам, че и двамата са чифути, ако не по майка, то поне по баба или прабаба. 90 процента от т.нар.евреи са потомци на хазарите, а те има защо да ни мразят- нали руси и волжки българи разсипахме хаганата им ?Те пък разсипаха Велика България и убиха Испор кан.Подозирам, че писанията на псевдоисторика Панайотов преследват една далечна цел, а именно да се легитимира територията на Дунавска България като истинската обетована земя, където да се намърдат, след като изкупят земите ни по подобие на това, което направиха с палестинските такива. В тази връзка едва ли е случайно, че съответния текст в конституцията забраняващ продажбата на земи бе премахнат под директния натиск от страна на Турция и Израел.Т.е. повтаря се палестинския сценарий.В същото време продължава геноцидът над българите прикриван зад нищо незначещи фрази като демократизация, пазарна икономика и рИформи. Съжалявам и даже презирам тези хора, които още вярват, че наистина може да има държавно устройство ,когато крацията е на демоса .Особено в днешно време, във време, където и когато парите и тяхното количество имат абсолютна власт .Това си е плутокрация бре идиоти. Власт на олигархията и всичко друго, но не и някаква си демокрация. Избори ли?Че те се купуват, не го ли разбрахте. Свобода на словото ли?Да речем, че я има, тук там и какво от това?Не ме интересува, как било някъде на Запад, аз живея тук и сега.Просто на Запад неглежирането на изборите и т.нар. свобода на словото се върши доста по-префинено.


Здравей Несторе!

Огорчението ти е разбираемо, то се споделя и от милиони българи.

За да можем обаче да запазим това, което все още не е загубено, а и да си възвърнем взетото е нужно да се придържаме към умерен тон.

Едно уравновесено изказване се приема по-лесно от това, което е натоварено емоционално.
Пак повтарям- огорчението и гневът ти са разбираеми, но ще бъдат изтълкувани погешно.
Не случайно е казано - Гневът е лош съветник.

Най-важното за мен е да постигнем единство на българският народ защото няколко милиона гласа имат повече сила отколкото няколко хиляди.

Ако следиш дискусиите в Европарламента трябва да си забелязал, че когато някой излага своите виждания с по-остър тон, то депутатите напускат залата. Това не е почтено, но такава е реалността.
Ще възстановим България само по правов път, с умерени изказвания и солидни аргументи. Другото нито ще помогне, нито имаме сили за него.
цитирай
104. sparotok - учебник
14.01.2010 13:57
xfire написа:
Мога само да се надявам, че някой ден човек като теб ще напише учебника по история. Ако дотогава учебникът не е на турски. Българските "чорбаджии" са най-големите предатели от турското робство до днес, за едните жълтици само.


Не бива да чакаме написването на учебник, защото дори и тракийският ни произход да бъде признат в научните среди, ще минат години преди да бъде одобрена нова история.

Сами можем да разпространяваме истината сред нашите роднини и приятели. Можем да изнасяме данните в интернет станици, форуми. Чак когато стотина хиляди българи предявят иск за преразглеждането на историята това ще се случи.

Официалното виждане в научните среди е важно, но още по-важно е какво знае българският народ.
От уста на уста истината може да се разпространи сред стотици хиляди сънародници.
цитирай
105. demograph - Ето резултатите от творбите на "българските" "историци"
14.01.2010 13:58
americanchronikal

By Aleksandar Donski and Risto Stefov

January 24, 2008

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


When the "Bulgars" arrived in the Balkans around the 7th century AD, their behaviour seemed unusual and barbaric. They were described by some as wild and highly uncivilized barbaric people who ate raw meat and buried their prisoners alive. In the eyes of the more cultivated Byzantines, besides being barbaric, these "Bulgars" seemed "uneducated", "primitive" and "dirty". With time the word "Bulgar" too became associated with "uneducated", "primitive" and "dirty".

Even today in modern Greek the word "bulgar" means "primitive". The French too define "Bulgar poetry" as the poetry of "common people". In some Macedonian dialects the verb "se izbugari" means "to have become rotten".

Therefore it would appear that some Byzantine authors called Samoil´s soldiers "Bulgars" not because they were ethnic Bulgarians but because they looked poor, dirty and seemed uneducated and primitive like the real Bulgars.

Assuming that during Tsar Samoil´s reign Macedonians were actually "Bulgars" as the modern Bulgarians would have us believe, then "Who were the historical Bulgars from whom they descended?"

Mainstream history tells us that the first Bulgars arrived in the Balkans around the 7th century AD and established their first State in the northeastern part of present day Bulgaria in 681 AD. If we are to believe that, and we have no reason not to, then who lived in Macedonia before the arrival of the Bulgars?

Those who subscribe to the "Slav migration theory" would say it was the Slavs who lived in Macedonia and had lived there for at least one and a half centuries before the arrival of the Bulgars.
.........................................................................
А ето и този гърко-помак. И той посяга нагло:

Selected links to online editions of
Prof. M. S. Megalommatis´
books and articles: http://community.webshots.com/user/hannoedmegalommatis; http://community.webshots.com/user/wenamunedmegalommatis; http://community.webshots.com/user/redseamegalommatis; http://community.webshots.com/user/tudelamegalommatis; http://community.webshots.com/user/megalommatis; http://community.webshots.com/user/turkeygreecemegalommatis; http://community.webshots.com/user/greeceturkeymegalommatis; http://community.webshots.com/user/seapeoplesmegalommatis; http://community.webshots.com/user/megalommatisegyptaegean; http://community.webshots.com/user/christianitymegalommatis;
http://community.webshots.com/user/megalommatisinarabic;
http://community.webshots.com/user/megalommatisvaria


цитирай
106. demograph - Няма време за чакане!
14.01.2010 14:06
sparotok написа:
xfire написа:
Мога само да се надявам, че някой ден човек като теб ще напише учебника по история. Ако дотогава учебникът не е на турски. Българските "чорбаджии" са най-големите предатели от турското робство до днес, за едните жълтици само.


Не бива да чакаме написването на учебник, защото дори и тракийският ни произход да бъде признат в научните среди, ще минат години преди да бъде одобрена нова история.

Сами можем да разпространяваме истината сред нашите роднини и приятели. Можем да изнасяме данните в интернет станици, форуми. Чак когато стотина хиляди българи предявят иск за преразглеждането на историята това ще се случи.

Официалното виждане в научните среди е важно, но още по-важно е какво знае българският народ.
От уста на уста истината може да се разпространи сред стотици хиляди сънародници.

.....................
От сега можем да упражняваме натиск, децата и внуците ни да учат Истинската си история, като свободно-избираем предмет или там каквото е. Но да я учат като алтернатива на другата "история", защото с допотопната образователна система ще ги увредят, преди да се научат да отличават истината от лъжата.
цитирай
107. sparotok - Донски
14.01.2010 14:08
demograph написа:

americanchronikal

By Aleksandar Donski and Risto Stefov

January 24, 2008

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


When the "Bulgars" arrived in the Balkans around the 7th century AD, their behaviour seemed unusual and barbaric. They were described by some as wild and highly uncivilized barbaric people who ate raw meat and buried their prisoners alive. In the eyes of the more cultivated Byzantines, besides being barbaric, these "Bulgars" seemed "uneducated", "primitive" and "dirty". With time the word "Bulgar" too became associated with "uneducated", "primitive" and "dirty".

Even today in modern Greek the word "bulgar" means "primitive". The French too define "Bulgar poetry" as the poetry of "common people". In some Macedonian dialects the verb "se izbugari" means "to have become rotten".

Therefore it would appear that some Byzantine authors called Samoil´s soldiers "Bulgars" not because they were ethnic Bulgarians but because they looked poor, dirty and seemed uneducated and primitive like the real Bulgars.

Assuming that during Tsar Samoil´s reign Macedonians were actually "Bulgars" as the modern Bulgarians would have us believe, then "Who were the historical Bulgars from whom they descended?"

Mainstream history tells us that the first Bulgars arrived in the Balkans around the 7th century AD and established their first State in the northeastern part of present day Bulgaria in 681 AD. If we are to believe that, and we have no reason not to, then who lived in Macedonia before the arrival of the Bulgars?

Those who subscribe to the "Slav migration theory" would say it was the Slavs who lived in Macedonia and had lived there for at least one and a half centuries before the arrival of the Bulgars.
.........................................................................
А ето и този гърко-помак. И той посяга нагло:

Selected links to online editions of Prof. M. S.
Megalommatis´ books and articles: http://community.webshots.com/user/hannoedmegalommatis; http://community.webshots.com/user/wenamunedmegalommatis; http://community.webshots.com/user/redseamegalommatis; http://community.webshots.com/user/tudelamegalommatis; http://community.webshots.com/user/megalommatis; http://community.webshots.com/user/turkeygreecemegalommatis; http://community.webshots.com/user/greeceturkeymegalommatis; http://community.webshots.com/user/seapeoplesmegalommatis; http://community.webshots.com/user/megalommatisegyptaegean; http://community.webshots.com/user/christianitymegalommatis;
http://community.webshots.com/user/megalommatisinarabic;
http://community.webshots.com/user/megalommatisvaria




Запознат съм с работите на А. Донски. Те са несериозни, дори даже смехотворни.
За съжаление не успяхме да се срещнем лично и да дискутираме, но се надявам това да стане през 2011.

Никой самоуважаващ се западен учен няма да вземе насериозно изказванията на Донски и съмишлениците му.
цитирай
108. sparotok - важност
14.01.2010 14:11
demograph написа:
sparotok написа:
xfire написа:
Мога само да се надявам, че някой ден човек като теб ще напише учебника по история. Ако дотогава учебникът не е на турски. Българските "чорбаджии" са най-големите предатели от турското робство до днес, за едните жълтици само.


Не бива да чакаме написването на учебник, защото дори и тракийският ни произход да бъде признат в научните среди, ще минат години преди да бъде одобрена нова история.

Сами можем да разпространяваме истината сред нашите роднини и приятели. Можем да изнасяме данните в интернет станици, форуми. Чак когато стотина хиляди българи предявят иск за преразглеждането на историята това ще се случи.

Официалното виждане в научните среди е важно, но още по-важно е какво знае българският народ.
От уста на уста истината може да се разпространи сред стотици хиляди сънародници.

.....................
От сега можем да упражняваме натиск, децата и внуците ни да учат Истинаката си история като свободно-избираем предмет или там каквото е. Но да я учат като алтернатива на другата "история", защото с допотопната образователна система ще ги увредят преди да се научат да отличават истината от лъжата.


Точно така е, няма време за чакане. Промие ли се нечие съзнание е много трудно истината да бъде осъзната. Не случайно е казана, че детският мозък е като училищна дъска - каквото напишеш, такова остава.
цитирай
109. анонимен - Тракиец
14.01.2010 14:27
sparotok написа:
анонимен написа:
Аз съм Тракиец или по точно Ромелиец и съм против подметната ми Българска идентичност. Да Възродим Ромелия. Ние Ромейте взехме активно участие във всички държавни формирования на Балканите зa последните 2000 г, а за благодарност те не затриха


Струва ми се, че не Ви разбирам добре. Румелия турски термин за географска област. Какво трябва да възстановим? Да се отречем от името българи значи да се отречем от велики държавници като Тервел, Крум, Симеон, Калоян...

Симеон и Калоян се определят като владетели на Българи и Ромеи , кой бяха Ромейте според Вас?
цитирай
110. sparotok - ромеи
14.01.2010 14:51
анонимен написа:
sparotok написа:
анонимен написа:
Аз съм Тракиец или по точно Ромелиец и съм против подметната ми Българска идентичност. Да Възродим Ромелия. Ние Ромейте взехме активно участие във всички държавни формирования на Балканите зa последните 2000 г, а за благодарност те не затриха


Струва ми се, че не Ви разбирам добре. Румелия турски термин за географска област. Какво трябва да възстановим? Да се отречем от името българи значи да се отречем от велики държавници като Тервел, Крум, Симеон, Калоян...

Симеон и Калоян се определят като владетели на Българи и Ромеи , кой бяха Ромейте според Вас?


Като ромеи се имат предвид гърците. По времето на Калоян и Симеон Константинопол е столица на Гърция, като трябва да се добави, че Констатинопол е столицата на Източната Римска Империя.
цитирай
111. анонимен - Тракиец
14.01.2010 15:29
sparotok написа:
анонимен написа:
sparotok написа:
[quote=анонимен]Аз съм Тракиец или по точно Ромелиец и съм против подметната ми Българска идентичност. Да Възродим Ромелия. Ние Ромейте взехме активно участие във всички държавни формирования на Балканите зa последните 2000 г, а за благодарност те не затриха


Струва ми се, че не Ви разбирам добре. Румелия турски термин за географска област. Какво трябва да възстановим? Да се отречем от името българи значи да се отречем от велики държавници като Тервел, Крум, Симеон, Калоян...

Симеон и Калоян се определят като владетели на Българи и Ромеи , кой бяха Ромейте според Вас?


Като ромеи се имат предвид гърците. По времето на Калоян и Симеон Константинопол е столица на Гърция, като трябва да се добави, че Констатинопол е столицата на Източната Римска Империя.


Константинопол не бил някога столица на Гърция!!!
Власите по тази лигика са Гърци както и голяма част от Българите, а ето нещо за Калоян:
When referring to Kaloyan's realm and subjects, contemporary Crusader sources (including the works of Geoffroy de Villehardouin, Henri de Valenciennes, Robert de Clari) other comtemporary sources (like that of William de Rubruquis and Roger Bacon's "Opus Maius"), as well as the letters of the Latin Emperor Henry of Flanders) represent Kaloyan as King of Wallachia, ruler of Wallachians and leader of Wallachian armies, and sometimes as ruler of Wallachians and Bulgarians. Such sources talk mostly of Wallachians and call Ioanitsa a Wallachian and "lord of Wallachians" (Blachorum domino).[3]

Contemporary papal and native sources name Kaloyan ruler of (omnium) Bulgarorum atque Blachorum ("(all) Bulgarians and Wallachians"), of (totius) Bulgarie ac Blachie ("(all) Bulgaria and Wallachia"), or simply of Bulgaria/Bulgarians in the diplomatic exchange. Similarly, the head of the church (Archbishop Vasilij of Tărnovo) is described as presiding over Bulgarorum et Blacorum Ecclesiam ("the Bulgarian and Wallachian Church").

The contemporary Byzantine historian Niketas Choniates alternates interchangeably between the terms Mysoi, Boulgaroi, and Blachoi for the people, preferring Mysia for the country, and Blachos for describing persons and language. It is inferred that geographically the medieval Wallachia in question (distinct from both Great Wallachia in Thessaly and the later Wallachia north of the Danube), overlaps with the former Roman province of Moesia Inferior (Greek Mysia, Choniates, 481), as distinct from the Byzantine theme of Bulgaria further west (Choniates, 488). This distinction is corroborated by a slightly earlier contemporary, the chronicler of the Third Crusade, who describes Kaloyan's predecessors as rulers "of the Wallachians and the greater part of the Bulgarians" (Blacorum et maxime partis Bulgarorum) in 1189 (Ansbert, 58).
цитирай
112. sparotok - успех
14.01.2010 15:35
Успех с възстановяването на Ромелия!
цитирай
113. kontrasti - ПЕТСТОТИН ГОДИНИ я съхранявахме в ...
14.01.2010 15:54
ПЕТСТОТИН ГОДИНИ я съхранявахме в сърцата си, едва ли ще успее някой да ни я вземе!
Но въпреки това на тези които постоянно опитват и на всички предатели, бих искал да кажа, братлета подли НЯМАТЕ ШАНС!...
цитирай
114. анонимен - Тракиец
14.01.2010 15:57
sparotok написа:
Успех с възстановяването на Ромелия!


С помощ на такива като Вас ще успея :)))))))
Само да знеш от мен-тракиеца, Българската идентичност не може да е кошница с яйца.
Ако приемем автохтонния произход на българите, то
автоматично се превръщаме в наследници на Источно Римска Империя-Византия-Ромелия


цитирай
115. sparotok - наследници
14.01.2010 16:44
анонимен написа:
sparotok написа:
Успех с възстановяването на Ромелия!


С помощ на такива като Вас ще успея :)))))))
Само да знеш от мен-тракиеца, Българската идентичност не може да е кошница с яйца.
Ако приемем автохтонния произход на българите, то
автоматично се превръщаме в наследници на Источно Римска Империя-Византия-Ромелия




Не отричам, че Източната Римска Империя е създадена от траки. Вижте постинга ми http://sparotok.blog.bg/politika/2009/12/06/bylgari-na-rimski-prestol.449587

Трябва обаче да се придържаме към реалността.
Дунавска България бе обединена от хора, които бяха противници на Източната и Западната Римска Империя.

Кого считате за свой предшественик? Тракиецът Виталин, или император Анастасий, Аспарух, или Константин IV?

Нещо не можем да се разберем...
цитирай
116. sparotok - опити
14.01.2010 16:46
kontrasti написа:
ПЕТСТОТИН ГОДИНИ я съхранявахме в сърцата си, едва ли ще успее някой да ни я вземе!
Но въпреки това на тези които постоянно опитват и на всички предатели, бих искал да кажа, братлета подли НЯМАТЕ ШАНС!...


Аз също вярвам, че въпреки пагубните действия на родоотстъпници и чужди врагове, България ще оцелее.
цитирай
117. bobsun123 - Смело напред sparotok!
14.01.2010 19:46
Защото си заслужава!
цитирай
118. sparotok - благодаря
14.01.2010 20:05
bobsun123 написа:
Защото си заслужава!


Благодаря ти!
Заслужава си наистина, не искам България да изчезва от картата, а българските деца да раснат в бежански лагери някъде из Азия.
цитирай
119. enjoy6 - Поздрави за страхотния постинг!
14.01.2010 21:01
Никога не съм преставала да вярвам, че в България има достойни хора и ти си един от тях!
Ще продължавам да те чета с интерес и благодарност!
цитирай
120. sparotok - благодаря ти
14.01.2010 21:27
enjoy6 написа:
Никога не съм преставала да вярвам, че в България има достойни хора и ти си един от тях!
Ще продължавам да те чета с интерес и благодарност!


Благодаря за отзива!
Ще запазим България и българщината само, ако сме заедно.
цитирай
121. анонимен - Същност на българите
15.01.2010 10:23
Споделям Вашия начин на мислене.
Аз изследвам проблемите Същност на човека, Същност на българите. След повече от 27 години си позволих да кажа, че успях да се докосна до същността на българите. Предлагам на Вашето внимание е-страницата: za-balgarite.com. Там е включена книгата Докосване до същността на българите от серията По следите на знак "Тангра". Ще се радвам да узная Вашето мнение.
Васил Томов
vasiltomov9@gmail.com
цитирай
122. zvezdichka - Това си е чиста проба
15.01.2010 12:20
провокация и само хора, самовлюбени и отворени към нашите съседки - като Гърция например могат да изрекат подобни изявления. Това, че траките са били много преди гърците и преди египтяните дори е потвърдено, а че имаме и най-древната писменост, която се разкрива в последно време можа само да ни кара да се гордеем! Да, ама не... Хората продължават да упорстват в своето невежество и да повтарят папагалски заучени фрази, които им изнасят в дадени среди...

“Траките са овчари и планинци, цялата им култура е вследствие на гръко римските влияния.Преди да попият първоначално елинската а след това и римската култури и да се интегрират в тях, траките са били най обикновенни първобитни хора с малки изключения. някой от техните племенни вождове успяват да живеят в относителен лукс, но като цяло предиш гръцката културна колонизация траките са си били диваци.Поради това и всичко онова което наричаме "тракийска култура" в момента си е почти изцяло гръко римско влияние.”

Страшно е, когато се изопачава истината или ако човек в началото е бил подведен от собствения си ум и интелиген, после не е имал сили да си признае грешката. Не съм запозната с историята и не знам как стоят нещата, но съм против да се обезмисля факта, че нашата народност не принадлежи на древните траки. При положение, че навсякъде, където копне човек открива уникални произведения на изкуството. Би ли могъл един народ, който е нямал необходимите познания да прави нещо толкова съвършенни неща като повечето от златните съдове, а за глинените какво да кажа. Невероятни са!
цитирай
123. veselinvalev - sparotok
15.01.2010 14:07
Когато Соломон Паси беше външен министър на България, в интервю пред БНТ с такава широка усмивка обясняваше на интервюиращата го журналистка, че било напълно нормално след време тук в българските земи да не живеят вече българи, а евреи, примерно, или араби, или индийци, защото такива били миграционните процеси в съвременния свят.
Всъщност, най-ужасното на това интервю беше, че нямаше никаква видима обществена реакция срещу него. Сякаш външния ни министър не беше казал нищо ужасно-скандално. Все едно ние българите толкова нормално вече приемаме изгонването си от България и унищожението си вече, било то финансово или физическо, че безразличието към съдбата на собствената ни нация се е превърнало в статут на национална политика. И по този повод на собственото ни унищожение, ние трябва да цъфтим от щастие с големи усмивки. С най-големи - по телевизията. Защото вместо българи, можем да сме испанци, гърци, англичани, южноафриканци, американци, канадци, всякакви вече, но не и българи. Тоест живи българи може и да няма. И нищо лошо в това. Съвсем "естествено" в мислите и бленуванията на политици като Соломон Паси.
Древният тракийски/български народ е оцелевал десетки хиляди години по тези земи, изграждайки обществено-стопански и културни традиции и взаимоотношения, станали еталон и люлка на цивилизацията, днес е пред прага на изчезване. Заради геополитически ламтежи на финансови западни кръгове генериращи геноцидна политика спрямо българина. Чрез унищожаване на собствеността му върху земята и хилядолетната му стопанска свързаност с нея (нещо, което направиха комунистите след 9-ти септември 1944 г.); чрез заличаване на историческата истина и историческата памет на българина, внушавайки му че е космополитен скитник и пришълец от планините на Афганистан, Пакистан, Тян Шан, от пустините на Казахстан или просто бивш комшя на китайските мандарини.
А всъщност е точно обратното. Разселението на една част от народите е тръгнало от тук и ние българите сме автохонни наследници на най-древната цивилизация в Европа - тракийска. Защото ние винаги сме били тук.
И е страхотно, че най-после се появиха учени като Спароток, посветени в научно даказване на историческата истина, посветени и в това да накарат българина да се осъзнае и противопостави с целите си сили срещу заличаването на традициите си, на българското си, на тракийско си самосъзнание. Да се противопостави на собственото си унищожение.
Поздрави, sparotok, и нека бог ти даде сили да водиш битката докрай! Защото тя наистина е жестока. На живот и смърт е. И това не е клише. Не е реплика от филм. Реалност е. Която можем да чуем и видим в усмивката на "български" външен министър. В ежедневното ни, убийствено риалити-шоу, наречено съвременен живот.
цитирай
124. sparotok - време
15.01.2010 18:01
анонимен написа:
Споделям Вашия начин на мислене.
Аз изследвам проблемите Същност на човека, Същност на българите. След повече от 27 години си позволих да кажа, че успях да се докосна до същността на българите. Предлагам на Вашето внимание е-страницата: za-balgarite.com. Там е включена книгата Докосване до същността на българите от серията По следите на знак "Тангра". Ще се радвам да узная Вашето мнение.
Васил Томов
vasiltomov9@gmail.com

Само да ми остане малко свободно реме ще посетя предложената от Вас страница и ще Ви дам мнението си.
цитирай
125. sparotok - чуждопоклоничество
15.01.2010 18:06
zvezdichka написа:
провокация и само хора, самовлюбени и отворени към нашите съседки - като Гърция например могат да изрекат подобни изявления. Това, че траките са били много преди гърците и преди египтяните дори е потвърдено, а че имаме и най-древната писменост, която се разкрива в последно време можа само да ни кара да се гордеем! Да, ама не... Хората продължават да упорстват в своето невежество и да повтарят папагалски заучени фрази, които им изнасят в дадени среди...

“Траките са овчари и планинци, цялата им култура е вследствие на гръко римските влияния.Преди да попият първоначално елинската а след това и римската култури и да се интегрират в тях, траките са били най обикновенни първобитни хора с малки изключения. някой от техните племенни вождове успяват да живеят в относителен лукс, но като цяло предиш гръцката културна колонизация траките са си били диваци.Поради това и всичко онова което наричаме "тракийска култура" в момента си е почти изцяло гръко римско влияние.”

Страшно е, когато се изопачава истината или ако човек в началото е бил подведен от собствения си ум и интелиген, после не е имал сили да си признае грешката. Не съм запозната с историята и не знам как стоят нещата, но съм против да се обезмисля факта, че нашата народност не принадлежи на древните траки. При положение, че навсякъде, където копне човек открива уникални произведения на изкуството. Би ли могъл един народ, който е нямал необходимите познания да прави нещо толкова съвършенни неща като повечето от златните съдове, а за глинените какво да кажа. Невероятни са!


Истината не може да се спре! Колкото и неща да бъдат укривани българската земя ще разкрие още много тайни за нашето минало. Важното е ние да не униваме заради обидните нападки на чуждопоклонниците, а напротивр да се амбицираме все повече да открием на цял свят истинският си облик.
цитирай
126. sparotok - съмишленици
15.01.2010 18:13
veselinvalev написа:
Когато Соломон Паси беше външен министър на България, в интервю пред БНТ с такава широка усмивка обясняваше на интервюиращата го журналистка, че било напълно нормално след време тук в българските земи да не живеят вече българи, а евреи, примерно, или араби, или индийци, защото такива били миграционните процеси в съвременния свят.
Всъщност, най-ужасното на това интервю беше, че нямаше никаква видима обществена реакция срещу него. Сякаш външния ни министър не беше казал нищо ужасно-скандално. Все едно ние българите толкова нормално вече приемаме изгонването си от България и унищожението си вече, било то финансово или физическо, че безразличието към съдбата на собствената ни нация се е превърнало в статут на национална политика. И по този повод на собственото ни унищожение, ние трябва да цъфтим от щастие с големи усмивки. С най-големи - по телевизията. Защото вместо българи, можем да сме испанци, гърци, англичани, южноафриканци, американци, канадци, всякакви вече, но не и българи. Тоест живи българи може и да няма. И нищо лошо в това. Съвсем "естествено" в мислите и бленуванията на политици като Соломон Паси.
Древният тракийски/български народ е оцелевал десетки хиляди години по тези земи, изграждайки обществено-стопански и културни традиции и взаимоотношения, станали еталон и люлка на цивилизацията, днес е пред прага на изчезване. Заради геополитически ламтежи на финансови западни кръгове генериращи геноцидна политика спрямо българина. Чрез унищожаване на собствеността му върху земята и хилядолетната му стопанска свързаност с нея (нещо, което направиха комунистите след 9-ти септември 1944 г.); чрез заличаване на историческата истина и историческата памет на българина, внушавайки му че е космополитен скитник и пришълец от планините на Афганистан, Пакистан, Тян Шан, от пустините на Казахстан или просто бивш комшя на китайските мандарини.
А всъщност е точно обратното. Разселението на една част от народите е тръгнало от тук и ние българите сме автохонни наследници на най-древната цивилизация в Европа - тракийска. Защото ние винаги сме били тук.
И е страхотно, че най-после се появиха учени като Спароток, посветени в научно даказване на историческата истина, посветени и в това да накарат българина да се осъзнае и противопостави с целите си сили срещу заличаването на традициите си, на българското си, на тракийско си самосъзнание. Да се противопостави на собственото си унищожение.
Поздрави, sparotok, и нека бог ти даде сили да водиш битката докрай! Защото тя наистина е жестока. На живот и смърт е. И това не е клише. Не е реплика от филм. Реалност е. Която можем да чуем и видим в усмивката на "български" външен министър. В ежедневното ни, убийствено риалити-шоу, наречено съвременен живот.


Радвам се, че хората като Вас стават все повече и повече. Радвам се, че вече не са малко тези, които отхвърлят унизителните лъжи, с които ни омайваха различни мошеници.

Оставам с впечатлението, че някои наши политици и минстри сякаш принадлежаш на някое друго съсловие, което си е поставило за цел да ни заличи и от историята и от земята ни.

цитирай
127. ivesa - Никой не може да ни унижава,ако не му позволим...
15.01.2010 19:19
Поздравления,sparotok!Родолюбието ти ме възхищава.:)))
цитирай
128. sparotok - родолюбие
15.01.2010 19:37
ivesa написа:
Поздравления,sparotok!Родолюбието ти ме възхищава.:)))


Родолюбието ми е предизвикано от това, че познавам българите и българската история.
цитирай
129. boliarkabg - не е случайно нали: "о, нер...
15.01.2010 20:09
не е случайно нали: "о, неразумни и юроде."
цитирай
130. sparotok - не е случайно
15.01.2010 21:09
boliarkabg написа:
не е случайно нали: "о, неразумни и юроде."


Не, не е случайно.
Също не случайно е казано, че никоя велика държава не е завладяна отвън, преди тя да се саморазруши отвътре. Най-голямото бедствие са родоотстъпниците.
цитирай
131. анонимен - Тракиец
16.01.2010 01:38
Траките не сме наричали Българи някога в истотията. Днешните Българи и ако в най голямият си процент са Траки ,то българското му съзнание е наметното в 19 век. Без Русия и с помоща на няколко възрожденци от групата на Петър Берон, то днес не би било същото
цитирай
132. ivesa - Така е,sparotok,
16.01.2010 12:43
Който познава българската история и се гордее с нея ,е истински българин.Който познава българите и ги обича,е ценител на българщината.Още веднъж те поздравявам за твоите неспирни търсения и родолюбие.Поздрави!:)))
цитирай
133. stefanni - винаги чета този блог с интерес. . . ...
16.01.2010 14:21
винаги чета този блог с интерес...далеч съм от историята , пространните текстове тук понякога ме объркват...но пък е полезно да се знае колкото може повече ...бих предложила да издадете тези работи в книга ...така по-лесно биха се възприели от хора като мен...и не спирайте да пишете , защото ако няма хора като Вас , след няколко години децата ни ще знаят само изопачените факти от първата страница с предложенията на Гугъл )))

успех
цитирай
134. demograph - Времето тече..
16.01.2010 16:08
Да издадем история, може първо детска, рисувана версия, и да я разпространяваме сред родители и учители. Учебниците и книжарниците са наводнени с "книжки", които смазват самочувствието на децата и внуците ни.
Може интернет версия на история за деца и възрастни. Интернет гъмжи от фантасмагории за корените ни.
Няма време за губене.
цитирай
135. bizcocho - Аз вече незнам има ли общо в учебн...
21.01.2010 19:19
Аз вече незнам има ли общо в учебниците по история от "моето" време и сегашното. Преди много години един израз ме накара да настръхна. А от тез, които могат угодно да сменят история и факти какво да очаква човек... Никога историята не ми е била силен предмет/ минавах между капките, поради общия си успех, а и много спасявах в останалите часове от изпитвания, подсказвах, та съучениците ми пишеха бележките по история/, но и да не знам световната история, поне основната българска знам, но в един момент/след години надникнах в учебник/ се оказа, че и нея не знам :((( То какво ли пък е в ред вече в образованието? :((
цитирай
136. анонимен - Браво на автора
23.01.2010 23:45
За първи път попадам на този блог, но ми хареса, че тонът с който повечето читатели се изказват , е умерен и културен! Това със сигурност говори за интелигентността и познанията на автора!
Колкото и да ни боли, родоотстъпници винаги ще има. Все пак живеем в страна-кръстопът и тук има не малко различни народности и вероизповедания. Аз съм на мнение, че не може да се наложи едно твърдение, една теза за това кои са първите цивилизовани хора по нашите земи и дали ние, които се наричаме Българи, имаме родствена връзка с тях. За мен да се наричам Българин е преди всичко гордостта от величието, устремеността и себеотдадеността на тези хора преди мен наричали се Българи - това са великите ханове, свещениците и книжовниците, Паисий, Васил Левски. Няма да изброявам, защото за щастие имаме много личности, с които трябва да се гордеем. Понятието "българин" отдавна е надхвърлило значението си като представител на определен етнос. То е определение за принадлежност към общност от хора със свободен дух и широк хоризонт; хора, за които границите обуславящи държави или ограниченията, наложени върху свободната мисъл не са били препятствия за постигането на целите им, на "пробългарски" цели! За това, когато аз казвам, че съм българин съм горд, че други велики хора са се наричали българи и в същото време се срамувам, че има други , включително и сега, при това доста голям брой хора, които петнят това определение, този бих казал идеал! Такива хора или по-скоро хорица, дребни мъртви душици трябва да се срамуват от слабия си и продажен характер. Бих искал да ги съжаля, но не мога, те са безнадеждно загубени в своето материално лутане.

Спараток, дерзай и не се отказвай! България ще пребъде!
цитирай
137. sparotok - добре казано
24.01.2010 12:58
анонимен написа:
За първи път попадам на този блог, но ми хареса, че тонът с който повечето читатели се изказват , е умерен и културен! Това със сигурност говори за интелигентността и познанията на автора!
Колкото и да ни боли, родоотстъпници винаги ще има. Все пак живеем в страна-кръстопът и тук има не малко различни народности и вероизповедания. Аз съм на мнение, че не може да се наложи едно твърдение, една теза за това кои са първите цивилизовани хора по нашите земи и дали ние, които се наричаме Българи, имаме родствена връзка с тях. За мен да се наричам Българин е преди всичко гордостта от величието, устремеността и себеотдадеността на тези хора преди мен наричали се Българи - това са великите ханове, свещениците и книжовниците, Паисий, Васил Левски. Няма да изброявам, защото за щастие имаме много личности, с които трябва да се гордеем. Понятието "българин" отдавна е надхвърлило значението си като представител на определен етнос. То е определение за принадлежност към общност от хора със свободен дух и широк хоризонт; хора, за които границите обуславящи държави или ограниченията, наложени върху свободната мисъл не са били препятствия за постигането на целите им, на "пробългарски" цели! За това, когато аз казвам, че съм българин съм горд, че други велики хора са се наричали българи и в същото време се срамувам, че има други , включително и сега, при това доста голям брой хора, които петнят това определение, този бих казал идеал! Такива хора или по-скоро хорица, дребни мъртви душици трябва да се срамуват от слабия си и продажен характер. Бих искал да ги съжаля, но не мога, те са безнадеждно загубени в своето материално лутане.

Спараток, дерзай и не се отказвай! България ще пребъде!


Казахте го много добре - Понятието "българин" отдавна е надхвърлило значението си като представител на определен етнос. То е определение за принадлежност към общност от хора със свободен дух и широк хоризонт;
цитирай
138. bulgariaprobujdaneto - ....
11.02.2010 18:20
http://bulgariaprobujdaneto.blog.bg/
цитирай
139. анонимен - Марк Тулий Цицерон
03.03.2010 13:22
Една нация може да преживее заблудите си, и дори амбициите си. Но не може да преживее предателството отвътре.

Марк Тулий Цицерон
цитирай
140. oakthree - Най после истината на бял свят.
30.10.2010 11:43
Позравления за написаното. Да - учебниците трябва да казват истината за нас не от 681ва, а от векове преди това. Нека се провери ДНКта ни. Аз моето си проверих в National Geographic. На Балканите сме от 18 000 години поне. Дори и "първобитни" да сме били тогава. От нас Европа взима много. И трябваше да се молим да ни приеме като Европейци.

Продължавай да пишеш и да си жив и здрав и повече като теб да има да прогледнат. И Г.С.Раковски го е казал Щем доказа необратимо, защо ние сме първите и най-старите жители в Европа..." .... И защо беше цялата тази комунистическа нагодена история - само и само да ни "удурдисат" с руснаците на едно. А то нашето име там е съшо било забранено. И ни викат в Русия Татари.... Българи са излизали от пределите на България по една или друга причина... Ей на и в Аржентина има, и тук в Австралия... и винаги ще има, но корена си е там на Балкана. Много ми хареса в една статия....Средновековното българско име на Стара планина също е показателно Матoрне горьi - Древни планини /7.- стр. 15/ (или Майчини планини ?). А какво e й древното и старото на една планина, заварена от новодошли нашественици (та били те "славяни" или "тюркобългари"), та ще я наричат Стара планина? Ами другото название - Балкан?! Ето как и Мадара стигна и до днешен Авганистан - не че от там сме дошли - от Балканите са бягали по планините и чак до Памир. Имало е защо. И за потопа в Черно море което е било езеро нищо не са ни учили.... НО ЗА ДА ОТКРИЕ ЧОВЕК КОРЕНА СИ, ТРЯБВА ДА ГО ТЪРСИ. АЗ СЕ РАДВАМ, ЧЕ РАЗБРАХ КОЙ СЪМ. ДНК-то Е НАЙ-ЛЕСНОТО СРЕДСТВО. ЗАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ ПРОБА ОТ СКЕЛЕТА ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ МУЗЕЙ - НАЙ=ДРЕВНОТО ЗЛАТО В СВЕТА?!?! ЗА ДА СЕ ВИДИ, ЧЕ Е СРОДЕН С МЕСТНОТО ДНК НА МНОГО БЪЛГАРИ. А ТРЯБВА ДА ГО СЛУШАМЕ ОТ DISCOVERY ТВ НА АНГЛИЙСКИ ДА НИ КАЗВАТ КОИ СМЕ? ХУБАВО Е И ВСИЧКИ ТЕЗИ КНИГИ И СТАТИИ ДА ГИ ИМА И НА АНГЛИЙСКИ - ДА СЕ ЗНАЕ И ОТ ДРУГИТЕ КОИ СМЕ. ВЪВ ПОВЕЧЕТО ПЪТЕВОДИТЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ ЧЕТЕ ЧЕ СМЕ БИЛИ ПЛЕМЕ ДОШЛО ОТ АЗИЯ. А ТО Е ТОЧНО ОБРАТНО.

цитирай
141. анонимен - поредната нац. катастрофа
18.01.2011 17:29
всичко което казва авторът е спорно от гледна точка на "официалната наука", но след 100-200 години тогавашните хора ще се чудят каква е била тази "наука" и кой е бил толкова глупав, че да вярва в такива безсмислици и фалшификации.
цитирай
142. анонимен - ТРУДНАТА СЪДБА НА ЕВРЕИТЕ...
22.02.2011 11:51
ТРУДНАТА СЪДБА НА ЕВРЕИТЕ...

ОТ 1012 Г. ДО 1891 Г. ИЗГОНЕНИ 48 ПЪТИ!
ЗАЩО ЛИ?
Майнц-1012г.;Франция-1182 г.;Англия-1290 г.;Франция- 1306 г.,1322 г.; Саксония-1349 г.; Унгария-1360 г.; Белгия- 1370 г.; Словакия- 1380 г.;Франция-1394 г.;Австрия-1420 г.; Лион- 1420 г.; Колон- 1424 г.; Майнц-1438 г.; Огзбург-1439 г.;Горна Бавария - 1276,1442 г.; Холандия-1444 г.; Бранденбург-1446 г.; Майнц-1483 г.; Варшава-1483 г.; Испания-1492 г.; Италия-1492 г.; Литва-1495 г.; Португалия-1496 г.; Неапол-1496 г.; Навара-1498 г.; Нюрнберг-1498 г.; Бранденбург- 1510 г.; Прусия-1510 г.; Генуа-1515 г.; Неапол-1533 г.;Италия-1540 г.;Неапол-1541 г.; Прага-1557 г.; Ватикана-1569 г. Унгария-1582 г.; Хамбург-1642 г.; Виена-1669 г.; Словакия-1744 г.; Моравия-1744 г.; Бохемия-1744 г.; Москва-1891 г......
Дэвид Дюк, Еврейский вопрос глазами американца,Киев-2002 г.

Прави впечатление,че от Русия евреите са изгонени само веднъж,а от България - нито един път!С това може би се обяснява особенната любов към Руската империя и България...Десетките милиони жертви в Русия и националните катастрофи на България започвайки от Балканските войни та до днес....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sparotok
Категория: Политика
Прочетен: 13966780
Постинги: 250
Коментари: 30026
Гласове: 104067
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031