Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2020 09:44 - Андрешко и гражданското общество
Автор: iliev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Двете неща са напълно несъвместими.Гражданите се грижат да се спазват правилата , но Андрешко не обича правилата и обича да хитрува и когато някой гражданин информира властите за неговите действие Андрешко определя неговите действия като предателство.
Иначе когато някой друг е нарушил правилата Андрешко веднага се възмущава , но това не се отнася за него самият.
Явно скоро българите няма да станем граждани.Всеки пешеходец се оплаква , че тротоарите се ползват за паркинг , но малцина докладват тези хитреци.
И когато някой хитрец види гражданин който информира КАТ за техните деяния ги определят като грозни и се оправдават , че нямало паркоместа.И тук се сещам за една стара българска поговорка - който си пуска мустак си купува гребенче.
Имат пари за МПС , но нямат пари за гараж/паркмясто !
Да не споменавам , че всички се оправдават че държавата им е длъжна !
В някои държави броя на паркоместата които ти се полагат се определят от размера на жилището ти. Няма как да живееш в 80кв.м. и да искаш 3 паркоместа.
А това е масова практика.МПС за тати , мама и детето нищо , че живеят в двустаен апартамент.
За такива апартаменти държавата преди много години е преценила 1 паркомясто и така са направени паркингите около блоковете.
Това е един пример за българското "гражданско" общество.
Другият пример за блокирането на кръстовищата.Всички се оплакват, че това им пречело да се приберат.Не чух някой да се оплаква , че не може да отиде на време на работа.
Когато затоврят някой кръстовище за ремонт с месеци никой се оплаква.Дори ремонта да закъснява много и месеците да се превръщат в година никой не се оплаква.Ремонат свършва и тъй като е много качествен точно след месец отново се затваря за ремонт на ремонта и никой не се оплаква.
Щом властта блокира кръстовищата няма проблем и намираме начин да се придвиживаме , но щом хората протестират и направят същото за много по-малко време е страшно.Хора нека бъде толерантни и да не бъдем като Андрешко.Винаги има къде може да се мине.Нека се уважаваме !!!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iliev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 291803
Постинги: 166
Коментари: 116
Гласове: 210
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031