Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2020 11:53 - Подскачащите митинги на един приятел и жена му
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2105 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 23.08.2020 11:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Познавам тоя приятел от казармата 1960-62. Бяхме в една рота и едно спално помещение за 40-ина души. За две години денонощно заедно, си знаехме и зъбите. Беше забележителен с това, че хубавата му приятелка идваше често на свиждане и му пишеше всеки ден. И той веднъж получи две писма в един ден. Уравновесен и даже кротък, не помня да е имал конфликти. Баща му е бил студент във Виена и го стегнал да научи немски и френски. После завърши електро-инженерство и работеше в най-голямата на света фирма за електрокари „Балканкар”. Брат му беше военен лекар което сочи, че семейството му ни най-малко не е било считано за политически враждебно. 

Но, не може без „но”, майка му имала тристаен апартамент почти в идеалния център на София. И след 9-ти, по тогавашния „Закон за едрата градска собственост”, им настанявали квартиранти, някои от които офицери и др. ръководни кадри, обикновено комунисти, между които имало и обикновен темерут, които не поздравявал хазяите. Да съжителстваш с такъв човек У ДОМА СИ, наистина е тежко бреме.  Но имаше жилищна криза в бързо растяща и РАЗРУШЕНА от англо-американските бомбардировки София, имаше и много по-тежки жилищни проблеми, и моето семейство ги имаше. Но приятелят все пак е имал повод да се заслушва в „Гласът на Америка” и „Свободна Европа”. 

Според едно медицинско определение, основните черти на психозата са загуба на чувство за реалност и нарушената способност за подлагане собствените мнения на проверка. Засегнатият човек не е способен да разграничи коя информация идва от обективната действителност, и коя  от неговите нагласи, емоции, очаквания и предубеждения. 

Моят приятел и жена му живеят близо до Народното Събрание. И са присъствали на всички подскачащи митинги. И са подскачали, разбира се, защото „кой не скача е ченге (или червен)” според известното скандиране. (И Иван Костов на трибуната беше принуден леко да подскача, без да отлепя от земята, с видим СРАМ, но нямаше как иначе...) А не от мисли се подскача, а от БЕСНИ ЧУВСТВА. Които доказано възникват при някои честоти на електромагнитно облъчване. Нискочестотно-модулирано облъчване, наричано психотронно. Което може да се осъществи както от големи разстояния НАД ОПРЕДЕЛЕН РАЙОН, така и от локален излъчвател. (През 2014-та наблюдавахме в Украина много по-бясно подскачане - разлюляната тълпа стигаше до падане по земята. Явно продължават да се изпробват още по-мощни дразнители.)

Да повторя, че познавам тоя приятел като човек здравомислеш и кротък. Той и до днес е такъв, освен когато се заговори за социалистическото минало и за „комунистите”. При което се обосновава с елементарни глупости и лъжи, каквито се говореха на тия митинги. Глупости и лъжи ДАЛЕЧЕ ПОД НЕГОВОТО ИНТЕЛЕКТУАЛНО РАВНИЩЕ. Но той си ги говори и си вярва. И даже счита, че България „не може да се оправи”, защото НЕ е ПУСНАТА  К Р Ъ В  на комунистите. Популярна теза между подскачалите. Болестно състояние. 

Примерите са много, но тук ще дам само най-невъзможните за човек с разума си. 

Приятелството от казармата се оказа по-силно от политиката. След 1974-та аз дълго живях и работих извън София и бяхме изгубили връзка. Но случайно през лятото на 2010-та реших да позвъня на познатата врата. В спомени пихме с велико удоволствие по две водки и после започнахме да общуваме семейно. Лете на море, Нова година в СПА-хотел, и гостуване, и ресторант, и т.н.. Но от време на време се появява СЯНКАТА НА ПОЛИТИКАТА. 

В сърцето на Родопитие сме преди месец, в с. Баните. Там Сопотските военни заводи в които работех, имаха голям цех. За да се създава работа и на ония, които не са миньори. Цехът, разбира се, беше закрит след „промените”, сега стърчи празен. И понеже се закриха и доста мини, е неизвестно къде работят местните. Сигурно повечето в чужбина. 

Що ми трябваше на обяд да спомена, че след 9-ти предприятията не се закриваха а растяха и никнеха нови, а сега се закриват. Приятелят ми обясни като на дете, със  снизходителна усмивка.

- Не, след 9-ти комунистите унищожиха ВСИЧКИ предприятия!
Аз го гледам като извънземен.
- Знам доста предприятия от ПРЕДИ 9-ти. В квартал Надежда продължи да работи „Бакиш”, за каучукови изделия и после за автомобилни гуми, и италианската текстилна ф-ка Фортуна”, после „8-ми март”, която умря СЛЕД „промените”. В квартал Подуене остана текстилна ф-ка „Платно”. В с. Бутово - огромна фабрика за тухли и цигли. В Сопот Държавната Военната Фабрика се разрастна до 20 000 работници, а сега се е свила до 1000. Закрит зная само сутерена с 10-ина шевни машине на една близка, но после в съседство изникна шивашкият гигант „Витоша”, където дочака пенсия съпругът на национализираната. 

Глас в пустиня. Новите предприятия били глупости. Електрокарите на „Балканкар” в чужбина веднага ги претопявали за метали. Включи се и съпругата. Тя работела в завод за електронни калкулатори, в които имало сребро. И комунистът Александър Томов изнесъл хиляди в Украина, където им взимали среброто и ги хвърляли. Приятелят си спомни и един „факт”, който и аз случайно бях прочел доста преди промените в... седмичника за хумор и сатира „Стършел”. Как сме изнасяли стъкло за прозорци в Израел, опаковоно в дъбови каси. И евреите хвърляли стъклото ЩОТО СИ ИМАЛИ ПЯСЪК, и ползвали само дъбовия материал. Това в ХУМОРИСТИЧЕН вестник, но за подскачалия е сериозно. 

За стъклото, освен пясък, са нужни огромни заводи и огромно количесство енергия, защото то се топи над 10000. Плюс труда и другите материали. И защо ще го хвърлят, вместо да го употребят? А относно дъбовия материал, по онова време имахме дъб, но още нямахме Кремиковци и не ни достигаше желязо за да го хабим за опаковки. Все прости неща, които двама инженери ЗНАЯТ, но са подскачали и ТОВА е станало най-главното за тях. ПСИХОЗАТА. 

Драстичен е случаят с електрокарите. Там зрънцето истина е, че при сключване на договорите за износ, ПРОТИВОТЕЖЕСТИТЕ на високо-повдигачите са били от чугун. После започваме да ги правим от шлака, отпадък от Кремиковци. Но клиентът не е съгласен, разбира се. Случайно зная как приятелят е научил за „претопяването” на нови електрокари. Върнало се някакво младо момче от чужбина и, за да се пише познавач, чуло недочуло издрънкало тая глупост като нещо видяно на място. А електрокарите като всяка машина се претопяват СЛЕД износването им. И никой няма да ги претопява преди това. (А от износа на един  електрокар имахме печалба колкото от ДВЕ влакови композиции домати. Нормално, защото БОГАТИТЕ и  СИЛНИ страни са и промишлени, и диктуват в свой интерес цените на световния пазар.) 

Така стои и въпросът със среброто от калкулаторите. Те бяха дефицитна стока за СИВ. А ние БЯХМЕ ОСНОВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ. Златна мина за нас. Но се пуснала тая партенка в завода, останал на сухо след „промените”, за да е виновен идин комунист за КРАЯ на износа и на работните места. Щото Западът веднага ни беше взел пазара. 

А относно „пускането на кръв” на комунистите, това го няма в медиите, защото е неприлично ДА СЕ ГОВОРИ в „Европа” сега. Но в средите на ВМРО се вярва в тоя постулат, останал от убиеца Ванче Михайлов. И много от „сините” го вярват. И МОЯТ ПРИЯТЕЛ МЕЖДУ ТЯХ. Щото иначе трябва да признаят СТРАШНАТА си грешка – с тяхна помощ започна унищожението на индустрия, икономика, образование, медицина и на съмия народ български, и на България. Каквато е била и Е целта на ония, в които „сините” бяха и СА влюбени. А любовта е сляпа, особено когато е подгрята психотронно на подскачащите митинги. 

ОСОБЕНО КОГАТО Е ПОДГРЯТА ПСИХОТРОННО НА ПОДСКАЧАЩИТЕ МИТИНГИ.

 




Гласувай:
9



1. krumbelosvet - Имаше готин виц за подскачащите митинги.
22.08.2020 17:45
Имаше готин виц за подскачащите митинги:
Журналистка пита демонстрант
- Какво искате?
- 45 години стигат!!!
- Друго?
- Времето е наше!!!
- И после ?
- АААААА-аааааа!!!
(За който не се е сетил, това са първите думи от
извесна
бесна
песна,
изпълнена от наистина великия Васил Найденов така, като че ли крещи приклещен.)
цитирай
2. morskipesni - Не беше ли Киро Маричков?
23.08.2020 11:31
Тоя с прищипаните топки де? Хубав ти е материалът. В немско жегите попреминаха, но вас ви пече още- буквално и инак.
цитирай
3. krumbelosvet - Още един драстичен случай
23.08.2020 11:59
Още един драстичен случай. Посрещнахме Нова Година в СПА-хотел. На първи януари преди обяд започваше прякото предаване от Виенската Опера на традиционния Щраусов концерт. Като знаех, че баща му е учил във Виена мислех, че синът е наследил култ към тоя славен град. И му звъннах да не пропусне удоволствието. Но той гледал филм, който му харесвал повече. На вечерята в ресторанта ТВ предаваше същия филм, та разбрах какъв е. Американска драма от Виетнамската война. Красиви командоси, черни офицери, мъжество, саможертва, другарство, благородство, чиста пропаганда. И синът на Виенски възпитаник е предпочел виетнамската джунгла, заета от американци. Да не го бях преживял, нямаше да повярвам.
цитирай
4. krumbelosvet - Моят телефон постоянно ми предлага за четене нещо от Слави Трифонов
25.08.2020 01:15
И тая вечер за първи път отворих, да видя какво вълнува тоя КАНДИДАТ-ПРЕМИЕР в тия бурни дни.
И кво го вълнува?
Вълнува го, че ББ е бивш комунист и има бивши комунисти в екипа му и т.н. в тоя дух.
И че е бил бодигард на Тодор Живков, и наричал разговорите си с него университет.
Начи, Славчо Учиндолски
по-антоком
от Симеон.
Щото Симеон взе ББ за бодигард след бай Тошо. И подличко "забравя" славито, че ББ спомена ЗАЕДНО като университет службата И ПРИ ДВАМАТА Първи на България.
Щото ако не е антикомунист славито, няма шанс за премиер. Тоя бивш КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР.
Той и ББ затова стана антикомунист. Иначе веднага Брюксел щеше да се сети, че е корумпиран.
И забравя славито, че Брюксел даде властта на ББ и заедно със САЩ го подкрепят ДО ДНЕС. До днес, слепиславе, НЕ КОМУНИСТИТЕ, а либерастите подкрепят ББ.
цитирай
5. krumbelosvet - Имам и друг подскачал близък.
26.08.2020 21:53
Той е с 30-ина години по-млад. На воля е слушал и ИГРАЛ рок. И казва, че е имал щастливо детство (и групарска метъл-младост). И в същото време тоя ПОДСКАЧАЛ човек си вярва, че комунистите са затваряли ДЕЦА в Белене за СЛУШАНЕ на рок. И пише във Фейсбук налудни антикомуностически статии, даже срещу ДЕЦАТА на бившите комунисти. А и той е такъв...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953305
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031