Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2020 16:37 - Хълк Хоган по повод пандемията (с препратка към реч на Тръмп)
Автор: nbrakalova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2765 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 27.06.2020 23:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Световноизвестният кечист Хълк Хоган споделя мисли относно пандемията и християнските ценности в своя публикация във Facebook. Той пише:

Подобно на язвите в Египет само за няколко месеца Бог премахна всички божества, на които хората се покланят. С други думи, Бог ни казва: "Вие се покланяте на спортистите. Аз ще затворя стадионите. Вие боготворите музикантите и певците. Аз ще премахна концертите. Вие превръщате актьорите в идоли. Тогава ще затворя театрите и кината. Вие се покланяте на парите. Ще срина икономиката и стоковите борси ще затънат. Не искате да ходите на църква, за да се покланяте на Мен, тогава ще затворя и църквите."

В края на своето изявление прочутият боец, който открито изповядва своята вяра в Христос, цитира следния стих от Библията: "Ако людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си, та се помолят и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята". (2Пар / 2летописи 7:14)

В заключение Хогън призовава хората по света да използват времето на изолация, за да преосмислят живота си и да преценят какво наистина си струва.

Хълк пише: "Може би нямаме нужда от ваксина. Може би трябва да използваме това време на изолация, далеч от нещата, които отклоняват вниманието ни, за да преживеем едно лично съживление и да се съсредоточим върху ЕДИНСТВЕНОТО, което наистина си струва: Господ Иисус Христос."
Източник: Daily Wire

25 юни 2020, Facebook, Maya Vukova - https://www.facebook.com/maya.vukova
П. П.
Maya Vukova не е споделила оригиналния линк. Искаше ми се да прочета написаното от него, но толкова е резюмирала авторката на поста. Също бих оспорила в известна степен Хоган.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

По този повод ми, а и според мен има връзка, идва ми наум реч на президента Тръмп, изнесена преди пандемията и преди последните масови расистки протести, защото протестите бяха и са расистки и политически.

image

Тези вечер сме вдъхновени от музика, която изпълва сърцата ни и вълнува душите ни и ни напомня кои сме – една нация, под Бог (аплодисменти). Обичаме държавата си, обичаме семействата си, обичаме свободата и обичаме нашия Бог (аплодисменти). От подписването на Декларацията за независимостта опреди 241 години Америка винаги е потвърждавала, че свободата идва от нашия Творец. Правата ни са ни дадени от Господ и нито една земна сила не може да ни отнеме тези права! (Аплодисменти)

Затова моята администрация прехвърля властта от Вашингтон и връща тази власт обратно там където трябва – на народа  (аплодисменти). Твърде дълго политиците са се опитвали, о, те са опитвали да централизират властта в ръцете на неколцина в нашата столица, виждал съм ги постоянно. Бюрократите смятат, че могат да потъпкват животите ви, да доминират над ценностите ви, да се намесват във вярата ви и да ви казват как да живеете, какво да казвате и къде да се молите. Но ние знаем, че родителите – не бюрократите – знаят най-добре как да отглеждат децата си и да създават преуспяващо общество (аплодисменти). И ние знаем, че семействата и църквите, не правителствени лица, знаят най-добре как да създадат силно и любящо общество (аплодисменти). И над всичко друго знаем това: в Америка не се покланяме на правителството – ние се покланяме на Бог! (Аплодисменти.)

Нашата религиозна свобода е опазена в самата първа поправка в Декларацията за правата. Американските основатели се обръщат към нашия Създател четири пъти в Декларацията за независимостта. Бенджамин Франклин е напомнял на колегите си в конституционната конвенция да започват с навеждане на глави в молитва. „Аз ви напомням, че ще започнем да казваме „Честито Рождество Христово“ отново!“ (Аплодисменти!) На нашите банкноти са изписани думите: „На Бог ние се доверяваме!“

Моята администрация винаги ще подкрепя и защитава вашите религиозни свободи! (Аплодисменти!) Не искаме да виждаме Бог изгонен от площадите, изваден от училищата ни или избутан от живота ни. Искаме да виждаме молитви преди футболни мачове, ако те искат да се молят (аплодисменти). Благодаря ви! Искаме всички деца да имат възможността да познават благословенията на Бог.

Няма да позволим на правителството да цензурира проповедите ви, да ограничава свободата на словото на нашите пастори и проповедници и на хората, които най-много уважаваме като Робърт (пастора на църквата, бел. пр.)! (Аплодисменти!) Ето защо точно както обещах на пастор Джефърс и други духовни водачи – току-що подписах изпълнителна заповед и това ме прави много щастлив и горд, следвайки обещанията от кампанията ми да спрем поправката „Джонсън“ да се намесва в правата ви от Първата поправка (аплодисменти). Докато аз съм президент никой няма да ви спре да практикувате вярата си или да проповядвате това, кое е в сърцата ви. Искаме да чуем него (сочи пастор Джефърс) (аплодисменти).

Една от най-големите и опасни заплахи на религиозната свобода в света днес е заплахата от тероризъм и конкретно, както се вижда, е радикалният ислямски тероризъм! И ние не можем да позволим на този тероризъм и екстремизъм да се разпространява в нашата страна или да намери убежище по нашите крайбрежия, или в нашите градове (аплодисменти). Искаме да сме сигурни, че всеки, който желае да се присъедини към нашата държава, споделя нашите ценности и има способността да обича нашия народ! (Аплодисменти!)  Заедно ние ще защитим семействата си, нацията си и границите си и, да, между другото, за тези, които са любопитни, ние ще построим стената! Защото разбираме, че една държава е повече от географията й. Една нация е сбор от гражданите й, техните надежди, мечти и вдъхновения! Америка е земя богата с история, традиции и ценности и, както видяхме тази вечер, каква група е тук тази вечер, Америка е и земя, богата с герои! (Аплодисменти!)

На моя приятел, пастор Джежърс, и на Пола, и на Луи, и на Хари, и на Луис, и на всички в тази зала, и всички в тази държава благодаря ви за огромната подкрепа! Оценявам я! Аз няма да ви подведа! На всичките ни невероятни ветерани, на военните и на евангелските християни, които излязоха в рекорден, рекорден, рекорден брой – благодаря ви!

Пожелавам ви чудесен Ден на независимостта!
Бог да ви благослови!
Бог да благослови ветераните на нацията!
Бог да благослови Съединените Американски Щати!
Благодаря ви много, благодаря ви! (Аплодисменти)


Източник:
https://www.youtube.com/watch?v=0gpvx4_B_js&t=112s
Президент Тръмп за свободата на вярата и нацията. Открито почита Бог, и категорично застава в защита на християнската вяра, свобода и ценности. Митинг за свободата 01 Юли 2017, Кенеди Център, Вашингтон, САЩ.
President Trump honors God and stands for religious freedom, Freedom Rally 7/1/17.
Kennedy Center, Washington, D.C.
Full speech:
https://youtu.be/Ke8vsgPfFGo

image



Гласувай:
5



1. morskipesni - Междувременно, (благодарение на епидемията) богатите станаха ПО-БОГАТИ с 8-10%,
27.06.2020 19:58
а мизерните дребни фирмички хлопнаха кепенци. Монополите нямат НИКАКВА останала конкуренция. Хората разпродават имуществото си (на безценица) на банките, за да оцелеят. Браво на Бог!
цитирай
2. nbrakalova - Към 1. morskipesni - Богати винаги е имало, има и винаги ще има.
27.06.2020 23:35
От вашата гледна точка коментарът ви е нормален, но е опростенчески и не е по същество.
По-скоро бих казала „браво на хората!“ и то на определени, които забравиха корените си...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbrakalova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1634575
Постинги: 501
Коментари: 1643
Гласове: 5868
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930