Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 18:28 - Ванга за България (Видео)
Автор: valkh Категория: Лични дневници   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.07.2016 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВАНГА ЗА БЪЛГАРИЯ
(долните две мнения са от интернет форумите)
image
     "Права е баба Ванга за България. Само, че за коя България? Докато Дунавска България бавно, но славно си отива от световната сцена, три републики в Русия вече искат да се наричат България. Това са Татарстан (Волжка България) - Наследници на Кутригурите, Чувашия (Волжка България) - Наследници на Суварите и Кабардино - Балкария (Велика България) - Наследници на Утигурите. Та баба Ванга не уточни за коя България става на въпрос! Но явно не е за Дунавска България...      ...
      "И една интересна история, която по подобен начин съм чувал и на други места: "По повод 1 300 години от създаването на България през 1981 г. Тодор Живков получил поздравителна телеграма от Японския император в която императорът приветства държавния глава на държавата, която според японските исторически извори е на 6 000 години и от същия този Народ са и родовете на всички императори в Япония. Поздравява българите, които са поставили основите на Япония като държава. Естествено Живков се уплашил от реакцията на Москва и отговорил, че негово светейшество императора се е объркал и че България става на 1 300 години а не на 6 000 години, но от Япония пак отговорили, че не се бъркат и тогава във втората телеграма обясняват за историческите извори в Япония. Тодор Живков на три пъти посещава Япония: първият път е водената от него българска делегация на международното изложение EXPO - 70 в Япония. После Живков още два пъти посещава Япония. По време на своя мандат като президент Петър Стоянов също е посрещнат с високи почести от император Акихито. Императрицата им предоставя лично своята спалня, като всяка сутрин им се носят цветя. На 14 декември 2004 г. като премиер на България Симеон Сакскобургготски е на официално посещение в Япония и е поканен от император Ахихито на лична аудиенция и чаена церемония. Според официалното съобщение никой друг премиер не е канен на подобна височайша церемония. Журналистите за всички тези срещи дават обяснението, че поканите на императора се дължат на "изключителната политическа и държавническа личност на българския държавен глава". За сведение по протокол японският император се среща само с пет високопоставени чуждестранни личности в годината. Според участник от делегацията при визитата на Живков на учудването му от особеното отношение към него и обръщението "братовчеде" той му обяснил, че японските легенди сочат началото на благородническото потекло на императора (той се води син на Слънцето) от конен народ, дошъл в Япония от Азия 1000 г. Пр. Хр. и създал военната организация и военни традиции в Япония."
     Японците, Корейците и почти всички народи освен Китайците имат влияние от нас или както китайците ни наричат в летописите си Хонури ( Богури ). Колкото и странно да прозвучи, но Японците са запазили по-чиста форма на манталитета на древните Българи."




Тагове:   България,   ванга,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valkh
Категория: Лични дневници
Прочетен: 98074
Постинги: 182
Коментари: 29
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930