Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2017 11:46 - "Служебен кабинет, министър", президент - "на кого му пука" - ми на мен)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 3941 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ко ле ги, наблюдавах за кратко встъпването в длъжност на новия президент на България, който се оказа много смутен в началото, с което ме ядоса, защото това издава малък опит като публичен оратор, но се пооправи по някое време, поне добре изглеждаше в костюма, па и мирно стоеше ( Не зная кой беше налепил тия копчета по костюма на г-жа Йотова обаче, колеги, страшна работа - НАТО ли че плашим с тях, не зная, да си беше останал с якичката само, знаете ли каква сериозност внасят приглушените цветове, и как изпъкват лицата на техен фон)))).
Забавно нещо е речта на българския президент - новогодишната   реч например  на четвъртия  ни президент всяка година я осмиваха от "Господари на ефира", и то много успешно, което не е добре  - но и този не отиде много далеч, не зная защо. Голям страх се е стаил в българските пиари. Задължително трябва да се каже, че институциите не реботят, направо са много зле,  за да заявиш след това - десет минути след това, дори се изненадах, да ви кажа, при положение, че той вече беше казал, дето президентът има никаква изпълнителна власт в държавата! - че ти, като президент, си длъжен да работиш с тези институции и ще направиш всичко възможно, за да го направиш...Ами нали това е смисълът на тази реч - да си кажеш, какво трябва да правиш като президент, а  за по-умните, и каква политика ще водиш.  Още повече, че никой не те пита как, ей ги на  - чета  в днеса, че  Валери Симеонов дава 100 дни на новия президент, и поне шейсет ще минат в обяснения колко са ниски пенсите и колко зле вървят нещата, хихи)).
Направи ми впечатление и друга фраза от речта на новоизбрания ни президент - за панорамния поглед върху българската демокрация, който изглеждал наред, за разлика от непанорамния, който бил много зле. Тц, колеги, мислете, няма как панорамният да изглежда добре, при такива обстоятелства - нещо лъже, или погледът, или мозъкът, щото панорамата си е същата...)))
И накрая, като се натъпках тука, в днеса, да видя как отразяват, видях вместо това отчаяното изказване на г-на Кънева, който заявява, че нема нужда от служебен кабинет и министри, щото била по-важна политиката. Ба, г-н Кънев, не зная за вас, вие гледате малко панорамно на нещата, ама аз, като прост читалищен секретар, трябва да ви кажа, че има много голямо значение дали има или нема министър в министерството, дали има или няма президент - също. Егати - вие може да не виждате оттука зверските преспи в Бусманци, калта по улиците, солта по единствените ми обувки, обаче аз ги виждам, и честно казано, много се радвам, че днес, на 19. 01.2017 г., България при правителство в оставка, има поне президент.
Хайде, един поздрав, за всички троли и за новия президент на републиката!)))
ПП. Тролята , или Елисавета Ненчева, отправя едно запитване. Необходимо ли е българският патриарх да стои официално в Народното събрание по-ниско от правителството, от председателя на Народното събрание и неговите заместници, изолиран. За мен, като православна християнка, това е унизително. Вярно, видях на снимката от тронното слово на цар Борис ІІ от 1937 г., че църковните лица са стоели от тази страна, и по-ниско, но цар Борис е монарх, не е нито президент, нито премиер. Не приемам главата на официалното вероизповедание в България да стои по-ниско от изпълнителната власт и от законодателната също. Г-н Кънев говори публично за несъвършенствата на Българската Конституция, но очевидно има по-големи несъвършенства в протокола, а протоколът е изключително важна част от функционирането на една държава.











Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659430
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930