Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.07.2020 16:00 - БЯХМЕ ИЗМАМЕНИ!!!
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 2183 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Бяхме измамени - СЗО казва сега „няма доказателства“ за безсимптомно предаване на коронавирус, няма нужда от ограничения, ако не сте болни

Естествени новини ) ,,Внезапно и неочаквано" , Световната здравна организация (СЗО) обяви , че доказателствата са оскъдни, за да се предполага, че заразените хора без симптоми са способни да предават коронавирус Wuhan (COVID-19) на други.

Изказвайки се публично, д-р Мария Ван Керхове, техническото ръководство на СЗО за COVID-19, наскоро обясни, че въз основа на данните, които организацията е събрала през последните няколко месеца, „все още изглежда рядкост, че асимптомното лице всъщност предава нататък. на второстепенно физическо лице. "

Това е голяма, съкрушителна новина, че медиите все още не трябва да се докоснат на фона на всички критики към президента Тръмп, „расистки“ паметници и, разбира се, продължават да се борят със страх за пандемията.

Неотдавна Грег Кели на Newsmax разговаря с д-р Дейвид Самади, директор на  в болница "Св. Франсис", за тази последна разработка, която напълно повтаря всичко, което правителството и медиите говорят за това, как здравите хора трябва да носят маски, социално разстояние и остават изолирани.

„Те завиват на 360 градуса“, ​​заяви д-р Самади за последното съобщение на СЗО относно пандемията.

„Това е голяма новина, че безсимптомните хора там не са заразни. Запомнете, тъй като не знаехме кой ще премине този вирус или не, накарахме всички да направят нещо, наречено „социално дистанциране“ - това е нова дума, която сте чували за него и тя влезе в живота ни преди няколко месеца . "

По-рано, отбеляза д-р Самади, здравните служители съветват, че само симптоматични хора носят маски. По-късно обаче това се разшири до това, че на всички им беше казано да носят маски, въпреки липсата на доказателства, предполагащи някакви ползи.

„Направихме всички от борда да носят маски“, заяви д-р Самади. „В началото казахме:„ Ако имате симптоми, тогава носете маската, за да защитите другите “. И тогава се предадохме, защото CDC и всички продължиха да се променят напред-назад. “

Тръмп е прав: Колкото повече хора се тестват, толкова по-страшни позитиви ще има!!

Същото се случи и с тестването, което в началото на голяма степен беше недостъпно, но оттогава на някои места се превърна в лакмусов тест за повторно отваряне. Правителството въведе тестовете и, както се очакваше, много повече хора са изпробвали положително, което медиите излагат като „доказателство“ за нов „шип“.

„Също така накарахме всички да отидат на тестове, имаме нужда от 300 милиона тестове на следващия ден или иначе не можем да отворим отново страната си“, добави д-р Самади.

Вероятността тези последни признания на СЗО относно асимптоматичното предаване да достигнат до основните въздушни вълни е минимална, в най-добрия случай. Но д-р Самади и Newsmax правят своята роля, за да изведат новините, че светът е бил измамен, че вярва в най-лошия сценарий за тази пандемия - и по този начин е приел най-лошия отговор на правителството за това.

„Много е важно, новата новина е, че ако не сте симптоматични и нямате симптоми на треска, втрисане, задух или някой от тези симптоми, за които говорихме, рискът да го предадете за други хора и заразяване е много рядко ”, подчерта д-р Самади по време на интервюто.

„Изследвания като това идват от много точно проследяване в страни като Сингапур, проследяване на контакти и е твърде лошо, че тези изследователи не са. Документите не го правят в „ Ланцет “ , а масовите медии не го отразяват до такава степен. Това вероятно е един от най-големите новини, които сме имали след избухването на коронавирус “.

И така, д-р Оз и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) бяха в крайна сметка прави. 

За повече свързани новини относно пандемията на коронавирус Wuhan (COVID-19), не забравяйте да проверите Pandemic.news .

Източници за тази статия включват:

Twitter.com

NaturalNews.com

Пандемията на лоша наука и дезинформация на общественото здраве за носенето на маски в общността

Джим Мийхан, доктор на медицинските
науки 14 юни 2020 г.

Известният неврохирург, д-р Ръсел Блейлок, каза това за науката за маските:

Що се отнася до научната подкрепа за използването на маски за лице, наскоро внимателно проучване на литературата, в което бяха анализирани 17 от най-добрите проучвания, заключи, че „Нито едно от проучванията не установи категорична връзка между използването на маска / респиратор и защита срещу грипна инфекция. “[ R ] Имайте предвид, че не са правени проучвания, които да докажат, че или кърпа или N95 маска има някакъв ефект върху предаването на вируса COVID-19. Следователно всякакви препоръки трябва да се основават на проучвания за предаване на грипен вирус. Факт е, че няма категорични доказателства за тяхната ефективност в контрола на предаването на грипни вируси. - Ръсел Блейлок, д.м.

Можете да прочетете брилянтната дискусия на д-р Блейлок по този въпрос в края на този документ или на този линк:

Blaylock: Маските за лице създават сериозни рискове за здравите

Карантиране на здрави хора - неуспешен експеримент

Казаха ни, че всички, дори и здравите, трябва да карантират вкъщи. На всички им беше казано да се „подслонят на място“, да се изолираме, да се крием сами, на закрито, докато опасността от вируса не премине, въпреки голямото количество научни доказателства, които показват, че имунната ни система процъфтява при разнообразие от излагане, слънчева светлина, време през природа и в любяща компания на другите.

Освен това изглеждаше, че експертите по обществено здраве пренебрегват истинските вреди, които произтичат от спирането на икономиката, освобождаването на десетки милиони работници и сенчетата пандемия от самоубийства, злоупотреба с наркотици, предозиране и други вреди, които следват масивни икономически спадове. [ R ] [ R ]

Исторически и по дефиниция карантините винаги се отнасяха за секвестиране на болни. Никога досега някой не е победил вирус, като карантира здравите . Не ни казаха, че карантирането на здрави хора е първият по рода си експеримент. И експериментът се провали . Повече по темата по-късно.

Носенето на маски в общността е лоша препоръка

Често ни объркват смесените съобщения, идващи от публичните здравни агенции. В началото на пандемията д-р Фауци, генералният хирург на САЩ и СЗО, всички казаха на обществеността, в несигурни условия, да не носят маски. След това през следващите няколко седмици и месеци CDC два пъти променя препоръките си, както и СЗО, и препоръките винаги си противоречат!

CDC направи грешката, като ни каза, че маските от плат работят, и дори предоставиха указания на уебсайта си за изработка на домашни маски от плат.

За да изчистя объркването, ще покажа, че научните доказателства не само не подкрепят общността, носеща маски за лице, но доказателствата показват, че здравите хора, носещи маски за лице, представляват сериозен риск за здравето на хората, които ги носят.

Скриването на лицата си зад маски и изолацията в домовете ни не е решението, поне не за повечето хора със здрава имунна система. Подпомагането на здравето на имунната ви система, увереното противопоставяне на всички патогени и позволяването на имунитета на стадото да развива и защитава уязвимите популации трябва да бъде целта.

Това, което се случва в света днес, включително дезинформацията около носенето на маска на общността, е свързана с политически програми, символика, страх и разделяне и изолиране на хората. Това няма нищо общо с науката.

Медицинските маски са лоши за здравето

Като лекар и бивш редактор на медицински списания внимателно прочетох научната литература относно използването на маски за лице за смекчаване на вирусното предаване. Вярвам, че експертите по обществено здраве имат неправилно носенето на маски на маски. Следващите са основните проблеми, които трябва да информират обществеността срещу носенето на медицински маски за лице по време на пандемията CoVID-19, както и всички бъдещи пандемии на респираторни заболявания.

Маските за лице намаляват кислорода, увеличават въглеродния диоксид и променят дишането по начини, които увеличават чувствителността и тежестта на CoVID-19

Носещите маски често съобщават за симптоми на затруднено дишане, задух, главоболие, главоболие, замаяност, тревожност, мозъчна мъгла, затруднена концентрация и други субективни симптоми, докато носят медицински маски. Като хирург съм носил маски за продължителни периоди от време в хиляди операции и мога да ви уверя, че тези симптоми се появяват, когато се носят хирургически маски за продължителен период от време. Колкото по-дълго се носи хирургическа маска, толкова по-наситен с влага става и толкова по-значително инхибира притока на кислород и изтичането на въглероден диоксид.

Всъщност клиничните изследвания показват, че медицинските маски понижават нивата на кислород в кръвта [ R ] и повишават нивата на въглероден диоксид в кръвта. [ R ] Отклоненията в кислорода и въглеродния диоксид може да не достигнат клиничните критерии за хипоксия (ниско съдържание на кислород в кръвта), хипоксемия (ниско съдържание на тъканен кислород) или хиперкапния (повишен въглероден диоксид в кръвта), но те могат да се отклонят достатъчно, за да причинят дори здрави индивиди да стане симптоматично, както се случи с изследваните и публикувани в този доклад хирурзи:

Предварителен доклад за индуцираната от хирургическа маска деоксигенация по време на голяма хирургия

В същото време маските инхибират приема на кислород, те улавят дъх, богат на въглероден диоксид в устата / маска между пространство. По този начин, част от въглероден диоксид, предварително издишан, се вдишва при всеки дихателен цикъл.

Маските ви принуждават да вдишвате отново част от собствения си дъх, включително всички неща (инфекциозни вирусни частици), белите дробове се опитваха да бъдат премахнати от тялото (повече за това по-късно).

Докато медицинските маски понижават кислорода и повишават въглеродния диоксид в кръвта, мозъкът усеща промените и риска, който представляват за поддържането на нормалната физиология. Така мозъкът започва да работи, за да приведе нещата в ред. За да получи повече кислород и да премахне повече въглероден диоксид, мозъкът казва на белите дробове да увеличат скоростта (честотата) и дълбочината на вдишването. [ R ] За съжаление, борете се колкото е възможно, вашият мозък и белите дробове не могат напълно да компенсират негативните ефекти на маската. Някои дори могат да страдат от симптомите на токсичност на въглероден диоксид .

За хора със заболявания на белите дробове, особено хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), маските за лице са непоносими за носене, тъй като влошават задуха. [ R ]

В случай на респираторни патогени, отрицателните ефекти на маските и дихателните промени, които предизвикват, биха могли да повишат чувствителността и предаването на CoVID-19, както и други респираторни патогени.

Вирусните частици се движат през маски за лице с относителна лекота. Проучванията показват, че около 44% от вирусни частици преминават през хирургически маски, 97% преминават през платнени маски и около 5% през N95 маски. Увеличаването на приливния обем (дълбочина на вдишването) води до буквално засмукване на повече въздух, по-силно през и около маската. Всички частици на SARS CoV-2 върху, в или около маската по-силно се всмукват в устата и белите дробове в резултат на компенсаторното увеличаване на приливния обем .

Промените в дихателната честота и дълбочината могат също да увеличат тежестта на CoVID-19, тъй като увеличеният прилив на обем доставя вирусни частици по-дълбоко в белите дробове .

Тези промени могат да влошат предаването на CoVID-19 в общността, когато заразените хора, носещи маски, издишват въздуха, по-силно замърсен с вирусни частици от белите дробове.

Тези ефекти се усилват, ако маските за лице са замърсени с вирусите, бактериите или гъбичките, които намират своя път или опортюнистично растат в топлата, влажна среда, в която бързо стават медицинските маски.

Въпреки научните доказателства за обратното, експертите по обществено здраве твърдят, че медицинските маски не причиняват клинично значима хипоксия (нисък кислород) и хиперкапния (високо съдържание на CO2). Бих искал да помоля тези експерти да обяснят нарастващия брой случаи, при които медицинските маски, носени по време на тренировка, доведоха до наранявания на белите дробове и инфаркти:

Две китайски момчета падат мъртви по време на уроците по PE, докато носят маски за лице на фона на опасенията относно годността на учениците след три месеца закриване на училище [ R ] [ R ]

Белият дроб на Джогър се срива, след като той избяга 2,5 мили, докато носи маска за лице [ R ]

Ако медицинските маски са били напълно безопасни и ефективни, тогава защо здравите момчета биха претърпели инфаркт или 26-годишен мъж е срутил белия дроб, докато носи маски и бяга ?! Според мен това са трагични примери за рисковете от носенето на медицински маски. И ние само започваме.

SARS CoV-2 става по-опасен, когато нивата на кислород в кръвта спадат

Ниските нива на кислород в кръвта са критичен въпрос за патогенността на CoVID-19. Способността на вируса да заразява клетките е значително засилена от десатурация на кислород, което, както знаем, се случва при носене на хирургическа маска. [ R ]

Една от характеристиките, които правят SARS CoV-2 уникално заразен, е последователността на "разцепване на фурин" във вируса, която активира повишена атака на рецептор на АСЕ2 и клетъчна инвазия в среда с ниско съдържание на кислород. [ R ]

Мястото на разцепване на furin на SARS CoV-2 увеличава клетъчната инвазия, особено по време на хипоксия (ниски нива на кислород в кръвта) [ R ]

Мястото на разцепване на furin, открито в SARS CoV-2, е вероятният резултат от биоинженерното изследване на „спечелването на функция“ (увеличаване на вирулентността на патогена), проведено в Института по вирусология в Ухан. Предполага се, че това неетично, опасно и нелегално проучване в повечето страни е финансирано от д-р Антъни Фочи (със 7,4 милиона долара данъкоплатци ) и Бил Гейтс.

Местата на разцепване на фурин се откриват при някои от най-патогенните форми на грип. Домейнът за разцепване на furin в SARS CoV-2 се разцепва чрез furin на целевата клетка.

Фурин е повсеместна протеаза при хората. Той се намира в голямо разнообразие от тъкани в човешкото тяло: сърце, мозък, бъбреци и др. Изразява се в значителни концентрации в белодробните клетки на човека, общата цел на SARS CoV-2. Когато вирусът се сблъсква с експресираща белодробна клетка (както ACE2 рецептор, така и фурин), furin разцепва мястото на разцепване на furin на SARS CoV-2, активира протеина на повърхността на S (шип) и дава възможност на вируса да се свърже по-ефективно. АСЕ2 рецептори и по-ефективно нахлуват в клетката. [ R ]

Спомнете си как медицинските маски за лице намаляват нивата на кислород в кръвта? Е, сега трябва да знаете, че способността на SARS CoV-2 да нахлува и заразява нашите клетки е значително засилена при условия на ниско съдържание на кислород. [ R ]

Следователно носенето на медицинска маска може да увеличи тежестта на CoVID-19. Ако това не ви мотивира да махнете маската си, има още причини.

Някои от най-патогенните форми на грип и ХИВ са въоръжени с подобни места за разцепване на furin. Местата на разцепване на фурин обаче не присъстват в други бета коронавируси. Сайтът за разцепване на furin НЕ присъства в SARS CoV-1, MERS или в другите „коронавируси на прилепите“, постулирани като родоначалници на SARS CoV-2.

Заслужава да се повтори: SARS-CoV, който е тясно свързан с най-новия щам SARS-CoV-2, не носи мястото на разцепване на furin. И така, как SARS CoV-2 спечели функцията на разцепване на furin?

Д-р Фоучи изгради кариерата си върху изследвания за ХИВ, провали на ваксина срещу ХИВ и неетично изследване за „спечелване на функция“. Той несъмнено знае много за сайтовете за разцепване на фурин и подозрителния произход на SARS CoV-2. Може би Конгресът трябва да го поиска ... под клетва ... за предпочитане с обвинителен акт.

Въпросът, който всички трябва да си зададем, е как генетичната последователност, която кодира това сериозно усилване на функцията, повишаваща потенциала на вируса да проникне успешно в гостоприемника, намери своя път в SARS-CoV-2? Това е въпросът за трилиона долара; изисква реален отговор.

Медицинските маски улавят издишаните вирусни частици в междупространството на устата / маската, увеличават вирусното натоварване и увеличават тежестта на заболяването.

Маски за лице улавят издишани вирусни частици в интер-пространството на устата / маската. [ R ] Заловените вирусни частици се предпазват от отстраняване от дихателните пътища. По този начин носителят на маската е принуден да диша отново вирусните частици, увеличавайки инфекциозните вирусни частици в дихателните пътища и белите дробове. По този начин медицинските маски причиняват самоинокулация, увеличават вирусното натоварване и увеличават тежестта на заболяването.

Асимптоматичните или леки случаи на CoVID-19 стават по-тежки, когато заразеният индивид е маскиран, кислородът намалява, вирусното натоварване се увеличава от повторното дишане на частиците и болестта затрупва вродената имунна система.

  1. Основната цел на вродения имунен отговор е незабавно да предотврати разпространението и движението на чужди патогени по цялото тяло. [ R ]
  2. Вродената имунна система играе решаваща роля за унищожаване на вируса, предотвратяване на инфекция или намаляване на вирусното натоварване, за да се намали тежестта на инфекцията.
  3. Ефективността на вродения имунитет е силно зависима от вирусното натоварване. Ако маските за лице увеличават повторното дишане на вирусни частици, те създават влажно местообитание, при което SARS-CoV-2 остава активно инфекциозен, маската увеличава вирусното натоварване и може да затрупа вродената имунна система.

Това хващане, повторно дишане и увеличаване на натоварването на патогени, доставени в белите дробове, става драстично по-опасно, когато медицинската маска се замърси с опортюнистичните вируси, бактерии и гъбички, които могат да растат в топлата и влажна среда на маската.

"Ако носят маска, издишаните вируси няма да могат да избягат и ще се концентрират в носните проходи, ще влязат в обонятелните нерви и ще пътуват в мозъка." - Ръсел Блейлок, д.м.

Маските са ненужни, когато асимптоматичното разпространение на SARS CoV-2 е "много рядко"

Голяма част от препоръките за носене на маски в общността се основаваха на убеждението, че безсимптомните носители на SARS CoV-2 са отговорни за предаването и разпространението на CoVID-19. Няма истински научни доказателства за това вярване. Тестването на антитела обаче започна да демонстрира по-голям брой хора с антитела срещу вируса, отколкото някой си е представял. Следователно вярването беше, че тези хора трябва да представляват безсимптомни носители, които разпространяват болестта.

Проследяването на контакт установи, че асимптоматичните случаи не причиняват вторично предаване:

Асимптоматичното разпространение на коронавирус е "много рядко", казва СЗО

„Имаме редица доклади от страни, които правят много подробно проследяване на контакти“, казва тя [д-р Мария Ван Керхове, ръководител на отдела за възникващи болести и зооноза на СЗО]. „Следват асимптоматични случаи. Следват контакти. И не намират вторично предаване напред. Това е много рядко. "

Още от статията:

Пациентите с коронавирус без симптоми не стимулират разпространението на вируса, заявиха служители на Световната здравна организация в понеделник, поставяйки съмнения относно опасенията на някои изследователи, че болестта може да бъде трудна за овладяване поради асимптоматични инфекции.

Някои хора, особено млади и иначе здрави индивиди, които са заразени от коронавирус, никога не развиват симптоми или развиват само леки симптоми. Други може да не развият симптоми до дни след като всъщност са били заразени.

Предварителните данни от най-ранните огнища показват, че вирусът може да се разпространи от контакт на човек на човек, дори ако носителят няма симптоми. Но служителите на СЗО сега казват, че макар да може да настъпи безсимптомно разпространение, това не е основният начин за предаването му.

„От данните, с които разполагаме, все още изглежда рядкост, че асимптомното лице всъщност предава на вторичен индивид“, заяви д-р Мария Ван Керхове, ръководител на отдела за възникващи болести и зооноза на СЗО, на брифинг на новини от Организацията на обединените нации Централата в Женева на агенцията. "Това е много рядко."

Фактът, че асимптоматичните носители не са основен двигател на болестта, ни говори, че маските не са необходими.

Доказателството за аерозолното предаване е слабо

Вероятността от въздушно предаване - особено в сравнение с други маршрути, като капчици или повърхности - остава неясна. Повечето изследователи все още смятат, че новият коронавирус се разпространява главно чрез капчици и докосване на заразени хора или повърхности. Така че усърдното измиване на ръцете и социалното дистанциране са все още най-важните мерки, които хората могат да предприемат, за да избегнат инфекцията. “[ Scientific American, 5/12/2020 ]

Носенето на маска за лице може да даде невярно чувство за сигурност
  1. Носенето на маска за лице може да даде невярно чувство за сигурност.
  2. Хората приемат намаление в съответствие с други мерки за контрол на инфекцията, включително социално дистанциране и измиване на ръцете. [ R ]
Неподходяща употреба на маски за лице:
  1. Хората не трябва да докосват маските си, трябва да сменят често маските си за еднократна употреба или да ги мият редовно, да ги изхвърлят правилно и да приемат други мерки за управление, в противен случай рисковете и рисковете на другите могат да се увеличат. [ R ] [ R ]
Носенето на маска за лице кара издишания въздух да влиза в очите.
  1. Това поражда неприятно чувство и импулс да докосвате очите си. Ако ръцете ви са замърсени и докоснете или разтриете очите си, вие се заразявате. [R]
Маските компрометират комуникациите и намаляват социалното дистанциране
  1. Качеството и обемът на речта между двама души, носещи маски, са значително компрометирани, така че те могат несъзнателно да се приближат, за да подобрят комуникацията.
  2. Това увеличава вероятността да се изложите на дихателни капчици, съдържащи инфекциозни вирусни частици.
Проучвания за проследяване на контакт показват, че асимптоматичното предаване на носител е много рядко.
  1. Безсимптомните носители не са основен двигател на болестта. [ R ]
  2. Следователно маските са ненужни.
  3. Освен това социалното дистанциране не е необходимо.
Маските за лице и поръчките в домашни условия предотвратяват развитието на имунитет на стадото.
  1. Само имунитетът на стадото може да предотврати пандемията.
  2. Само имунитетът на стадото ще защити уязвимите членове на обществото.
Липса на научни доказателства за носене на маски за лице в общността

Няма разумни научни доказателства в подкрепа на здрави хора, носещи маски. Ръсел Блейлок, доктор на медицинските науки, каза това за науката за маските:

Що се отнася до научната подкрепа за използването на маска за лице, наскоро внимателно проучване на литературата, в което бяха анализирани 17 от най-добрите проучвания, заключи, че „Нито едно от проучванията не установи категорична връзка между използването на маска / респиратор и защита срещу грипна инфекция. “[ R ] Имайте предвид, че не са правени проучвания, които да докажат, че или кърпа или N95 маска има някакъв ефект върху предаването на вируса COVID-19. Следователно всякакви препоръки трябва да се основават на проучвания за предаване на грипен вирус. Факт е, че няма категорични доказателства за тяхната ефективност в контрола на предаването на грипни вируси. [ R ]

Ето какво пише група лекари относно универсалното маскиране в болниците в ерата CoVID-19 в New England Journal of Medicine:

Знаем, че носенето на маска извън здравните заведения предлага малка, ако има такава, защита от инфекция. Органите за обществено здраве определят значително излагане на CoVID-19 като контакт лице в лице на 6 фута с пациент със симптоматичен CoVID-19, който се поддържа поне няколко минути (а някои казват повече от 10 минути или дори 30 минути ). Следователно шансът да се хване CoVID-19 от преминаващо взаимодействие в обществено пространство е минимален. В много случаи желанието за широко маскиране е рефлексивна реакция на безпокойство над пандемията.

Клиничните изследвания по тази тема са ясни: дори когато се работи и носи правилно, което определено НЕ се случва в публичните пространства, носенето на маска в обществени места предлага малка или никаква защита от инфекция. Въпреки това, когато с маските се борави и се носи правилно, те са лична и обществена здравна катастрофа.

„Изследването на хамстерите“ е пример за слаба наука, използвана в подкрепа на лоши препоръки

Ето пример за едно от експерименталните проучвания, използвани от някои органи за обществено здраве в подкрепа на носенето на маски в общността:

Носенето на маска може значително да намали предаването на коронавирус, проучване на твърдения за хамстери

Това проучване на „маскирането“ на хамстерски клетки звучи като вид солидни научни доказателства, които подкрепят препоръки или мандати за всеки да носи маски по време на пандемията CoVID-19? Не. Хамстерите не бяха принудени да носят мънички хирургически маски, клетките им бяха покрити с преграда, направена от материал, наподобяващ маска. Експериментът беше по-скоро за стени или прегради, отколкото за маски .

Експериментът не създава същите условия, изпитвани от маскирани хора. Поставянето на платнена бариера върху клетките за хамстери не е нищо друго като маскиране на устата и носа на хората. По начина, по който беше поставен този експеримент, инхалациите бяха безпрепятствени, следователно няма да се очаква нивата на артериалния кислород да се понижат. По същия начин, издишванията не бяха хванати по начин, който би принудил хамстерите да страдат повторно вдишвайки своя въглероден диоксид или да ги изложи на опасността от повторно вдишване на инфекциозните вирусни частици, освободени с всяко издишване.

Това проучване не подкрепя препоръката за маскиране на всички представители на обществото за намаляване на предаването на SARS CoV-2. Тези, които цитират това проучване в подкрепа на носенето на маски в общността, са неподходящо екстраполиращи и объркващи откритията на експеримента, за да допринесат за заключението, което експерименталната методология не позволява.

Някои изследвания дори поставят под въпрос ефективността на хирургическите маски в операционната зала

Хирургически маски за лице в модерни операционни зали - скъп и ненужен ритуал?

След пускането в експлоатация на нов набор от операционни зали, проучванията за движение на въздуха показаха поток въздух от операционната маса към периферията на помещението. Оралната микробна флора, разпръсната от доброволни мъжки и женски доброволци, стоящи на метър от масата, не успява да замърси откритите плочи, поставени на масата. Носенето на маски за лице от непочистен персонал, работещ в операционна зала с принудителна вентилация, изглежда не е необходимо.

Експертите по обществено здраве са объркани и противоречиви на маските

Още от първите дни на пандемията Фауци, Биркс, CDC и СЗО объркват обществото, докато се прелитат, плават и си противоречат взаимно на общността, носещи медицински маски. Трябва да очакваме повече от объркващи, противоречиви, неразделени съвети от нашите експерти в областта на общественото здраве. [ R ] [ R ] Липсата им на доказателства и яснота беше подкопана до убеждението, че всяко ниво на защита е по-добро от никое. Изглежда обаче, никой не обмисля напълно недостатъците на маските, както ги представих по-горе.

В началото на пандемията - „маските са ненужни“

В ранното начало на пандемията почти всички организации и специалисти, включително д-р Антъни Фачи (8 март 2020 г.), посъветваха да не носят маска. Науката просто не подкрепя общността, носеща маски:

"Няма причина да се разхождате с маска", каза експертът по инфекциозни болести д-р Антъни Фочи пред 60 минути.

Въпреки че маските могат да блокират някои капчици, каза Fauci, те не осигуряват нивото на защита, което хората смятат, че правят. Носенето на маска също може да има нежелани последствия: Хората, които носят маски, са склонни да докосват лицето си по-често, за да ги коригират, което може да разпространи микроби от ръцете им. “[ R ]

По-късно Фоучи върна тези коментари и се опита да обясни, че коментарите му са извадени от контекста. Вместо да каже, че греши и да посочва научни доказателства, които са го накарали да промени решението си, той се обърка.

Ето инфографика, направена от Световната здравна организация (СЗО) в края на 2019 г.

image

„За здрави хора носете маска само ако се грижите за човек със съмнение за 2019-nCoV инфекция“

Няма по-добър пример за липсата на научна яснота по отношение на носенето на маска на общността от прелистването на CDC по въпроса. Първоначално CDC препоръча срещу износване на маски на общността, след което няколко седмици по-късно се обърна към това положение.

image

CDC и WHO изглежда не са съгласни с тази препоръка. CDC (понастоящем) препоръчва носенето на маски на общността, докато WHO не ... и те потвърдиха отново този факт на 31 март 2020 г .:

image

Канада официално препоръчва срещу носенето на маски в общността

На официалния уебсайт на канадското правителство страница изброява много причини, поради които домашните маски са практически безполезни, като същевременно затрудняват приема на кислород.

Домашните маски не са медицински изделия и не се регулират като медицински маски и респиратори. Използването им поставя редица ограничения:

  • те не са тествани по признати стандарти
  • тъканите не са същите като тези, използвани в хирургичните маски или респиратори
  • краищата не са проектирани да образуват уплътнение около носа и устата
  • те може да не осигуряват пълна защита срещу частици с размер на вируса
  • те могат да бъдат трудни за дишане и могат да ви попречат да получите необходимото количество кислород, необходимо на тялото ви

Тези видове маски може да не са ефективни за блокиране на вирусни частици, които могат да бъдат предадени чрез кашлица, кихане или определени медицински процедури. Те не осигуряват пълна защита от вирусни частици поради потенциално хлабаво прилягане и използваните материали.

Независимо от това дебатът бушува в интернет и в публичните пространства навсякъде по отношение на това дали да носите хирургическа маска или не.

CDC поддържа домашно приготвени маски от плат ... но науката не го прави

Маски от плат няма място за смекчаване на заболяването. Показано е, че са неефективни и по-лоши (виж по-долу).

В момента CDC препоръчва (и на някои щати мандат [ R ] [ R ]) всеки да носи някаква форма на покритие на лицето, по всяко време, когато напусне дома си и да влезе в публичното пространство. [ R ] CDC допуска комплименти, но не замества Насоките на коронавируса на президента. за Америка, 30 дни за забавяне на разпространението. [ R ]

(Нито едно от изследванията, на които се позовава CDC, не представлява клинични изследвания за публичното използване на маски за лице. [ R ])

CDC предоставя дори подробни инструкции за това как можете да направите собствените си калъфи за лице от обикновени предмети от домакинството. [ R ]

Нямам идея къде CDC и държавните съветници по обществено здраве получават науката си, но явно това не е медицинската литература.

Маски от плат: Опасни за вашето здраве?

Трябва да е добре известно, че платните маски, бандани или носни кърпи ще направят много малко, за да спрат разпространението на коронавирус. Проникването на платните маски от частици е почти 97% в сравнение с медицинските маски с 44%. [ R ] [ R ] Всъщност те всъщност могат да повишат риска от разболяване от CoVID-19 и други заболявания, подобни на грип.

Едно проучване, което оценява използването на кърпи за маски в лечебно заведение, установи, че здравните работници, използващи маски от памучен плат, са изложени на повишен риск от инфекция в сравнение с тези, които носят медицински маски. Авторите заключават: „Маските от плат не трябва да се използват от работници в никакви здравни заведения.“ [ R ] [ R ]

Друга причина да не носите маска от плат. Може да изгори лицето, очите и белите дробове.

Тенеси купи 5 милиона платнени маски [ R ], третирани със Silvadur на DuPont, опасен пестицид, съдържащ EPA. [ R ]

Агенциите за обществено здраве дават препоръки, но не успяват да дадат насоки за правилното боравене и носене

Обществото не е обучено в стерилните техники, необходими за ефективното износване на медицинските маски. Медицинските маски, носени и обработвани неправилно, няма да защитят носителя или онези, с които те влизат в контакт, вместо това ще увеличат разпространението на болестта. Агенциите и експертите в областта на общественото здравеопазване не успяха да предвидят как обществото може да не разбира принципите на стерилитета, необходими за правилното носене на маски. И те не успяха да осигурят адекватни ресурси, насоки и инструкции за обществеността.

След като видях обществените маски за неправилно носене и неправилно боравене в реалния свят, е напълно ясно колко погрешна и опасна беше тази препоръка от CDC.

Наблюдавах как хората непрекъснато се докосват и се примиряват с маските си. Гледам как ги свалят от устата и носовете си и го опират на брадичката или шията. По този начин те замърсяват маската и себе си и след това увеличават разпространението на болестта. Публиката просто няма идея как безопасно да покрие лицата си или да носи ръкавици по начин, който може да забави разпространението на болестта.

Медицинските маски трябва да бъдат правилно поставени и запечатани около устата и носа. Маските не трябва да се докосват. Всяко докосване има потенциал да замърси маската и ръцете, като по този начин увеличава разпространението на болестта.

Медицинските маски са устройства за еднократна употреба, предназначени да се носят за сравнително кратък период от време. След като маската се насити с влага от дъх, което, ако е подходящо, отнема около час, те трябва да бъдат заменени. Колкото повече наситена с влага маска става, толкова повече тя блокира кислорода, увеличава повторното дишане на въглеродния диоксид, повторното дишане на вирусни частици и се превръща в място за размножаване на други патогени.

Колкото по-дълги маски се носят, толкова повече се пипат и толкова по-замърсени стават. Освен че улавят патогени на външната си повърхност, маските също бързо стават влажни, топли места за размножаване на бактерии и гъбички. По този начин, тези опортюнистични патогени увеличават риска от заболяване, тъй като те се вдишват в дихателните пътища, прехвърлят се в ръцете и се оказват на всичко, докоснато.

Освен ако медицинските маски не се носят и не се използват правилно, при стриктно спазване на стерилитета, медицинските маски, носени от общността, са предписания за болести и бедствия.

Какво трябва да са казали CDC и WHO за това кога и как да носят медицински маски
  • Ако сте здрави, трябва да носите маска само ако се грижите за човек с COVID-19.
  • Носете маска, ако сте заразени с CoVID-19 или друго инфекциозно заболяване.
  • Носете маска, ако кашляте или кихате. Още по-добре, ПРЕДСТАВЕТЕ ДОМА.
  • Ако носите маска, тогава трябва да знаете как да я използвате и да я изхвърляте правилно.
  • Важен е типът на маската
    • Медицинските хирургически маски трябва да се използват правилно, никога не се докосват и никога не се използват повторно
    • Маските / респираторите от медицински клас N95 работят най-добре
    • Маски от плат, бандани, шалове и домашни маски са безполезни и потенциално по-лоши от това да не носите маска
Необходими са строги техники за поддържане на стерилност
  • Маските са ефективни само когато се използват в комбинация с често измиване със сапун и вода и строги техники за управление на стерилност.
  • Преди да сложите маска, почистете ръцете си със сапун и вода. Използвайте почистващи средства за ръце на алкохолна основа само когато сапун и вода не са налични.
  • Покрийте устата и носа си с маската и се уверете, че няма пропуски между лицето и маската. Правилното износване, монтаж, боравене и изхвърляне са от решаващо значение за ефикасността.
  • Избягвайте да докосвате маската, докато я използвате; ако го направите, почистете ръцете си с разтриване на ръка на алкохол или сапун и вода.
  • Сменете маската с нова веднага след като е влажна и не използвайте отново маски за еднократна употреба.
  • За да премахнете маската: отстранете я отзад (не докосвайте предната част на маската); изхвърлете веднага в затворен кош; почистете ръцете с втриване на ръка на основата на алкохол или сапун и вода.
  • Никоя маска не трябва да се носи и да се използва повторно (освен ако не е правилно стерилизирана, което е много малко вероятно да се появи в широката общественост)
Експертите изказват

Ако не ми вярвате, чуйте какво трябва да кажат тези експерти:

Д-р Брозо, национален експерт по защита на дихателните пътища и инфекциозни заболявания

През април д-р Брозо, национален експерт по защита на дихателните пътища и инфекциозни заболявания в Университета на Илинойс в Чикаго, публикува статия, озаглавена „Маски за всички за COVID-19, които не се основават на здрави данни“ . Тя написа:

„Препоръките за почистване на маски - както мнозина са предложили - няма да намалят предаването на SARS-CoV-2, както е видно от широко разпространената практика да се носят такива маски в провинция Хубей, Китай, преди и по време на масовия опит на COVID-19 за предаване по-рано тази година. Нашият преглед на съответните проучвания показва, че платните маски ще бъдат неефективни за предотвратяване на предаването на SARS-CoV-2, независимо дали се носят като контрол на източника или като ЛПС.

Хирургичните маски вероятно имат някаква полезност като контрол на източника (което означава, че носителят ограничава разпространението на вируса към друго лице) от пациент със симптоматика в здравно заведение, за да спре разпространението на големи частици кашлица и да ограничи страничната дисперсия на кашличните частици. Те могат също да имат много ограничена полезност като контрол на източниците или ЛПС в домакинствата.

Ако маски бяха решението в Азия, не би ли трябвало да спрат пандемията, преди тя да се разпространи другаде? “

Най-добрият имунолог, проф. Долорес Кахил

Топ имунологът, проф. Долорес Кахил, която от години изучава коронавирусите, обяснява: след като сте имали романа Коронавирус, сте имунизирани; маските и социалното дистанциране не влияят на предаването на коронавирус; и как това блокиране беше грешка. Гледайте пълното интервю на д-р Долорес Кахил на Highwire с Del Bigtree

Covid-19: важни потенциални странични ефекти от носенето на маски за лице, които трябва да имаме предвид

Това е писмото, което д-р Кахил пише до Британския медицински журнал:

В редакцията си пред BMJ, [ 1 ] Greenhalgh et al. съветват хирургическите маски да се носят на публично място, за да се предотврати някакво предаване на covid-19, като добавите, че понякога трябва да действаме без окончателни доказателства, за всеки случай, според принципа на предпазливостта. Авторите цитират дефиниция на принципа на предпазливост, открит в Wikipedia, „стратегия за подход към проблемите с потенциална вреда, когато липсват обширни научни познания по въпроса“.

Въпреки това, макар че нито една формулировка на този принцип не е общоприета, [ 2 ] принципът на предпазливост има за цел да предотврати изследователите и политиците да пренебрегват потенциално вредните странични ефекти от интервенциите. Преди да приложите клинични и обществени здравни интервенции, човек трябва активно да хипотезира и описва потенциалните странични ефекти и едва след това да реши дали си струва да бъдат количествено определени или не.

Повечето научни статии и насоки в контекста на пандемията covid-19 подчертават два потенциални странични ефекта от носенето на хирургически маски за лице в обществото, но ние вярваме, че има и други, които си струва да се разгледат, преди всяка глобална политика за обществено здраве да се осъществи с милиарди от хора.

Двете потенциални странични ефекти, които вече са признати, са:
  1. Носенето на маска за лице може да създаде фалшиво чувство за сигурност и да накара хората да предприемат намаляване в съответствие с други мерки за контрол на инфекцията, включително социално дистанциране и измиване на ръцете. [ 3 ]
  2. Неподходяща употреба на маска за лице: хората не трябва да докосват маските си, трябва често да сменят маските си за еднократна употреба или да ги мият редовно, да ги изхвърлят правилно и да приемат други мерки за управление, в противен случай рисковете и рисковете на другите могат да се увеличат. [ 3 , 4 ]
Други потенциални странични ефекти, които трябва да вземем предвид са:
  1. Качеството и обемът на речта между двама души, носещи маски, са значително компрометирани, така че те могат несъзнателно да се приближават. Докато човек може да бъде обучен да противодейства на страничен ефект n.1, този страничен ефект може да бъде по-труден за справяне.
  2. Носенето на маска за лице кара издишания въздух да влиза в очите. Това поражда неприятно чувство и импулс да докосвате очите си. Ако ръцете ви са замърсени, вие се заразявате.
  3. Маските за лице затрудняват дишането. За хората с ХОББ маските за лице всъщност са непоносими за носене, тъй като влошават задуха. [ 5 ] Освен това, част от въглеродния диоксид, предварително издишан, се вдишва при всеки дихателен цикъл. Тези две явления увеличават честотата и дълбочината на дишането и следователно увеличават количеството вдишван и издишан въздух. Това може да влоши тежестта на covid-19, ако заразените хора, носещи маски, разпространяват повече замърсен въздух. Това може също да влоши клиничното състояние на заразените хора, ако засиленото дишане изтласка вирусния товар надолу в дробовете им.
  4. Ефектите, описани в точка 5, се усилват, ако маските за лице са силно замърсени (виж точка 2)
  5. Докато възпрепятстването на предаването от човек на човек е от ключово значение за ограничаването на огнището, засега малко значение е отредено на събитията, случващи се след предаването, когато вроденият имунитет играе решаваща роля. Основната цел на вродения имунен отговор е незабавно да предотврати разпространението и движението на чужди патогени по цялото тяло. [ 6 ] Ефикасността на вродения имунитет е силно зависима от вирусното натоварване. Ако маските за лице определят влажно местообитание, при което SARS-CoV-2 може да остане активен поради водната пара, непрекъснато осигурена чрез дишане и улавяна от тъканта на маската, те определят увеличаване на вирусното натоварване и следователно могат да причинят поражение на вродения имунитет и увеличаване на инфекциите. Това явление може също да взаимодейства и да подобри предишните точки.

В заключение, за разлика от Greenhalgh et al., Ние смятаме, че контекстът на настоящата пандемия covid-19 е много различен от този на „парашутите за скачане от самолети“ [ 7 ], в които динамиката на вредата и превенцията са лесни за дефиниране и дори за количествено определяне без нужда от изследователски проучвания. Необходимо е да се определи количествено сложните взаимодействия, които могат да действат между положителните и отрицателните ефекти от носенето на хирургически маски на ниво население. Не е време да действаме без доказателства.

Препратки

1 Greenhalgh T, Schmid MB, Czypionka T, et al. Маски за лице за обществеността по време на кризата на covid-19. BMJ 2020;: m1435. DOI: 10.1136 / bmj.m1435

2 Vu YA, London WM, Vu YA и др. Принцип на предпазливостта. 2013 г.: 9780199756797-0046. DOI: 10.1093 / ОВО / 9780199756797-0046

3 Съвети за използването на маски в общността, по време на домашни грижи и в здравни заведения в контекста на новия коронавирус (COVID-19)

4 Desai AN, Aronoff DM. Маски и коронавирусна болест 2019 (COVID-19). JAMA Публикуван в интернет първо: 17 април 2020 г. doi: 10.1001 / джама.2020.6437

5 Kyung SY, Kim Y, Hwang H, et al. Рискове от използване на маска за лице N95 при субекти с ХОББ. Respir Care 2020;: respcare.06713. Дой: 10.4187 / respcare.06713

6 Chen Y, Zhou Z, Min W. Mitochondria, Оксидационен стрес и вроден имунитет. Преден физиол 2018; 9: 1487. DOI: 10.3389 / fphys.2018.01487

7 Potts M, Prata N, Walsh J, et al. Парашутен подход към медицината, базирана на доказателства. BMJ 2006; 333: 701–3. DOI: 10.1136 / bmj.333.7570.701

Blaylock: Маските за лице представляват сериозни рискове за здравето
  • Д-р Ръсел Блейлок предупреждава, че не само маските за лице не успяват да защитят здравите от разболяване, но и създават сериозни рискове за здравето на потребителя. Долната линия е, че ако не сте болни, не трябва да носите маска за лице.
  • Докато бизнесът се отваря отново, много от тях изискват от купувачите и служителите да носят маска за лице. Costco, например, няма да допусне купувачите в магазина, без да носят маска за лице. Много работодатели изискват всички служители да носят маска за лице, докато са на работа. В някои юрисдикции всички граждани трябва да носят маска за лице, ако са извън собствения си дом. ⁃ TN Editor

С появата на т. Нар. Пандемия COVID-19 видяхме редица медицински практики, които имат малка или никаква научна подкрепа, която да се насърчава за намаляване на разпространението на тази инфекция. Една от тези мерки е носенето на маски за лице, или хирургическа маска, бандана или респираторна маска N95. Когато тази пандемия започна и ние знаехме малко за самия вирус или за епидемиологичното му поведение, се предполагаше, че той ще се държи по отношение на разпространението си сред общностите, подобно на други респираторни вируси. Малко се представи след интензивно изучаване на този вирус и поведението му да промени това възприятие.

Това донякъде е необичаен вирус, тъй като за огромната част от заразените от вируса хора човек не изпитва или няма заболяване (безсимптомно), или много слабо заболяване. Само много малък брой хора са изложени на риск от потенциално сериозен изход от инфекцията - главно онези, които са в основата на сериозни медицински състояния във връзка с напреднала възраст и слабост, тези с имунокомпрометиращи състояния и пациенти в старчески дом в края на живота си. Има все повече доказателства, че протоколът за лечение, издаден на лекуващите лекари от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията (CDC), главно интубация и използване на вентилатор (респиратор), може да е допринесъл значително за високата смъртност при тези избрани лица.

Ако носят маска, издишаните вируси няма да могат да избягат и ще се концентрират в носните проходи, ще влязат в обонятелните нерви и ще пътуват в мозъка.

Ръсел Блейлок, д.м.

Що се отнася до научната подкрепа за използването на маски за лице, наскоро внимателно проучване на литературата, в което бяха анализирани 17 от най-добрите проучвания, заключи, че „Нито едно от проучванията не установи категорична връзка между използването на маска / респиратор и защита срещу грипна инфекция. “1 Имайте предвид, че не са правени проучвания, които да доказват, че или кърпа или N95 маска има някакъв ефект върху предаването на вируса COVID-19. Следователно всякакви препоръки трябва да се основават на проучвания за предаване на грипен вирус. И както видяхте, няма категорични доказателства за тяхната ефективност в контрола на предаването на вируса на грип.

Поучително е също така да се знае, че доскоро CDC не препоръчваше да носи маска за лице или покритие от какъвто и да е вид, освен ако за човек е известно, че е заразен, тоест доскоро. Неинфектираните хора не трябва да носят маска. Когато човек има туберкулоза, ние ги носи маска, а не цялата общност от незаразени. Препоръките от CDC и СЗО не се основават на каквито и да е изследвания на този вирус и никога не са били използвани за съдържане на друга вирусна пандемия или епидемия в историята.

Сега, след като установихме, че няма научни доказателства, които да налагат носенето на маска за лице за профилактика, има ли опасност от носенето на маска за лице, особено за дълги периоди? Няколко проучвания наистина откриха значителни проблеми с носенето на такава маска. Това може да варира от главоболие, до повишена устойчивост на дихателните пътища, натрупване на въглероден диоксид, до хипоксия, чак до сериозни животозастрашаващи усложнения.

Има разлика между респираторната маска N95 и хирургическата маска (кърпа или хартиена маска) по отношение на страничните ефекти. Маската N95, която филтрира 95% от частиците със среден диаметър> 0,3 µm2, тъй като уврежда дихателния обмен (дишането) в по-голяма степен от меката маска и е по-често свързана с главоболие. В едно такова проучване изследователите са изследвали 212 здравни работници (47 мъже и 165 жени), питащи за наличие на главоболие при употреба на маска N95, продължителност на главоболието, вид главоболие и дали лицето е имало предварително съществуващи главоболия.2

Те открили, че около една трета от работниците са се развили с главоболие при използването на маската, повечето са имали предварително съществуващи главоболия, които са били влошени от носенето на маската, а 60% са изисквали лекарства за болка за облекчение. Що се отнася до причината за главоболието, докато презрамките и натискът от маската могат да бъдат причинители, по-голямата част от доказателствата сочат към хипоксията и / или хиперкапнията като причина. Тоест, намаляване на кръвната оксигенация (хипоксия) или повишаване на нивата на С02 (хиперкапния) в кръвта. Известно е, че маската N95, ако се носи с часове, може да намали оксигенацията на кръвта до 20%, което може да доведе до загуба на съзнание, както се случи с нещастния човек, който се движи сам в колата си с маска N95, причинявайки той да отмине и да катастрофира колата си и да получи контузии. Сигурен съм, че имаме няколко случая на възрастни индивиди или всеки човек с лоша белодробна функция, който се разминава, удряйки ги по главата. Това, разбира се, може да доведе до смърт.

По-скорошно проучване, включващо 159 здравни работници на възраст от 21 до 35 години, установи, че 81% са се развили с главоболие от носенето на маска за лице.3 Някои са имали предишни главоболия, които са били утаени от маските. Всички участници чувстваха, че главоболието се отразява на работата им.

За съжаление, никой не казва на немощните възрастни хора и тези с белодробни заболявания, като ХОББ, емфизем или белодробна фиброза, за тези опасности, когато носят маска за лице от какъвто и да е вид - което може да доведе до силно влошаване на белодробната функция. Това включва също пациенти с рак на белия дроб и хора, претърпели белодробна операция, особено с частична резекция или дори отстраняване на цял бял дроб.

Макар че повечето са съгласни, че маската N95 може да причини значителна хипоксия и хиперкапния, друго проучване на хирургични маски установи също значително намаляване на кислорода в кръвта. В това проучване изследователите изследвали нивата на кислород в кръвта при 53 хирурзи, използвайки оксиметър. Те измерват кръвната оксигенация преди операцията, както и в края на операциите.4 Изследователите установяват, че маската намалява значително нивата на кислород в кръвта (pa02). Колкото по-голяма е продължителността на носенето на маската, толкова по-голям е спадът в нивата на кислород в кръвта.

Значението на тези открития е, че спадът в нивата на кислород (хипоксия) е свързан с влошаване на имунитета. Проучванията показват, че хипоксията може да инхибира типа на основните имунни клетки, използвани за борба с вирусни инфекции, наречени CD4 + Т-лимфоцити. Това се случва, защото хипоксията повишава нивото на съединение, наречено фактор-индуциращ хипоксия фактор-1 (HIF-1), който инхибира Т-лимфоцитите и стимулира мощна имунна инхибиторна клетка, наречена Tregs. Това поставя основата за заразяване с всяка инфекция, включително COVID-19 и прави последствията от тази инфекция много по-сериозни. По същество, вашата маска може много да ви изложи на повишен риск от инфекции и ако е така, има много по-лош резултат.5,6,7

Хората с рак, особено ако ракът се е разпространил, ще бъдат изложени на допълнителен риск от продължителна хипоксия, тъй като ракът расте най-добре в микросредата, която е с ниско съдържание на кислород. Ниският кислород също насърчава възпалението, което може да насърчи растежа, инвазията и разпространението на ракови заболявания.9,9 Многократните епизоди на хипоксия са предложени като важен фактор за атеросклерозата и по този начин увеличава всички сърдечно-съдови (сърдечни пристъпи) и мозъчно-съдови (инсулти) заболявания.10

Има и друга опасност да носите тези маски ежедневно, особено ако се носят няколко часа. Когато човек е заразен с респираторен вирус, той ще изгони част от вируса с всеки дъх. Ако носят маска, особено маска N95 или друга плътно прилепваща маска, те непрекъснато ще възстановяват вирусите, повишавайки концентрацията на вируса в белите дробове и носните проходи. Знаем, че хората, които имат най-лоши реакции на коронавирус, имат най-високи концентрации на вируса в началото. И това води до смъртоносната цитокинова буря в избран брой.

Става още по-плашещо. По-новите данни показват, че в някои случаи вирусът може да навлезе в мозъка. 11,12 В повечето случаи той навлиза в мозъка чрез обонятелните нерви (мирис на нерви), които се свързват директно с областта на мозъка, занимаваща се с по-нова памет и памет консолидация. Ако носят маска, издишаните вируси няма да могат да избягат и ще се концентрират в носните проходи, ще влязат в обонятелните нерви и ще пътуват в мозъка.13

От този преглед е видно, че няма достатъчно доказателства, че носенето на маска от всякакъв вид може да окаже значително въздействие за предотвратяване на разпространението на този вирус. Фактът, че този вирус е сравнително доброкачествена инфекция за огромната част от населението и че по-голямата част от рисковата група също оцелява от инфекциозно заболяване и епидемиологична гледна точка, като оставим вируса да се разпространи през по-здравото население, ще достигнем до нивото на имунитет на стадото доста бързо, което ще прекрати бързо тази пандемия и ще попречи на завръщането през следващата зима. През това време трябва да защитим рисковата популация, като избягваме близък контакт, повишаваме имунитета им със съединения, които повишават клетъчния имунитет и като цяло се грижат за тях.

Човек не трябва да атакува и да обижда онези, които са избрали да не носят маска, тъй като тези проучвания предполагат, че това е разумният избор.

Препратки

  1. bin-Reza F et al. Използването на маска и респиратори за предотвратяване на предаването на грип: систематичен преглед на научните доказателства. Resp Virus 2012; 6 (4): 257-67.
  2. Zhu JH et al. Ефекти от продължителното носене на респиратор N95 и хирургическа маска за лице: пилотно проучване. J Lung Pulm Resp Res 2014: 4: 97-100.
  3. Ong JJY et al. Главоболие, свързано с лични предпазни средства - Проучване на напречно сечение сред работещите в първа линия на здравеопазването по време на COVID-19. Главоболие 2020; 60 (5): 864-877.
  4. Бадер А и др. Предварителен доклад за индуцираната от хирургическа маска дезоксигенация по време на голяма операция. Невроциругия 2008; 19: 12-126.
  5. Shehade H et al. Режещ ръб: Хипоксия-индуцируем фактор-1 регулира отрицателно Th1 функцията. J Immunol 2015; 195: 1372-1376.
  6. Westendorf AM et al. Хипоксията засилва имуносупресията, като инхибира CD4 + ефекторната Т-клетъчна функция и насърчава активността на Treg. Cell Physiol Biochem 2017; 41: 1271-84.
  7. Sceneay J et al. Имуносупресията, обусловена от хипоксия, допринася за пред-метастатичната ниша. Онкоимунология 2013; 2: 1 e22355.
  8. Blaylock RL. Имуноизбуждащи механизми при пролиферация на глиоми, инвазия и случайни метастази. Surg Neurol Inter 2013; 4: 15.
  9. Aggarwal BB. Ядрен фактор-kappaB: Врагът вътре. Ракова клетка 2004; 6: 203-208.
  10. Savranski V et al. Хроничната интермитентна хипоксия предизвиква атеросклероза. Am J Resp Crit Care Med 2007; 175: 1290-1297.
  11. Baig AM et al. Доказателство за вируса COVID-19, насочен към ЦНС: Разпределение на тъканите, взаимодействие между гостоприемник и вирус и предложени невротропни механизми. ACS Chem Neurosci 2020; 11: 7: 995-998.
  12. Wu Y et al. Засягане на нервната система след инфекция с COVID-19 и други коронавируси. Мозъчно поведение и имунитет, в пресата.
  13. Perlman S et al. Разпространение на невротропния мишен коронавирус в ЦНС чрез тригеминалните и обонятелните нерви. Вирология 1989; 170: 556-560.
Д-р Памела Попър

Ето какво каза д-р Памела Попър по време на дискусията си в YouTube за „ Какво показват изследванията за маските “

Маскирането на обществеността никога не е било за науката ...

Носенето на лице в общността маските никога не са били за смекчаване на науката, здравето или болестта; винаги ставаше дума за символика, страх и психологически операции за контрол на населението.

image

Вместо да носите маска за лице, засилете имунната си система! Ето някои от най-добрите препоръки на д-р Meehan за поддържане на имунната ви система:

  • Витамин D3
  • Витамин Е
  • Витамин Ц
  • Мелатонинът
  • цинк

 

Подкрепете имунната си система!
https: //meehanmd.ehealthpro. com /

Здравите хора не трябва да носят маски за лице

По време на пандемията COVID-19 експертите по обществено здраве започнаха да ни казват да следваме редица стратегии за смекчаване на заболяванията, които звучат разумно научно, но всъщност имат малка или никаква подкрепа в научната литература. Носенето на маски в Общността беше една от по-опасните препоръки от нашите объркани експерти по обществено здраве.

image

https://www.meehanmd.com/blog/2020-06-12-healthy-people-should-not-wear-face-masks/

https://www.naturalnews.com/2020-07-06-scam-who-no-evidence-asymptomatic-coronavirus-transmission.html




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Те (СЗО) завиват на 360 градуса
10.07.2020 19:07
?!?!?!?!?
цитирай
2. mileidi46 - Какво не е ясно???
11.07.2020 10:09
krumbelosvet написа:
?!?!?!?!?


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8321860
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031